Soccer
41 feliratkozó
több mint 12 éve
Ezzel nem értek egyet. A Barcát nem egyszer láttam nagy csapatok ellen kiválóan, rengeteg helyzetet kidolgozva játszani. (Mondom ezt NEM Barca-fanként)Nemhogy nem tartom szégyennek, inkább qrva büszke vagyok az olasz válogatottra. Prandellit pedig qrva nagy edzőnek tartom, még akkor is, ha a döntőben volt olyan döntése, ami megkérdőjelezhető, de ez az olasz válogatott nélküle sehol nem lett volna, nemhogy megérdemelten a döntőben.A Barca jateka is pont olyab kibaszott uncsi mint a spanyoloke csak ok jatszanak olyan kiscsapatokkal akit ki lehet tomni. EnnyiToca
A mostani olasz válogatott futballozni akart, egyszer megcsinálta (csoportkör), másodikra rábaszott. 4 éve egy sokkal szarabb olasz csapat leszarta, hogy nincs nála a labda, a spanyolok tilitoliztak 120 percet egy dögunalmas meccsen, aztán a tiziknél épp nekik volt mákjuk. Én mégis erre az olasz csapatra vagyok büszke, nem arra, amelyik 4 éve 0-0-t játszott velük. De ez a spanyol futball nem olyan, amit egy semleges szurkoló szeret nézni. Mert dögunalom, főleg ha vki bekkel ellenük (portugálok, vagy 4 éve az olaszok ), az garantált 0-0, vagy 1-0, nem kell hozzá más, mint egy kis szervezettség és visszahúzódó középpályás sor. Most persze majd megy az ömlengés róluk a 4 gól miatt, de ettől még nem lett jobb a focijuk, mindössze annyi történt, hogy rúgtak egy gólt a 15. percben (kivételesen rá is szolgáltak, nem a semmiből jött) és az olaszok mertek támadni. Tették ezt annak ellenére, hogy érzésem szerint elsősorban fizikálisan fáradtak el a tornán és pont erre (fizikai fáradtság) kapták a sorscsapásokat (Motta, Chiellini), ami elkerülhetetlen összeomláshoz vezetett. De legalább ők megpróbálták, még ha nem is volt meg hozzá már az erő, aztán Motta kiválása teljesen padlóra küldte őket.
Félreértés ne essék, a világ legjobb csapata nyert. A legjobb csapat pedig tiki-takanacciót (Reutersből loptam) játszik. Ez nem ciki amúgy, nincs ezzel baj. Éppoly eredményes és éppoly unalmas, mint Helenio Herrera catenacciója. Csak a tiki-takanaccio nem a rombolással valósítja meg a védekező futballt, hanem a céltalan és hasztalan passzolgatással, labdaeldugással. De egy visszahúzódó középpályássor és szervezett védelem ellen viszont nincs ellenszere Messi nélkül. De még egyszer, ez nem ciki, de el kell fogadni, hogy dögunalom. Az olaszok sajnos korán gólt kaptak, én akkor megmondtam a barátnőmnek, hogy innen 95%, hogy szopunk, mert vagy elfogadjuk ezt és bízunk a talált gólban, vagy területet adunk és a semmiből bármikor jöhet a végzetes második gól. Jött. Viszont a második félidőre úgy mentek ki az olaszok ahogy ki kell. Mentek. Motta sérülése keresztet vetett a meccsre. Ennyi történt.
