NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Thanksgiving tripla
536
57
18:30-tól, ARENA4
Pittsburgh Steelers
74 feliratkozó
több mint 7 éve
Akkor gondolatolvasó lehetsz, mert én nem mondtam, hogy seed 1 lesz a Steelers, csak azt, hogy azért küzdünk és az a cél. 😉Én csak azt tudom, hogy a Jax megnyeri a csoportját, de azért a Steelers, a Pats, a Chiefs 2-3 meccsel biztosan többet fog nyerni, szóval a seed4 eléggé valószínűnek látszik. De ha seed5 vagy seed6, akkoris a seed1-es Steelerssel lesz a meccs. A Steelers seed1-ét pedig tőled tudom. 😉Nem kell odamennetek. A Jaguars érkezik a Heinzre, aztán lehet menni nyaralni. 😛Te már a kiemeléseket is tudod? :p Amúgy a JAX-nél győzelemnél álmodozás megy, vereségnél pedig a draft a téma. 😊 De kívánom, hogy 10 év után sikerüljön PO-ba jutni. 😉 És hogy miért nem tartok a JAX-től? Két dolog miatt: nulla PO-rutin, Bortles.
kephost.com/images/2017/11/07/pj930.png
Sobri Jóska
yooker hasonlóképpen beszélt az Eagles-ről és magam is így látom, mind az állami rivális, mind a JAX helyzetét.
Soldados
Nem tudom mi megy a Jax-nél, csak azt tudom, amit láttam, hogy majdnem elcsíptétek a roxforti vonatot pár hete, csak egy negyed hiányzott.
Abban igazad van, hogy tartani nem kell a Jaxtől, az 5. héten se kellett. Csakhát az, hogy ki kitől tart szerencsére semmiféle relációban nincs azzal, ami történik.
És tudod mit írtak a PO kezdete elött a Patriotsról 2002 elején, hogy miért nem veszélyesek? Két dolgot: nulla PO-rutin, és Brady.
Sobri Jóska
Mellesleg Brady akkor még ismeretlen volt, viszont Bortles-t szerencsére ismerjük. 😊 Illetve egy alapszakaszmeccsből ne vonj le túlzott következtetéseket, tavaly a Fins hülyére vert minket a 6. héten, aztán jött a PO és macska-egér harc volt.
De szerencsére Tomlin is annyira nem franchise-fitt évek óta, ahogy Brady kiégett, így még a végén megnyerjük a hetediket. :p Legalábbis örülnék, ha kicsit többet szajkóznád a Tomlinnal nem nyerünk több SB-t, mert a vuduzásod be szokott jönni fordítva. 😊
Szerkesztette: Soldados
The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 7 éve
Én csak azt tudom, hogy a Jax megnyeri a csoportját, de azért a Steelers, a Pats, a Chiefs 2-3 meccsel biztosan többet fog nyerni, szóval a seed4 eléggé valószínűnek látszik. De ha seed5 vagy seed6, akkoris a seed1-es Steelerssel lesz a meccs. A Steelers seed1-ét pedig tőled tudom. 😉Nem kell odamennetek. A Jaguars érkezik a Heinzre, aztán lehet menni nyaralni. 😛Te már a kiemeléseket is tudod? :p Amúgy a JAX-nél győzelemnél álmodozás megy, vereségnél pedig a draft a téma. 😊 De kívánom, hogy 10 év után sikerüljön PO-ba jutni. 😉 És hogy miért nem tartok a JAX-től? Két dolog miatt: nulla PO-rutin, Bortles.
Sobri Jóska
yooker hasonlóképpen beszélt az Eagles-ről és magam is így látom, mind az állami rivális, mind a JAX helyzetét.
Soldados
Nem tudom mi megy a Jax-nél, csak azt tudom, amit láttam, hogy majdnem elcsíptétek a roxforti vonatot pár hete, csak egy negyed hiányzott.
Abban igazad van, hogy tartani nem kell a Jaxtől, az 5. héten se kellett. Csakhát az, hogy ki kitől tart szerencsére semmiféle relációban nincs azzal, ami történik.
