Denver Broncos
48 feliratkozó
több mint 11 éve
Én a futók dolgát úgy közelíteném meg, hogy (feltéve, hogy mindenki azt a formát mutatta volna, amit idén láttunk tőle, ami azért persze erős feltételezés, de talán átvehető) olyan PÁROSA, mint a McGahee-Moreno, kevés csapatnak van, olyan HÁRMASA pedig, mint a McGahee-Moreno-Hillman meg pláne... 😊
THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 11 éve
Nagyon félve írom csak ide, de muszáj megkérdezzem.TT nem pont ugyanabban a stílusban játszik. Ő nem olyan gyors, inkább erős. Ha futók lennének mind, TT lenne az erőfutó, a többiek nem. És általában a pálya közepén nem az erőfutó szerzi a több yardot, hanem a gyors vagy elusive. A fontos rövid yardokat viszont az erőfutó oldja inkább meg.
Szerintetek mennyire tudtuk volna játszani ezt az option playt idén TT-vel mondjuk olyan szinten, mint a 49ers, Seattle vagy a Redskins csinálja? flzoli
Tudom h nem tökéletes a párhuzam, ha valaki tud jobbat elfogadom
Azonkívül szerintem jobban passzolnak, mint Tebow tavaly és igazából én nem reméltem volna, h idén végére olyan szintre kerül mint RG3 vagy Wilson vagy Kaepernick. Ők úgy tűnnek mint akik pocketból is tudnak játszani.
Azt hiszem ők most mind jobb irányítók, mint Tebow, és így jobb velük az option is. Arról nem is beszélve, h Lynch és Alfred Morris és Gore is jobb futó, mint nálunk bárki.
Nálunk se volt az rossz, mégha ezektől azért el is maradt. Ahol felvette volna a versenyt az a RZ és goalline szituációk. Ott szerintem még akár jobb is lehetett volna.
Sosem tudjuk meg. Az mindenesetre most látszott, h megfelelő irányítóval az option nem gimmick, van keresni valója az NFL-ben, szóval nem volt elvetélt próbálkozás, akár sikerült volna akár nem. Én magam meg a tavalyi, azaz a 2011-es évet sikernek éltem meg, de ez csak személyes vélemény, nem akarok róla pro és kontrát
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 11 éve
Nagyon félve írom csak ide, de muszáj megkérdezzem.Soha nem fogjuk megtudni...
Szerintetek mennyire tudtuk volna játszani ezt az option playt idén TT-vel mondjuk olyan szinten, mint a 49ers, Seattle vagy a Redskins csinálja? flzoli
Túl sok az ismeretlen, szerintem jó lehetett volna az option, ha mindenki egészséges marad és az egész offseason-ben együtt készülnek. A nagyoktól kikaptunk volna úgy is, de a gyengébbeket verhettük volna, bár kevesebb győzelem lett volna, de a csoportgyőzelem meglett volna szerintem, a PO meg, mint láttuk, más sportág, így oda már nehéz megmondani, hogy elég lett volna-e bármire...
Ha meg nagyanyámnak kereke lett VOLNA........ 😊
több mint 11 éve
- Clady drága lesz, én 7-8 misit tippelek, de lehetséges simán, hogy eléri a 10-et, idén jó volt, kevesebb holding-al, kevés sack-el......Black_Adder-Szerintem Clady nem kap annyit, és valamit bűvészkednek majd a bónuszokkal is. Muszáj megtartani, ez nem kérdés, de szerintem 5-6 millióval terheli a cap-et majd.
-Stokley marad aprópénzért.
-Carter, Vickerson: Igazából nem nagyon láttam olyasmit, ami miatt létfontosságú lenne a megtartásuk. Én inkább spórolnék rajtuk, és hoznék egy tapasztalt safetyt FA-ról (Ed Reed, vagy Woodson).
De ha meg is tartjuk ezt a 3 játékost, akkor is 10-12-nél többe nem kerülhet szerintem.
-MLB mindenképpen kell majd, ha Brooking nem marad. Drága lesz. Szerintem ezt nem Draftról kéne megoldani, rövid távon biztosan nem.
-DT,CB Draft esélyesnek tűnik.
- Szóval ha jól számoltam, marad kb 10 millió, és abból kéne még megoldani a punter/kicker és cserék pótlását, + a rookie fizetések
Hát kell majd bűvészkedni rendesenflzoli
- Vickerson-t mindenképpen meg kell tartani, nem lehet minden évben DT párost cserélni és Bannan már öregszik nagyon, de ő szerintem nem is lesz drága...
