Pittsburgh Steelers
73 feliratkozó
több mint 6 éve
Az év elején lesajnált Ravens meg sokadszor megy át év elejéhez képest olyan változáson, hogy simán jobbak nálunk, s ...1; jobbak a draft prospect elemzéseik ergo kevesebbet nyúlnak mellé,
Azt nem értem, hogy hány éve nincs összerakva igazán a védelem,.ezek meg év közben nem először teszik meg.
kishaszi
2; kihozzák a maximumot bármelyik játékosból, akik így folyamatosan fejlődnek.
Mindkét esetben van egy közös pont; kurva jó szakembereik vannak mind elemzésben, mind a pozicíós edzők személyében.
Legalábbis def oldalon.
Az eredmény: fele annyi idő alatt le lett vezényelte egy védelmi generációváltás, mint nálunk.
És náluk sokkal közelebb vannak Ray Lewis-ékhoz a maiak, mint nálunk bármikor, az eltelt 8-10 év alatt.
Talán egyszer majd nálunk is megjelennek olyan szakik, mint náluk. Mint Munchak a támadóknál pl.😀
több mint 6 éve
Szerintem nem lettek tulhypeolva. De keves van es a legtobb tobb sebbol verzik.A LeBeau korszakban a Steelers összes PO meccse olyan volt, hogy 24 ponttal meg lehetett (volna) nyerni. Kivéve a GB, de ha nincs a Ben picksix, ott is elég lett volna a 26 pont.Lehet, de mondjuk a 2005 ös vagy 2008-as menetelésben sem szereztetek egy PO meccsen sem 20 pont alatt, a Ravensből ezt most nem biztos hogy kinézném, hogy többet tudjon szerezni...pont ugy, ahogy a steelers is kozepszar O-val es mocskosul jo D-vel nyerte az SB-ket.egyetértek...hihetetlen meglepetés lenne ha 2 meccset meg tudnának nyerni PO-ban...nagyon jó ez a védelem, le a kalappal, de az O alkalmatlan a nagyobb célokranem lesz iden PO.Lehet, de hogy nem ilyen támadósorral az is biztos, nem fognak tudni mindenkit 10 ponton tartani....
A hollok behuztak, es az utolsot is be fogjak ilyen vedelemmel.
Es azt kell mondjam, hogy megerdemlik, mert a bajnoksagot a vedelem nyeri.
xtaki
kapitnono
Mostanában amúgy a NO védelem is nagyon karcol...ott több esély lehet a SB-ra
Klaci79
xtaki
kapitnono
Idén túl lettek hypeolva ezek a csilivili offensek, mint általában mindig, de én már megvilágosodtam, és a KC-Rams után megraktam egy rendesebb összeggel, hogy egyik sem jut SB-ba. Nem hogy nem nyeri meg, hanem hogy be sem jut egyik sem.
Olyan sok csoda O-t láttam már kipukkadni PO-ban, (pl a mienket is) hogy én ebben nem bízok. Egy komolyabb D viszont még egy Bortlest is AFC döntőbe tud vinni, Flacco meg SB-t nyer, kell ennél jobb bizonyíték? 😊
Jan
Nalatok miert nem mukodik? A legpotensebb erv hogy BB nincs elete formajaban, de meg igy is jobb a liga 2/3-nal es boven jobb mint a minimum ami kell. Az O-tekrol sokszor sok jot es rosszat lehet mondani de nem csilivili, pedig annak kellene lennie.
Flacco egy anomalia, mert a PO-ban csilivilin jatszott, nem lehet mondani hogy nem volt a sikerek egyik fontos szereploje.
több mint 6 éve
Isten az atyám én próbáltam nézni, de ennyire beszari ofenz policyt az életbe nem láttam. Arra azér kíváncsi leszek mikor rájuk kerül a falsstart-szivattyú mihez kezdenek akkor. Olyan tornagyakorlatokat mutat be az OL amiket illene pontozni, a Gus TDnél középen bicskában elheverő G, hát nem is tudom kimeríti a blockindaback minden minősített esetét. Na mindegy azért jó volt Flekkót látni tablet magyarázóként...Lehet, de mondjuk a 2005 ös vagy 2008-as menetelésben sem szereztetek egy PO meccsen sem 20 pont alatt, a Ravensből ezt most nem biztos hogy kinézném, hogy többet tudjon szerezni...pont ugy, ahogy a steelers is kozepszar O-val es mocskosul jo D-vel nyerte az SB-ket.egyetértek...hihetetlen meglepetés lenne ha 2 meccset meg tudnának nyerni PO-ban...nagyon jó ez a védelem, le a kalappal, de az O alkalmatlan a nagyobb célokranem lesz iden PO.Lehet, de hogy nem ilyen támadósorral az is biztos, nem fognak tudni mindenkit 10 ponton tartani....
