Philadelphia Eagles
62 feliratkozó
több mint 12 éve
Én meg nem szeretném az ebet kötni a karóhoz, optimista vagyok, mint általában, szerintem van edzőnk, irányítónk, védelmünk, van fantázia, izgalom (sajnos?), eredmények, esély a PO-ra, szerencse és sok egyéb. Ha nem jön össze nagyobb siker, akkor sem dőlök kardomba. A kritikusokat is megértem, mert nélkülük nem megy előrébb a világ, de most nem értek egyet velük, főleg miután egy tényleg erősnek jegyzett csapatot győztünk le. A hátradőlős optimizmus nem az én műfajom, de az elmúlt 2 szezonhoz képes a mostani helyzet már kész aranykor, így most hátradőltem és optimista vagyok. 😊Az tény, hogy a Super Bowlban a Denver ellen ezt e leolvadást majd nem engedhetjük meg magunknak a 2. félidőben (persze csak viccelek 😀 )
easy easy
kill kill
Lane Lane
több mint 12 éve
szerintem volt baj tegnap is, meg a Was ellen is, de megúsztuk. Ha még van 3-4 perc kikapunk.korodiatiA vitában veled értek egyet, ez látszik a hsz-eimből is, de ez a HA van még 3-4 perc, ez mindig rossz érv. Ha van még 40 perc akkor meg lehet újra összekapjuk magunkat.
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 12 éve
szerintem volt baj tegnap is, meg a Was ellen is, de megúsztuk. Ha még van 3-4 perc kikapunk.A Cards ott volt a seggünkben elég veszélyes módon és a Was is az egyenlítésért támadott...és first down-ért is imádkoznunk kellett, jöttek a 3 és outok szépen sorba a meccsek végén.. Nekem nem úgy tűnt hogy van egy tervünk arra az esetre ha baj van, mert már rég baj volt és akkor is 0 yard futás,Foles incomplete, Foles 4 yard futás. Védelem megint kitartott de ez nem lesz mindig így.korodiatiSzerintem amíg vezetünk rég nincs baj, nem fogjuk megnyerni az összes meccset +15 ponttal, persze nekem is jó érzés ha 2 labdabirtoklásnyival vagy többel vezetünk.
A D#-t elfelejtettem méltatni, ők végig pörögték a meccset és mindent megtettek a győzelemért, rajtuk múlt.
Bosszant engem is ha töketlenkedik/belazít az offense, mert azt a 20-30 yardot legalább meg lehetne tenni, hogy egy szar mezőnypozícióba jöhessen vissza az ellen vagy begyötörni egy nyamvadt FG-t vagy azért 3-4 percet is akár le lehetne pörgetni az órából, ezt még tanulni kell, mert erre a szitura úgy látszik nem készülünk eleget és akármit mondotok továbbra is úgy érzem, hogy Kelly csak annyit akar megmutatni abból amit tudhatunk amennyi feltétlenül szükséges (és elég is volt nemdö?), ezért ez a szélsőséges támadójáték. De ettől függetlenül én Foles és Kelly mellett rakom le a voksom, ez a szezon ha rosszul alakul a vége, már akkor is sikeres. És jogos: az istenek szeretnek minket és Nick Foles-t.
A Skins elleni meccsek meg a vesszőparipáim. Az első meccsen kellett volna nekik egy sikeres onside kick meg egy TD drive bő egy perccel a vége előtt a W-hez, a másodikon meg az egyenlítéshez a TD-n kívül egy sikeres 2 pontos is és akkor ott van még a hosszabbítás, ez még szódával is inkább a "lehetnek még problémák", mint a "baj van" helyzet.picksix
több mint 12 éve
A Cards ott volt a seggünkben elég veszélyes módon és a Was is az egyenlítésért támadott...és first down-ért is imádkoznunk kellett, jöttek a 3 és outok szépen sorba a meccsek végén.. Nekem nem úgy tűnt hogy van egy tervünk arra az esetre ha baj van, mert már rég baj volt és akkor is 0 yard futás,Foles incomplete, Foles 4 yard futás. Védelem megint kitartott de ez nem lesz mindig így.korodiatiSzerintem amíg vezetünk rég nincs baj, nem fogjuk megnyerni az összes meccset +15 ponttal, persze nekem is jó érzés ha 2 labdabirtoklásnyival vagy többel vezetünk.
A D#-t elfelejtettem méltatni, ők végig pörögték a meccset és mindent megtettek a győzelemért, rajtuk múlt.
Bosszant engem is ha töketlenkedik/belazít az offense, mert azt a 20-30 yardot legalább meg lehetne tenni, hogy egy szar mezőnypozícióba jöhessen vissza az ellen vagy begyötörni egy nyamvadt FG-t vagy azért 3-4 percet is akár le lehetne pörgetni az órából, ezt még tanulni kell, mert erre a szitura úgy látszik nem készülünk eleget és akármit mondotok továbbra is úgy érzem, hogy Kelly csak annyit akar megmutatni abból amit tudhatunk amennyi feltétlenül szükséges (és elég is volt nemdö?), ezért ez a szélsőséges támadójáték. De ettől függetlenül én Foles és Kelly mellett rakom le a voksom, ez a szezon ha rosszul alakul a vége, már akkor is sikeres. És jogos: az istenek szeretnek minket és Nick Foles-t.