- Carter véleményes nálam, ha olcsón marad, akkor jó lesz, de sokat érte nem adnék, 2 misit max, mert akkor inkább jöjjön egy rookie vagy még inkább Bolden...
- Reed és Woodson nem lesz FA, előbbi lehet, hogy abbahagyja, utóbbit meg nem fogják hagyni kimenni a piacra. Jó veterán S-t ritkán találsz a piacon (ezért volt Dawkins nagy és ritka kincs akkoriban), 35 év alatt főleg...
Az MLB poszt véleményes, ha be tudjuk vinni DJ-t középre, akkor nem kell MLB, ha nem, akkor úgyis menni fog és akkor lehetne pénzünk szerezni, csak ember nem lesz a piacon, akit behozhatunk. MLB = 1/28/DJ/Trevathan, ez a képlet jelenleg nálam...
Prater-t szerintem nem bántjuk, valszeg be fogunk hozni valakit TC-re, hogy ne legyen annyira túlzottan biztos magában, de kétlem, hogy kirakjuk. Colquitt meg RFA lesz, ő mindenképpen marad, max a tender aláírása után lehet vele tárgyalni valami hosszabb távúról...
Én azt látom valószínűnek, hogy DJ-vel leülünk tárgyalni, ha Fox-ék úgy gondolják, hogy jó lesz MLB-nek, 6 misit szerintem ő is tudja, hogy nem fog kapni, se nálunk, se máshol, így viszont benne lehet egy csökkentésben hosszabbítással együtt, így 2-3 misit nyerhetünk rajta 2013-ra...
több mint 11 éve
Nagyon félve írom csak ide, de muszáj megkérdezzem.a falat erősíteni kellett volna hozzá + ZBS se árt
kell egy elit (vagy elit közeli) , all down, egészséges futó - ez sincs
valamint TT passzain sokat kellett volna fejleszteni h a rövid yardokat meg tudja oldani
tehát lutri lett volna
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 11 éve
Bannan nagyon jó. Nem elit DT, de elég jó. Viszont már vagy 36 éves....Ők egyébként hogy muzsikáltak szerintetek a szezonban nálatok? (B'more kötődés ugye)
- Justin Bannan: szívesen maradna //ki nem?
- Jim Leonhard: ő is.
...
Black_Adder
Collapo
Leonhard a 3. számú safety. Nickelben általában inkább CB-t hozunk fel, úgyh annyit nem volt pályán. volt néhány látványos jelenléte, amikor mondjuk INTet kapott el, vagy egy egyszerű fumble-t nem tudott felszedni a földről, de többnyire elég észrevehetetlen amikor fent van. Tehát se nagy hibák nem jellemzik, se nagy playek. Ő se fiatal már.
Adamsnek van még 1 év a szerződéséből, visszajön IR-ről Quinton Carter, esetleg Bailey is fokozatosan átszokik FS-nek, akkor olyan nagy szükség nem lesz rá.
Összességében inkább jó, mint nem, de nem játszott kulcsszerepet a védelemben
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 11 éve
Nagyon félve írom csak ide, de muszáj megkérdezzem. Szerintetek mennyire tudtuk volna játszani ezt az option playt idén TT-vel mondjuk olyan szinten, mint a 49ers, Seattle vagy a Redskins csinálja?
több mint 11 éve
Na hát akkor offseason.-Szerintem Clady nem kap annyit, és valamit bűvészkednek majd a bónuszokkal is. Muszáj megtartani, ez nem kérdés, de szerintem 5-6 millióval terheli a cap-et majd.
18,5 millió capspace.
UFA-k:
- Ryan Clady: Minimum ~10 millió
- Tony Carter: jelentős emelés jár neki. Nagyon fontos lenne megtartani
- Kevin Vickerson: itt is benne van az emelés. Csere pénzért játszik, van csapat, ahol kezdő lenne, ha meg akarjuk tartani azt a pénzt kell matchcselni. Szimpatikus jó játékos, de nem nélkülözhetetlen
- Brandon Stokley: Azt mondta még legalább egy szezonra visszajön. Az is elvesz a capből, de mindenképp meg kell tartani, egyrészt mert csak, másrészt mert jó, harmadrészt mert így el lehet odázni az SR draftot...
