New England Patriots

75 feliratkozó

több mint 13 éve
DoM New England Patriots Northwestern Wildcats 5 165 — vaccpáör fan
Az általam kiemelt szám az, ami pl mindennek a legalja. LIGAUTOLSÓ ebben a Pats. Nem kicsit, nagyon. 47%?????? Nem hinném, DoM, hogy ezt neked kellene elmagyaráznom, hogy ez milyen mutató. Nehéz rá szavakat találni. A 2. legrosszabb mutató ebben a kategóriában 43%. Tehát nagyon-nagyon fölényes legrosszabb volt ebben a Pats.

Ez egy olyan vonal alatti teljesítmény, amely értékelhetetlen. És ez kijött a Jets ellen? Igen. A Jets közepes O-ja 46%-kal csinálta meg a 3rd downokat.

Nem kell ezzel a "vonalas" dologgal egyetérteni, de bizony ilyen mutatókkal nem lehet SB-ig jutni. Egy közepes O csinált 28 pontot, nem sikerült TO-t kiharcolni és 46%-kal megcsinálta a 3rd downt. Brady bár nem volt jó, de a D találtatott kevésnek sztem.Soldados
A mutató valóban borzalmas, de a vonal ugyanott van az alapszakaszban is. Nem akarom a jelentőségét csökkenteni, és azt se állítom hogy ez egy top védelem, csak annyit, hogy a ligaátlagot összességében megüti, és nem rosszabb mint a NO SB győzelmet szállító alakulata, vagyis a példád volt a rossz. 😛

Mert ha azt írod, hogy top10-ben lévő 3rd down D-vel bíró csapatok maradtak már csak állva a PO-ba, akkor egy szót sem szólok. 😀

Bónusznak:

NE a Jets ellen 6/13 3rd down D
PIT a Ravens ellen 5/12 3rd down D

EZ egy playoff meccs volt, ahol nüanszokon múlt, hogy most a Jets ment tovább. Mint ahogy az is nüanszokon múlt, hogy a Ravens nem nyert.
Ez nem best of 7 meccs, ahol a csapatok közötti reális különbség általában kijön, hanem EGY meccs, ahol bármi megtörténhet. Megtörténhetett, hogy egy jó taktikával leverte a Giants az akkor vitathatatlanul legerősebb csapatot az SB-n. Megtörténhetett, hogy a Saintsnél fényévekkel jobb csapat Vikes kiszívjon tavaly Favre hülyesége miatt.
A playoffban nem a tendenciák döntenek, hanem az éppen aznapi forma, sőt sokszor a szerencse.haromt
+1
több mint 13 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 6 548 — Ajmo Vatreni
Egy közepes O csinált 28 pontot, nem sikerült TO-t kiharcolni és 46%-kal megcsinálta a 3rd downt. Brady bár nem volt jó, de a D találtatott kevésnek sztem.Soldados
Írtam erre, hogy a 28 pont igazából 47 percig csak 14 volt, amiből 7 a félidő elötti ST balfaszkodás miatt volt.
Bár a végeredmény téged igazolhat és a leírt dolgokkal (pl.: 3rd down D) általában egyetértek, de a végkövetkeztetésed erre a meccsre szerintem nem áll meg.
több mint 13 éve
Dega 53 — van
“You always think your season is going to continue,” Belichick said. “There’s certainly a lot of good things that happened for us, but that definitely gets overshadowed by the final results.”

By Bostonherald

Hát beárnyékolja,de a világ nem dőlt össze!!!

"Kívánságodra bármilyen színű autót tudunk szállítani,ha a kívánságod fekete!!" Henry Ford
Go Tommy,Go Pats!!
több mint 13 éve
Soldados Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 12 174 — Defense wins the Championship!
3rd down D 47%
4th down D 60%
DoM
Persze majd megint megkapom, hogy én csak láttatni akarok dolgokat, de vannak bizonyos főbb mutatók, amiket Te is kiemeltél és amelyek többségében egy picit jobb a tavalyi Saints. De van 1 mutató, amiben ég és föld a különbség. Ha ezekben a mutatókban egy vonal felett vagy, akkor bárki ellen nyerhetsz, akármilyen szar pl az O, mert a másik egységed annyira jó, hogy minden körülmények között meccsben tart (lásd Steelers 2008, ilyen OL-lel máshogy nem lehetett nyerni), de ha egy vonal alatt vagy, akkor esélyed sincs.

