Politika

65 feliratkozó

több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 878 — Lucas Scott
Sok dolog miatt lehet neheztelni a Fideszre - nekem is személy szerint - de mind közül kirívó az - számomra -, hogy a Csurka Pistának szobrot állítanak.

Patkányok.
Amadeus the Young
Egészen elképesztően undorító ez az egész.
Gyurma Pappa
gumicsont.
| felreertes ne essek, a csavonak nem h szobor hanem kb csak elrettenteskent emliteni |

Biztos nagyon fontos MP munkatapasztalata, de épp 4000 tűnt el egy hónap alatt a magyar lakosságból. #béke

444.hu/2024/11/28/oktoberben-csunyan-felgyorsult-a-nepessegfogyas
Gyurma Pappa
mondok egy nagyon jelenlegi peldat: rokon vegre ravette magat, hogy vesz lakast. 30 koruli, egyeduallo csaj, gyerek nelkul, magyar szinten jo fizuval, jo helyen. konkretan ott van, hogy egy reszlegesen felujitando, masfel szobas panelt vesz millios negyzetmeteraron a 14-ben az ors utan. konkretan annyiba kerul osszesen mint amennyiert mi vettunk egy dupla akkora sorhazat kerttel 4 szobaval a 16. kerulet egyik legjobb reszen, 2018ban.
na most alapvetoen ugy latszik, hogy bar a csok es tarsai dobtak a hazassagkotesen, meg esetleg elorebb hoztak a szulest paran emiatt, de nem szuletett tobb gyerek.
sajat koromben is latom, hogy nagyjabol mindenhol annyi gyerek szuletik (tamogatasok figyelembe vetele nelkul), amennyit alapbol tervezett mki, leszamitva azt, ha vkiknek elmegy tobb magzat, es emiatt elmarad mondjuk a masodik-harmadik gyerek.
en azt latom a szuletes szamokon, hogy az orbani zsarolas (akkor van penzed lakasra, ha bevallalsz gyerekeket) hosszutavon egyre kevesbe fog mukodni. raadasul, ami mindent elmond, hogy aki teheti a mi korunkbol mki magan oviba teszi be a gyereket. hiaba laknak jo kornyeken, ahol elvileg vannak jo es uj intezmenyek, egyszeruen olyan tapasztalatok vannak, hogy inkabb kifizetik azt a plusz penzt, csak oda ne keruljenek az emberek. ne varjunk arra, hogy tobb gyerek fog megszuletni, ha romokban az oktatas es egeszsegugy, sot lenyegeben az egesz magyar allam.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 380 — Saturday Night Lights
 m.hvg.hu/360/20241128_biroi-fuggetlenseg-OBT-elnoke-Szabo-Peter-megallapodas
Itt tartunk. Pedig annyi lett volna az OBT dolga, hogy baráti látogatásra Budapestre hívják a lengyel bírókat, ti hogyan csináltátok, aztán lemásolják.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 312 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
#mindmeghalunk
warr_b
Az is, de a magyarság sorsa pecsételődik meg éppen a népek tengerében
r.baggio
Szerintem az sajnos már sok évvel ezelőtt megpecsételődött. Ahogy egyébként a klasszikus Európáé és úgy en bloc a fehér emberé is.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 402 — Cowboys fan
Sok dolog miatt lehet neheztelni a Fideszre - nekem is személy szerint - de mind közül kirívó az - számomra -, hogy a Csurka Pistának szobrot állítanak.

Patkányok.
Amadeus the Young
jó, hát Horthy alatt azért elvitték a zsidókat, Csurka meg csak ugatott, de nem vittek el senkit.
több mint 1 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 766
#mindmeghalunk
warr_b
Az tényszerű, csak közben a befizetett áfám finanszírozza az egy gyerekes családok családi adókedvezményét is.

Félreértés ne essék, nem vagyok sokgyerekesnáci, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem feltétlenül haladunk jó irányba a családtámogatási rendszerrel. Ezek a gyerekek ugye tavaly decemberben/idén januárban fogantak, és azóta nem sokat javult a helyzet.

Ezen a plakát-átragasztgatás és a keresztény ráolvasás már nem fog segíteni.

