USA és a világ

31 feliratkozó

több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 509 — zászló zászló szív
Demokrata megmondoemberek a hispanic es a fekete ferfiakat okoljak, amiert nogyulolok.

A demografiai/korosztalybeli lebontasokbol lehet tippelgetni, konkret valaszt adni nyilvan nem.
undisputedly
Rohadjanak meg demokrata megmondó emberek. Harris "előnye" a fehér nőknél, konkrétan 6% hátrány. Ezzel kéne foglalkozni, hogy mégis ez hogy lehet, amikor előzetesen bőven 5-8 pluszban mérték, mégis miért nem szavaztak le rá.

több mint 1 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 840 — SuperBowl Champions 2013/2014
Ursula Von der Leyen kozben Budapestrol nyilatkozta, hogy beszelt Trump-al, szobekerult a kereskedelmi deficit (pont ezt emlitettem tegnap) es hogy Trump azt akarja, az amerikai folyekony gazt vegyek az orosz helyett, ugyanis az EU jelenleg is sokat vesz az oroszoktol.

Pont ezt emlitettem. A kereskedelmi haboru szerintem nagyjabol ennyi lesz. Az EU kenytelen lesz tobb amerikai termeket venni, leallni az amerikai tech cegek zaklatasaval.

Ezek mellett komoly kereskedelmi haboru szvsz nem lesz.

Vajon mennyire szexista a tarsadalom amikor politikai hivatalokrol van szo?
undisputedly
Ha nem költői a kérdésed, akkor a válasz: nagyon.
Évezredes viszonylatban egy hagyományosan és zsigerekbe nyúlóan markánsan patriarchális társadalom vagyunk.
Őszentsége Sobri Jóska
Nem koltoi. Jovo heten, ha lesznek vegleges szamok, erdeklodva figyelem majd oket a magam, laikus modjan es probalom kiszurni az elozo ket valasztas alapjan, hogy vajon mennyien szavazhattak Kamalara csak azert, mert no es mennyien szavazhattak ellen, pusztan ebbol az okbol.

Demokrata megmondoemberek a hispanic es a fekete ferfiakat okoljak, amiert nogyulolok.

A demografiai/korosztalybeli lebontasokbol lehet tippelgetni, konkret valaszt adni nyilvan nem.

Szerkesztette: undisputedly
több mint 1 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 648
Hát ez az igazi csapdája a mai politikai diskurzusnak.
A jövőbeni jólét alapja a mai döntésünk és áldozatvállalásunk. Ezért normális közpolitika (értsd: nem szar populista, hanem hosszú távú és felelőségteljes) csak is a jövőbeni jóllétet célozhatja, még akkor is, ha ma a szarabbullét is az ára. A jelenkori éhendöglés pl a múltbeli elhibázott döntések folyománya. Pl azé, hogy nem ismertünk fel időben folyamatokat, vagy nem mertünk tenni ellene, mert mi lesz az aznapi jólétünkkel. Ha ugyanúgy féltjük a mai jólétünket, akkor nyilván a holnap sem lesz jobb.

A nehéz az, hogy hogyan érteted ezt meg az emberekkel. Ez lenne a feladata az értelmiségnek, a társadalmi párbeszédeknek, stb. Aki meg ezt nem akarja, az nyilván ez ellen tesz.
De a progresszív oldal szerintem nem teheti meg, hogy ne próbálkozzon ezzel, mert akkor semmiben nem fog különbözni a regresszív oldaltól.
Lecsó
Ebben van igazság, nem is kevés.

DE

Eljön az a pont, és itt most kifejezetten Magyarországról beszélek, de talán más társadalmakra is igaz lesz ez, amikor már annyi ideje szorítják a nadrágszíjat, hogy a "de most még pár évig szarul kell élni, aztán majd a gyerekeidnek jobb lesz" egyszerűen nem működik.