A Skins elleni meccsek meg a vesszőparipáim. Az első meccsen kellett volna nekik egy sikeres onside kick meg egy TD drive bő egy perccel a vége előtt a W-hez, a másodikon meg az egyenlítéshez a TD-n kívül egy sikeres 2 pontos is és akkor ott van még a hosszabbítás, ez még szódával is inkább a "lehetnek még problémák", mint a "baj van" helyzet.
easy easy
kill kill
Lane Lane
több mint 12 éve
Fú én ilyen hosszan ilyen szakmai hozzászólással nem tudok sajnos operálni, de pár dolog számomra is nyilvánvaló. Foles jó irányító, félelmetes számokat produkál, van benne potenciál, fejlődési lehetőség. Bár vannak jó irányító prospectek, de a rizikó benne van az összesben, főleg ha nem a Top 5-be húzunk. Persze Foles nem olyan mobilis meg Kelly sémáiba nem passzol, de el lehet pattogtatni a már sokszor elhangzott közhelyet, hogy Kelly a játékosokra szabja a játékát, Foles pedig megbízható és olyan játékos, akire érdemes és lehet is rászabni. Persze volt egy két pontatlan hosszú passz, és elbaszott screen, de azt is gondoltam, hogy ha Foles eddig nem adott el labdát, ez ellen a védelem ellen el fog, de csak majdnem lett belőle szerencsére (DeSeannak respect). Személy szerint örülök, hogy nem szórjuk a labdákat el, így nem is kell rettegésben töltenem a meccsek jó részét. Szereztünk 2 negyed + 1 drive alatt 24 pontot és ha ott lett volna a seggünkben a cards még ekkor is, akkor biztos vagyok benne, hogy szereztünk volna még többet. Impresszív a támadójátékunk amikor kell és kevés pontot kapunk annak ellenére, hogy hány yardot engedünk és milyen sokat van az ellenfélnél a labda. A Skins (2x) és a Cards ellen megtehettük, hogy ne pörögjük végig az egész meccset és így is nyertünk, bár mindenki azon aggódott, hogy jajj megégünk, én nem, mert biztos vagyok benne, hogy van az a drive, amit elő tudunk kapni és 1,5 perc alatt FG vagy neadjisten TD-ig visszük szorult helyzetebe is, a liga majd összes D#-e ellen. Az Oakland ellen is csak 3/4-en át pörögtünk 😀 😀 De nyilvánvaló, hogy nem lehet egy meccset, vagy az összeset végigpörögni, minden csapat rajta van ezen a hullámvasúton, a New England tegnap pl megszenvedett a Texans-szel. A Chargers szivatott ki minket nagyon ilyen téren, de ott is azért, mert mi elszartuk a time managementet, ők meg nagyon is okosan csinálták. De számomra a legfontosabb, hogy zsebben a W, zsinórban a 4. és ha irányítókról esik szó, felemelem a fejem és azt mondom büszkén nálunk játszik Nick Foles. Fasza gyerek ez ne bántsátok, majd idejön valami futkosó bolond, elszórja a labdákat meg leverik a veséjét aztán 2 szezonon át be van szarva mindenki hogy lesérül vagy sem. Kelly ide vagy oda, nem kell az egész nfl-t megreformálni, nézzük csak meg milyen irányítók nyertek super bowlt és lettek esetleg MVP-k, hát túl sok futott yard nincs a nevük mellett.Mi köze Romonak Foleshoz??? 😀 gondolom tanulni akar Nick tőle...
A Dallasiak meg büszkék lehetnek nagyon Romo és a csapat 2-minute drill képességeire, de ennyi ideig tart nálunk egy átlag td drive.picksix
Just kidding. Remelem ugy alakulnak a dolgok hogy 17. héten meg lesz esélyetek 😛
Szerintem utso fordulós döntés lesz.
több mint 12 éve
azért azok nagy szavak hogy foles győzelemre vezette a csapatot.Igen a védelem teljesítményét kéne méltatni nem Foles-t. Elképesztőt javultak a szezon kezdete óta. Chung az egyetlen nálam aki fekete pontos megint, Wolff rookie-ként jobb nála, nagyon jó érzéseim vannak vele kapcsolatban, biztosan szerel, alacsony súlypont, megfelelően gyors, kemény és még fejlődni fog. Remélem minél hamarabb visszatér.
Én még ilyen mákos QB-t nem láttam Eli óta az NFL-ben mint Foles. 😀
A védelem nyerte meg a mérkőzést, az 5 drive 1 FD igen karcsú volt a végére. Ezen mindenképpen javítani kell.
A védelem meg kurva nagyot játszott, nekik köszönhető a győzelem elsősorban.eaglesmcnabb
több mint 12 éve
azért azok nagy szavak hogy foles győzelemre vezette a csapatot.Én még ilyen mákos QB-t nem láttam Eli óta az NFL-ben mint Foles. 😀
A védelem nyerte meg a mérkőzést, az 5 drive 1 FD igen karcsú volt a végére. Ezen mindenképpen javítani kell.
