NFL csevegő
82 feliratkozó
több mint 12 éve
Lassan eljutunk oda, hogy az este 7-kor kezdődő meccsek éjfélkor fognak véget érni.
több mint 12 éve
magyarulhttp://bowl.hu/functions.php?name=news&a_id=2952
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
extra reklámszünetek gondolom...- A team will lose a down for illegally kicking a loose ball
- too many men on the field becomes a dead-ball foul
- a player receiving a crackback block is now considered a defenseless player and the play will result in a 15-yard penalty
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
ez komoly??igen
All turnovers will be reviewed from the booth with no coaches' challenges needed and overtime periods in the regular season will use the same scoring rules as the postseason after NFL owners voted to approve those proposals Wednesday.jjncaa
több mint 12 éve
ez komoly??All turnovers will be reviewed from the booth with no coaches' challenges needed and overtime periods in the regular season will use the same scoring rules as the postseason after NFL owners voted to approve those proposals Wednesday.
---
több mint 12 éve
Ma kezdődik az éves nagy NFL meeting Floridában, illetve ma találkoznak az NCAA 1. osztályú konferenciának vezetői is Dallas-ban. Előbbinél a játékosok biztonsága, utóbbinál az esetleges rájátszás lesz a fő téma
---
több mint 12 éve
NFL-hez képest offtopic (ezért ide írom a csevegőbe) viszont van egy pici kapcsolata a mostani eseményekhez: Halál a futball pályán a századelő Magyarországán. Szándékos, véletlen sérülésokozás, és ezek sport és büntetőjogi vonatkozásai. Mivel rövid a terjedelem, inkább érdekes mint kimerítő."a játék maga az első félidő végéig a legfairabb volt, mikor is mindkét csapat nagy ügyességgel brillirozott, míg végre a jobb, az ügyesebb egy goalt ért el."
"Életüket és testi épségüket szolgáltatják ki..." I, IIsalander
(...)
"ügyességét nem találta elegendőnek, testi erejének fölényét is küzdelembe próbálta vinni, mit azonban lefütyüléseim meghiúsítottak"
óriási 😀
---
több mint 12 éve
NFL-hez képest offtopic (ezért ide írom a csevegőbe) viszont van egy pici kapcsolata a mostani eseményekhez: Halál a futball pályán a századelő Magyarországán. Szándékos, véletlen sérülésokozás, és ezek sport és büntetőjogi vonatkozásai. Mivel rövid a terjedelem, inkább érdekes mint kimerítő."Életüket és testi épségüket szolgáltatják ki..." I, II
több mint 12 éve
Ez a válasz elég félreérthetőre sikeredett 😀 (bocs 😀 )...Egyébként volt valami külön kiemelése a Super Bowl-nak MO-n Meskó miatt?Amadeus91hát, legalább Ricsiék elkapták egy körre:
http://www.sport1tv.hu/Videok/2012/02/03/nfl_mesko_pre3Cardinalis
több mint 12 éve
Cardinalis
5 801
...Egyébként volt valami külön kiemelése a Super Bowl-nak MO-n Meskó miatt?Amadeus91hát, legalább Ricsiék elkapták egy körre:
http://www.sport1tv.hu/Videok/2012/02/03/nfl_mesko_pre3
THIS IS THE WAY
több mint 12 éve
Amadeus the Young
32 910
jópofa ez. Mindenki magáénak érzi. 😊 (nincs ezzel semmi gond) Egyébként volt valami külön kiemelése a Super Bowl-nak MO-n Meskó miatt? A Sat1-n kb Vollmer Show volt.Túl nagy jelentősége nincs egyébként és tőlem játszhatna akárhol is ebből a szempontból. Hívhatjuk simán bevándoroltnak is, csak nekem egy 12 éves gyerek nem tud aktívan be(vagy ki)vándorolni, őt viszik.Első generációsnak mondjuk azt, akinek a szülei még az anyaországban születtek. Meskó gyerekei lesznek azok; ő akkor a "nulladik" generáció.tomi-tomiMeskó szülei az anyaországban születtek. Ő is. Továbbra sem értelek.
Szép és jó, hogy Meskó az NFL-ben játszhat, pláne hogy a Peccben, de miatta miatta még nem szükséges új demográfiai kategóriákat alkotni.Szabler
Maradjunk annyiban, hogy szerencsétlenül fogalmaztam.
Uhm... amerikában Meskót románnak mondják, merthogy erdélyi.Hát, azt pont leszarom, hogy az amerikaiak románnak mondják. Az meg színtiszta baromság, hogy emiatt "nem tisztán magyar dolog, szemben Gogolákkal". Bocs, eldurrant az agyam. Btw. bőven benne van, hogy Gogolák (a neve alapján) több szlovák (szláv) felmenővel bír, mint amennyire Meskó nem tisztán magyar dolog.tomi-tomi
Így ez sem tisztán magyar dolog, szemben Gogolákkal.