xtaki
kapitnono
Klaci79
xtaki
kapitnono

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 6 éve
A LeBeau korszakban a Steelers összes PO meccse olyan volt, hogy 24 ponttal meg lehetett (volna) nyerni. Kivéve a GB, de ha nincs a Ben picksix, ott is elég lett volna a 26 pont.Lehet, de mondjuk a 2005 ös vagy 2008-as menetelésben sem szereztetek egy PO meccsen sem 20 pont alatt, a Ravensből ezt most nem biztos hogy kinézném, hogy többet tudjon szerezni...pont ugy, ahogy a steelers is kozepszar O-val es mocskosul jo D-vel nyerte az SB-ket.egyetértek...hihetetlen meglepetés lenne ha 2 meccset meg tudnának nyerni PO-ban...nagyon jó ez a védelem, le a kalappal, de az O alkalmatlan a nagyobb célokranem lesz iden PO.Lehet, de hogy nem ilyen támadósorral az is biztos, nem fognak tudni mindenkit 10 ponton tartani....
xtaki
kapitnono
Klaci79
xtaki
kapitnono
Idén túl lettek hypeolva ezek a csilivili offensek, mint általában mindig, de én már megvilágosodtam, és a KC-Rams után megraktam egy rendesebb összeggel, hogy egyik sem jut SB-ba. Nem hogy nem nyeri meg, hanem hogy be sem jut egyik sem.
Olyan sok csoda O-t láttam már kipukkadni PO-ban, (pl a mienket is) hogy én ebben nem bízok. Egy komolyabb D viszont még egy Bortlest is AFC döntőbe tud vinni, Flacco meg SB-t nyer, kell ennél jobb bizonyíték? 😊
több mint 6 éve
Nekünk meg a Chargers meccset fújták el, aztán már eldöntöttük volna a csoportot. (Persze a Broncos és Raiders meccsre nincs mentség...)Szerintem nincs AFC North szurkoló, akinek nem szimpatikus ez a Ravens D. Mondjuk az is igaz, hogy nincs olyan védelem, ami a Lámát egy egész szezonon keresztül tudná kompenzálni, de ez majd jövőre kiderül. A 10. forduló környékén azt hittem, hogy még a Browns is bejön a Varjak elé, ahhoz képest most a legimpulzívabb csapat egész Northban. De talán az AFC-ben is ez a védelem a team to beat. Kellemetlen ellenfél. Természetesen a szerencsével sem álltak hadilábon az elmúlt pár fordulóban, de abszolút azt éreztem, hogy ezt meg is érdemlik.KC meccset azért elfújták nekik a zebrák. Szvsz egy korrekt bíráskodással az meglett volna nekik. És akkor már korábban beelőztek volna minket.
Végül is arra jó lesz az esti meccs, hogy ha sikerül megverni a Szenteket idegenben, akkor megérdemeljük a rájátszást. Ha nem, akkor lehet kiírni a szavazást, hogy melyik meccs hiányzik a legjobban. Az a szomorú, hogy van bőven választék.
Szokol
Nekünk meg a Denver vagy Oakland közül elég lett volna az egyiket hozni, hogy a mainak ne legyen komoly tétje.
Jan
Nekem tetszik a Ravens D, de a kulcs, hogy no huddle-lel kell menni ellene, az offensüket pedig lábon kell megfogni. Ha sokszor leküldöd LJ-t rövid drive-okkal, akkor a D-jük a végére kifullad. Én látom a lelki szemeim előtt, ahogy egy Pats O bedarálja őket...