A védelem meg kurva nagyot játszott, nekik köszönhető a győzelem elsősorban.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 12 éve
Fú én ilyen hosszan ilyen szakmai hozzászólással nem tudok sajnos operálni, de pár dolog számomra is nyilvánvaló. Foles jó irányító, félelmetes számokat produkál, van benne potenciál, fejlődési lehetőség. Bár vannak jó irányító prospectek, de a rizikó benne van az összesben, főleg ha nem a Top 5-be húzunk. Persze Foles nem olyan mobilis meg Kelly sémáiba nem passzol, de el lehet pattogtatni a már sokszor elhangzott közhelyet, hogy Kelly a játékosokra szabja a játékát, Foles pedig megbízható és olyan játékos, akire érdemes és lehet is rászabni. Persze volt egy két pontatlan hosszú passz, és elbaszott screen, de azt is gondoltam, hogy ha Foles eddig nem adott el labdát, ez ellen a védelem ellen el fog, de csak majdnem lett belőle szerencsére (DeSeannak respect). Személy szerint örülök, hogy nem szórjuk a labdákat el, így nem is kell rettegésben töltenem a meccsek jó részét. Szereztünk 2 negyed + 1 drive alatt 24 pontot és ha ott lett volna a seggünkben a cards még ekkor is, akkor biztos vagyok benne, hogy szereztünk volna még többet. Impresszív a támadójátékunk amikor kell és kevés pontot kapunk annak ellenére, hogy hány yardot engedünk és milyen sokat van az ellenfélnél a labda. A Skins (2x) és a Cards ellen megtehettük, hogy ne pörögjük végig az egész meccset és így is nyertünk, bár mindenki azon aggódott, hogy jajj megégünk, én nem, mert biztos vagyok benne, hogy van az a drive, amit elő tudunk kapni és 1,5 perc alatt FG vagy neadjisten TD-ig visszük szorult helyzetebe is, a liga majd összes D#-e ellen. Az Oakland ellen is csak 3/4-en át pörögtünk 😀 😀 De nyilvánvaló, hogy nem lehet egy meccset, vagy az összeset végigpörögni, minden csapat rajta van ezen a hullámvasúton, a New England tegnap pl megszenvedett a Texans-szel. A Chargers szivatott ki minket nagyon ilyen téren, de ott is azért, mert mi elszartuk a time managementet, ők meg nagyon is okosan csinálták. De számomra a legfontosabb, hogy zsebben a W, zsinórban a 4. és ha irányítókról esik szó, felemelem a fejem és azt mondom büszkén nálunk játszik Nick Foles. Fasza gyerek ez ne bántsátok, majd idejön valami futkosó bolond, elszórja a labdákat meg leverik a veséjét aztán 2 szezonon át be van szarva mindenki hogy lesérül vagy sem. Kelly ide vagy oda, nem kell az egész nfl-t megreformálni, nézzük csak meg milyen irányítók nyertek super bowlt és lettek esetleg MVP-k, hát túl sok futott yard nincs a nevük mellett.A Cards ott volt a seggünkben elég veszélyes módon és a Was is az egyenlítésért támadott...és first down-ért is imádkoznunk kellett, jöttek a 3 és outok szépen sorba a meccsek végén.. Nekem nem úgy tűnt hogy van egy tervünk arra az esetre ha baj van, mert már rég baj volt és akkor is 0 yard futás,Foles incomplete, Foles 4 yard futás. Védelem megint kitartott de ez nem lesz mindig így.
A Dallasiak meg büszkék lehetnek nagyon Romo és a csapat 2-minute drill képességeire, de ennyi ideig tart nálunk egy átlag td drive.picksix
több mint 12 éve
biztos vagyok benne, hogy van az a drive, amit elő tudunk kapni és 1,5 perc alatt FG vagy neadjisten TD-ig visszük szorult helyzetebe is, a liga majd összes D#-e ellen. picksixEz netto hülyeség. Ha van ilyen drive-unk, akkor azt folyamatosan szedjük már elő. Mi az, hogy csak szorult helyzetben? Ne mondjad már nekem, hogy az rendben van, hogy egymás után 5-ször puntolunk, mert a Cards két TD távolságban van. Ez azt jelenti, hogy 5 lehetőséget adtunk nekik felzárkózni. Meg is tették.
több mint 12 éve
Fú én ilyen hosszan ilyen szakmai hozzászólással nem tudok sajnos operálni, de pár dolog számomra is nyilvánvaló. Foles jó irányító, félelmetes számokat produkál, van benne potenciál, fejlődési lehetőség. Bár vannak jó irányító prospectek, de a rizikó benne van az összesben, főleg ha nem a Top 5-be húzunk. Persze Foles nem olyan mobilis meg Kelly sémáiba nem passzol, de el lehet pattogtatni a már sokszor elhangzott közhelyet, hogy Kelly a játékosokra szabja a játékát, Foles pedig megbízható és olyan játékos, akire érdemes és lehet is rászabni. Persze volt egy két pontatlan hosszú passz, és elbaszott screen, de azt is gondoltam, hogy ha Foles eddig nem adott el labdát, ez ellen a védelem ellen el fog, de csak majdnem lett belőle szerencsére (DeSeannak respect). Személy szerint örülök, hogy nem szórjuk a labdákat el, így nem is kell rettegésben töltenem a meccsek jó részét. Szereztünk 2 negyed + 1 drive alatt 24 pontot és ha ott lett volna a seggünkben a cards még ekkor is, akkor biztos vagyok benne, hogy szereztünk volna még többet. Impresszív a támadójátékunk amikor kell és kevés pontot kapunk annak ellenére, hogy hány yardot engedünk és milyen sokat van az ellenfélnél a labda. A Skins (2x) és a Cards ellen megtehettük, hogy ne pörögjük végig az egész meccset és így is nyertünk, bár mindenki azon aggódott, hogy jajj megégünk, én nem, mert biztos vagyok benne, hogy van az a drive, amit elő tudunk kapni és 1,5 perc alatt FG vagy neadjisten TD-ig visszük szorult helyzetebe is, a liga majd összes D#-e ellen. Az Oakland ellen is csak 3/4-en át pörögtünk 😀 😀 De nyilvánvaló, hogy nem lehet egy meccset, vagy az összeset végigpörögni, minden csapat rajta van ezen a hullámvasúton, a New England tegnap pl megszenvedett a Texans-szel. A Chargers szivatott ki minket nagyon ilyen téren, de ott is azért, mert mi elszartuk a time managementet, ők meg nagyon is okosan csinálták. De számomra a legfontosabb, hogy zsebben a W, zsinórban a 4. és ha irányítókról esik szó, felemelem a fejem és azt mondom büszkén nálunk játszik Nick Foles. Fasza gyerek ez ne bántsátok, majd idejön valami futkosó bolond, elszórja a labdákat meg leverik a veséjét aztán 2 szezonon át be van szarva mindenki hogy lesérül vagy sem. Kelly ide vagy oda, nem kell az egész nfl-t megreformálni, nézzük csak meg milyen irányítók nyertek super bowlt és lettek esetleg MVP-k, hát túl sok futott yard nincs a nevük mellett.A Dallasiak meg büszkék lehetnek nagyon Romo és a csapat 2-minute drill képességeire, de ennyi ideig tart nálunk egy átlag td drive.
