NFL csevegő
82 feliratkozó
több mint 11 éve
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
Előzménye is volt ám 😊Nem tudom, volt-e már, de ezt most belinkelem.azért szerintem ez kicsit erős. jó biróságon nem szokás nyomatni a seggre pacsit, de azért egy ilyenért 1 hónap börtönt adni..mondjuk nem is Ocho lenne 😀dugo1993
Chad Johnson aka Ochocinco próbaidő feltételeinek emgsértése miatt állt bíróság elé, és amikor a bírónő azt mondta,hogy meg kellene köszönnie az ügyvédjének,mert jó munkát végzett, adott neki egy seggrepacsit (?). Bírónő jogosan bedühödik, és 30 nap elzárásra ítéli 😀undisputedly
Azért állt bíróság elé eredetileg,mert megverte a barátnőjét. Ezért rakták ugye ki a Dolphinsból.
Ezért a domestic violence-ért nem kapott letöltendőt, hanem próbaidőre bocsájtották, azonban 3 hónapig nem jelentkezett a felügyelőjénél. Ezután újból a bírónő elé kellett állnia, aki elfogadta volna most is az egyezséget az ügyészséggel, és nem kellett volna elzárni, de ezek után, hogy ennyi engedményt kapott, viccet csinál a tárgyalásból 😊
több mint 11 éve
dugo93
4 233
Nem tudom, volt-e már, de ezt most belinkelem.azért szerintem ez kicsit erős. jó biróságon nem szokás nyomatni a seggre pacsit, de azért egy ilyenért 1 hónap börtönt adni..mondjuk nem is Ocho lenne 😀
Chad Johnson aka Ochocinco próbaidő feltételeinek emgsértése miatt állt bíróság elé, és amikor a bírónő azt mondta,hogy meg kellene köszönnie az ügyvédjének,mert jó munkát végzett, adott neki egy seggrepacsit (?). Bírónő jogosan bedühödik, és 30 nap elzárásra ítéli 😀undisputedly
több mint 11 éve
hogy mi értelme az jó kérdés, csak találgatok.Ezt én úgy képzelem, hogy a huddle-ben az irányító beolvas kettő, esetleg három playt és a LOS-nál egyszavas kóddal tud váltani. Peyton Manningről és a támadófaláról készült egy műsor még a Coltsos időkben (amit most nem találok a youtube-on) ahol nevetve mondták, hogy a snap előtti Manning show nagyrésze az égadta világon semmit sem jelentett a támadóknak, az egész csak provokálni próbálta a védőket a fantom callokkal, hogy eláruljanak akárcsak valami minimálisat a coverage-ről, vagy egy-egy játékos snap utáni szerepéről.
egyrészt a folyamatos paranoia ami az NFL csapatokra jellemző, másfelől egy igazán jó QB esetén a presnap read nagyban meghatározza a futtatott játékot. ha a LoS-on választja ki a play, több információhoz juthat az ellenfél, amit videozással könnyen vissza lehet fejteni. persze arról nem sok fogalmam van, hogy a huddle-ben elhangzott variációs lehetőségekhez képest, mire változik a kód az valódi játék behívásakor.gabtsi
Elképzelhető, hogy ismerve a védelem playcallját és látva a végül megvalósítani igyekezett játékot, tényleg vissza tudják fejteni meccs után videóról, hogy mi lehetett az eredeti támadó playcall, de ezt szerintem nem befolyásolja a hogyan. Elég sokszor hallható éppen a "KILL", "KILL" kiáltás irányítóktól. Amit szerintem paranoid megfontolásból valóban meccsről-meccsre változtathatnak, az a snap count hívószavai például.
Ami feltűnő volt nekem a PO-ban, hogy a 49ers mennyire az utolsó pillanatban indította el a playeket és Kaepernick rohangált folyamatosan fel a támadófal mögé a shotgunból (alapszakaszban nem tudom ez mennyire volt jellemző). El tudom képzelni, hogy a Manningnél is jellemző provokáció szerepet használt.
