Bowldog Hálaadást!

Soccer

41 feliratkozó

több mint 8 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 331
Hülyére verik az angolokat évek óta a BL/EL-ben, jó pár éve szinte oda sem szagolnak a trófeák közelébe, és megint előjön a PL világában minden sokkal nehezebb urban legend....
flzoli
Chelsea: 2012 BL győtelem, egy évre rá EL is
A Liverpool ma döntőbe juthat.

A PL annyiban mindenféleképpen nehezebb, hogy nincs téli szünet, sokkal több a meccs (gondolj csak a megismételt FA-kupa meccsekre meg a nagycsapatoknak teljességgel érdektelen Ligakupára), a televíziós pénzeket pedig egyenlően osztják el, nem tenyerel rá a nagy részére néhány óriás.
több mint 8 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 108 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Jó formában, nem széttaktikázva (lásd sündisznó/busz formáció) a Real, Barca, Bayern 3-as bármelyik angol csapatnál jobb egy oda-visszavágós párharcban legalább 3-4 góllal.

több mint 8 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 108 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Hülyére verik az angolokat évek óta a BL/EL-ben, jó pár éve szinte oda sem szagolnak a trófeák közelébe, és megint előjön a PL világában minden sokkal nehezebb urban legend.... Meg lehet nézni, hogy spanyol szinten szürke játékos mennyire jól tud érvényesülni Angliában (Mata, Michu, Hererra..stb.), és mennyire kitűnik a többiek közül.
Pont arra jó ez a mentalitás, hogy megragadjanak ezen a szinten az angolok, és még véletlenül se próbáljanak meg fejlődni...

több mint 8 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 654 — Cowboys fan
Es amikor par eve 3 angol volt a negy kozott?
Reszben igaz amit mondasz, de a city ne pisalt vert tegnap.A kuzdos nem lehetett lstni rajuk.
ZoliMP
az a pár az egész pontosan nyolc. az a Dinamo, MU jobb volt, mint az idei verziójuk, és a Liverpool a BL-ben nem maradt el sokkal tőlük. de akkor még Rijkaard rontotta a levegőt Barcelonában, a Real a fasorba sem volt (egy Ronya még Manchesterben rohangászott), és még a Bayernhez sem érkezett meg Robben (meg Heynckes sem, ha már). azért az más időszak volt.

és azóta hány angol csapat volt a 4 között a 32 lehetséges helyből?
több mint 8 éve
ZoliZoltán Minnesota Vikings 5 316 — E/1
Jöhet a visszavágás !!! : P
több mint 8 éve
YoungZeeZee 8 566
Es amikor par eve 3 angol volt a negy kozott?
Reszben igaz amit mondasz, de a city ne pisalt vert tegnap.A kuzdos nem lehetett lstni rajuk.
több mint 8 éve
Duff Seattle Seahawks 3 133
szerk.
amugy ezt a penz dolgot a kis csapatok sikeressegere akartam fokuszalni, nyilvan csak a legjobb jatekosokkal tudsz cimeket nyerni, igy a nagy csapatok mind soket koltenek. a kulonbseg az also hazi csapatok kozott van a ket nemzetet nezve.
mate93
Igen erre én is utólag rájöttem, ez az amiben nem értünk egyet. : )

Szerintem az angol középmezőny/alsóház magasabb szintet képvisel, szerinted nem, de ezt sosem fogjuk megtudni, hogy hogy van, mert szerintem csak akkor derülhet ki, ha hosszabb távon több csapat egymás ellen játszik.

Csak arra akartam rávilágítani, hogy azért dominálja a két spanyol gigász a többi bajnokság nagycsapatait, mert egyszerűen megveszik a legjobb játékosaikat. És ha ebből indulok ki akkor a kis csapatok esetében ez az angolok javára fordítva van.
több mint 8 éve
mate93 New Orleans Saints 351
tokeletesen igazad van a Reallal kapcsolatban. mit ertek el az esz nelkuli koltekezessel? 8 ev alatt 1 bajnoki cim es 1 BL cim. ez minden csak nem sikeres szereples. (persze a sajat nivojukhoz viszonyitva)
ergo visszakanyarodhatunk oda hogy a strategiai tervezes nelkuli, szakmai indokokat nelkulozo jatekos- es tehetseghalmozas nem eredmenyre vezeto sportfilozofia. nem csak a labdarugasban, a major ligakban is sok peldat fel lehetne hozni az elmult evekbol. de ez mar egy teljesen mas tema.
a penz nyilvan fontos eszkoz, anelkul nem tudsz versenyezni hosszu tavon, de nem onmagaban a penz a megoldas.

szerk.
amugy ezt a penz dolgot a kis csapatok sikeressegere akartam fokuszalni, nyilvan csak a legjobb jatekosokkal tudsz cimeket nyerni, igy a nagy csapatok mind soket koltenek. a kulonbseg az also hazi csapatok kozott van a ket nemzetet nezve.

