Indianapolis Colts
52 feliratkozó
több mint 4 éve
deleted account
1 758
EZ KEZDÉS BASZKI!!!! 😀És ezzel vége is volt a meccsnek. A Texans meccsen teljesen kiálltam amellett, hogy annyi sérülttel az egy szép helytállás volt. Ez a mai ez f.... disgrace az O és ST részéről. Megérdemeltük utolsó incsig, Reich és Ballard meg nagyon elgondolkodhat azon, hogy a Vina esetet lehetett-e volna szarabbul kezelni - szvsz kizárt.
D előtt le a kalappal, így is 10-szer annyit tettek hozzá a meccshez, mint amennyit az O. Nagyjából nekem az Ebron eset lesz offseasonben a nagyítós eset, Doyle pontosan megmutatta, hogy ezerszer megbízhatóbb, mint Ebron, ha kell blokkoló TE, akkor hozunk egyet, vagy több snapet adunk MAC-nek.
Innentől valahol érdeklődve várom, hogy az offseasonben mit hoznak elkapó posztra, innentől én szezonnal nagyon többet nem fogok foglalkozni, PO elment, és ez inkább csak felbasz, amit itt az utóbbi 3-4 meccsen mutatunk.
Szerkesztette: deleted account
több mint 4 éve
Baba Yaga
832
Megbaszunk mindenkit, a noket ketszer is!!!!! Úgy tűnik hatásosabb ha Stez írja, de ezen ne múljon.
Stez
több mint 4 éve
Itt vagyunk, csak perpill kevés a téma. 😊 A playoff reálisan idénre elúszott, a sérülések meg azt is ellehetetlenítik, hogy az ember legalább valamit tanulhasson / várhasson a csapattól. Az ember már inkább csak kínjában nevet azon, hogy a szezon előtt kb. 1 héttel prognosztizálható WR sorból a TOP5 játékos nem elérhető (T.Y., Funches, Fountain, Campbell, Cain). Azaz lényegében a _teljes_ elkapó roster, hiszen a teljes elkapósor 5 ember, a 6. már nálunk csak a punt returner szerepe miatt kap rostert. Egy vicc, hogy az a Pascal az első számú elkapónk most - és gyakorlatban tényleg ő a "legjobb" -, aki a szezon előtt lényegében tuti cut volt, és csak Fountain utolsó perces sérülése miatt került be. Ebron és Mack kiesése már csak hab a tortán.
És mindez egy olyan szezonban, amikor a szezon első fele meg arról szólt, hogy meccsekre kiesett a teljes kezdő secondary (időnként még a cseresor is). Plusz Sheard sérülten kezd, Turay IR, meg ami még nem jut eszembe. És akkor örüljünk annak, hogy az OL viszont egészséges, mert ilyen tíz éve nem volt? 😀
A sérülésekkel tényleg kéne valamit kezdeni. Én nem hiszek ezekben a dolgokban, hogy a Colts stáb így meg úgy, meg Luck, meg most Funches se úgy gyógyul. Nekem ezek túl erőltetett konteók. Ballard az egész eü stábot (is) lecserélte, az orvosi stábot is folyamatosan monitorozzák, kifejezetten neves, híres, kiválónak mondott eü szakembereket vontak be/hoztak, a fizikoterapeuta az egyik legjobb, stb. Luckot egyébként is fölösleges ebbe belekeverni. Ő elsőre elsiette, túl gyorsan akart visszatérni, ezt saját maga ismerte el. Másodikra meg nem a vádlija volt az ok, hanem a feje. Elege lett. Bőven focizhatott volna ő még 1 évtizedet, ha akart volna. A sérülés meg ha nem gyógyul, akkor nem gyógyul. A.J. Green orvosai is rosszak? Meg Cam Newtoné, meg a többi évente sok tucat játékosé aki lesérül, elhúzódik a visszatérése, vagy visszatér és rásérül? Nem, ezt meghagyom a konteó fanoknak. 😊 Az a Hilton, aki 7 évig maga volt a csoda, mert sérülten is folyton tudott játszani, annak hirtelen nem lesz rosszabb az orvosa, vagy a terapeutája. Hanem 30 éves lett, és nehezebben gyógyul.