A másik snap előtti kommunikáció, az a kézjelek lehetnek (no huddle és orrvérzésig begyakorolt 2minute offense teljesen más műfaj), amikor például az elkapó jelez az irányítónak, hogy mit vett észre a vele szemben álló védőnél és hogy pl. egy gyors slanttel rajta lehet kapni a védelmet és olcsó yardokat, first downt szerezni.
több mint 11 éve
Teljesen kiment a fejemből, hogy van podcast topic is, így tartottam egy kis takarítást, hogy ne tűnjön el a süllyesztőben a DoM által feldobott érdekes témaMinden továbbit akkor arról ott
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Nem tudom, volt-e már, de ezt most belinkelem.Chad Johnson aka Ochocinco próbaidő feltételeinek emgsértése miatt állt bíróság elé, és amikor a bírónő azt mondta,hogy meg kellene köszönnie az ügyvédjének,mert jó munkát végzett, adott neki egy seggrepacsit (?). Bírónő jogosan bedühödik, és 30 nap elzárásra ítéli 😀
több mint 11 éve
A no-huddle és presnap kódokat leszámítva ennek az állandó változásnak viszont nem látom mi lenne az értelme, mert az irányító és koordinátor ill. a huddle, ahol ezt továbbadják a játékosnak "zártláncú" adás. Csak feleslegesen bonyolítaná a dolgot. Playcalling családon belül is lehetne eltérések elnevezésekben, de a koncepció nem hinném, hogy változik.nem feltétlenül magára az alapkoncepcióra gondoltam, hanem a logikájára. teszem azt a színkódok használata (sötét szín futó, világos passzjáték), meg hasonló apróságokra. nem feltétlenül a teljes terminusra.
DoM
hogy mi értelme az jó kérdés, csak találgatok.
egyrészt a folyamatos paranoia ami az NFL csapatokra jellemző, másfelől egy igazán jó QB esetén a presnap read nagyban meghatározza a futtatott játékot. ha a LoS-on választja ki a play, több információhoz juthat az ellenfél, amit videozással könnyen vissza lehet fejteni. persze arról nem sok fogalmam van, hogy a huddle-ben elhangzott variációs lehetőségekhez képest, mire változik a kód az valódi játék behívásakor.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 11 éve
létezik még vegytiszta rendszer ?Egyetértek. Ez jelenti a homogenitást.
nem látok komoly mélységekig bele, de azt gondolom, minden edző/koordinátor, passz vagy futójátékért felelős személy megpróbálja a saját elképzelései szerint is alakítani a playbookot/nyelvezetet, illetve egyáltalán minden hasznosat adoptálni ami sikerre vihet. ha egy-egy coaching tree-t nézünk, akár a nagy rendszerek kialakulásától kezdve, folyamatosan épült át a koncepció az új irányzatok, (akkor) fiatal edzők elképzelései mentén.
leginkább talán a QB (és valamelyest a személyzete) képességei/lehetőségei/limitációi határozhatják meg, hogy milyen rendszer épül, mert nem érdemes csak 10yardon belül pontos QB-val vertikális passzjátékot erőltetni, de teljesen sem elhanyagolható egy stratégia kialakításakor. gabtsi
viszont a nyelvezet az szerintem teljesen egyéni, és azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy legalább logikájában rendszeresen változik.gabtsiA no-huddle és presnap kódokat leszámítva ennek az állandó változásnak viszont nem látom mi lenne az értelme, mert az irányító és koordinátor ill. a huddle, ahol ezt továbbadják a játékosnak "zártláncú" adás. Csak feleslegesen bonyolítaná a dolgot. Playcalling családon belül is lehetne eltérések elnevezésekben, de a koncepció nem hinném, hogy változik.
WCO: Passing plays, however, are typically denoted by the primary receiver's route, such as Z-In, X-Hook, while the rest of the players are required to memorize their tasks.
Coryell: Because NFL teams operate predominantly in one-back formations, there are often more than three players running routes, and calling any pass play means having to use both numbers and words ("896 H-Shallow F-Curl"). More critically, the numerical route-tree system gives coaches and players flexibility where they don't need it and not enough where they do. The "benefit" of a route-tree system is the ability to call any passing concept a coach could dream up, but that option is of very little use. Assuming the route tree has 10 routes (0-9), a three-digit tree gives an offense 59,049 different possible route combinations. That's absurd. And yet, the route tree by definition only has 10 possible routes, much fewer than any NFL team actually runs. This means that any other route must be called by name, thus defeating the very purpose of having a route tree.
