NFL csevegő

82 feliratkozó

több mint 12 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 065 — #neverpunt
Lassan eljutunk oda, hogy az este 7-kor kezdődő meccsek éjfélkor fognak véget érni.

több mint 12 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 433 — no es importante
magyarul
http://bowl.hu/functions.php?name=news&a_id=2952

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
extra reklámszünetek gondolom...

- A team will lose a down for illegally kicking a loose ball
- too many men on the field becomes a dead-ball foul
- a player receiving a crackback block is now considered a defenseless player and the play will result in a 15-yard penalty

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Fucu Arizona Cardinals Stanford Cardinal 11 633 — #BeRedSeeRed
ez komoly??

All turnovers will be reviewed from the booth with no coaches' challenges needed and overtime periods in the regular season will use the same scoring rules as the postseason after NFL owners voted to approve those proposals Wednesday.jjncaa
igen

Fucu on Twitter, Bowl.hu Twitter
több mint 12 éve
ez komoly??

All turnovers will be reviewed from the booth with no coaches' challenges needed and overtime periods in the regular season will use the same scoring rules as the postseason after NFL owners voted to approve those proposals Wednesday.

---
több mint 12 éve
Ma kezdődik az éves nagy NFL meeting Floridában, illetve ma találkoznak az NCAA 1. osztályú konferenciának vezetői is Dallas-ban. Előbbinél a játékosok biztonsága, utóbbinál az esetleges rájátszás lesz a fő téma

---
több mint 12 éve
NFL-hez képest offtopic (ezért ide írom a csevegőbe) viszont van egy pici kapcsolata a mostani eseményekhez: Halál a futball pályán a századelő Magyarországán. Szándékos, véletlen sérülésokozás, és ezek sport és büntetőjogi vonatkozásai. Mivel rövid a terjedelem, inkább érdekes mint kimerítő.

"Életüket és testi épségüket szolgáltatják ki..." I, IIsalander
"a játék maga az első félidő végéig a legfairabb volt, mikor is mindkét csapat nagy ügyességgel brillirozott, míg végre a jobb, az ügyesebb egy goalt ért el."

(...)

"ügyességét nem találta elegendőnek, testi erejének fölényét is küzdelembe próbálta vinni, mit azonban lefütyüléseim meghiúsítottak"

óriási 😀

---
több mint 12 éve
salander New York Giants 974 — Giants fan
NFL-hez képest offtopic (ezért ide írom a csevegőbe) viszont van egy pici kapcsolata a mostani eseményekhez: Halál a futball pályán a századelő Magyarországán. Szándékos, véletlen sérülésokozás, és ezek sport és büntetőjogi vonatkozásai. Mivel rövid a terjedelem, inkább érdekes mint kimerítő.

"Életüket és testi épségüket szolgáltatják ki..." I, II
több mint 12 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
...Egyébként volt valami külön kiemelése a Super Bowl-nak MO-n Meskó miatt?Amadeus91
hát, legalább Ricsiék elkapták egy körre:
http://www.sport1tv.hu/Videok/2012/02/03/nfl_mesko_pre3Cardinalis
Ez a válasz elég félreérthetőre sikeredett 😀 (bocs 😀 )

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 12 éve
Cardinalis Arizona Cardinals 5 801
...Egyébként volt valami külön kiemelése a Super Bowl-nak MO-n Meskó miatt?Amadeus91
hát, legalább Ricsiék elkapták egy körre:
http://www.sport1tv.hu/Videok/2012/02/03/nfl_mesko_pre3

THIS IS THE WAY
több mint 12 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 910
Első generációsnak mondjuk azt, akinek a szülei még az anyaországban születtek. Meskó gyerekei lesznek azok; ő akkor a "nulladik" generáció.tomi-tomi
Meskó szülei az anyaországban születtek. Ő is. Továbbra sem értelek.