easy easy
kill kill
Lane Lane
több mint 12 éve
Foles statjai briliánsak, a Red-zoneban pedig rendkívül hatékony ezen a területen sokkal jobb mint Vick és megint nyertünk tehát nem kéne okoskodni, de aki látja a meccseinket az szerintem jogosan fejezi ki aggodalmát Nick miatt. Hozzáteszem lehet hogy fejlődni fog és túl türelmetlenek vagyunk..De nagyon csalókák a számai, nagy része screen passzokból jön össze, ami szerintem nem nagy tudomány, inkább a play hívójának érdeme. Rengeteg int-től mentették már meg az elkapók, hosszú passzai erőtlenek. 1. félidőben szerintem 3 releváns passza volt, egy szép Shady-nek, 1 Td Ertz-nek, egy Avantnak ami rövid lett,bravúrral összeszedte de ha jó helyre megy még +15 yard. Emellett tényleg screeneket is rontott. Aztán jött a fantasztikus drive a 3. negyed elején ami alapján azt mondom sima franshise Qb, aztán a végén megint semmi, jól látható volt a meccs végén , hogy pánikba van, hogy le kéne zárni a meccset, nem a legjobban kezeli a nyomást. Ha a végén az int-jét ami hatalmas rookie mistake volt, nem fújják vissza a bírók akkor kikapunk. És akkor nem hiszem hogy ilyen pozitív lenne a megítélése.
De a legnagyobb problémám, hogy Foles-al az egész nyáron gyakorolt, Vick-re szabott option-read játék nem működik. Ezért esnek folyamatosan Shady számai, a futójátékunk egyre gyengébb. + Desean-t sem tudja használni, a hosszú passz nem az erőssége. A 2 legnagyobb playmakerünk egyértelműen visszaesett. De így is nyertünk eddig és amíg ez így van nem probléma, de ha Foles-nak egy kis peche lett volna a Was és az Arizona elleni meccset is bukhattuk volna, mert a végén egy rohadt Fg-ig se jutottunk el amivel lezárhattuk volna mind2 meccset. A védelemnek kellett megnyerni a meccset már sokadjára és ez a jövőre nézve nem túl biztató..
Ki-ki meccsen bukni fogunk ha nem tudjuk lezárni a mérkőzést és ez Foles felelőssége is nem lehet mindent a playcallingra fogni.
Kicsit ellentmondásos a hsz-em de azért mert magam is tanácstalan vagyok, nem igazán tudom még hova tenni Foles-t, hogy akarom-e hogy maradjon vagy nem. Egyet biztosan akarok jussunk play-offba, de vannak kétségeim.
több mint 12 éve
A play átvezénylés a Kelly offenseben szerintem nehezebben észrevehető, mert elég sok option-t épít a legtöbb játékba, és az option-ök közötti választás Nick dolga. És itt nem csak read-optionről beszélek, hanem a run/pass option-ről, ahol Shady úgy fut, hogy nem tudja hogy megkapja-e a labdát, vagy Foles megtartja és passzol inkább.CooltiszoA read-option, vagy zone-read az azt jelenti, hogy olvassa a védelmet az irányító, és dönt. Dönt arról, hogy futás legyen az alapján, hogy hányan vannak a boxban pl, vagy passz, ha lát egy jó missmatchet valahol (pl több WR, mint rájuk jutó védő, vagy 1v1-ben TE egy kis LB-vel, gyors WR lassú DB ellen stb.), vagy pedig Ő maga fut a lasztival. Foles esetében ez a harmadik option eléggé gyenge, de eddig nagyjából jól döntött, és a biztos 10 yardokat hozta vele. Meg inkább a screen adja neki a harmadik opciót.
Összegezve a read-option az pont a pass/run option.
Amúgy egyáltalán nem Foles-on múlt, hogy nem lett legalább 3 intje. Az uccsó holding mentette meg egytől, egytől DeSean, egytől pedig Cooper, de volt megpattanó laszti is, meg még egy-két necces play.