És tudod mit írtak a PO kezdete elött a Patriotsról 2002 elején, hogy miért nem veszélyesek? Két dolgot: nulla PO-rutin, és Brady.
több mint 7 éve
Tomlin 2 területet jelölt meg, amiben fejlődni kell: TO-mutató (jelenleg -1), splash playekEddig elégedett Bryant hozzáállásával és ahogy reagált a padoztatásra.
Mitchell Achilles-problémákkal küzd, majd meglátjuk az injury reportokból, hogy mennyire komoly.
The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 7 éve
Nem kell odamennetek. A Jaguars érkezik a Heinzre, aztán lehet menni nyaralni. 😛Te már a kiemeléseket is tudod? :p Amúgy a JAX-nél győzelemnél álmodozás megy, vereségnél pedig a draft a téma. 😊 De kívánom, hogy 10 év után sikerüljön PO-ba jutni. 😉 És hogy miért nem tartok a JAX-től? Két dolog miatt: nulla PO-rutin, Bortles.
Sobri Jóska
több mint 7 éve
Nem kell odamennetek. A Jaguars érkezik a Heinzre, aztán lehet menni nyaralni. 😛Jelenleg én is így látom, de még nagyon sok van hátra, így sok minden változhat. Egyelőre jól állnak a csillagzatok, és azért kell dolgozni, hogy mienk legyen a 1st seed és végre ne nekünk kelljen Rókalyukba menni.ehhez pedig jelen állás szerint elképesztően jók a feltételek!Nálunk SB or bust év van. Szóval semmi olyan alkuba nem mennék bele, aminek a végén nem Big Ben, Tomlin és Rooney emeli magasba a Vince Lombardi Trófeát. 😊Fusson össze a 2 csapat az AFC döntőben, aztán ott nyerjen a jobb formában lévő csapat. Deal?Csak aztán nehogy megismétlődjön 2007 esete ... a fele már megvan. . 😉 😊Good luck! 😊 És semmi gond, elsőre se érdekelt, hogy mennyi az annyi. Sok-kevés háromszor - nekem ennyi elég. :p
Amúgy bocsi mindenkitől, eltévesztettem, 97-23 az a pontdifi köztünk és az AFC North között.
iktriad
Soldados
iktriad
Soldados
gyenge az AFC idén
a NE egyetlen riválisként idén nem tűnik verhetetlennek és az NFC is teljesen szürke
az Eagles a PO-ban (legkésőbb a SB-ban) bele fog betlizni a rutintalanság miatt ...
yooker
Soldados
több mint 7 éve
gabor25
5 144
Juju es Troy Polamalu talalkozasa... Jo cikk...247sports.com/nfl/pittsburgh-steelers/Bolt/LOOK-Pittsburgh-Steelers-WR-JuJu-Smith-Schuster-meets-Troy-Polamalu-110051459
twitter.com/TeamJuJu/status/927237966824538112/photo/1
twitter.com/Steel_Curtain4/status/920000600254935041/photo/1
Szerkesztette: gabor25
több mint 7 éve
no
7 305
Gyurut en nem adok. A serulest se vallald be, en neked adom az enyemet az oldalvonal melle, az oldalvonalra, a kezedbe, de foleg inkabb postan. 😊 Kicsit regi, de meg nem sargult meg.Vállalom, hogy bárki helyett megsérülök, ha garantálják nekem a SB belépőmet az oldalvonal mellé. Még a gyűrű sem kell. Mondjuk ha adják.... 😀Huuuuu. Nem sokszor van olyan, hogy a depo.com-on lehoznak egy tökéletes értékelést. Emlékszem, hogy áradoztak róla, mindenben az volt a megállapítás, hogy "tudja és tudja és tudja", "csak" ugye alsóbb osztályból jött, így kérdés volt, hogy fel tud-e nőni a feladathoz. Hát úgy néz ki felnőtt. Élvezet nézni ahogy játszik.Bryant kezdő lesz, illetve Hargrave snapszámát növelni akarják.Örülök mindkettőnek...ráadásul már nem lehet úgy fogni Bryantet, hogy vagy ő vagy AB kapja a labdát, mert felnőtt és legalább annyira veszélyes JuJu is. Ha már Bell-t, mint WR nem is veszem számításba. Itt idén még annyit nem láttuk őt, mint tavaly pl. Hargrave pedig fenomenális húzás volt, tökéletesen illik Tuitt és Heyward közé...
