Las Vegas Raiders
40 feliratkozó
több mint 12 éve
Köszi tomi-tomi! 😊Egyébként nem volt olyan nagy hír, de ugye egy csomó háttérszereplőt elküldtek már a Raiderstől. Kezdve Amy Trask-kal, aki már szinte összenőtt a Raiderssel, mivel '87 óta volt ott valamilyen szerepben. Tehát nem csak a játékosok tekintetében, hanem máshol is tisztogattak már.
több mint 12 éve
És innentől fogva nagyon gyenge duma Al Davisre mutogatni.ulpianusPedig, tetszik-nem tetszik, az egész erről szól.
A Liga egyik legkarizmatikusabb tulajdonosa/GM-e/HC-a által uralt szervezet további útjáról.
Totális tévedés azt hinni, hogy Al Davis halálával egy szempillantás alatt el is múlt a hatása, a Raiders ezzel egy tabula rasa utáni állapotba került. Egy, az utolsó sejtjéig, reflexéig Al Davis-szel átitatott szervezetet kell átalakítani.
Rögtön az első kérdés, amelyre nagyon kevesen tudják a választ. Ha egyáltalán, milyen minőségűre akarják átalakítani?
De tételezzük fel, hogy valódi változást szeretne az új tulajdonos/vezetés.
Akkor is ezt a váltást nagyon tudatosan, professzionálisan kell levezényelniük és ennek az időigénye nem egy(-két) év. Egyrészt egy átlag szervezetben sem annyi, másrészt a Raiders szervezeti kultúra beágyazottságának tekintetében (sem) egy átlagos szervezet.
Egyelőre ott tartunk, hogy néhányan megállapították, hogy ez a szar ragasztó nem is ragaszt. Ami kétségtelen tény, csak a ragasztó dobozára ráírták, hogy a ragasztási idő 5 perc és még nem telt el kettő sem.
Ettől függetlenül - ezer és egy okból - bedőlhet a jelenlegi FO, de véleményem szerint ehhez a legkevesebb köze lesz sportszakmai döntéseknek (például annak, hogy tavaly vagy idén rúgtak ki sok, eddig túlfizetett veteránt), sokkal inkább szervezetváltozási dinamikából eredő jó/rossz vezetői döntések fogják befolyásolni a végeredményt.
Már csak az itteni Raiders-közösség nagyszerűsége is megérdemelné, hogy kedvükre való legyen a változás.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
Ezt mondták nekünk... de - ha nem haragszol - ilyenekben én nem hiszek; főleg egy olyan playa esetében nem, aki konkrétan a pénz miatt ment el egy elit franchise-tól.toxiqueWelker nagy valószínűség konkrétan nem a pénz miatt ment el. 😊 Pontosabban a vita eredete a pénz volt, de az esetében nem arról szólt a történet, hogy ott tart, hogy levezetésként bárhova elmenne, ha kapna egy vaskos összeget. Ő a Pats-ben akart többet, mert fájt neki, hogy 6 éve ott van és végig bőven alul volt fizetve. (Kivéve az utolsó tages évét, de a teges évet egy játékos se tekinti megfizetésnek.) Ezzel együtt is még akár a Pats-ben is hajlandó lett volna folytatni. De aztán jött a Denver ajánlat, és két elit gárda közül választhatott, és akkor már számíthattak a személyes érzések is. Ha a Denver nem lett volna, biztos vagyok benne, hogy ott pitizett volna BB-éknél a végén, hogy visszamehessen 5-6 milláért. És legfeljebb akkor ment volna máshová, ha BB rácsapja az ajtót.