Mindemellett annak egészen biztos, hogy van valami oka, hogy mi folyamatosan szinte minden évben a mezőny elején végzünk a sérülések számát tekintve. Fogalmam sincs, hogy a turf-e az ok, a fedett pálya, a légnyomás, a páratartalom, az edzésmódszerek, vagy mi a tök, de jó lenne megtalálni rá a választ. És korrigálni.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Ahogy látom,a z idei hullámvasút szépen kifacsarta a topicot... 😀Remélem meglesz a W, de a pontokat a Dnek kell felraknia, mert támadó nem igazán maradt
Go Colts!
több mint 4 éve
Bence94
1 949
Rapoport szerint nem fogjuk aktivalni Funchesst az IR-rol, szoval iden mar o sem jatszik.
több mint 4 éve
twitter.com/RapSheet/status/1201108934834237441?s=19Hat ez eleg peches igazolas lett, de az mar kurvara zavaro, hogy vagy az orvosi stab vagy Ballardek ferditenek egyfolytaban.
Elnyulo serulesek, valtozo diagnozisok.
Luck, Ebron, TY, most Funchess.
TY nyilvan mar nem 24 eves, de iden tobb meccset hagyott ki mint korabban karrierje sora, nala az zavar, hogy ha tudjak az orvosok h meg nem okes, akkor miert engedik edzeni. Ertem h szinte fel karrierjet vmi apro serulessel tolta, de legyen mar egy hatar. Nyilvan o is hibas ebben.
Valahogy nem akar osszejonni a WR2 megtalalasa. De ugy siman egy jo wr-t se tudunk talalni/kinevelni. Cain/Fountain kb semmi a serulesekkel, Cain talan a Steelersben majd javul. Campbell szinten serult, Pascal meg amit tole varhatunk azt hozza. Johnson amikor nem serult jonak tunik, de o is inkabb egy 3-4.szamu opcionak lenne idealis.
Kivancsi vagyok Funchessel meg Ebronnal probalunk-e hosszabbitani. Siman kinezem, hogy egyikuket sem tartjak prioritasnak. Ebront egy 5-6misis evi atlagu fizuval megkinalhatjuk, de tobbet biztos nem adnek neki.
Ma eloszor lehet nem a mi meccsunket nezem 10+ ev utan.
A Ravens-49ers nagyon csabito. A Brissett vs Tannehill kevesbe.
Ha meg tudjuk fogni Henryt, akkor nyerunk. Ha nem, akkor csunya is lehet a vege, es amilyen "erzelmes" a csapat, foleg a def, egy osszeomlast sem tartok elkepzelhetetlennek. :/ remelem csak tul pesszimistan latom a dolgokat
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Bence94
1 949
TY raserult a serulesere, o sem jatszik vasarnap...
több mint 5 éve
deleted account
1 758
Hát a Raiders megtette a szívességet, hogy elb...ta a Jets meccset, KC meccs is azért borítékolható bukó, akkor meg 10-6 a plafon, amit a Coltshoz is lőttem. Persze itt még a head to head miatt szívunk, de lehet bízni a Chargers/Broncos kettősben, hogy csoport riválisként esetleg kaszálnak rajta egyet, és akkor előzhetünk.Ez is igaz, bár én most még csak arra gondoltam, hogy mivel idénre maradt nekünk a draft, így inkább pihenjen, mint erőltessük.kristóf17El tudom képzelni, hogy Reich-ék is így mérlegeltek. Ha nyertünk volna csütörtökön maradt volna és felépül, így viszont ment IR-ra.
Mi azért még ne adjuk fel. 😊 Az a reális, hogy nem lesz playoff, de ki tudja, hátha. 😊
peterk2005
Meg persze 6. helyről szép SB-t nyerni 😀 És elég groteszk mód, de pl most látom a legnagyobb esélyt arra, hogy egy kansasi vagy bostoni kirándulásnál lenne esélyünk, főleg ha mondjuk hasonló idő van, mint a NE-DAL meccsen, mivel futójátékban nem is emlékszem mikor domináltunk ennyire a ligában, de szerintem amióta nézem soha.
több mint 5 éve
deleted account
1 758
Reichet állítólag elég szarul érintette az Ebron IR, nem látta jönni és nem is örült neki.Igen, nekem is pont ez a része szagos, hogy sír Reichnél, hogy nagyobb részt akar, amikor ugyanazt a terhelést kapta, mint tavaly, csak nem jött annyi TD belőle. Utána meg elhúz műttetni magát. Ne legyen igazam, de ez nekem erősen arra hajaz, hogy ugyan volt baja, de azzal tudott volna játszani, viszont mivel nem kapta meg amit akart, ezért elhúzott most, hogy offseasonre rendben legyen, és tudja verni az asztalt nagy ZS-ért, mivel sérülten nem lenne esélye erre. Akkor viszont ágyő neki, ez itt nem az Állami Kincstár.