Delonso_
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 12 éve
Túl nagy jelentősége nincs egyébként és tőlem játszhatna akárhol is ebből a szempontból. Hívhatjuk simán bevándoroltnak is, csak nekem egy 12 éves gyerek nem tud aktívan be(vagy ki)vándorolni, őt viszik.Első generációsnak mondjuk azt, akinek a szülei még az anyaországban születtek. Meskó gyerekei lesznek azok; ő akkor a "nulladik" generáció.tomi-tomiMeskó szülei az anyaországban születtek. Ő is. Továbbra sem értelek.
Szép és jó, hogy Meskó az NFL-ben játszhat, pláne hogy a Peccben, de miatta miatta még nem szükséges új demográfiai kategóriákat alkotni.Szabler
Maradjunk annyiban, hogy szerencsétlenül fogalmaztam.
Uhm... amerikában Meskót románnak mondják, merthogy erdélyi.Hát, azt pont leszarom, hogy az amerikaiak románnak mondják. Az meg színtiszta baromság, hogy emiatt "nem tisztán magyar dolog, szemben Gogolákkal". Bocs, eldurrant az agyam. Btw. bőven benne van, hogy Gogolák (a neve alapján) több szlovák (szláv) felmenővel bír, mint amennyire Meskó nem tisztán magyar dolog.
Így ez sem tisztán magyar dolog, szemben Gogolákkal.
Delonso_
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
Első generációsnak mondjuk azt, akinek a szülei még az anyaországban születtek. Meskó gyerekei lesznek azok; ő akkor a "nulladik" generáció.tomi-tomiMeskó szülei az anyaországban születtek. Ő is. Továbbra sem értelek.
Szép és jó, hogy Meskó az NFL-ben játszhat, pláne hogy a Peccben, de miatta miatta még nem szükséges új demográfiai kategóriákat alkotni.
Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 12 éve
Uhm... amerikában Meskót románnak mondják, merthogy erdélyi.Így ez sem tisztán magyar dolog, szemben Gogolákkal.
Abban meg hogy ő lenne az első magyar.... Hát..... Don Shula pl magyarnak vallja magát tudtommal, megkockáztatom van ezzel még így más is a Csonka, Nemeth generációból vagy az előzőből.
több mint 12 éve
Köszönöm. Első generációsnak mondjuk azt, akinek a szülei még az anyaországban születtek. Meskó gyerekei lesznek azok; ő akkor a "nulladik" generáció.Meskó 12 éves volt, amikor kikerült az Államokba, Pete Gogolak pedig 14. A nulladik generáció meg számomra értelmezhetetlen.SzablerDe miért tesz fel a riporter olyan kérdést, ami tartalmilag helytelen?DzsokijuingSzerintem nem helytelen tartalmilag sem. Tartanak = vélnek, hisznek, gondolnak. Ebben - az én magyar érzékem szerint - benne van az is, hogy tévesen. Az valóban hiányzik (akár külön keretesben), hogy kik játszottak az NFL-ben Meskó előtt magyar származással.
Jobban belegondolva, Meskó abban talán tényleg az első, hogy nulladik generációs amerikaiként (született magyarként) lett NFL játékos.tomi-tomi
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
Cardinalis
5 801
tesója meg college hall of famer lehetjjncaahát akkor pláne össze kéne dobni Károlyunknak is egy magyar wikiverziót... ahogy nézem csak angol van:
http://en.wikipedia.org/wiki/Charlie_Gogolak
THIS IS THE WAY
több mint 12 éve
Cardinalis
5 801
tesója meg college hall of famer lehetjjncaazsíííír 😀
THIS IS THE WAY
több mint 12 éve
tesója meg college hall of famer lehethttp://en.wikipedia.org/wiki/Pete_GogolakDzsokijuingitt is vannak érdekes kifejezések a magyar verzióban:
"...ő tartja a legtöbb touchdown utáni mezőnygól-kísérlet rekordját is: 277-ből 268 pontot ért el."
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gogol%C3%A1k_P%C3%A9ter
viszont ezt nem is tudtam:
"Kilenc szezonon keresztül volt a Giants rúgójátékosa. 646 pontot szerzett, amivel máig a csapat legeredményesebb játékosának számít."Cardinalis
---
több mint 12 éve
Cardinalis
5 801
http://en.wikipedia.org/wiki/Pete_GogolakDzsokijuingitt is vannak érdekes kifejezések a magyar verzióban:
"...ő tartja a legtöbb touchdown utáni mezőnygól-kísérlet rekordját is: 277-ből 268 pontot ért el."
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gogol%C3%A1k_P%C3%A9ter
viszont ezt nem is tudtam:
"Kilenc szezonon keresztül volt a Giants rúgójátékosa. 646 pontot szerzett, amivel máig a csapat legeredményesebb játékosának számít."