De nem Welker itt a lényeg, hanem helyzet. A Raiders nem ment volna sokra Welkerekkel, hiszen rostert kell építeni, lehetőleg hosszabb távra. Ahhoz meg 30 alatti játékosok kellenek, és a probléma gyökere az, hogy ha egy a rookie contractjából kijövő játékos ajánlatot kap a Raiders-től, akkor a liga csapatainak 2/3-ánál elég, ha csak matchelik az ajánlatot, a játékos már őket fogja választani. Azaz, muszáj túlfizetni, hogy ide jöjjön. Ezért nincs más út, mint legalább néhány évig konstansan, jól draftolni, hogy a csapat gerince meglegyen. Vagy ledraftolni egy Luck/RGIII szintű QB-t, és akkor jönni fognak ide is jobban a fiatal FA-k.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 12 éve
A dead money-t már tavaly elintézte volna a csapat és már most is lett volna mozgástér vagyis a legnagyobb hátráltató tényezőtől egy évvel korábban sikerült volna megszabadulni és már idén lehetne építeni a csapatot. Semmit nem nyertetek 2013. szempontjából ezzel a megoldással, hogy egy évvel elodázta a cutokat a vezetőség.DoMMit tudtak volna a 2013 drafton és a free agency-n nyerni ha teljesen beáldozzák a 2012 évet? Ha jött volna a drafton egy olyan jelölt, aki miatt érdemes előre eldobni a 2012-es évet, akkor még talán. De az idei draftra? Erre szvsz mindenki azt választaná, hogy akkor inkább megpróbálok összehozni egy elfogadható szezont, még ha az negatív mértlegű is lesz, aztán meglátjuk. Utólag persze mindenki okos, látva a 2:14-et, de egy évvel ezelőtt azért ezt nem nagyon lehetett előre látni. Szerintem érthető, hogy látva a 2013 draftot, megpróbálták Palmerrel, és a veteránokkal, hátha kisül belőle valami. Hátha pár veterán is jó idényt fut, és meg lehet tartani valami ésszerűbb összegért, és nem kell a helyére mást keresni. Az eredmény úgyis csak akkor fog meglátszani, ha majd a QB posztra is megtalálják a megoldást. Addig úgyis csak kockázás a dolog, lásd Chiefs. Hiába raktak össze egy frankó rostert, QB nélkül mit sem ér. Kontrasztnak meg ott a Colts, ahol egy B kategóriás, rookie-kal teletömött rosterrel is playoff lett a vége már az első évben is.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 12 éve
De éppen ez az, hogy nem lehetett kirúgni, mert így is cap határon mozogtunk végig, ha még kivágja, akkor ember sincs, meg ne felejtsük el, hogy tavaly azért megpróbálták, hogy azzal a kerettel még legyen egy nagyobb dobásuk. Nem jött be a ZBS, így az O oldalon impotensek voltunk. A def azért tavaly nem volt olyan világtalan.Én úgy emlékszem, több esetben is ki volt emelve tavaly, hogy ha elküldik, akkor nagyobb bünti lett volna, mintha ott tartja a rosteren. Sok embernek járt le a szerződése, őket se volt érdemes kivágni, így várni kellett. Most azt hiszem már nincs "rossz" szerződés, tehát jöhet az építkezés.BruceA dead money-t már tavaly elintézte volna a csapat és már most is lett volna mozgástér vagyis a legnagyobb hátráltató tényezőtől egy évvel korábban sikerült volna megszabadulni és már idén lehetne építeni a csapatot. Semmit nem nyertetek 2013. szempontjából ezzel a megoldással, hogy egy évvel elodázta a cutokat a vezetőség. Emiatt kérdeztem, hogy a sapka elméletileg kibírta-e volna más akkor a kirúgásokat. Ha igen, akkor "látszat" eredményesség oltárán feláldozták a mostani évet is. Egy évvel tovább van menekülőkártyájuk. Olyan lépéssel hasonlatos, amikor GM csere van egy csapatnál, mert annyira gyengék, de az 1-2 évvel korábban kinevezett HC-t még a helyén tartja az új GM, hogy időt nyerjen (+1 idény) a teljes átalakításhoz.DoM
Állítom, ha bejön ZBS és tudunk futni normálisan, akkor 3-4 meccset még nyertünk volna és akkor egészen más a megítélés. Szóval gondolom én, hogy tavaly még meg akarták próbálni, hátha összejön egy jobb szezon. De volt egy Knapp és így besült a mutatvány.
