NFL csevegő

82 feliratkozó

több mint 1 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 41 753 — Így remélem megfelelek nektek.....
egyébként érdekes ez főleg ha hozzátesszük mi volt az EB-n
Negritis, a vajda
Az EB-n ott akkor már nagyjából tudták, hogy "rendbe lehetett hozni" , felépül, ha jól emlékszem, stabilizálták. Itt egyelőre erről még messze nincs szó. Másrészt meg ez egy egész más sportág, más körülmények még ha szitu hasonló is. Ütközés következtében történt. Amire pár percen belül megint szükség lehet ha komolyan tovább játszanak...kell idő míg ezt feldolgozzák. Helyesen döntöttek.

Szerkesztette: dande2
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 127 — The Mathematician
egyébként érdekes ez főleg ha hozzátesszük mi volt az EB-n

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 41 753 — Így remélem megfelelek nektek.....
Sajnos nincs tökéletesen "igazságos" megoldás. Ha döntetlennek írják be a Cinci elveszti az esèlyèt a first seedre ès a Bills esèlye is csökken. Bár a Cincinek amúgy sincs saját kezèben a sorsa. Ha Cinci w az a Billst hozza hátrányosabb helyzetbe. Holott egyikük sem tehet róla. S mind a ketten megvertèk a Chiefst.... A Billsnek semmiképpen nem írhatják be Wnek. Illetve mèg az a lehetőség, hogy mindkettő megkapja a Wt, de az meg a Chiefsel kiszúrás.

Valahogy muszáj lesz lejátszani...
több mint 1 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 17 755 — StuG Life
Nem fog tetszeni sokaknak tudom, de show must go on. A 3. héten elhalasztják, de ez a meccs ma le fog menni.
NB2
vagy cinci win buffalo forfeit

több mint 1 éve
NB2 New England Patriots 24 951 — nabege2@yahoo.com
Nem fog tetszeni sokaknak tudom, de show must go on. A 3. héten elhalasztják, de ez a meccs ma le fog menni.
több mint 1 éve
r.baggio Detroit Lions Indiana Hoosiers 62 437 — no es importante
de valljuk is be mivel amatorok igy iszinyat sok a hiba usYoungZeeZee
számomra ez a legfurcsább érv, oké, hogy az NFL-ben papíron mindenki profi, de azért hétről-hétre előjönnek hajmeresztő dolgok, mind a pályán, mind azon kívül:

kristof
pontosan tudta
🤘gaben🤘
Aham:

"I know I made a little bit of a gaffe yesterday, not realizing that we could get knocked out of the playoffs, but to be honest with you, I never thought we would lose. I was anticipating winning, I was anticipating getting our game flexed to Sunday at 8:30 ..."

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Húsrágó Jacksonville Jaguars 3 045 — Jaguars fan
Én a Chiefs és az Eagles mecsekkel lefutattam volna szombaton a #1 seedeket (ha ott nem dől el, a többi azonos idősávban), és az AFC South döntő zárta volna a regulart, mint egy bármi lesz is 0. PO meccs,
zacknorb
Csak nálam kezdődik el viszonylag korán az időskori demencia, vagy pedig ez valóban úttörőnek számít a schedulingnál?
Hungarian Bill
A kettő nem zárja ki egymást 😉
több mint 1 éve
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 540
Én a Chiefs és az Eagles mecsekkel lefutattam volna szombaton a #1 seedeket (ha ott nem dől el, a többi azonos idősávban), és az AFC South döntő zárta volna a regulart, mint egy bármi lesz is 0. PO meccs,
zacknorb
A józan ész és a sportszakmai indokok valóban ezt diktálták volna, viszont az AFC South derbinek nem lett volna akkora nézettsége, még főműsoridőben sem, lévén sem Jacksonville, sem Nashville nem tartozik a legnagyobb piacok közé NFL-szinten.