Mondjuk jó topik vagyunk, megvertünk egy tisztán playoffra gyúró top5 védelmű Cardsot, és sírunk 😀 Láttunk már RGIII-tól ennél nagyobb homály meccseket, érte meg a fél franchiset odaadták. Egy olyan másfél negyed alapján ahol a playcalling is nagy szar volt, még nem kell ítélni sokat, lesz itt még olyan meccs, amikor bizonyítani kell, jön Megatron, vele lépést kell majd tartani, hozni kell egy Viking és egy Maci meccset, és a végén alighanem PO-ról döntő csoportmeccset. Ki fog derülni, hogy mi fából faragták.
több mint 12 éve
A play átvezénylés a Kelly offenseben szerintem nehezebben észrevehető, mert elég sok option-t épít a legtöbb játékba, és az option-ök közötti választás Nick dolga. És itt nem csak read-optionről beszélek, hanem a run/pass option-ről, ahol Shady úgy fut, hogy nem tudja hogy megkapja-e a labdát, vagy Foles megtartja és passzol inkább. Semmi bajom a kritikus szemlélettel, sőt, jobban tudom értékelni mint a rózsaszín ködöt, csak véleményem szerint kicsit átesünk már a ló túloldalára. Ha a következő 4 meccséből 2 rossz lesz, akkor is tett eleget idén hogy jövőre megkapja a bizalmat. Nem mondom én hogy nem lehet QB-t draftolni, akár magasan is, sőt, ha olyan játékos van aki megéri az adott pozícióban és QB akkor be is kell húzni, mert egy jó backup qb aranyat ér, és ha nem lesz rá "szükség" mert Nick beváltja a reményeket, akkor is jó áron elcserélhető. De nem tudunk olyan irányítót húzni, aki biztosabb opció jövőre mint Foles, se Bridgewater, se Mariotta, viszont cserébe legalább az idei draftot, de valószínűleg még többet fel kellene áldozni értük, ami egyszerűen nem éri meg. Ellenben kimondottan örülnék egy Hundley-nak vagy Carr-nak, ha kijön és elérhető lesz a pick-ünkkel. Foles igazi mércéje jövőre lesz, ennyi tapasztalattal már elvárható lesz tőle sok dolog, és idén megmutatta hogy képes nyerni az NFL-ben, úgy hogy ebben az offenseben még van fejlődési lehetőség bőven.
több mint 12 éve
Folest én még nem láttam áthívni egy playt sem (már csak ezért sem említhető egy lapon a "nagyokkal" ) ...de majd fejlődik . 😊 Kelce tényleg csak a protectiont ossza szét, de Ő az aki figyeli , hogy mivel készül az ellenfél védelme. (Foles csak levezényli amit hívtak) Pump fake volt ma is, de ez nem oltja le mindig az ellenfelet. 😊Foles meg azért van most "elővéve"...mert nagyon fontos az Ő játéka a jövőre nézve. Nem véletlen, hogy kritikus szemmel nézzük páran...mert most...ezeken a meccseken dől el, hogy új QB kell a csapat élére(?)...vagy van fejlődés ebben a srácban és vele érdemes folytatni....Azért a preseasonhoz képest jelentős a fejlődés nála(ott még a snapre sem figyelt), de nem emelném még ki és nem kötelezném el mellette magam amíg látható hibái vannak.

E-A-G-L-E-S EAGLES !
több mint 12 éve
Ha csak az általad kiemelt mondatot nézzük akkor tényleg félreérthető talán, de kiemeltem én is egy mondatot, ami jelzi hogy természetesen köze sincs Manninghez és Bradyhez jelenleg, de kérlek mutass egy másod éves irányítót akinek van. A Kelce a protection-ket osztja szét, nem a playt befolyásolja, ő nem fogja áthívni a futást ha meglát valamit. Nem tudom, ennek semmi köze a védelem manipuláláshoz. Továbbra is Kelly és Foles hívja át a játékot ha lát valamit és nem Kelce. De amit értettem nála a védelem manipulálásán az a pump fake, a tekintet, hogy mikor és hogy pásztázza a pályát. Nem tudom a mai meccsen volt-e ilyen, de az előzőeken biztosan tudom állítani hogy elég sok olyan nagy játékunk volt, ahol eladta a pump fake-et egyik oldalra amire harapott a védelem és ment is a passz az ezáltal területet kapó elkapó felé, vagy olyan play ahol egyáltalán nem nézett a kiválasztott elkapójára, hanem követte a másikat és a szemét pásztázó safety bizony ezt olvasta, majd az utolsó pillanatban váltott. Ezt hívom manipulációnak és ebben az utóbbi időben igenis mutatott jeleket, hogy idővel (évek), ha képes lesz tovább fejleszteni akkor igen nagy magasságokba érhet, mert ez a képesség csak a legnagyobbak sajátja. Ettől ő még nem lesz az, és természetesen fejlődnie kell, hogy megközelítse egyáltalán bármelyiket is, attól függetlenül hogy statisztikailag minden idők egyik kiemelkedő qb szezonját hozza (rating, td-int arány, 7 td meccs). Valahogy nem érzem, hogy eléggé kontextusba vannak helyezve ezek a dolgok. Ha teljesen átlagos statokat hoz az utolsó 4 meccsen, (pl. 6 TD-6 INT, akkor jobb szezonja lesz mint Vicknek az MVP 2. 2010-es szezonjában 25 TD 6 int, mindezt kevesebb meccsen). Nem szabad nagy következtetéseket levonni a játékából szerintem még, mert amit most hoz, azon van még mit csiszolni ránézésre, és legfőképp fenn is kell tartani hosszabb távon, de egy ilyen meccs után mint a mai kb elő van véve? Nekem ez furcsa. Egy másod éves irányítóról beszélgetünk, aki 6 meccsen kezdett első szezonjában, és idén is csak 8. kezdő meccse ha jól számolom, a hibák természetesek és kötelezőek, a mostaninál sokkal nagyobb mértékben....Jól olvasod...FOLES nem játszott jól...és nem csak a mentések mentették meg a seggét...sokszor egy egyszerű screent nem tudott megoldani Shady felé...és ez az ami aggasztó. Persze nyertünk és ez tök jó...meg Foles sem adta el végül is....így is lehet nézni...., de ettől még ne emlegessük Őt egy lapon Bradyvel vagy Manningel(mert ez nevetséges).....mert semmi köze (még) az említett irányítókhoz.