Meglátjuk mit hoz a jövő. Remélhetőleg marad az állandóság most egy ideig és akkor meg tudjuk ítélni majd a jelenlegi szakmai vezetőséget. Mert jelenleg csak a régi érák szarjait viszik tovább.
több mint 12 éve
Én úgy emlékszem, több esetben is ki volt emelve tavaly, hogy ha elküldik, akkor nagyobb bünti lett volna, mintha ott tartja a rosteren. Sok embernek járt le a szerződése, őket se volt érdemes kivágni, így várni kellett. Most azt hiszem már nincs "rossz" szerződés, tehát jöhet az építkezés.BruceA dead money-t már tavaly elintézte volna a csapat és már most is lett volna mozgástér vagyis a legnagyobb hátráltató tényezőtől egy évvel korábban sikerült volna megszabadulni és már idén lehetne építeni a csapatot. Semmit nem nyertetek 2013. szempontjából ezzel a megoldással, hogy egy évvel elodázta a cutokat a vezetőség. Emiatt kérdeztem, hogy a sapka elméletileg kibírta-e volna más akkor a kirúgásokat. Ha igen, akkor "látszat" eredményesség oltárán feláldozták a mostani évet is. Egy évvel tovább van menekülőkártyájuk. Olyan lépéssel hasonlatos, amikor GM csere van egy csapatnál, mert annyira gyengék, de az 1-2 évvel korábban kinevezett HC-t még a helyén tartja az új GM, hogy időt nyerjen (+1 idény) a teljes átalakításhoz.
több mint 12 éve
Első évben nem igazán lehetett volna többet takarítani sajnos, mert akit akkor nem csak idén küldtek el annál valóban sokkal magasabb lett volna cap bünti az elküldés esetén és valóban csak kb UDFA arcokkal lehetett volna csapatot pályára rakni.A Knapp fiaskó komoly baki volt, de sajnos az tény, h Allen későn lett kinevezve HCnek, nem volt túl sok rendes elérhető OC, ráadásul aki kicsit nevesebb vagy jobb tuti nem jött (volna) egy rookie GM-HC alá, a liga egyik leggyengébb keretéhez. Utólag lehet okoskodni, de vszeg Knapp volt a legjobb elérhető opció sajnos.
Mark Davis nem lesz sztem könnyű helyzetben év végén. Ha valamikor könnyen találhat GM-et az egy rossz szezon után magas draftpickkel, sok cap space-el...főleg ha mondjuk egy Bridgewater elérhető, mint franchise QB...ehhez lehetne GM-HC páros találni, ahol is a HC vszeg erősebb név mint anno DA. A kérdés az, hogy tud-e jobb GM-et hozni mint Reggie...ezt kell eldöntenie. Ha nem biztos RMben és tanácsadói, szakik tudnak olyan jelöltet mondani aki jobb lehet, akkor lehet lépnie kell...
Ha viszont eléggé bízik RM-ben lévén hosszas folyamat végén választotta ki apja hozzáértőbarátainak segítségével, akkor nem szabad piszkálnia szezon végén. Végre lesz pénze még egy normális draftja, h megmutassa mit tud.
A következő kör RM-é:
Megtartja DA-t vagy sem?
Sok pénz, erős draftcetlik...találhat akár egy erős, nagyobb nevű HC-t...
Nagyon sok múlik sztem ezen a szezonon, bármennyire lefutottnak és jellegtelennek gondoljuk mi, illetve főleg mindenki más...ha DA és JT tud fejlődést mutatni a D terén és DA tudja a csapatot életben, játékban tartani akkor jó eséllyel maradhat sztem. Ha kiállnak mögüle, nem javul a D sem akkor jó eséllyel új HC érkezhet...