Szép és jó, hogy Meskó az NFL-ben játszhat, pláne hogy a Peccben, de miatta miatta még nem szükséges új demográfiai kategóriákat alkotni.Szabler
Túl nagy jelentősége nincs egyébként és tőlem játszhatna akárhol is ebből a szempontból. Hívhatjuk simán bevándoroltnak is, csak nekem egy 12 éves gyerek nem tud aktívan be(vagy ki)vándorolni, őt viszik.
Maradjunk annyiban, hogy szerencsétlenül fogalmaztam.
Uhm... amerikában Meskót románnak mondják, merthogy erdélyi.
Így ez sem tisztán magyar dolog, szemben Gogolákkal.
Delonso_
Hát, azt pont leszarom, hogy az amerikaiak románnak mondják. Az meg színtiszta baromság, hogy emiatt "nem tisztán magyar dolog, szemben Gogolákkal". Bocs, eldurrant az agyam. Btw. bőven benne van, hogy Gogolák (a neve alapján) több szlovák (szláv) felmenővel bír, mint amennyire Meskó nem tisztán magyar dolog.tomi-tomi
jópofa ez. Mindenki magáénak érzi. 😊 (nincs ezzel semmi gond) Egyébként volt valami külön kiemelése a Super Bowl-nak MO-n Meskó miatt? A Sat1-n kb Vollmer Show volt.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 12 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Első generációsnak mondjuk azt, akinek a szülei még az anyaországban születtek. Meskó gyerekei lesznek azok; ő akkor a "nulladik" generáció.tomi-tomi

Szép és jó, hogy Meskó az NFL-ben játszhat, pláne hogy a Peccben, de miatta miatta még nem szükséges új demográfiai kategóriákat alkotni.Szabler
Túl nagy jelentősége nincs egyébként és tőlem játszhatna akárhol is ebből a szempontból. Hívhatjuk simán bevándoroltnak is, csak nekem egy 12 éves gyerek nem tud aktívan be(vagy ki)vándorolni, őt viszik.
Maradjunk annyiban, hogy szerencsétlenül fogalmaztam.
Delonso_
Hát, azt pont leszarom, hogy az amerikaiak románnak mondják. Az meg színtiszta baromság, hogy emiatt "nem tisztán magyar dolog, szemben Gogolákkal". Bocs, eldurrant az agyam. Btw. bőven benne van, hogy Gogolák (a neve alapján) több szlovák (szláv) felmenővel bír, mint amennyire Meskó nem tisztán magyar dolog.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier

Szép és jó, hogy Meskó az NFL-ben játszhat, pláne hogy a Peccben, de miatta miatta még nem szükséges új demográfiai kategóriákat alkotni.

Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 12 éve
Delonso_ Miami Hurricanes 7 187 — Justicar of Florida

Abban meg hogy ő lenne az első magyar.... Hát..... Don Shula pl magyarnak vallja magát tudtommal, megkockáztatom van ezzel még így más is a Csonka, Nemeth generációból vagy az előzőből.
több mint 12 éve
De miért tesz fel a riporter olyan kérdést, ami tartalmilag helytelen?Dzsokijuing
Szerintem nem helytelen tartalmilag sem. Tartanak = vélnek, hisznek, gondolnak. Ebben - az én magyar érzékem szerint - benne van az is, hogy tévesen. Az valóban hiányzik (akár külön keretesben), hogy kik játszottak az NFL-ben Meskó előtt magyar származással.

Jobban belegondolva, Meskó abban talán tényleg az első, hogy nulladik generációs amerikaiként (született magyarként) lett NFL játékos.tomi-tomi
Meskó 12 éves volt, amikor kikerült az Államokba, Pete Gogolak pedig 14. A nulladik generáció meg számomra értelmezhetetlen.Szabler
Köszönöm. Első generációsnak mondjuk azt, akinek a szülei még az anyaországban születtek. Meskó gyerekei lesznek azok; ő akkor a "nulladik" generáció.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
tesója meg college hall of famer lehetjjncaa
hát akkor pláne össze kéne dobni Károlyunknak is egy magyar wikiverziót... ahogy nézem csak angol van:
http://en.wikipedia.org/wiki/Charlie_Gogolak

THIS IS THE WAY
több mint 12 éve
tesója meg college hall of famer lehetjjncaa
zsíííír 😀

THIS IS THE WAY
több mint 12 éve
http://en.wikipedia.org/wiki/Pete_GogolakDzsokijuing
itt is vannak érdekes kifejezések a magyar verzióban:
"...ő tartja a legtöbb touchdown utáni mezőnygól-kísérlet rekordját is: 277-ből 268 pontot ért el."
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gogol%C3%A1k_P%C3%A9ter

viszont ezt nem is tudtam:
"Kilenc szezonon keresztül volt a Giants rúgójátékosa. 646 pontot szerzett, amivel máig a csapat legeredményesebb játékosának számít."Cardinalis
tesója meg college hall of famer lehet