Az általam kiemelt szám az, ami pl mindennek a legalja. LIGAUTOLSÓ ebben a Pats. Nem kicsit, nagyon. 47%?????? Nem hinném, DoM, hogy ezt neked kellene elmagyaráznom, hogy ez milyen mutató. Nehéz rá szavakat találni. A 2. legrosszabb mutató ebben a kategóriában 43%. Tehát nagyon-nagyon fölényes legrosszabb volt ebben a Pats.

Ez egy olyan vonal alatti teljesítmény, amely értékelhetetlen. És ez kijött a Jets ellen? Igen. A Jets közepes O-ja 46%-kal csinálta meg a 3rd downokat.

Nem kell ezzel a "vonalas" dologgal egyetérteni, de bizony ilyen mutatókkal nem lehet SB-ig jutni. Egy közepes O csinált 28 pontot, nem sikerült TO-t kiharcolni és 46%-kal megcsinálta a 3rd downt. Brady bár nem volt jó, de a D találtatott kevésnek sztem.

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 13 éve
Daunte_Brady New England Patriots 95
Utólag belegondolva én arra fogom a vereséget, hogy az úgynevezett Momentumokat nem tudta kihasználni a Pats... egyet se... kihagyott field goal után Crumpler drop... 14-11-nél jött a nagyjáték a Jetstől, és az első onside is majdnem meglett... meg szerintem az első két drive jó playcallingja is eltűnt a meccs további részében!

"So wasn't it a little shady when this quarterback named Brady,
Suddenly became a mega star,
Wasn't it a bit confusing when this coach who's used to losing,
Earned the reputation that he's smart
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
most tényleg hülyeséget beszélsz soldi.
a tavalyi saints védelme pont annyi volt mint ez a pats.
De itt nem is kell nagyobb dolgokat nézni.
EZ egy playoff meccs volt, ahol nüanszokon múlt, hogy most a Jets ment tovább. Mint ahogy az is nüanszokon múlt, hogy a Ravens nem nyert.
Ez nem best of 7 meccs, ahol a csapatok közötti reális különbség általában kijön, hanem EGY meccs, ahol bármi megtörténhet. Megtörténhetett, hogy egy jó taktikával leverte a Giants az akkor vitathatatlanul legerősebb csapatot az SB-n. Megtörténhetett, hogy a Saintsnél fényévekkel jobb csapat Vikes kiszívjon tavaly Favre hülyesége miatt.
A playoffban nem a tendenciák döntenek, hanem az éppen aznapi forma, sőt sokszor a szerencse.
több mint 13 éve
szaba Los Angeles Chargers 10 553
A Saints dfense véleményem szerint tavaly a PO-ban vált igazán jóvá. Egyrészt megölték az ellen QB-ját 😀, másrészt meg rengeteg turovert harcoltak ki.
több mint 13 éve
Sztem egyik sem. Ez egy átlagos vagy talán azon is aluli D volt.

yd/play, yd/passing attempt, 3rd down, 4th down mutató, 1st down/meccs - mind-mind katasztrofális mutató.

Egyedül a szerzett labdák száma lepett meg, mert sok meccseteket láttam és egyáltalán nem tűnt fel, hogy ennyi labdát szereztetek.Soldados
----------
NO 2009

6.9 y/a (7.2)
35 sack (1)
68.6 pass rat (78.5)
26 INT (4)
4.5 y/futás (5.2)
3rd down D 38% (42%)
4th down D 46% (33%)
1st down/meccs 19.4 (23)
5.5 y/play (6.4)
21.3 pontátlag (19.7)

-------------
NE 2010

7.1 y/a
36 sack
81.2 pass rat
25 INT
4.2 y/futás
3rd down D 47%
4th down D 60%
1st down/meccs 21.8
5.6 y/play
19.6 pontátlag

Van különbség, de nem olyan mértékű, hogy az egyik egyértelmű SB győzelemre alkalmas alakulat, a másik meg örüljön, hogy játszhat egy PO meccset.

szerk.: zárójelben beírtam a Saints PO védelem mutatóit az összehasonlítás kedvéért.
több mint 13 éve
Soldados Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 12 174 — Defense wins the Championship!
Soldi!

