Bowldog Hálaadást!

Soccer

41 feliratkozó

több mint 8 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 331
erdekes idoszak var a Premier Leaguere, hiszen kulfoldi top edzok veszik at az iranyitast a top kluboknal.
Conte Chelseaje, Pochettino Tottenhamje, Pep Cityje, Klopp Liverpoolja, Mourinho MU-ja (ha igazak lesznrk a pletykak), mind alkalmasak es tokeletesek hogy tanuljanak toluk majd a brit kollegak. A millio dollaros kerdes az, hogy hajlandoak lesznek-e tanulni.mate93
Már rég átvették. Az Arsenalnak 20 éve francia edzője van, a Liverpool az ezredforduló óta 2 legsikeresebb edzője egy francia és egy spanyol volt, a Chelsea-nek Abramovic hatalomátvétele óta nem volt angol edzője, az MU-nál is egy skót volt 27 évig (na jó, az talán nem számít), a City sem angolokkal nyerte a trófeáit.

A Heysel miatti 5 éves eltiltással az angol futball dominanciája (ami amúgy is csak a klubfutballban létezett, a válogatottnál nem igazán) véget ért. A PL a külföldi játékosok és edzők beáramlása miatt futott fel.

Szerkesztette: Kampman
több mint 8 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 24 631 — “Sha-la-la-la-la-la, Thiiiiii-baut Pinot!“
nem sok Liverpool meccset láttál te sem október óta. 😊
Mikey
hát nem nagyon, csak vmi ilyet hallottam 😊 Én inkább az EL ben vigyeltem a meneteléseket, meg a PL-ben a Sotonra fókuszáltam 😀

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 8 éve
Mikey Cincinnati Bengals 18 754
nem sok Liverpool meccset láttál te sem október óta. 😊
több mint 8 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 24 631 — “Sha-la-la-la-la-la, Thiiiiii-baut Pinot!“
nekem a futball a nagy szerelmem, szabadidomben ha tehetem ezzel foglalkozom, ezen belul is a foci taktikai reszevel,
a modern foci egyik legfontosabb eleme az ellenfel letamadasa labdaszerzes celjabol, a Pressing. (ez tortenhet egesz palyan, a kozepso harmadban, vagy a vedekezo harmadban is - a betolt busz esete - de ez itt most lenyegtelen)
az angol jatekosok nagy resze zavarba jon ha letamadja az ellenfel, lezarjak a passz savokat, helyet es idot csokkentenek, ezzel gyors dontesre kesztetve a labdabirtoklot. a kulfoldi csapatok ezert ficankolnak az angolok ellen, mert orommel tapasztaljak, hogy sokkal tobb idejuk es helyuk van a labdaval, mert szervezetlen, gyakorlatilag Pressing nelkul jatszo brit ellenfelek ellen kell jatszaniuk.
a pressing koncepcioja fejlodott a legtobbet az elmult 10 evet a futballban: forcing, cutting off passes, double-teams, triple teams, the use of cover shadows and pressing traps.
mate93
pl. Klopp tipikus pressing focit játszatott a dortmundban, de megtapasztalta hogy angliában ez nem működik, mostani csapat meg nem is nagyon képes erre. Viszont nem tudom hogy megmaradt ez, viszont az ELben ezért menetelnek

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
több mint 8 éve
mate93 New Orleans Saints 351
nekem a futball a nagy szerelmem, szabadidomben ha tehetem ezzel foglalkozom, ezen belul is a foci taktikai reszevel, a meccseket korulvevo varazslatos sakkjatszmakkal, illetve a csapatok felkeszitesevel, az edzoi oldallal. rengeteget olvasok ezzel kapcsolatban angolul es spanyolul, dinamikusan fejlodo resze ez a sportagnak de meg a szakertok szerint is rengeteg a szurke folt a temat illetoen.

megprobalom nagy vonalakban osszefoglalni mi a baj az angol focival velemenyem szerint.