Stephen Holder szerint Ebron részéről ez egy business decision, hogy az offseasonre már fullos legyen.
Elvileg senki nem tudott Ebron sérüléséről nálunk. Vagyis arról tudtak, hogy preseasonben volt baja a bokájával, de a vizsgálatok mind negatívak lettek.
Múlt héten jelezte Ebron, hogy nincs rendben a bokája, erre kb egyből IR.
Ezek után erősen kétlem, hogy újraigazolnánk jövőre.
szerk:
ja és mindezt azután, hogy Ebron telesírta a médiát meg Reichnél kuncsorgott, hogy több play menjen rá. Ha nem lett volna meccsenként 3 droppja, lehet több ment volna rá.
Borbinho
Ja és most néztem meg, Doyle is UFA jövőre, így még inkább szagos, hogy a nagy ZS-re hajt :/ De én inkább adom Doyle-nak a ZS-t, még ha Brisett mellett csak blokkoló szerepköre van főleg, mert róla tudjuk, hogy rohadt biztos kezű, amit rádobsz, azt szökőévente nem kapja el.
Szerkesztette: deleted account
több mint 5 éve
Reichet állítólag elég szarul érintette az Ebron IR, nem látta jönni és nem is örült neki. Stephen Holder szerint Ebron részéről ez egy business decision, hogy az offseasonre már fullos legyen.
Elvileg senki nem tudott Ebron sérüléséről nálunk. Vagyis arról tudtak, hogy preseasonben volt baja a bokájával, de a vizsgálatok mind negatívak lettek.
Múlt héten jelezte Ebron, hogy nincs rendben a bokája, erre kb egyből IR.
Ezek után erősen kétlem, hogy újraigazolnánk jövőre.
szerk:
ja és mindezt azután, hogy Ebron telesírta a médiát meg Reichnél kuncsorgott, hogy több play menjen rá. Ha nem lett volna meccsenként 3 droppja, lehet több ment volna rá.
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Ebron diszkont áron? Na azt nem hinném, drága lesz, de most amikor még van pénz lóvéra nem hiszem hogy akár egy rövid lefutású erős ajánlattal ne dobnánk meg.
Ha pedig elmegy, valahol tuti sok pénzt kap, jöhet érte komp pick.
Egész évben sérüléssel bajlódott, és a 2 műtét azért komolynak tűnik.
Gyakorlatilag Funch szerepét töltötte be, remélem ez egy jó jel arra, hogy Funch visszajön az IRről.
több mint 5 éve
Ez is igaz, bár én most még csak arra gondoltam, hogy mivel idénre maradt nekünk a draft, így inkább pihenjen, mint erőltessük.kristóf17El tudom képzelni, hogy Reich-ék is így mérlegeltek. Ha nyertünk volna csütörtökön maradt volna és felépül, így viszont ment IR-ra.
