NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 352 — no es importante
jin és jang, csak a miheztartás végett 😊 de a jelenlegi demokratikus rendszer pont ott bukik meg, hogy a hatalom közelébe kerüléshez annyi kompromisszumot kell kötni ilyen-olyan gazdasági érdekcsoportokkal, hogy már mire élhetnél ezzel az erővel, rég megvan kötve a kezed

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
sose lesz elszámoltatás, mert akkor majd valakik még elszámoltatnák egyszer azokat, akik most akarnának elszámoltatni. max a kiskatonákat a kirakatba.

kéz kezet mos. ezek mint a jing meg a jang élnek egymással. kétnyomásos gazdálkodás, kár h mi mindig ugaron vagyunk.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 407 — The only discipline that lasts, is self discipline
 www.atv.hu/belfold/20150312-hagyo-per-visszavontak-a-nokias-dobozos-vallomast
Régen hallottam az ügyről...érdekes fordulat, hogy mégse volt nokiás doboz...Klaci79
annyira nem érdekes, az lesz a legszebb, ha végül fel kell menteniük, vajon akkor mi lesz az M1 híradóban. amúgy azon is gondolkoztam, hogy vajon Péter indít-e most 3 napon belül nyomozást, hogy történt-e hamis vád?csebi
Engem azért kicsit bosszant, hogy a nagy fülkeforradalmi, "mostmajdleszámolunk a korrupt ballib bagázzsal"-ból a nagy nulla lett. Döntően azok az ügyek mennek végig, amiket még a korrupt ballib bagázs idején indítottak, meg néhány lehallgatós kirakatper, meg a Gyurcsány-basztatás Sukoróval.

Én baromira utálom a "majd mi leszámolunk a másikkal" mentalitást, de ugyanakkor meg elvárnám, hogy - ha már az egyes rezsimek saját regnálásuk alatt nem tudják eltakarítani a saját piszkukat -, akkor egy új rezsim ezt megtegye. Nem médiacirkuszt csinálva, hanem normálisan, jogi úton elszámoltatva. Mert biztos vagyok benne, hogy lenne bőven akit el lehetne. Ehelyett médiacirkusz az van doszt, de normális átvilágítás meg nincs. Nemhogy normális nincs, de egész pontosan nulla az ami van.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci

A fogathajtó testvérek fognak kiszolgálni?
több mint 10 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 951 — Lucas Scott
Régen hallottam az ügyről...érdekes fordulat, hogy mégse volt nokiás doboz...Klaci79
annyira nem érdekes, az lesz a legszebb, ha végül fel kell menteniük, vajon akkor mi lesz az M1 híradóban. amúgy azon is gondolkoztam, hogy vajon Péter indít-e most 3 napon belül nyomozást, hogy történt-e hamis vád?

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 10 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 951 — Lucas Scott
 cink.hu/orban-rahel-fontos-zsemlet-jatszik-a-kempinski-hotelben-1690994826
wha wha whaaaaaapetey
Az a muris, hogy a nagyobb hibák nem is a bekeretezett piros elírásokban vannak. 😊 Pl. az a millió "the" a főnevek előtt komolyabb hiba, az tipikus hunglish. Vagy az "I have to work", ami miatt a főnöke valószínűleg lecseszi, az angol ismerősei meg megsajnálják. 😊 (Vagy már csak legyintenek az "in this way" olvastán 😊 )peterk2005
de a legnagyobb poén, hogy minden lehetőséget megkap apucitól, hogy megtanuljon perfekt angolul (tudom-tudom önerő meg a fas*om), erre tényleg ilyen alapvető hibákat vét.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 932 — Cowboys fan
Egyre nagyobb itt a káosz, most már a kommunikációban is:

A Financial Times információi szerint az Európai Unió blokkolta a Paks2-projektet. A hírt Gíró-Szász András cáfolta, és kijelentette, hogy helyreigazításért fog fordulni az újsághoz. Ezzel egy időben Navracsics Tibor Magyarország Uniós biztosa megerősítette a blokkolás tényét.