Ha már ráolvasás:  telex.hu/belfold/2024/11/28/median-a-biztos-partvalasztok-koreben-47-szazalekon-a-tisza-36-szazalekon-a-fidesz

A "szkeptikusan fogadom ezeket a számokat" egy eufemizmus arra, amit érzek. Viszont a trend egyértelmű, most ez nagyon sok adófizetői pénzbe fog nekünk kerülni, ha a 2022-es választás 6-700 mrd-ba, akkor itt most elképzelni sem merem, hogy mennyit fognak még beleégetni, főleg ha a Varga Misi féle konzervatív brigád eltűnik a PM-ből.
Gyurma Pappa
Innen már mindegy, melyik ujjukat harapják le, ez game over.
Már nincs hova rontani a forintot, ez van.
Dzsokijuing
Ha az a kérdés, hogy te maradj-e a hatalomban és szarul álljon a gazdaság VAGY ne te legyél a hatalomban és [SZABADON KITÖLTHETŐ] szerinted melyiket választják?

Kiszórhatnak akármennyi pénzt, ha nem nyernek majd oldja meg a következő kormány aztán a megszorítások miatt legfeljebb 2030-ban visszajönnek (újra felrémlik a 90-94 közötti időszak), ha meg nyernek akkor a cél teljesítve, további 4 év hatalomban és ez a legfontosabb nekik.
És igen, járni fog a BKV, járni fog a MÁV ugyanúgy mint most, lesz egészségügy is, ugyanúgy mint most, szarul kiherélten de lesz.

Kezd repedezni a rendszer, dehát már hányszor elhangzott ez is, én még mindig azt mondom hogy 1+ év van a választásokig, a választók nagy részének meg olyan a memóriája mint az aranyhalnak, ki emlékszik már most a 25%-os inflációra ?
több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 630 — zászló zászló szív

Patkányok.
Amadeus the Young
Egészen elképesztően undorító ez az egész.

több mint 1 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 557

Patkányok.
több mint 1 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 217 — Chiefs GM
#mindmeghalunk
warr_b
Az tényszerű, csak közben a befizetett áfám finanszírozza az egy gyerekes családok családi adókedvezményét is.

Félreértés ne essék, nem vagyok sokgyerekesnáci, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem feltétlenül haladunk jó irányba a családtámogatási rendszerrel. Ezek a gyerekek ugye tavaly decemberben/idén januárban fogantak, és azóta nem sokat javult a helyzet.

Ha már ráolvasás:  telex.hu/belfold/2024/11/28/median-a-biztos-partvalasztok-koreben-47-szazalekon-a-tisza-36-szazalekon-a-fidesz

A "szkeptikusan fogadom ezeket a számokat" egy eufemizmus arra, amit érzek. Viszont a trend egyértelmű, most ez nagyon sok adófizetői pénzbe fog nekünk kerülni, ha a 2022-es választás 6-700 mrd-ba, akkor itt most elképzelni sem merem, hogy mennyit fognak még beleégetni, főleg ha a Varga Misi féle konzervatív brigád eltűnik a PM-ből.
Gyurma Pappa
Dzsokijuing
"Fogd meg a söröm!"

több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 380 — Saturday Night Lights
#mindmeghalunk
warr_b

Gyurma Pappa

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 277 — Keep pounding
#mindmeghalunk
warr_b

Gyurma Pappa
Nekem ez a mondat tetszett az egészből a leginkább 😊
"A Momentumnak, a Jobbiknak és a Második Reformkornak van esélye elérni az 1 százalékot, hogy megőrizzék kampánytámogatásukat."

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 1 éve
#mindmeghalunk
warr_b

több mint 1 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 277 — Keep pounding
Iiiiigen, Magyarorszagon az nagyon hatasos 😀

Ugy latom itt a tureshatart nagyon szepen kitolta a kormany elmult tizenakarhany evi tenykedese.

Gyak senkiben fel sem merul h az allam vagy az adott intezmeny vezetojenek a kurvaanyjat…

A paraszt meg tudta mit ir ala, oruljon h nem botoztak meg.