Ezen szóhalmazod melyik része nem illik rá a Pats idei D-re??? 😉
Talán a PO szösszenet!!! :cool:deepsilver

yd/play, yd/passing attempt, 3rd down, 4th down mutató, 1st down/meccs - mind-mind katasztrofális mutató.

Egyedül a szerzett labdák száma lepett meg, mert sok meccseteket láttam és egyáltalán nem tűnt fel, hogy ennyi labdát szereztetek.Soldados
Minden bizonnyal meghamisították a statot... 😛
Mondjuk azok a makacs eredmények sem a te "Ez egy átlagos vagy talán azon is aluli D volt." kijelentésedet igazolják. :cool:deepsilver
Milyen eredmények? A 14-2-re gondolsz? Az a fantasztikus O-nak köszönhető. Van egy topik, ahol mindenki leírta az év végi díjazottjait. Én nem véletlen BB-t jelöltem meg év edzőjének, mert számomra a Pats volt az idény legnagyobb pozitív csalódása, ezzel a kerettel ligaelső 14-2, az félelmetesen nagy dolog a szememben.

Ettől viszont a D még nem lesz jobb átlagosnál, az általam felsorolt nagyon fontos mutatókban a mezőny alsó negyede. Így nem lehet SB-ig menetelni a PO-ban az én meglátásom szerint.

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
A Saints tavalyi D-je kib.szott jó egység volt. Hihetetlen mennyiségű labdát szereztek. Igazi playmaker egység volt és ezt a PO-ban is hozták.

Ne a yardokat nézd egy D megítélésénél, mert pl tavaly az alapján a Steelers D TOP5 volt, holott a mezőny első felébe se tenném.Soldados
Soldi!

Minden bizonnyal meghamisították a statot... 😛
Mondjuk azok a makacs eredmények sem a te "Ez egy átlagos vagy talán azon is aluli D volt." kijelentésedet igazolják. :cool:
több mint 13 éve
A Saints tavalyi D-je kib.szott jó egység volt. Hihetetlen mennyiségű labdát szereztek. Igazi playmaker egység volt és ezt a PO-ban is hozták.

Ne a yardokat nézd egy D megítélésénél, mert pl tavaly az alapján a Steelers D TOP5 volt, holott a mezőny első felébe se tenném.Soldados
Idén meg a Pats D szerezte a legtöbb interceptiont, de az most pont az a statisztikai adat lesz, ami nem számít.DoM
De számít. Egy HSZ-szel feljebb írtam is, hogy meglepett, amikor megnéztem, de más, szintén nagyon fontos mutatókban kifejezetten gyenge volt idén a Pats D.

több mint 13 éve

Idén meg a Pats D szerezte a legtöbb interceptiont, de az most pont az a statisztikai adat lesz, ami nem számít.
több mint 13 éve

Soldi!

Egyedül a szerzett labdák száma lepett meg, mert sok meccseteket láttam és egyáltalán nem tűnt fel, hogy ennyi labdát szereztetek.

több mint 13 éve
Törölt felhasználó

Soldi!

Talán a PO szösszenet!!! :cool:
több mint 13 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 6 548 — Ajmo Vatreni
Bill O'Brien eleget mutatott idén, hogy ki lehessen jelenteni van újra támadó koordinátora a csapatnak.DoM
Természetesen az ő munkáját is az egész szezont nézve lehet és kell is megitélni és az meggyöző volt.
több mint 13 éve
Cowboykarcsi Dallas Cowboys 1 874 — Cowboys fan
Pedig ha megnézed a super bowlokat,vagy mondjuk "csak" a konferencia döntőket,mondjuk az elmult 10 évben érdekes módon mind olyan csapat amelyiknek minimum jó de inkább kiemelkedő vagy elit védelme volt/van.Cowboykarcsi
Nem nagyon van időm most összeszedni, meg pontos statisztikám sincs róla, de szerintem az utóbbi időkben a konferenciadöntősök/super bowl résztvevők között több volt a jobb offense-zel rendelkező csapat, mint a top védelmekkel rendelkező. De érdekelne egy ezt megcáfoló statisztika is.
F.Schleck
Nem akarok tovább ide offolni de a nfl csevegőbe válaszoltam Schleck!