Gary Neville a valenciai kudarca ellenere egy kifejezetton jo "TV pundit", azaz szakerto. azt irja a Telegraph cimu angol lapban:
“I look at some teams and feel: they don’t know how to defend. They struggle with crosses, they don’t deal with set-pieces, they don’t know how to work one on one. They have a weak understanding of the game.”
Altalanos velekedes az angol szakemberek kozott, hogy a meccsenkenti golszam evrol-evre valo novekedese azt mutatja, hogy a jatekosok nem tudnak vedekezni. es itt kovetik el a legnagyobb hibat, a problemat egyeni szinten azonositjak, holott ez az egesz csapat felelossege.

a modern foci egyik legfontosabb eleme az ellenfel letamadasa labdaszerzes celjabol, a Pressing. (ez tortenhet egesz palyan, a kozepso harmadban, vagy a vedekezo harmadban is - a betolt busz esete - de ez itt most lenyegtelen)
az angol jatekosok nagy resze zavarba jon ha letamadja az ellenfel, lezarjak a passz savokat, helyet es idot csokkentenek, ezzel gyors dontesre kesztetve a labdabirtoklot. a kulfoldi csapatok ezert ficankolnak az angolok ellen, mert orommel tapasztaljak, hogy sokkal tobb idejuk es helyuk van a labdaval, mert szervezetlen, gyakorlatilag Pressing nelkul jatszo brit ellenfelek ellen kell jatszaniuk.
a pressing koncepcioja fejlodott a legtobbet az elmult 10 evet a futballban: forcing, cutting off passes, double-teams, triple teams, the use of cover shadows and pressing traps.
a Premier Leagueben nem beszelhetunk szervezett pressingrol az alsohazi csapatoktol, a csapatok nem kompaktak, hatalmas tavolsagok vannak az egyes jatekosok kozott, ezzel ertekes es nagy teruleteket ajandekozva az ellenfelnek. (a kapu elott, a palya kozepen, a vonalak kozott - a vedelem es a kozeppalya, vagy a kozeppalya es a csatarsor kozott) igy gyakorlatilag lehetetlen egyszerre tobb jatekost is letamadni, "lefedni" az altaluk bejatszott teruleteket - ennek kovetkezteben a labdat kapo jatekos nem talalkozik egybol hatalmas nyomassal, van ideje nyugodtan atvenni a labdat es tovabbtenni, ami ezen a szinten mar gyerekjatek, ha nem zavarnak folyamatosan.
csak egyeni szinten van letamadas es nem csapatszinten. a labdahoz legkozelebb levo jatekos meg agresszivan letamadja az ellenfelet, de a labdatol legtavolabb levo, latszolag passziv vedekezo jatekos, mar nem mozog egyutt a csapattal, ergo serul a csapat kompaktsaga, es tul sok hely lesz az egyenek kozott.

a fentebbi okok miatt nagyon konnyu az angol csapatok ellen jatszani europaban, es jol mutatja hogy Klopp miert volt kepes fel ev alatt europai kupadontos csapatot csinalni a Liverpoolbol, a gegenpressing legnagyobb kovetojekent. a nemet edzo elso es legfontosabb taktikai vezerelve a labdavesztes utani gyors, tomor, csapatkent valo letamadas.

a masik nagyon fontos dolog, hogy az angol kozepmezonyben es alsohazban levo csapatok egyszeruen nincsenek rendesen felkeszitve taktikailag, nincsenek reszletes feladataik, "nem tudja a bal kez, hogy mit csinal a jobb". nem foglalkoznak az ellenfel gyengesegeivel es erossegeivel, szinte ugyanaz a strategia minden egyes meccsre, ellenfeltol fuggetlenul. tamadasban legtobbszor csak a nagyon alapveto pontok vannak meghatarozva (altalaban labdaszerzes utani gyors ellentamadas, a szelek hasznalata es beadasok - tipikus elemei az angolszasz futballstilusnak), es a draga penzert vasarolt egyenektol varjak a megoldast, a golokat.
egyeni utasitasokban altalaban odaig jutnak, hogy peldaul a szelso feladata vedekezesben az ellenfel szelso vedojenek kovetese. ez meg mukodott a 20. szazadban, de ebben a felgyorsult fociban hatalmas hatrany a vedekezesbol valo atmenetben tamadasba.
a kis es kozepcsapatok edzoi olyannyira le vannak maradva, hogy legtobbszor tisztaban sincsenek a modern futball metodologiajaval, nem tudjak mi az a Gegenpressing vagy a Counterpressing. az angol edzokepzes tortenelmi melyponton van, es sajat arroganciaja miatt nem hajlando beismerni, hogy regi, elavult modszerekkel dolgozik. az a tudas ami eleg volt 20-30 eve, az ma mar nevtsegesen keves, a foci is mar-mar egzakt tudomany, es a benneszereploknek folyamatosan kepezni kell magukat.