Tényleg nem értem azt a felvetést sem, hogy most eldőlt hogy nem ő lesz a franchise qb. Miért is? Egy ideális világban persze erősebb lenne a karja valamivel és kb a magassága mellé Newton atletikussága is társulna hozzá, de a legnagyobb erénye felülbecsülhetetlenné válhat ha képes lesz fejlődni még. Képes manipulálni a védelmeket, ami a legnagyobb irányítók sajátja (Manning, Brady, Brees, Rodgers). Emlékszem hányszor láttam az előbb felsorolt irányítókat egyszerűen szétszedni az ellenfeleiket azáltal hogy észrevették mit mutat a D, vagy éppen eladtak egy játékot, amire rámozdult az egész D és jött az easy pitch and catch, erre Foles a fiatal irányítók közül talán a leginkább hajlamosabbnak tűnik (Luckban látom még ezt a potenciált). Griffin, Wilson, Kaepernick? Vitathatatlanul tehetségesebbek sok területen mint Foles, de ebben közel sem. És ha ezt valóban ki tudja fejleszteni akkor sose cserélném el az ő képességeikért cserébe (Lásd Vicket, nincs nála fizikálisan tökéletesebb irányító, de fejben sose tudta megközelíteni a nagyokat, sose lett belőle konzisztens győztes). Foles eddig minden egyes teszten jelessel vizsgázik. Igen, volt a Dallas meccs, de az is jó volt arra hogy kiderült hogy vissza tud rázódni egy-egy rosszabb meccs után (mindig lesz rossz meccse egy irányítónak). Képes elviselni az ütéseket, alapvetően nem pánikol, nem hoz hülye döntéseket (a PP pick az volt, de ez a többi irányítóval összehasonlítva továbbra is fokozottan igaz), bevonja a playmakereket, ad lehetőséget RAC yardokra, stb stb. NFL rekordokat döntöget a srác egy közel sem tökéletes csapattal.
Cooltiszo
Jó úton haladunk, de nem szabad elszállni...........................................
Folesról nem szabad lemondani mint franchise QB, de még sokat kéne fejlődnie. Kiemeltem mert szemen b@szott!....képes manipulálni a védelmeket?????? azt , hogy? ha nem is olvassa a védelmeket. Nem lehetett nem észrevenni, hogy Kelce olvassa az ellenfél védelmét és segít elosztani az embereket.
A többiben osztom a véleményed...mert közel sem játszottunk ki még mindent és van még elég play a tarsolyban és semmi baj nincs idén ha így sem lesz PO...mert tényleg jó úton haladunk,.....de ne legyünk vakok!
Amúgy üdv újra a fórumon. 😊Greengo
Szerk:
Egy kis Foles-Raiders manipuláció egy Washington írótól: www.washingtonpost.com/blogs/football-insider/wp/2013/11/14/how-nick-foles-and-michael-vick-attack-defenses-differently/ (a cikk második felében)
Egy kis Chipwagon elemzés Foles játékáról: chipwagon.typepad.com/eagles/2013/11/how-good-is-nick-foles-bye-week-edition.html#more (olyan erényeket villogtat, amit könnyű nem észrevenni élőben, de mégis kiemelkedően sikeressé tehetik - lásd az anticipation throws részt például)
több mint 12 éve
Üdv újra Srácok 😊Jól olvasod...FOLES nem játszott jól...és nem csak a mentések mentették meg a seggét...sokszor egy egyszerű screent nem tudott megoldani Shady felé...és ez az ami aggasztó. Persze nyertünk és ez tök jó...meg Foles sem adta el végül is....így is lehet nézni...., de ettől még ne emlegessük Őt egy lapon Bradyvel vagy Manningel(mert ez nevetséges).....mert semmi köze (még) az említett irányítókhoz.
Rég nem írtam a topicba, és úgy tűnik a régi fiókom is eltűnt, de sebaj.
Jól olvasom hogy Foles rosszul játszott? Most is? 3 TD 0 INT-i, 1 nagy hülyeség, ahol megmentette a holding és 1 túl kockázatos DJax deep pass. Ez rossz teljesítmény? 100+ QB rating, idén a 6. legtöbb TD-t adta a ligában, úgy hogy nem játszott kb 4 meccsen. Tökéletes volt? Nem, az utolsó másfél negyedben kellett volna egy kis plusz, de ha így fog játszani, akkor hatalmas irányító lehet belőle. Ma egy top 10 (egyes korrigált statisztikák szerint 2. legjobb) védelem ellen játszott, méghozzá 2,5 negyeden át fantasztikusan. A maradék másfél negyedre ez nem igaz, de ez nem egyirányú utca, ebben közrejátszik sok minden (futójáték, protection, play call). A meccset simán megnyerhettük volna a 4.negyed elején, ha nem csinálunk 2 teljesen felesleges és hülye penaltyt.