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
DISCIPLINE – WORK ETHIC – TEAM
több mint 12 éve
Én úgy emlékszem, több esetben is ki volt emelve tavaly, hogy ha elküldik, akkor nagyobb bünti lett volna, mintha ott tartja a rosteren. Sok embernek járt le a szerződése, őket se volt érdemes kivágni, így várni kellett. Most azt hiszem már nincs "rossz" szerződés, tehát jöhet az építkezés.nem tehette volna meg. nézd meg a contractokat, többnél is úgy volt hogy cut esetén nagyobb a cap hit a dead money miatt, mint ha megtartjuk a rosteren.deyellA sapka bírta volta az egy évvel korábbi nagy takarítást (sajnos nem találok 2012-es cap táblázatot)? Mert ha igen, akkor a mostani 50 millió deadmoney már 2012-ben távozott volna a rendszerből és meggyorsította volna a "tisztulási" folyamatot.DoM
több mint 12 éve
Ezt mondták nekünk... de - ha nem haragszol - ilyenekben én nem hiszek; főleg egy olyan playa esetében nem, aki konkrétan a pénz miatt ment el egy elit franchise-tól. Elég vacak lenne az a PR-os, aki nem választásként állítaná be az ilyen helyzeteket... (ha a lónak mégse kellett, akkor paripázzuk le a szamarat (a kevesebbet ajánlót)) de a motiváció ismeretében ez elég hülyén hangzik... mármint szerintem.Welkert azért hoztam fel példának, mert neki konkrétan volt jobb ajánlata, de mégis Denverbe ment. Vagy tavaly Reggie Wayne is két millával nagyobb ajánlatot mondott le, és írt alá kevesebbért a Colts-hoz.peterk2005inkább aláír 6 milláért Denverbe, mint 8-ért Oakland-bepeterk2005Hát persze... 2 millát kidobott volna az ablakon. Amikor a kevés pénz miatt nyavalygott a Patsban és hagyta őket és rá kihegyezett rendszerüket faképnél... 😀 😀 "Nekem van 2 millám arra, hogy Manning dobálja nekem a tojást Brady helyett 😀"... - azért ne essünk át a ló másik oldalára. Elég sok sztárplaya "tengette" underdog-ként az utolsó éveit a liga történetében jóval kevesebb "extra-profitért" is, mint 2 milla...toxique
Welker amúgy nekem is nagy kedvencem.
több mint 12 éve
nem tehette volna meg. nézd meg a contractokat, többnél is úgy volt hogy cut esetén nagyobb a cap hit a dead money miatt, mint ha megtartjuk a rosteren.deyellA sapka bírta volta az egy évvel korábbi nagy takarítást (sajnos nem találok 2012-es cap táblázatot)? Mert ha igen, akkor a mostani 50 millió deadmoney már 2012-ben távozott volna a rendszerből és meggyorsította volna a "tisztulási" folyamatot.
több mint 12 éve
megtehette volna persze. minden meccsen ki is kaptunk volna 50 ponttal minimum, hazai mérkőzéseken néző nem lett volna. de legalább 1/1 lett volna utána, hogy behúzzuk... ööö Fishert?És mit buktak volna? 1/2 lett volna?Ami nem érthető, hogy tavaly McKenzie hozott minden döntést, sok embert csak idén rúgott ki. Megtehette volna tavaly is. Az 1/3 elérhető lett volna úgyis.ulpianusés akkor feltöltjük UDFA-kkal a keretet?deyell
Másrészt pedig most kirúgták ezeket az emberekt. Róluk beszélek. És mi történt? Feltöltötték UDFAkkal a keretet? Megválaszolta a kérdésed idén Reggie. Én csak azt mondom, ennyi erővel tavaly is megtehették volna. És innentől fogva nagyon gyenge duma Al Davisre mutogatni.ulpianus
nem tehette volna meg. nézd meg a contractokat, többnél is úgy volt hogy cut esetén nagyobb a cap hit a dead money miatt, mint ha megtartjuk a rosteren.
nem kell mutogatni senkire, időt kell adni neki, hogy dolgozzon, nem egy szezon és egy offseason után a fejét követelni. persze itt sokan a jövőbe látnak, hogy elbaszottak a draftok, mikor az idei választások még a pályára sem léptek tétmeccsen, tavaly meg az első pick egy kvázi 4. kör volt. meg rá lehet húzni a vizes lepedőt Knapp miatt.. csak értelmes edzők nem jönnek ide magukat leégetni. egy akkor rookie HC keze alá meg pláne nem.