Van Pozsgay Imrének egy jó felszólalása 1988-ból, azon a pártértekezleten, amikor végül megpuccsolták Kádárt, hogy "nincs több tartalékunk katasztrófára, nekünk élni kell és előbb-utóbb ismét jól élni". Szerintem kifejezi ezt a mentalitást. Amikor mondjuk a magyar munkás (már amennyire létezik még ilyen nálunk) visszatekint az utóbbi 100-120 évre, azt látja, hogy valami mindig fontosabb volt, mint az ő életszínvonalának javulása. Megnyerni az éppen aktuális háborút, összesöpörni a háború után maradt romokat, újjáépíteni az országot, felállni a trianoni sokkból, felépíteni a szocializmust, a kapitalizmust, a nemzeti együttműködés rendszerét, éppen mit. Kijavítani az előző rezsim hibáit és bűneit. És ez persze sok áldozatot követel, de nem baj, a gyerekedért csinálod.

De az utódoknak sem lett olyan élete, mint amivel az áldozatot követelő, de persze az áldozatot hozóknál mindig jobban élő elit szédített. Persze a mai munkás (nevezzük inkább bérmunkás alkalmazottnak) életszínvonala javult a 100 évvel ezelőtti öregapjához képest, hiszen tovább él, összkomfortos a lakása, jó eséllyel járműtulajdonos, talán még nyaralni is eljut néha. De a hónapról hónapra élés kiszolgáltatottsága, az a tudat, hogy a gyereknek jó eséllyel nem lesz saját lakása, hogy az egészségügy nem csak elfekvőnek jó része egyre megfizethetetlenebb, meg még néhány ilyen a társadalom túlnyomó részét frusztráló körülmény generációk alatt tényleg kialakít egy olyan érzetet, hogy "szarok a jövőre, most már én akarok normálisan élni". Meg olyat is, hogy "miért szenvedjek valami jövőbeli jóért, úgyse valósul meg, vagy szétveri a következő gazdasági válság, esetleg háború, netán a korrupt politikusok miatt úgyis ebek harmincadjára jut az egész projekt".

Az "élj szarabbul a jövőért" szlogen egy olyan társadalomban működhet esetleg, ahol egy nagyon hosszú prosperitást követett egy rövid sokkélmény és abból kell felállni.

Még egyszer, ezt most nem kifejezetten Amerikáról írtam, nem ismerem annyira az ottani viszonyokat, hogy megítéljem, hogy rájuk ez mennyire érvényes.

több mint 1 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 026
Szerintetek Biden Trumpra szavazott? Miert mosolyog ennyire? Ez vajon fake? 😀

undisputedly
rengeteg oka lehet. van, aki humorral dolgozza fel a csalodasokat. vagy csak szimplan orulhet, hogy o az egyeduli, aki le tudta gyozni Trumpot.
csebi
Vagy még nem szóltak neki, hogy vége a kampánynak.
Dzsokijuing
Vagy csak most fogta fel hogy nemsokára visszavonulhat és nyugiban élhet.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 1 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 048 — #NoStress
Vajon mennyire szexista a tarsadalom amikor politikai hivatalokrol van szo?
undisputedly
Ha nem költői a kérdésed, akkor a válasz: nagyon.
Évezredes viszonylatban egy hagyományosan és zsigerekbe nyúlóan markánsan patriarchális társadalom vagyunk.

több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 146 — Saturday Night Lights

undisputedly
rengeteg oka lehet. van, aki humorral dolgozza fel a csalodasokat. vagy csak szimplan orulhet, hogy o az egyeduli, aki le tudta gyozni Trumpot.
csebi
Vagy még nem szóltak neki, hogy vége a kampánynak.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Lecsó Denver Broncos 3 364

undisputedly
csebi
Trumpot minden férfi ellenfele legyőzte. Csak nők ellen tudott választást nyerni.
Őszentsége Sobri Jóska
Minden ferfi es demokrata. Valasztast nyert jeloltallitokon ferfiak ellen is, de ertem mire gondolsz. Vajon mennyire szexista a tarsadalom amikor politikai hivatalokrol van szo?
undisputedly
Vmennyire biztosan, de itt tobb kommentelonek is igaza van abban h amig a demik vagy akar hazai, de barmilyen liberalis ellenzeknek a programja nem a gazdasagra es az emberek jelenlegi es nem a jovobeni joletere epul, addig nem lesz semmi es ne csodalkozzanak ha buknak.

