Politika
46 feliratkozó
több mint 13 éve
Bocs, ha értem amit írsz, és adekvát módon reagálok rá.sajnálom hogy csak végletekben tudsz gondolkodni.atapapaVan sok nyugdíjasunk, felduzzasztva egy rakás rokkernyugdíjassal, akik választásokat döntenek el, nem törődve azzal hogy a ma rájuk felvett hiteleket ki fizeti vissza. atapapaMicsoda szemét, szarházi banda.
Valami jó kis endlösung a tarsolyodban esetleg?Sobri Jóska
több mint 13 éve
sajnálom hogy csak végletekben tudsz gondolkodni.Van sok nyugdíjasunk, felduzzasztva egy rakás rokkernyugdíjassal, akik választásokat döntenek el, nem törődve azzal hogy a ma rájuk felvett hiteleket ki fizeti vissza. atapapaMicsoda szemét, szarházi banda.
Valami jó kis endlösung a tarsolyodban esetleg?Sobri Jóska
több mint 13 éve
de most kevered a szezont a fazonnal.de a gyerek is magyar állampolgár, valamilyen érdekképviselet neki is jár. Persze én is kétlem, hogy ebben a formában kéne.
demokrácia = 1 ember 1 szavazat, ha megfelel a feltételeknek
a szavazatokat nem lehet átruházni, a gyerek pedig nem felel meg a feltételeknek ergo nem érhet többet.haromt
Félreértés ne essék, nem magával a megoldással szimpatizálok, hanem a mögötte meghúzódó elvvel.
Ha Magyarországon meg lennének becsülve a melós nagycsaládok, akkor fel se merülne ez az ötlet, amely egy eltúlzott reakció az elmúlt 20 évre.
több mint 13 éve
Van sok nyugdíjasunk, felduzzasztva egy rakás rokkernyugdíjassal, akik választásokat döntenek el, nem törődve azzal hogy a ma rájuk felvett hiteleket ki fizeti vissza. atapapaMicsoda szemét, szarházi banda.
Valami jó kis endlösung a tarsolyodban esetleg?
több mint 13 éve
Van sok nyugdíjasunk, felduzzasztva egy rakás rokkernyugdíjassal, akik választásokat döntenek el, nem törődve azzal hogy a ma rájuk felvett hiteleket ki fizeti vissza.Namost lehet meglep, de ezt demokratikus úton választott törvényhozóknak köszönhetjük.Azért tartunk hol?Sobri Jóskahol?a nyugdíjjáruléknál két és fél hónappal több kifizetett nyugdíjnál és az IMF-hitelnél, meg az egyéb nyugdíjast dédelgető, de bevételi oldalon nem megalapozott intézkedésnélatapapa
A demokrácia népképviseletet jelent, vagyis a választott képviselők képviselik az őket megválasztó nyuggerek érdekeit is. Szemetek a nyuggerek, hogy összevissza szavazgatnak, és nem döglenek meg nyugdíjazásuk másnapján, elismerem.Sobri Jóska
Nekik nem is kell erre gondolni, azoknak kéne, akik a közpénzt elosztják.
Különben semmi bajom a nyugdíjasokkal, szerencsére nekem is sok rokonom van 60 felett.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
de most kevered a szezont a fazonnal. demokrácia = 1 ember 1 szavazat, ha megfelel a feltételeknek
a szavazatokat nem lehet átruházni, a gyerek pedig nem felel meg a feltételeknek ergo nem érhet többet.
több mint 13 éve
Az a baj, hogy ahogy Sobri is írja ez messzire vezethet. Mert akkor miért álljunk meg itt? Aki egyetemet végzett, annak érjen többet. Aki több adó fizet érjen többet.nem, itt a gyerekek, gyerekes családok érdekképviseletéről van szó, ami jellemzően háttérbe szorult.
