USA és a világ

31 feliratkozó

több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 27 814 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Tony Adams
2s4-ből kurva kevés van ruszkiknak, kiváncsi vagyok h fogják megvédeni a bájraktártól
briareos
Majd kérnek a szírektől 😀
Vagy a donbasszi felkelőktől...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 622 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Szokásos profizmus

www.reddit.com/r/hungary/comments/t5c51o/a_minisztereln%C3%B6k_seregszeml%C3%A9t_tartott_szerencs%C3%A9re/?utm_source=share&utm_medium=mweb3x

több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 859 — Cowboys fan

Tony Adams
2s4-ből kurva kevés van ruszkiknak, kiváncsi vagyok h fogják megvédeni a bájraktártól
briareos
És mekkora a hatótávolsága?
slowmotion
10-20 km lőszertől függően
briareos
Aha... hát akkor ezzel nem lehet a határhoz közel maradni, és onnan lőni, több vonalnyi AAA mögött.
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 331 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ahányszor látom, ez a kép egészen szürreális. 😀 Itt nem valami harmadik világbeli delegációval tárgyal, vagy a kreml valami segítőszemélyzetét oktatja ki, hanem a legszűkebb stratégiai vezetőkkel - mint miniszterelnök, kgb vezér, külügyminiszter, belügy, honvédelmi miniszter - tárgyal éppen. Mint egy kib*szott ókori fáraó vagy hasonló. 😀

peterk2005
Ez szerintem már nem a covidnak szól, hanem hogy közelebb legyenek a testőrökhöz, mint Putyinhoz.
slowmotion
Látod erre nem is gondoltam. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 693 — capitaine du château de Vienne 1487
Ahányszor látom, ez a kép egészen szürreális. 😀 Itt nem valami harmadik világbeli delegációval tárgyal, vagy a kreml valami segítőszemélyzetét oktatja ki, hanem a legszűkebb stratégiai vezetőkkel - mint miniszterelnök, kgb vezér, külügyminiszter, belügy, honvédelmi miniszter - tárgyal éppen. Mint egy kib*szott ókori fáraó vagy hasonló. 😀

peterk2005
 m.youtube.com/watch?v=6epzmRZk6UU

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve

peterk2005
Ez szerintem már nem a covidnak szól, hanem hogy közelebb legyenek a testőrökhöz, mint Putyinhoz.
több mint 3 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life

Tony Adams
briareos
slowmotion
10-20 km lőszertől függően

több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 331 — The only discipline that lasts, is self discipline
Szerintem az egyetlen módja Putin megbuktatásának, ha nép lázad fel ellene. Az orosz középosztály hozzászokott a jóléthez, és most nehéz lesz 40 évet visszamenni az időben.Nomac
Az orosz középosztály már most se Putyin párti. A szankciók elsősorban éppen putyin belső ellenzékének fájnak a leginkább. Putyin szavazói a falvakban meg a távoli sztyeppéken élnek, és dollárt életükben nem láttak még. Sokan bankkártyát se. Oroszország anyácska viszont ott van bennük mélyen, és a rádióból meg tévéből csak Putyin anyácskázik nekik. Szóval kemény menet lesz az. Én nagyobb esélyét látom egy palotaforradalomnak. A slepp dönt úgy, hogy elég volt belőle és megpuccsolja.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve

több mint 3 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 945 — Слава Україні! Героям слава!
Egy Két kép néha többet mondhat ezer szónál.

iktriad
M1: "Még a covid szabályokat sem tartja be az ukrán elnök!"
Bazzani
“Narancsot zabál a náci zsido, miközben az ukránok a pincékben éheznek!”
somoskovig
"Az ukrán SS merényletre készül földalatti bunkerében."

Mikor lesz ma tárgyalás? Hány órakor?