És még egy gondolat: Xavi és Iniesta 2 qrva nagy játékos, de soha nem szabad pl Aranylabdát kapniuk, mert hiába nyernek meg mindent, éppen a spanyol válogatottban derül ki, hogy mennyire közelébe se érnek Messinek. A Barcelona futballját Messi teszi varázslatossá, s erre épp a spanyol válogatott unalmas játéka világít rá.Soldados
The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 12 éve
Nemhogy nem tartom szégyennek, inkább qrva büszke vagyok az olasz válogatottra. Prandellit pedig qrva nagy edzőnek tartom, még akkor is, ha a döntőben volt olyan döntése, ami megkérdőjelezhető, de ez az olasz válogatott nélküle sehol nem lett volna, nemhogy megérdemelten a döntőben.A Barca jateka is pont olyab kibaszott uncsi mint a spanyoloke csak ok jatszanak olyan kiscsapatokkal akit ki lehet tomni. Ennyi
A mostani olasz válogatott futballozni akart, egyszer megcsinálta (csoportkör), másodikra rábaszott. 4 éve egy sokkal szarabb olasz csapat leszarta, hogy nincs nála a labda, a spanyolok tilitoliztak 120 percet egy dögunalmas meccsen, aztán a tiziknél épp nekik volt mákjuk. Én mégis erre az olasz csapatra vagyok büszke, nem arra, amelyik 4 éve 0-0-t játszott velük. De ez a spanyol futball nem olyan, amit egy semleges szurkoló szeret nézni. Mert dögunalom, főleg ha vki bekkel ellenük (portugálok, vagy 4 éve az olaszok ), az garantált 0-0, vagy 1-0, nem kell hozzá más, mint egy kis szervezettség és visszahúzódó középpályás sor. Most persze majd megy az ömlengés róluk a 4 gól miatt, de ettől még nem lett jobb a focijuk, mindössze annyi történt, hogy rúgtak egy gólt a 15. percben (kivételesen rá is szolgáltak, nem a semmiből jött) és az olaszok mertek támadni. Tették ezt annak ellenére, hogy érzésem szerint elsősorban fizikálisan fáradtak el a tornán és pont erre (fizikai fáradtság) kapták a sorscsapásokat (Motta, Chiellini), ami elkerülhetetlen összeomláshoz vezetett. De legalább ők megpróbálták, még ha nem is volt meg hozzá már az erő, aztán Motta kiválása teljesen padlóra küldte őket.
Félreértés ne essék, a világ legjobb csapata nyert. A legjobb csapat pedig tiki-takanacciót (Reutersből loptam) játszik. Ez nem ciki amúgy, nincs ezzel baj. Éppoly eredményes és éppoly unalmas, mint Helenio Herrera catenacciója. Csak a tiki-takanaccio nem a rombolással valósítja meg a védekező futballt, hanem a céltalan és hasztalan passzolgatással, labdaeldugással. De egy visszahúzódó középpályássor és szervezett védelem ellen viszont nincs ellenszere Messi nélkül. De még egyszer, ez nem ciki, de el kell fogadni, hogy dögunalom. Az olaszok sajnos korán gólt kaptak, én akkor megmondtam a barátnőmnek, hogy innen 95%, hogy szopunk, mert vagy elfogadjuk ezt és bízunk a talált gólban, vagy területet adunk és a semmiből bármikor jöhet a végzetes második gól. Jött. Viszont a második félidőre úgy mentek ki az olaszok ahogy ki kell. Mentek. Motta sérülése keresztet vetett a meccsre. Ennyi történt.
És még egy gondolat: Xavi és Iniesta 2 qrva nagy játékos, de soha nem szabad pl Aranylabdát kapniuk, mert hiába nyernek meg mindent, éppen a spanyol válogatottban derül ki, hogy mennyire közelébe se érnek Messinek. A Barcelona futballját Messi teszi varázslatossá, s erre épp a spanyol válogatott unalmas játéka világít rá.Soldados
több mint 12 éve
Nemhogy nem tartom szégyennek, inkább qrva büszke vagyok az olasz válogatottra. Prandellit pedig qrva nagy edzőnek tartom, még akkor is, ha a döntőben volt olyan döntése, ami megkérdőjelezhető, de ez az olasz válogatott nélküle sehol nem lett volna, nemhogy megérdemelten a döntőben.A mostani olasz válogatott futballozni akart, egyszer megcsinálta (csoportkör), másodikra rábaszott. 4 éve egy sokkal szarabb olasz csapat leszarta, hogy nincs nála a labda, a spanyolok tilitoliztak 120 percet egy dögunalmas meccsen, aztán a tiziknél épp nekik volt mákjuk. Én mégis erre az olasz csapatra vagyok büszke, nem arra, amelyik 4 éve 0-0-t játszott velük. De ez a spanyol futball nem olyan, amit egy semleges szurkoló szeret nézni. Mert dögunalom, főleg ha vki bekkel ellenük (portugálok, vagy 4 éve az olaszok ), az garantált 0-0, vagy 1-0, nem kell hozzá más, mint egy kis szervezettség és visszahúzódó középpályás sor. Most persze majd megy az ömlengés róluk a 4 gól miatt, de ettől még nem lett jobb a focijuk, mindössze annyi történt, hogy rúgtak egy gólt a 15. percben (kivételesen rá is szolgáltak, nem a semmiből jött) és az olaszok mertek támadni. Tették ezt annak ellenére, hogy érzésem szerint elsősorban fizikálisan fáradtak el a tornán és pont erre (fizikai fáradtság) kapták a sorscsapásokat (Motta, Chiellini), ami elkerülhetetlen összeomláshoz vezetett. De legalább ők megpróbálták, még ha nem is volt meg hozzá már az erő, aztán Motta kiválása teljesen padlóra küldte őket.