chemicals keep me under control
több mint 12 éve
De tavalyi évben nem lehetett kirúgni, mert úgy állt a cap, hogy nem lehetett elküldeni a nagy lóvéval rendelkező embereket...És mit buktak volna? 1/2 lett volna?Ami nem érthető, hogy tavaly McKenzie hozott minden döntést, sok embert csak idén rúgott ki. Megtehette volna tavaly is. Az 1/3 elérhető lett volna úgyis.ulpianusés akkor feltöltjük UDFA-kkal a keretet?deyell
Másrészt pedig most kirúgták ezeket az emberekt. Róluk beszélek. És mi történt? Feltöltötték UDFAkkal a keretet? Megválaszolta a kérdésed idén Reggie. Én csak azt mondom, ennyi erővel tavaly is megtehették volna. És innentől fogva nagyon gyenge duma Al Davisre mutogatni.ulpianus
több mint 12 éve
És mit buktak volna? 1/2 lett volna?Ami nem érthető, hogy tavaly McKenzie hozott minden döntést, sok embert csak idén rúgott ki. Megtehette volna tavaly is. Az 1/3 elérhető lett volna úgyis.ulpianusés akkor feltöltjük UDFA-kkal a keretet?deyell
Másrészt pedig most kirúgták ezeket az emberekt. Róluk beszélek. És mi történt? Feltöltötték UDFAkkal a keretet? Megválaszolta a kérdésed idén Reggie. Én csak azt mondom, ennyi erővel tavaly is megtehették volna. És innentől fogva nagyon gyenge duma Al Davisre mutogatni.

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 12 éve
Ami nem érthető, hogy tavaly McKenzie hozott minden döntést, sok embert csak idén rúgott ki. Megtehette volna tavaly is. Az 1/3 elérhető lett volna úgyis.ulpianusés akkor feltöltjük UDFA-kkal a keretet?
chemicals keep me under control
több mint 12 éve
Igazából az első 3 választottról még korai bármit mondani. A 4. az egyelőre úgy néz ki, hogy nem jött be. Murray ment IR-re, őt nem tudjuk megítélni, a sérülés benne van. Én Riverát tartom feleslegesnek, mert két TE nem kellett véleményem szerint és akkor már inkább Kasa. A 7. kör pedig el lett Bass-va.
több mint 12 éve
Érthető, miért volt jó döntés kirúgni Wilsont, vagy minden nevesebb játékost szinte. Érthető, miért volt jó döntés egy éves szerződést kötni Wheelerrel, érthető miért nem szerződtették utána. Érthető, miért rossz a fal, érthető miért nincs pass rush, és így tovább, érthető minden külön-külön.Ami nem érthető, hogy tavaly McKenzie hozott minden döntést, sok embert csak idén rúgott ki. Megtehette volna tavaly is. Az 1/3 elérhető lett volna úgyis.
Valamint nem érteni akarja senki, mi miért is nem működik. Hanem látni akarja, hogy működik.
Más. Wilsont sztem két okból hozták. Egyrészt most már tudjuk, hogy bibis Flynn karja. Ők ezt valószínűleg tudták már a draft előtt, mikor leigazolták. Akartak egy QBt, mert Palmer megy, Pryorra bízni egy szezont közel öngyilkos gondolat lett volna akkor (most nézőpont kérdése).
Nem kapkodtak, de kezdőpotenciállal bíró QBért fizetni kell. Negyedik körnél jóval többet szokás letenni az asztalra ehhez. Tehát még drága sem volt. Ezen a poszton kockáztatni lehet csak, 10-ből 9 sosem válik be.