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve

Tony Adams
briareos
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 169
A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) bejelentette, hogy hivatalosan is vizsgálatot indít annak feltárására, hogy Oroszország követett-e el háborús bűncselekményeket az ukrán inváziója során. Szerda estére összesen 39 partnerország, köztük Magyarország is jelezte, hogy szerinte történtek háborús bűnök Ukrajnában.
több mint 3 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life

Tony Adams

több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 693 — capitaine du château de Vienne 1487
értsük meg Putint
.... mert az orosz befolyási övezet...
1. kör, ensz
az oroszokat elítélő határozatot elutasítók
Oroszo. Belarusz, ÉKorea, Szíria, Eritrea
.... mert az orosz befolyási övezet ...
és még mindig semmi
értsük meg Putint

mongyuk Eritreát én sem értem, de igyexem, nagyhatalmi logika szerint, befolyási övezetekben, a nagyhatalmi félelmeket megélve, mer hát azér nagyhatalom, hogy féljen, vagy hogy is van ez a nagyhatalmi paranoia

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Tony Adams Indianapolis Colts 5 838 — Colts Fan
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 484 — Chiefs GM

iktriad
Bazzani
“Narancsot zabál a náci zsido, miközben az ukránok a pincékben éheznek!”

több mint 3 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 007 — Axel Foley

iktriad

több mint 3 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 83 321 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
több mint 3 éve
Nomac New England Patriots 4 084 — balazs.t85@gmail.com
Szerintem az egyetlen módja Putin megbuktatásának, ha nép lázad fel ellene. Az orosz középosztály hozzászokott a jóléthez, és most nehéz lesz 40 évet visszamenni az időben.

Szerkesztette: Nomac
több mint 3 éve
Viszont egyre tobb spekulacio van Putyin elmeallapotarol is, miutan konkretan atommal fenyegette meg a nyugatot. Ugye o gondolhatja azt, hogy a csaladjaval majd atveszelik egy bunkerben max, de ot senki sem fogja “legyozni”.

Valaki okos elemezhetne, jol teszi-e a nyugat, hogy az unioba valo fevetelt surgetjuk stb., vagy ezzel csak ketsegbeesettebb helyzetbe hozzuk a diktatort.undisputedly
Én ezt szakértői szemmel nyilván nem tudom elemezni, laikusként és a történelmet megérteni és abból tanulni próbálóként viszont azt gondolom, hogy már az elmeállapotnál tartunk, akkor mindegy. Egy érzelmileg megborult vagy egy a valóság érzékelésében eltorzult ember már nem racionálisan dönt. Bármi miatt elindíthat egy háborút, akár azért is, mert az egyik tábornoka azt mondja, hogy ne tegye. Vagy éppen azt, hogy de, tegye. Vagy azért, mert véletlenül belenéz egy ukrán tweetbe amin kilőttek egy orosz tankot.

Ami Ukrajnát jelenti, a régió hosszú távú stabilizációjához két dolog kell. Egyrészt az, hogy az oroszoknak is megfeleljen, másrészt az is, hogy a régiónak is megfeleljen. Mindkettő kell, ha csak az egyik van meg, úgy nem megy. Látjuk, hogy az oroszoknál gazdaságilag és katonailag is nagyságrendnyivel erősebb nyugat is mennyire sikertelen, ha olyan régiót probál kontrollálni/stabilizálni, ahol nem kívánatos. Afganisztán, Korea, Irak megmutatta. A vége mindig kudarc.

Namost az oroszoknak úgy gondolom ez a legnagyobb bajuk. Egy-két kivételtől eltekintve - az az 1-2 kivétel is jellemzően autoriter, kemény kezű diktátort jelent, amelyik ha netán megbukik, bizonytalan, hogy mi jön utána - az oroszok "érdekszférájába" tartozó, jelenleg orosz befolyás alatt álló területek nagy része sem kérne belőlük. Egész más szituáció, mint a NATO, az EU, ill. a többi nyugati együttműködés / szövetség, amibe az országok kifejezetten igyekeznek, önként és keményen kaparnak, hogy tagok lehessenek. Egy utóbbi féle szövetséget könnyű összetartani, az előbbit lehetetlen.