Mi azért még ne adjuk fel. 😊 Az a reális, hogy nem lesz playoff, de ki tudja, hátha. 😊
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ez is igaz, bár én most még csak arra gondoltam, hogy mivel idénre maradt nekünk a draft, így inkább pihenjen, mint erőltessük.Diszkont áron itt lehet tartani, sosem árt, ha van bőven célpont, de mondjuk azt a vaskosat nem vágnám hozzá, ami most van neki. Elvileg imád itt lenni, szóval ha ez igaz, akkor simán marad ő is, ha meg hisztiparádé (amire szerintem simán van esély), akkor meg mehet, azt lobbizhat új csapatnál.Ebron IR.Draftra nincs már rá szükség, szóval mehet. 😊
Bence94
kristóf17
coltman
több mint 5 éve
deleted account
1 758
Diszkont áron itt lehet tartani, sosem árt, ha van bőven célpont, de mondjuk azt a vaskosat nem vágnám hozzá, ami most van neki. Elvileg imád itt lenni, szóval ha ez igaz, akkor simán marad ő is, ha meg hisztiparádé (amire szerintem simán van esély), akkor meg mehet, azt lobbizhat új csapatnál.Ebron IR.Draftra nincs már rá szükség, szóval mehet. 😊
Bence94
kristóf17
több mint 5 éve
deleted account
1 758
De ha már PO, kb így néz ki a menetrend az AFC-ben:Na ennyit a nagy predictionömről - jófej mód megelőlegeztem az Raiders-nek, hogy leveri a Jets-et 😀
BUF: vs DEN, @DAL, vs BAL, @PIT, @NE, vs NYJ
KC: vs OAK, @NE, vs DEN, @CHI, vs LAC
OAK: @NYJ, @KC, vs TEN, vs JAX, @LAC, @DEN
IND: vs TEN, @TB, @NO, vs CAR, @JAX
PIT: @CIN, vs CLE, @ARI, vs BUF, @NYJ, @BAL
TEN: vs JAX, @IND, @OAK, vs HOU, vs NO, @HOU
Ha a kihúzott meccseket veszem bukóra, akkor KC és OAK 11-5, de abból egyik kiesik, mivel csoport győztes lesz, IND és BUF 10-6, PIT és TEN 9-7. A bibi, hogy a Bills-nek így is 8-4 lesz a confja, nekünk meg 7-5, szóval bukó, ha egyenlő a dolog. Tehát innentől, tényleg az van, hogy 10-6 az necces a PO-hoz, 11-5 az meg a csoda kategória lenne.
coltman
több mint 5 éve
Ebron IR.Draftra nincs már rá szükség, szóval mehet. 😊
Bence94
több mint 5 éve
Bence94
1 949
Ebron IR.
több mint 5 éve
A csapat maga szerinted hany jatekost ertekel ki sajat maga? Olyan ez mint az hasznalt szuperauto vasarlas, fenykep-adatlap alapjan szukited es a legvegen az elmult 4 evenek a szerelojetol kezdve az ismerosokig/van-volt baratnoig/szomszedik/ stb elbeszelgetsz veluk es ezek valaszoktol fuggoen egy reszet atnezed a sajat muhelyedben es kiprobalod. Nem veletlen hogy a csapatok szeretnek "egyetemekrol" huzni mert az ismeretseg miatt roviditeni tudjak a procedurat.noAz NFL számokat nem tudom, csak a Colts-ét. A Colts scout department olyan 1800-2000 játékosról készít saját, bővített, részletes scout jelentést évente. A "bővített" itt azt jelenti, hogy ennyi az a játékos, akikhez többször is kimennek, levideózzák, beszélnek edzőkkel, családdal, nevelőkkel, utánanéznek a hátterének. Feltételezem, hogy nem mind a 2000 ugyanolyan részletes, de azért mindegyikről egy elég kerek profil áll rendelkezésre január végére, amikor elkezdik ezt az 1800-at több körön keresztül leszűrni a végső 160-180 játékosra.
Azert ez nem egy egzakt tudomany, amit evrol-evre bebizonyitanak nekunk.noHát tényleg nem.
több mint 5 éve
no
7 304
Leirtam az elso lepcsot meg a legveget es kozben a folyamat a szukiteseknel ismetlodik.Teljesen elbeszelunk egymas mellett. A csapatok nagy resze kulsos ceget alkalmaz akik leszukitik a listat neked, valakik meg sajat maguk csinaljak.Ez akkor magyarázná meg a dolgot, ha a 8000-ből kirostált játékosok közül eljutna valaki az NFL-be. De nem jut. Lényegében egy sem, hiszen minden évben alig 1-2 tucat játékos van, amelyik elkel a drafton vagy UDFA-ként szerződtetik, és nincs rajta az ismertebb draft site-ok 500-as listáján. Azaz a listák az első 500-ig szinte teljesen megegyeznek NFL szerte, az 500-as listán kívülről nem érkezik játékos. És a felsorolt játékosok - akik csúsznak, de azonnal sikeresek - ennek a listának tipikusan nem a legvégéről jönnek, hanem általában őket is top100-ban, esetleg top200-ban ledraftolják.