Szerkesztette: mate93
több mint 8 éve
Módosítanám annyiban, hogy egy csapat erőssége nem CSAK a játékosok egyéni kvalitásaiban rejlik. Elég nehéz lenne olyat edzőt találni, aki nem hozná a Barcával vagy a Reallal a top3 helyet a bajnokságban, sőt szerintem ilyen edző nincs is. Azt nem tudom, hogy a spanyol edzők mennyit videóznak meg elemeznek a meccsek előtt, de ha valóban úgy van ahogyan állítod, akkor igazán kifejthetnének nagyobb ellenállást, vagy mutathatnának valami elképzelést egy 8-0-ás vagy 6-0-ás vereség kapcsán, amibe elég gyakran belefutnak a két gigász ellen.

Az meg felettébb érdekes, hogy pont az angolok ellen hozod fel, hogy drága igazolások helyett házon belüli munkával kell megoldani a problémákat, amikor pont a Real Madridra évtizedek óta a legjellemzőbb dolog, hogy csupán pénzzel próbálják megoldani a problémákat (sikertelenül), és újabban a Barca sem veti meg a 100 milliós igazolásokat. Abban egyetértünk, hogy a Realban és a Barcaban sok poszton a legjobb játékosok játszanak (pont azért mert összevásárolják őket), és valószínű bajnokok lennének a PL-ben, de hogy ugyanekkora különbséggel, azt kizártnak tartom. A PL-ben idén is sokkal sűrűbb volt a mezőny eleje, míg odaát szinte csak egymásra kellett figyelni, szerintem tuti, hogy ők is megizzadnának.

Az a 'baj', hogy az elmúlt években Messi és Ronaldo annyira kiemelkedett az egész mezőnyből, hogy ők egyedül legjobbá tettek egy csapatot. És amikor Ronaldot leigazolta a Real (nem edzésmunkával, taktikával, elemzéssel próbálták megoldani, hogy a Barca alázza őket), akkor ez a két csapat tulajdonosa elkezdett még jobban elszállni, és a média is folyamatosan tesz/tett rá egy lapáttal, és oda gyűlnek a legjobb játékosok, akár a cserepadra is. Azt a James Rodriguezt is leigazolták mittomén mennyiért a cserepadra. Amúgy nézd meg, hogy honnan szedték a legjobb játékosaikat. Bale, Modric, Ronaldo, Suarez... Mind a PL-ből jöttek 80-100 milliókért. És Aguerot is akarták, meg Hazardot...

Ezt azért írtam, mert én úgy értelmeztem a mondandódat, hogy a spanyol bajnokságban sokkal nagyobb szakmai munka folyik a költekezés helyett. A szakmai munkákba nem látok bele, de a költekezés ott is bőven megvan, sőt a két gigász gyakorlatilag mindig megveszi a legjobb játékosokat külföldről, aminek eredménye ez a dominancia.
több mint 8 éve
Egy csapat erossege nem a jatekosok egyeni kvalitasaiban rejlik. Abban szerintem mindenki egyetert, hogy minosegibb jatekosok alkotjak az angol alsohazi csapatok keretet, mint barhol mashol a vilagon, hiszen sokkal gazdagabbak. De ebben rejlik a legnagyobb hatranyuk is: a problemakat nem hazon belul, edzesmunkaval, taktikaval, hihetetlen reszletes meccs elotti felkeszulessel probaljak megoldani, hanem draga igazolasokkal, mint ahogy te is emlitetted. A spanyol edzok magasan a legfelkeszultebbek a vilagon, elkepeszto milyen reszletesseggel elemzik ki az ellenfeleket, rengeteg idot toltenek videozassal, es az eppen aktualis ellenfelbol valo felkeszulessel, hogy csapatukat a leheto legtokeletesebben keszitsek fel a kovetkezo meccsre. Ezzel szemben az angol edzok tortenelmi melysegekben vannak ezen a teren, elrobogott mellettuk a vilag focija, nem veletlen, hogy a valogatottjuk is ott van, ahol. Tendencia, hogy egyre tobb csapat alkalmaz kulfoldi edzot, lasd Quike Sanchez Flores idei munkajat a Watfordnal, egy kisebb csoda amit veghez vitt. Stabil kozepcsapatot csinalt ebbol a PL szinten ocska jatekosokbol allo keretbol, es nem sokon mult, hogy FA kupa dontoben szerepeljenek.
az edzokon kivul a masik meghatarozo faktor a scoutok munkaja, ami hatalmas tiszteletnek orvend Spanyolorszagban, fillerekert igazolnak brillians jatekosokat Del-Amerikabol vagy Kozep-Europabol, akiket kesobb tobbszoros aron tudnak ertekesiteni. Erdekes megfigyelni, hogy a Leicesternel mennyire hangsulyozzak minden egyes alkalommal, hogy a jatekos megfigyelesben, a scout munkaban lepett elore legnagyobbat a klub, nem veletlen, hogy Kante, Mahrez, Fuchs szintu jatekosokat tudtak szerzodtetni potom penzekert.

