NCAA csevegő
33 feliratkozó
több mint 11 éve
rizanjn
282
Az Oregonnak idén is csengettek? FSU nem hiszem, hogy kikap idén, annyival jobbak mindenkinél az ACC-ben. Talán még a Gators elleni meccs lehet meleg nekik, de azt is hozzák szerintem. Elég lesz ez nekik egy 2. helyre a listán?
több mint 11 éve
itt az új---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
A "hatalmas" NFL karriert befutó Dan Sileo (ex-Canes) jó nagy galibát kevert a "twitter-bounty"-val. xD
Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
több mint 11 éve
De a november még csak most kezdődik, és amúgy is egy elképesztő hétvége jön. Már pénteken reggel sokkal okosabbak leszünk, és vasárnap reggel meg aztán teljesen letisztulnak a dolgok.FightingMert mi lesz szombaton a Bama-LSU-n kívül? Valamit elnéztél szerintem :p Mondjuk nálam pont úgy alakultak a dolgok, hogy ezen a hétvégén nem leszek nagyon netközelben, szóval örülök nagyon, hogy épp csütörtökre került a két top10-es rangadó 😊
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
friss top 25:Kicsit sem idegesítő. Az MSU nálam sima Top 10-s csapat jelenleg. Ezt a Michigan támadósort ilyen szinten ledominálni. Elképesztő volt.
bowl.hu/ncaa_rangsor
azért a Big Tent kissé sajnálom, mert pontosan tükrözi a konf megítélését, hogy míg a liga legjobb védelmével bíró Spartans (erről szombaton mindenki meggyőződhetett) egyetlen vereségük miatt (ami ráadásul nem is gyenge csapat, a Notre Dame ellen történt) még mindig csak a 17. helyen szerénykedik, addig a 4-4-es Utah otthonában csúnyán elbukó Stanford simán top5-ös, a két vereséges, egyetlen meccset jól végig nem játszó South Carolina a 12.jjncaa
Mondjuk a Stanforddal nem értünk egyet, de majd csütörtökön kiderül melyikünknek lesz igaza.😉
Mondjuk nálam az SEC még mindig durván overrated. De a Bama első helyével nem tudok vitatkozni.
De a november még csak most kezdődik, és amúgy is egy elképesztő hétvége jön. Már pénteken reggel sokkal okosabbak leszünk, és vasárnap reggel meg aztán teljesen letisztulnak a dolgok.
Play like a champion today
több mint 11 éve
Az AP nincs benne. A Coaches rankings van benne. Az AP már rég kiszállt a BCS-l, helyette jött a Harris.Eddig sem igazán volt nekem világos mi alapján áll össze a rangsor. Most sem az.GRAFI1/3 az AP top 25 listája (a szavazók)
1/3 a Harris Poll top 25 listája (a szavazók)
1/3 computer szavazat, amely 6 különböző gépi rangsornak az átlaga
A computer szavazatokról:
Anderson & Hester: www.andersonsports.com/football/ACF_frnk.html
Bilingsley: www.cfrc.com/html/rankings.html
Colley Matrix: www.colleyrankings.com/
Massey: masseyratings.com/rate.php?s=cf&sub=FBS
Sagarin: sagarin.com/sports/cfsend.htm
Peter Wolfe: prwolfe.bol.ucla.edu/cfootball/ratings.htmDoM
Play like a champion today
több mint 11 éve
Ebben a könyvben írta Bill Connelly, hogy éppen ezért több statisztikus is megveti ezeket a rangsorokat, egyes vélemények szerint pár tekintetben a gépi listák "emberibbek", mint a human pollok...jjncaaJó megjegyzés!