- Keith Brooking: még nem gondolkodott a jövőjén
- David Bruton: Az ST miatt jó lenne megtartani, és nem is lenne drága. Nem hinném h más csapatnak olyan kívánós lenne, hacsak nem valamelyik ex-Broncos assistant HC-nak nem jut eszébe
- Tracy Porter: 4M-ért biztos nem marad. Tweetjei alapján nem viselte jól, h kikerült a kezdőből, egyelőre nem zárta ki, h itt lesz jövőre, de szeirntem csak nem akarja maga mögött fölégetni a hidat, amíg nincs biztos helye máshol
- Ty Warren: ő vissza fog vonulni
- Matt Willis
- Dan Koppen
- Jason Hunter
RFA-k:
- Britton Colquitt
- Mitch Unrein: Őt külön is kiemelem, mert a fiatal játékosuk közül az egyik kedvencem. Egyébként is oda vagyok az ilyen semmiből érkező, mégis nagyszerű játékosokért, mint Woody, Chris Harris, Tony Carter vagy ő, hogy az UDFA-knál maradjak, de talán még Trevathant is ide sorolhatom
- Chris Clark
- Lance Ball
- Chris Gronkowski
Akiken spórolni lehet, legalábbis többet keresnek, mint amennyit érnek:
Joe Mays: Ő úgy gondolja jövőre is nálunk lesz MLB, én nem. legalábbis nem szeretném. 4M fizetés, 0,5M garantált. Asszem paycut nélkül semmi esetre se marad
Matt Prater
DJ Williams
Most a csapat egyben tartását illetőleg is kicsit pesszimistább vagyok mint 1 hónapja
Clady, Carter, Stokely, Unrein + draft mindenképp bele kell h férjen. De meg tartunk még néhányat, ha nem is túl drágán, olyan túl nagy nevű FA-ra nem igazán lesz pénzünk, DT-t, MLB-t és CB-t meg mindhármat nem találunk a drafton olyat, aki be is válik...Black_Adder
-Stokley marad aprópénzért.
-Carter, Vickerson: Igazából nem nagyon láttam olyasmit, ami miatt létfontosságú lenne a megtartásuk. Én inkább spórolnék rajtuk, és hoznék egy tapasztalt safetyt FA-ról (Ed Reed, vagy Woodson).
De ha meg is tartjuk ezt a 3 játékost, akkor is 10-12-nél többe nem kerülhet szerintem.
-MLB mindenképpen kell majd, ha Brooking nem marad. Drága lesz. Szerintem ezt nem Draftról kéne megoldani, rövid távon biztosan nem.
-DT,CB Draft esélyesnek tűnik.
- Szóval ha jól számoltam, marad kb 10 millió, és abból kéne még megoldani a punter/kicker és cserék pótlását, + a rookie fizetések
Hát kell majd bűvészkedni rendesen
több mint 11 éve
Storm, tényleg nem piszkálásból, csak a topikot olvasgatva észrevettem az aláírásodban a Tebow-os részt.Majd ha vége lesz a szezonnak, akkor átírom/leveszem/véleményezem/valami lesz, előtte nem gyávulok... 😀
Ugye az kijelenthjető, hogy Tim Tebow nem lett TOP10 QB a 2012-es szezon végére? 😊
(nem akarok flame-t indítani, csak észrevettem a sig-ben és nem bírtam szó nélkül hagyni, ah vkit bánt, elnézést)Soldados
több mint 11 éve
@blackHa nem kezdtek eszeveszett feltrade-ekbe, akkor 28. helye(ke)n kb. 5 millából megoldható.
mennyi cap kell elvileg a rookie-kra?Negritis
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 11 éve
@blackmennyi cap kell elvileg a rookie-kra?
valamint ha 10M körül tartjuk Cladyt az mennyivel több mint amit most keres?
Portert ugye nem kell cutolni mer lejáró (?)
Mayst én cutolnám, valamint Pratert vagy cserélném (nem biztos h az idei szezon után lehetne) vagy cutolnám ha jelentős cap felszabadul (nyílván számít h van-e tehetséges rookie a drafton)
így a hosszabítások és a rookie-k fizuja meglenne
valamint lenne kis mozgástér
de lehet nem jól látom
több mint 11 éve
már mind2 felvetésen túl vagyunk egyébként 😀de mind2 jogos
több mint 11 éve
Tallu
36
Tisztába vagyok vele, hogy mások voltak a körülmények és az állás, de azért a denveri edzőstáb figyelmébe ajánlanám a tegnapi Falcons-Seahawks meccset, hogy mire elég 00:31sec és 2 time out.
több mint 11 éve
Storm, tényleg nem piszkálásból, csak a topikot olvasgatva észrevettem az aláírásodban a Tebow-os részt.Ugye az kijelenthjető, hogy Tim Tebow nem lett TOP10 QB a 2012-es szezon végére? 😊
(nem akarok flame-t indítani, csak észrevettem a sig-ben és nem bírtam szó nélkül hagyni, ah vkit bánt, elnézést)
The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 11 éve
Lecsó
3 117
Manning a LOS-on sokat rendezkedik, joga/lehetősége is van rendezkedni. Akár áthívni azt a 3&7-et isPM a sajtótájékoztatón mintha azt mondta volna a 3&7-re, hogy ő hívta azt a játékot... De majd visszakeresem.
több mint 11 éve
...Ők egyébként hogy muzsikáltak szerintetek a szezonban nálatok? (B'more kötődés ugye)
...