a Barcelona vagy a Real Madrid az angol bajnoksagot magabiztosan nyerne meg, egesz egyszeruen ennyivel jobbak mint barmelyik angol csapat. Ugyanugy megrugnak a 8 goljukat a Bournemouthnak, mint a Deportivonak... Itt nem arrol van szo, hogy az utobbiak annyira gyengek, hanem hogy a ket spanyol sztarcsapatnal a kezdoben minden poszton a vilag legjobb jatekosai jatszanak es meg a kispadon is csak klasszis jatekos foglal helyet, egesz egyszeruen lehetetlen versenyezni veluk. Velemenyem szerint nagy hiba azt gondolni, hogy egy Newcastle erosebb csapat, mint egy Rayo Vallecano, azert mert Wijnaldum (aki egyik szemelyes kedvencem - brillians jatekos) vagy Ayoze Perez ott jatszik. edzoi munkaban, felkeszitesben, csapatmozgasokban es taktikaban ugyanis sokkal erosebbek a spanyol csapatok, es ezt latjuk tukrozodni immar evrol-evre a nemzetkozi kupakban is.

Szerencsere meg eppen idoben kaptak eszbe az angolok es jovore megindul a nagy felzarkozas az idei ev gyenge bajnoksaga utan. Pochettino, Conte, Guardiola, Klopp, Wenger, minden bizonnyal a MU-hoz szerzodo Mourinho garancia a szinvonal emelkedesere, es ezzel egyutt a fenyesebb europai szereplesre is.

ajanlom figyelmetekbe ezt a parades cikket a temaban:
 www.espnfc.com/spanish-primera-division/15/blog/post/2861127/why-are-la-liga-teams-dominating-champions-league-and-europa-league

"Money isn't everything; at times, plentiful wealth provokes problems. It makes clubs lazy, like a modern day sporting "Hidalgo Mentality," the presumptuous aristocratic mindset that helped undermine Imperial Spain. Why work, why produce, when you can buy? "Bread for today, hunger for tomorrow," as the Spanish phrase has it.

By contrast, when you don't have money you tend to seek other, more imaginative and sustainable solutions: coaching, development, construction, competition. Solutions that impact on the clubs and on the national team. A more tactical, technical approach, more focus on position, more meticulous physical preparation, a more professionalised, detailed, global vision. A philosophy. Laugh all you like but it's true: a path to follow is vital. Spanish football gets things wrong, sure, but take a look at this week's semifinals and it's clear that it gets a lot right too."

több mint 8 éve
Erről annyiszor ment már itt vita, és mindig újra előjön a BL kieséses szakaszával amikor, a spanyol csapatok dominálnak. 😊

Szerintem ez eléggé összetett dolog. Kezdeném ott, hogy az egyértelmű, hogy a Barca a Real (+ a Bayern) kimagaslóan a Top3 csapat az elmúlt években, és jobbak még mindig, mint az angol topcsapatok. Én tegnap is azt láttam a City-n, hogy már szarnak az egészbe, és azért, mert valami kibaszott fáradtak. Szerintem a PL erőssége nem a top csapatokban, hanem a középcsapatokban, és főleg (!) a kis csapatokban rejlik. Meg kell nézni, hogy milyen játékosok játszanak (pl. vegyük a 16-17. helyezettet) egy Crystal Palaceban vagy Newcastleben, de mondhatnám a Sunderlandet, Stokeot, vagy Evertont is. Szerintem pl. Cabayeról, Sissokoról, Wijnaldumról, Shakiriről, MVilaról stb. már mindenki hallott. És akkor most megnézhetjük kik vannak a Granadában, Sporting Gijónban, Vallecanoban, stb. Most magamból indulok ki (lehet valaki tudja ezeknek a kezdő 11-ét), de szerintem általánosságban gyengébb, kevésbé ismert játékosok alkotják. Erre vezetném vissza, hogy a PL-ben a felsőházban alapból sokkal kisebb a különbség a csapatok között, de a kiscsapatok is úgy mennek ki a pályára, hogy simán meg akarja fingatni a Sunderland mondjuk a Unitedet. Míg egy Barca vagy Real 4-0ás félidővel megy pihenni egy Levante ellen, csak azért mert nem akarnak 6-ot rúgni, az ellenfél meg 10 perc után azt akarja, hogy fújják le a meccset. Bakker a Real meg a Barca is 100 rúgott gól fölött van, a 4. helyezett Villareal 44-nél jár, ez szerintem nevetséges. Egyáltalán nem terheli le őket a bajnokság, míg a PL-ben végig hajtás van, végig koncentrálni kell és rohadtul kifáradnak a végére. Ugyanez a Bayern, idén majd megveszik Hummelst, Reust és Aubameyangot és majd verik a mellüket, hogy megint mekkora királyok, hogy bajnokok 0 erőfeszítéssel.
több mint 8 éve
Kompany sokat nem hibázott abszolút, az utóbbi időben kezdett halványodni, amibe gondolom az is benne van, hogy rendre sérülten játszik.
Stez
szeretnem megmagyarazni, hogy mire is gondolok pontosan, hogy lasd nem a levegobe beszelek. Kompany egy fizikailag tokeletes jatekos, gyors, eros, kimagaslo a fejjateka, es meg a labdaval se jon zavarba. abszolut vezeregyenisegnek nevezheto a palyan es azon kivul is, szo sincs rola, hogy gyenge jatekosnak tartanam. en csupan azt allitom, hogy nincs ott az igazi "kremben", a top 6-8 belso vedoben a vilagon.