A pontarány elvetése helyett alternatív megoldásként biztos felvetődött már akkor is az egymás elleni eredmények figyelembevétele a képletben.
több mint 11 éve
Sosem merültem el túlzottan a gépi szavazatokba, de a Sagarin weboldalán azért van érdekesség: a BCS a sok elem közül azt használja tőlük, amelynél csak a győzelem/vereség ténye számít (zöld oszlop), és teljesen figyelmen kívül hagyja a pontarányt (kék oszlop) vagy éppen a végső listát (lila oszlop). DoMEnnek történelmi okai vannak, mindig egy-egy nagy port kavaró év végi BCS lista után módosítottak a rendszeren itt-ott... A pontarány elvetése pl. a 2000-es idényhez köthető, mikor a 11-1-es Florida State került a nagydöntőbe a 10-1-es mérleggel záró, alapszakaszban épp őket megverő Miami helyett
Ebben a könyvben írta Bill Connelly, hogy éppen ezért több statisztikus is megveti ezeket a rangsorokat, egyes vélemények szerint pár tekintetben a gépi listák "emberibbek", mint a human pollok...
---
több mint 11 éve
A poll mizériához csak annyit, hogy a Miami a Sagarin végső rangsorában (amit nem használ a BCS) csak a 31. helyen van...Northern Illinois pedig 46. lenne (ellenfelek erőssége miatt elsődlegesen), viszont ha csak a W/L számít, akkor a negyedikek ebben a rangsorban.
több mint 11 éve
Eddig sem igazán volt nekem világos mi alapján áll össze a rangsor. Most sem az.GRAFI1/3 az AP top 25 listája (a szavazók)
1/3 a Harris Poll top 25 listája (a szavazók)
1/3 computer szavazat, amely 6 különböző gépi rangsornak az átlaga
A computer szavazatokról:
Anderson & Hester: www.andersonsports.com/football/ACF_frnk.html
Bilingsley: www.cfrc.com/html/rankings.html
Colley Matrix: www.colleyrankings.com/
Massey: masseyratings.com/rate.php?s=cf&sub=FBS
Sagarin: sagarin.com/sports/cfsend.htm
Peter Wolfe: prwolfe.bol.ucla.edu/cfootball/ratings.htm
szerk.: az AP helyett a USA Today Coaches Pollja szerepel 1/3-dal az emberi listák között, ahogy arra Fighting rámutatott hozzászólásában. (szavazók)
több mint 11 éve
friss top 25:Az ember azt hinné, hogy például a South Carolinát az emberi szavazatok húzzák fel, pedig ott kétszer is a 15. helyen szerepel. A computereknél meg átlagban tizedik, de van olyan gépi lista is, amelyik a nyolcadik helyre teszi őket.
bowl.hu/ncaa_rangsorjjncaa
A Spartansnál viszont már valóban az emberi tényező a döntő (18. és 19. hely), a gépeknél viszont 13. lenne.
espn.go.com/college-football/bcs/_/year/2013
Sosem merültem el túlzottan a gépi szavazatokba, de a Sagarin weboldalán azért van érdekesség: a BCS a sok elem közül azt használja tőlük, amelynél csak a győzelem/vereség ténye számít (zöld oszlop), és teljesen figyelmen kívül hagyja a pontarányt (kék oszlop) vagy éppen a végső listát (lila oszlop). South Carolina példáján maradva: a BCS által használt módszertan szerint 11. helyen vannak, ez a végső listán viszont már csak 14. helyet ért, így éppen egy hellyel előzik meg a Spartanst a Sagarinnál. Az ő végső listájuk (amit nem használ a BCS) két meglepetéscsapatot tartalmaz a top10-ben: #6 Wisconsin, #8 Arizona State.
Ebből kiindulva a gépi rangsoroktól sem érdemes BCS szinten túl nagy ellensúly szerepet várni, még úgyis, ha alapból 2 vs. 1 hátrányban vannak az emberi szavazottak szemben.