---
több mint 12 éve
http://en.wikipedia.org/wiki/Pete_GogolakDzsokijuing
itt is vannak érdekes kifejezések a magyar verzióban:
"...ő tartja a legtöbb touchdown utáni mezőnygól-kísérlet rekordját is: 277-ből 268 pontot ért el."
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gogol%C3%A1k_P%C3%A9ter

viszont ezt nem is tudtam:
"Kilenc szezonon keresztül volt a Giants rúgójátékosa. 646 pontot szerzett, amivel máig a csapat legeredményesebb játékosának számít."

THIS IS THE WAY
több mint 12 éve
A magyar kérdésben nálam ez viszi a prímet 😉

hvg.hu: A Michigan Egyetemen van még magyar származású játékos, Jordan Kovacs: mit gondolsz, eljuthat az NFL-ig? Ismered egyáltalán?

Meskó Zoltán: Ismerem, beszéltem is vele, sőt egyenesen tőlem tudta meg, hogy magyar származású. Ő már kint született, azt hiszem, a nagyszülei voltak magyarok, a nevéről sem tudta, hogy magyar név. Az NFL-be talán van esélye bekerülni, ha elég keményen tud melózni hozzá.

THIS IS THE WAY
több mint 12 éve
Jobban belegondolva, Meskó abban talán tényleg az első, hogy nulladik generációs amerikaiként (született magyarként) lett NFL játékos.tomi-tomi
pontosan ezért írtam ezt: Itthon sokan az első magyarnak tartanak, aki az NFL-ig jutott.

nem kérdőjellel, hanem ponttal a végén, szarkasztikusan

---
több mint 12 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
Pontosan ez a kérdés. Az én magyar tudásom szerint az állítmányt felesleges (tilos, stílustalan) tagmondatonként megismételni. Szvsz ezzel most mellélőttél.tomi-tomi
De miért tesz fel a riporter olyan kérdést, ami tartalmilag helytelen?Dzsokijuing
Szerintem nem helytelen tartalmilag sem. Tartanak = vélnek, hisznek, gondolnak. Ebben - az én magyar érzékem szerint - benne van az is, hogy tévesen. Az valóban hiányzik (akár külön keretesben), hogy kik játszottak az NFL-ben Meskó előtt magyar származással.

Meskó 12 éves volt, amikor kikerült az Államokba, Pete Gogolak pedig 14. A nulladik generáció meg számomra értelmezhetetlen.

Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 12 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 7 272 — Saturday Night Lights
Pontosan ez a kérdés. Az én magyar tudásom szerint az állítmányt felesleges (tilos, stílustalan) tagmondatonként megismételni. Szvsz ezzel most mellélőttél.tomi-tomi

http://en.wikipedia.org/wiki/Pete_Gogolak

Újságíró a nép vélekedéseként előadva ne kérdezzen hülyeséget.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 065 — #neverpunt
Friss Meskó-interjú: http://hvg.hu/sport.csapatsportok/20120322_Mesko_Zoltan_NFLDzsokijuing
Egyre fejlettebb a rúgójátékosok technikája, egyre messzebb juttatják el a labdát, mi lesz, ha egyszer valamelyik punter kirúgja a pályáról?

grat a kérdéshezjjncaa
a válasz se sámli 😉
Meskó Zoltán: Jó kérdés. Remélem, én leszek az első, akinek sikerülni fog.Cardinalis
SZVSZ jó válasz, nem kezdett el okoskodni hogy mi is a punt lényege, ráhagyta az újságíróra hogy hülye 😊

Gogolák Budapesten született

több mint 12 éve
És ez? "hvg.hu: Itthon sokan nemzeti hősnek tartanak, az első magyarnak, aki az NFL-ig jutott."

így helyes: Itthon sokan az első magyarnak tartanak, aki az NFL-ig jutottjjncaa

Jobban belegondolva, Meskó abban talán tényleg az első, hogy nulladik generációs amerikaiként (született magyarként) lett NFL játékos.