Tényleg nem értem azt a felvetést sem, hogy most eldőlt hogy nem ő lesz a franchise qb. Miért is? Egy ideális világban persze erősebb lenne a karja valamivel és kb a magassága mellé Newton atletikussága is társulna hozzá, de a legnagyobb erénye felülbecsülhetetlenné válhat ha képes lesz fejlődni még. Képes manipulálni a védelmeket, ami a legnagyobb irányítók sajátja (Manning, Brady, Brees, Rodgers). Emlékszem hányszor láttam az előbb felsorolt irányítókat egyszerűen szétszedni az ellenfeleiket azáltal hogy észrevették mit mutat a D, vagy éppen eladtak egy játékot, amire rámozdult az egész D és jött az easy pitch and catch, erre Foles a fiatal irányítók közül talán a leginkább hajlamosabbnak tűnik (Luckban látom még ezt a potenciált). Griffin, Wilson, Kaepernick? Vitathatatlanul tehetségesebbek sok területen mint Foles, de ebben közel sem. És ha ezt valóban ki tudja fejleszteni akkor sose cserélném el az ő képességeikért cserébe (Lásd Vicket, nincs nála fizikálisan tökéletesebb irányító, de fejben sose tudta megközelíteni a nagyokat, sose lett belőle konzisztens győztes). Foles eddig minden egyes teszten jelessel vizsgázik. Igen, volt a Dallas meccs, de az is jó volt arra hogy kiderült hogy vissza tud rázódni egy-egy rosszabb meccs után (mindig lesz rossz meccse egy irányítónak). Képes elviselni az ütéseket, alapvetően nem pánikol, nem hoz hülye döntéseket (a PP pick az volt, de ez a többi irányítóval összehasonlítva továbbra is fokozottan igaz), bevonja a playmakereket, ad lehetőséget RAC yardokra, stb stb. NFL rekordokat döntöget a srác egy közel sem tökéletes csapattal.
Megmondom őszintén ha a Dallas megnyeri a csoportot mi pedig lemaradunk a rájátszásról, akkor is csak rövid ideig leszek letörve, mert itt végre elindult valami nagyon pozitív. Képesek vagyunk küzdeni, akarni és rengeteg olyan játékelemet villogtattunk meg időszakosan ami nyerő lehet a jövőben. Az offense közel sincs végleges formájában, valamiért úgy érzem hogy jövőre még nagyobb tempót és nagyobb playbook-ot fogunk alkalmazni, amiben otthonosan fognak már mozogni. A D szívével végre semmi baj nincs a világon, ők tehetségesebbek lehetnének és remélhetőleg lesznek is a draft után(OLB, CB), de itt is olyan fejlődéseket tapasztalhatunk amit évek óta nem.Cooltiszo
Jó úton haladunk, de nem szabad elszállni...........................................
Folesról nem szabad lemondani mint franchise QB, de még sokat kéne fejlődnie. Kiemeltem mert szemen b@szott!....képes manipulálni a védelmeket?????? azt , hogy? ha nem is olvassa a védelmeket. Nem lehetett nem észrevenni, hogy Kelce olvassa az ellenfél védelmét és segít elosztani az embereket.
A többiben osztom a véleményed...mert közel sem játszottunk ki még mindent és van még elég play a tarsolyban és semmi baj nincs idén ha így sem lesz PO...mert tényleg jó úton haladunk,.....de ne legyünk vakok!
Amúgy üdv újra a fórumon. 😊

E-A-G-L-E-S EAGLES !
több mint 12 éve
Összességében egy jó védelem ellen elfogadható a 24 szerzett pont és Foles játéka is (112-es rate így is), de a játék képe nem volt megnyugtató. A 3. negyed második fele után teljesen homály lett az O, nemcsak Foles mások is (a fal is), de Foles játékán látszott legjobban, mert az ő kezén megy át a legtöbb labda. Ezeket a hosszabb passzokat nem erőltetném ennyit Folesszal, tud hosszú TD-t dobni, de nem ez az erőssége, most legalább 2-szer az elkapók mentették az intet, ami eddig nem volt jellemző.De itt a lényeg:

😀

több mint 12 éve
Üdv újra Srácok 😊Rég nem írtam a topicba, és úgy tűnik a régi fiókom is eltűnt, de sebaj.
Jól olvasom hogy Foles rosszul játszott? Most is? 3 TD 0 INT-i, 1 nagy hülyeség, ahol megmentette a holding és 1 túl kockázatos DJax deep pass. Ez rossz teljesítmény? 100+ QB rating, idén a 6. legtöbb TD-t adta a ligában, úgy hogy nem játszott kb 4 meccsen. Tökéletes volt? Nem, az utolsó másfél negyedben kellett volna egy kis plusz, de ha így fog játszani, akkor hatalmas irányító lehet belőle. Ma egy top 10 (egyes korrigált statisztikák szerint 2. legjobb) védelem ellen játszott, méghozzá 2,5 negyeden át fantasztikusan. A maradék másfél negyedre ez nem igaz, de ez nem egyirányú utca, ebben közrejátszik sok minden (futójáték, protection, play call). A meccset simán megnyerhettük volna a 4.negyed elején, ha nem csinálunk 2 teljesen felesleges és hülye penaltyt.