Black_Adder
BTW:
Grat a meccshez, nagyon kemény volt, most nekünk jött ki jobban, de aligha hiszem, h azért lett volna, mert valaki jobb volt... egyszerűen nyernie kellett valakinek és most - végre - a rúgónk nem ingott meg.
You can't stop playing defense the way defense has always been created to play. - (Ray Lewis, retired 2013)
Ring #1 - January 28, 2001 at Raymond James Stadium in Tampa, Florida - Super Bowl XXXV
Ring #2 - February 03, 2013 at Mercedes-Benz Superdome in New Orleans, Louisiana - Super Bowl XLVII
NFL - Not For Ladies!
több mint 11 éve
ezelőtt lemaradt, ezt még bepótolom 3 nagyon jó cikk a meccsről, mind foglalkozik Foxszal és a konzervatizmusával:Ha beidézted az advanced-et. A meccs közbeni esélymérésük szerint a 3rd&7 előtt 0,95 volt a Broncos győzelem valószínűsége. A (jól végrehajtott) punt után ez lecsökkent 0,94-re. Szerintem nem sokan kockáztatták volna a labdaeladást, bármi hibát ilyen esélyek mellett. El lehetne kezdenünk számolgatni pontosan kockázat/haszon ügyben, de már így is nagyon jól látszik ilyen számoknál, hogy 5%-os esélynövelésért cserébe nagyjából 50%-os esélyromlást kockáztatott volna.
www.footballperspective.com/reviewing-the-divisional-round-of-the-playoffs/
deadspin.com/5975644/fox-gets-conservative-did-the-denver-coachs-risk+averse-strategy-cost-the-broncos-a-playoff-victory
www.advancednflstats.com/2013/01/broncos-botch-final-drives.htmlBlack_Adder
BB 4th&2 döntésével kapcsolatosan egyetértünk, szerintem Fox ebben az esetben szintén jól döntött.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 11 éve
Na hát akkor offseason.18,5 millió capspace.
UFA-k:
- Ryan Clady: Minimum ~10 millió
- Tony Carter: jelentős emelés jár neki. Nagyon fontos lenne megtartani
- Kevin Vickerson: itt is benne van az emelés. Csere pénzért játszik, van csapat, ahol kezdő lenne, ha meg akarjuk tartani azt a pénzt kell matchcselni. Szimpatikus jó játékos, de nem nélkülözhetetlen
- Brandon Stokley: Azt mondta még legalább egy szezonra visszajön. Az is elvesz a capből, de mindenképp meg kell tartani, egyrészt mert csak, másrészt mert jó, harmadrészt mert így el lehet odázni az SR draftot...
- Keith Brooking: még nem gondolkodott a jövőjén
- David Bruton: Az ST miatt jó lenne megtartani, és nem is lenne drága. Nem hinném h más csapatnak olyan kívánós lenne, hacsak nem valamelyik ex-Broncos assistant HC-nak nem jut eszébe
- Tracy Porter: 4M-ért biztos nem marad. Tweetjei alapján nem viselte jól, h kikerült a kezdőből, egyelőre nem zárta ki, h itt lesz jövőre, de szeirntem csak nem akarja maga mögött fölégetni a hidat, amíg nincs biztos helye máshol
- Ty Warren: ő vissza fog vonulni
- Matt Willis
- Dan Koppen
- Jason Hunter
RFA-k:
- Britton Colquitt
- Mitch Unrein: Őt külön is kiemelem, mert a fiatal játékosuk közül az egyik kedvencem. Egyébként is oda vagyok az ilyen semmiből érkező, mégis nagyszerű játékosokért, mint Woody, Chris Harris, Tony Carter vagy ő, hogy az UDFA-knál maradjak, de talán még Trevathant is ide sorolhatom
- Chris Clark
- Lance Ball
- Chris Gronkowski
Akiken spórolni lehet, legalábbis többet keresnek, mint amennyit érnek:
Joe Mays: Ő úgy gondolja jövőre is nálunk lesz MLB, én nem. legalábbis nem szeretném. 4M fizetés, 0,5M garantált. Asszem paycut nélkül semmi esetre se marad
Matt Prater
DJ Williams
Most a csapat egyben tartását illetőleg is kicsit pesszimistább vagyok mint 1 hónapja
Clady, Carter, Stokely, Unrein + draft mindenképp bele kell h férjen. De meg tartunk még néhányat, ha nem is túl drágán, olyan túl nagy nevű FA-ra nem igazán lesz pénzünk, DT-t, MLB-t és CB-t meg mindhármat nem találunk a drafton olyat, aki be is válik...