Nem különösebben értek egyet a demokrácia ezen részével (one man, one vote), de ez az alapszabály. Ha megváltoztatjuk, akkor az már egy másik játék.zinedine5
Az SZJA-t azért írtam bele, mert e megszorítás nélkül a hazai viszonyokban jelenleg ez a cigányokat hozná helyzetbe, de egy általam ideálisnak vélt és meglévő családbarát (nem segélybarát) rendszer mellett működhetne (de elismerem, az SZJA-s változatot nem vagy nagyon nehezen lehetne jól megoldani)
Igaz, egy ilyen létező ideális rendszerben pont nem lenne szükség az ilyen képviseletre.
több mint 13 éve
Namost lehet meglep, de ezt demokratikus úton választott törvényhozóknak köszönhetjük.Azért tartunk hol?Sobri Jóskahol?a nyugdíjjáruléknál két és fél hónappal több kifizetett nyugdíjnál és az IMF-hitelnél, meg az egyéb nyugdíjast dédelgető, de bevételi oldalon nem megalapozott intézkedésnélatapapa
A demokrácia népképviseletet jelent, vagyis a választott képviselők képviselik az őket megválasztó nyuggerek érdekeit is. Szemetek a nyuggerek, hogy összevissza szavazgatnak, és nem döglenek meg nyugdíjazásuk másnapján, elismerem.
több mint 13 éve
Azért tartunk hol?Sobri Jóskahol?a nyugdíjjáruléknál két és fél hónappal több kifizetett nyugdíjnál és az IMF-hitelnél, meg az egyéb nyugdíjast dédelgető, de bevételi oldalon nem megalapozott intézkedésnél
több mint 13 éve
Az a baj, hogy ahogy Sobri is írja ez messzire vezethet. Mert akkor miért álljunk meg itt? Aki egyetemet végzett, annak érjen többet. Aki több adó fizet érjen többet.ismét szóba került, hogy járjon a gyerek után extra szavazati jog. vajon azok is megkapják ezt a jogot, akiknek életvitelszerűen van sok gyerekük? nagyon vidám lesz, hogy mondjuk tőlem több adót vonnak le, mint tőlük összesen - a kifizetett segélyekről, támogatásokról már ne is beszéljünk - mégis nyolcszor-tízszer több szavazatuk lesz. new world orderengem az ötlet már a NOE javaslatakor megfogott, de a magyar viszonyok mellett ez nagyon veszélyes dolog.
http://index.hu/belfold/2011/02/11/elokerult_a_gyerek_utani_extra_szavazati_jog_a_fideszben/DiamondsHead44
talán úgy lenne értelme, ha a szülőnek SZJA-t lenne szükséges fizetnie a plusz szavazati joghoz, de még így se tartom kivitelezhetőnek.atapapa
Nem különösebben értek egyet a demokrácia ezen részével (one man, one vote), de ez az alapszabály. Ha megváltoztatjuk, akkor az már egy másik játék.
több mint 13 éve
Aztán ne csak gyerek és szja függő legyen, hanem csak a férfiak szavazhassanak, majd csak megfelelő vagyonnal rendelkezők, aztán csak igazi kutybőrös magyarok , aztán.... vagy ilyen már volt?Sobri Jóskaitt nem a választójog korlátozásáról van szó, hanem bizonyos rétegek képviseletének hiányáról.
A nyugdíjasokért sírunk, tönkrebasszuk miattuk a költségvetést, mert viszonylag tudatos szavazók, de a jövő generációit leszarjuk. Azért is tartunk itt.
több mint 13 éve
Aztán ne csak gyerek és szja függő legyen, hanem csak a férfiak szavazhassanak, majd csak megfelelő vagyonnal rendelkezők, aztán csak igazi kutybőrös magyarok , aztán.... vagy ilyen már volt?
több mint 13 éve
ismét szóba került, hogy járjon a gyerek után extra szavazati jog. vajon azok is megkapják ezt a jogot, akiknek életvitelszerűen van sok gyerekük? nagyon vidám lesz, hogy mondjuk tőlem több adót vonnak le, mint tőlük összesen - a kifizetett segélyekről, támogatásokról már ne is beszéljünk - mégis nyolcszor-tízszer több szavazatuk lesz. new world orderengem az ötlet már a NOE javaslatakor megfogott, de a magyar viszonyok mellett ez nagyon veszélyes dolog.
http://index.hu/belfold/2011/02/11/elokerult_a_gyerek_utani_extra_szavazati_jog_a_fideszben/DiamondsHead44
talán úgy lenne értelme, ha a szülőnek SZJA-t lenne szükséges fizetnie a plusz szavazati joghoz, de még így se tartom kivitelezhetőnek.
több mint 13 éve
hopp. azt hiszem ismét találtam egy fideszalkotmányba illő párbeszédetJogos. Nála nem itt kezdődik a luxus. Az Audi az a standard. Alja.