Lamart pedig lábon kell megfogni, és 5 yardnál hosszabb passzokat nem engedni. Persze könnyű mondani, viszont olyan iszonyat passrush-t azért nem kapott, én azt gondoltam, hogy Bosaék rádöntik a falat, de a Chargers D 3 negyedig aludt. Utána elvették a futást, a Baltimore O teljesen befulladt, csak nyilván FG-ig azért el lehet menni egy ilyen kickerrel.
Mindegy...szerintem ők jobban megérdemlik idén a PO-t, mert Jacksonnal találtak egy új impulzust, de attól még nem jó csapat, mint ahogy mi sem vagyunk elég komplettek.
Mindkettőben van viszont előrelépési lehetőség: náluk Lamar továbbfejleszthető a végtelenségig elméletben (a gyakorlatban nincs meg hosszá a szaktudás, ezt a játékstílust pedig 10 meccsnél tovább nem tudom elképzelni, hogy húzni lehet), nálunk nyilván az O összeállhat bármikor, ha Ben is úgy akarja. Az ő védelmük kész van, a miénk billegős, de képes nagy meccsekre (a szezonban többször voltak jók, persze voltak teljesen homály meccseink).
A mairól: én nem bánom, hogy vért kell hugyozni a PO-ért. Nekünk sohasem tett jót, ha teli hassal mentünk be. Ha ma nyernénk NO-ban (ami kizárt), majd leverjük a Cincy-t, szerintem kellemetlen ellenfél leszünk mindenkinek. Én azt szeretném látni, hogy mindkét csapategység az utolsó két meccsen veszi elő a legjobbját, aztán meglátjuk, hogy mire lesz elég.
Én el tudom fogadni, ha 9 győzelemmel idén lemaradunk - nem akkora tragédia számomra -, viszont lássak cserébe egy fejlődési ívet, mert arra lehet építeni. Ha mások szar teljesítménye miatt bejutsz a rájátszásba, de ott megmutatkozik a gyengéd (pl.: egy meccses kiesés, mint tavaly), akkor annak sincs több értelme.
Persze van olyan olvasat is, hogy el kell vergődni a PO-ig, aztán tolni 3/4 extra meccset, de az nagyon kivételes szokott lenni (pl.: 6. kiemelésről bajnoki cím)
több mint 6 éve
Lehet, de mondjuk a 2005 ös vagy 2008-as menetelésben sem szereztetek egy PO meccsen sem 20 pont alatt, a Ravensből ezt most nem biztos hogy kinézném, hogy többet tudjon szerezni...pont ugy, ahogy a steelers is kozepszar O-val es mocskosul jo D-vel nyerte az SB-ket.egyetértek...hihetetlen meglepetés lenne ha 2 meccset meg tudnának nyerni PO-ban...nagyon jó ez a védelem, le a kalappal, de az O alkalmatlan a nagyobb célokranem lesz iden PO.Lehet, de hogy nem ilyen támadósorral az is biztos, nem fognak tudni mindenkit 10 ponton tartani....
xtaki
kapitnono
Klaci79
xtaki

több mint 6 éve
Szerintem nincs AFC North szurkoló, akinek nem szimpatikus ez a Ravens D. Mondjuk az is igaz, hogy nincs olyan védelem, ami a Lámát egy egész szezonon keresztül tudná kompenzálni, de ez majd jövőre kiderül. A 10. forduló környékén azt hittem, hogy még a Browns is bejön a Varjak elé, ahhoz képest most a legimpulzívabb csapat egész Northban. De talán az AFC-ben is ez a védelem a team to beat. Kellemetlen ellenfél. Természetesen a szerencsével sem álltak hadilábon az elmúlt pár fordulóban, de abszolút azt éreztem, hogy ezt meg is érdemlik.KC meccset azért elfújták nekik a zebrák. Szvsz egy korrekt bíráskodással az meglett volna nekik. És akkor már korábban beelőztek volna minket.
Végül is arra jó lesz az esti meccs, hogy ha sikerül megverni a Szenteket idegenben, akkor megérdemeljük a rájátszást. Ha nem, akkor lehet kiírni a szavazást, hogy melyik meccs hiányzik a legjobban. Az a szomorú, hogy van bőven választék.
