NFL csevegő
82 feliratkozó
több mint 5 éve
TT FB oldalán a mai kérdés:Milyen munkát ajánlanál CK-nek?
Topkomment: Csereirányító, és a meccsek végén beküldeném kizárólag térdelésre!
😀 😀 😀
több mint 5 éve
A sokkal kevésbé értelmiségi résszel nem értek egyet. Érdemes olvasni Kaep pályán kívüli életéről.BorbinhoA kevésbé értelmiségi-t nem Kapernick felkészül(etlen)ségére, hanem a movement formájára értettem. Ugyanolyan felkészültséggel lehet térdelni és interjúkat adni, meg el lehet mondani az "I have a dream"-et is. Számomra az egyik értelmiségibb a másiknál.
Egy ügyért, ami azóta jóval nagyobb figyelmet kap, és úgy tűnik változások is lesznek (pl rendőröket jobban ellenőrzik, és már kisebb %ban ússzák meg a túlkapásokat, mint korábban). Nyilván a PR-ja remek, de szerintem sokkal több, mint egy "influencer", vagy twitter sztár.BorbinhoSzerintem az "influencer" szót pejoratívan értetted, én viszont nem. Tőlem persze hívhatjuk Kapernicket is polgárjogi aktivistának, de nekem Rosa Parks és vagy Luther-King után nehezemre esik egy sokszoros dollármilliomost így hívni. Meg is változott a világ. Régen aktivisták hatottak a tömegekre, ma a politikuson kívül kik azok akik elérik őket? Film/TV sztárok (Oprah, Scott Baio, stb.), a sajtó és az influencerek. Kapernick ebből nálam a 3. kosárban van. 😊
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
(Szerintem egyébként éppenséggel egy modern kori Luther-King. Sokkal kevésbé értelmiségi természetesen, de a közösségi média világában minden sokkal kevésbé az. Twitter sztár a követői számára, a fekete közösség jelentős része számára egy hős. Egy "influencer", komoly hatással az őt követő elég széles közösségre, miközben ő maga milliókat keres a könyveivel, filmjeivel, reklámjaival ... és az NFL is elég vaskosan kárpótolta. Ilyen egy "hős" a 21. században. Nem mártírrá kell válni, hanem média elérhetőséget kell szerezni.)A sokkal kevésbé értelmiségi résszel nem értek egyet. Érdemes olvasni Kaep pályán kívüli életéről. Egyetem során ő nem bulizni járt, hanem könyvtárba vagy éppen templomba. Ahol aktív szereplő is volt. Ezek miatt már akkor is sok társa egyfajta vezetőként tekintett rá. Komolyabb témák érdekelték, felkutatta a családfáját (elment Ghanaba egy kis faluba, ahonnan feltehetőleg az ősei származtak), a baptista templom papjával diskurált vallásról és politikáról, stb (van róla elég sok cikk, most ennyi ugrik be).
peterk2005
Utána pedig kvázi feláldozta (még ha nem is tudatosan) a karrierjét egy ügyért, amiben hisz (mert nekem bárki bármit mond, Kaep igen is jobb lenne, mint egy csomó mostani backup, meg 1-2 olyan QB aki játszott az elmúlt 3 évben).
Egy ügyért, ami azóta jóval nagyobb figyelmet kap, és úgy tűnik változások is lesznek (pl rendőröket jobban ellenőrzik, és már kisebb %ban ússzák meg a túlkapásokat, mint korábban).
Nyilván a PR-ja remek, de szerintem sokkal több, mint egy "influencer", vagy twitter sztár.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Kaepernicknek nincs jövője az NFL-ben. Nem a térdeléssel volt baj, bármit csinálhatott volna, ugyanez a helyzet. Ha fehérre festi az arcát és úgy játszik a meccseken, abból lett volna ugyanilyen botrány. Maga az amerikai himnusz ill. zászló bőven elbírt volna ilyesmit egyébként, hiszen egy olyan nemzetről beszélünk, amelyik bugyogót is csinál belőle, meg torzított elektromos gitárral is előadja - főműsoridőben - ha éppen úgy tartja kedve. De a téma túl megosztó volt.(Szerintem egyébként éppenséggel egy modern kori Luther-King. Sokkal kevésbé értelmiségi természetesen, de a közösségi média világában minden sokkal kevésbé az. Twitter sztár a követői számára, a fekete közösség jelentős része számára egy hős. Egy "influencer", komoly hatással az őt követő elég széles közösségre, miközben ő maga milliókat keres a könyveivel, filmjeivel, reklámjaival ... és az NFL is elég vaskosan kárpótolta. Ilyen egy "hős" a 21. században. Nem mártírrá kell válni, hanem média elérhetőséget kell szerezni.)