tokeletes pelda erre a tavalyi, Barcelona elleni parharc, ami mar Angliaban eldolt ket szarvashibajanak koszonhetoen.
 youtu.be/3Mh7e7P4u28
az elso gol ugy gondolom nem igenyel kulonosebb magyarazatot, egy szemelyben ajandekozta oda ezt a golt az ellenfelnek, megis ugy velem, ez meg inkabb vedheto a ket talalat kozul, mert ilyen szerencsetlen labdaerintes barkivel megeshet egyszer.
viszont az igazan erdekes, Kompanyra tokeletesen jellemzo szituacio a 2. golt elozi meg. (a videoban 01.20-nal) Rakitic ravezeti a vedofalra a labdat, Milner talalkozna vele, viszont Kompany kiszalad, mint dobo a varbol, ahelyett hogy tartana a vedelmi vonalat. megprobal teljesen unortodox modon egy 10 meteres eloresprint utan (kozephatved a sajat kapujatol 25 meterre???) agresszivan labdat szerezni. termeszetesen ez nem sikerul neki, Zabaletenak be kell zarnia az uresen tatongo helyere, amivel teljesen megnyilik a bal szel Jordi Alba elott, aki uresen centerezhet senkitol sem zavartatva a kapu ele. mar ez hatalmas hiba Kompanytol ezen a szinten, de ezek utan meg a beadasnal is a leheto legrosszabbul helyezkedik, es Suarez mogule kibujva betalal, ezzel eldontve a parharcot.

ennel meg egyertelmubb pelda Totti talalata a City ellen tavalyrol.

(00.35-nel a videoban) ugyanaz tortenik szinte mint a Barcelona ellen, kilep a vedelmi vonalbol, fogalmam sincs miert akar egyedul labdat szerezni Nainggolantol, es az o helyere egy egyszeru inditassal ott is a gol, semmi extrat nem kellett huznia a Romanak, ahhoz hogy itt golt szerezzen, akkora hibat vetett itt a belga.
a 4 vedos teruletvedekezes alapja az, hogy tartod a vedelmi vonalat, ha a kozephatved kiszaladgal amikor kedvetartja, akkor semmi ertelme az egesznek.

csak arra szerettem volna ravilagitani, hogy Kompany jo jatekos, de az igazan jo csapatok mindig kihasznaljak a gyermeteg helyezkedesi hibait, rengeteg ilyen peldat tudnek meg mutatni az elmult evekbol.

ennel tobbet nem is szeretnek a temaval foglalkozni, termeszetesen mindenkinek megvan a joga a sajat velemenyehez 😊 beke
több mint 8 éve
Stez SMU Mustangs 43 306 — Whoops, looks like something went wrong.
Pont ezt mondom, hogy nekem nem mérvadó az, hogy egy-két meccsen ki-kit győz le. Hosszú távon és teljes mezőny tekintetében, a PL-t vélem a legerősebbnek és a legnagyobb kihívásnak az angol foci stílusa miatt.

Ezért ismerem el nagyon CR-t, mert ő a PL-ben is letette a névjegyét, lőtte a gólokat, bizonyított. Messit is elismerem (szubjektív véleményem, én őt tartom a világ legjobbjának), de biztos vagyok abban is ettől függetlenül, hogy 20-25 gólnál ő sem jutna tovább szezononként a PL-ben.

Azért ne szórakozzunk már, 40-50 gól egy (bajnoki) kiírásban? Nem nooooormális, ami a La Ligában folyik, a csapatok nem védekeznek.

több mint 8 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 505 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
Az az angol agresszív erőfoci mondjuk az elmúlt 5-6 évben kb 10-ből 8-szor kevésnek bizonyult spanyol csapat ellen.
A Barcát meg az utóbbi időben nem nagyon verte meg csak spanyol csapat.
Nem értem, Annyira hypoljájk egyesek a PL-t aztán nemzetközi szinten legtöbbször ki vannak picsázva ha szembejön egy spanyol. Az oké hogy ott van a legtöbb pénz, meg a legtöbb néző, de nem lehet véletlen hogy 80%ban kikapnak a spanyol csapatoktól.

Azt aláírom hogy CR nem lőne 45 gólt az angol bajnokságban, de hogy ez a real többször lett volna bajnok az elmúlt 5-6 év angol bajnokságában mint a spanyolban az is kurvaélet. Barca is röhögve nyerné a PL-t.