És még egy gondolat: Xavi és Iniesta 2 qrva nagy játékos, de soha nem szabad pl Aranylabdát kapniuk, mert hiába nyernek meg mindent, éppen a spanyol válogatottban derül ki, hogy mennyire közelébe se érnek Messinek. A Barcelona futballját Messi teszi varázslatossá, s erre épp a spanyol válogatott unalmas játéka világít rá.
The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 12 éve
Wyatt, Wyatt, elmész Te a ...! 😊 Csókoltatom a gólarányodat!Igor, ha véleményt (mit nem mondasz, hogy szubjektív! 😊 ) fogalmazol meg, ne csodálkozz már, hogy erre reakciók születnek! 30 éves példa..., gyorsan végiggondoltam, 54 óta 15 VB-t rendeztek, szvsz nincs öt győztes, amelyekre jó szívvel mondhatnánk, hogy nem ölték meg a focit - értsd: de jó, hogy ők nyertek!
Savanyújóskaként gondolhatod természetesen, hogy a spanyolok éppen idén ölték meg a focit. (Közben olasz szempontból csak annyi történt, hogy a ghánai elmesérültnek elfelejtettek szólni az elődöntő előtt, hogy ilyen dolgokat csak döntőben produkálunk, addig szigorúan nulla teljesítménnyel mákoljuk magunkat tovább.) Cserébe szűk három hét múlva iramodok a Kerékpár-topic-ba, hogy éppen ki nyírta ki a TdF-t - ha még egyáltalán szükség lenne erre a kokszolók 21 napos szabadtéri túrájával kapcsolatban. 😊
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
Nem a spanyoloknak, a FIFA/UEFA-nak lesz ez most a problémája.. de majd kitalálnak valamit, mint a 3 pontos szisztémát anno. Fociban teljesen semleges vagyok jelenleg, ne keverjétek ide a Ravens-es példákat, mert nem passzolnak. 😛Én nem fikázok, csak a véleményem kimondtam, a spanyolok játékstílusa megölte az EB-t.Nem a spanyolok ölték meg az Eb-t, csak a soccer alapból szar, az a meglepő, ha nem az 😊
Szerintem egy sima 4-3-1-2-vel is nyerték volna az EB-t.. lehet hogy egynél több gólt kapnak, de többet is rúgtak volna. 10-1 helyett (most az utolsó kettőt leveszem), lett volna 13-4 mondjuk.. és biztos szórakoztatóbb/élvezhetőbb lett volna a semleges nézőknek. Nézd meg Torres gól/perc mutatóját, úgy hogy nem volt igazán 100%-os formában szerintem.. ez a spanyol csapat 2 csatárral is EB-t nyert volna.
Lehet hat középpályással 1-0-ra játszani.. de egyszer nekik is mákolni kellett a tiziknél, és biztos nem "aláztak", ahogy Amadeus írta szerintem. Kontrolláltan játszottak, mondjuk inkább így.
Szerintem azért nyertek, mert magasan a legjobb/legmélyebb csapat.. a portugáloké ehhez képest semmi. Moutinho v. Veloso, már nem tudom melyik, asszem utóbbi, 13 kilométert futott 90 perc alatt.. és ezért haltak be a hosszabbításra, nekik nem volt 6-7 középpályásuk.Igor
Most őszintén, mi a fenének kéne a spanyol, de bármelyik csapatnak a semleges nézők kedvére tennie? Téged érdekelne, hogy mit mondanának a semleges nézők, ha a Ravens "unalmas" játékkal nyerne SB-t?
És hát nem kötelező ám nézni 😊 Én is csak magamra vethetek, hogy kicsit rácuppantam az Eb-re (persze csak mert az olaszok végre mutattak életjeleket, a 2010-es vébéből pl összesen láttam kb 90 percet és nem hiányzott cseppet sem).Jakehomer
(Egyébként meg igen, meg tudnám érteni... aludtam már el speciel én is rossz/unalmas Super Bowlon. Tudom, blasphemy!)
Igen, a spanyol drukker most elsődlegesen örül és én ezt megértem (mert lehet, hogy Soldi inkább 6-3-ra bukna egy SB-t, mint 48-45-re nyerné.. én nem), viszont a semleges/savanyújóska mint én meg fanyalog.. és annak örül, hogy most 2 évig nincs nagy torna, amit néznie kötelező 😛 na jóccakát!