Szokol
Nekünk meg a Denver vagy Oakland közül elég lett volna az egyiket hozni, hogy a mainak ne legyen komoly tétje.
több mint 6 éve
pont ugy, ahogy a steelers is kozepszar O-val es mocskosul jo D-vel nyerte az SB-ket.egyetértek...hihetetlen meglepetés lenne ha 2 meccset meg tudnának nyerni PO-ban...nagyon jó ez a védelem, le a kalappal, de az O alkalmatlan a nagyobb célokranem lesz iden PO.Lehet, de hogy nem ilyen támadósorral az is biztos, nem fognak tudni mindenkit 10 ponton tartani....
xtaki
kapitnono
Klaci79
több mint 6 éve
Na jó, de mi Steelers szurkolók vagyunk...nálunk ez az alap 😉😂Én nem bánnám, ha nem jutnánk be.2016-ban AFC döntőt játszottunk, csak szólok.
Az talán felkavarná kicsit az állóvizet, amit az utóbbi pár évben érzek a csapatnál.
A PO aránylag biztosan megvolt, a többiek gyengélkedése maitt, de max ennyi.
Szépen pergtek az évek, ment a napi rutin, elvolt mindenki.
Igazán nagy eredmény nélkül.
De ez középszer és kellene valami sokk, ami kirántja ebből a csapatot és talán megindítja előre, ha szerencsénk van.
Nagyon unom, hogy minden évnek úgy megyünk neki, hogy van egy csili-vili off, egy közepes def és imádkozunk, hogy az előbbiből végre kijöjjön a potenciál és elrángassa az utóbbit legalább az sb döntőig.
De nem teszik, az évek még tellnek mi meg bízunk benne, hogy na, majd jövőre.
Meddig lehet takarózni a po-val, meg a poz. szezonokkal, igazi nagy eredmény nélkül? És most nem Tomlinra utaltam, hanem az egész teamre.
Lassan olyanok leszünk, mint a magyar foci válogatott;
Kurva jók vagyunk, megvannak az alapok, amire építeni fogunk, a hibákból tanulunk(bár már most sincs sok), nagyon akarnak a fiúk,
mindenki ultra tehetséges.
Csak éppen harminc valahány éve nem jártunk vb-n, negyven valahány év után jött végre egy eb és ennyi.
De az focizgatás, ez meg a STEELERS!
Itt nem volt eddig divat, hogy azért a PO csak megvolt, tehát minden ok, nyugodjon meg mindenki, majd jövőre bejön a tuti.
És én ezt érzem az utóbbi idökben.
Bár lehet csak érzékenyen reagálok a klímaváltozásra és valójában minden okés a franchise-nál.😏
zidane99
Jan
több mint 6 éve
Én nem bánnám, ha nem jutnánk be.2016-ban AFC döntőt játszottunk, csak szólok.
Az talán felkavarná kicsit az állóvizet, amit az utóbbi pár évben érzek a csapatnál.
De ez középszer és kellene valami sokk, ami kirántja ebből a csapatot és talán megindítja előre, ha szerencsénk van.
Nagyon unom, hogy minden évnek úgy megyünk neki, hogy van egy csili-vili off, egy közepes def és imádkozunk, hogy az előbbiből végre kijöjjön a potenciál és elrángassa az utóbbit legalább az sb döntőig.
Meddig lehet takarózni a po-val, meg a poz. szezonokkal, igazi nagy eredmény nélkül? És most nem Tomlinra utaltam, hanem az egész teamre.
Kurva jók vagyunk, megvannak az alapok, amire építeni fogunk, a hibákból tanulunk(bár már most sincs sok), nagyon akarnak a fiúk,
Csak éppen harminc valahány éve nem jártunk vb-n, negyven valahány év után jött végre egy eb és ennyi.
Itt nem volt eddig divat, hogy azért a PO csak megvolt, tehát minden ok, nyugodjon meg mindenki, majd jövőre bejön a tuti.