És azt sem tagadom hogy a BAyern ellen nem a Real lett volna az esélyes, de mondjuk egy atletico ellen agyondomináló bayern kb jó ha 40%ban tudta volna birtokolni a labdát lessiék ellen.
Realosként mondom hogy a bayernnek jobb matchup a Real mint az Atletico vagy a Barca, de a barcának is jobb matchup akárki, mint a Real vagy az atletico. És az atleticonak is jobb matchup a Bayern mitn a Real. Mert ellenünk rá lesznek kényszerítve hogy birtokolják is a labdát.

Szerkesztette: eaglesmcnabb

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 8 éve
"Modric nem jobb Silvanal. Kompanyval egyik Real-vedo sincs egy szinten. Ramos egy szinten van Otamendivel. Messi nem birna az erot ami a PL-ben van. A Cityben 7 poszton a vilag egyik legjobbja van."

Modric jelenleg a vilag legjobb kozeppalyasa, gyors, technikas, tokeletesen lat a palyan, nem lehet tole elvenni a labdat, a foci minden elemeben hibatlan. Silva nagy kedvencem volt, de mar elveszett a sebesseg a jatekabol sajnos, a kis horvat mar sokkal jobb jatekos?

Kompanynak fogalma sincs a helyezkedesrol, a kimozgo csatarokkal kilep a vedelmi vonalbol, amit a BL-ben minden evben csunyan megbuntetnek, taktikailag a vilag 10 legjobb belso vedojeben sincs, hiaba vannak tokeletes fizikai adottsagai. Ajanlom figyelmedbe a kulfoldi taktikaval foglalko twitter accountokat, egyik kedvenc celpontjuk Kompany, gyermeteg hibakat vet meccsrol meccsre, komoly csapatok ellen mindig hatalmas riziko, nem beszelve az elkepeszto serulekenysegerol.

Otamendi egy tokeletes destroyer lehet, ha tovabb tart a fejlodese, foldon es levegoben is nehez atjatszani, de tamadasepitesben egyelore nagyon keves, zavarja a labda. Kivancsi vagyok Pep meg tudja-e vele is csinalni azt, amit Boatenggel, akibol a vilag legjobban szervezo kozephatvedjet csinalta. Egyelore kerdes nelkul jobb Ramos, aki szerintem ha ott van fejben, a vilag legjobb belsovedoje.

A Messis resz annyira abszurd, hogy nem is reagalnek. 😀 A futballtortenelem egyik legjobb jatekosarol beszelunk, aki tavaly a Cityt egy szemelyben alazta porra, az Arsenal ellen rugta a legtobb nemzetkozi goljat, es mindket Manchester elleni BL dontoben golt szerzett. Gondolom szemelyes ellenszenv lehet a hatterben, de azert butasagokat ne beszeljunk. 😊

Ebben a Manchester Cityben ket poszton van europai szinten elit jatekos (ertsd: nyugodt szivvel epitenel ra BL gyozelemre ahitozo brigadot). De Bruyne es Kun Aguerro, aki a BL-ben 5 teljes meccse nem talalta el a kaput. Potencialja alapjan meg Otamendi erhet oda ebbe a kategoriaba, es kis jo indulattal Hart.

Iden a ket legjobb csapat a Bayern es az Atletico volt, nagy kar hogy egy agra kerultek, bar igy legalabb ket meccsen elvezhettuk a topfutballt. Simeone azt nyilatkozta hogy edzoi palyafutasa alatt soha nem talalkozott meg olyan jo csapattal mint ez a Bayern, es otlete sem volt hogy reagaljon az elso felidoben. Pep majdnem tokeletes csapatot epitett a harmadik ev vegere, egy kis szerencse hianyzott volna nekik, mert ezt a mostani Realt kicsontoztak volna a dontoben. Gyors, sok oldalvaltasos passzjatek, sok tavoli lovessel, beadassal, belso passz kombinaciokkal, brutalis letamadassal kombinalva. Nem sok ilyen teljesitmenyre emlekszem az elmult 10 ev topfocijabol, mint az elso felidos Bayerntol, hihetetlen hogy milyen gordulekeny es eroteljes volt a jatekuk az elmult evtized legjobban vedekezo csapata ellen.

Kivancsi vagyok Zidane mit tud kitalalni Simeone Atleticoja ellen, eddig nem volt probara teve a szerencses sorsolasuk miatt, most megmutathatja hogy edzokent is zseni, nem lesz egyszeru feladat.
mate93
Ellenszenv? Semmi sincs Messi irányába.
De rohadtul nem tudom komolyan venni azt, hogy két-két meccseken angol csapat ellen brillírozik valaki, az teljesen más, mint 38 bajnokin egy szezonban, csupa angol csapatok, angol, agresszív, erőfoci ellen.

Tök mindegy, kiről beszélünk, CR, Messi, de senki a világon sem lőne 45-50 gólokat a jelenlegi Premier League-ben. Nem azért, mert szar, nem, CR, Messi, mindkettő király, legenda, a világ legjobbjai, de Angliában így nem tudnak érvényesülni, mint egy La Ligában, ahol a technikás focit játsszák.

És ennek az ellenkezőjéről senki sem fog tudni meggyőzni. Ha neked ez azt jelenti, ellenszenvből beszélek vagy utálnám Messit, hát oké, szíved joga. De nem azt jelenti.