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 12 éve
Jó akkor benyalod neked csontig mit szólsz, fényezem még kicsit az estéd 😀LOL, nem is lehetnél jobban eltévedve. Soha semmiféle spanyol soccer csapatnak nem drukkoltam még, és nem is tervezem. Számomra a calcio a foci csúcsa, ezért érzem szégyenteljesnek a ma esti produkciót - nem tudom olyan alacsonyra tenni a lécet, hogy ezt bevegye a gyomrom. Ezen nem változtat, hogy az olasz válogatott összességében felülteljesítette az elvárásokat, a legjobb vesztes is csak vesztes.
A legjobb válogatott nyert a világon, és az olaszoknak elnézést kellett volna kérni és szemen köpni magukat minden egyes labdaérintésnél.
Ez volt a valóság, mindenkinek a krva anyját aki a tikitökik ellen pályára lép 😊
Én mióta az eszemet tudom kb olasz drukker vagyok, vigyorogva írtam volna alá 1hónapja az ezüstöt 😊
Szégyen történt, világégés!!! 😀The terrible towel
Tepper takarodj!
több mint 12 éve
Nem tudom elolvastátok-e amit írtam... ha nem, tegyétek meg még egyszer.Semleges szurkolóként megfogalmaztam egy szubjektív véleményt.. egy büdös szót nem írtam célfüggvényről, vagy férfiasságról, vagy arról hogy Del Bosque szar taktikát választott-e. Mivel megnyerte az EB-t, innentől nem lehet kritizálni, tökéletes volt természtesen a taktikája. :rolleyes: (Ha meg Fabregas mellérúgja a tizit, és kiesnek, akkor mindenki leszedi otthon a fejét, hogy miért állt ki 0 csatárral.. és kb ott tart, ahol most Prandelli, hogy a bitófán himbálózik majdhogynem.)
Nekem továbbra is az a véleményem, hogy ha annyira érezte volna Del Bosque a csapatát, akkor mindig a fix 4-6-0-val áll ki, és nem cserélgeti össze-vissza a csatárait.. és speciel komoly különbség volt akár még a 2010 és a mostani játékuk közt is egyébként.
"Mindegyik torna győztese óhatatlanul "megöli" az adott tornát."
Ez meg a non plus ultra.. ugyan már. Nem véletlenül hoztál te is példákat 30 évvel ezelőttről.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 12 éve
Azt mondom, hogy nem szerencsés az esztétikumot a szubsztancia mellé emelni. Másrészt a szép szubjektív, hiszen ha a spanyoloknak drukkolnék, nekem nagyon tetszett volna a játékuk.Akkor most mégis azt mondod, pedig azt állítod, hogy nem mondod.most akkor szép játék volt végig vagy egyszer sem volt benne, hogy kikapnak?Amadeus91Mi az, hogy szép játék? Egy szóval nem mondtam, hogy végig szépen játszottak, azt mondtam, hogy végig úgy játszottak, mint ma, ergo nagyon jól
. Egyébként valaki egyszer azt mondta, hogy a jó szép és a szép jó.Jakehomer
Amadeus91
A megfejtés pedig sajnos nem év vagyok, hanem Kazinczy Ferenc.
Tepper takarodj!
több mint 12 éve
Wyatt
26 306
Nála csak 13–4-et láttam, gólarányt nem 😊Tényleg nem a kisujjamból szopogattam ki, Igor saccolt ilyen gólarányt, ha neki tetsző módon játszott volna a spanyol banda.Mit tudom én! 😊 Igort kérdezd!Nála nem láttam arányról szóló részt, csak nálad, nem mintha az bárhol számítana még 😊
A sejtésem, feltételezésem az, hogy a spanyolok a látványosabb, gólratörőbb játék kedvéért bevállalhattak volna nagyobb kockázatot. Lőhettek volna több gólt, néhány bekapott gólért cserébe.