The Dallas Cowboys over the past three years: We've put a lot of effort into training Jason Garrett
A JJ féle probléma megoldás hatásmechanizmusa: ha van két kockád, és nem tudod begyömöszölni őket a kerek lyukba, akkor hozz egy harmadik kockát. by betmen
több mint 13 éve
Dega 53 — van
Kösz DoM!

Most olvastam el a Pats.hu-n!

És még valami:ha valaki,azt mondja nekem,hogy a konferenciadöntőn a Steelers-nek fogok szurkolni-tuti leütöm!!
Erre tessék,már vettem is egy sárga kendőt!!! 😉

Go Tommy,Go Pats!!

"Kívánságodra bármilyen színű autót tudunk szállítani,ha a kívánságod fekete!!" Henry Ford
Go Tommy,Go Pats!!
több mint 13 éve
Lehet megint utálkozni, már megszoktam itt, pedig semmi bántót nem írtam. Az, hogy mi lesz 2-3 év múlva nem tudom, de a jelenlegi D nem volt kész egy playoff-runra. ennyit írtam, hogy amíg ilyen a D, addig nem lesz SB.Soldados
A Saints védelme tavaly kész volt a playoff-runra? Körülbelül hasonló védelem volt az is, statisztikákban nem különösebben virított, de rengeteg TO-t csinált. És tudtak nyerni vele.

Szvsz ez a "defense win championships" dolog jól hangzik, de kb. annyira igaz, mint a többi hasonló frappáns mondás. A Chargersé volt idén az egyik legjobb O# és D# is, és mire mentek vele? Egy ergyán játszó ST lerendezte a szezonjukat. Vagy ott van a Green Bay. Ha ők nyerik idén az SB-t, akkor azért nyerik majd, mert jó a védelmük, vagy azért, mert a többi csapaténál jobb az offense-ük? 😉

Olyan szerintem nincs, hogy egy 14:2-es csapat nem kész egy PO-ra. Ennél készebb nem is nagyon lehetne. 😉 Az más kérdés, hogy ettől még nyugodtan kikaphat, mert arra semmi garancia nincs, hogy január közepén egy vasárnapon olyan formát fog ki, mint októberben vagy novemberben. De ez ugyanígy igaz az elit D#-s csapatokra is.peterk2005

Ne a yardokat nézd egy D megítélésénél, mert pl tavaly az alapján a Steelers D TOP5 volt, holott a mezőny első felébe se tenném.

több mint 13 éve
Sziasztok!

Vajon,ha JMD itt van most,akkor mennyiben lett volna más a offense ?
Nyilván a HA kezdődő mondatokról,mindenkinek megvan a véleménye,de akkor nem ilyen konzervatív felfogással megy az offense......?Dega
Éppen a pats.hura írtam:

Bónusz

A negyedik negyedben a sok futásra épülő támadófilozófiát sokan megkérdőjelezték, különösen annak fényében, hogy a támadás végén nem sikerült pontot szerezni. Közel nyolc perc alatt 48 yardot tett meg Tom Brady és a támadósor.

Bill Belichicket kérdezték a találkozó után, hogy visszatekintve nem lett volna bölcsebb a passzokra építve no huddle taktikát alkalmazni:

„Ha ott sikerül pontot szerezni, akkor öt perccel a vége előtt legfeljebb egy touchdown lett volna a hátrány. Nem ez a legelőnyösebb helyzet a rájátszásban, de egyáltalán nem nevezhető rossznak.”

Arra a kérdésre, hogy nem kellett volna felgyorsítani a támadójátékot (hurry up), a vezetőedző válasza egyértelmű volt:

„Nem.”