Szerk: Én nem láttam azt a sok homály dobást. Volt 1-2 (pl screen McCoynak és Rileynak), de alapvetően én inkább azt láttam hogy megadta a lehetőséget az elkapóknak arra hogy talán elkapják, de a védőknek esélyt sem adva. Amikor valaki elkezd mindent az emberre dobni, akkor egy kis céltévesztés inti lesz, ha az elkapód elé, külső válla felé, magasan dobod, akkor lehetőséget adsz rá hogy meglegyen a play miközben minimalizálod a TO esélyét. Volt pár olyan dobása ahol 1 yardon belül volt az elkapó, de védőnek esélye sem volt, és ezek nem wide open elkapók voltak. Én tudok élni az ilyen játékokkal.
Megmondom őszintén ha a Dallas megnyeri a csoportot mi pedig lemaradunk a rájátszásról, akkor is csak rövid ideig leszek letörve, mert itt végre elindult valami nagyon pozitív. Képesek vagyunk küzdeni, akarni és rengeteg olyan játékelemet villogtattunk meg időszakosan ami nyerő lehet a jövőben. Az offense közel sincs végleges formájában, valamiért úgy érzem hogy jövőre még nagyobb tempót és nagyobb playbook-ot fogunk alkalmazni, amiben otthonosan fognak már mozogni. A D szívével végre semmi baj nincs a világon, ők tehetségesebbek lehetnének és remélhetőleg lesznek is a draft után(OLB, CB), de itt is olyan fejlődéseket tapasztalhatunk amit évek óta nem.
több mint 12 éve
Azért Foles most durván kapta egész meccsen és sokszor jött ki nehéz szitukból. Persze nem volt ma kifejezetten jó, de egy elit #D ellen játszott Int nélkül 3 TD-vel, nem mellesleg nyertünk is. És akkor azt mondjuk hogy Foles nem játszott jól (tényleg nem), hát hol volt ilyen mondjuk Vick-nél? 3 TD, 0 Int, W és ez volt a szar játék tőle. Ezen gondolkodjunk azért kicsit.MirrMurrEttől még Foles nem játszott jól. Qrva sok homály dobása volt.....elé-mögé-mellé. Látszott, hogy nagyobb nyomás ellen(jobb védelem ellen) nem megy annyira. Ezt kell látni és nem azt, hogy 3 TD 0 int...Jah , hogy 0 int ...na ezt is megköszönhettük párszor...DeSean mentése stb. Nem Vicket kell felhozni mellé( NEM MÉRVADÓ )...remélem érthető! 😊

E-A-G-L-E-S EAGLES !
több mint 12 éve
Mondjuk egy normális irányító szanaszét kapta volna a védelmünket. Ezúttal az Arizona O bénaságának köszönhetjük a dolgot, voltak Palmernek olyan homályai, hogy csak úgy néztünk. Foles meg kifejezetten szar volt az utolsó másfél negyedben, de legalább ezúttal nem az egész meccsen. Tudnám, hogy 24 pontot felpakolunk, aztán erre egymás után 5-ször puntolunk, hogy az micsoda. Még csak egy szaros FG sem. Ez a kurva gáz. Mondjuk a bírók is kritikán aluliak voltak. Olyan sima incomlete passzt adtak meg kulcs szituban, hogy a hajunkat fogtuk...
Chung is bekaphatja, már megint kétszer szerelte le a saját védőtársát, az egyiknél Fitzről gyakorlatilag leszedte Boykint, és TD lett....nagyon kell Wolff vissza.
több mint 12 éve
Azért Foles most durván kapta egész meccsen és sokszor jött ki nehéz szitukból. Persze nem volt ma kifejezetten jó, de egy elit #D ellen játszott Int nélkül 3 TD-vel, nem mellesleg nyertünk is. És akkor azt mondjuk hogy Foles nem játszott jól (tényleg nem), hát hol volt ilyen mondjuk Vick-nél? 3 TD, 0 Int, W és ez volt a szar játék tőle. Ezen gondolkodjunk azért kicsit.
több mint 12 éve
A meccsnek vége 7-5tel állunk a sorsunk a kezünkben 😊 szerintem ez a lényeg.Philly oldalon eléggé szaggat a meccs utáni musor 😕
több mint 12 éve
Mondjuk egy kicsit azért fáj, hogy AP JC és ML simán otthagyja ma Shady-t sőt lehet holnap AM is.
több mint 12 éve
Srácok, meg lett mondva, nem mi nyertünk meccset, hanem a zebrák. :p 😀Foles nem volt erős, de azt azért nézzük, hogy egy top tier D# ellen tolta, ahhoz képest meg bőven nem volt rossz, a playcalling viszont a meccs végén ismét botrány volt támadó oldalon, ezen mindenképp változtatni kell-
több mint 12 éve
Én pedig azt mondom, hogy legyen.Aki egy ilyen meccset meg tud nyerni a rengeteg viszontagság ellenére is, az tényleg megérdemli. Ne feledjük, egy másodéves QB-ról van szó. Példálózhatnék Luckkal, akinek még gyengébb a statisztikája ma, mint Folesnak, a Colts drukkerek mégsem akarják kirakni a csapatból. Kell az állandóság, Foles megérdemli, hogy legalább jövőre megkapja az esélyt kezdőként. (Persze a drafton jöhet QB mögé, nyugodtan).
Foles ma egy elit defense ellen győzelemre vezette a csapatot, ezt ne feledjük.