A játékosokról elmondott véleményedben pedig nem értünk egyet abszolút, sem Otamendiről, sem Silváról, de még csak Otamendiről sem, csak részben. Innentől kezdve viszont akkor tárgytalan a dolog, te nem fogsz meggyőzni velük kapcsolatban, de én sem téged, kinek mi. Kompany sokat nem hibázott abszolút, az utóbbi időben kezdett halványodni, amibe gondolom az is benne van, hogy rendre sérülten játszik.

Az pedig teljesen más tészta, de én is így látom, a Real nem érdemelne BL-döntőt, és a másik ágon a Bayern oda-vissza verte volna mindkét tegnapi csapatot, ez egy siralmas párharc volt.

Nem vagyok Simeone, meg a brusztolós, erőszakos felfogásának a híve, de nagyon remélem, hogy az Atlético behúzza valahogy ezt a döntőt, bár sok esélyt nem adok nekik. De amit ebből az Atléticóból felépített, az fantasztikus, nagyon megérdemelné már a BL-trófeát.

több mint 8 éve
Coolearie San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 5 396 — . . .
"Modric nem jobb Silvanal. Kompanyval egyik Real-vedo sincs egy szinten. Ramos egy szinten van Otamendivel. Messi nem birna az erot ami a PL-ben van. A Cityben 7 poszton a vilag egyik legjobbja van."

Modric jelenleg a vilag legjobb kozeppalyasa, gyors, technikas, tokeletesen lat a palyan, nem lehet tole elvenni a labdat, a foci minden elemeben hibatlan. Silva nagy kedvencem volt, de mar elveszett a sebesseg a jatekabol sajnos, a kis horvat mar sokkal jobb jatekos?

Kompanynak fogalma sincs a helyezkedesrol, a kimozgo csatarokkal kilep a vedelmi vonalbol, amit a BL-ben minden evben csunyan megbuntetnek, taktikailag a vilag 10 legjobb belso vedojeben sincs, hiaba vannak tokeletes fizikai adottsagai. Ajanlom figyelmedbe a kulfoldi taktikaval foglalko twitter accountokat, egyik kedvenc celpontjuk Kompany, gyermeteg hibakat vet meccsrol meccsre, komoly csapatok ellen mindig hatalmas riziko, nem beszelve az elkepeszto serulekenysegerol.

Otamendi egy tokeletes destroyer lehet, ha tovabb tart a fejlodese, foldon es levegoben is nehez atjatszani, de tamadasepitesben egyelore nagyon keves, zavarja a labda. Kivancsi vagyok Pep meg tudja-e vele is csinalni azt, amit Boatenggel, akibol a vilag legjobban szervezo kozephatvedjet csinalta. Egyelore kerdes nelkul jobb Ramos, aki szerintem ha ott van fejben, a vilag legjobb belsovedoje.

A Messis resz annyira abszurd, hogy nem is reagalnek. 😀 A futballtortenelem egyik legjobb jatekosarol beszelunk, aki tavaly a Cityt egy szemelyben alazta porra, az Arsenal ellen rugta a legtobb nemzetkozi goljat, es mindket Manchester elleni BL dontoben golt szerzett. Gondolom szemelyes ellenszenv lehet a hatterben, de azert butasagokat ne beszeljunk. 😊

Ebben a Manchester Cityben ket poszton van europai szinten elit jatekos (ertsd: nyugodt szivvel epitenel ra BL gyozelemre ahitozo brigadot). De Bruyne es Kun Aguerro, aki a BL-ben 5 teljes meccse nem talalta el a kaput. Potencialja alapjan meg Otamendi erhet oda ebbe a kategoriaba, es kis jo indulattal Hart.

Iden a ket legjobb csapat a Bayern es az Atletico volt, nagy kar hogy egy agra kerultek, bar igy legalabb ket meccsen elvezhettuk a topfutballt. Simeone azt nyilatkozta hogy edzoi palyafutasa alatt soha nem talalkozott meg olyan jo csapattal mint ez a Bayern, es otlete sem volt hogy reagaljon az elso felidoben. Pep majdnem tokeletes csapatot epitett a harmadik ev vegere, egy kis szerencse hianyzott volna nekik, mert ezt a mostani Realt kicsontoztak volna a dontoben. Gyors, sok oldalvaltasos passzjatek, sok tavoli lovessel, beadassal, belso passz kombinaciokkal, brutalis letamadassal kombinalva. Nem sok ilyen teljesitmenyre emlekszem az elmult 10 ev topfocijabol, mint az elso felidos Bayerntol, hihetetlen hogy milyen gordulekeny es eroteljes volt a jatekuk az elmult evtized legjobban vedekezo csapata ellen.