a legeslegnagyobb hatrany megis az edzesek minosegeben mutatkozik meg. az angol edzok altalaban a motivacio vagy agresszio hianyaval, vagy a jatekosok rossz formajaval magyarazzak az egyertelmu taktikai hianyossagokat. hallott mar valaki angok edzot arrol panaszkodni, hogy hianyzott a csapat kompaktsaga, nagy volt a tavolsag a csapatreszek kozott, vagy nem voltak jok a labdacentrikus csapatmozgasok? ahogy egy kulfoldi cikk irja, Klopp vagy Guardiola kis tulzassal a felesegukkel is errol beszelgetnek a reggeli mellett.
azert nincsenek nagy angol tehetsegek, mert a fiatal jatekosok kepzese kimerul a technikai es fizikai felkeszitesben, de nem kapnak megfelelo taktikai oktatast. nem tudjak, hogy kell passzsavokat lezarni, abszolut nem kepesek csapatban gondolkodni csapatmozgasokat illetoen, es rendre rossz megoldasokat valasztanak, nem szamolva a mellettuk, vagy mogottuk elhelyezkedo tarsukkal.
tulzottan nagy hangsulyt fektetnek az alapveto technikai kepzesre, de nem nyomas alatt, hanem tiszta, klinikai kornyezetben. hiaba kepes valaki senkitol sem zavartatva a fulen is megallitani a labdat, ha zavarba jon akkor, amikor keves ideje es helye van a dontesre. ez az egesz gondolkodasmod egy ordogi kort hoz letre: a fiatal jatekos nem kepes nyomas alatt teljesiteni, hiszen sosem volt megtanitva ra. az edzo ezt hibasan technikai, motivacios vagy fizikalis problemakent azonositja, es meg nagyobb hangsulyt fektet ezekre a tenyezokre az edzesen, es tovabbra is klinikai kornyezetben, masoktol nem zavarva vegzik a gyakorlatokat, ergo sosem tanulnak meg komplexen, csapatban gondolkodni.

vajon miert nincs egy darab angol edzo sem aki sikeres kulfoldon? mindegyik kudarcot vall, hiszen nem eleg felkeszultek, nem felelnek meg a modern foci elvarasainak. ami David Moyesnak eleg volt az Evertonban evekig a kozepmezony elejehez, az nagyon keves volt a Real Sociedadban, mert sokkal felkeszultebb ellenfelek ellen talalkozott a spanyol bajnoksagban.

Osszegezve a legnagyobb problema a felfogassal van. nem hajlandoak beismerni, hogy rosszul csinalnak valamit, nem akarnak tanulni a kulfoldi edzoktol, akik lathatoan sokkal jobbak a szakmaban, mert tulzottan arrogansak. velemenyem szerint nagyon erdekes idoszak var a Premier Leaguere, hiszen kulfoldi top edzok veszik at az iranyitast a top kluboknal.
Conte Chelseaje, Pochettino Tottenhamje, Pep Cityje, Klopp Liverpoolja, Mourinho MU-ja (ha igazak lesznrk a pletykak), mind alkalmasak es tokeletesek hogy tanuljanak toluk majd a brit kollegak. A millio dollaros kerdes az, hogy hajlandoak lesznek-e tanulni.