Kozepsuliban nem vegzed jol a dolgot/ vagy fizikalis /vagy teljesen elhivatott stb. Felvesznek egy kicsi egyetemre ( foci szemszogbol ). Innentol hatranyban van. Nem kicsiben.
A scout is penz kerdes is. Ha fizetsz erte valakinek vagy a nagyobb alkalmazotti allomanyod miatt. Amikor szukitik a 10.000-rol 2000-re akkor az egyszeruen kiszorhatokat keresik. Akarmilyen filmet nezel rola, akkor is van egy elsodleges feltetelezesed 1. miert van kis egyetemen. Ok hogy tudjak hogy sok oka lehet, de nagyresz azert mert nem eleg jok. 2. hiaba jot latsz a videon tole az ellenfel minosege miatt kalkulalnod kell mit tudna a jok ellen. 3 nem kapta a legjobb kepzest. Olyanokat nem is irok, hogy rossz a technika, rossz fizikai dolog ( akar alacsony/konnyu/ lassu )
Talalnak valamit, repul a listarol. Ettol fuggetlenul 3 ev mulva az NFL egyik nagy sztarja johet kozuluk, de az biztos hogy kerulo es nehezebb az utjuk es ezekert is ritkabbak. A kulso cege az NFL csapatainak ugyanazt a lerovidett listat adja, tehat naluk nem fog kepbe kerulni onnan csak egyeni edzoi kapcsolatok reven ( ezek itt a legnagyobb kulonbsegek ). Amugy regebben nagyobb kulonbsegek voltak, meg a draftboard-on is, meg termeszetesen a 10000 video hianya miatt.
Nem vered at a trendet, mert a 2000-re leszukitett listara alig van idejuk. Egyszeru matek az altalanos 2000-bol konnyebben talalok erteket, mert van kozte 150, mig a kiszort 8000-bol van talan 100.
A 2000-rol a szukitesnel mar nagyobb kulonbsegek keletkeznek, de meg ott is nehez durvan elterni.no
Szóval a kérdés nem az, hogy kiesnek-e a scout listáról, mert nem esnek ki. Ott vannak ők, nem is túl hátul. Csak nincsenek benne abban az általad is említett top10-15-20-25 kiemelt játékosba, akik az első körben elkelnek. Az a kérdés, hogy ez miért van? Miért esik ki minden évben néhány első körös tudású, képességű játékos a top pixisből, látszólag indok nélkül (nincs karakter probléma, sérülések, stb.) Miért csúsznak ezek a játékosok le abba a sokkal nagyobb pixisbe, ahol ahogy írod, 40 darab egyformán jó kezű, atlétikus játékos van? Ezek a kieső játékosok nem oda tartoznak, hanem az első, szűkebb körbe.
(Végülis mindegy, a történet végén valószínűleg igazad van, ez is egy "rendszer hiba".)
peterk2005
A csapat maga szerinted hany jatekost ertekel ki sajat maga? Olyan ez mint az hasznalt szuperauto vasarlas, fenykep-adatlap alapjan szukited es a legvegen az elmult 4 evenek a szerelojetol kezdve az ismerosokig/van-volt baratnoig/szomszedik/ stb elbeszelgetsz veluk es ezek valaszoktol fuggoen egy reszet atnezed a sajat muhelyedben es kiprobalod. Nem veletlen hogy a csapatok szeretnek "egyetemekrol" huzni mert az ismeretseg miatt roviditeni tudjak a procedurat.
Amikor eljutsz a 40 db fizikai szornyedhez aki ugyes akkor mar nehezebb a valasztas es inkabb a jellemuk alapjan dontenek.
Vannak kevesen olyanok akiket egyetem alatt ugy gondolja mindenki, hogy sztar lesz beloluk, board-kon megis lecsusznak ( lathato ok nelkul ) es vegul megiscsak blue-chip jatekosok. Tobb lehetseges ok van, de szerintem akik a helyukre kerulnek es/ vagy ok lejjebb csusznak az "belso info" alapjan van. Biztos vannak csapatok akik ugy gondoljak, de a poszt naluk nem az elsodleges cel, de 3.-ra mar behuznak.