Kivancsi vagyok Zidane mit tud kitalalni Simeone Atleticoja ellen, eddig nem volt probara teve a szerencses sorsolasuk miatt, most megmutathatja hogy edzokent is zseni, nem lesz egyszeru feladat.
mate93
XD.
.
.
Grat a Realnak, remélem az Atletico megszopatja őket.
több mint 8 éve

több mint 8 éve
Én ezt nem így látom. Nálam mindenesetre De Bruyne hasonló szinten van, mint Bale, és ami fontosabb, sokoldalúbb. A csapatomban inkább látnám őt, mint egy egysíkú, sebességéből élő Bale-t, aki ráadásul évente 120 napot alsó hangon sérült.

Agüerónak meg nincsen párja, olyan, mint CR, de nem párosítom őket, mert nem egy poszt. Fernando jobb Casemirónál. Modric semmivel sem jobb David Silvánál, bár hátrébb játszik, többet védekezik.

Yaya egy kalap szar, Kroos jobb. Ramos egy szinten van Otamendivel, Kompanyval egészségesen egyik Real-védő sincs egy szinten. Hart nálam is kb. olyan, mint Navas.

A BBC számai meg nem érdekelnek, mert a PL-ben a kétharmadát hoznák ezeknek jó esetben, azért a technikás, nem védekezésre és erőfocira építő La Ligában lehet ontani a gólokat, de Angliában azért valljuk be, alaposan bedarálnák jó néhányan Bale-t és Benzemát. Egyedül Ronaldo az, akire szó nélkül azt mondom, hogy hosszú távon bírná. Bale a Spursben is több súlyos sérülést szenvedett, de azóta szerintem rosszabb lett strapabírásra, már nem hozná huzamosan azt, amit régen még tudott.

Szóval ez a BBC meg hasonló csodák nem mérvadóak, mint ahogy az MSN sem hozná azt, amit Spanyolországban, Suárezen kívül. Messi és Neymar sem bírná szvsz sokáig az erőt, ami a PL-csapatok játékában van.

Az pedig, hogy a Citynél nincsen XYZ névre elkeresztelt csodahármas, Pellegrini nulla elképzelése miatt van. Sosem akarta játszani a focit, ő a Mourinho-féle csúnya focit erőlteti, csak amíg Mourinho taktikailag egy zseni, tud csapatot összeállítani, megtalálja az ellenfél gyengéjét, addig Pellegrini semmit sem tud, ehhez párosul az, hogy még a csúnya brusztolós focit is erőlteti a csapatával, elképzelés nélkül, aminek évek óta láthatjuk az eredményét.

Persze az is tuti, hogy a PL-ben azért nehéz sokáig játszani a focit, illetve ott a kiscsapatok ellen is meg kell szenvedni gyakran, nem lövöd a 4-5 gólokat meccsenként, védelmek vannak.

Összességében továbbra sem látom, hogy a City kezdője ne lenne erősebb a Realénál. Max a padon más, mert a gyökér faszok minden évben kiadnak 30 milliót valami egyszezonos gólkirályért, aki aztán a padon rohad meg, de cserébe ha pályára kerül, akkor is szar lesz. Na az ilyenek nyilván nincsenek pariban Hámesszel meg Iscóval, de ők manapság a kezdő közeléhez sem szagolnak.

A Real mellett pont annyit lehet elmondani, hogy van ez a BBC, de egyénileg csak CR az, aki nagyon-nagyon-nagyon kilóg a sorból felfelé, és akinek nem lehet megtalálni a párját a Cityben. Szerinted Bale is ilyen, szerintem pedig De Bruyne semmivel sem rosszabb.

De mondjuk alapvetően más a megítélésünk a játékosokról, szóval nem fogunk dűlőre jutni. (8

Csak sajna ez a City pont annyit tudott, hogy 11-ből hét posztra megvette a világ egyik legjobbját és Pellegrini azt hitte, hogy ez így minden nélkül automatikusan azt jelenti, hogy mindent megnyernek. De nem. Ez az, amit a Bayernnél nagyon ügyesen megoldott Jupp hasonló helyzetben. Nem csak beindult a szekér, konkrétan lealázták fél Európát.

több mint 8 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 18 912 — Csodabogár
Ennek a Citynek egyébként Löw kéne. Ő az, akinek a stílusa rá van szabva erre a keretre, csak ő hozzáadná az elképzelést, ami Pellegriniben abszolút nem volt meg sosem.

Kb. mintha az öltözőben elmondaná meccs előtt, hogy „gyerekek, papíron jobbak vagytok, így nyernetek kell. Lényegtelen hogyan, oldjátok meg valahogy, súvasszatok be egy gólt”.

Elképzelés ezer fokon.
Stez
Löw Zsolti? az tuti ő lenne az ész 😀

több mint 8 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 505 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
na akkor sorolom:
Navas hart ez nálam amit láttam Harttól egál, bár Navast elit kapusnak tartom, el kell ismerni Hart is az.

Sagna, Glichy, hát Carvajal top3 jobbhátvéd a világon, Marcelo védekezni nem tud de kibaszott labdabiztos, ezt ma is mutatta. Sagna már 5 éve lassú volt, nem hogy most.
Jó Ramos forintot nem ér, túl van értékelve ez tény, de otamendi sem jobb egy fokkal sem hasonlo kaliber.
Kompany elit, és fiatalabb mint pepe, de ha láttad a múlt heti city realt akkor nem mondod hogy Pepe szarabb.