(  spielverlagerung.com/2014/11/21/the-problem-with-english-football/ - az egyik legelismertebb taktikai oldal cikke)
több mint 8 éve
Duff Seattle Seahawks 3 133
Azt nem érted meg, hogy elnenni stokeba, majd fogadni a westhamet, utána utazni swanseabe nem ugyanaz mint a spanyolban egy eirabar,gijon,getafe túra.
peach
Ha sosem játszanak egymás ellen, honnan tudod ezt így csuklóból megítélni/kijelenteni, hogy tényleg gyengébbek?
Azért, mert nem kapni sok góllal?
flzoli
Azért amiért a Barca meg a Real is jobb, mint a United vagy a Liverpool. Mert jobb játékosaik vannak, mert megveszik őket kibaszott drágán, akár az értékükön felül. Manapság kinevelődik valahol egy klasszis (Bale, Suarez, Ronaldo), szinte 90 %, hogy valamelyik két spanyol gigászhoz megy, mert úgy fel vannak kapva, azoknak meg semmiség kicsengetni 80 millát.

Ugyanígy az angol kiscsapatokban, jobb, magasabb szintű, több pénzt érő játékosok játszanak, mint spanyolékban. Amit mate93 említett, hogy ott az edzők sokkal többet elemeznek, ezt nem tudom, de szerintem Angliában is ugyanúgy kielemzik az ellenfelet.
Duff
Na mert a ManCity, Chelsea, MU gazdaságosan és jól vásárolt ugye? 😊 Hagyjuk már ezt.
flzoli
Pont ezaz, hogy ők is költenek rendesen, de még őket is felülmúlják. Itt van pl. Hazard és Aguero, akiket megvettek egy rakat pénzért, be is váltak, és simán benne van, hogy még kétszer annyiért elmennek spanyolországba, mert ott annyira tolják a nagyokat, hogy meg sem kottyan nekik egy játékosért 100 millió. A Unitedre meg Van Gaal előtt egyáltalán nem volt jellemző a költekezés, remélem minél előbb eltakarodik innen, és kicsit a régebbi hagyományok kerülnek előtérbe.
több mint 8 éve
Mikey Cincinnati Bengals 18 754
Egy modernebb felfogással, értelmesebb koncepcióval (+ raklap pénz) Pep majd jövőre beárazza az egész angol edzői társadalmat és bajnokságot szerintem.flzoli
Klopp pedig inkább vonuljon vissza, hm? 😊

bár ha az "angol edzői társadalom" alatt konkrétan az angol (részemről =brit) edzőkre gondolsz, akkor azok már régesrégen beárazásra kerültek, szóval azokat már nem kell.
több mint 8 éve
Kenny Atlanta Falcons 10 029 — Omar's Coming Yo!
Most attól, hogy kiestek valszeg fiolánál nincs jelenleg jobb jobb bunkó sajnos. Kocsis meg Sallai meg tuti nem éri meg a 23at. Meg amúgy is csak 3 az a 4 😉
peach
Lencse,Kocsis,Sallai,Fiola.
Sallai ott lesz figyeld meg.

több mint 8 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 108 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Azt nem érted meg, hogy elnenni stokeba, majd fogadni a westhamet, utána utazni swanseabe nem ugyanaz mint a spanyolban egy eirabar,gijon,getafe túra.
peach
Ha sosem játszanak egymás ellen, honnan tudod ezt így csuklóból megítélni/kijelenteni, hogy tényleg gyengébbek?
flzoli
Azért amiért a Barca meg a Real is jobb, mint a United vagy a Liverpool. Mert jobb játékosaik vannak, mert megveszik őket kibaszott drágán, akár az értékükön felül. Manapság kinevelődik valahol egy klasszis (Bale, Suarez, Ronaldo), szinte 90 %, hogy valamelyik két spanyol gigászhoz megy, mert úgy fel vannak kapva, azoknak meg semmiség kicsengetni 80 millát.

Ugyanígy az angol kiscsapatokban, jobb, magasabb szintű, több pénzt érő játékosok játszanak, mint spanyolékban. Amit mate93 említett, hogy ott az edzők sokkal többet elemeznek, ezt nem tudom, de szerintem Angliában is ugyanúgy kielemzik az ellenfelet.
Duff
Na mert a ManCity, Chelsea, MU gazdaságosan és jól vásárolt ugye? 😊 Hagyjuk már ezt.