Btw én sem értem, hogy ez miért lenne célfüggvény egy szövetségi kapitánynál.tomi-tomi
Btw, én voltam a legmérgesebb rájuk, hogy csatár nélkül játszottak meccseket, abban egyetértek, hogy két csatárral jobb lett volna, de legalább eggyelWyatt
Mi lehet jobb, mint az aktuális torna megnyerése?! 😊 Ráadásul csatár nélkül!! 😀 😉tomi-tomi
(Csak a szabálynáciskodás kedvéért: a gólarány a szerzett és kapott gólok aránya, ahogy a nevében is benne van, tehát előbbit elosztjuk utóbbival, így a 10:1-es gólarány klasszisokkal jobb, mint egy 13:4-es, hiszen az alig több mint három, míg az első pont tíz. De a 10:1 sokkal rosszabb pl mint egy 1:0, de jó ideje szerencsére ezt nem használják, hanem felváltotta a gólkülönbség, amelynél mindkettő +9. Mai szabálynáciskodásmagyarázat vége, örülök, hogy segíthettem)
több mint 12 éve
Én nem fikázok, csak a véleményem kimondtam, a spanyolok játékstílusa megölte az EB-t.Nem a spanyolok ölték meg az Eb-t, csak a soccer alapból szar, az a meglepő, ha nem az 😊
Szerintem egy sima 4-3-1-2-vel is nyerték volna az EB-t.. lehet hogy egynél több gólt kapnak, de többet is rúgtak volna. 10-1 helyett (most az utolsó kettőt leveszem), lett volna 13-4 mondjuk.. és biztos szórakoztatóbb/élvezhetőbb lett volna a semleges nézőknek. Nézd meg Torres gól/perc mutatóját, úgy hogy nem volt igazán 100%-os formában szerintem.. ez a spanyol csapat 2 csatárral is EB-t nyert volna.
Lehet hat középpályással 1-0-ra játszani.. de egyszer nekik is mákolni kellett a tiziknél, és biztos nem "aláztak", ahogy Amadeus írta szerintem. Kontrolláltan játszottak, mondjuk inkább így.
Szerintem azért nyertek, mert magasan a legjobb/legmélyebb csapat.. a portugáloké ehhez képest semmi. Moutinho v. Veloso, már nem tudom melyik, asszem utóbbi, 13 kilométert futott 90 perc alatt.. és ezért haltak be a hosszabbításra, nekik nem volt 6-7 középpályásuk.Igor
Most őszintén, mi a fenének kéne a spanyol, de bármelyik csapatnak a semleges nézők kedvére tennie? Téged érdekelne, hogy mit mondanának a semleges nézők, ha a Ravens "unalmas" játékkal nyerne SB-t?
És hát nem kötelező ám nézni 😊 Én is csak magamra vethetek, hogy kicsit rácuppantam az Eb-re (persze csak mert az olaszok végre mutattak életjeleket, a 2010-es vébéből pl összesen láttam kb 90 percet és nem hiányzott cseppet sem).
Tepper takarodj!
több mint 12 éve
Tényleg nem a kisujjamból szopogattam ki, Igor saccolt ilyen gólarányt, ha neki tetsző módon játszott volna a spanyol banda.Nála nem láttam arányról szóló részt, csak nálad, nem mintha az bárhol számítana még 😊Direkt nem olvasok itt vissza, mert felesleges, de ezt mondjuk nem értem. Miért lenne jobb a rosszabb gólarány?WyattMit tudom én! 😊 Igort kérdezd!
A sejtésem, feltételezésem az, hogy a spanyolok a látványosabb, gólratörőbb játék kedvéért bevállalhattak volna nagyobb kockázatot. Lőhettek volna több gólt, néhány bekapott gólért cserébe.
Btw én sem értem, hogy ez miért lenne célfüggvény egy szövetségi kapitánynál.tomi-tomi
Btw, én voltam a legmérgesebb rájuk, hogy csatár nélkül játszottak meccseket, abban egyetértek, hogy két csatárral jobb lett volna, de legalább eggyelWyatt
Mi lehet jobb, mint az aktuális torna megnyerése?! 😊 Ráadásul csatár nélkül!! 😀 😉
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
Wyatt
26 306
Nála nem láttam arányról szóló részt, csak nálad, nem mintha az bárhol számítana még 😊Direkt nem olvasok itt vissza, mert felesleges, de ezt mondjuk nem értem. Miért lenne jobb a rosszabb gólarány?WyattMit tudom én! 😊 Igort kérdezd!
Btw, én voltam a legmérgesebb rájuk, hogy csatár nélkül játszottak meccseket, abban egyetértek, hogy két csatárral jobb lett volna, de legalább eggyel
több mint 12 éve
Direkt nem olvasok itt vissza, mert felesleges, de ezt mondjuk nem értem. Miért lenne jobb a rosszabb gólarány?WyattMit tudom én! 😊 Igort kérdezd!