Az elvtársak már egymással is utálnak egyeztetni. 😀peterk2005
Gyros Ász... mintha nem lenne internet, baszki. még végig sem ér a mondatban, mire az újságírók már rég megtalálták nem kormányközeli oldalakon. ez tényleg ekkora idióta ez a faszi, vagy még mindig 1970-ben él?
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 407 — The only discipline that lasts, is self discipline
Egyre nagyobb itt a káosz, most már a kommunikációban is:

A Financial Times információi szerint az Európai Unió blokkolta a Paks2-projektet. A hírt Gíró-Szász András - kormányzati kommunikációért felelős államtitkár - cáfolta, és kijelentette, hogy helyreigazításért fog fordulni az újsághoz. Ezzel egy időben Navracsics Tibor Magyarország Uniós biztosa megerősítette a blokkolás tényét.

Az elvtársak már egymással is utálnak egyeztetni. 😀

(Szerk. a kivastagított részt ki is felejtettem, pedig úgy igazán a vicces. 😀 )

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
sapka Washington Commanders 6 652 — sapka
wha wha whaaaaaapetey
Az a muris, hogy a nagyobb hibák nem is a bekeretezett piros elírásokban vannak. 😊 Pl. az a millió "the" a főnevek előtt komolyabb hiba, az tipikus hunglish. Vagy az "I have to work", ami miatt a főnöke valószínűleg lecseszi, az angol ismerősei meg megsajnálják. 😊 (Vagy már csak legyintenek az "in this way" olvastán 😊 )peterk2005
van az embörnek egy olyan érzése, hogy ez a lány nem tud angolul, egy ilyen szövegnyaláb után 😀
vajon mit ért meg az egyetemi órákon? 😀😀

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 10 éve
wha wha whaaaaaapetey
Az a muris, hogy a nagyobb hibák nem is a bekeretezett piros elírásokban vannak. 😊 Pl. az a millió "the" a főnevek előtt komolyabb hiba, az tipikus hunglish. Vagy az "I have to work", ami miatt a főnöke valószínűleg lecseszi, az angol ismerősei meg megsajnálják. 😊 (Vagy már csak legyintenek az "in this way" olvastán 😊 )

több mint 10 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Érdemes nézni az M1-et...
Épp most fejti meg a műsorvezető meg az echo tévés közgazdász tudós együtt, hogy mivel az OBA-nak nincs pénze, ezért a jegybank fog kártalanítani, és akkor majd jövőre fogjuk tudni, hogy miből van a jegybank nagy vesztesége. Mert hogy így már vesztesége lesz, az biztos... Matolcsinak meg nem kell majd magyarázkodni a pallasz athéné miatt.
Nem szeretem az összeesküvés elméleteket, de azért mindig felmerül bennem az alapvető kérdés:
Kinek az érdeke?
több mint 10 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 20 685 — Csodabogár

wha wha whaaaaaa

több mint 10 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 695
Régen hallottam az ügyről...érdekes fordulat, hogy mégse volt nokiás doboz...
több mint 10 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960
Az megvan, hogy Rogán szerint stabil és biztonságos az ország pénzügyi rendszere?

www.napigazdasag.hu/cikk/38288/#.VQErl0s5bZw.gmail

Mindig jövőre
több mint 10 éve
"A politikus úgy vélekedett, az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bankot (MFB) is komoly kár fogja érni, mert a Quaestor Csoportnak nyújtott 17 milliárd forintos hitel mögé állított vagyoni garanciák vélhetően nem fogják fedezni a kölcsön összegét."