Azert ez nem egy egzakt tudomany, amit evrol-evre bebizonyitanak nekunk.
több mint 5 éve
Teljesen elbeszelunk egymas mellett. A csapatok nagy resze kulsos ceget alkalmaz akik leszukitik a listat neked, valakik meg sajat maguk csinaljak.Ez akkor magyarázná meg a dolgot, ha a 8000-ből kirostált játékosok közül eljutna valaki az NFL-be. De nem jut. Lényegében egy sem, hiszen minden évben alig 1-2 tucat játékos van, amelyik elkel a drafton vagy UDFA-ként szerződtetik, és nincs rajta az ismertebb draft site-ok 500-as listáján. Azaz a listák az első 500-ig szinte teljesen megegyeznek NFL szerte, az 500-as listán kívülről nem érkezik játékos. És a felsorolt játékosok - akik csúsznak, de azonnal sikeresek - ennek a listának tipikusan nem a legvégéről jönnek, hanem általában őket is top100-ban, esetleg top200-ban ledraftolják.
Kozepsuliban nem vegzed jol a dolgot/ vagy fizikalis /vagy teljesen elhivatott stb. Felvesznek egy kicsi egyetemre ( foci szemszogbol ). Innentol hatranyban van. Nem kicsiben.
A scout is penz kerdes is. Ha fizetsz erte valakinek vagy a nagyobb alkalmazotti allomanyod miatt. Amikor szukitik a 10.000-rol 2000-re akkor az egyszeruen kiszorhatokat keresik. Akarmilyen filmet nezel rola, akkor is van egy elsodleges feltetelezesed 1. miert van kis egyetemen. Ok hogy tudjak hogy sok oka lehet, de nagyresz azert mert nem eleg jok. 2. hiaba jot latsz a videon tole az ellenfel minosege miatt kalkulalnod kell mit tudna a jok ellen. 3 nem kapta a legjobb kepzest. Olyanokat nem is irok, hogy rossz a technika, rossz fizikai dolog ( akar alacsony/konnyu/ lassu )
Talalnak valamit, repul a listarol. Ettol fuggetlenul 3 ev mulva az NFL egyik nagy sztarja johet kozuluk, de az biztos hogy kerulo es nehezebb az utjuk es ezekert is ritkabbak. A kulso cege az NFL csapatainak ugyanazt a lerovidett listat adja, tehat naluk nem fog kepbe kerulni onnan csak egyeni edzoi kapcsolatok reven ( ezek itt a legnagyobb kulonbsegek ). Amugy regebben nagyobb kulonbsegek voltak, meg a draftboard-on is, meg termeszetesen a 10000 video hianya miatt.
Nem vered at a trendet, mert a 2000-re leszukitett listara alig van idejuk. Egyszeru matek az altalanos 2000-bol konnyebben talalok erteket, mert van kozte 150, mig a kiszort 8000-bol van talan 100.
A 2000-rol a szukitesnel mar nagyobb kulonbsegek keletkeznek, de meg ott is nehez durvan elterni.no
Szóval a kérdés nem az, hogy kiesnek-e a scout listáról, mert nem esnek ki. Ott vannak ők, nem is túl hátul. Csak nincsenek benne abban az általad is említett top10-15-20-25 kiemelt játékosba, akik az első körben elkelnek. Az a kérdés, hogy ez miért van? Miért esik ki minden évben néhány első körös tudású, képességű játékos a top pixisből, látszólag indok nélkül (nincs karakter probléma, sérülések, stb.) Miért csúsznak ezek a játékosok le abba a sokkal nagyobb pixisbe, ahol ahogy írod, 40 darab egyformán jó kezű, atlétikus játékos van? Ezek a kieső játékosok nem oda tartoznak, hanem az első, szűkebb körbe.