Btw én sem értem, hogy ez miért lenne célfüggvény egy szövetségi kapitánynál.
több mint 12 éve
Wyatt
26 306
Direkt nem olvasok itt vissza, mert felesleges, de ezt mondjuk nem értem. Miért lenne jobb a rosszabb gólarány?Megbocsáss, drága Igor, igenis próbálod fikázni a spanyolok játékát.Nem volt alázás, de a portugálok jutottak hozzájuk a legközelebb és a hosszabbításban már ők is mattolva voltak párszor, csak ezeket megúszták.Én nem fikázok, csak a véleményem kimondtam, a spanyolok játékstílusa megölte az EB-t.
Nézd, én utálom a spanyol soccert, mint a szart, és nem is tarto(tta)m sokra, de racionálisan nézve szinte hibátlanul játszanak. Lehet nyafogni, hogy nem látványos, unalmas, nem törik össze magukat, de ha ez az út a győzelemhez, akkor azért nem őket kell fikázni, hanem azokat, akik nem tudják őket megverni. Márpedig jelen állás szerint senki nem tudja.Jakehomer
Néhány dologról mintha megfeledkeznél. Mindegyik torna győztese óhatatlanul "megöli" az adott tornát. Ezért győznek ők. Nekem volt szerencsém végigzokogni '82-ben az olaszok győzelmét, ha valakinek a stílusa gyilkos volt, akkor az övék az volt. Ma mégis sokan könnyezve emlegetik azt az olasz csapatot.
A 72-76-os német csapat VB győzelménél tényleg sírva fakadtam - hol van ez a mai olasz csapat attól a holland társaságtól?!! Itt majd mindenki elfelejtkezik a Svájc-Ukrajna döbbenethez mérhető olasz-angol negyeddöntőről.
Jakehomer megközelítése számomra sokkal férfiasabb, egyértelműbb. Nem tetszik, de kurva jók. Nem kell ezt túlspilázni. A spanyolok ellen nagyjából mindent kipróbáltak kb. 2006-2007 óta, és semmire nem jutnak.
Alapvető aránytévesztésnek gondolom, hogy 10-1-es gólarány helyett 13-4-es gólarányt kérünk tőlük számon. Mintha a Ravens győzelme csak akkor lenne "igazságos", "megérdemelt"" a semleges (ellen?) szurkoló számára, ha Reed leszed két INT-et, Suggs elkövet 3-4 sack-et és Lewis csinál 10+ tackle-t.
A spanyolok történelmet írtak, alkottak a lassan mindenki kedvencévé váló olaszok (önmagában LOL, minden tornák legkevésbé szurkolóbarát válogatottja!) legyalulásával. (Az első 60 percre gondolok!) Talán-talán az említett német válogatottól kérték ilyen vehemenciával számon, hogy miért merik ennyire uralni a focit, mint most a spanyoloktól. Számomra Cruyff, Neeskens, Rep és társai (kivéve Jongblood) gyalázása, hogy emiatt őket ezzel az olasz válogatottal állítják párhuzamba.tomi-tomi
több mint 12 éve
Megbocsáss, drága Igor, igenis próbálod fikázni a spanyolok játékát.Én nem fikázok, csak a véleményem kimondtam, a spanyolok játékstílusa megölte az EB-t.A horvát, portugál és első olasz meccsen biztos nem volt alázás.. persze szép dolog a félpálya körül gurigázni, voltak helyzeteik, meg vágtak négyet az íreknek és kettőt a béna franciáknak.Nem volt alázás, de a portugálok jutottak hozzájuk a legközelebb és a hosszabbításban már ők is mattolva voltak párszor, csak ezeket megúszták.
De az hogy az első 12 perc alatt volt kb. 3 aktív/jó támadásuk, és nyíltan kezdtek.. ilyen más meccsen nem nagyon volt (az írek nem számítanak)
Prandelliben egyetértünk, de akkor mondjuk, amit Del Bosque bohóckodott csatárposzton az egész EB alatt, az se volt semmi... és amúgy, volt valaki aki a spanyoloknál úgymond próbálkozott? Ha egy embert kellene mondanom, az első aki eszembe jut, az Pedro.
Részben érthető, hogy ő miért hajtott.. az nem igazán, hogy a többiek miért nem.