Lehet problemazni a valos klimavaltozason es h miert kell bezarni a banyakat meg csokkenteni a fosszilis energiahordozok hasznalatat, csak epp a jelenkor emberet a jovobeni problema nem fogja erdekelni ha kozben ehendoglik. Akar szo szerint, akar kepletesen.
Plusz ha nem tudsz neki munkat adni vagy atkepezni, akkor nem tudsz neki ajanlani semmit.
Lúdas Solymi
Hát ez az igazi csapdája a mai politikai diskurzusnak.
A jövőbeni jólét alapja a mai döntésünk és áldozatvállalásunk. Ezért normális közpolitika (értsd: nem szar populista, hanem hosszú távú és felelőségteljes) csak is a jövőbeni jóllétet célozhatja, még akkor is, ha ma a szarabbullét is az ára. A jelenkori éhendöglés pl a múltbeli elhibázott döntések folyománya. Pl azé, hogy nem ismertünk fel időben folyamatokat, vagy nem mertünk tenni ellene, mert mi lesz az aznapi jólétünkkel. Ha ugyanúgy féltjük a mai jólétünket, akkor nyilván a holnap sem lesz jobb.

A nehéz az, hogy hogyan érteted ezt meg az emberekkel. Ez lenne a feladata az értelmiségnek, a társadalmi párbeszédeknek, stb. Aki meg ezt nem akarja, az nyilván ez ellen tesz.
De a progresszív oldal szerintem nem teheti meg, hogy ne próbálkozzon ezzel, mert akkor semmiben nem fog különbözni a regresszív oldaltól.
több mint 1 éve
Wester New York Jets Middle Tennessee Blue Raiders 10 010 — Jó ötletnek tűnt!

undisputedly
csebi
Trumpot minden férfi ellenfele legyőzte. Csak nők ellen tudott választást nyerni.
Őszentsége Sobri Jóska
Megmondták hogy nőverő!

Lesz ez még így se!
több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 978

undisputedly
csebi
Őszentsége Sobri Jóska
Minden ferfi es demokrata. Valasztast nyert jeloltallitokon ferfiak ellen is, de ertem mire gondolsz. Vajon mennyire szexista a tarsadalom amikor politikai hivatalokrol van szo?
undisputedly
Vmennyire biztosan, de itt tobb kommentelonek is igaza van abban h amig a demik vagy akar hazai, de barmilyen liberalis ellenzeknek a programja nem a gazdasagra es az emberek jelenlegi es nem a jovobeni joletere epul, addig nem lesz semmi es ne csodalkozzanak ha buknak.

Lehet problemazni a valos klimavaltozason es h miert kell bezarni a banyakat meg csokkenteni a fosszilis energiahordozok hasznalatat, csak epp a jelenkor emberet a jovobeni problema nem fogja erdekelni ha kozben ehendoglik. Akar szo szerint, akar kepletesen.
Plusz ha nem tudsz neki munkat adni vagy atkepezni, akkor nem tudsz neki ajanlani semmit.
több mint 1 éve

undisputedly
csebi
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 1 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 048 — #NoStress