több mint 11 éve
tippelek egy BCS Bowl mezőnytFinal: Alabama - Oregon
Orange: Florida State - Central Florida
Rose: Ohio State - Fresno State
Sugar: Clemson - Notre Dame (vagy 1 vereséges BigXII csapat - OSU/OU)
Fiesta: Baylor - Northern Illinois
SEC at-large hely nélkül 😀
több mint 11 éve
közben a NIU már hátrafelé halad, miközben a Fresno stagnál. Nem vagyok benne biztos, hogy kettejük meccsét utóbbi nyerné. Marketing szempontból persze a Bulldogs sokkal vállalhatóbb mint a Huskies...Az lesz a szép ha a végére benyomják őket a UCF mögé, hogy ne kelljen busterkedniük 😊
több mint 11 éve
Eddig sem igazán volt nekem világos mi alapján áll össze a rangsor. Most sem az.
több mint 11 éve
friss top 25:azért a Big Tent kissé sajnálom, mert pontosan tükrözi a konf megítélését, hogy míg a liga legjobb védelmével bíró Spartans (erről szombaton mindenki meggyőződhetett) egyetlen vereségük miatt (ami ráadásul nem is gyenge csapat, a Notre Dame ellen történt) még mindig csak a 17. helyen szerénykedik, addig a 4-4-es Utah otthonában csúnyán elbukó Stanford simán top5-ös, a két vereséges, egyetlen meccset jól végig nem játszó South Carolina a 12.
---
több mint 11 éve
legalább 9 győzelem kell és top14 a bcs rangsorbanáhá. megtaláltam az archívumban:at large nekem nem tiszta. oda kik kerülhetnek? miért pont ők?Venturaez a BCS-éra utolsó éve, már felesleges megtanulni mit miért 😊jjncaa
"- at-large: szabad meghívás bizonyos előre lefektetett szabályok, szempontok alapján"
például milyen szabály, szempont lehet? meg van hátározva, hogy X konferencia 2-5-ik helyezettjéig hívhat meg?Ventura
az AAC-nek jár amúgy egy automatikus at-large hely, meg non-bcs csapatnak, haa top12-ben vannak, vagy a top16-ban megelőzve egy bcs konf bajnokát
---
több mint 11 éve
áhá. megtaláltam az archívumban:at large nekem nem tiszta. oda kik kerülhetnek? miért pont ők?Venturaez a BCS-éra utolsó éve, már felesleges megtanulni mit miért 😊jjncaa
"- at-large: szabad meghívás bizonyos előre lefektetett szabályok, szempontok alapján"
például milyen szabály, szempont lehet? meg van hátározva, hogy X konferencia 2-5-ik helyezettjéig hívhat meg?
több mint 11 éve
at large nekem nem tiszta. oda kik kerülhetnek? miért pont ők?Venturaez a BCS-éra utolsó éve, már felesleges megtanulni mit miért 😊
---
több mint 11 éve
at large nekem nem tiszta. oda kik kerülhetnek? miért pont ők?
több mint 11 éve
Mondjuk, ha a Clemson végig megy a menetrenden és legyőzi év végén a Gamecocks-t, akkor kizárt, hogy ne kapják meg az egyik at-large helyet.
több mint 11 éve
Bowl jósda: www.sbnation.com/college-football/2013/11/3/5060878/bowl-projections-2013-predictionsA Wisconsin az Orange Bowlban akció kifejezetten szimpatikus.
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 11 éve
---
több mint 11 éve
MarioAna
1 997
Nebraska bazdmeg, NEBRASKA!Plusz még a tipszmikszemet is életben tartja 😀.
Burrow > Luck valaha is
több mint 11 éve
még hozzászólok az általatok említett rangsoroláshoz.furcsának találom, hogy a texas most a TCU megverése után sem került vissza a rangsorra.
a második héten kikapott a BYU-tól (ekkor 16-ak voltak), azután a harmadik héten az Ole Miss-től (ekkor már rangsorolva sem voltak, tehát 10 helyet minimum estek amit már akkor túl soknak találtam). kansas state, iowa state, és még a 10-ként rangosrolt, sokkal esélyesebbnek mondott oklahoma után sem lett rangsorolva. múlt héten a TCU 30-7-es legyőzése után sincs rangsorolva. vezetik a big12-őt. ma a kansas ellen játszanak. lesz a e rangsorolva........???
több mint 11 éve
---