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 12 éve
Senki nem vart Superbowlt vagy ilyesmit 2 ev alatt, de barmelyik masik csapatnal egy 2-3 ev alatt igenis okos dontesekkel, jo szakmai munkaval lehet egy egyre jobb, playoffert harcolo csapatot osszerakni. Frsiconak, Seattlenek se kellett 5-8 ev ezekhez ha jol gondolom, de egy Rams se volt sehol par evvel ezelott.zavi27A Frisco mondjuk nem jó példa, mert őket már Singletary idején is folyton divízió nyertesnek jósolták, csak mindig alul teljesítettek. Szóval ott volt roster már évek óta, és ehhez sikerült előbb Smith-ből életképes QB-t faragni, majd Kaepernickre rálelni. A Tampa se jó példa, mert ők nem gagyi csapatból lettek középcsapat, hanem hosszú ideje hullámzó középcsapat. 2010-ben pl. 10-6-ra végeztek, előző évben 3-13-ra, az azt megelőzőben 9-7-re, és ezt a sorozatot folytatják azóta is. A Seattle és talán a Colts lehetne csak jó példa az 1-2 év alatti komoly fejlődésre jelenleg. De megnézném, hogy ki mit gondolna a rebuildingről ezeknél a csapatoknál, ha Flynn dobálgatna Seattle-ben, vagy a Coltsnak Luck helyett mondjuk egy Locker, Gabbert, Ponder féle első körössel kellett volna beérnie...

több mint 12 éve
tény, hogy FA-n eddig nem nagyon tudtunk mit csinálni, de az elbaszott draft nekem is fáj. Legalább az legyen jó...Senki nem vart Superbowlt vagy ilyesmit 2 ev alatt, de barmelyik masik csapatnal egy 2-3 ev alatt igenis okos dontesekkel, jo szakmai munkaval lehet egy egyre jobb, playoffert harcolo csapatot osszerakni. Frsiconak, Seattlenek se kellett 5-8 ev ezekhez ha jol gondolom, de egy Rams se volt sehol par evvel ezelott. De oitt semmi nyomat se lehet felfedezni tervszeru epitkezesnek, annak hogy az elkovetkezo par evben akarcsak playoffcsapat is legyen. Most meg ezzel lehetet takarodzni, hogy kivagta a legjobb, legertekesebb embereinket is, azon kivul semmi. Rossz draftok, rossz edzoi kinevezesek, dontesek.zavi27Ezt mondtam en is akkor, erre akkor meg el lettem kuldve a francba, hogy mit negativkodok. Halal gyenge lesz a csapat iden is.zavi27Azt azért áruld már el h mégis h a vérbe lehetett volna contender csapatot építeni az eddigi 2 év alatt ahol az első teljes caphell és a mostani is se jó plusz draftcetli se volt bőven arról már nem is beszélve h FA-knak sem vonzó célpont jelenleg Oakland.empty taxi
több mint 12 éve
Senki nem vart Superbowlt vagy ilyesmit 2 ev alatt, de barmelyik masik csapatnal egy 2-3 ev alatt igenis okos dontesekkel, jo szakmai munkaval lehet egy egyre jobb, playoffert harcolo csapatot osszerakni. Frsiconak, Seattlenek se kellett 5-8 ev ezekhez ha jol gondolom, de egy Rams se volt sehol par evvel ezelott. De oitt semmi nyomat se lehet felfedezni tervszeru epitkezesnek, annak hogy az elkovetkezo par evben akarcsak playoffcsapat is legyen. Most meg ezzel lehetet takarodzni, hogy kivagta a legjobb, legertekesebb embereinket is, azon kivul semmi. Rossz draftok, rossz edzoi kinevezesek, dontesek.Ezt mondtam en is akkor, erre akkor meg el lettem kuldve a francba, hogy mit negativkodok. Halal gyenge lesz a csapat iden is.zavi27Azt azért áruld már el h mégis h a vérbe lehetett volna contender csapatot építeni az eddigi 2 év alatt ahol az első teljes caphell és a mostani is se jó plusz draftcetli se volt bőven arról már nem is beszélve h FA-knak sem vonzó célpont jelenleg Oakland.empty taxi
több mint 12 éve