undisputedly
csebi

több mint 1 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 632 — Poloska confirmed
Trump stated that he cannot simply push Ukraine to give up territory to the Russian Federation without getting anything in return, Bloomberg quoted officials.
Zsellér van de Vrij
NATO-t Donbaszért és a Krímért.
Amadeus the Young
Nagyon kényes ajánlat, de én innen a kényelmes irodai székből elfogadnék egy ilyen jellegű dealt.
Hanni
Hidd el, akiknek dönteni kell is kényelmes bőrszékekben ülnek, nem a fronton várják a halált.
szaba
Hidd el, nem leptél meg ezzel 😀 Csak arra akartam kilyukadni, hogy valószínűleg máshogy látja ezt az ukránok nagyrésze, mint mindenki más a világon.
több mint 1 éve
szaba Los Angeles Chargers 12 242
Trump stated that he cannot simply push Ukraine to give up territory to the Russian Federation without getting anything in return, Bloomberg quoted officials.
Zsellér van de Vrij
Amadeus the Young
Nagyon kényes ajánlat, de én innen a kényelmes irodai székből elfogadnék egy ilyen jellegű dealt.
Hanni
Hidd el, akiknek dönteni kell is kényelmes bőrszékekben ülnek, nem a fronton várják a halált.
több mint 1 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 632 — Poloska confirmed
Zsellér van de Vrij
Amadeus the Young
több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 632 — Lucas Scott

undisputedly

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve

Plusz ugye energia-nagyhatalom akar lenni Trump, ahogyan a gyozelmi beszede utan is elmondta, a munkero dijan kivul van egy fontosabb dolog is ami minden termek eloallitasahoz kell: energia. a fosszilis energiat szabadon akarja engedni.
undisputedly
Mint ahogy az első elnöksége alatt sikerült?

Despite rhetoric about boosting the coal industry, coal-fueled electricity generating capacity declined faster during Trump's presidency than during any previous presidential term, falling 15% with the idling of 145 coal-burning units at 75 power plants. An estimated 20% of electricity was expected to be generated by coal in 2020, compared to 31% in 2017.
FuckYoElonMusk
Igen. pont ugy! 😊 A ciklusa vegere 62 ev utan eloszor az USA tobb energiat termelt, mint amennyit fogyasztott. Az olaj es a foldgazkitermelest erdemes nezni:

Megvaghatja az FDA-t (JFK belengette, hogy a teljes Nutrition departmentet elkaszalja) es a megannyi kormanyhivatalt, leepitheti a teljes DEI osztalyt mindenhol, az ICE es a Homeland Security-ba pedig mar most is rengeteg resource van, nem is feltetlenul kell plusz ember a deportalasokhoz, de ha kell is, attol meg mas teruleteken meg elkuldhet tobbet. A ketto nem zarja ki egymast.
undisputedly
CBP-s kontaktjaim nem igy latjak. de biztosan ok tevednek.
csebi
Csak a vesszo utani reszt is emeld ki, es akkor felesleges a kommented.
undisputedly
Hogy egy kamuklasszikust idézzek: "Csak annak a statiszikának hiszek, amit én hamisítok."

De amúgy nem olajról és gázról beszélt csebi, hanem szénről.
Arról a szénről, ami sarkalatos pontja volt a kampányának, amelyik bányák beindítására, fellendítésére úgy várnak a szegény szavazói (helló West Virginia), hogy legyen munkájuk és valamennyi pénzük legalább egy kis kaját vásárolni, addig, amíg tart az egészségük.

Szóval ja, 0-1-ről indul Trump, az is egy öngól, de pszt, nehogy a szavazói ezt meg tudják.
Mert akkor lehet, hogy még 2028-ban is rászavaznak.

Kb ennyit a többi "programpontjáról" is.
Proxyi
1. Ket kulon temat es hozzaszolot keversz. Az energiarol FckYoElonMusk irt, nem csebi. Utobbi a deportalasokrol irt.

2. FckYoElonMusk a szenrol irt, de en alapbol a fosszilis energiakrol, aminek csak egyetlen eleme a szen, de oda tartozik a foldgaz es az olaj is. En a fosszilis kategoriarol beszeltem.
undisputedly
Elnézést, kicsit átláthatatlan a hsz író ablak, így tévedtem a posztoló kapcsán.