Szóval az orosz "érdekszféra" úgy, ahogy az oroszok szeretnék, nem egy működőképes forma. Az egész egy erőszakkal összetartott szerkezet, kódolt benne az állandó konfliktus. Folyamatosan meg is van, nem volt 5-6 évük úgy 1991 óta, hogy valahol valami komoly konfliktusuk ne lett volna.

Úgyhogy vagy az lehet a kiút, hogy az oroszok végül felfogják a helyzetüket és "elengedik" a szuperhatalmi álmokat. Vagy az, hogy olyan ajánlatuk legyen, ami az érdekszférába tartozó országoknak - az országoknak, nem csak az autoriter vezetőjüknek - vonzó legyen. Hogy akarjanak oda tartozni. Akkor fenntartható lesz az érdekszférájuk, nem kell konstans erőszakos küzdelmet folytatniuk azért, hogy egyben tartsák. Nagy valószínűséggel egyikre is és másikra is csak akkor lesz esélyük, ha rátérnek egy fejlődőképesebb, jobb ajánlatot felmutatni tudó útra. Hogy tudnak-e fejlődni kínai modell szerint, azaz demokratikusan nem, csak gazdaságilag erősödni/gazdagodni, azt nem tudom. Kína modellje azért elég speciálisan a kínai emberekre van szabva, másutt nem hiszem, hogy működőképes lenne. De nem zárom ki, hogy lehet egy oroszra szabott verzója, bár én nem hiszek benne.

Namost, hogy a NATO/EU mit csináljon azzal, hogy konstansan jönnek az olyan jelentkezők, akik ezért vagy azért nehezen felvehetők - mert erről van szó, nem a NATO/EU erőszakolja magát sem Ukrajnára, sem másokra, hanem ezek az országok kaparnak, hogy ide tartozzanak -, arra nehéz válaszolni. Az sem jó, ha lekoptatunk mindenkit azzal, hogy nem éri meg a konfliktust, mert az lényegében azt jelenti, hogy a fejlett világ bezárja a kapukat, és a világ marad megosztott, gazdagok és szegények, jól élők és harmadik világbeliek. Ami ugyanúgy konfliktus forrás - migrációs nyomás, globális problémák (környezetszennyezés, stb.) megoldhatatlansága -, mint az, ha túlságosan is elkezdünk mindenkiért nyúlkálni. Valami arany középút kéne, de halvány fogalmam sincs arról, hogy mi lehetne az. Azt se zárom ki, hogy azon megyünk, hogy ez a jelenlegi a legjobb/leggyorsabb forgatókönyv, minden más ennél rosszabb lenne. Nehéz ezt hinni - én is nehezen hiszem el -, mert annyi a probléma, de ugyanakkor ez sem kizárható, hiszen nem tudjuk, hogy a másik alternatívák milyenek lennének.

(Bocs az újabb szófosásért.)

több mint 3 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 706 — SuperBowl Champions 2013/2014
Ezen kivul romanticizaljak is kelloen az ukranokat, igy a celebek sorra teszik ki a bekegalambot, ukran zaszlot stb. Az informacios hadviselest az oroszok durvan elbuktak.
undisputedly
Egyetértek veled, hozzátéve, hogy ennek a jelzésére azért nem éppen a kaliforniai közhangulat a legautentikusabb. 😊 Az információs hadviselés (ami alatt kommunikációst értettél gondolom, nem a hírszerzési aspektust) amerikán belüli megnyerésére azért egy orosz elnöknek nem lesz esélye belátható időn belül. (De eredményeket fel lehet mutatni és Putyinnak sikerült is korábban. Meglátjuk, hogy most elbukja-e azt amit megnyert az utóbbi időben).