Soldados
Klaci79
Ha visszaemlékeztek mennyire el voltunk kenődve pár éve, hogy a nagy Smith-Hampton-Kiesel trióhoz nincs fogható DL sorunk. Hát most ezzel ezt rendeztük, de azért azt látni kell, hogy az most egy nagy probléma a nagy nickel heavy felállásokban, hogy kit küldjünk és hogyan pályára. Ha meg tudjuk találni az okos rotálást, akkor a PO-ra egy elképesztően friss csapattal mehetünk/mehetnénk be.
Persze addig még sok van és olyan nincs, hogy egy csapat számottevő sérülés nélkül tudjon szezont végigjátszani....nem károgni akarok, de ez a realitás....
Klemó
polamalu
több mint 7 éve
gabor25
5 144
JuJu ma megkapta a jogosítványát! 😊Akkor ezutan nem a bicajat, hanem a masik jarmuvet fogjak kolcsonvenni ha lesz vagy mar van neki? :-P Mas: Meg itt van lassan a kemeny hideg. Jol jon ez majd neki, a bicaj helyett. 😊 Mondjuk ez is erdekes, hogy eddig nem volt neki, amikor itt mar 16 evesen elkezdi majdnem mindenki letenni a jogsit. Es gondolom az a kemeny 70 usd orvosi, meg 45+75 vizsga dij sem vagta volna korabban sem foldhoz. Foleg hogy itt nem kell fizetned, ha megbuksz a sikertelen vizsgaert. Hanem csak akkor, ha atmesz. 😊
pbs.twimg.com/media/DOCtHnFUQAEFQ9V.jpg:large
Klaci79
De gondolom nagyvarosban, egyetemen nem kellett kocsi van ott minden, ami kell a kozlekedeshez. Meg olcso taxi uber stb. Minek vezetni, ha kenyelmesebb ha mas vezet stb... 😊
Szerkesztette: gabor25
több mint 7 éve
Vállalom, hogy bárki helyett megsérülök, ha garantálják nekem a SB belépőmet az oldalvonal mellé. Még a gyűrű sem kell. Mondjuk ha adják.... 😀Huuuuu. Nem sokszor van olyan, hogy a depo.com-on lehoznak egy tökéletes értékelést. Emlékszem, hogy áradoztak róla, mindenben az volt a megállapítás, hogy "tudja és tudja és tudja", "csak" ugye alsóbb osztályból jött, így kérdés volt, hogy fel tud-e nőni a feladathoz. Hát úgy néz ki felnőtt. Élvezet nézni ahogy játszik.Bryant kezdő lesz, illetve Hargrave snapszámát növelni akarják.Örülök mindkettőnek...ráadásul már nem lehet úgy fogni Bryantet, hogy vagy ő vagy AB kapja a labdát, mert felnőtt és legalább annyira veszélyes JuJu is. Ha már Bell-t, mint WR nem is veszem számításba. Itt idén még annyit nem láttuk őt, mint tavaly pl. Hargrave pedig fenomenális húzás volt, tökéletesen illik Tuitt és Heyward közé...
Soldados
Klaci79
Ha visszaemlékeztek mennyire el voltunk kenődve pár éve, hogy a nagy Smith-Hampton-Kiesel trióhoz nincs fogható DL sorunk. Hát most ezzel ezt rendeztük, de azért azt látni kell, hogy az most egy nagy probléma a nagy nickel heavy felállásokban, hogy kit küldjünk és hogyan pályára. Ha meg tudjuk találni az okos rotálást, akkor a PO-ra egy elképesztően friss csapattal mehetünk/mehetnénk be.
Persze addig még sok van és olyan nincs, hogy egy csapat számottevő sérülés nélkül tudjon szezont végigjátszani....nem károgni akarok, de ez a realitás....