Ez már hanyadik jól sikerült tranzakciója az államnak, mint tulajdonosnak?
Beszarás, hogy még ők sírnak-rínak, hogy jaj kár érte az államot, mert nem jó bankba szálltunk be az adófizetők lóvéjával.
Ez jobb helyeken már legalább egy alapos gyanú lenne a hűtlen kezelésre. Tóni, a közgazdász meg inkább sír, hogy átbaszták.
Két dolog lehetséges Tóni:
1. hülye vagy hozzá, takarodj a politikából
2. tudtál róla, irány a böri.

harmadik nincs.
több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 222
 444.hu/2015/03/12/rogan-kemenyen-dolgozo-kisember-antal-szerint-a-penzugyi-szektornak-kell-kartalanitania-a-quaestor-karosultjait/

Ezt hogy?
több mint 10 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS

több mint 10 éve
Érdekesebb kérdés, hogy kik voltak a hitelfelveők, és milyen hitelbírálati "könnyítések" voltak?peterk2005
Hát igen, az sem utolsó kérdés
Ez az egész MNB PSZÁF összevonás arra volt jó, hogy senki ne lásson át semmit. Gyuribácsi meg halászhat a zavarosban kedvére.
több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
Azon röhögök, hogyha Simicskának igaza van, akkor a tippjátékot mi nyertük Amadeusszal.

Viszont Boross Péternek el tudom hinni, hogy ő látta az aktát, és Simicska hazudik. Akkor meg nem mi nyertünk.berger90
Fogadnunk kellett volna Józsival.Amadeus91
Miért, már eldőlt volna?!
Fogadhatunk.

több mint 10 éve
Érdekesebb kérdés, hogy kik voltak a hitelfelveők, és milyen hitelbírálati "könnyítések" voltak?

több mint 10 éve
Szerintem is erről lehet szó. Én legalább is ezt csinálnám.
Faszán túlkonszolidálnám.
Amúgy a pl Széchenyi banknak kik voltak a betétesei, akiket most közpénzből kártalanítani kell? Mert hogy nem a nyugdíjasok mentek át az OTP-ből oda betétet elhelyezni, az is biztos. És akkor már az is kérdés, hogy ha a felügyelet ilyen faszán átlát mindent, akkor tényleg mennyi is volt a betét?
több mint 10 éve
Szóval ha jól értem volt közöttük olyan is amelyik normál (piaci tisztességnek megfelelő) működés közben került nehéz helyzetbe. Ami időnként minden piaci szegmensben előfordul. Viszont másik három meg nem. Nem nyugtattál meg. 😊 Sőt, inkább megerősítette a gyanúmat, hogy bizonyos körök bizony a Postabank történetet adják elő másodszor....

több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 337 — zászló zászló szív
| Az egyik legjobb barátom édesanyja a DRB-exSiklósésvidéke ügyvezetője és én is dolgoztam egy keveset náluk szakmai gyakorlaton, szóval személyesen ismerem a helyzetet meg a résztvevők nagy részét |

A tisztánlátás végett: a DRB csoport 4 tagjából kettő (ex Nagybajom és Vidéke illetve ex Siklós és vidéke) kiváló minősítésű hitelportfólióval rendelkezik, sokkal jobbal mint a legtöbb bank. Ezekkel a hitelekkel semmi gond nem volt. A probléma ott van, hogy a DRB csoport finanszírozottsága alacsony volt, mivel annyira jó minőségű volt a hitelállomány, hogy nem volt szükség az elvárt tőkemegfelelési mutató (ami ugye szavatoló tőke/kockázattal súlyozott eszközök) eléréséhez nagy mennyiségű likvid eszköz tartására, mert az alacsony kockázatú volt a nevező.

Így ugye fennállt az a helyzet, hogy nem volt megoldható a gyors kártalanítás, így maradt az OBA-ra a feladat. Arról minden keveset fogunk hallani minden bizonnyal, hogy ha sikerül az összes betétest kártalanítani, már csak azért is, mert ez nem fog megtörténni. A hitelportfóliót olyan könnyedén fogják eladni féláron, hogy csak repül, és innentől kezdve pedig nem lesz elegendő már az eszköz arra, hogy fedezzék a kifizetéseket.