This effectively makes the Coryell system sound a lot like current West Coast offense play calls,1 which have no organizing principle and have morphed into monstrosities like "Scatter-Two Bunch-Right-Zip-Fire 2 Jet Texas Right-F Flat X-Q."
Erhardt-Perkins: The backbone of the Erhardt-Perkins system is that plays — pass plays in particular — are not organized by a route tree or by calling a single receiver's route, but by what coaches refer to as "concepts." Each play has a name, and that name conjures up an image for both the quarterback and the other players on offense. And, most importantly, the concept can be called from almost any formation or set. Who does what changes, but the theory and tactics driving the play do not.
több mint 11 éve
Ha jól tudom a Falcons is Erhardt-Perkinst használ a kommunikációhoz.
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 11 éve
létezik még vegytiszta rendszer ?nem látok komoly mélységekig bele, de azt gondolom, minden edző/koordinátor, passz vagy futójátékért felelős személy megpróbálja a saját elképzelései szerint is alakítani a playbookot/nyelvezetet, illetve egyáltalán minden hasznosat adoptálni ami sikerre vihet. ha egy-egy coaching tree-t nézünk, akár a nagy rendszerek kialakulásától kezdve, folyamatosan épült át a koncepció az új irányzatok, (akkor) fiatal edzők elképzelései mentén.
leginkább talán a QB (és valamelyest a személyzete) képességei/lehetőségei/limitációi határozhatják meg, hogy milyen rendszer épül, mert nem érdemes csak 10yardon belül pontos QB-val vertikális passzjátékot erőltetni, de teljesen sem elhanyagolható egy stratégia kialakításakor.
viszont a nyelvezet az szerintem teljesen egyéni, és azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy legalább logikájában rendszeresen változik.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 11 éve
Úgy látom félrement a hozzászólásom üzenete. 😕Az eredeti felvetés szerint mindegy, hogy egy csapat hosszúpasszokra, rövidpasszokra épít, shotgun, pistol vagy uder center felállások dominálják a repertoárját, mert bármelyik filozófiát meg lehet valósítani a West Coast, Air Coryell és Erhardt-Perkins rendszerben is, hiszen amiben ezek a támadójátékok alapvetően különböznek, az a playcalling nyelvezete, vagyis hogyan kommunikálják a végrehajtandó játékot be az irányítónak. Amikor valaki új támadójátékot tanul, ennek a terminus technikusnak az elsajátítása veszi el a legtöbb időt.
@sutianap
Igen, arra a problémára gondoltam, amit a Geno Smith cikkben is említenek.
Legyen újabb kérdés: a buffalorumblings említi a run and shootot is. Annak a rendszernek van-e saját, független playcalling nyelvezete?
több mint 11 éve
www.gridironscouts.com/?page_id=35 ?itt egy olyan besorolás, amit keresel, csak hároméves 😕
www.buffalorumblings.com/2010/4/2/1401542/examining-nfl-offensive
a nyelvhasználatrú, Genyó
www.football.com/en-us/nfl-offenses-a-new-language-to-some-college-qbs/
több mint 11 éve
Amit én tudok/tudni vélek:Jacksonviulleben eléggé képlékeny a szituáció.
Coryell: Cowboys, Browns, Rams
Erhardt-Perkins: Patriots
West Coast: Jets, Dolphins, Bengals, Texans, Colts, Chiefs, Packers, Bears, Vikings, Redskins, Saints, Seahawks
Hátha sikerülne összeszedni mind a 32 csapatot.DoM
Nálunk a kezdő QBra kivánják szabni au offenset, csak azt nem tudjuk még, ki lesz a kezdő QB...