Ettől függetlenül igaz, amit írtam, és amit FckYoElonMusk is. De ne haragudj, ez megint egy tipik Trump/populista védő hozzáállás, amiből már a tököm ki van.
Leírtam, hogy sarkalatos pontja volt a szén, konkrétan az embereke erre várnak West Virginiában, és jópár másik államban. Ő azt mondta, persze, lesz munkátok ott. Ezért szavaztak rá.
Nem olajban, nem földgázban, de az első ciklus alatt is csak kevesebb lett abból.

Na de majd most biztos!
Proxyi
1. Nyugodj meg, en nem vagyok hatalmi pozicioban, nem tudok neked segiteni 😀 Ha most talalkozol eloszor olyan kampanyigerettel, ami nem teljesult, akkor megertem a csalodottsagod.

2. Nem errol beszeltem. Energiafuggetlensegrol beszeltem, amit Trump ert el eloszor 60+ ev utan es az uj ciklusaban is fokozni akarja az energiahordozok kitermeleset. A 2024-es gyozelmi beszederol es terveirol beszeltem.

3. Ha jol ertem, te a 2016-os kampanyigereterol beszelsz a szenbanyak visszanyitasaval. Az tenyszeruen bizonyithato mar, hogy nem teljesult, de ezt mar 2020-ban is tudtuk.

4. Amugy a szenipar nagyon regota haldoklik. Meghaladott technologiailag, kornyezeti terheles-ugyileg, hulyeseg is lenne visszanyitni oket. Igaz Kina nagyon nyomatja meg most is, nyitja sorban az uj eromuveket, de ok a kornyezetvedelemre nem sokat adnak.

több mint 1 éve
szaba Los Angeles Chargers 12 242
Zsellér van de Vrij
Hiába na, üzletember.
több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 632 — Lucas Scott
Zsellér van de Vrij
Amadeus the Young
van 73 napja meggyoznie az ukranokat es az oroszokat.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Proxyi 168
Plusz ugye energia-nagyhatalom akar lenni Trump, ahogyan a gyozelmi beszede utan is elmondta, a munkero dijan kivul van egy fontosabb dolog is ami minden termek eloallitasahoz kell: energia. a fosszilis energiat szabadon akarja engedni.
undisputedly

Despite rhetoric about boosting the coal industry, coal-fueled electricity generating capacity declined faster during Trump's presidency than during any previous presidential term, falling 15% with the idling of 145 coal-burning units at 75 power plants. An estimated 20% of electricity was expected to be generated by coal in 2020, compared to 31% in 2017.
FuckYoElonMusk
Igen. pont ugy! 😊 A ciklusa vegere 62 ev utan eloszor az USA tobb energiat termelt, mint amennyit fogyasztott. Az olaj es a foldgazkitermelest erdemes nezni:

Megvaghatja az FDA-t (JFK belengette, hogy a teljes Nutrition departmentet elkaszalja) es a megannyi kormanyhivatalt, leepitheti a teljes DEI osztalyt mindenhol, az ICE es a Homeland Security-ba pedig mar most is rengeteg resource van, nem is feltetlenul kell plusz ember a deportalasokhoz, de ha kell is, attol meg mas teruleteken meg elkuldhet tobbet. A ketto nem zarja ki egymast.
undisputedly
csebi
undisputedly
Hogy egy kamuklasszikust idézzek: "Csak annak a statiszikának hiszek, amit én hamisítok."

Arról a szénről, ami sarkalatos pontja volt a kampányának, amelyik bányák beindítására, fellendítésére úgy várnak a szegény szavazói (helló West Virginia), hogy legyen munkájuk és valamennyi pénzük legalább egy kis kaját vásárolni, addig, amíg tart az egészségük.

Szóval ja, 0-1-ről indul Trump, az is egy öngól, de pszt, nehogy a szavazói ezt meg tudják.