Alapesetben ott van Casemiro aki egy atl madrid ellen 21 labdát szerzett ősszel, na nehogy gyengébb legyen már mint fernando, majd meglátjuk ki játszik a válogatottban, de Casemiro gyorsabb erősebb. Jó hát te nem sok meccsen láthattad. Kb Bale Ronaldo utan a legfontosabb lancszem.
Középpályán Modricnál nincs jobb a cityben, Kroos kurvaszar volt szezon elején, de ha van játékos aki zizou alatt sokat fejlődött az ő. Na meg csak VB-t BL-t nyert anno. Középpályán sokkal gyengébbek a realnal.

A BBC meg BBC jöhet de Bruyne, Jesus Navas akárki, nem lesznek jobbak elől. De Bruyne technikásabb mint bale aláírom, na de Bale amellett hogy a világ leggyorsabb játékosa, kb nincs csatár aki jobban fejel nála, fizikálisan is erősebb. Ja meg nem véletlenül 3 év alatt 2szer lett a PL legjobbja, de Bruyne attól még messze áll.
CR mondjuk ma ratyiszar volt, ahogy de Bruyne is, Balenél meg jelenleg nincs jobb játékos, csak túlértékeltebb, ha elfogult vagyok ha nem.
Alapesetben elfogultság ide vagy oda Aguero nyilván jobb mint Benzema, de EGY CR mellé kell egy ilyen aki elviszi az embert, vagy leveszi a labdát, fedezi és kiteszi szélre.

A padot meg inkább fel sem hozom, amikor Varane, James ülnek a padon. Mondjuk Iscot nem tartom sokra igaz középcsatár poszton nincs Benzema mögött alternatíva, de jesé és Vasquez általában jól szállnak be.

1-2 embert én is elküldenék ez tény, főleg akik nem szimpatikusak, olyan meg mindig van :d
De csak ott vagyunk a döntőben, bajnokságban meg Zidane-al 7 pont hátrányból 1 ponton vagyunk a Barcától. Annyira csak nem lehetnek szarok. Jövőre eg csak jobbak leszünk, ha olyanokat hoz zizou akik illenek a séájába.

Szerkesztette: eaglesmcnabb

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 8 éve
Gergőbácsi Green Bay Packers 9 031 — Packers Suicide Squad
Az a jó, hogy a fontok meg dollárok nem mindig forintosulnak a pályán, hogy unorthodox legyek.

I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
több mint 8 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 331
engem érdekelne, hogy ha holnap esetleg a meccs végén egy gól hiányozna a továbbjutásunkhoz, akkor vajon a Villarreal kapusa is megsérül-e hirtelen két lépés között
slowmotion
He'll never walk alone
több mint 8 éve
engem érdekelne, hogy ha holnap esetleg a meccs végén egy gól hiányozna a továbbjutásunkhoz, akkor vajon a Villarreal kapusa is megsérül-e hirtelen két lépés között
több mint 8 éve
mondjuk érdekelne, hogy a city melyik poszton volt jobb papíron a realnal :d
eaglesmcnabb
Ne viccelj már, kb. mindenhol. Minden rosszindulaton kívül, a Ronaldo, Bale kettőst eltekintve nem tudsz olyat mondani, aki világszinten elit. Az ilyen minden harmadik meccsen bakizó Jesék, Casemirók, lol. Még Modric, aki fasza és alulértékelt, meg hát Ramos. De Kompany ha egészséges, elit védő, Otamendi alapból fasza, Sagna is alulértékelt. Yaya már öreg, Fernando azért szépen beérett, de ő is rohadt alulértékelt, De Bruyne elit lett, semmivel sem rosszabb játékosa Bale-nél. Agüero nem Ronaldo, de ő is király. Sterling szintén, ha épp akar is játszani. David Silva sérült volt, de egészségesen ő is ott van a világ tíz legjobb kreatív középpályása között.

A Real jelenlegi keretétől én abszolút nem vagyok elájulva, jó öt-hat játékost mondok, akinek reálisan nézve nem lenne ott a helye a kezdőben. És nem becsülöm alá a realosokat, viszont a Cityt (és a PL-t) folyamatosan nézem, brutálisan erős papíron az a keret.

Amit meg láttam ebben a szezonban a Realtól, azok alapján szép lista lenne, kiket küldenék el.

Szerkesztette: Stez

több mint 8 éve
Ennek a Citynek egyébként Löw kéne. Ő az, akinek a stílusa rá van szabva erre a keretre, csak ő hozzáadná az elképzelést, ami Pellegriniben abszolút nem volt meg sosem.

Kb. mintha az öltözőben elmondaná meccs előtt, hogy „gyerekek, papíron jobbak vagytok, így nyernetek kell. Lényegtelen hogyan, oldjátok meg Agüero megoldja valahogy, súvasszatok be egy gólt”.

Elképzelés ezer fokon.
Stez
szerk