Szolgaorszag, szolganepseg minden szinten…
Lúdas Solymi
Ez mindenhol így van, a privát szektorban is. Ha a munkavállaló sérti a munkáltató jóhírnevét, gazdasági érdekeit stb. akkor elbocsátható erre tekintettel.

Szóval maximum a szolgavilágot hibáztathatod ezért.
Jughead
Szerintem Solyminak a legnagyobb baja, hogy itt 3 oldalon keresztül azt fejtegetitek egy ilyen üggyel kapcsolatban, hogy mi kinek milyen joga vagy jogsértése van az info kiadás miatt, meg a kirúgás a téma, holott ennek a sztorinak teljesen más aspektusáról kéne dumálni és felháborodni...
Eazzy
De ő maga hozta fel, hogy jogellenes az elbocsátás.
Jughead
Sztem abban mindenki egyetért, hogy ki kell(ene) vizsgálni a történetet, ebben nincs vita.
Viszont ahogy látszik, abban is elég nagy az egyetértés, hogy ha valaki megszegi a munkaszerződésében foglaltakat - még ha ezt véleménye szerint a köz érdekében teszi is - akkor azt jogosan szankcionálja a munkáltató.
Ő nem nyomozóhatóság, bíróság, hogy meg tudja állapítani mi történt, forduljon az illetékes szervhez és kérje a kivizsgálást, de ne a sajtót kürtölje tele vele.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 1 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 942 — no es importante
#mindmeghalunk
warr_b
Az is, de a magyarság sorsa pecsételődik meg éppen a népek tengerében

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 312 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
#mindmeghalunk

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
Biztos nagyon fontos MP munkatapasztalata, de épp 4000 tűnt el egy hónap alatt a magyar lakosságból. #béke

444.hu/2024/11/28/oktoberben-csunyan-felgyorsult-a-nepessegfogyas

több mint 1 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 391

Ugy latom itt a tureshatart nagyon szepen kitolta a kormany elmult tizenakarhany evi tenykedese.

Gyak senkiben fel sem merul h az allam vagy az adott intezmeny vezetojenek a kurvaanyjat…

Lúdas Solymi
Ez mindenhol így van, a privát szektorban is. Ha a munkavállaló sérti a munkáltató jóhírnevét, gazdasági érdekeit stb. akkor elbocsátható erre tekintettel.

Jughead
Szerintem Solyminak a legnagyobb baja, hogy itt 3 oldalon keresztül azt fejtegetitek egy ilyen üggyel kapcsolatban, hogy mi kinek milyen joga vagy jogsértése van az info kiadás miatt, meg a kirúgás a téma, holott ennek a sztorinak teljesen más aspektusáról kéne dumálni és felháborodni...
Eazzy
De ő maga hozta fel, hogy jogellenes az elbocsátás.
több mint 1 éve
Eazzy Philadelphia Eagles 5 232 — No one likes us, cause no one like us

Lúdas Solymi

Jughead

Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 908 — The Mathematician
 444.hu/2024/11/27/negy-olimpiai-bajnok-fekudt-keresztbe-hogy-ne-lehessen-nepszavazas-az-olimpiarol