több mint 11 éve
ezelőtt lemaradt, ezt még bepótolom 3 nagyon jó cikk a meccsről, mind foglalkozik Foxszal és a konzervatizmusával:www.footballperspective.com/reviewing-the-divisional-round-of-the-playoffs/
deadspin.com/5975644/fox-gets-conservative-did-the-denver-coachs-risk+averse-strategy-cost-the-broncos-a-playoff-victory
www.advancednflstats.com/2013/01/broncos-botch-final-drives.html
szerk.: meg még 1
www.850koa.com/pages/krieger.html?article=10694593
több mint 11 éve
Litton ismét rátapintott...
több mint 11 éve
3&short. VALAKINEK meg kell oldania. Vegyük számba a lehetőségeket. Futás vagy passz. Futás? sérül az első számú futó McGahee. Lesérült a 2. számú futó Moreno. Van egy 21 éves újonc és egy olyan erősfutó, aki szezon közben senkinek nem kellett, csak MCG sérülése miatt vettük fel.Néhány paramétert és tényt kifelejtettél. 😊
Ellenben az offense legjobb játékosa nálunk Peyton Manning. Nem számít, h most hoztuk ide, vagy mi neveltük, a pályán ez már nem számít. Nem számít, h mennyit keres, az már elsüllyedt költség. Az számít, hogy ő a legjobb.Black_Adder
Először is, valóban csere futóval álltunk fel. De ez a cserefutó jól játszott, és megfutott jópár 1st downt is. Többek között az említett 3&7 előtti first down-t is, amikor szintúgy tudta a Ravens védelme, hogy futás fog jönni...
Másodszor, Manning-ot. Manning a LOS-on sokat rendezkedik, joga/lehetősége is van rendezkedni. Akár áthívni azt a 3&7-et is. Akár passzjátékra is. Az is biztos, hogy Manning nem fél passzolni. Azaz, ott a LOS mögött, amikor döntött, akkor csak azt tudjuk, hogy nyilván a legjobb döntést akarta hozni, és ő is úgy látta, hogy a legjobb play nem egy passz play. De azt pl. nem tudjuk, hogy az a futás play amit végül játszottunk, az az eredetileg hívott volt-e, vagy áthívta. Sőt, még az is elképzelhető - nem valószínű, de elképzelhető -, hogy Fox passzot hívott, és Manning hívta át futásra. És azt sem tudjuk, hogy miért nem sikerült. Fox, Manning választott rosszul, esetleg a playválasztás jó volt-e, de a fiatal futó, esetleg egy blokkoló baszta-e el?
Ez a kérdés általában is nyitott. Nem tudjuk, hogy azoknál a playeknél - beleérve a 2&rövideket és a többit, ami végül nem jött össze - ki hívta végül a play-t, és valóban az volt-e az adott helyzetben a legjobb hívás, csak valaki elbaszott egy blokkot, route-ot, stb., vagy eleve a play hívás volr rossz a védelem felállása alapján.
Szóval én ezeket egyenként azért félek kritizálni, mert fogalmam sincs, hogy az adott helyzetben mi történt, és mi volt a rossz. Az eredményét látom, de ennyi.
Abban igazad van, hogy a szombati védelem nem az a védelem volt, amelyiket eddig láttunk. De azért nem úgy rossz volt, hogy képtelen volt bármit is csinálni. Alapvetően a passrush nem működött, és szegény Bailey fogott ki borzalmas napot, nem bírt az elkapójával. A második félidőre viszont korrigáltunk, kisegítettük Bailey-t, és tulajdonképpen sikerült is, hiszen a második félidőben nem sokat haladt előre a Ravens. Pontot is csak az elveszített fumble után, rövid yardból szereztek - futással. Azaz volt indok bízni a védelemben annyira, amennyire a támadókban. Hiszen ne feledjük, a támadó oldalon is voltak gondok. A fal egy halom büntit szedett össze, blokkokat rontott, Manning megvédése főleg a meccs vége felé már alig működött.
Szóval nekem nem úgy jött le a második félidő, mintha a védelemben ne bízhattunk volna, és muszáj lett volna az offense-nek emiatt kockázatokat bevállalnia. Egyetlen egy nagy hibát vétettünk, tragikus módon az utolsó pillanatban, és pont a Bailey-t kisegítő Moore volt aki elkövette azt a nagy hibát. De a védelem második félidős teljesítménye alapján ez nem volt benne reálisan a meccsben. (Az első félidőben igen.)