Focira visszatérve, szerintem Brown-nak is vége. Azt nem mondom biztosra, hogy valaki nem fog még vele bepróbálkozni - túl jó és nem annyira idős még, hogy kizárható legyen, hogy valaki tegyen egy kísérletet -, de én nem látom rajta, hogy képes lenne kordában tartani önmagát. Oaklandben még hosszabbított is, eleinte szó nem volt arról, hogy ne akart volna ott játszani. De ott sem bírt magával, ahogy Pittsburghben sem. És Bostonban sem bírt két hetet sem a seggén. Máshol sem fog szerintem.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Egyetértek, csak annyi kiegészítés, hogy nem térdelni tiszteletlen, hanem a nemzeti himnusznak látványosan nem megadni a tiszteletet. Ez annak a gesztusa volt.AB faszságai emberek vagy szigorúbban véve franchiseok ellen irányultak.Sosem szerettem Kaepernicket, ami itt most azt (is) jelenti, hogy a cirkusza előtt sem.
Kaepernick az egész nemzet, nemzeti jelképek ellen provokált.
Még a nagyságrendek között is nagyságrendnyi különbség van.
Sobri Jóska
Viszont sosem értettem, hogy a térdelés mióta tiszteletlen. Térdelni a maga módján ugyanúgy a tisztelet kifejezése, mint állni, sőt valahol mélyebb tisztelet is, pl istenük vagy hűbéruruk előtt is térdeltek a plebeiusok.
Mindemellett Kaepernick ezzel egy létező és súlyos társadalmi problémára akarta felhívni a figyelmet békés módon, amivel senki nem foglalkozott akinek kellett volna. Mondjuk ennek hatására többen nem foglalkoztak azzal hogy ki kit lő le, sőt mondhatni teljesen elterelődött róla a figyelem, mert volt valami bevándolró aki térdelt a himnusz alatt, rá lehetett irányítani a gyűlöletet, miközben sem a bűnözési statisztikák sem a rendőrségi intézkedések nem javultak, szóval az eredmény epic fail, de a szándék az nem a porondra szarás volt.
Az persze igaz, hogy a fogadtatása az nemzet ellenes volt. Innentől az a csapat ami leigazolná, ott minden csak Kaepernickről szólna, most épp a padon ül vagy himnusz alatt térdel, kezelhetetlen nyomás kerülne az öltözőre, az se kizárt hogy megosztaná a játékosokat ezáltal az öltözői egységet, mindezt egy olyan játékos, aki akkor sem volt jó, amikor a focira koncentrált...
Brownra is ugrana a média, de egészen más ahhoz képest, mint napról-napra olyan kérdésekre válaszolni, hogy akkor msot a franchise elárulta Amerikát? Te is utálod Amerikát vagy csak a csapattársad? etc, etc. A szurkolók egy része a meccsen a csereirányítóval foglalkozna, nem a meccsel. Senkinek nem hiányzik. Szerintem az akció ilyen fogadtatása után egy MVP kaliberű játékosnak se lenne esélye szerződést kapnia, főleg nem Kaepernicknek. AB-t még nem írnám le teljesen, vele jövőre akár bepróbálkozhat valaki, más kérdés, hogy jó ötlet-e...
Black_Adder
Mintha itthon, a válogatott soccermeccs előtti himnusz lejátszásakor valaki politikai okokból mondjuk törökülésbe ülne.
Önmagában nem gond a törökülés, de ha elmondja, hogy ő biz' ezt azért teszi, amiért, akkor arra jönne a reakció, hogy menjen a kurva anyjába, ne a csapatba.
Így, ebben a relációban lett Kaepernick nemzetellenes provokatőr, nem pedig az új Martin Luther King.
több mint 5 éve
AB faszságai emberek vagy szigorúbban véve franchiseok ellen irányultak.Sosem szerettem Kaepernicket, ami itt most azt (is) jelenti, hogy a cirkusza előtt sem.