Legjobb csapat, ez egyértelmű... de nagyon nem szeretném, ha ez a fajta foci meghonosodna, amit itt a spanyolok lehoztak az EB-n. Jó csapatok, jó játékosok voltak itt, fogok kb. négy-öt gólra emlékezni (Ibra, két Balo, Lahm 2.0 és persze SAMARAAAAS!) - de nem merem azt mondani, hogy ez egy jó EB-ként marad meg az emlékeim közt.Igor
Nézd, én utálom a spanyol soccert, mint a szart, és nem is tarto(tta)m sokra, de racionálisan nézve szinte hibátlanul játszanak. Lehet nyafogni, hogy nem látványos, unalmas, nem törik össze magukat, de ha ez az út a győzelemhez, akkor azért nem őket kell fikázni, hanem azokat, akik nem tudják őket megverni. Márpedig jelen állás szerint senki nem tudja.Jakehomer
Néhány dologról mintha megfeledkeznél. Mindegyik torna győztese óhatatlanul "megöli" az adott tornát. Ezért győznek ők. Nekem volt szerencsém végigzokogni '82-ben az olaszok győzelmét, ha valakinek a stílusa gyilkos volt, akkor az övék az volt. Ma mégis sokan könnyezve emlegetik azt az olasz csapatot.
A 72-76-os német csapat VB győzelménél tényleg sírva fakadtam - hol van ez a mai olasz csapat attól a holland társaságtól?!! Itt majd mindenki elfelejtkezik a Svájc-Ukrajna döbbenethez mérhető olasz-angol negyeddöntőről.
Jakehomer megközelítése számomra sokkal férfiasabb, egyértelműbb. Nem tetszik, de kurva jók. Nem kell ezt túlspilázni. A spanyolok ellen nagyjából mindent kipróbáltak kb. 2006-2007 óta, és semmire nem jutnak.
Alapvető aránytévesztésnek gondolom, hogy 10-1-es gólarány helyett 13-4-es gólarányt kérünk tőlük számon. Mintha a Ravens győzelme csak akkor lenne "igazságos", "megérdemelt"" a semleges (ellen?) szurkoló számára, ha Reed leszed két INT-et, Suggs elkövet 3-4 sack-et és Lewis csinál 10+ tackle-t.
A spanyolok történelmet írtak, alkottak a lassan mindenki kedvencévé váló olaszok (önmagában LOL, minden tornák legkevésbé szurkolóbarát válogatottja!) legyalulásával. (Az első 60 percre gondolok!) Talán-talán az említett német válogatottól kérték ilyen vehemenciával számon, hogy miért merik ennyire uralni a focit, mint most a spanyoloktól. Számomra Cruyff, Neeskens, Rep és társai (kivéve Jongblood) gyalázása, hogy emiatt őket ezzel az olasz válogatottal állítják párhuzamba.
több mint 12 éve
Ótvar, szar, élvezhetetlen fos, köszönöm...
több mint 12 éve
Megérdemelten győztek a spanyolok, ez az olasz csapat nem bírja el h a támadásért legink felelős Pirlo Cassano Balotelli trió gyenge napot fogjon ki. Pozitív h az EB-n először nem ültek rá a spanyolok az 1-0-ra ha ilyen felfogásban nyomták volna végig a tornát egy magam fajta semleges is tudott volna értük szorítani.
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 12 éve
Rohadjak meg minden szavaddal egyet értek Igor! 😊Én nem fikázok, csak a véleményem kimondtam, a spanyolok játékstílusa megölte az EB-t.A horvát, portugál és első olasz meccsen biztos nem volt alázás.. persze szép dolog a félpálya körül gurigázni, voltak helyzeteik, meg vágtak négyet az íreknek és kettőt a béna franciáknak.Nem volt alázás, de a portugálok jutottak hozzájuk a legközelebb és a hosszabbításban már ők is mattolva voltak párszor, csak ezeket megúszták.
De az hogy az első 12 perc alatt volt kb. 3 aktív/jó támadásuk, és nyíltan kezdtek.. ilyen más meccsen nem nagyon volt (az írek nem számítanak)
Prandelliben egyetértünk, de akkor mondjuk, amit Del Bosque bohóckodott csatárposzton az egész EB alatt, az se volt semmi... és amúgy, volt valaki aki a spanyoloknál úgymond próbálkozott? Ha egy embert kellene mondanom, az első aki eszembe jut, az Pedro.
Részben érthető, hogy ő miért hajtott.. az nem igazán, hogy a többiek miért nem.