Klemó
több mint 7 éve
Klemó
5 667
Huuuuu. Nem sokszor van olyan, hogy a depo.com-on lehoznak egy tökéletes értékelést. Emlékszem, hogy áradoztak róla, mindenben az volt a megállapítás, hogy "tudja és tudja és tudja", "csak" ugye alsóbb osztályból jött, így kérdés volt, hogy fel tud-e nőni a feladathoz. Hát úgy néz ki felnőtt. Élvezet nézni ahogy játszik.Bryant kezdő lesz, illetve Hargrave snapszámát növelni akarják.Örülök mindkettőnek...ráadásul már nem lehet úgy fogni Bryantet, hogy vagy ő vagy AB kapja a labdát, mert felnőtt és legalább annyira veszélyes JuJu is. Ha már Bell-t, mint WR nem is veszem számításba. Itt idén még annyit nem láttuk őt, mint tavaly pl. Hargrave pedig fenomenális húzás volt, tökéletesen illik Tuitt és Heyward közé...
Soldados
Klaci79
több mint 7 éve
bocs, de hol írtam ilyet hogy az AFC gyengébb ?Na ettől, ami évek óta megy, hogy az AFC mennyivel gyengébb, mint az NFC, egyszerűen irritál.ehhez pedig jelen állás szerint elképesztően jók a feltételek!Nálunk SB or bust év van. Szóval semmi olyan alkuba nem mennék bele, aminek a végén nem Big Ben, Tomlin és Rooney emeli magasba a Vince Lombardi Trófeát. 😊Fusson össze a 2 csapat az AFC döntőben, aztán ott nyerjen a jobb formában lévő csapat. Deal?Csak aztán nehogy megismétlődjön 2007 esete ... a fele már megvan. . 😉 😊Good luck! 😊 És semmi gond, elsőre se érdekelt, hogy mennyi az annyi. Sok-kevés háromszor - nekem ennyi elég. :p
Amúgy bocsi mindenkitől, eltévesztettem, 97-23 az a pontdifi köztünk és az AFC North között.
iktriad
Soldados
iktriad
Soldados
gyenge az AFC idén
a NE egyetlen riválisként idén nem tűnik verhetetlennek és az NFC is teljesen szürke
az Eagles a PO-ban (legkésőbb a SB-ban) bele fog betlizni a rutintalanság miatt ...
yooker
Ugyanannyira kiszámíthatatlan, mindkét div, hiszen csapatok erősödnek (Jags, Houston, Oakland (idén mondjuk tudásuk alatt játszanak)), vagy NFC-ben az Eagles, Rams, Vikings, akik kellemes meglepetések.
Idén a rengeteg sérülés, a nagy "dinasztiák" öregedése, a fiatalok előtérbe kerülése miatt sokkal kiegyensúlyozottabb, kiszámíthatatlanabb, mint eddig bármikor.
Dodó
szerintem a mondjuk úgy feltörekvő Jags vagy egy már ennél többre hivatott Chiefs egy esetleges PO-ban nem lesznek komoly tényezők..
az a nagyfiúk játszótere már... 1-1 meglepetés elsülhet de a végére megint ők (Pats,vagy Pitts, érnek majd oda nagy eséllyel..
NFC -ben óriási a kavarodás de egyelőre az Eagles nagyon kiemelkedik...
azon kívül sok mindenki befuthat még de az AFC elég egyértelműnek tűnik...
több mint 7 éve
Klaci79
22 221
Bryant kezdő lesz, illetve Hargrave snapszámát növelni akarják.Örülök mindkettőnek...ráadásul már nem lehet úgy fogni Bryantet, hogy vagy ő vagy AB kapja a labdát, mert felnőtt és legalább annyira veszélyes JuJu is. Ha már Bell-t, mint WR nem is veszem számításba. Itt idén még annyit nem láttuk őt, mint tavaly pl. Hargrave pedig fenomenális húzás volt, tökéletesen illik Tuitt és Heyward közé...
Soldados
több mint 7 éve
Dodó
253
Na ettől, ami évek óta megy, hogy az AFC mennyivel gyengébb, mint az NFC, egyszerűen irritál.ehhez pedig jelen állás szerint elképesztően jók a feltételek!Nálunk SB or bust év van. Szóval semmi olyan alkuba nem mennék bele, aminek a végén nem Big Ben, Tomlin és Rooney emeli magasba a Vince Lombardi Trófeát. 😊Fusson össze a 2 csapat az AFC döntőben, aztán ott nyerjen a jobb formában lévő csapat. Deal?Csak aztán nehogy megismétlődjön 2007 esete ... a fele már megvan. . 😉 😊Good luck! 😊 És semmi gond, elsőre se érdekelt, hogy mennyi az annyi. Sok-kevés háromszor - nekem ennyi elég. :p
iktriad
Soldados
iktriad
Soldados
gyenge az AFC idén
yooker
Ugyanannyira kiszámíthatatlan, mindkét div, hiszen csapatok erősödnek (Jags, Houston, Oakland (idén mondjuk tudásuk alatt játszanak)), vagy NFC-ben az Eagles, Rams, Vikings, akik kellemes meglepetések.