Tudnának az angolok is sztárokat venni, de ameddig nímand botlábú angolokért perkálnak a nagyobbak 20-30-40 milliókat a kicsiknek, nem is fognak előrébb jutni.

Di Maria például simán a liga legjobbja lehetett volna egy értelmes csapatban, normális taktikával használva és ő például TOP5 kp volt abban az időben.

több mint 8 éve
Coolearie San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 5 396 — . . .
Mesélj még, kérlek.
Túl bonyolult, nem értem.
Stez
Talán ha nem VV Alekoszt követted volna suli helyett másképp lenne 😊
flzoli
Fight
több mint 8 éve
Mesélj még, kérlek.
Stez
Talán ha nem VV Alekoszt követted volna suli helyett másképp lenne 😊

több mint 8 éve
peach
flzoli

több mint 8 éve
Stez SMU Mustangs 43 306 — Whoops, looks like something went wrong.
Mesélj még, kérlek.

több mint 8 éve
Magyarul a Premier League bohócliga.
Hát, akkor csak gratulálni tudok, jár a taps!
Stez
Ne zavarjanak össze a bonyolult nyelvtani szerkezetek.
Annyit mondtam, hogy ilyen szintű meglepetés nem nagyon bekövetkezni komoly, profin szervezett hosszabb lélegzetű bajnokságokban.
Lehet értelmileg ez most bonyolult lesz neked, de ebben nincs benne, hogy a PL-t nem tartanám annak.

több mint 8 éve
És már megint jön az önérzetes, ész érvek nélküli válasz dömping. Felőlem aztán nyugodtan a földbe dughatjátok a fejetek, ha úgy jobbnak érzitek magatok.

Csak úgy szólok, hogy mind a két bajnokságban 38 meccs van, a liga kupában pedig a tartalékok játszanak többnyire (a végén 1-2 meccset leszámítva). Úgyhogy marad az FA és a Király kupa között lévő különbség. Ezt elfogadom, ott tényleg sokkal nehezebb eljutni a végéig. Ettől még ez baromira nem fedi a "sokkal nagyobb terhelés" tételt.

10-20-szor több pénzből gazdálkodnak a hasonló "kaliberű" angol kis csapatok mint a spanyolok, és mégis folyamatosan kapják a pofonokat az esetek 90%-ában a nemzetközi kupákban. Ja hát igen, a nagyobb terhelés miatt nem is koncentrálnak oda, hogyne....
Attól, még, hogy csillió pénzért vásárolnak beltenyésztett egyszezonos játékosokat, nem is fognak sohasem feljebb jutni. Az említett Chelsea is hogyan nyert legutóbb a BL-ben. Végig bekkelt, és bízott 1-1 kontrában. Ahogy idén a City is. És mindezt sok száz millió font elköltése után. Hát gratulálok, ez tényleg szint már.

Egy dolgot mondjatok el nekem, mi a jó istenre alapozzátok azt a tételetek, hogy az angol bajnokság csapatai sokkal jobb az átlag csapat erősség mint máshol? Mert a nemzetközi kupákban erről egy deka bizonyítékot nem tudtak letenni az asztalra. Jó bizonyíték erre, hogy a félholt állapotban lévő olaszok is lassan beelőzhetik őket, és elvehetik az egyik BL helyüket.... De oké, én vagyok az elfogult és ostoba, és minden a legnagyobb rendben a PL környékén
flzoli
Én meg nem tudom, hogy te mire alapozod, hogy a spanyol kiscsapatok erősebbek mint az angolok, amikor egyáltalán nincs alkalmuk egymással találkozni huzamosabb ideig. Szerinted a Leicester City azért nyert idén bajnokságot, mert a Spurs, Arsnel, United, City meg ezek tényleg szarabb csapatok, mint a lejcseszter? Nem. Azért, mert az angol kiscsapatok mindig úgy mennek ki a pályára, hogy megfingatják a nagyokat, mert képesek rá, mert megvan hozzá az erejük. Míg ezt a spanyoloknál nem nagyon látom, de azért néha előfordul, és ez a bajnokságába kerülhet az adott csapatnak, ahogy Mócsa Úr is említette.