(A Belichick-es példával és indoklással továbbra sem értek egyet. Egyrészt az élet nem igazolta, 2009-ben amikor Belichick bevállalta akkor elbukta, utána 2010-ben pedig, amikor - szinte ugyanolyan szituban - puntolt, akkor nyerte a csapat a meccset. Mindkettőt Manning ellen. És ne feledjük, szombaton nem Brady állt az ellenfél fala mögött, hanem egy Flacco. Ha ellene is úgy kéne megközelíteni a meccset, mint Brady ellen, akkor mindenki ellen úgy kéne...)
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 11 éve
3&short. VALAKINEK meg kell oldania. Vegyük számba a lehetőségeket. Futás vagy passz. Futás? sérül az első számú futó McGahee. Lesérült a 2. számú futó Moreno. Van egy 21 éves újonc és egy olyan erősfutó, aki szezon közben senkinek nem kellett, csak MCG sérülése miatt vettük fel.Ellenben az offense legjobb játékosa nálunk Peyton Manning. Nem számít, h most hoztuk ide, vagy mi neveltük, a pályán ez már nem számít. Nem számít, h mennyit keres, az már elsüllyedt költség. Az számít, hogy ő a legjobb.
Az számít még, hogy ő van annyira jó, hogy vele meg lehessen próbálni olyan dolgokat, amit Delhomme-mal vagy Tebow-val nem.
Annál az említett 3&7nél pedig, teljesen egyértelmű volt, hogy futni fogunk, és ők is úgy álltak föl. Teljesen egyértelmű volt az is, hogy nem fog sikerülni, az egyetlen cél az volt, hogy levegyünk értékes másodperceket az órából. Viszont ezzel aláírtuk, hogy visszaadjuk a labdát az ellenfélnek. Ezt megtettük az alapszakaszban is több ellenfél ellen, akkor bejött, de 1 pontszerzés közténél, nem ez a helyes felfogás. Főleg amikor a védelemnek ENNYIRE rossz napja van. És nem azért ez a véleményem mert most kikaptunk, mindig is ez volt, s most igazolta a meccs. Nem hiszem, h önmagában ezt a szituációt elővenném, ha egyébként más gond nem lett volna és úgy kapunk ki. Ha úgy kapunk ki, h a Ravens jobb csapat nálunk. De nem azért kaptunk ki, hanem a rengeteg hiba miatt.
Az alapszakaszban amikor ilyenkor puntoltunk, egyébént csöppet se izgultam. A védelmünk miatt, mert nagyon stabil volt. Igazából a chargers ellen 0-24-nél majdnem bizots voltam, h megfordítjuk, akkor estem volna csak kétségbe, ha az első driveből a második félidőben semmit nem tudunk felmutatni. /*Annyira fel is baszta az agyamat Bencsis Márk a meccsen, h az egész Hurricanst megutáltam miatta.*/
Nem mintha az én érzéseim olyan biztosak lettek volna, de attól még így van: Én az alapszakaszban kicsit örültem is, ha bénáztak a támadók egy kicsit, mert végre jöhetett a védelem. Most ezen a meccsen egyáltalán nem. Nem tudom statisztikákba önteni, playelemzésekre meg nem vállalkozok, mert soha többé nem fogok belenézni ebbe a meccsbe, de végig nagyon magabiztosan ültem a meccs elé, de 7-14-nél éreztem, h ez nem fog menni a védelemnek. Nem mintha nem tévedtem volna már sokszor, de az biztos, h a védelemnek nem ment. Ez nem az a védelem volt amiben lehetett bízni, h az utolsó driveot azonnal megöli, vagy h a PO első drive-ját rögtön megállítja. Még ha utóbbi meg is történt. Ez nem az a védelem volt.
Emlékszem amikor BB nekiment a 4&2-nak és nem jött be neki. Szerintem jó döntés volt. Egy Manning ellen így ekll játszani. ugyanígy kell Brady ellen is. Minden kockázatot megtenni, h lent tartsad a pályáról, mert ha felmegy rá, szinte mindegy honnan indítja a támadást. És szombaton ehhez közel kellett volna játszani a védelmünk rossz napja, és Flacco nagy napja miatt. Nyilván nem neki menni a 4&2-nek a saját térfélen, de igenis nagyobb kockázatot vállalni 3rd downoknál.