Hasonló szellemben válaszolt Tom Brady irányító is a WEEI rádió műsorában:

„Nem voltunk két touchdown hátrányban. Ha ott sikerül a gólterületre eljutni, akkor négy perccel a meccs vége előtt, csak egy mezőnygólra lett volna szükség a hosszabbítás kiharcolásához. Nagyon sok dime felállást használtak (6 DB a pályán, hogy minél jobban fedezzék a passz-sávokat), tehát nem olyan egyszerű ezzel szemben csak fellépni a pályára és folyamatosan passzolni. Azt gondoltuk, hogy rendben ti így, akkor mi elkezdünk futni, hogy kihasználjuk ennek a sémának a gyengeségét, és valahogy előrehaladunk a pályán. Ha 15 pont a különbség, akkor az egészen másik történet. Azonban tíz pontnál hittünk benne, hogy touchdownt tudunk szerezni. Ezután még lett volna két időkérésünk, és 4 perc, hogy legalább egy mezőnygóllal kiharcoljuk a hosszabbítást.”
Bill O'Brien eleget mutatott idén, hogy ki lehessen jelenteni van újra támadó koordinátora a csapatnak.
több mint 13 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Lehet megint utálkozni, már megszoktam itt, pedig semmi bántót nem írtam. Az, hogy mi lesz 2-3 év múlva nem tudom, de a jelenlegi D nem volt kész egy playoff-runra. ennyit írtam, hogy amíg ilyen a D, addig nem lesz SB.Soldados
A Saints védelme tavaly kész volt a playoff-runra? Körülbelül hasonló védelem volt az is, statisztikákban nem különösebben virított, de rengeteg TO-t csinált. És tudtak nyerni vele.

Szvsz ez a "defense win championships" dolog jól hangzik, de kb. annyira igaz, mint a többi hasonló frappáns mondás. A Chargersé volt idén az egyik legjobb O# és D# is, és mire mentek vele? Egy ergyán játszó ST lerendezte a szezonjukat. Vagy ott van a Green Bay. Ha ők nyerik idén az SB-t, akkor azért nyerik majd, mert jó a védelmük, vagy azért, mert a többi csapaténál jobb az offense-ük? 😉

Olyan szerintem nincs, hogy egy 14:2-es csapat nem kész egy PO-ra. Ennél készebb nem is nagyon lehetne. 😉 Az más kérdés, hogy ettől még nyugodtan kikaphat, mert arra semmi garancia nincs, hogy január közepén egy vasárnapon olyan formát fog ki, mint októberben vagy novemberben. De ez ugyanígy igaz az elit D#-s csapatokra is.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 13 éve
Dega 53 — van
Sziasztok!

Vajon,ha JMD itt van most,akkor mennyiben lett volna más a offense ?
Nyilván a HA kezdődő mondatokról,mindenkinek megvan a véleménye,de akkor nem ilyen konzervatív felfogással megy az offense......?

Go Tommy,Go Pats!!
több mint 13 éve
kishaszi Pittsburgh Steelers 5 493 — Steelers fan
Én mondjuk fociban is hülyeségnek tartom ezt, ott szerintem pont a kapus az egyik legkevésbé fontos pozíció(annak ellenére, hogyha játszottam, én is kapus voltam), de ez már tényleg az offolás csúcsa. 😊
Azt értem, hogy egy jó védelemmel megfoghatsz egy jó támadósort, de egy jó támadósorral szerintem könnyebben rá tudod erőltetni a játékodat az ellenfélre, mint fordítva. És én ezt tartom a kulcsnak, mert itt már annyira felkészült, és egy szinten lévő csapatok találkoznak, hogy többnyire ez dönt az én meglátásom szerint.F.Schleck
Pedig nem az, tapasztalat 😉
Szerintem amúgy nem fogjuk meggyőzni egymást pár mondatos szösszenetekkel, ezért nem is kéne folytatni itt, mert ez a Pats topik és nem FSlekk és kishaszi oknyomozó irodája😀😀😀

"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 13 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
És utoljára: nem Brady eddig elért eredményeit, se nem képességeit látom máshogy, hanem a kiélezett szitukban való clutch player-ségét.Sobri Jóska
Akkor ezzel a meglátásoddal - ha elfogadjuk a megközelítésedet - legalább 4-5 évet elkéstél...

A Pats utoljára 2007-ben győzött PO-ban, az utolsó győztes meccsen Brady 3 interceptiont dobott, és sz*rul játszott. Az utolsó interceptiont a 4 negyed vége felé dobta - éles szituban 😊 -, a csapat azért nyert, mert utána a D megfogta a Chargers támadást. Éles szituban utoljára 2006-ban virított Tom a PO-ban, szintén a Chargers ellen (GWD az utolsó pillanatokban). Azon a meccsen is sz*rul játszott egyébként, többek között dobott 3 INT-et is. A GWD-t azért vezethette, mert volt egy csapat - és egy D - mögötte. A rá következő héten jól játszott, de a meccs végén - éles szituban - ismét INT-et dobott a Colts ellen, ezzel lett vége a meccsnek. Előző évben a Denver ellen szintén nem játszott jól, 1TD-t és 2 INT-et dobott, mindkettőt a meccs második felében ill. végén, kiélezett szituban.