Engem ez a Ravens - Bengals vagy-vagy időpont lep meg eléggé. Régóta követem az NFL-t, de nem emlékszem arra, hogy az alapszakasz zárófordulójában egy meccs kezdési időpontját így határozták volna meg. Csak nálam kezdődik el viszonylag korán az időskori demencia, vagy pedig ez valóban úttörőnek számít a schedulingnál?
több mint 1 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 12 885 — Kinek mit intézett a kormánya
Hogyha nyer a Seahawks, a Lionsnek nem lesz tétje a meccsnek, így egy kicsit fura ez a hívás.
több mint 1 éve
If the Bills beat the Bengals tonight, the Week 18 Ravens-Bengals game will be played at 4:25 p.m. ET on CBS with the winner clinching the AFC North. If Cincinnati defeats Buffalo, the Ravens-Bengals game will be played at 1 p.m. ET on CBS.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 79 848 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Packers - Lions az alapszakasz utolsó meccse.
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 127 — The Mathematician

iktriad
mennyit tesz a plusz egy alapszakasz meccs
dancogo
jah anélkül a jags már bent lenne 😊

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
dancogo Minnesota Vikings San Jose State Spartans 2 087 — Big Penix Energy

iktriad
mennyit tesz a plusz egy alapszakasz meccs

több mint 1 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Texas Longhorns 8 201 — Deion Sanders for president!
számomra ez a legfurcsább érv, oké, hogy az NFL-ben papíron mindenki profi, de azért hétről-hétre előjönnek hajmeresztő dolgok, mind a pályán, mind azon kívül:

kristof
pontosan tudta

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 1 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 79 848 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
több mint 1 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 331
kristof
Volt még ugye az a klasszikus, amikor McNabb meglepődött rajta, hogy a hosszabbítás végén döntetlen van.
több mint 1 éve
ZERO_L New England Patriots 4 552 — situational football
Es minden fika nelkul a szilveszteri elso meccs kozvetitese nem jott be. Baggio nekem meg mindig olyan mintha izgulna es remelem idovel ez valtozik.shawnka meg lehet erezni h nincs benne rutin meg mint pl makanal megvan es a hangjat is "fel tudja epiteni a meccsre"
YoungZeeZee
Ha már kritika, én inkább azt fogalmaznám meg, hogy nagyon zavaró volt a rendszeres egymás mondatába belevágás. Szerintem ezt kéne helyre tenni, mert minden mást tud kompenzálni, hogy legit dolgok hangzanak el.

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 1 éve
Törölt felhasználó

több mint 1 éve
YoungZeeZee 8 566
Az hogy kinek melyik tetszik jobban NFL vs NCAA összevetésben azt hiszem mindenkinek a saját dolga. Ízlések és pofonok. Az emberek különböznek és ez egy jó dolog, az jár jobban aki képes ezt belátni és elfogadni. Ne értsd félre, ha az okoz örömöt, hogy valakit meggyőzöl adjon esélyt az egyetemi focinak és megszereti, akkor folytasd, de gyakrabban alakul ki valami fölösleges és parttalan vita, irreleváns statisztikákkal és különböző mértékegységű dolgok összehasonlíátásval aminek a színvonala sportszakmailag ésvagy vitakultúrailag elmarad attól a szinttől, ami alkalmas egy külső szemlélő meggyőzésére akármelyik irányban.
Persze ha csak az a cél, mint a viták 99,9%-nak hogy a résztvevők úgy érezzék nekik volt igazuk, akkor a végtelenségig lehet folytatni
Black_Adder
Hát én abszolút kívülállóként szoktam ezeket a vitákat olvasni (beleszállni sosem). Az NFL-t követem, az NCAA-t nem követem, és ezek alapján:

1. Az NCAA meccsek nézésére gyakorlatilag kizárólag Baggio (nem akarok érdemeket elvenni, ha más is csinálja akkor azé is aki éppen csinálnja) felvezetői, kedvcsinálói vesznek rá. Ha nem lennének, szinte biztosan egyetlen egyetemi focimeccsbe se néznék bele. A kedvcsinálói miatt viszont évi 8-10-12 meccset megnézek, és többségében nem bánom meg, mert érdekes, izgalmas meccseket fogok ki. Úgyhogy nagyon remélem, nem unja meg a "kampányolást" az egyetemi foci mellett. 😊

2. Ettől függetlenül ahányszor csak megnézek egy college meccset, minden meccsről - a legjobbakról - is úgy állok fel, hogy jó kis élmény volt, de ez bizony egy farm bajnokság, ifikkel.