(Végülis mindegy, a történet végén valószínűleg igazad van, ez is egy "rendszer hiba".)
több mint 5 éve
no
7 304
Teljesen elbeszelunk egymas mellett. A csapatok nagy resze kulsos ceget alkalmaz akik leszukitik a listat neked, valakik meg sajat maguk csinaljak.Pont ez a lenyeg, ma van egy "kozponti" velemeny es ha azon nem vagy jo akkor a csapatok 2/3-nal nem vagy jo. Megkeresem egy holtszezonbeli Ravens scout interjut ( sajat embereket alkamaz ). Ahogy ott o elmondja hogyan dolgoznak ugy en nem hiszem hogy atnezik azt a 10-12 ezer jatekost. Es itt konnyu kiesni a rostabol.noHát, ha ez tényleg igaz, akkor nem igaz, hogy "you can't beat the draft", mert akkor egy eszes, okos, felkészült scout-GM simán átveri ezt a trendet. Egy ilyen gyakorlatot még én is átvernék - egyszerű analitikus módszerekkel -, pedig nem értek hozzá. 😊 Szerintem inkább valami véletlen faktor lehet inkább a dolog mögött. Ezer esetből egyszer akkor is előfordul, hogy nem feszed észre a fától az erdőt, ha nagyon felkészülsz. Aztán a 32-ből valakinek mázlija lesz. 😊
Film az semmi, LJ-t nalunk hiaba nezted meg. A dobasa alapjan nem kellett volna sehova, a futasa alapjan meg alapvetoen nem NFL-be valo. Ha egy negyedrangu sulibol sehova nem kellett volna, Heismann gyozteskent az osztalya 5. legjobb QB-kent kelt el. Igazuk volt vagy sem? Lehet meg egy percet nem jatszott volna sehol, ha igen a kerestol fuggoen lehet abban se lett volna koszonet. Az egyetem mas vilag, AB egy nagyon jo pelda. 5-6 ember volt elotte, jogosan. Az NFL-ben meg nem.noLJ-t éppenséggel meg is értem, ő speciális eset. Az ilyen játékost még ma is rizikó draftolni, mert kevés a precedens, csak akkor látod, hogy tényleg működik, ha már kipróbáltad. Egy LB vagy egy elkapó esetén viszont nem ilyen nehéz megjósolni, hogy gyors lesz és jó a keze, vagy jól helyezkedik.
(Az AB példával nem világos mire gondolsz. Addig oké, hogy az egyetem más világ. De miért is volt jogosan 5-6 ember előtte, ha az NFL-ben nem? A csapatok az NFL-be draftolnak, nem az egyetemre. 😊 Vagy máshogy értetted? Egyébként ha ez lett volna a helyzet, akkor is alaposan benézték, mert nem 5-6. elkapóként draftolták, hanem valami 22. elkapó volt a sorban abban az évben.)
De meg a vegso szinpadon is nehez neha eldonteni ki mennyire jo. Lasd Brissett, de ennel komolyabb neveknel is van ketseg. Kuzin, Flacco, Eli M es a sor folytathato estig. De TBrady eseteben is elofordulhatott volna hogy soha nem lesz kezdo sem. Bar ez egy nagy HA kerdes.noNa ez az, amit értek. Ezek mind olyan játékosok akikről nehéz volt eldönteni a draft napján, hogy mire viszik. Ha ilyen játékos csúszik, és lesz később mégis elit, az megérthető. Az nem, ha az első naptól látszik rajta, hogy rossz helyen vitték el.
De aamig egy Ross repeszt egy rekord 40 yardot es a csapatok/scoutok 70%-nak benedvesedik a gatyoja akkor mirol is beszelunk?noHát ja. 😊 (Mondjuk nekem ennél azért jobb az általános véleményem az NFL szakmaiságáról, azzal együtt is, hogy előfordul az általad írt jelenség. Éppen azért is lep meg, ha ennyire mellé néznek egy-egy teljesen egyértelmű esetet.)
peterk2005
A 2000-rol a szukitesnel mar nagyobb kulonbsegek keletkeznek, de meg ott is nehez durvan elterni.
Egy WR aki gyors es jo keze van azt nem nehez megmondani de ilyen lesz 40 darab, koztuk a kulonbseget aprosagok mondanak meg amit az ellenfelek eltero stilusa/minosege miatt nehez kiszurni es foleg amit adott csapatnal kernenek tole. Egy drafton vvan egy maroknyi blue-chip jatekos a tobbi...az interju, hatterellenorzes es foleg az elhivatottsag kideritese, munkamoral stb dont a gyors/vajkezu/jol helyezkedok korul ami azert egyeni izles kerdese is.
Az NFL szakmaisagaval egyetertek, de a hulye is rengeteg.