Welkert azért hoztam fel példának, mert neki konkrétan volt jobb ajánlata, de mégis Denverbe ment. Vagy tavaly Reggie Wayne is két millával nagyobb ajánlatot mondott le, és írt alá kevesebbért a Colts-hoz.inkább aláír 6 milláért Denverbe, mint 8-ért Oakland-bepeterk2005Hát persze... 2 millát kidobott volna az ablakon. Amikor a kevés pénz miatt nyavalygott a Patsban és hagyta őket és rá kihegyezett rendszerüket faképnél... 😀 😀 "Nekem van 2 millám arra, hogy Manning dobálja nekem a tojást Brady helyett 😀"... - azért ne essünk át a ló másik oldalára. Elég sok sztárplaya "tengette" underdog-ként az utolsó éveit a liga történetében jóval kevesebb "extra-profitért" is, mint 2 milla...toxique

több mint 12 éve
Na, hat kb ezekre gondolok en is. Nem tudom hogy lenne jo ez az irany.A capet nyilván rendbe kellett tenni, de a fizetési listáról kivágni a túlfizetett veteránokat, azért nem éppen nehéz feladat. McKenzie 2 offseasonjának a pozitívuma nagyjából ki is fulladt ebben. Tehetséggondozásban eddig semmi látványosat nem sikerült felmutatni a játékospiacon és ez így a finom megfogalmazés. Knapp igazolása kidobott év lett - legalább egy év alatt rájöttek, hogy hülyeséget csináltak, de döntéshozásról, megfontoltságról, átgondoltságról nem jó ajánlólevél az FO-ban/stábban. A sapka kitakarításán kívül nem látszik olyan alap most, amire bármit el lehetne kezdeni építeni jövőre, amikor már nem lesz deadmoney.DoMEzt mondtam en is akkor, erre akkor meg el lettem kuldve a francba, hogy mit negativkodok. Halal gyenge lesz a csapat iden is.zavi27Azt azért áruld már el h mégis h a vérbe lehetett volna contender csapatot építeni az eddigi 2 év alatt ahol az első teljes caphell és a mostani is se jó plusz draftcetli se volt bőven arról már nem is beszélve h FA-knak sem vonzó célpont jelenleg Oakland.empty taxi
több mint 12 éve
Az nem FA igazolásba tartozik, hogy a stáb képtelen eldönteni, hogy ZBS vagy PBS lenne ideális a keretben lévő játékosok adottságaihoz. Akárcsak az, hogy ZBS szakembert hoznak egy tradícionális futójátékra felépített csapathoz, aki képtelen alkalmazkodni ehhez a helyzet, inkább erőlteti, ami nem megy. Ha váltani kell, mert ők ilyen csapatot képzeltek el, oké, akkor ki kell tartani mellette és olyan irányba fordítani a hajót. De ők inkább mennek vissza a kályhához. Egyrészről pozitív, mert rájöttek, hogy bakiztak egy szép nagyot. Másrészt szegénységi bizonyítvány, ha egy ilyen alapvető kérdésben ennyire "megfontolt" döntést tudtak hozni, akkor milyen lehet vajon a komplex csapatépítési koncepció? Ez a Knapp biznisz nekem elég hozzáértést jelez, hogy nagyon várakozó álláspontra helyezkedjek McKenzie és Allen rezsim megítélését illetően.A capet nyilván rendbe kellett tenni, de a fizetési listáról kivágni a túlfizetett veteránokat, azért nem éppen nehéz feladat. McKenzie 2 offseasonjának a pozitívuma nagyjából ki is fulladt ebben. Tehetséggondozásban eddig semmi látványosat nem sikerült felmutatni a játékospiacon és ez így a finom megfogalmazés.DoMAzért más ám egy Pats vagy Denver helyzete jelenleg, nem könnyű úgy a játékospiacon látványosat felmutatni, hogy a kutya nem akar idejönni. Egy Welker, ha nem marad Bostonban, akkor inkább aláír 6 milláért Denverbe, mint 8-ért Oakland-be. Azt pedig, hogy túlfizetve idehozni nagy neveket és utána caphell-t teremteni, már a korábbi rezsim kipróbálta...peterk2005
több mint 12 éve