Én azon mérem le a kommunikáció/propaganda (relatív) sikertelenségét, hogy jónéhány ország önmagához mérten sokkal markánsabban állt bele múlt csütörtök óta a történetbe, mint az korábban várható volt. Svájc mondjuk. Vagy Szingapúr. Vagy Csehország. Vagy a törökök, Japán, stb. Ott is mérik a lakosság hangulatát, nem csak nálunk. Plusz, ha a kommunikációba a politikai viszonyrendszerek (jó viszony, rossz viszony, bizalom, bizalmatlanság) is belevesszük, akkor Putyin egyértelműen jelentős terepet veszített ebből a szempontból az utóbbi egy hétben. Hozzáteszem, hogy szerintem ez be volt kalkulálva, ha nem is ilyen mértékben, mert egy ilyen akcióval terepet nyerni lehetetlen. Az otthoni helyzetet viszont továbbra is úgy tűnik, hogy stabilan kontrollálja, és igazából ez a legfontosabb. Neki biztosan.
peterk2005
Szerintem ok a legjobb merce. Sziria vagy afganisztan se volt “sexy” haboru/konfliktus, pedig ott voltak amerikai csapatok is. A kurdoknak volt nehamy szimpatizansa, de ennyi.

Ukrajnaban nincsenek csapatok, raadasul egy haborus kiabrandultsag utan van az orszag es a los angeles areaban meg a spanyol nyelvu radiokon is az ukran konfliktust elemzik.

Valamit jol csinalt az amerikai/nyugati vezetes, mert a kornyezet nem kellett volna, hogy ilyen kedvezo taptalajkent szolgaljon, most meg a hollywoodi radiosok arrol adnak tippeket, hogy milyen orosz termekeket keruljenek az emberek, lol.

Viszont egyre tobb spekulacio van Putyin elmeallapotarol is, miutan konkretan atommal fenyegette meg a nyugatot. Ugye o gondolhatja azt, hogy a csaladjaval majd atveszelik egy bunkerben max, de ot senki sem fogja “legyozni”.

Valaki okos elemezhetne, jol teszi-e a nyugat, hogy az unioba valo fevetelt surgetjuk stb., vagy ezzel csak ketsegbeesettebb helyzetbe hozzuk a diktatort.

Btw, allitolag kina szolt putyinnak, hogy varjon kicsit az invazioval es a nyugatiak errol tudtak. Akkor tehat meg volt benne nemi nemu sajatos racio es visszatarto motivum a gondolkodasaban, es komolyan aggodom, hogy ezt nemsokara elvesziti. Levaltani ugye lehetetlen.
több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 859
Na, ez pozitiv hir lenne…

telex.hu/kulfold/2022/03/03/megis-mentheto-lehet-a-vilag-legnagyobb-repulogepe
több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 859
Ezen kivul romanticizaljak is kelloen az ukranokat, igy a celebek sorra teszik ki a bekegalambot, ukran zaszlot stb. Az informacios hadviselest az oroszok durvan elbuktak.
undisputedly
Hozzáteszem, hogy szerintem ez be volt kalkulálva, ha nem is ilyen mértékben, mert egy ilyen akcióval terepet nyerni lehetetlen. Az otthoni helyzetet viszont továbbra is úgy tűnik, hogy stabilan kontrollálja, és igazából ez a legfontosabb. Neki biztosan.
peterk2005
Oszinten szolva baszhatja Ukrajna, h azt a reszet megnyertek, hogyha menet kozben az oroszok bedaraljak az orszagot, mert ha mar nem kell a tobbi varossal foglalkozni, akkor eleg csak korbezarni Kijevet.

Onnantol meg szep lassan Putyin van folenyben, aztan lehet targyalni barmirol, meg lehet mutogatni a vesztesegeket, o nyert.

A gzadasagi szankciokat meg megoldjak, ha meg nem, akkor ketlem h hirtelen felkel a nep.
Aki tud elmenekul, a tobbi meg otthon marad.

A kello dolgokat beszerzik Indiatol meg Kinatol, kajat Braziliatol meg a tobbitol.
Sajnos Del-Amerika tobbnyire veluk van.
Ezeknek meg lehet arut is eladni.
Szoval lehet h fajni fog a nyugati szankcio, de akkor Keletnek fordulnak meg ott van Afrika es Del-Amerika.