Ha már így belementem Foxba. Sok dolog, amit külön-külön egyiket se hánynám a szemére, ha csak az az egy lenne. A maga módján nagyon jó edző, mert felépített egy nagyon jó csapatot. Ez az ő érdeme is. Nem csak ő dönt arról, h kiket hozunk, de ő építi be őket a csapatba. Nagyon jól összetette, és tényleg egy CSAPATOT rakott össze. Jó segédedzőkkel vette körbe magát, tényleg majdnem mindent jól csinál, és Isten bizony a '70-es '80-as években még nyerő taktika is lehetett volna amit csinál. De nem a Brady-k és Manningek korában. Gyengébb csapatok ellen megteheted, nem véletlen a 13-3, de a PO-ban a PO kaliberű csapatok ellen valamit már tenni kell, nem váhatsz arra, h az ellenfél elveszítse, mert te veszíted el.
Mondhatni, van olyan edző, aki ezzel a kerettel most többet elért volna, de olyan aki ugyanilyen keretet össze is rakott volna, nem sok...
Azon kívül h most nem cserélném le a rókát, nem is tudom, h amúgy ki lenne az akire lecserélném, de attól ez még nagyon idegesít benne, ahogy megvoltak Shannynek is azok a dolgai, amit nem nagyon tudtam elviselni tőle, JMD-nek meg csak olyan volt.
Egyébként lassan terelhetnénk arra a szót, h mi az ami jó volt ebben a szezonban, én legalábbis már túl tettem magam Foxon, meg a többin, de akkor se gondolnám h jó volt a coaching, vagy minek nevezzem, ha nyerünk. Pedig sokkal közelebb álltunk hozzá, mint a Ravens bármikor a legvége előtt... Szóval részemről ezek nem az elkeseredettség hangjai, ez az általános hozzáállásom a foxballhoz...
több mint 11 éve
Nem. A csapat kapott ki. Foxostuk, McCoyostul, Del Riostul, Manningestül, Baileystül, Moore-ostul. És a tanulságokat le kell szűrni. Elsősorban természetesen a csapatnak kell leszűrni, ha meg is lenne a tudásunk ahhoz, hogy ezt megtegyük, akkor se érünk vele semmit, de ilyenkor ez a szokás. És majd egy évig nem lesz módunk javítani a hibán. Idegőrlő. De egy bajnokapiráns csapat ebből erősebben tér vissza. Ott ilyenkor minden felelős magába néz. Moore magára vállalta a felelősséget, lehet h nagyon hülye, de kizártnak tartom, h ugyanezt a hibát még egyszer valaha az életben elkövesse. Bailey szintén magára vállalta a felelősséget. Nem hinném h jövőre gyorsabb lesz, de biztos nem csökken az offseason alatt a motivációja. Hogy Fox tanul-e belőle nem tudom. Hogy úgy érzi-e hogy tanulnia kéne belőle nem tudom. De nem csak én találom ki, h túl konzervatív, hanem most nagyon sok helyen elővették miatta, és ez nem lehet véletlen. És az eredmény se igazolja őt utólag.Black_AdderEgyetértünk. 😊 De miközben egy Bailey miss, a Moore hiba, vagy PM INT-jének megítélése viszonylag egyszerű szurkolói szemmel is, annak megítélése, hogy "tökös volt-e" a csapat, jó volt-e a gameplan, jó volt-e a playcalling, sokkal nehezebb.
Tisztázzunk valamit: Nem akarok úgy feltűnni, mint Fox védője. Ha már stílusról van szó, akkor én személy szerint is jobban szeretem a kockáztató, újító, nem konvencionális ezdőket. Érdekesebbé teszik a játékot, és új esélyeket hoznak. Ugyanakkor, azt is látni kell, hogy ez két élű fegyver. Tegnap pl. a Seattle nyert volna, ha az első félidőben ahelyett, hogy nekimennek 4&1-nek, rúgnak egy sima FG-t. És akkor is nyertek volna, ha a félidő végén nem mindenáron TD-re akarnak menni, hanem megelégszenek FG-vel, és emiatt nem basszák el az óra menedzsmentet.
Ha engem kérdezel, akkor inkább választanám a Seattle féle vereséget, inkább jöjjön egy nem konvencionális, nem konzervatív edző. A maga előnyeivel és hátrányaival. De abban biztos vagyok, hogy ha szombaton úgy kaptunk volna ki, ahogy tegnap a Seattle, akkor Fox most azért lenne szétszedve. Azt nem is említem, hogy legyen akár konzervatív, akár non-konzervatív egy edző, egy dolgot egyik sem tud: elkerülni, hogy a játékosai egyéni hibákat kövessenek el.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 11 éve
1.) első félidő vége, 36mp, 3 időkérés, lepörgetjük az időt.Black_AdderA többit had ne idézzem:
1,2,3-al egyetértek, ezek nálam is hiányoztak. Bár ennek egy része - ahogy korábban is mondtam már - szerintem nem gameplan kérdés, hanem playcalling, ill. meccs közbeni game management. Ha ez a része nem tetszik Fox működésének, az más probléma, mintha a gameplan. (A gameplan témába pl. olyan kérdések tartoznának, hogy pl. miért van az első és a második félidei eredményesség között szakadéknyi
különbség.)