Legjobb csapat, ez egyértelmű... de nagyon nem szeretném, ha ez a fajta foci meghonosodna, amit itt a spanyolok lehoztak az EB-n. Jó csapatok, jó játékosok voltak itt, fogok kb. négy-öt gólra emlékezni (Ibra, két Balo, Lahm 2.0 és persze SAMARAAAAS!) - de nem merem azt mondani, hogy ez egy jó EB-ként marad meg az emlékeim közt.Igor
több mint 12 éve
Kár hogy nem az az olasz csapat játszott a mai napon, talán izgisebb lett volna az esténk. Ha már így összehasonlítunk két teljesen különböző mérkőzést; Balotelli ma csak rossz döntéseket hozott, a fritzek ellen csak jókat. A németek kiakarták venni Pirlo-t a játékból (vagyis az olaszok játékához simították a saját felfogásukat) a spanyolok meg természetesen játszották azt amit tudnak, évek óta világszínvonalúan.Régebben a német köcsögök győzelmei voltak azok, amelyek évtizedekig visszavetették a focit...... Most a helyükre kerültek egy olyan csapattól, amely 4-et kapott a döntőben.......csi77Mi az, hogy szép játék? Egy szóval nem mondtam, hogy végig szépen játszottak, azt mondtam, hogy végig úgy játszottak, mint ma, ergo nagyon jólAkkor most mégis azt mondod, pedig azt állítod, hogy nem mondod.
na de mellőzve a trollkodást, csalódás a vége. Reméltem az olaszok megnyerik, igazából olyan alapon, hogy mindegy, csak ne a spanyolok. Hiányzott az erős, lendületes holland csapat, francia, angol... de, hogy a 4 elődöntősből az nyerjen, amelyik a legjobban gyilkolta a focit, az mégiscsak lesújtó. Jobban aggaszt, hogy kezd ez a fajta stílus megtelepedni. Több évre fogja a sportágat visszavetni ha csak ilyen szar nézhetetlen játékkal lehet nyerni a végén. Márpedig csak a végső győzelem számít. Kicsit olyan ez a spanyol hegemónia, mintha minden évben a Jets nyerné a Super Bowl-t. Idegesítő lenne az is.
A kommentátor ki volt a magyaron? Élvezhető volt legalább?Amadeus91
A németek akkor játszották a legrosszabb meccsüket a tornán, az olaszok meg a legjobbat...
több mint 12 éve
világ szégyene= Thiago Mottaegy profi játékos ne húzódjon már meg 5 perc játék után miután becserélik az EB Döntőbe
egy edző meg ne hozzon be egy vkp-t 2-0 bukóban egy tkp helyett!
Gratuláció a Spanyoloknak, büszke vagyok az olaszokra 😊
JT Daniels fan
több mint 12 éve
Régebben a német köcsögök győzelmei voltak azok, amelyek évtizedekig visszavetették a focit...... Most a helyükre kerültek egy olyan csapattól, amely 4-et kapott a döntőben.......Akkor most mégis azt mondod, pedig azt állítod, hogy nem mondod.most akkor szép játék volt végig vagy egyszer sem volt benne, hogy kikapnak?Amadeus91Mi az, hogy szép játék? Egy szóval nem mondtam, hogy végig szépen játszottak, azt mondtam, hogy végig úgy játszottak, mint ma, ergo nagyon jól
na de mellőzve a trollkodást, csalódás a vége. Reméltem az olaszok megnyerik, igazából olyan alapon, hogy mindegy, csak ne a spanyolok. Hiányzott az erős, lendületes holland csapat, francia, angol... de, hogy a 4 elődöntősből az nyerjen, amelyik a legjobban gyilkolta a focit, az mégiscsak lesújtó. Jobban aggaszt, hogy kezd ez a fajta stílus megtelepedni. Több évre fogja a sportágat visszavetni ha csak ilyen szar nézhetetlen játékkal lehet nyerni a végén. Márpedig csak a végső győzelem számít. Kicsit olyan ez a spanyol hegemónia, mintha minden évben a Jets nyerné a Super Bowl-t. Idegesítő lenne az is.
A kommentátor ki volt a magyaron? Élvezhető volt legalább?Amadeus91
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 12 éve
Sakkomost még ki jön a vidibe, sokerespanyol mundo alegria?
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
Grat az olaszoknak, a végére kicsit kifújtak, de vigasztalásul, a szar németek 6-7-et kaptak volna..... 😀azért a Horvát meccs necces volt.Te mit néztél? Így játszottak ők mindig, csak eddig az ellenfelek nagyon behúzódtak ellenük, most meg - kényszerből persze - rengeteg területet adtak nekik az olaszok. Lévén a legjobb csapat, valószínűleg a spanyolok megnyerik a döntőt Prandelli Benny Hill showt idéző produkciója nélkül is, de így egy éles meccset se hoztak ki az olaszok, ami elég nagy szégyen.JakehomerTulajdonképpen végig alázták az EB-t a spanyolok és az ellenfelek hibája, hogy mégsem, de mégis.
EheAmadeus91
Német-Spanyol meccset hiányolom. Az azért jó lett volna.beltazor
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png