Bár lehet csak érzékenyen reagálok a klímaváltozásra és valójában minden okés a franchise-nál.😏
zidane99
több mint 6 éve
Szerintem nincs AFC North szurkoló, akinek nem szimpatikus ez a Ravens D. Mondjuk az is igaz, hogy nincs olyan védelem, ami a Lámát egy egész szezonon keresztül tudná kompenzálni, de ez majd jövőre kiderül. A 10. forduló környékén azt hittem, hogy még a Browns is bejön a Varjak elé, ahhoz képest most a legimpulzívabb csapat egész Northban. De talán az AFC-ben is ez a védelem a team to beat. Kellemetlen ellenfél. Természetesen a szerencsével sem álltak hadilábon az elmúlt pár fordulóban, de abszolút azt éreztem, hogy ezt meg is érdemlik. Végül is arra jó lesz az esti meccs, hogy ha sikerül megverni a Szenteket idegenben, akkor megérdemeljük a rájátszást. Ha nem, akkor lehet kiírni a szavazást, hogy melyik meccs hiányzik a legjobban. Az a szomorú, hogy van bőven választék.
több mint 6 éve
Az év elején lesajnált Ravens meg sokadszor megy át év elejéhez képest olyan változáson, hogy simán jobbak nálunk, s ...Azt nem értem, hogy hány éve nincs összerakva igazán a védelem,.ezek meg év közben nem először teszik meg.
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 6 éve
Én nem bánnám, ha nem jutnánk be.Az talán felkavarná kicsit az állóvizet, amit az utóbbi pár évben érzek a csapatnál.
több mint 6 éve
Na ugye 😊😀 😀 😀Sajnos borzalmasan hiányzik az a 2-3 ember aki Steelers védelméből, akikkel ez igazán jó lehetne. Ez ilyenkor leginkább szembetűnő. Dupree, Davis és egy komoly no2 CB nagyon kellene...nélkülük ez a NO meccs is csak hiú ábránd. Ezt sajnos a Raider meg a Chargers ellen nagyon elszúrtuk.Igen hianyzik, de NO-ban egy WR van es 2 jo futo ( Bell-el gyakoroltatok eleget ), veszely kezzel is. Az OL jo es nem igazan tudna ellenuk dominans lenni 1-1 ben a legjobb pass-rusher paros sem egy meccsen keresztul. A csapatmunkaban az ero.
Klaci79
BB taltos paripa lesz, szepen elosztogatja a passzokat, tudtok majd futni, de a D lesz a kiraly 3 szerzett labdaval. A statisztika csak a rekordhosszu garbage-time miatt lesz elrontva. NO nem akar vesziteni de nem is lesz 1000-el ego PO meccs nekik. Sima gyozelem 😊
new orl
hát persze...
Klaci79
több mint 6 éve
😀 😀 😀Sajnos borzalmasan hiányzik az a 2-3 ember aki Steelers védelméből, akikkel ez igazán jó lehetne. Ez ilyenkor leginkább szembetűnő. Dupree, Davis és egy komoly no2 CB nagyon kellene...nélkülük ez a NO meccs is csak hiú ábránd. Ezt sajnos a Raider meg a Chargers ellen nagyon elszúrtuk.Igen hianyzik, de NO-ban egy WR van es 2 jo futo ( Bell-el gyakoroltatok eleget ), veszely kezzel is. Az OL jo es nem igazan tudna ellenuk dominans lenni 1-1 ben a legjobb pass-rusher paros sem egy meccsen keresztul. A csapatmunkaban az ero.
Klaci79
BB taltos paripa lesz, szepen elosztogatja a passzokat, tudtok majd futni, de a D lesz a kiraly 3 szerzett labdaval. A statisztika csak a rekordhosszu garbage-time miatt lesz elrontva. NO nem akar vesziteni de nem is lesz 1000-el ego PO meccs nekik. Sima gyozelem 😊
new orl
hát persze...
több mint 6 éve
Sajnos borzalmasan hiányzik az a 2-3 ember aki Steelers védelméből, akikkel ez igazán jó lehetne. Ez ilyenkor leginkább szembetűnő. Dupree, Davis és egy komoly no2 CB nagyon kellene...nélkülük ez a NO meccs is csak hiú ábránd. Ezt sajnos a Raider meg a Chargers ellen nagyon elszúrtuk.Igen hianyzik, de NO-ban egy WR van es 2 jo futo ( Bell-el gyakoroltatok eleget ), veszely kezzel is. Az OL jo es nem igazan tudna ellenuk dominans lenni 1-1 ben a legjobb pass-rusher paros sem egy meccsen keresztul. A csapatmunkaban az ero.
Klaci79
több mint 6 éve
egyetértek...hihetetlen meglepetés lenne ha 2 meccset meg tudnának nyerni PO-ban...nagyon jó ez a védelem, le a kalappal, de az O alkalmatlan a nagyobb célokranem lesz iden PO.Lehet, de hogy nem ilyen támadósorral az is biztos, nem fognak tudni mindenkit 10 ponton tartani....
xtaki
kapitnono
több mint 6 éve
nem lesz iden PO.Lehet, de hogy nem ilyen támadósorral az is biztos, nem fognak tudni mindenkit 10 ponton tartani....
xtaki

több mint 6 éve
olcson siman johetne a Coltsba, rotacioba jo lenne, es 4-3-ban hatekonyabb lesz szerintem, neki a 3-4 nem fekszik, de megneznem, Mathisszel mennyit fejlodne, miota o a pass rush konzulens es kepzi a pass rushereinket, mind a 2-3 elotte mindenhonnan kikukazott jatekosunk olyan, hogy ra sem lehet ismerniMeg kell zsarolni a Saints-et, hogyha nyernek Dupree-t otthagyjuk nekik a meccs után.Dupreet Stez kinézte magának/csapatának!
fcancellara
steelwolf

több mint 6 éve
Meg kell zsarolni a Saints-et, hogyha nyernek Dupree-t otthagyjuk nekik a meccs után.Dupreet Stez kinézte magának/csapatának!
fcancellara
több mint 6 éve
Meg kell zsarolni a Saints-et, hogyha nyernek Dupree-t otthagyjuk nekik a meccs után.
Szerkesztette: fcancellara
több mint 6 éve
Browns elllen +14-ről XChargers ellen +16-ról L
2-12-es Raiders ellen L
Denver ellen 4 labdavesztéssel L
Nem lesznek itt személyi változások szerintem...max ha Dupree-t és Burns-t lecseréljük, meg draftolunk egy Shazier utódot, de a stábban nem várok semmit. Aztán persze ha ma feltörlik velünk a padlót még változhat ez...
több mint 6 éve
Azért a Steelersnek a puszta játékereje alapján több sansza van a NO ellen, mint nekünk volt a Chargers ellen...Szóval ez a ki akarja jobban/kinek kell jobban faktor sokat számíthatAmi nekünk nincs meg a védelemben, hogy ha van egy-egy ember, akinek jól megy, akkor az tud szopatni minket. Legyen az egy TE vagy egy WR, esetleg RB. Az alapjátékon nem tudunk váltani. Legalábbis ez tűnik tendenciának. A Saints-nek nagyon komoly fegyverei vannak, és kétlem, hogy mindegyikkel tudnánk tartani a lépést. Persze egy pisztolypárbajban akármi lehetne, de ugye BigBen sincs éppen csúcsformában...a Ravens védelme miatt viszont ez az éjszakai mérkőzés egyértelműen kétesélyes volt, főképp mert a Chargersnek néha tényleg disznó szerencséje volt az elmúlt időszakban...
lucio
több mint 6 éve
lucio
329
Azért a Steelersnek a puszta játékereje alapján több sansza van a NO ellen, mint nekünk volt a Chargers ellen...Szóval ez a ki akarja jobban/kinek kell jobban faktor sokat számíthat
több mint 6 éve
Igen, innen már nagyon nehéz lesz, minden bizonnyal bravúr kell ma, hogy meglegyen a PO.Nem tudom....ez a Ravens D nagyon jó lett, de no...azért az nem kézenfekvő, hogy 2-3 TO van minden meccsükön, amellett, hogy az O-juk minimálban tolja egy-egy bravúr játékkal. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem lesz azért nekik sétagalopp a Browns meccs...
Node az jut a PO-ba, aki bravúrt hoz, aki akarja, és ők nagyon akarták/akarják ezt ez átjött a meccsen. A Saints a PO-ban van, mi nem, így adott, hogy mi is jobban akarjuk. Nincs esély ott, dehát innen szép..
Egyébként lehet nem is baj, hogy lecsúszunk a PO-ról. Így minden bizonnyal lesz váltás a stábban, mert oda kell a frissítés biztosan és ugye nem is árt közép tájon húzni na, nézve a jó oldalát.
Ma pedig nézzük hogy picsáznak el bennünket..😊