THIS IS THE WAY
több mint 12 éve
Cardinalis
5 801
A magyar kérdésben nálam ez viszi a prímet 😉 hvg.hu: A Michigan Egyetemen van még magyar származású játékos, Jordan Kovacs: mit gondolsz, eljuthat az NFL-ig? Ismered egyáltalán?
Meskó Zoltán: Ismerem, beszéltem is vele, sőt egyenesen tőlem tudta meg, hogy magyar származású. Ő már kint született, azt hiszem, a nagyszülei voltak magyarok, a nevéről sem tudta, hogy magyar név. Az NFL-be talán van esélye bekerülni, ha elég keményen tud melózni hozzá.
THIS IS THE WAY
több mint 12 éve
Jobban belegondolva, Meskó abban talán tényleg az első, hogy nulladik generációs amerikaiként (született magyarként) lett NFL játékos.tomi-tomipontosan ezért írtam ezt: Itthon sokan az első magyarnak tartanak, aki az NFL-ig jutott.
nem kérdőjellel, hanem ponttal a végén, szarkasztikusan
---
több mint 12 éve
Meskó 12 éves volt, amikor kikerült az Államokba, Pete Gogolak pedig 14. A nulladik generáció meg számomra értelmezhetetlen.Szerintem nem helytelen tartalmilag sem. Tartanak = vélnek, hisznek, gondolnak. Ebben - az én magyar érzékem szerint - benne van az is, hogy tévesen. Az valóban hiányzik (akár külön keretesben), hogy kik játszottak az NFL-ben Meskó előtt magyar származással.Pontosan ez a kérdés. Az én magyar tudásom szerint az állítmányt felesleges (tilos, stílustalan) tagmondatonként megismételni. Szvsz ezzel most mellélőttél.tomi-tomiDe miért tesz fel a riporter olyan kérdést, ami tartalmilag helytelen?Dzsokijuing
Jobban belegondolva, Meskó abban talán tényleg az első, hogy nulladik generációs amerikaiként (született magyarként) lett NFL játékos.tomi-tomi
Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 12 éve
http://en.wikipedia.org/wiki/Pete_GogolakSzerintem nem helytelen tartalmilag sem. Tartanak = vélnek, hisznek, gondolnak. Ebben - az én magyar érzékem szerint - benne van az is, hogy tévesen. Az valóban hiányzik (akár külön keretesben), hogy kik játszottak az NFL-ben Meskó előtt magyar származással.Pontosan ez a kérdés. Az én magyar tudásom szerint az állítmányt felesleges (tilos, stílustalan) tagmondatonként megismételni. Szvsz ezzel most mellélőttél.tomi-tomiDe miért tesz fel a riporter olyan kérdést, ami tartalmilag helytelen?Dzsokijuing
Újságíró a nép vélekedéseként előadva ne kérdezzen hülyeséget.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
SZVSZ jó válasz, nem kezdett el okoskodni hogy mi is a punt lényege, ráhagyta az újságíróra hogy hülye 😊a válasz se sámli 😉Friss Meskó-interjú: http://hvg.hu/sport.csapatsportok/20120322_Mesko_Zoltan_NFLDzsokijuingEgyre fejlettebb a rúgójátékosok technikája, egyre messzebb juttatják el a labdát, mi lesz, ha egyszer valamelyik punter kirúgja a pályáról?
grat a kérdéshezjjncaa
Meskó Zoltán: Jó kérdés. Remélem, én leszek az első, akinek sikerülni fog.Cardinalis
Jobban belegondolva, Meskó abban talán tényleg az első, hogy nulladik generációs amerikaiként (született magyarként) lett NFL játékos.tomi-tomiGogolák Budapesten született
több mint 12 éve
Szerintem nem helytelen tartalmilag sem. Tartanak = vélnek, hisznek, gondolnak. Ebben - az én magyar érzékem szerint - benne van az is, hogy tévesen. Az valóban hiányzik (akár külön keretesben), hogy kik játszottak az NFL-ben Meskó előtt magyar származással.De miért tesz fel a riporter olyan kérdést, ami tartalmilag helytelen?DzsokijuingÉs ez? "hvg.hu: Itthon sokan nemzeti hősnek tartanak, az első magyarnak, aki az NFL-ig jutott."Pontosan ez a kérdés. Az én magyar tudásom szerint az állítmányt felesleges (tilos, stílustalan) tagmondatonként megismételni. Szvsz ezzel most mellélőttél.tomi-tomi
így helyes: Itthon sokan az első magyarnak tartanak, aki az NFL-ig jutottjjncaa
Jobban belegondolva, Meskó abban talán tényleg az első, hogy nulladik generációs amerikaiként (született magyarként) lett NFL játékos.