Arra gondolok, hogy amellett, hogy a BarcaRealBayern jelenleg alapból jobb csapat mint bármelyik angol, és ezért is tudják sokszor egy félidő alatt lerendezni a bajnokikat, de az se segít az angoloknak, hogy amellett, hogy tényleg kicsit lecsúsztak a topcsapataik, a közép és alsóház szerintem tartja a szintet.

Az meg, hogy egy évben 2 meccses párharcban melyik csapat győz, az szerintem nem releváns. Az angol csapatok tényleg szarnak az EL-re, amikor még van más is amire koncentrálni kell. Vagy szerinted amikor múltkor a Bilbao kiejtette a Unitedet, tényleg jobb csapat a Bilbao? Szerintem a Liverpool itt tökéletes példa a mostani EL-ben. Nincs már esélyük a bajnokságban BL helyezést elérni, ezért nem szartak bele az EL-be, meg is van az eredménye.
Duff
Szerintem az, hogy egy előre kvázi tuti kiesőnek titulált csapat megnyeri a bajnokságot nem éppen a profi színvonal ismérve (profit értsd konzisztens jó teljesítményre képes alatt). A bohócligákban van ilyen meglepetés faktor.
Milyen érdekes, hogy amikor az angolok jók voltak a BL-ben, akkor odahaza is az MU, Arsenal, Chelsea trió dominált.

Persze, lehet kapaszkodni a "de a kicsik baromi jók" mantrába, de szerintem naiv dolog. Strukturálisan és mentálisan vannak problémák az angol fociban, de ezt nem az én feladatom megoldani vagy rámutatni.

Egy modernebb felfogással, értelmesebb koncepcióval (+ raklap pénz) Pep majd jövőre beárazza az egész angol edzői társadalmat és bajnokságot szerintem. Pedig különösebben nem kedvelem, és oltári nagy hülyeségeket tud csinálni.
flzoli
A Leicester kerete nem szar, csak nem voltak ismertek a játékosok eddig. A 20. helyről visszahozni tavaly a szezon a középmezőny aljára kb 18 pontos hátrányból - megmutatták az erejüket. Ranieri jól összerakta a csapatát, megeshet, minthogy az Atléti szinte a középmezőnyből növelte a Top2-t Top3-ra a La Ligában. A PL mindig van egy szarül teljesítő nagyobb csapat (utóbbi időben Liverpool, ManU, Chelsea) akik lejjebb végeztek, viszont mindig volt egy meglepetés csapat (Soton, Leicester, West Ham) akik az elvárás fölött teljesítettek (csak éppen a Soton kijukadt nem úgy mint a Leicester). A Liga BBVA is fejlődik, egyre nagyobb a harc a BL helyekért, de a BPL-ben nagyobb, mivel több "ismertebb" csapat van. A Bundesliga sem gyenge, ott is mekkora a harc (6 csapat a BL helyért), ott a Hertha a meglepetés (ne feledkezzünk meg a Mainzról sem), mégsem nyertek mert a keretük sokkal rosszabb a Leicesternél.

több mint 8 éve
Stez SMU Mustangs 43 306 — Whoops, looks like something went wrong.
Magyarul a Premier League bohócliga.
Hát, akkor csak gratulálni tudok, jár a taps!

És jár Alekosz.

www.youtube.com/watch?v=b1Fh_4SVibU

több mint 8 éve
És már megint jön az önérzetes, ész érvek nélküli válasz dömping. Felőlem aztán nyugodtan a földbe dughatjátok a fejetek, ha úgy jobbnak érzitek magatok.

Csak úgy szólok, hogy mind a két bajnokságban 38 meccs van, a liga kupában pedig a tartalékok játszanak többnyire (a végén 1-2 meccset leszámítva). Úgyhogy marad az FA és a Király kupa között lévő különbség. Ezt elfogadom, ott tényleg sokkal nehezebb eljutni a végéig. Ettől még ez baromira nem fedi a "sokkal nagyobb terhelés" tételt.