Idén a rengeteg sérülés, a nagy "dinasztiák" öregedése, a fiatalok előtérbe kerülése miatt sokkal kiegyensúlyozottabb, kiszámíthatatlanabb, mint eddig bármikor.
több mint 7 éve
Bryant kezdő lesz, illetve Hargrave snapszámát növelni akarják.
több mint 7 éve
Jelenleg én is így látom, de még nagyon sok van hátra, így sok minden változhat. Egyelőre jól állnak a csillagzatok, és azért kell dolgozni, hogy mienk legyen a 1st seed és végre ne nekünk kelljen Rókalyukba menni.ehhez pedig jelen állás szerint elképesztően jók a feltételek!Nálunk SB or bust év van. Szóval semmi olyan alkuba nem mennék bele, aminek a végén nem Big Ben, Tomlin és Rooney emeli magasba a Vince Lombardi Trófeát. 😊Fusson össze a 2 csapat az AFC döntőben, aztán ott nyerjen a jobb formában lévő csapat. Deal?Csak aztán nehogy megismétlődjön 2007 esete ... a fele már megvan. . 😉 😊Good luck! 😊 És semmi gond, elsőre se érdekelt, hogy mennyi az annyi. Sok-kevés háromszor - nekem ennyi elég. :p
iktriad
Soldados
iktriad
Soldados
gyenge az AFC idén
yooker
több mint 7 éve
ehhez pedig jelen állás szerint elképesztően jók a feltételek!Nálunk SB or bust év van. Szóval semmi olyan alkuba nem mennék bele, aminek a végén nem Big Ben, Tomlin és Rooney emeli magasba a Vince Lombardi Trófeát. 😊Fusson össze a 2 csapat az AFC döntőben, aztán ott nyerjen a jobb formában lévő csapat. Deal?Csak aztán nehogy megismétlődjön 2007 esete ... a fele már megvan. . 😉 😊Good luck! 😊 És semmi gond, elsőre se érdekelt, hogy mennyi az annyi. Sok-kevés háromszor - nekem ennyi elég. :p
iktriad
Soldados
iktriad
Soldados
gyenge az AFC idén
több mint 7 éve
Már Vlagyimír Iljics is megmondta: Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.A napsugár utca sajátja talán, de én szerintem már majdnem értemSutianapnak ez sajátja, és ragaszkodik hozzá. csak a beavatottak értik ezt a nyelvet. Sutianap és Pataky Attila 😀És csókpuszi hogy elóvastátok, de mindenről Shawn tehet....Azért egy nyelvi lektorálás ráfért volna, pár éve még ingyé meg is csináltam volna😀
sutianap
kishaszi
Shawn84
eaglesmcnabb
több mint 7 éve
A napsugár utca sajátja talán, de én szerintem már majdnem értemSutianapnak ez sajátja, és ragaszkodik hozzá. csak a beavatottak értik ezt a nyelvet. Sutianap és Pataky Attila 😀És csókpuszi hogy elóvastátok, de mindenről Shawn tehet....Azért egy nyelvi lektorálás ráfért volna, pár éve még ingyé meg is csináltam volna😀
sutianap
kishaszi
Shawn84
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 7 éve
Justin Thomas jött a PS-be és elküldtük onnan Jake Rodgers OT-t. Ez számomra egyet jelent azzal, hogy Gilbert felépült.És már jött is a hír, hogy Gilbert és Tuitt is edzett hétfőn.
Soldados
több mint 7 éve
Nálunk SB or bust év van. Szóval semmi olyan alkuba nem mennék bele, aminek a végén nem Big Ben, Tomlin és Rooney emeli magasba a Vince Lombardi Trófeát. 😊Fusson össze a 2 csapat az AFC döntőben, aztán ott nyerjen a jobb formában lévő csapat. Deal?Csak aztán nehogy megismétlődjön 2007 esete ... a fele már megvan. . 😉 😊Good luck! 😊 És semmi gond, elsőre se érdekelt, hogy mennyi az annyi. Sok-kevés háromszor - nekem ennyi elég. :p
iktriad
Soldados
iktriad
több mint 7 éve
Fusson össze a 2 csapat az AFC döntőben, aztán ott nyerjen a jobb formában lévő csapat. Deal?Csak aztán nehogy megismétlődjön 2007 esete ... a fele már megvan. . 😉 😊Good luck! 😊 És semmi gond, elsőre se érdekelt, hogy mennyi az annyi. Sok-kevés háromszor - nekem ennyi elég. :p
iktriad
Soldados
Szerkesztette: iktriad
több mint 7 éve
Csak aztán nehogy megismétlődjön 2007 esete ... a fele már megvan. . 😉 😊Good luck! 😊 És semmi gond, elsőre se érdekelt, hogy mennyi az annyi. Sok-kevés háromszor - nekem ennyi elég. :p
iktriad
több mint 7 éve
Csak aztán nehogy megismétlődjön 2007 esete ... a fele már megvan. . 😉 😊Aztán a PO első körében kihullotok és majd mondogathatjátok, hogy ejj pedig mi hogy elvertük a bajnokot. :p Csak ez pont semmit nem fog érni, mint ahogy most sem ér többet egyetlen W-nél. Egy csoportsöprés sem jelent semmit. Persze a 4 W az jól jön, de egyéb jelentősége nincs.Páratlan héten játszunk velük idegenben, ebből tudhatod mi lesz a vége. 😉 Rámegyünk a 100-as pont difire a csoport ellen (jelenleg 93-27 a mérleg az AFC North ellen idén 3 meccsen).Azért a Jags szépen beárazta a Northot..Nehogy aztán a Cleveland árazza be őket. 😊
Blitzburgh
Soldados
iktriad
Soldados
több mint 7 éve
Most a nagy nyugiban megnéztem megint pár meccsünket, tudom hogy általános hurráhangulat van, de szerintem elég világosan látszanak a gyenge pontjaink.O oldalon elég nyilvánvalónak látszik, hogy ha olyan szituba kerülünk, hogy nem tudunk futni -akár azért mert az ellen fogja a futásunkat, akár azért mert 10+ hátrányban vagyunk és nincs idő futni- akkor nekünk aznapra annyi. Ben kezébe már nem adhatjuk a meccset, tavaly december óta egy közepesnél valamivel jobb game manager szintet hoz, de összevetve a teljesítményét a pár évvel ezelőtti 5000y-os szezonjában nyújtottal, elég drámai a visszaesés. Nyilván ő már egészségügyileg-fizikailag leszálló ágban van, sérüléseit ismerve az lenne a csoda ha nem így lenne.
D elég hektikus, a vesztes meccseinken szétfutottak minket, azóta rendeződni látszik a helyzet, de a top futásvédelmektől még messze vagyunk.
Passz ellen elvileg jók vagyunk, azt nem veszem alapul ahogy Stafford időnként szétkapta a zónavédekezésünket, mert szezon szinten ez nem annyira jellemző, gondolom Brady lesz a következő aki meg tudja majd csinálni.
Edzői stábon továbbra is azt látom, hogy meccs közben nem nagyon tudnak reagálni, ha valami miatt bukik az eredeti gameplan, akkor teljes tanácstalanság.
Ahogy tisztul a kép, sanszos hogy megint (mint általában) a NE-en keresztül lehet SB-ba jutni, ami nekünk nem szokott sikerülni. Mostanra viszont eljutottunk oda, hogy játékosállományt tekintve komplettebb a csapatunk, a QB és TE poszt ahol egyértelműen előttünk vannak. (meg HC, OC) Igazából az lenne az optimális, ha nem találkoznánk velük PO-ban, vagy ha mégis akkor a Heinzen. Szóval ha addig nem üt be a mennykő, akkor nekünk dec.17-én lesz a fontos meccs, ahol eldől a kiemelés. Utána már egyértelmű lesz hogy merre hány méter.