Ha nem akarjuk h Ukrajna az oroszok kezere keruljon, akkor hamarosan tenni kell valamit, mert tobb millio menekultet meg nem fogunk tudni huzamosabb ideig ellatni, az ottaniak meg lassan beletorodnek h ez van, foleg ha Putyin kutyai szepen lassan elkezdik KGB-s modszerekkel felorolni az ellenallokat es betorni az embereket.

Az Oligarchak is menekitik a vagyont es ki tudja h mennyi ertek van olyan szamlakon, ami felett a Nyugatnak nincs kontrollja.

Szoval lehet h irtozatos vesztesegek aran, de jelenleg, Ukrajna sorsat tekintve, hosszabb tavon Putyin van nyeresben.
Es ha egyszer beveszi Kijevet, akkor utana nem fog targyalni.

A kovetkezo celpont meg siman lehet Moldova.

Ezert varnak meg ki Viktorek is, mert ez a haboru nincs lefutva.

Illetve az informacios haboru is addig hasznos, amig fent tudja tartani az emberek figyelmet, de egy ido utan, ez siman elfarad es elveszik.
Es ahogy erzem, lassacskan tompul a figyelem, mert a haboru 1 het utan kezd a “mindennapok reszeve” valni es attol fuggetlenul h aggodsz, mar nem feltetlenul lepi at mindenkinel az ingerkuszobot.
Es felo hogyha az oroszok elkezdik jobban megszorni a civil lakossagot, az se fog a kozvelemenybol mar nagyobb felhaborodast kivaltani, foleg ha utana el is foglaljak az oroszok az orszagot.

De ne legyen igazam, mert akkor az rossz lesz Ukrajnanak, az EU-nak es Magyarorszagnak is, mert habar megtepazva, de ebbol OV is gyoztesen jonne ki, legalabbis itthon.

Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 3 éve
Lecsó Denver Broncos 3 329
 concordepodcast.buzzsprout.com/1751147/10085716-sz-biro-zoltan-sulyosan-elhibazott-dontes-lenne-egy-orosz-ukran-haboru

Nekem a témában az egyik leginformatívabb beszélgetés, amit mostanában hallgattam. A konfliktusnak szinte minden aspektusa említve van, sok érdekes adalékkal.
Külön érdekes, hogy a háború kitörése előtt pár nappal vették fel. Az elhangzottak fényében mondjuk elég elkeserítő Vlagyimir hozzáállása, vélt vagy valós szándékai pedig ijesztőek.

Szerkesztette: Lecsó
több mint 3 éve
undisputedly
Egyetértek veled, hozzátéve, hogy ennek a jelzésére azért nem éppen a kaliforniai közhangulat a legautentikusabb. 😊 Az információs hadviselés (ami alatt kommunikációst értettél gondolom, nem a hírszerzési aspektust) amerikán belüli megnyerésére azért egy orosz elnöknek nem lesz esélye belátható időn belül. (De eredményeket fel lehet mutatni és Putyinnak sikerült is korábban. Meglátjuk, hogy most elbukja-e azt amit megnyert az utóbbi időben).

Én azon mérem le a kommunikáció/propaganda (relatív) sikertelenségét, hogy jónéhány ország önmagához mérten sokkal markánsabban állt bele múlt csütörtök óta a történetbe, mint az korábban várható volt. Svájc mondjuk. Vagy Szingapúr. Vagy Csehország. Vagy a törökök, Japán, stb. Ott is mérik a lakosság hangulatát, nem csak nálunk. Plusz, ha a kommunikációba a politikai viszonyrendszerek (jó viszony, rossz viszony, bizalom, bizalmatlanság) is belevesszük, akkor Putyin egyértelműen jelentős terepet veszített ebből a szempontból az utóbbi egy hétben. Hozzáteszem, hogy szerintem ez be volt kalkulálva, ha nem is ilyen mértékben, mert egy ilyen akcióval terepet nyerni lehetetlen. Az otthoni helyzetet viszont továbbra is úgy tűnik, hogy stabilan kontrollálja, és igazából ez a legfontosabb. Neki biztosan.