"Nagy-György Anna (Jobbik): "... Volt egy megjegyzése a polgármester úrnak az anyagi helyzetemet illetően. Erre csak annyit szeretnék mondani, hogy én nem luxusautóval járkálok, hanem kerékpárral, és nem azért, hogy magamat népszerűsítsem, hanem azért, mert nincs rá pénzem."
Lázár János: "Nem tudom, ki jár luxusautóval, ez egy nagy talány számomra."haromt
(Amúgy Breaking News: http://index.hu/belfold/2011/02/11/lazar_janos_lemondott_a_szolgalati_audirol/)
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
hopp. azt hiszem ismét találtam egy fideszalkotmányba illő párbeszédet"Nagy-György Anna (Jobbik): "... Volt egy megjegyzése a polgármester úrnak az anyagi helyzetemet illetően. Erre csak annyit szeretnék mondani, hogy én nem luxusautóval járkálok, hanem kerékpárral, és nem azért, hogy magamat népszerűsítsem, hanem azért, mert nincs rá pénzem."
Lázár János: "Nem tudom, ki jár luxusautóval, ez egy nagy talány számomra."
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
ezek szerintem felraktak valami gigasok pénzt, hogy ők lesznek az első kormány akit tényleg elvisz a népharag...ismét szóba került, hogy járjon a gyeke után extra szavazati jog. vajon azok is megkapják ezt a jogot, akiknek életvitelszerűen van sok gyerekük? nagyon vidám lesz, hogy mondjuk tőlem több adót vonnak le, mint tőlük összesen - a kifizetett segélyekről, támogatásokról már ne is beszéljünk - mégis nyolcszor-tízszer több szavazatuk lesz. new world orderMég egy adu ász lesz a Jobbik kezében.zinedine5
több mint 13 éve
Szépen gyűrűzik az ügy. Persze most sem fogja megütni a bokáját, aki ludas bennehttp://index.hu/kulfold/2011/02/11/moszkvaban_is_all_a_bal_a_volt_kulugyi_kirendeltseg_miatt/
több mint 13 éve
ismét szóba került, hogy járjon a gyeke után extra szavazati jog. vajon azok is megkapják ezt a jogot, akiknek életvitelszerűen van sok gyerekük? nagyon vidám lesz, hogy mondjuk tőlem több adót vonnak le, mint tőlük összesen - a kifizetett segélyekről, támogatásokról már ne is beszéljünk - mégis nyolcszor-tízszer több szavazatuk lesz. new world orderMég egy adu ász lesz a Jobbik kezében.
több mint 13 éve
ismét szóba került, hogy járjon a gyerek után extra szavazati jog. vajon azok is megkapják ezt a jogot, akiknek életvitelszerűen van sok gyerekük? nagyon vidám lesz, hogy mondjuk tőlem több adót vonnak le, mint tőlük összesen - a kifizetett segélyekről, támogatásokról már ne is beszéljünk - mégis nyolcszor-tízszer több szavazatuk lesz. new world orderhttp://index.hu/belfold/2011/02/11/elokerult_a_gyerek_utani_extra_szavazati_jog_a_fideszben/
STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 13 éve
nemcsak V. kerületieknek. érdemes végignézni a képeket, mert a végén van a lényeg 😉 http://mandiner.blog.hu/2011/02/10/elkiralyutcasodastalanithatatlansagosodast?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index
STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
az a baj, hogy nyugati naivsággal nézitek mondjuk a máv-ot.Itt nem azért működnek a vonalak, hogy utazzanak rajta, hanem hogy bejelentett állások legyenek rajta...