3. A feltételek különbsége miatt - a college-ben a freshman, red shirted, junior, senior időtartamon belül állnak rendelkezésre a játékosok, az NFL-ben minimum 6-8, de inkább 8-12 évig (csapatokat a sztárokra, az alapemberekre építenek, nem a kiegészítő emberekre akik akár évente rotálódhatnak), az egyikben fizetetlen juniorok, a másikban milliomos felnőttek játszanak - teljesen más egyiket ill. másikat menedzselni, Létezhet átjárás a kettő között, de én megértem, hogy ez az átjárás szűk folyosós, és nem is hiszem, hogy szélesebb lehet az a folyosó valaha is. Időnként egy-egy NFL csapat bepróbálkozik, és ha bejön, mindenki happy. Aztán marad minden úgy, ahogy eddig.

4. A Colts edzőváltás előtt áll. Én _nem szeretném_, ha Irsay a college edzők között keresgélne.

Na akkor én hova is tartozom? 😊
peterk2005 udvari bolond
Nagyon hasonlóan gondolkodom, baggio nagyon sokat tesz/tett (persze nem csak ő, de ő a legtöbbet) azért, hogy az egyetemi foci érdekeljen minket. Tetszik a fesztelenebb, kevésbé konzervatív játék, a hangulat, a rezesbandák, a felfogás stb. Ja és az egyetemek nem költöznek, legfeljebb csoportot váltanak...😊

Nem tetszik viszont, hogy a sztárok kikerülése miatt személytelenebb, mint az NFL. Valahogy én személyekhez kötök minden sportot, amely természetszerűleg változik, időről időre, de nem ilyen gyorsan.
Ami hiányzik még, az NFL-hez képest, az a kiegyenlítettség (illetve erre való törekvés). Úgy látom, ha nem a menő futballprogramok egyikével rendelkező egyetemet választasz, akkor még a bowl meccseket is ritkán látod. Az NFL-ben is vannak szenvedő és kiemelkedő frecsik, de azért változnak.
A meccsek szórakoztatóak, de szívesebben nézek NFL-t én is (engem nem feltétlen az 51-48-as meccsek érdekelnek)

A legfőbb problémám az NCAA focival viszont az , hogy még az amerikai felfogáshoz képest is rohadt álszent. A horror pénzeket szakító egyetemek, edzők stb mellett fillérekért fociznak a fiúk, reménykedve, hogy majd milliomosok lesznek. Ez évente pár száz embernek adatik meg, ami rendben is lenne, ha ebben a sportágban már egyetemi szinten nem lenne súlyos eü károsodás veszélye. Sérülés minden sportban van, akár komolyabb is, de a fociban az agyrázkódás miatt hatványozottan. Tehát, akik nem kerülnek be az NFL.be kvázi ingyen üttetik szét a fejüket...
Tudom, a küzdősportokban is van ilyen, de ott ritkán ütnek ki oldalról, hátulról stb....
csi77
En nflt kb 93 ota kolledzs focit meg kb 96-97-ben lattam eloszor dsf-en.mindig notre dame meccs volt.konzolon is potyogtem anno veluk.azta mikor vmelyik network csatorna behozta belenezem es egyszeruen nem fog meg.persze latvanyos es sok a pont de vhogy kaotikus nekem pedig eloremutato, de valljuk is be mivel amatorok igy iszinyat sok a hiba us.es ne felejtsuk el ezeknek a jatekosoknak a toredeke lesz allando kezdo es profi.es mennyire bust kolidzs qb van akik nagyok aztan ha profik lesznek.be sem merik oket rakni.igy akkor nezem ha vmiert belefutok.
Amugy itthon tok jo h vagy kozvetites es nem rajtuk mulik mit adnak de mikor zsinorban masidszor mondjak az elejen h hat ez lefutott meccs mert ez ilyen szar ez meg ilyen jo kicsit nehezebben nezi az ember.
Es minden fika nelkul a szilveszteri elso meccs kozvetitese nem jott be. Baggio nekem meg mindig olyan mintha izgulna es remelem idovel ez valtozik.shawnka meg lehet erezni h nincs benne rutin meg mint pl makanal megvan es a hangjat is "fel tudja epiteni a meccsre"