10-20-szor több pénzből gazdálkodnak a hasonló "kaliberű" angol kis csapatok mint a spanyolok, és mégis folyamatosan kapják a pofonokat az esetek 90%-ában a nemzetközi kupákban. Ja hát igen, a nagyobb terhelés miatt nem is koncentrálnak oda, hogyne....
Attól, még, hogy csillió pénzért vásárolnak beltenyésztett egyszezonos játékosokat, nem is fognak sohasem feljebb jutni. Az említett Chelsea is hogyan nyert legutóbb a BL-ben. Végig bekkelt, és bízott 1-1 kontrában. Ahogy idén a City is. És mindezt sok száz millió font elköltése után. Hát gratulálok, ez tényleg szint már.

Egy dolgot mondjatok el nekem, mi a jó istenre alapozzátok azt a tételetek, hogy az angol bajnokság csapatai sokkal jobb az átlag csapat erősség mint máshol? Mert a nemzetközi kupákban erről egy deka bizonyítékot nem tudtak letenni az asztalra. Jó bizonyíték erre, hogy a félholt állapotban lévő olaszok is lassan beelőzhetik őket, és elvehetik az egyik BL helyüket.... De oké, én vagyok az elfogult és ostoba, és minden a legnagyobb rendben a PL környékén
flzoli
Én meg nem tudom, hogy te mire alapozod, hogy a spanyol kiscsapatok erősebbek mint az angolok, amikor egyáltalán nincs alkalmuk egymással találkozni huzamosabb ideig. Szerinted a Leicester City azért nyert idén bajnokságot, mert a Spurs, Arsnel, United, City meg ezek tényleg szarabb csapatok, mint a lejcseszter? Nem. Azért, mert az angol kiscsapatok mindig úgy mennek ki a pályára, hogy megfingatják a nagyokat, mert képesek rá, mert megvan hozzá az erejük. Míg ezt a spanyoloknál nem nagyon látom, de azért néha előfordul, és ez a bajnokságába kerülhet az adott csapatnak, ahogy Mócsa Úr is említette.

Arra gondolok, hogy amellett, hogy a BarcaRealBayern jelenleg alapból jobb csapat mint bármelyik angol, és ezért is tudják sokszor egy félidő alatt lerendezni a bajnokikat, de az se segít az angoloknak, hogy amellett, hogy tényleg kicsit lecsúsztak a topcsapataik, a közép és alsóház szerintem tartja a szintet.

Az meg, hogy egy évben 2 meccses párharcban melyik csapat győz, az szerintem nem releváns. Az angol csapatok tényleg szarnak az EL-re, amikor még van más is amire koncentrálni kell. Vagy szerinted amikor múltkor a Bilbao kiejtette a Unitedet, tényleg jobb csapat a Bilbao? Szerintem a Liverpool itt tökéletes példa a mostani EL-ben. Nincs már esélyük a bajnokságban BL helyezést elérni, ezért nem szartak bele az EL-be, meg is van az eredménye.
Duff
Szerintem az, hogy egy előre kvázi tuti kiesőnek titulált csapat megnyeri a bajnokságot nem éppen a profi színvonal ismérve (profit értsd konzisztens jó teljesítményre képes alatt). A bohócligákban van ilyen meglepetés faktor.
Milyen érdekes, hogy amikor az angolok jók voltak a BL-ben, akkor odahaza is az MU, Arsenal, Chelsea trió dominált.

Persze, lehet kapaszkodni a "de a kicsik baromi jók" mantrába, de szerintem naiv dolog. Strukturálisan és mentálisan vannak problémák az angol fociban, de ezt nem az én feladatom megoldani vagy rámutatni.

Egy modernebb felfogással, értelmesebb koncepcióval (+ raklap pénz) Pep majd jövőre beárazza az egész angol edzői társadalmat és bajnokságot szerintem. Pedig különösebben nem kedvelem, és oltári nagy hülyeségeket tud csinálni.