Fasza kapun belüli munkanélküliség van a mávnál és az összes állami cégnél ma is.
több mint 13 éve
Szerintem a legtöbb ember nem szeretné, ha a nyugdíjasok ilyen-olyan kedvezményeit elvennék. De ha belegondolunk abba, hogy ezeknek a kifizetéseknek már ma sincs fedezete és hitelt kell rá felvenni, amelyet majd a jövő generáció fizet vissza, akkor kérdem én, hogy nekem, az én korosztályomnak milyen kedvezmény jár majd, amikor a most felvett kedvezmények térítését kell visszafizetni? Szánalom, hogy évtizeden át nem is lehetett tudni az ingyenes utazásokra költött milliárdok pontos összegét. A Bajnaiék által bevezetett regisztrációs jegy ezen segíthetett volna, de jellemzően Orbánék erre az elképzelésre is tüzeltek.
több mint 13 éve
Én azt mondom, hogy ha lenne egy megfelelő szankciórendszer, és annyi agyuk az embereknek, hogy ha már eleve látják, hogy nem tudják felnevelni a gyereket, akkor ne válallják. Sőt, legyen ingyenes abortusz, vagy még elöbb ingyenes koton, gyógyszer, stb.Az rendben van, hogy 20 évre előre nem lehet látni biztosan a bevételt, de aki biztosan nem látja, vagy biztosan látja, hogy nem tudja megoldani, az ne vállalhasson gyereket, bízva a rokonai, a társadalom, meg a faszom tudja kinek a könyörületében. És mondom mindezt a meg sem született gyerek érdekében, mert igazából neki lesz szar csóróként, esélytelenként, stb felnőni.
És bár azt írod ez a cigányságra jellemző, hát én pedig azt látom pont, hogy nem.
A cigányok meg tudják oldani, hogy szerezzenek segélyeket, van ezer rokon, valahogy mindig megoldják évszázadok óta.
Én pont azokra az ostoba emberekre gondolok, akik a nagy szerelemre, de sokszor inkább a felelőtlenségükre, a hirtelen jött pasira/csajra vállalnak gyereket, aztán pár év, és néznek nagyot.
Döbbenetes adat, de több örökbe adott nemcigány gyerek van, mint cigánygyerek.
több mint 13 éve
Nézd nyugger szemmel, hiszen te is leszel egyszer az.Tudom.. es az o szemszogukbol megertem. En is merges lennek, ha az en penzemmel cicoznanak..
Ők nem a kapitalizmusban dolgoztak, vagyis nem volt lehetőség maguknak a tisztes időskor anyagi hátterének megteremtésére.
De ettől még dolgoztak rendesen.
Te se örülnél, ha 60 fölött mindenki azt hinné, hogy magatehetetlen kerékkötője vagy a rendszernek.
Azt csodálom, hogy 70-80 éves vonalas öregemberek nem robbantgatják fel magukat mindenféle, őket szarba se vevő ifjú titán politikusokra ugorva, hiszen szerintük a nyuggernek már úgyis mindegy, csak feleslegesen létezik, haljon meg mielöbb.
Bár még eljöhet ez is.Sobri Jóska
(es amugy nalunk is a csalad tamogatja a nagyszuloket, csak a nyugdijbol joval szukosebben elnenek meg.. pedig mind a 4 ledolgozta a 40+ evet, ketten tanarkent peldaul. Mindegy, csak jelzem, hogy van ilyen teren is "ismerosom", de attol meg en egy cold-hearted bastard vagyok 😊)
De ettol fuggetlenul ha az orszag / a jovo szemszogebol nezem, akkor pedig azt mondom.. tudod mit, az hogy vegre egyszer rendbetegyuk ezt a nyomorusagos koltsegvetest es ezt azt elb@szott orszagott, akkor megeri.
HA sikerul hosszutavra rendbetenni (illuzioim nincsenek) - akkor megerne..
Es ha en leszek 80, es ilyen lesz a helyzetem (szinten nem a nyugdijambol probalok megelni adddigra...), akkor lehet azt mondom, nekem mar mindegy, de az unokaimnak legyen jobb.
Persze ha megtortenne, akkor is a kov. kormany ugyis elosztogatna a tobbletet.. masreszt ahogy gabtsi/TTT irtak, ez sokadrangu problema es masodlagos tetel egy koltsegvetesben.
Stb-stb.. de azert elmelkedni/almodozni mindig jo 😊
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)