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 391
Ebben az MNB épület felújításban minden benne van ami bemutatja, h milyen is ez a kormány.
MNB elnök az MNB alapításának 100. évfordulójára menőzni akar a többi jegybankelnöknek és ezért üvegtetőt akar, ám szólnaki nekik, hogy műemléki szabályok miatt, ez nem lehetséges. Ekkor szól a királynak, aki áldását adja rá és emiatt a jogi dolgokat megoldják, igazi magyarosan. A felújítást az MNB elnök fiának haverja cége csinálja és 50%-al lépik túl a tervezett költségvetést. Amúgy hiába mindez, mert nem készült el az évfordulóra, így nem tudott menőzni a MNB elnök, aki le is köszön idén.
Műemlék, történelem leszarva, ronda is lett, nem is készült el időre, de legalább jól túlárazva készült 😀 nem tetszik, h épül a hazánk?! nyugat meg hanyatlik 😀 😀 😀
2024 Valahol Európában
Pep71
Ma reggel pedig kirúgták /e-mailben/
aki ezt tegnap elmondta a sajtónak.
ozibozi
Ez legalább egy értelmes és logikus döntés.
Őszentsége Sobri Jóska
Csak kimaradt a “minden benne van ami a bemutatja” felsorolásból.
ozibozi
Mindentől függetlenül én is azonnal kibasznék egy a nyilvánosságba kibeszélő alkalmazottat, pedig nem vagyok NER-be kötött jegybankelnök, nem menőzök, nem szegek meg műemléki szabályozást, nem nyígok Orbánnak, hogy variáljanak kedvemre, nem fizetek túlárazott, szétlopott felújításokat.
Akkor most képzeld el, ha még ezek mindegyikét meg is tettem volna.
Őszentsége Sobri Jóska
Ki lehet tenni, aztan ha igaza van, akkor johet egy jo kis munkaugyi per es a millios karterites, plusz a kotelezo visszavetel.
Persze ez nem Magyarorszagon, allami cegnel, de tobb helyen elofordult h az alkalmazottnak a nyilvanossaghoz kellett fordulnia, mert a munkaltatoja mindent elsikalt.
Lúdas Solymi
ketlem, hogy igaza lenne
Kit 95(1)(g)
A kormánytisztviselő köteles a minősített adatot megtartani, ezen túlmenően illetéktelen személynek és szervnek nem adhat tájékoztatást olyan tényről, amely tevékenysége során jutott tudomására és annak kiszolgáltatása az állam, a kormányzati igazgatási szerv, valamely munkatársa vagy az állampolgár számára hátrányos vagy előnyös következményekkel járna.
csebi
O, ertem.
Tehat hiaba van tudomasa valakinek arrol h szetlopjak az orszagot es erre bizonyiteka is van, nem teheti kozze mert az hatranyt jelent a munkaltatojanak, raadasul elonyt a polgarnak.

Ne kervenyezzuk annak beleirasat, hogyha az orszagot megtamadjak az oroszok, akkot minden kormanytisztviselo koteles megadnia magat?

Azert a hulyesegnek is van hatara, fuggetlenul attol h le van papirozva…

Tenyleg mar, ember esze megall…
Lúdas Solymi
illetektelen szemelynek pl a Partizannak. te peldadban be lehet menni a rendorsegre es feljelentest tenni.
csebi

Lúdas Solymi

több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 010
Ebben az MNB épület felújításban minden benne van ami bemutatja, h milyen is ez a kormány.
MNB elnök az MNB alapításának 100. évfordulójára menőzni akar a többi jegybankelnöknek és ezért üvegtetőt akar, ám szólnaki nekik, hogy műemléki szabályok miatt, ez nem lehetséges. Ekkor szól a királynak, aki áldását adja rá és emiatt a jogi dolgokat megoldják, igazi magyarosan. A felújítást az MNB elnök fiának haverja cége csinálja és 50%-al lépik túl a tervezett költségvetést. Amúgy hiába mindez, mert nem készült el az évfordulóra, így nem tudott menőzni a MNB elnök, aki le is köszön idén.
Műemlék, történelem leszarva, ronda is lett, nem is készült el időre, de legalább jól túlárazva készült 😀 nem tetszik, h épül a hazánk?! nyugat meg hanyatlik 😀 😀 😀
2024 Valahol Európában
Pep71
Ma reggel pedig kirúgták /e-mailben/
aki ezt tegnap elmondta a sajtónak.
ozibozi
Ez legalább egy értelmes és logikus döntés.
Őszentsége Sobri Jóska
Csak kimaradt a “minden benne van ami a bemutatja” felsorolásból.
ozibozi
Mindentől függetlenül én is azonnal kibasznék egy a nyilvánosságba kibeszélő alkalmazottat, pedig nem vagyok NER-be kötött jegybankelnök, nem menőzök, nem szegek meg műemléki szabályozást, nem nyígok Orbánnak, hogy variáljanak kedvemre, nem fizetek túlárazott, szétlopott felújításokat.
Akkor most képzeld el, ha még ezek mindegyikét meg is tettem volna.
Őszentsége Sobri Jóska
Ki lehet tenni, aztan ha igaza van, akkor johet egy jo kis munkaugyi per es a millios karterites, plusz a kotelezo visszavetel.
Persze ez nem Magyarorszagon, allami cegnel, de tobb helyen elofordult h az alkalmazottnak a nyilvanossaghoz kellett fordulnia, mert a munkaltatoja mindent elsikalt.
Lúdas Solymi
ketlem, hogy igaza lenne
Kit 95(1)(g)
A kormánytisztviselő köteles a minősített adatot megtartani, ezen túlmenően illetéktelen személynek és szervnek nem adhat tájékoztatást olyan tényről, amely tevékenysége során jutott tudomására és annak kiszolgáltatása az állam, a kormányzati igazgatási szerv, valamely munkatársa vagy az állampolgár számára hátrányos vagy előnyös következményekkel járna.
csebi
O, ertem.
Tehat hiaba van tudomasa valakinek arrol h szetlopjak az orszagot es erre bizonyiteka is van, nem teheti kozze mert az hatranyt jelent a munkaltatojanak, raadasul elonyt a polgarnak.