(Most a BC ügyből mennyi jelenik meg a bankoknál az kérdéses, ellentmondásosak a sajtóértesülések arról, hogy miként indult meg a nyomozás, és nyilván erről itt "vidéken" mi semmit nem tudunk.)

A Széchenyi bank esetében más volt a helyzet: ott trükköztek a tőkemegfelelési mutatóval, egyszerűen hamis kockázati tényezőket használtak, ezzel kb. csaltak. Az volt a helyzet az Orgovány és Vidéke takszövnél is. A DRB csoport esetében ez nem áll fenn, mi sem bizonyítja jobban, hogy az összes ügyvezető és kb. az összes dolgozó még a helyén van, míg az előző két esetben azonnal kirúgtak mindenkit, illetve nem engedtek be senkit dolgozni.

| (Ma is együtt ebédeltem a DRB-s könyvelőkkel, köszönik szépen még dolgoznak, csak persze pár MNB-s ül a nyakukon.) |

több mint 10 éve
És visszatérünk arra a pontra, hogy miért nem igaz, amit mondasz: ma már nem dőlne az összes bank, ha mindenki egyszerre kérné a pénzét, mindössze szabályozni kéne, hogy ki, mikor kaphatja azt meg, ugyanis ma a pénz végtelen mennyiségben áll rendelkezésre, mivel nincs semmihez kötve. Ja, hogy beborulna a gazdaság? Persze, de magában a bankok csak a betétek felvételétől nem dőlnének meg, de az inflációs spirál természetesen elvinne mindent. Ez a "bedőlne minden" teória stabilan tartja magát a 70-es évek óta, de elfelejti közben az emberiség, hogy a pénz régen leállt arról hogy anyagi fedezet legyen mögötte, így értelmetlen arról beszélni, hogy egyszer elfogyhat a pénz. Persze eleve elméleti a fejtegetést. mert eléggé irreális ilyen mértékű roham, még helyi szinten is ritka, 2008-ban is elmaradt...Gyurma Pappa
Technikailag igazad van, de szerintem a bedőlést nyugodtan értelmezhetjük úgy is, hogy olyan következmények és károk történnének, ami dominószerűen rengeteg embert ill. vállalkozást is magával rántana. Én ezt legalábbis bedőlésnek élném meg, hiába élne esetleg a bank még túl is egy ilyen történetet.

Más. Nekem kezd ez a takarékszövetkezetes átalakítás nagyon-nagyon gyanús lenni. Már akkor amikor csinálták az volt a véleményem, hogy az egészet egy trafik történethet hasonló piaclenyúlás miatt csinálják, De arra nem gondoltam, hogy még egy csúnya pénzügyi leszivattyúzás is lesz, lehet majd a háttérben. Márpedig kezd így kinézni. Most olvastam, hogy míg a takarékszövetkezetes átalakítás előtt évi néhány milliárdot kellett a betétbiztosítási alapból kifizetni, tavaly ez az összeg már kb. 120 milliárd volt!!! Egy évben sokszorosa annak, mint a megelőző jópár évben összesen. Kb. 10 bankká alakult takarékszövetkezet ment csődbe igen hamar, fejenként 5-40 milliárdnyi kártérítési igényt maga után hagyva. Postabank féle pénzszivattyú szaga van a dolognak (adják ki korlátlanul a hiteleket haver vállalkozásoknak, amikből kiveszik a pénzt majd csődbe viszik őket. Így a hitelt nincs aki visszafizesse és a bank is becsődöl.)

több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 337 — zászló zászló szív
Hopp, ez most meglepő, főleg az evidens Fidesz kapcsolat miatt...

A nagyobb baj, hogy ez most megint a Globex idők előtti időre lövi vissza a magyar pénzügyi kultúrát... Hajrá.