Pittsburgh Steelers
74 feliratkozó
több mint 11 éve
vassadi
15 617
NT-t nem húznak annyira elől még akkor se ha elitBigBen7😂
A nevek nagyjából rendben vannak. Bár Wernert elhozni 3-4-be...
több mint 11 éve
BigBen7
1 223
Sziasztok!! Most, hogy a szezon már kuka és draftról is esett már szó csak azt szeretném kéredzni, hogy kik azok a játékosok akikre szerintetek érdemes odafigyelni a drafttal kapcsolatosan. Kik azok akik ponteciálisan elárhetők lesznek a drafton számunkra. Természetesen elsősorban nose-ra és olb-ke gondolnék. Előre is köszönöm a választ!!HaggansOLB: Dion Jordan, Barkevious Mingo, Ezekiel Ansah, Alex Okafor, Sam Montgomerry
Jarvis Jones, Bjoeern Werner, Damonte Moore nem hiszem hogy elérhető lesz a mi helyünkön (1/10-1/17 között draftolunk)
NT: Johnatan Hankins, Sheldon Richardson, Jessie Williams
Star Lotulelei valószínűleg már nem lesz bent, bár ki tudja, NT-t nem húznak annyira elől még akkor se ha elit, de szerintem a Raiders őt elviszi
bocs ha valakit kihagytam volna 😀
több mint 11 éve
Nincs különösebb oka. Harrison öregszik, rajta egyértelműen ez látszik, Woodley pedig nem elit, ahogy azt mindig is mondtam. Utóbbit ettől függetlenül imádom, jó mentalitású srác és jó játékos, de messze nem elit. Ő abszolút túlértékelt (volt eddig is).Tényleg Soldi,Szerintem? Idén a safetyk voltak kiemelkedők, és onnan is konkrétan Clark. Emellet a schedule is a pass defensenek kedvezett szvsz.Clark valóban All-Pro szezont nyomott, de nulla passrush-sal egy FS nem csinál elit pass Defense-t. Még úgy sem, hogy Timmons talán a liga legjobb cover LB-je. A két kezdő cornerünk (Ike és Lewis) kiemelkedően kiváló szezont játszott. Az ő duójuk, plusz Clark és Timmons tette elitté az idei Defense-t. Ez a négy ember vitte a hátán az egységet.Soldados
Se Ike, se Lewis nem nyújtott olyat, amitől "baszott jó"k lettek volna.
Illetve van egy ember, akinek a cover képességei méltatlanul nincsenek megemlítve, az pedig Timmons. Ő az az ember idén, aki ahány meccset láttam mindig elképesztett. Statisztikailag nem volt annyira kiemelkedő mint két éve, de nagyon, nagyon jó volt, meg merem kockáztatni, hogy messze a legjobb D (és talán összesítve is) játékosunk volt idén.
Egyébként cornerek közül én Allenben látom a potenciált.tenorx
nem nagyon követtem a csapatot idén, csak szemebesültem időnként a ténnyel, hogy elolvadt a passrush!
Mi az oka?
Köszi előre is!Helmut Zimmer
The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 11 éve
vassadi
15 617
Fangupo érkezett, Robilluma boldog 😀HöriTa'amu kevésbé.
További mozgások:
Wallace, Adams, C. Brown -> IR
Ta'amu, Gilreath, Fangupo -> roster
Nyilván, hogy a következő ligaév kezdetekor ide legyenek láncolva.
Fangupo claimelése érdekes. Az egyik olyan NT volt az idei class-ból, akit kb. olyan helyen vittem volna, mint ahol Ta'amut kiválasztottuk. Aztán a mormont végülis nem draftolta senki, Houstonba került, ők kitették a szezon kezdete előtt, azóta pedig a Seahawks practice squadjában porosodott. Szóval az eddigi NFL-karrierje nem azt sejteti, hogy túl nagy potenciállal rendelkezne, de a staff ismerheti, járt nálunk workouton a draft előtt, talán látnak benne valamit.
Mielőtt valaki olyan következtetést vonna le ebből az igazolásból, hogy nem akarunk magas picket áldozni NT-re a jövő évi drafton: nem hiszem, hogy ez lenne a helyzet. Egyszerűen csak - az újabb három IR-re kerülő játékos révén - adódott a lehetőség, hogy egy ismerős arcot idehozzunk, biztosítva, hogy jövőre nálunk kezd(het)i a felkészülést.
több mint 11 éve
Sziasztok!! Most, hogy a szezon már kuka és draftról is esett már szó csak azt szeretném kéredzni, hogy kik azok a játékosok akikre szerintetek érdemes odafigyelni a drafttal kapcsolatosan. Kik azok akik ponteciálisan elárhetők lesznek a drafton számunkra. Természetesen elsősorban nose-ra és olb-ke gondolnék. Előre is köszönöm a választ!!
" class="embed">
több mint 11 éve
Tényleg Soldi,Szerintem? Idén a safetyk voltak kiemelkedők, és onnan is konkrétan Clark. Emellet a schedule is a pass defensenek kedvezett szvsz.Clark valóban All-Pro szezont nyomott, de nulla passrush-sal egy FS nem csinál elit pass Defense-t. Még úgy sem, hogy Timmons talán a liga legjobb cover LB-je. A két kezdő cornerünk (Ike és Lewis) kiemelkedően kiváló szezont játszott. Az ő duójuk, plusz Clark és Timmons tette elitté az idei Defense-t. Ez a négy ember vitte a hátán az egységet.Soldados
Illetve van egy ember, akinek a cover képességei méltatlanul nincsenek megemlítve, az pedig Timmons. Ő az az ember idén, aki ahány meccset láttam mindig elképesztett. Statisztikailag nem volt annyira kiemelkedő mint két éve, de nagyon, nagyon jó volt, meg merem kockáztatni, hogy messze a legjobb D (és talán összesítve is) játékosunk volt idén.
nem nagyon követtem a csapatot idén, csak szemebesültem időnként a ténnyel, hogy elolvadt a passrush!
Mi az oka?
Köszi előre is!
több mint 11 éve
Szerintem? Idén a safetyk voltak kiemelkedők, és onnan is konkrétan Clark. Emellet a schedule is a pass defensenek kedvezett szvsz.espn.go.com/nfl/statistics/player/_/stat/defense/sort/passesDefended
több mint 11 éve
Biztos hogy draftról érkezik elkapó, a kérdés csak hogy hol?! Szerintem Plax visszafog kerülni hozzánk időben és több szerepet kap, mint az idei 1 elkapása.Igazából én sem tudom még név szerint, kik esélyesek erre a nemes címre. Én úgy látom, hogy az FA piacon szegény 30+ év körül járó WR-ek, akik nem kezdők, könnyen áldozatul esnek "a nagy csapatátalakításoknak", " új szezon új remények" szellemiségnek, a keretszűkítésnek, könnyen lemondanak róluk. (Ez inkább csak érzésem, semmivel nem tudom alátámasztani).2. Ha Wallace-t sajnos elveszítjük, akkor feltétlen kell a drafton WR-t húzni? Nem lenne elég még egy tapasztaltabb WR-t kukázni a szabad piacon? Brown-Sanders-Cotchery- Kukázott WR?marescha2. Nem tudom, konkrétan kik azok, akikre "tapasztaltabb WR" alatt gondolsz, de nagyon szűkösek lesznek a lehetőségeink, komolyabb FA-igazolásra nem számíthatunk. Én mindenképpen draftról hoznék valakit, még ha csak egy középső(/hátsó) körös elkapót is.vassadi
Úgyhogy, most még nem tudom, kik lesznek azok. Azt viszont kijelentem, hogy lehet majd jövőre is "kukázni", kérdés hogy fogunk-e, vagy inkább draftolunk egy ifjú titánt.
Még annyit, hogy az egész mögött az húzódik, hogy én úgy gondolom, hogy jövőre Brown-Sanders-Cotchery hármas marad meg nekünk, és egy 3-4. számú WR-re lesz szükségünk, illetve remélem, hogy nem kell idén WR-t draftolni, meg úgy az offense-be embereket. Nagyon várok egy erősen D orientált draftot.
Persze ez majd eldől, milyen alapanyag lesz az adott kör adott választásánál (BPA elv).
marescha
több mint 11 éve
marescha
121
Igazából én sem tudom még név szerint, kik esélyesek erre a nemes címre. Én úgy látom, hogy az FA piacon szegény 30+ év körül járó WR-ek, akik nem kezdők, könnyen áldozatul esnek "a nagy csapatátalakításoknak", " új szezon új remények" szellemiségnek, a keretszűkítésnek, könnyen lemondanak róluk. (Ez inkább csak érzésem, semmivel nem tudom alátámasztani).2. Ha Wallace-t sajnos elveszítjük, akkor feltétlen kell a drafton WR-t húzni? Nem lenne elég még egy tapasztaltabb WR-t kukázni a szabad piacon? Brown-Sanders-Cotchery- Kukázott WR?marescha2. Nem tudom, konkrétan kik azok, akikre "tapasztaltabb WR" alatt gondolsz, de nagyon szűkösek lesznek a lehetőségeink, komolyabb FA-igazolásra nem számíthatunk. Én mindenképpen draftról hoznék valakit, még ha csak egy középső(/hátsó) körös elkapót is.vassadi
Úgyhogy, most még nem tudom, kik lesznek azok. Azt viszont kijelentem, hogy lehet majd jövőre is "kukázni", kérdés hogy fogunk-e, vagy inkább draftolunk egy ifjú titánt.
Még annyit, hogy az egész mögött az húzódik, hogy én úgy gondolom, hogy jövőre Brown-Sanders-Cotchery hármas marad meg nekünk, és egy 3-4. számú WR-re lesz szükségünk, illetve remélem, hogy nem kell idén WR-t draftolni, meg úgy az offense-be embereket. Nagyon várok egy erősen D orientált draftot.
Persze ez majd eldől, milyen alapanyag lesz az adott kör adott választásánál (BPA elv).
több mint 11 éve
Szerintem? Idén a safetyk voltak kiemelkedők, és onnan is konkrétan Clark. Emellet a schedule is a pass defensenek kedvezett szvsz.Clark valóban All-Pro szezont nyomott, de nulla passrush-sal egy FS nem csinál elit pass Defense-t. Még úgy sem, hogy Timmons talán a liga legjobb cover LB-je. A két kezdő cornerünk (Ike és Lewis) kiemelkedően kiváló szezont játszott. Az ő duójuk, plusz Clark és Timmons tette elitté az idei Defense-t. Ez a négy ember vitte a hátán az egységet.
The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 11 éve
Red Star
206
Szerintem? Idén a safetyk voltak kiemelkedők, és onnan is konkrétan Clark. Emellet a schedule is a pass defensenek kedvezett szvsz.Timmonssal maximálisan egyetértek, de Lewis esetében értetlenül állok a véleményed előtt. Valóban fordulóról fordulóra ugrásszerűen javult a teljesítménye. Nem tudom mennyi plusz van még benne, de idei teljesítménye alapján feltétlenül meg kell tartani.
Aki másnak vermet ás, az sírásó.
több mint 11 éve
Szerintem? Idén a safetyk voltak kiemelkedők, és onnan is konkrétan Clark. Emellet a schedule is a pass defensenek kedvezett szvsz.Se Ike, se Lewis nem nyújtott olyat, amitől "baszott jó"k lettek volna.
Egyébként cornerek közül én Allenben látom a potenciált.
több mint 11 éve
Jó az írás vassadi, viszont én meg Lewisszal nem értek egyet.Szerinted miként lehetséges, hogy botrányosan szar passrush mellett a legkevesebb passzolt yardot engedte a Steelers?
Ne vicceljünk már, franchise CB... Egy közepes corner volt, csak annyira hozzá vagyunk szokva a szarhoz, hogy ez már itt franchise szint, vagy nem tudom hogy gondoltad.tenorx
Elmondom. A hatodik meccstől kezdve mindkét cornerünk baszott jó volt. Nem közepes, nem szar, nem kicsit hígfos, hanem baszott jó.
A védelmet idén a secondary kiemelkedő teljesítménye emelte elit, vagy ahhoz közeli szntre. Messze kiemelkedő volt ez az egység idén a D-ben.
több mint 11 éve
vassadi
15 617
Nálad lehet, nálam ez még édeskevés, egy közepes corner, de lehet benne potenciál (bár hozzáteszem egyszerre draftoltuk őket Wallaceal, szvsz ha lett volna benne több azt már láttuk volna).tenorxSub-package-eknél is csak tavaly kapott először komolyabb szerepet, ez volt az első éve kezdőként. Amióta játszik, folyamatosan fejlődik. Látványosan. Ezek után nem tudom, mire alapozod azt, hogy nincs benne több.
több mint 11 éve
Nálad lehet, nálam ez még édeskevés, egy közepes corner, de lehet benne potenciál (bár hozzáteszem egyszerre draftoltuk őket Wallaceal, szvsz ha lett volna benne több azt már láttuk volna).Jó az írás vassadi, viszont én meg Lewisszal nem értek egyet.Az idei játéka alapján simán megvan benne a potenciál, hogy a jövő első számú Steelers CB-je lesz, úgy gondoltam. De elsőre sem azt írtam, hogy franchise CB szint már most, hanem: "Pro Bowl kaliberű szezon, simán franchise CB lehet belőle." Viszont közepesnél azért bőven jobb minősítést érdemel a teljesítménye.vassadi
Ne vicceljünk már, franchise CB... Egy közepes corner volt, csak annyira hozzá vagyunk szokva a szarhoz, hogy ez már itt franchise szint, vagy nem tudom hogy gondoltad.tenorx
több mint 11 éve
vassadi
15 617
Jó az írás vassadi, viszont én meg Lewisszal nem értek egyet.Az idei játéka alapján simán megvan benne a potenciál, hogy a jövő első számú Steelers CB-je lesz, úgy gondoltam. De elsőre sem azt írtam, hogy franchise CB szint már most, hanem: "Pro Bowl kaliberű szezon, simán franchise CB lehet belőle." Viszont közepesnél azért bőven jobb minősítést érdemel a teljesítménye.
több mint 11 éve
Jó az írás vassadi, viszont én meg Lewisszal nem értek egyet.Ne vicceljünk már, franchise CB... Egy közepes corner volt, csak annyira hozzá vagyunk szokva a szarhoz, hogy ez már itt franchise szint, vagy nem tudom hogy gondoltad.
több mint 11 éve
vassadi
15 617
Ha már Wallace: lehet, hogy a Bengals ellen láttuk utoljára Steelers-mezben, mert vasárnap sérülés miatt biztosan nem játszik. Adams, C. Brown és a héten rosterre kerülő Marshall McFadden azok, akik még kihagyják a zárómeccset; Lewis játszhat.
több mint 11 éve
vassadi
15 617
vassadi írása felébresztett bennem néhány kérdést, lehet "istensértést" is:1. Általánosságban igaz, hogy az átstrukturálás gond nélkül mehet, mert azzal a játékos nem veszít semmit. Annak nem néztem utána, hogy Troy szerződése úgy van-e kialakítva, hogy ilyen jellegű módosításokkal spórolni tudnánk rajta jövőre. Gyanítom egyébként, hogy nem, mert akkor már tavaly is átstrukturálták volna az ő kontraktusát is. Hogy paycutot vállal-e, az csak az ő döntése, de szerintem nem érdemes erre várni. Még csak nem is a szerződése utolsó évében jár.
1. Ha Harrison fizuját piszkálnunk kell (kivágni talán nem fogjuk szvsz), akkor lehet, hogy Troy-ét is kellene egy picit nem? (egészségi okok... nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz 16 meccses szezonja többé sajnos)
2. Ha Wallace-t sajnos elveszítjük, akkor feltétlen kell a drafton WR-t húzni? Nem lenne elég még egy tapasztaltabb WR-t kukázni a szabad piacon? Brown-Sanders-Cotchery- Kukázott WR?
Köszönet vassadi az írásért! 5 perc alatt képben érzem magam a nyári teendőkkel kapcsolatban 😊 !marescha
2. Nem tudom, konkrétan kik azok, akikre "tapasztaltabb WR" alatt gondolsz, de nagyon szűkösek lesznek a lehetőségeink, komolyabb FA-igazolásra nem számíthatunk. Én mindenképpen draftról hoznék valakit, még ha csak egy középső(/hátsó) körös elkapót is.
több mint 11 éve
Vicces lesz, hogy Lewis kezd ellenünk a Brownsban. 😊 Lehet fényesíteni az amúgy is kiváló def statokat. 😊vassadi írása szuper, egy dologgal nemértek egyet. Most jött el az idő sztem Starks elengedésére, és cserének vagy igazolni egy veteránt, aki elfogadja a csereszerepet, vagy húzni egy középső körös projektet.
Wallace jó eséllyel elmegy, így az NT és OLB mellett egy WR húzását tartom esélyesnek korai körben (1-3.).
több mint 11 éve
marescha
121
vassadi írása felébresztett bennem néhány kérdést, lehet "istensértést" is:1. Ha Harrison fizuját piszkálnunk kell (kivágni talán nem fogjuk szvsz), akkor lehet, hogy Troy-ét is kellene egy picit nem? (egészségi okok... nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz 16 meccses szezonja többé sajnos)
2. Ha Wallace-t sajnos elveszítjük, akkor feltétlen kell a drafton WR-t húzni? Nem lenne elég még egy tapasztaltabb WR-t kukázni a szabad piacon? Brown-Sanders-Cotchery- Kukázott WR?
Köszönet vassadi az írásért! 5 perc alatt képben érzem magam a nyári teendőkkel kapcsolatban 😊 !
több mint 11 éve
vassadi
15 617
Mivel az idei szezonunk érdemben már úgyis lezárult, és egyre inkább téma itt is az offseason, itt egy előretekintés a holtidényre.Jelenleg 34 játékosnak van a következő szezonra érvényes szerződése, az ő fizetési sapkából foglalt helyük, cap charge szerint rendezve:
A 2013-ra jutó dead money-t is beleszámolva ez 127.791.650$. Van 7 RFA és ERFA játékosunk (Dwyer, Redman, Sanders, McLendon, Sylvester, illetve B. Batch és Van Dyke); ha úgy számolunk, hogy mindannyian tendert kapnak, akkor az összesen nagyjából 8 millió $ plusz költséget jelent, és az újoncokra is lehet számolni megközelítőleg 5 millió dollárt.
Az idei évről megmaradt cap space-t (3 millió dollár körül) át lehet majd vinni a következő szezonra, igényelhetünk összesen 750.000$ veterán kreditet, de nagyrészt megint átstrukturálásokkal kell a cap limit alá ereszkednünk.
Első körben Woodley és Timmons esetében ugyanazok a műveletek várhatók, amivel már idén is csökkentettük a cap számukat, és szinte biztosan át lesz strukturálva Ben szerződése is. Jövőre csak ezzel a három átalakítással összesen nagyjából 18.5 millió $-t spórolhatunk.
Kérdés, hogy mi lesz Harrisonnal. Ha visszavonul vagy cutoljuk, az 5.105 millió $ felszabaduló cap space-t jelent, de ha marad, a 10 milliós cap charge nagyon sok, azzal mindenképpen kezdeni kell valamit. Ha Tomlinék úgy döntenek, hogy sorozatban három IR után nem tartanak igényt Colon szolgálataira, akkor június 1. előtti elbocsátással 1.2, utána 5.5 millió dollárt lehetne spórolni. Cotchery-t nem használtuk sokat, ha tőle megválnánk, az is 1 millió $-t szabadítana fel, de szerintem ő (is) maradni fog.
Tehát:
Jelenleg érvényes 34 szerződés és dead money 128 millió $ + RFA és ERFA tenderek 8 millió $ - 2012-ről továbbvitt cap space és veterán kredit 3,75 millió $ - Ben, Woodley, Timmons szerződés-átstrukturálás 18.5 millió $ = 113,75 millió $
Így 7.25 millió dollárral lennénk a várható 121 milliós limit alatt. Ezt az összeget fogják tovább növelni a szabadügynökök és az újoncok szerződései, de lehet még csökkenteni további átstrukturálásokkal; sokat számít, hogy mi lesz Harrison sorsa, stb. Idén is meg leszünk szorítva rendesen (ha minden igaz, akkor jó ideig utoljára), Khan biztosan kiokoskodja most is, de lehet, hogy lesznek áldozatok.
Korlátlan szabadügynökök:
Akiket mindenképpen meg kell tartani:
Max Starks - Jövőre gondolom folytatódik az Adams -> LT projekt, vagy hagyják a jobb oldalon, és Gilbert költözik át a vakoldalra (ez nyilván az új OL coach-tól is függ majd), mindegy; a lényeg, hogy akár kezdőként, akár csereként, de Starks-nak itt a helye. Bár épp a héten nyilatkozta, hogy backupnak nem akar maradni, így ha lesznek ajánlatai máshonnan, lehet, hogy őt is el kell engednünk.
Larry Foote - Szerintem senki sem gondolta, hogy 32 évesen ilyen szezont hoz le, hiánytalanul pótolta Farriort. Olvastam olyan véleményeket, hogy a kora miatt vele már nem érdemes számolni... Ugyan. Jövőre már ott lesz Spence, de neki gyakorlatilag az lesz a rookie idénye, úgyhogy szükségünk van Foote-ra.
Keenan Lewis - Pro Bowl kaliberű szezon, simán franchise CB lehet belőle. Nem kérdés, hogy kell az a hosszútávú szerződés, akárhogy is állunk a cappel. Mindenesetre az sem könnyíti a helyzetünket, hogy ő lesz az egyik, ha nem a legjobb UFA corner, úgyhogy nyilván várni fogja más csapatok ajánlatát is.
A többiek:
Charlie Batch - Nem valószínű, hogy még egy évet vállal.
Byron Leftwich - Vele szerintem továbbra is számolni fogunk, mint backup QB. A Chiefs és a Ravens elleni produkcióját látva mégúgy sem fogják keresni más csapatok, mint az előző offseasonben, vagyis lehet, hogy megint kivárunk az újraigazolásával (idén közvetlenül a draft előtt kapott szerződést). Tudom, hogy sokan fiatalítást, vagy legalábbis személycserét várnak Ben mögött, de a kettőből egy backupnak elmegy Lefty.
Rashard Mendenhall - A Bengals ellen kapott lehetőséget, de a helyzet szerintem változatlan, kétlem, hogy megtartjuk. 2014-ben egy kompenzációs picket kapunk érte.
Mike Wallace - Nem hiszem, hogy jelentősen lejjebb adna az igényeiből, márpedig ilyen szezon után még annyi pénzt sem fogunk ajánlani neki, mint amennyit az idény előtt kaphatott volna, így a hosszútávú szerződés felejtős. Ebben az esetben az egyetlen esély a megtartására a franchise tag, de amint az a fentiekből is látszik, kizárt, hogy a csapatnak ez beleférjen. Fel lehet készülni a távozására. Máshol valószínűleg olyan szerződést kap, ami 3. körös kompenzációs picket ér majd nekünk 2014-ben.
Plaxico Burress - Én örülnék, ha maradna, és örültem volna, ha rövid ittléte alatt használtuk is volna, de mivel utóbbi nem teljesült, így kétlem, hogy az FA-piac nyitása előtt szerződést kötnénk vele. Ha visszaigazoljuk, legkorábban a TC előtt/alatt várható, de könnyen lehet, hogy őt sem látjuk már Steelers-mezben.
Leonard Pope - Ha marad Haley, akkor nem lennék meglepve, ha őt is megtartanánk, de szerintem semmi szükségünk rá.
Ramon Foster - Elfogadható szezonon van túl, DeCastro miatt viszont egyáltalán nem biztos a helye a kezdőben, így valószínű, hogy meghallgatja más csapatok ajánlatát is. Például Arians lehet, hogy megpróbálja a Colts-hoz csalogatni, ahol kezdőbe is pályázhatna.
Doug Legursky - Nem kizárt, hogy bepróbálkozik nála valamelyik Steelers-kötődésű edző (megint Arians-t mondanám), de őt talán nem lesz nehéz megtartani minimális összegért.
Casey Hampton - A szezon előtt úgy tűnt, hogy ez lesz az utolsó éve Pittsburgh-ben, vagy egyáltalán, karrierje utolsó idénye, paycutot is vállalt, aztán súlyos sérülésből visszatérve lehozott egy elég korrekt szezont. Pass rush-ban semmi, de futás ellen a fénykorát idézően játszott. Nem tudom, ő maga mit tervez, de ha érez még magában erőt a folytatásra, és relatíve olcsón meg tudjuk tartani, én szívesen látnám a Steelers-nél, mert ellenkező esetben az NT az egyik legbizonytalanabb poszt lesz. Mondjuk az, hogy Tomlinék visszavárják-e, nagyban függ attól is, hogy terveznek-e korai NT húzást a kimondva-kimondatlanul is elhibázott Ta’amu pick után, bár messze nem biztos, hogy egy újoncot beraknának alapemberként a DL közepére (sőt...), illetve a másik fontos tényező ebben a kérdésben McLendon, akiről - elegendő játéklehetőség hiányában - továbbra sem derült ki, hogy a jövőben stabil kezdőként számíthatunk-e rá.
Brandon Johnson - Legfeljebb TC-re visszahozzuk, de ez sem valószínű.
Justin King - Múlt héten jött, hétvégén inaktív volt, valószínűleg őt sem fogjuk új szerződéssel megkeresni az offseasonben.
Will Allen - Meglepően jól teljesített, amikor Troy-t kellett pótolnia. Vannak, akik azt mondják, hogy őt is el kell felejteni, de a beugróként nyújtott produkciója alapján backupnak bőven elmegy, még ha csak negyedik számú safety-ként is vesszük számításba. Tomlinnal amúgy is hosszú időre nyúlik vissza a kapcsolatuk, úgyhogy szerintem maradni fog.
Ryan Mundy - Nyugodtan mehet. Még ha idén is elhalasztjuk a safety draftot, akkor is inkább Cromartie-Smith vagy Golden maradjon backupnak. Utóbbi nickel cornert is tud játszani, igaz, nem túl jól, ahogy azt a Cowboys ellen láthattuk, de lehet még rajta csiszolni. A lényeg, hogy én Mundy-ból már nem igazán kérek. Jövőre nem lesz denveri túra, úgyhogy ötödik safety-re nem is lesz szükség a rosteren.
Greg Warren - Long snapper.
Akiknek egyáltalán nem biztos a maradása:
Harrison, Colon, Cotchery - A fent leírt okok miatt. Colonhoz még annyit, hogy a maradása mellett szól, hogy végre összeállt az OL, nem kellene ezt megbontani, de a 3 szezon - 3 IR és a magas fizetés alaposan aláássa az esélyeit.
Stevenson Sylvester, Baron Batch, DeMarcus Van Dyke - A tendert valószínűleg mindhárman megkapják, de egyikük rosterre kerülésére sem vennék mérget.
John Malecki - Csak a season-ending sérülések miatt van rosteren, legfeljebb az utolsó keretszűkítésig húzza.
Adrian Robinson - OLB draft esetén valószínűleg nem jut neki hely. Esetleg Chris Carterrel versenyezhet a roster spotért.
Josh Victorian - Lehet, hogy 4/5. számú CB-ként befér majd, de szerintem senkinek sem hiányozna.
Robert Golden - Nem volt túl meggyőző, amikor pályára került, és ha marad Will Allen, illetve draftról is jön safety, akkor nem igazán lesz helye az 53-as keretben, pontosabban felesleges lenne egy ötödik S a rosteren. Damon Cromartie-Smith-nek is hasonlók a kilátásai.
Draft:
Defense
A két legnagyobb need, nem csak a védelemben, de az egész csapaton belül egyértelműen az NT és az OLB. Hogy előbbi első körös opció lesz-e, attól is függ, hogy marad-e Hampton, illetve hogy potenciális future starterként számol-e az edzői stáb McLendonnal, de jelen helyzetben abszolút érthető lenne, ha elsőre nose tackle-t húznánk. Az OLB needen nincs mit magyarázni; akár marad Harrison, akár nem, pass rusherre szükség van.
A safety poszt állandó téma, de nem lennék meglepve, ha jövőre sem draftolnánk ide a korai körökben. Nem mintha nem közeledne vészesen a generációváltás, de vannak most ennél jóval nagyobb needek is, olyan posztok, ahol azonnali impactre van (vagy lehet) szükség (lásd feljebb). Ettől függetlenül akár már 2. körben jöhet a safety pick.
Spence visszatérése miatt én nem várok jelentős ILB húzást, és DE-t is maximum depth-nek a hátsó körökben. Alapvetően ugyanezt gondolom a CB posztról is; legfeljebb akkor tartom elképzelhetőnek a középső körös corner picket, ha Lewis-t nem sikerül megtartani, de nyilván ugyanaz lenne a forgatókönyv, mint idén Gay távozása után - nem lenne pánik, ’a következő a sorban’ alapon Allen kerülne Ike párjaként a kezdőbe, előrelépne a DC-n Brown, úgyhogy nem érzem szükségességét a komolyabb CB draftnak. Pláne akkor, ha Lewis marad, akinek a megtartása az egyik top prioritás kell, hogy legyen a holtszezonban.
Offense
Wallace-nak szinte biztosan búcsút intünk, és mivel Sanders (és Brown) sem teljesített különösebben meggyőzően, szerintem nem jelentene igazán nagy meglepetést akár már egy 2. körös WR pick sem. Valószínű, hogy ennél hátrébb fogunk elkapót húzni, de borítékolható minimum egy receiver érkezése a drafton.
Az RB-állományunk Mendy távozása után sem lesz (lenne) rossz, de benne van a pakliban, hogy középső-hátsó körökben egy futót is draftolunk. Miller sérülése miatt az is előfordulhat, hogy egy TE-t is elviszünk, de legkorábban a 4. körben.
Ben utódjára még várni kell néhány évet, legfeljebb project QB érkezik a hátsó körökben, mint ahogy az utóbbi évek offensive lineman pickjei után idén az OL-be is csak depth céljából jöhet játékos.
1-17. hely között fogunk draftolni, konkrét nevekkel még korai lenne dobálózni, de lesz néhány kezdő potenciállal rendelkező NT, és az OLB class is elég mély, szóval a játékosállomány adott lesz az újabb, az utóbbi években már megszokott A+ pickhez az első körben, feltrade nélkül. Második körtől szóba jöhet a safety, és esetleg a WR, bár én utóbbi posztra inkább később húznék, a mostani class-tól nem vagyok elájulva. Harmadrészt, ha a szükség úgy hozza, TE és RB. Ha draftolunk futót, azt is inkább a hátsó körökre hagynám, a Redman és Dwyer melletti kiegészítő szerepre bőven lehet ott is megfelelő játékosokat találni.
több mint 11 éve
BigBen7
1 223
A Brownsál Thaddeus Lewis lehet a kezdő irányító. Mccoy és Weeden is megsérült, és nem tudni hogy felépülnek e vasárnap. A srác eddig a practice squad tagja volt.
több mint 11 éve
Hamptonra max 1-2 millát ha szánnánk szerintem. Harrisonnál meg az a baj, hogy sokat sérült és teljesítményre is árnyéka régi önmagának. A jövő évi 10 milliós szerződése biztos nem fog maradni vagy belemegy paycutba vagy egyszerűen cut-oljuk.Sorry akkor rossz az emlékezetem. Mindegy tengerentúlon azt jósolják, hogy Ő nem marad, JH-re is erős a kérdőjel. Lewis megtartása fontos a csapatnak, csakúgy mint Clark.polamaluHarrison szerintem is csak paycuttal. Hampton sehogyan sem fog beleférni, ő eddig sem volt hajlandó, ha jól tudom semmilyen struktúrálásra vagy cut-ra. Nyilatkozta Ő is, hogy még két évet játszani akar kezdőként, hogy ezt hol az neki mindegy. Tisztában van, hogy ez egy kemény üzlet. Szerintem Ő megy a csapattól. Kiesel marad ez egyértelmű. Foote megtartásán, csakúgy mint Clarkon dolgozni kell. polamaluHampton idén ment bele a paycutba.Roth
Clarknak még a következő szezonra van szerződése, de utána már ő is 34 éves lesz. Ő és Troy korával igen erősen érik egy korai safety draft akinek legyen pár éve tanulni.