Szerkesztette: FLZOLI

több mint 8 éve
peach
flzoli
Azért a kerete szokkal erősebb az angol kiscsapatoknak, mint egy Getafenek. West Ham simán rúgna az Eibarnak minumum hármat, ha nem a védekezésre játszanának ellenük

több mint 8 éve
peach

több mint 8 éve

flzoli

Tehát egy szó mint száz, aláírom hogy keményebb az angol bajnokság, de a spanyol bajnokságot nehezebb megnyerni. (immár 8 év alatt egy bajnokságot fogunk nyerni, ami vicc, dehát itt egy Barca meg egy Atleti akik klubszinten a Bayernnel egyetemben top3-ban vannak.) Pech.
eaglesmcnabb
Szerintem egyetértünk.

Amúgy én már arra várok, hogy ez a Messi meg Ronaldo kifusson, és újra kiegyenlítettebb legyen egy kicsit a spanyol liga, meg a nemzetközi kupák is, de a világszerte bejövő újgazdag tulajoknak hála szerintem ez nem fog megvalósulni, meg ehhez az is kéne, hogy a Bale, Suarez féle sztárok ne igazoljanak át. Régen imádtam nézni pl. a Kluivert-Rivaldo féle Barcát az Helgeura-Makelele stb. féle Real ellen, ott még nem tudtam megmondani, ki nyeri a meccseket. Ma már hányok az EL Clasicotol.
több mint 8 éve
peach Atlanta Falcons 14 865 — a new hope (again)
Most attól, hogy kiestek valszeg fiolánál nincs jelenleg jobb jobb bunkó sajnos. Kocsis meg Sallai meg tuti nem éri meg a 23at. Meg amúgy is csak 3 az a 4 😉

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 8 éve
NB2 New England Patriots 24 951 — nabege2@yahoo.com
"Szokták mondani, hogy a futball a szurkolókért van, épp ezért érthető, hogy a Real és az Atlético vezetősége kiakadt azon, hogy a 80 ezres San Siróba csak 18-18 ezer drukkert delegálhat a két csapat, a maradék 44 ezer jegyet megtartja az európai szövetség, amely a vezetőség tagjainak, az UEFA-alkalmazottaknak, valamint támogatóknak, és egyéb kiváltságos személyeknek adna a belépőkből."
Elmennek ezek a rákba...
több mint 8 éve
Kenny Atlanta Falcons 10 029 — Omar's Coming Yo!
Ebből is látszik,hogy erősödött az MB1,a kieső 4 játékost ad az EB bővebb keretébe.

Szerkesztette: Kenny

több mint 8 éve
peach Atlanta Falcons 14 865 — a new hope (again)

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 8 éve
Hülyére verik az angolokat évek óta a BL/EL-ben, jó pár éve szinte oda sem szagolnak a trófeák közelébe, és megint előjön a PL világában minden sokkal nehezebb urban legend.... Meg lehet nézni, hogy spanyol szinten szürke játékos mennyire jól tud érvényesülni Angliában (Mata, Michu, Hererra..stb.), és mennyire kitűnik a többiek közül.
Pont arra jó ez a mentalitás, hogy megragadjanak ezen a szinten az angolok, és még véletlenül se próbáljanak meg fejlődni...
flzoli
Ez tipikus dühből jövő, elvakult, ostoba hozzászólás. Speciel Mata meg Herrera is kurvajó volt spanyolban, Mata most is jó, Herrera is, de ő a padot koptatja. A hülyére verik szöveg is marhaság, most is jól hülyére verte a real a cityt... Az pedig nem tudom, hogy miért urban legend, h nehezebb a PL, amikor tényleg sokkal sűrűbben vannak a meccsek és több is van hála az FA meg ligakupának. És mivel sokkal kisebb a különbség a csapatok ereje között, mivel jobban eloszlik a lóvé, a meccsek is sokkal nehezebbek.

Es amikor par eve 3 angol volt a negy kozott?
ZoliMP
Ezt is említettem, hogy amióta Ronaldo és Messi egy bajnokságba került, nagyon eltolódott az egyensúly a két spanyol gigász felé, úgy nyomják beléjük a pénzt (+ a média is nyomja őket) és viszik oda minden bajnokságból a legjobbakat, hogy számukra a bajnokság gyakorlatilag edzés, 100 %-ban a BL-re tudnak fókuszálni. Ez az ami nem mindegy.
Duff