A 4. ponttal egyáltalán nem értek egyet. A Baltimore az utolsót megelőző négy drive-ból összesen 4 first down-t csinál. Ebben benne van az az 1 first down is, ami a Manning fumble utáni shortfield-es TD-hez kellett. A Broncos a megelőző 4 drive-jából 1 TD-t csinált, a másik három viszont úgy ért véget, hogy 3.-ra passzjátékot választottunk, és három sack lett belőle. Kettőből elvesztett fumble is, szerencsénkre az egyiket visszakaptuk egy bünti miatt (ott még volt 2 playünk emiatt). De a másikból kaptuk a 2. félidő egyetlen pontot érő akcióját addig, short fieldről. A kérdéses 3&7 szituációnál pontosan abban a mezőnypozícióban voltunk, ahol a megelőző 3 drive-ból 3-szor harmadikra passzot hívtunk, és 2 sack, fumble lett a vége. Tényleg azt gondolod, hogy az lett volna a jó playhívás, ha 3&7-re ismét passzot választunk, amikor kevesebb, mint 2 perc van hátra, van 7 pont előnyünk, és az ellenfélnek nincs timeout-ja? Szerintem ez no-brainer, hogy nem. Előtte már megfutottunk egy 1st down-t, volt esélye, hogy összejöjjön. Ha meg nem, akkor punt, és az ellenfélnek van 1 perce, timeout nélkül az ellen a védelmünk ellen, amelyik azon a sack-fumble-short yardage-on kívül az egész második félidőben 1st downt is alig engedett.
Az az érzésem, hogy ha majd leülepedik ez a meccs, akkor majd higgadtabban, változni fog a véleményed, véleményetek is. Most a levertségben az az első reflex dolgozik, hogy basszameg, idehoztuk PM-et, mi a f*szért nem vele oldattuk meg a dolgokat? Pedig egész idényben arról beszélgettünk, hogy PM csak egy dolog, a sikerességhez csapat kell, kell fal, kell futás, kell védelem, stb. És mindegyiknek megvan az oka, hogy miért kell. Miért kell védelem, miért kell futás, stb. És miért kell PM. És PM pont nem azért kell, amit most hiányolsz.
PM először is azért kell, hogy egyáltalán elérjünk 35 pontot egy ilyen meccsen, hogy meg legyen a győzelem esélye. Utána azért kell, hogy ha baj van, ha hátrányban vagyunk, ha vesztésre állunk, akkor a meccs végén, amikor már muszáj bevállalni a kockázatot, akkor vele nagyobb esély legyen nyerni, mint egy átlagos QB-val. Arra van, hogy ha szombaton netán mi lettünk volna hátrányban, és nekünk kell 1 perces drive-ot csinálni akkor legyen rá jó esélyünk. De nem fordítva. Nem azért kell, hogy ha nem muszáj, ha vezetünk, akkor is az "itt van nekünk PFM, csinálja meg ő" alapon felesleges kockázatokat vállalva játsszunk. Pontosan azért kell complete csapat, azért kell a védelem, arra kell a játék többi eleme, hogy ne kelljen kockázatokat vállalni, hogy ne kényszerüljünk arra, hogy PM-el, magas kockázatot vállalva, vesztes helyzetből kelljen megpróbálni meccseket nyerni. Idén Rodgers, Brees, általában pedig sok másik nagyszerű QB példája mutajta - hogy mást ne mondjak Elway-é is -, hogy ha egy csapat folyton a QB-jára számíthat, ha folyton a nagyobb kockázatot kell vállalnia, az előbb utóbb nem fog menni.
Ezért aztán az az edző, amelyiknek van csapata, van védelme, akkor is a kockázatot vállalja, amikor nem muszáj, amikor vezet a csapat - csak mert PM, Elway, akárki a QB - az egyszerűen nem jó edző.
Nyilván lehet hibát találni a playhívásban is, nincs tökéletes meccs, mindig előfordulnak hibák. De ez a meccs nem a playcallingon ment el, hanem az execution-on. A túl sok egyéni hibán. Sajnos, van ilyen. 😕