Sobri Jóska
Viszont sosem értettem, hogy a térdelés mióta tiszteletlen. Térdelni a maga módján ugyanúgy a tisztelet kifejezése, mint állni, sőt valahol mélyebb tisztelet is, pl istenük vagy hűbéruruk előtt is térdeltek a plebeiusok.
Mindemellett Kaepernick ezzel egy létező és súlyos társadalmi problémára akarta felhívni a figyelmet békés módon, amivel senki nem foglalkozott akinek kellett volna. Mondjuk ennek hatására többen nem foglalkoztak azzal hogy ki kit lő le, sőt mondhatni teljesen elterelődött róla a figyelem, mert volt valami bevándolró aki térdelt a himnusz alatt, rá lehetett irányítani a gyűlöletet, miközben sem a bűnözési statisztikák sem a rendőrségi intézkedések nem javultak, szóval az eredmény epic fail, de a szándék az nem a porondra szarás volt.
Az persze igaz, hogy a fogadtatása az nemzet ellenes volt. Innentől az a csapat ami leigazolná, ott minden csak Kaepernickről szólna, most épp a padon ül vagy himnusz alatt térdel, kezelhetetlen nyomás kerülne az öltözőre, az se kizárt hogy megosztaná a játékosokat ezáltal az öltözői egységet, mindezt egy olyan játékos, aki akkor sem volt jó, amikor a focira koncentrált...
Brownra is ugrana a média, de egészen más ahhoz képest, mint napról-napra olyan kérdésekre válaszolni, hogy akkor msot a franchise elárulta Amerikát? Te is utálod Amerikát vagy csak a csapattársad? etc, etc. A szurkolók egy része a meccsen a csereirányítóval foglalkozna, nem a meccsel. Senkinek nem hiányzik. Szerintem az akció ilyen fogadtatása után egy MVP kaliberű játékosnak se lenne esélye szerződést kapnia, főleg nem Kaepernicknek. AB-t még nem írnám le teljesen, vele jövőre akár bepróbálkozhat valaki, más kérdés, hogy jó ötlet-e...
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 5 éve
Kiváncsi vagyok hogy oldják meg a 17. meccset, mert most egész jól tervezhető a schedule, nem tudom milyen megoldás van, amivel fenntartható a ciklikusság.2 idle week, aztán így jöhet a londoni franchise is
gabokocka
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Kiváncsi vagyok hogy oldják meg a 17. meccset, mert most egész jól tervezhető a schedule, nem tudom milyen megoldás van, amivel fenntartható a ciklikusság.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 5 éve
És akkor most beszéljünk a hüvelygombáról. twitter.com/SInow/status/1194782035296112641
több mint 5 éve
AB faszságai emberek vagy szigorúbban véve franchiseok ellen irányultak.AB bohóc, CK odaszart a porondra.Eléggé szelektív tud lenni ez a memória nevű dolog, hadd emlékeztesselek azért, hogy mit hagyott ott AB csak úgy mellesleg a Raiders FO küszöbén:
Nagyon nem ugyanaz.
Sobri Jóska
😀
akdestroyer
több mint 5 éve
akdestroyer
4 751
Kiégtem mára. 😀Eléggé szelektív tud lenni ez a memória nevű dolog, hadd emlékeztesselek azért, hogy mit hagyott ott AB csak úgy mellesleg a Raiders FO küszöbén:Jeff Goldblumot?
akdestroyer
peach
több mint 5 éve
Jeff Goldblumot?AB bohóc, CK odaszart a porondra.Eléggé szelektív tud lenni ez a memória nevű dolog, hadd emlékeztesselek azért, hogy mit hagyott ott AB csak úgy mellesleg a Raiders FO küszöbén:
Nagyon nem ugyanaz.
Sobri Jóska
😀
akdestroyer
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
akdestroyer
4 751
AB bohóc, CK odaszart a porondra.Eléggé szelektív tud lenni ez a memória nevű dolog, hadd emlékeztesselek azért, hogy mit hagyott ott AB csak úgy mellesleg a Raiders FO küszöbén:
Nagyon nem ugyanaz.
Sobri Jóska
😀
több mint 5 éve
Visszanéztem a MNF-t és úgy látom Kovács Sándor legutóbbi "szakértése" csak az én ingerküszöbömet érte el...De Sanyi aranyos és lelkes.
Igazából nem történt semmi extra, az hogy a "szakértő" úr nem követi az NFL-t (nem összetévesztendő az amerikai focival mint sportággal) elég nyilvánvaló volt már eddig is, főleg mikor bizonyos játékosokról hozza a töménytelen közhelygyárat, általánosítgatásokat és inkább múltbéli asszociációkat.
Kedd hajnalban sajnos az is kiderült, hogy nincs tisztában a szabályokkal sem, mégis olyan magabiztosan tudja a fals információt közölni, ami már képes kiváltani az emberből a szekunder szégyenérzetet.
Még el lehetne fogadni kifogásnak, hogy egy olyan szabályról van szó, ami nagyon ritkán fordul elő, csak hát pechére pontosan HÁROM HÉTTEL ezelőtt kellett alkalmazni és szintén egy MNF-on, amit természetesen Sport TV is közvetített. Szóval ott tartunk, hogy már nem csak az NFL mérkőzéseit nem nézi/követi, hanem azokat se amit magyar csatorna/munkaadója közvetít.
Az ominózus szabály pedig az amiért a félidő előtti labdaszerzésnél nem touchbackkel jött a 49ers hanem a 2 yardosról kellett indítaniuk a támadó drivejukat.
Jets-Patriots-on előjött ez a szabály, akinek nem lenne világos:
pats.hu/miert-nem-volt-touchback-harmon-int-utan
Az egészben mégis az a legszomorúbb, hogy a SportTV stábjában nincs/nem volt egyetlen egy ember sem, aki ilyenkor utána nézne dolgoknak. Azért ez elég nagy szarvashiba (amit Kovács Sándor értelmezésében elkövettek a játékvezetők), amit nyilvánvalóan szóvá tennének twitteren/kinti közvetítésben az amerikaiak. Valakinek azért illett volna ezt lecsekkolnia az alatt a 15 perces szünet alatt amíg a félidő tartott. És akkor a második félidő kezdeténél tájékoztatni a nézőt, a szabály korábban hibás interpretálására. A profizmus valahol itt kezdődne...
De biztos nekem vannak túl magasan az elvárásaim, biztos...
ZERO_L
több mint 5 éve
Visszanéztem a MNF-t és úgy látom Kovács Sándor legutóbbi "szakértése" csak az én ingerküszöbömet érte el... Igazából nem történt semmi extra, az hogy a "szakértő" úr nem követi az NFL-t (nem összetévesztendő az amerikai focival mint sportággal) elég nyilvánvaló volt már eddig is, főleg mikor bizonyos játékosokról hozza a töménytelen közhelygyárat, általánosítgatásokat és inkább múltbéli asszociációkat.
Kedd hajnalban sajnos az is kiderült, hogy nincs tisztában a szabályokkal sem, mégis olyan magabiztosan tudja a fals információt közölni, ami már képes kiváltani az emberből a szekunder szégyenérzetet.
Még el lehetne fogadni kifogásnak, hogy egy olyan szabályról van szó, ami nagyon ritkán fordul elő, csak hát pechére pontosan HÁROM HÉTTEL ezelőtt kellett alkalmazni és szintén egy MNF-on, amit természetesen Sport TV is közvetített. Szóval ott tartunk, hogy már nem csak az NFL mérkőzéseit nem nézi/követi, hanem azokat se amit magyar csatorna/munkaadója közvetít.
Az ominózus szabály pedig az amiért a félidő előtti labdaszerzésnél nem touchbackkel jött a 49ers hanem a 2 yardosról kellett indítaniuk a támadó drivejukat.
Jets-Patriots-on előjött ez a szabály, akinek nem lenne világos:
pats.hu/miert-nem-volt-touchback-harmon-int-utan
Az egészben mégis az a legszomorúbb, hogy a SportTV stábjában nincs/nem volt egyetlen egy ember sem, aki ilyenkor utána nézne dolgoknak. Azért ez elég nagy szarvashiba (amit Kovács Sándor értelmezésében elkövettek a játékvezetők), amit nyilvánvalóan szóvá tennének twitteren/kinti közvetítésben az amerikaiak. Valakinek azért illett volna ezt lecsekkolnia az alatt a 15 perces szünet alatt amíg a félidő tartott. És akkor a második félidő kezdeténél tájékoztatni a nézőt, a szabály korábban hibás interpretálására. A profizmus valahol itt kezdődne...
De biztos nekem vannak túl magasan az elvárásaim, biztos...
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 5 éve
Nem akarok belerlnditani a temaba, de velhetoen nem errol van szo.Marketingszempontból.
kc perelte a ligat, mondvan, hogy a csapatok es a liga megegyezett abban, hogy nem igazolja le egyik csapat sem. Nem voltak jo eselyei a valasztottbiro elott, de vegul megegyezessel zarult az ugy iden ev elejen. A reszletek nem ismertek.
Nekem eros a gyanum, hogy az is a megallapodas resze volt, hogy a liga szervez neki egy edzest, csak okosan kitoltak ev vegere, hogy kevesebb eselye legyen szerzodni.
Mi masert szerveznenaz NFL, mint szervezet nyilvanos edzest egy 3 eve nem jatszo jatekosnak aki romma akarta oket perelni es csak merketing problemat okozott evekig?
undisputedly
több mint 5 éve
Nem akarok belerlnditani a temaba, de velhetoen nem errol van szo.kc perelte a ligat, mondvan, hogy a csapatok es a liga megegyezett abban, hogy nem igazolja le egyik csapat sem. Nem voltak jo eselyei a valasztottbiro elott, de vegul megegyezessel zarult az ugy iden ev elejen. A reszletek nem ismertek.
Nekem eros a gyanum, hogy az is a megallapodas resze volt, hogy a liga szervez neki egy edzest, csak okosan kitoltak ev vegere, hogy kevesebb eselye legyen szerzodni.
Mi masert szerveznenaz NFL, mint szervezet nyilvanos edzest egy 3 eve nem jatszo jatekosnak aki romma akarta oket perelni es csak merketing problemat okozott evekig?
Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
AB bohóc, CK odaszart a porondra.www.instagram.com/p/B4yBgBnpApQ/?utm_source=ig_web_copy_linkAntonio elszállt, kell egy bohóc a cirkuszba!
Matthew99
🤘gaben🤘
Nagyon nem ugyanaz.
több mint 5 éve
www.instagram.com/p/B4yBgBnpApQ/?utm_source=ig_web_copy_linkAntonio elszállt, kell egy bohóc a cirkuszba!
Matthew99
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 5 éve
Ez egy ilyen borzasztóan erőltetett PR valaminek tűnik egyelőre.
több mint 5 éve
A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
ja, oldalvonalról belépve csak a HCnak szabad játékba avatkoznia
Black_Adder
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
ja, oldalvonalról belépve csak a HCnak szabad játékba avatkoznia
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 5 éve
Az is megerne egy miset amugy, hogy szabalyok szerint ez miert szabalyos? Egy jatekos amelyik kilep a palyarol, mikozben kontaktot teremt az ellenfel labdas emberevel, siman visszamehet meg es folytathatja a kontaktot/kontaktot teremthet...több mint 5 éve
Falcons fanokon kívül csak engem basz fel mérhetetlenül, hogy az Atlanta rossz szereplését mindenki de tényleg mindenki(még az értelmesebb "szakértők" is) a lassan három éve(!!!) történt Super Bowl vereségre vetíti vissza???talán olvassbele a Falcons topicba, vagy a legnépszerűbb HSz-ekbe lesz ott más vélemény.
Basszus a Saints zsinórban úgy bukott el a rájátszásban (oké nem SB, de egy karnyújtásnyira volt), ami után kis túlzással azon se lepődtem volna meg ha a fél roster vagy fanbase öngyilkosságot követett volna el, főleg azután ami a tavalyi PO-ban történt.
De ők valami csoda folytán még csere QB-val is hozzák az igen magas szintet.
És még lehetne mondani pár csapatot, akik nem mentek le kutyába egy hihetetlen szívszorító szezonzáró vereséget követően.
Kíváncsi vagyok meddig lesz ez a megúszós narratíva a Falconsszal kapcsolatban, de lemerem fogadni addig amíg be nem jutnak újra a PO-ba.
ZERO_L