Az h a nagy csapatoknal tobb nezo van mint az nflnel nem jelenti azt h ez jobb vag az.
több mint 1 éve
Az esèlyek:

több mint 1 éve
csi77
Na a legfőbb problémáid idővel egyre kevésbé lesznek égetőek, a játékosok már reklámszerződéseket köthetnek, kapnak már recruitként aláírási pénzt, a 12 csapatos rájátszással meg végre minden FBS program úgy vághat neki az idénynek, hogy van esélye nyerni 😊

Jó szórakozást a mai elődöntőkhöz (én 22-től szagértek majd a TCU vs Michigan meccsen), neked pedig különösen a holnaputáni ReliaQuest Bowlhoz!

---
több mint 1 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 790 — Bears & Illinois fan
Az hogy kinek melyik tetszik jobban NFL vs NCAA összevetésben azt hiszem mindenkinek a saját dolga. Ízlések és pofonok. Az emberek különböznek és ez egy jó dolog, az jár jobban aki képes ezt belátni és elfogadni. Ne értsd félre, ha az okoz örömöt, hogy valakit meggyőzöl adjon esélyt az egyetemi focinak és megszereti, akkor folytasd, de gyakrabban alakul ki valami fölösleges és parttalan vita, irreleváns statisztikákkal és különböző mértékegységű dolgok összehasonlíátásval aminek a színvonala sportszakmailag ésvagy vitakultúrailag elmarad attól a szinttől, ami alkalmas egy külső szemlélő meggyőzésére akármelyik irányban.
Persze ha csak az a cél, mint a viták 99,9%-nak hogy a résztvevők úgy érezzék nekik volt igazuk, akkor a végtelenségig lehet folytatni
Black_Adder
Hát én abszolút kívülállóként szoktam ezeket a vitákat olvasni (beleszállni sosem). Az NFL-t követem, az NCAA-t nem követem, és ezek alapján:

1. Az NCAA meccsek nézésére gyakorlatilag kizárólag Baggio (nem akarok érdemeket elvenni, ha más is csinálja akkor azé is aki éppen csinálnja) felvezetői, kedvcsinálói vesznek rá. Ha nem lennének, szinte biztosan egyetlen egyetemi focimeccsbe se néznék bele. A kedvcsinálói miatt viszont évi 8-10-12 meccset megnézek, és többségében nem bánom meg, mert érdekes, izgalmas meccseket fogok ki. Úgyhogy nagyon remélem, nem unja meg a "kampányolást" az egyetemi foci mellett. 😊

2. Ettől függetlenül ahányszor csak megnézek egy college meccset, minden meccsről - a legjobbakról - is úgy állok fel, hogy jó kis élmény volt, de ez bizony egy farm bajnokság, ifikkel.

3. A feltételek különbsége miatt - a college-ben a freshman, red shirted, junior, senior időtartamon belül állnak rendelkezésre a játékosok, az NFL-ben minimum 6-8, de inkább 8-12 évig (csapatokat a sztárokra, az alapemberekre építenek, nem a kiegészítő emberekre akik akár évente rotálódhatnak), az egyikben fizetetlen juniorok, a másikban milliomos felnőttek játszanak - teljesen más egyiket ill. másikat menedzselni, Létezhet átjárás a kettő között, de én megértem, hogy ez az átjárás szűk folyosós, és nem is hiszem, hogy szélesebb lehet az a folyosó valaha is. Időnként egy-egy NFL csapat bepróbálkozik, és ha bejön, mindenki happy. Aztán marad minden úgy, ahogy eddig.