Hát persze... 2 millát kidobott volna az ablakon. Amikor a kevés pénz miatt nyavalygott a Patsban és hagyta őket és rá kihegyezett rendszerüket faképnél... 😀 😀 "Nekem van 2 millám arra, hogy Manning dobálja nekem a tojást Brady helyett 😀"... - azért ne essünk át a ló másik oldalára. Elég sok sztárplaya "tengette" underdog-ként az utolsó éveit a liga történetében jóval kevesebb "extra-profitért" is, mint 2 milla...A capet nyilván rendbe kellett tenni, de a fizetési listáról kivágni a túlfizetett veteránokat, azért nem éppen nehéz feladat. McKenzie 2 offseasonjának a pozitívuma nagyjából ki is fulladt ebben. Tehetséggondozásban eddig semmi látványosat nem sikerült felmutatni a játékospiacon és ez így a finom megfogalmazés.DoMinkább aláír 6 milláért Denverbe, mint 8-ért Oakland-bepeterk2005
több mint 12 éve
Őszintén megmondom, az igazolási időszak előtt arra gondoltam, hogy idén - végre már - a 2 nagy problémánkra koncentrálunk: az életképtelen támadófal-ra és az életképtelen secondary-re. Ebbe még akár a M. Flynn last-chance story is belefért volna (még akár Wilson és 1-2 RB is erősítésnek), mivel akár read-option Pryorral, akár zsebhoki Flynn-el az elképzelés; egy normális pass-protection nélkül mindkettőt kenhetjük a hajunkra (Deja vu... Palmer? vagy: Romo-tól Cutler-en át RG3-ig van elég negatív példa). Arra is gondoltam, hogy - a korlátozott lehetőségeink miatt - vagy az O-felé, vagy a D-felé borítjuk a prioritásokat, így legalább a gárda egyik fele szintre hozható lett volna, míg a másik felébe majd jövőre invesztálunk többet. 😕 Ezt... ezt mertem feltételezni.Ezt mondtam en is akkor, erre akkor meg el lettem kuldve a francba, hogy mit negativkodok. Halal gyenge lesz a csapat iden is.zavi27Azt azért áruld már el h mégis h a vérbe lehetett volna contender csapatot építeni az eddigi 2 év alatt ahol az első teljes caphell és a mostani is se jó plusz draftcetli se volt bőven arról már nem is beszélve h FA-knak sem vonzó célpont jelenleg Oakland.empty taxi
Azt gondolom, hogy a D-ben volt/van valami elképzelése a vezetőségnek, míg az O... az volt / maradt totál káosz. Nincs az a csoda QB, aki 0 pp mellett bármit tudna ezzel kezdeni. RM - szerintem - GM-ként sokat tett; mindenbe bele mert nyúlni, mindent be mert vállalni. Azt gondolom, hogy RM marad, de csodálkoznék, ha a szakmai stábból sokan maradnának jövőre... 😕 Ami azt jelenti, hogy megint új írányba fordulunk és megint jön az "újratervezés"... igaz, hogy jóval több lesz a mozgásterük mint idén, de konkrét elképzelések nélkül azt is kenhetjük a hajunkra.
több mint 12 éve
A capet nyilván rendbe kellett tenni, de a fizetési listáról kivágni a túlfizetett veteránokat, azért nem éppen nehéz feladat. McKenzie 2 offseasonjának a pozitívuma nagyjából ki is fulladt ebben. Tehetséggondozásban eddig semmi látványosat nem sikerült felmutatni a játékospiacon és ez így a finom megfogalmazés.DoMAzért más ám egy Pats vagy Denver helyzete jelenleg, nem könnyű úgy a játékospiacon látványosat felmutatni, hogy a kutya nem akar idejönni. Egy Welker, ha nem marad Bostonban, akkor inkább aláír 6 milláért Denverbe, mint 8-ért Oakland-be. Azt pedig, hogy túlfizetve idehozni nagy neveket és utána caphell-t teremteni, már a korábbi rezsim kipróbálta...
Itt szvsz tényleg csak szép fokozatosan, évről évre lehet felépíteni valamit, főleg draftról és UDFA-ról. Éppen ezért inkább az a probléma, hogy a draft se néz ki túl jól. Pedig, ha valamelyik évben sikerülne draftolni egy Newton, Wilson, Kaepernick, RGIII szintű újonc kjúbét, az meggyorsíthatná a dolgokat, akkor a free agentek is rögtön több fantáziát látnának az ide igazolásban.