Proxyi
1. Ket kulon temat es hozzaszolot keversz. Az energiarol FckYoElonMusk irt, nem csebi. Utobbi a deportalasokrol irt.

2. FckYoElonMusk a szenrol irt, de en alapbol a fosszilis energiakrol, aminek csak egyetlen eleme a szen, de oda tartozik a foldgaz es az olaj is. En a fosszilis kategoriarol beszeltem.
undisputedly
Elnézést, kicsit átláthatatlan a hsz író ablak, így tévedtem a posztoló kapcsán.

Ettől függetlenül igaz, amit írtam, és amit FckYoElonMusk is. De ne haragudj, ez megint egy tipik Trump/populista védő hozzáállás, amiből már a tököm ki van.
Leírtam, hogy sarkalatos pontja volt a szén, konkrétan az embereke erre várnak West Virginiában, és jópár másik államban. Ő azt mondta, persze, lesz munkátok ott. Ezért szavaztak rá.
Nem olajban, nem földgázban, de az első ciklus alatt is csak kevesebb lett abból.

Na de majd most biztos!
több mint 1 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 496
Zsellér van de Vrij
több mint 1 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 058 — Слава Україні! Героям слава!

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 1 éve
Btw, a popularity vote-t California összeszámolása után talán egy hajszállal nyerni fogja Harris, de ennek örülni az olyan, mint annak örülni, hogy tüsszentés közben legalább nem fostad össze magad. De még egyszer, talánon van a hangsúly, szóval ki ne találja senki, hogy pedig én ezt mondtam. Csak jeleztem, hogy ott még van vissza majd 6 millió szavazat
Gyurma Pappa
Kicsit kevesebb, mint 7 millió szavazat van hátra, ha az is 60-40 arányt hoz, akkor kb 1,4 millióval tudják csökkenteni a meglevő 4,3-at.
Előbb nyerik meg a házat, mint a popular voteot. Nyilván egyiket sem. Nem látom, h ne 1 millió felett legyen a különbség a végén..
dawyd728
Mindegy is, a lényeg azon van, hogy
1) aki ennek örülni tud, az retardált
2) aki szerint nem jöttek el a demokraták szavazni, és azért kaptak ki, az is retardált
3) aki szerint Trump csalt (ilyet is láttam), az retardált

Ennyit akartam mondani. (Nem számoltam utána, de ha a visszalévő megyékben 60-40 csak a demik előnye, akkor kurva nagy bajban vannak. Ahogy ez látszik mondjuk Phillyben is, ahol 80-20 helyett csak 60-40 lett)
Gyurma Pappa
Nezz ra Kaliforniara. 29%-os kulonbsegrol 17.8% lett.

Akkor ha hozzaveszed a DA es Polgarmester valasztasokat pl Los Angelesben es SF-ban (most zajlottak azok is), plusz a proposition 36 70%-os gyozelmet, akkor latszik, hogy az emberek egyertelmuen elutasitjak a jelenlegi demokrata platform tobb pilleret, meg egy melyen kek allamban is.

Roviden: vissza a centrumhoz. Vagy megertik a demokratak ebbol a valasztasi pofonbol vagy mennek tovabb balra es elnyomjak a centristakat, de akkor 4 ev mulva ismet kedvezotlen helyzetbol indulnak.

több mint 1 éve
undisputedly

FuckYoElonMusk

undisputedly
csebi
undisputedly

Proxyi

több mint 1 éve
Proxyi 168
undisputedly

FuckYoElonMusk

undisputedly
csebi
undisputedly

Szerkesztette: Proxyi
több mint 1 éve
A férfi demokrata jelölt ellen majd indulhat Tulsi Gabbard, hogy megnézzék mennyire fontos, hogy nő legyen az elnök azok számára, akik emiatt szavaztak Clintonra és Harrisre. 😊
Peszinter Ferenc
Tulsi a legjobb.