Összefoglalva, ha clutch szempontból nézed, akkor a 2004-es SB győzelem óta a PO-ban Tom két "könnyebb" meccsen játszott jól - mindkétszer a Jags ellen -, és egy meccsen volt meccset eldöntő szerepe - a 2006-os Chargers ellenin -, amin egyébként sz*rul játszott. Emellett, a 2007-es idénye nagyobb kontrasztott mutatott, mint az idei, akkor az alapszakaszban gyalázta a ligát a teljesítményével, a PO-ban pedig jó indulattal is csak közepesen játszott - egy minden szempontból elit csapatban.

Szóval nem értem mi az ami mást mutatna idén, mint korábban? Brady egy HOF QB, aki ehhez méltóan játszik lassan egy évtizede. De nem isten, hogy minden meccsen, minden szituációban tökéletes legyen. Időnként neki sem megy, időnként ő is hibázik. Mostanában is, és korábban is megtette, az alapszakaszban is és a PO-ban is. Fura dolog emiatt leírni akkor, amikor egyébként élete egyik legjobb szezonját produkálta...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 13 éve
Lehet megint utálkozni, már megszoktam itt, pedig semmi bántót nem írtam. Az, hogy mi lesz 2-3 év múlva nem tudom, de a jelenlegi D nem volt kész egy playoff-runra. ennyit írtam, hogy amíg ilyen a D, addig nem lesz SB.

De sértődni lehet. alapszakasz meccseket felemlegetni lehet, de semmi értelme, mert bántót nem írtam, az alapszakasz pedig egy másik bajnokság.Soldados
Nem kell túlzottan általánosítani sem.
több mint 13 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Pedig ha megnézed a super bowlokat,vagy mondjuk "csak" a konferencia döntőket,mondjuk az elmult 10 évben érdekes módon mind olyan csapat amelyiknek minimum jó de inkább kiemelkedő vagy elit védelme volt/van.Cowboykarcsi
Nem nagyon van időm most összeszedni, meg pontos statisztikám sincs róla, de szerintem az utóbbi időkben a konferenciadöntősök/super bowl résztvevők között több volt a jobb offense-zel rendelkező csapat, mint a top védelmekkel rendelkező. De érdekelne egy ezt megcáfoló statisztika is.

Mondjuk ennek a lónak a túl oldala az, ami már megint elő került, hogy a védelem nyeri a bajnokságot. Szerintem ez ugyanakkora hülyeség, minthogy a QB miatt jó a csapat. Most idén a jó védelmekkel rendelkező csapatok jutottak be a konfdöntőkbe, de csak ebből kiindulni, szerintem nagyon elhamarkodott dolog.F.Schleck
Ezt a mondást nem úgy kell venni, hogy ha van egy jó védelmed, akkor tutibiztos bajnok leszel... 😊
Hokiban, fociban is van egy ilyen kezdő csapatépítési instrukció, hogy "végy egy jó kapust". Nem jelenti azt, hogy automatice sikeres lesz, de azt igen, hogy egy jó támadókkal rendelkező ellenfelet nagyobb valószínűséggel fogsz megállítani.
Mélyebben nem akarok belemenni a témába, mert ez nem a megfelelő hely erre😀kishaszi
Én mondjuk fociban is hülyeségnek tartom ezt, ott szerintem pont a kapus az egyik legkevésbé fontos pozíció(annak ellenére, hogyha játszottam, én is kapus voltam), de ez már tényleg az offolás csúcsa. 😊
Azt értem, hogy egy jó védelemmel megfoghatsz egy jó támadósort, de egy jó támadósorral szerintem könnyebben rá tudod erőltetni a játékodat az ellenfélre, mint fordítva. És én ezt tartom a kulcsnak, mert itt már annyira felkészült, és egy szinten lévő csapatok találkoznak, hogy többnyire ez dönt az én meglátásom szerint.