Annyit tudok, hogy Fisch no huddlet sokat használó offenset akar majd, az O-fal áttért a zóna blokkolásra, de minden más képlékeny. A heti nyílt minicamp edzésen talán többet lehet majd megtudni az idei Jaguars O-ról.
több mint 11 éve
A bleacherreportot én is láttam, de sem ez sem az nflsfuture.com cikk nem ad választ arra a kérdésre, hogy melyik családba tartozik a playcalling nyelvezete vagyis mi áll a deep vertical passing game with run heavy approach mögött.Ha jól emlékszem Bill Cowher idejében a Steelers az Erhardt-Perkins rendszert használta, ami valószínűsíti, hogy Whisenhunt is ezt vitte tovább előbb a Cardinalshoz, majd most a Chargershez. Ahogy írtam is, ezekkel a "bennfenntesnek" számító hírekkel talán az adott csapat szrukolói előbb találkoznak, mint a google search.
több mint 11 éve
nfl philosophynflsfuture.com/2013/03/22/team-by-team-offensivedefensive-scheme-profile/
akinekkő vegyevigye
afcastore.com/product-splash.cfm
több mint 11 éve
vassadi
15 617
Érdekes lehetne összeszedni, hogy a csapatok melyik play-calling rendszert használják, akár csak úgy is, hogy kik azok, akik nem West Coast alapokat használnak - mert még mindig ez tűnik a leginkább elterjedtnek? Google alapján elég nehéz volt ilyen infókat, cikkeket találni, talán az egyes csapatok szurkolói bele-belefutnak ezekben a nüanszokba, háttérinfókba.5 nappal ezelőtt jött ki egy ilyen Bleacher Reporton:
Amit én tudok/tudni vélek:
Erhardt-Perkins: Patriots
West Coast: Jets, Dolphins, Bengals, Texans, Colts, Chiefs, Packers, Bears, Vikings, Redskins, Saints, Seahawks
Hátha sikerülne összeszedni mind a 32 csapatot.DoM
bleacherreport.com/articles/1659751-identifying-every-nfl-teams-base-offense
Nem kell mindent készpénznek venni, főleg mert Bleacher, de talán nincsenek benne durva tévedések.
Pl. a Steelers-nél igaz, amit a passzjátékról ír, de futásnál már előtérbe kerül nálunk is a zone blocking, ezt nem említi a cikk írója.
több mint 11 éve
Először a stratégia rovatba akartam írni, de itt talán többen olvassák és szólnak hozzá a témához.Még januárban született grantlandes cikk Chris Browntól: www.grantland.com/story/_/id/8849439/how-terminology-erhardt-perkins-system-helped-maintain-dominance-tom-brady-patriots
To an almost shocking extent, NFL offenses are homogeneous. Given that every NFL team is in, roughly speaking, the same circumstances in terms of money, resources, practice time, and facilities, this homogeneity makes some sense. After all, "football's always football," as newly minted San Diego Chargers head coach Mike McCoy recently said. "Everyone's running the same plays, and it's a matter of some running one concept more than another team is. It all boils down to the same thing."A futó-passzoló irányítók térnyerésével bár ez kissé módosult, de ez például a meccse kimenetelét döntően meghatározó passzjátékon nem sokat változtat. A man-blocking v. zone-blocking betanítása és egyikről a másikra váltás, mint a futójátékot meghatározó rendszer egy másik bejegyzés témája is lehet.
There are essentially three main offensive "systems" in the NFL: West Coast, Coryell, and Erhardt-Perkins. Given that every NFL team runs basically the same plays, each of these NFL offensive families is differentiated mostly by how those plays are communicated.A kérdésem, vagy vitaindítóm az lenne, hogy ha a legnagyobb trükk, és a tanulási folyamat legfontosabb állomása az a nomenklatúra, sajátos nyelvezet, amivel a játékokat az edző az irányítónak, az pedig a játékosoknak továbbadja, miért okoz évről-évről olyan nagy nehézséget egy-egy támadórendszernek az elsajátítása?
Most éppen a Titansnél lehetett olvasni, hogy semmi nem maradt a tavalyi playbookból. Ez vajon csak játékok szintjén jelentkezik vagy változik a keret is? Ha az utóbbi, vagyis ha változik a játékok hívásához használt nyelvezet, nem lenne célravezetőbb, ha a HC olyan koordintátort keressen, aki képes megtartani a keretet és rendszeren belül végrehajtani olyan módosításokat, ami jobban illeszkedik az irányítója képességeihez és körülöttelévő játékosokhoz?
"It's a lot easier for one guy to learn a new language than for 43 guys to learn a new language,'' Heimerdinger reasoned. "All offensive plays are fundamentally the same. If you're running a dive, you're running a dive. It's how you communicate what you're doing to the team that's the difficulty. So I just learned what they already knew.''Érdekes lehetne összeszedni, hogy a csapatok melyik play-calling rendszert használják, akár csak úgy is, hogy kik azok, akik nem West Coast alapokat használnak - mert még mindig ez tűnik a leginkább elterjedtnek? Google alapján elég nehéz volt ilyen infókat, cikkeket találni, talán az egyes csapatok szurkolói bele-belefutnak ezekben a nüanszokba, háttérinfókba.
Amit én tudok/tudni vélek:
Erhardt-Perkins: Patriots, Falcons
Szerk.: Falcons
Hátha sikerülne összeszedni mind a 32 csapatot.
több mint 11 éve
Wyatt
26 306
Legalább nem kell azt mondani utána, hogy mit keresnek ennyit ezek a szarok 😊
több mint 11 éve
Továbbá IRL pénzecskével megy, ami szintén nem mindegyWyatta szar csapat + smucig tulajdonos kombó pedig a drukkerek legfőbb vágyálma 😀
több mint 11 éve
Wyatt
26 306
És ezzel teljesen egyedülálló nézetet vallBtw, itt van rollover, szal kevésbé probléma, ha marad a sapi alatt hely 😉 Továbbá IRL pénzecskével megy, ami szintén nem mindegy
több mint 11 éve
Szerintem ha egy játékost aszerint próbálunk besorolni, hogy alul-vagy túlértékelt, akkor nem a fizetése vagy a posztja a mérvadó, hanem az, hogy a focival foglalkozók mennyivel gondolnak többet vagy kevesebbet a játékosba, mint amennyit a teljesítménye valójában ér.Priscoról annyit tudni kell, hogy az RB posztot egyre kevésbé látja fontosnak a mai NFLben.
Például Prisco nálunk Ingramet írja túlértékeltnek, miközben legfeljebb azt az 1. (+2.) kört hívhatjuk túlértékelésnek, amit mi áldoztunk rá, jelenleg senki nem gondol úgy rá, mint Heisman-győztes egyetemi bajnokra.
Az eklatáns példája a túlértékeltségnek Tebow volt a denveri menetelés idején.atapapa
több mint 11 éve
Szerintem ha egy játékost aszerint próbálunk besorolni, hogy alul-vagy túlértékelt, akkor nem a fizetése vagy a posztja a mérvadó, hanem az, hogy a focival foglalkozók mennyivel gondolnak többet vagy kevesebbet a játékosba, mint amennyit a teljesítménye valójában ér. Például Prisco nálunk Ingramet írja túlértékeltnek, miközben legfeljebb azt az 1. (+2.) kört hívhatjuk túlértékelésnek, amit mi áldoztunk rá, jelenleg senki nem gondol úgy rá, mint Heisman-győztes egyetemi bajnokra.
Az eklatáns példája a túlértékeltségnek Tebow volt a denveri menetelés idején.
több mint 11 éve
Még nem, de szólok Mark Lampingnek, hogy van itt Magyarországon egy fantasztikus tehetség, aki segít tovább faragni a költségvetésből. 😀Leszerződtettétek Fucut GM-nek? 😀SchleckJacksonvilleben a pénz nem akadály, így is van 20 millió $ helyük 😀HöriVan az szerintem már most 30 is és jövőre még több lesz az idén kirakottak miatt. Ha Monroe jól teljesít és mégis hagyják elengedi, nagyon morcos leszek.
Update: 27 millónyi cap spacünk van most jelenleg.iktriad
több mint 11 éve
Leszerződtettétek Fucut GM-nek? 😀Jacksonvilleben a pénz nem akadály, így is van 20 millió $ helyük 😀HöriVan az szerintem már most 30 is és jövőre még több lesz az idén kirakottak miatt. Ha Monroe jól teljesít és mégis hagyják elengedi, nagyon morcos leszek.
Update: 27 millónyi cap spacünk van most jelenleg.iktriad
több mint 11 éve
Jacksonvilleben a pénz nem akadály, így is van 20 millió $ helyük 😀HöriVan az szerintem már most 30 is és jövőre még több lesz az idén kirakottak miatt. Ha Monroe jól teljesít és mégis hagyják elengedi, nagyon morcos leszek.
Update: 27 millónyi cap spacünk van most jelenleg.