4. A Colts edzőváltás előtt áll. Én _nem szeretném_, ha Irsay a college edzők között keresgélne.

peterk2005 udvari bolond
Nagyon hasonlóan gondolkodom, baggio nagyon sokat tesz/tett (persze nem csak ő, de ő a legtöbbet) azért, hogy az egyetemi foci érdekeljen minket. Tetszik a fesztelenebb, kevésbé konzervatív játék, a hangulat, a rezesbandák, a felfogás stb. Ja és az egyetemek nem költöznek, legfeljebb csoportot váltanak...😊

Nem tetszik viszont, hogy a sztárok kikerülése miatt személytelenebb, mint az NFL. Valahogy én személyekhez kötök minden sportot, amely természetszerűleg változik, időről időre, de nem ilyen gyorsan.
Ami hiányzik még, az NFL-hez képest, az a kiegyenlítettség (illetve erre való törekvés). Úgy látom, ha nem a menő futballprogramok egyikével rendelkező egyetemet választasz, akkor még a bowl meccseket is ritkán látod. Az NFL-ben is vannak szenvedő és kiemelkedő frecsik, de azért változnak.
A meccsek szórakoztatóak, de szívesebben nézek NFL-t én is (engem nem feltétlen az 51-48-as meccsek érdekelnek)

A legfőbb problémám az NCAA focival viszont az , hogy még az amerikai felfogáshoz képest is rohadt álszent. A horror pénzeket szakító egyetemek, edzők stb mellett fillérekért fociznak a fiúk, reménykedve, hogy majd milliomosok lesznek. Ez évente pár száz embernek adatik meg, ami rendben is lenne, ha ebben a sportágban már egyetemi szinten nem lenne súlyos eü károsodás veszélye. Sérülés minden sportban van, akár komolyabb is, de a fociban az agyrázkódás miatt hatványozottan. Tehát, akik nem kerülnek be az NFL.be kvázi ingyen üttetik szét a fejüket...
Tudom, a küzdősportokban is van ilyen, de ott ritkán ütnek ki oldalról, hátulról stb....

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 24 177 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 1 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Black_Adder

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 1 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 15 391
 www.coacheshotseat.com/CoachesHotSeatRanking.htm

Milyen érdekes dolog ez is. Néhány éve-évek óta mindenki mennyire nyálazott Pat Fitzgeraldra, Jimbo Fisherre, Brent Venablesre, Dana Holgorsenre, Mel Tuckerre, Matt Campbellre stb, most meg lehet, h az egyetemi progi is kirakja.

Ellenben Jim Harbaugh sem ért el semmi különlegeset
, mégis foggal körömmel körbenyalják az alma materben.

Gus Malzahnt meg teljesen szem elől tévesztettem pedig mekkora zseninek tűnt ő is.
Willie Parker
1:
ki volt az a mindenki, aki ezekre a nevekre nyálazott? itt a fórumon páran, akik nézték, ki lehet az NFL csapatukhoz az új HC?
Csak mert Tuckert (+ Harbaught) leszámítva kb egyiknél se merült fel reálisan soha, hogy NFL-be menjenek, 20-30-40 éve csak collegeben vannak.

A college fociban meg annyi változás volt az elmúlt pár évben (gondoljunk csak a csoportokra vagy a NIL-re), hogy nem feltétlenül csak szar munkát/eredményeket jelenthet, hogy egyik másik HC hot seaten van.

Harbaughra meg ennyi sztem elég:
 en.wikipedia.org/wiki/Michigan%E2%80%93Ohio_State_football_rivalry
+
Back to back CFP szereplés, az első 2 a suli történelmében az új playoff rendszerben.
Borbinho
Én azt hittem Harbsnál, h lazán top4 sikerességű program lesznek, ahhoz képest sztem alulteljesít.*

A másik ami betett a paritásnak - ami alig volt eddig is - az a transzferportál.

Pl Slovis 3 év alatt a harmadik programját kezdi, én ezt nem tudom már komolyan venni.

* idén persze nyerhet, remélem fog is

Szerkesztette: Willie Parker