Ne kervenyezzuk annak beleirasat, hogyha az orszagot megtamadjak az oroszok, akkot minden kormanytisztviselo koteles megadnia magat?

Azert a hulyesegnek is van hatara, fuggetlenul attol h le van papirozva…

Tenyleg mar, ember esze megall…
Lúdas Solymi
illetektelen szemelynek pl a Partizannak. te peldadban be lehet menni a rendorsegre es feljelentest tenni.
csebi

több mint 1 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 331 — #NoStress
Gergő lesz a kormányinfón a partizános videó után szerintetek? Eddig is rendesen verte a víz, de most aztán jöhetnek a kínos kérdések 😃
Pep71
Mint amikor a NAV-nyomozó kitálalt a Partizánon?

Szokásos 2 napig menni fog a hvg-telex-444.hu-n aztán a kutya sem emlékszik rá. 2421. fejezet / felvonás / rész.

Más (személyi legalábbis) következménye meg nem lesz (szavait feljelentésnek értelmezem => ismeretlen tettes ellen => bűncselekmény hiányában megszüntetem).
bobi0092
MP miatt/óta ez megváltozott, főleg, ha ő is felkapja.
Ráadásul, ahogy a videóban is elhangzik ezek az épületek az 56-os örökség legfontosabb részei, újabb óriási baki, a híres nem állnánk ellen az oroszoknak elszólás után, a kormánynak evlileg oly fontos 56 körül..
Pep71
Ezek épületek, összetett, kulturális témák.
Persze lehet a korrupció felől is narrálni, de onnan vannak sokkal közérthetőbbek, jobban mémesíthetőek.
Szerintem is a kétnapos sztorik közé tartozik.

több mint 1 éve
Pep71 Green Bay Packers 3 557
Gergő lesz a kormányinfón a partizános videó után szerintetek? Eddig is rendesen verte a víz, de most aztán jöhetnek a kínos kérdések 😃
Pep71

Szokásos 2 napig menni fog a hvg-telex-444.hu-n aztán a kutya sem emlékszik rá. 2421. fejezet / felvonás / rész.

Más (személyi legalábbis) következménye meg nem lesz (szavait feljelentésnek értelmezem => ismeretlen tettes ellen => bűncselekmény hiányában megszüntetem).
bobi0092
MP miatt/óta ez megváltozott, főleg, ha ő is felkapja.
Ráadásul, ahogy a videóban is elhangzik ezek az épületek az 56-os örökség legfontosabb részei, újabb óriási baki, a híres nem állnánk ellen az oroszoknak elszólás után, a kormánynak evlileg oly fontos 56 körül..
több mint 1 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 766
Pep71

több mint 1 éve
Pep71 Green Bay Packers 3 557

Szerkesztette: Pep71
több mint 1 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 707 — "Montoya por favor!"
Most látom Partizánon egy DK-s kihívja Gyurcsányt a párt elnöki versenyében 😀😀😀
Erre mehet a 2000€, kocsi, ház 😉

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz