Prospect ismertetők


Myles Garrett 1. kör

Myles Garrett
Egyetem
Texas A&M
Életkor
28 (1995-12-29)
Magasság
6 ft 4 in (193 cm)
Tömeg
272 lbs (120 kg)

Erősségek

Finoman kidolgozott fizikum igazi erővel, nem csak „strand izmok” láthatóak rajta. Sokkal nagyobb mint az a legtöbben gondolnák. Überatléta, akinek csípőiben mintha rugók lennének és elit robbanékonyság jellemzi. Erős lábainak hála képes átküzdeni magát a már mozgásban lévő blokkokon és éles szögben támadni a széleket. Domináns passzsiettető volt az egyetemen és folyamatosan fejlődött az évek alatt. Figyelemreméltó induló sebesség a snap pillanatában. Képes az első három lépéséből összezavarni az offense-t. Ha jól időzíti a snap pillanatát, a tackle-nek esélye sincs megfogni őt. Gyors örvényszerű belső lefordulások, amik Dwight Freeney-t juttatják az ember eszébe. Belerobban és tekeredik a tackle-kbe így minőségi bull rush-t tud produkálni. Meccs pusztító potenciál. Olyan vakoldali tackle-k ellen játszott, mint Shon Coleman, La’el Collins, Cam Robinson és Laremy Tunsil. Képes hárompontos állásból és álló helyzetből is játszani. Bármelyik irányba le tud fordulni a már folyamatban lévő blokkokról. Villámgyors belső támadásaival extrém mértékben képes zavarni a futást. A nyitott terepi üldözéseknél hosszú léptekkel rohan a labdás után. Hirtelen mozdulatai lehetővé teszik, hogy azonnal odaérjen a futóhoz még a line of scrimmage előtt. Kiváló szerelő, a futók és az irányítók nagyon ritkán tudtak kiszabadulni a karmai közül. Mindig ragaszkodik a gameplanhez, nem hősködik. Megvan az adottsága, hogy a line of scrimmage mindkét oldalán játsszon.

Gyengeségek

Túlságosan a kiemelkedő atletikusságára és a robbanékonyságára támaszkodik. Még mindig csak tanulja, hogyan rakja össze a mozdulatokat és egy komplett pass-rush tervvel dolgozzon. Alkalmanként, ha az elsődleges támadás befuccsolt, sokáig tart mire elkezd valami mást. Az erőbedobása azon múlik, hogy mennyire fáradt. Passzsiettetés közben a kezeit inkább reagálásként használja mintsem támadóként. Túlságosan belekényelmesedik a blokkolója fogásába és hajlamos ott ragadni. Sürgősebben kell leválnia a blokkokról. Előnyére válna, ha agresszív stick-and-move ütéseit azonnal a blokkolóra vinné. Futásblokkolásban minőségi tackle-k ellen könnyedén kiszakítják és eltolják a helyéről. A három éve alatt egyszer sem szerepelt a védelmi snapek 70%-nál többet. A megfigyelők meg vannak győződve arról, hogy szándékosan hagyott ki idén bizonyos playeket, annak érdekében, hogy óvja az egészségét.

Megjegyzések

Testvére, Sean Williams a 2007-es NBA draft 17. választottja volt, 4 évig volt a ligában. Nővére a Texas A&M atlétája, és az Aggies első bajnoka súlylökésben. Garrett a texas-i Arlington büszkesége, a Rivals szerint korosztálya 2. legjobb játékosa volt a gimnáziumi ballagásakor. Cowboys drukker (volt eddig). Nehézatlétaként is versenyzett a foci mellett. A Texas A&M történetének legértékesebb toborzottjának számít valaha. Megdöntötte az SEC újonc sack rekordját, amit Jadeveon Clowney tartott, ehhez elég volt neki 9 meccs. Év végén 11.5 sackje lett, 53 szerelés, 14 TFL, 10 hurry és egy blokkolt rúgás, amiből touchdownt értek el. Mindezt úgy, hogy a hatodik meccsen megsérült a keze és meg is operálták az idény után. Freshman all-American lett természetesen. Második idényében 12 sackkel az SEC éllovasa volt, 57 szereléséből 18.5 volt minuszos, 7 siettetés, 5 kiharcolt fumble, egy blokkolt rúgás és egy interception is összejött neki, ami már teljes all-American tagságot ért neki. Bill Willis díjat is kapott, mint a legjobb védőfalember. A holtszezonban felhagyott a közösségi média használatával a sok hater miatt. 2016-ban a negyedik meccsen megsérült a bokája és kihagyott két meccset, valamint 3. downoknál tudatosan kevesebbet használták. Emiatt csak 8.5 sackje lett, 32 tackle-jéből 15 volt negatív, 10 extra siettetés és egy levédett passza a mutatója. Ez is elég volt egy újabb all-American kampányhoz. Újévkor bejelentette, hogy profinak áll. A drafton magasugrásban ő volt a legjobb védőfalember, súlyemelésben és távolugrásban 2. lett, 40 yardon pedig ötödik. Robbanékonysága, mozgáskoordinációja olyan fegyverré teszi, aki bármelyik snapben képes lehet megfordítani a játék menetét. Az a fajta elit tehetség, akiből all-Pro is lehet és egy adott idény sack-királya. Kell még finomítani a pass rush technikáján, de tökéletes nyersanyag erre a feladatkörre. A futás ellen nincs ezen a szinten, ezért van aki szerint linebackerként érdemesebb megnézni, de helytől függetlenül jogos elvárás, hogy egy jelentős faktor legyen profi szinten is, elég gyorsan. Nem lóg ki a mezőnyből, ha egy lapon emlegetjük az előző évek hasonló poszton szereplő top tehetségeivel, Clowney-val vagy Bosával. Az 1/1 fő esélyese.

Derek Barnett 1. kör

Derek Barnett
Egyetem
Tennessee
Életkor
27 (1996-06-25)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
259 lb (117 kg)

Erősségek

Szilárd testalkat, széles vállakkal és jól elosztott tömeggel. Természettől fakadó hajlékonysággal rendelkezik, így képes mélyen maradni és a blokkolók alá kerülni. Remekül érzi a snap pillanatát, így mindig jó időben rajtol. Nem egy elit speed rusher, de remekül kontrollálja testét a szűk helyeken, ezért képes megállítani a játékot. Erőszakos kezeivel mindig azon van, hogy kivonja magát a blokkból. Test pozícióját és vállainak helyzetét használja, hogy felülkerekedjen a blokkokon. Kitartó üldöző, egy percre sem lassít le, ha a futó már túljutott rajta. Nagyon éber játékos, átlag feletti futás elleni felkészültséggel, át lát a blokkolókon és megtalálja a labdát. Okosan olvassa a játékot, így folyton bele tud nyúlni a passzsávba. Idén 5 leütött passza volt a line of scrimmage-ről valamint első interception-jét is megszerezte. Nem az a fajta játékos aki folyton a hangjával tartja a lelket és bíztatja a többieket, hanem a csapattársak az ő energiájából és játékstílusából merítenek erőt, az NFL edzők pedig imádni fogják ezt a tulajdonságát. Szívós játékos, aki a Volunteers-nél eltöltött 3 szezonja alatt folyton 10 sack felé jutott, s meg is döntötte Reggie White iskola rekordját (33) valamint 56 kezdő meccsen 52 TFL-t szerzett

Gyengeségek

Ugyan hajlékonysága miatt képes meghajlítani a széleket, hiányzik a robbanékonysága és atletikussága,hogy konzisztensen meg is nyerje azokat. Kezdő sebessége inkább az időzítésen mintsem a robbanékonyságán múlik, ezzel esetleges offside büntetéseket gyűjt. Passz siettető repertoárjából hiányzik a változatosság, és a támadás közbeni kéz használata is még fejlődés alatt áll. Agresszív játékstílusa miatt voltak elhibázott szerelési kísérletei. Üres területen túl feszes a csípője és elég limitált potenciál lakozik benne mint 34-es OLB.

Megjegyzések

Teljes neve Derek Anthony Barnett. Nashville-ben született, 4-csillagos recruitként választotta a Tennessee kommunikáció szakát. A Volunteers történetében az első védőfalember, aki true freshmanként kezdő volt a szezonnyitón, mind a 13 meccsen játszott, 9-szer volt kezdő. 20.5 TFL-t és 10 sacket szerzett, mindkettő iskolarekord a true freshmanek között. 72 szerelése a legtöbb a true freshmanek között az SEC-ben, az iskola történetében csak Eric Berry és A.J. Johnson mutatott be többet true freshmanként. 1.6 TFL-t mutatott be meccsenként, amivel az SEC legjobbja és 6. az NCAA-ben. A 20.5 TFL az iskola történetében az 5. legtöbb, utoljára John Hendersonnak volt több (21) 2000-ben... 18 TFL-t szerzett konferenciameccseken, ami az SEC legjobbja, csapattársa Curt Maggitt (ma már Indianapolis Colts) lett a 2. ebben a kategóriában, 12-vel... All-SEC második válogatott az edzőknél az AP-nél és Phil Steele-nél, Freshman All-American az FWAA-nél, a Sporting Newsnál, Phil Steele-nél, a 247 sportsnál és a Scoutnál is. Az Év Újonca a Grantlandnél, az Év Freshman Védője a Campus Insidersnél. 2015-ben mind a 13 meccsen kezdő RDE, 69 szerelés, 10 sack és 12.5 TFL lett a mérlege. All-SEC második válogatott az AP-nél, az edzőknél és a GridironNow.comnál, All-American a Pro Football Focusnál. 2016-ban 13 sacket szerzett, aminél többet csak Reggie White (15, 1983) és Jonathan Brown (13.5, 1997) tudott egy szezonban a UT színeiben. Összesen 33 sackje van (legtöbb az aktív játékosok között az FBS-ben), amivel Reggie White (32) iskolarekordját döntötte meg, 52 TFL-jénél pedig csak Leonard Little tudott többet (53) a program történetében. All-American első csapatos a CBS Sportsnál, az AP-nél és a Walter Campnél. NFL-kaliberű kézhasználattal és játékerővel bíró edge. Barnett az egyik legproduktívabb védőfalember, aki az SEC-ből került ki aránylag régóta, annak ellenére hogy a karhossza és a robbanékonysága sem olyan, mint amit a csapatok egy edge-nél keresnek. Tudatossága és játékjellemzői miatt mindig akcióközelben van, kellően tehetséges ahhoz, hogy azonnali kezdő end lehessen. Előfordulhatnak olyan koordinátorok, akik korai downokon külső linebackerként képzelik el 3-4-ben, sub package-ekben pedig a kezét földre téve indíthatja rohamait. Másik egykori Tennessee-játékoshoz Robert Ayershez hasonlóan neki sincsenek domináns tulajdonságai az atletikusságát tekintve, ugyanakkor értik, hogy hogyan lehetnek produktívak a technikájuk segítségével és azzal, hogy tudatosan figyelik a labdát.

Solomon Thomas 1-2. kör

Solomon Thomas
Egyetem
Stanford
Életkor
28 (1995-12-20)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
273 lb (124 kg)

Erősségek

Amellett, hogy alacsonyabb az ideálisnál, Thomas erős testalkattal rendelkezik és a tömeg is kitűnően oszlik el a testén, széles a válla, végtagjai izmosak, ez bizonyítja azt, hogy a konditeremben is elkötelezett a játék iránt. Kiváló kezdeti fürgeségével átcsúszik a gapeken, valósággal rárobban a labdásra, kellően hajlékony és erős ahhoz, hogy szűk területeken is keresztül tudja magát verekedni. Thomas számos pass rush technikát ismer a fürgesége mellé, ideértve a klasszikus swim move-ot, valamint a club és a rip move-ot is, ezek közben láthatóak a gyors és robbanékony kezei, amikkel el tudja lökni az őt blokkolni igyekvőket és a cut blockot is jól elővételezi. Továbbá Thomasnak jól jár a lába is, természetes előnyben van a befolyásszerzésnél (a magassága miatt), akár bull rush-sal akarja bedönteni a zsebet, akár szélső futásnál akarja visszaterelni középre a futót. Gyorsan lokalizálja a labdát, érzékeli mi és hol történik, aktívan fordul le a blokkokról, akár oldalirányú akár mélységi üldözés következik. Thomas a méretéhez képest mozgékony, zökkenőmentesen gyorsulva cserkészi be hátulról a labdást, mozgása kellően folyamatos a gyors irányváltáshoz nagyobb területen is. Thomas erőteljesen és hatásosan szerel, képes egy nagy ütés kedvéért ráugrani a támadóra, de ugyanúgy képes helyes technikával egyszerűen földrevinni a labdacipelőt. Karrierje során nem volt komolyabb sérülése és sportos vérvonala van. Édesapja (Chris) kosarazott, édesanyja (Martha) atletizált a Woosteren. A nagybátyja, Jon Thomas az Indiana színeiben 4-szeres Big Ten-bajnok 400 méteres gátfutásban.

Gyengeségek

Néhányan "tweenerként" tekintenek rá, nincs meg az izomzata ahhoz, hogy egy minden downon bevethető defensive tackle legyen, klasszikus defensive endnek meg nem elég robbanékony és nem is játszik hozzá kellően mélyen. A statisztikáit felturbózta, hogy a Stanford rengeteg stunttal és looppal operált, hogy szabad utat csináljon neki. Küzd azért, hogy odaérjen a labdáshoz, de nincs meg az ideális egyenes vonalú sebessége ahhoz, hogy hátulról utolérje a labdacipelőt. Nincs meg a magassága ahhoz, hogy zavart keltsen a passzsávokban, nem volt leütött passza vagy blokkolt rúgása a két Stanfordos idényében. Időként túl magas súlyponttal közelíti meg a labdást, ilyenkor lepattan az ellenfélről.

Megjegyzések

Teljes neve Solomon Christopher Thomas. Chicagoban született, 5 évet élt Ausztráliában. Texasban járt középiskolába, ahol kosarazott is. Foottballban bekerült a USA Today 2. számú HS All-American csapatába 2013-ban, 5-csillagos recruit volt a Scoutnál. Nyilván nem tett neki rosszat, hogy a Coppell HS csapatánál a Texas Longhorns színeiben 2016-ban All-American válogatott tackle Connor Williams ellen edzett minden héten. További híres középsulis csapattársai: Bennett Okotcha (Tennessee Titans CB), Oni Omolie (Oakland Raiders OG), Cameron Smith (Arizona State WR). 2014-ben redshirtöt kapott, 2015-ben 14 meccsen játszott, 39 szerelés, 10.5 TFL, 3.5 sack, 2 megszerzett fumble került a statisztikai lapjára, említésre méltó az All-Pac-12 csapatban. 2016-ban 62 szerelés, 15 TFL, 8 sack és 2 megszerzett fumble állt a neve mellett, All-Pac-12 első csapatos, második csapatos All-American az FWAA-nél és a USA Todaynél, Sun Bowl MVP, Morris Trophy győztes (legjobb falember a játékosok szerint a Pac-12-ben). Thomasnak nem ideális a magassága és a sebessége, ennek ellenére ő volt az ország legveszélyesebb védője 2016-ban. Biztos lesznek kérdések arról, hogy mégis milyen séma illik ő az NFL-ben, de őszintén szólva ha nem illik bele egy adott NFL-csapat sémájába, lehet megérné az edzőknek változtatni a rendszeren. Az úriembernek ugyanúgy megvan a kezdeti gyorsasága, a funkcionális ereje, a képzett kézhasználata és a non-stop motorja, mint Aaron Donaldnak. Leginkább defensive endként lehet elképzelni 3- és 4-emberes frontban egyaránt, megvan benne a potenciál ahhoz, hogy a class legjobb védője legyen.

Taco Charlton 1-2. kör

Taco Charlton
Egyetem
Michigan
Életkor
29 (1994-11-07)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
277 lb (126 kg)

Erősségek

Rushereknél ritka a magasság, a karhossz és az atletikus tulajdonságok ilyen kombinációja. Hosszú, hatalmas test nehéz és sportos vádlikkal. Már most is látszanak a félelmetes atletikus tulajdonságai és még nem nőtt bele a testébe. Megvillantotta, hogy képes azonnal reagálni a snapre, robbanékonysága miatt hamar átér a backfieldre. Elég üzemanyaga van ahhoz, hogy a lökéseinek hatására az offensive tackle-ök gyorsan visszavonuljanak. Mikor a sebességét erővé alakítja valósággal kilő. Nagyon hajlékony az egész teste. Ha sikerül kifelé korán előnybe kerülnie, akkor képes mélyen maradva megkerülni az ellenfelét. A csípője és a válla elég fordulékony ahhoz, hogy passz ellen a pálya széle felé kicsússzon az offensive tackle engage-éből. Egyenes testtartással támad, így meg tudja őrizni a momentumot a line of scrimmage mögött is. Használja a rip-and-stab move-ot, spin move-ja rosszat sejtet az ellenfélre nézve, ezek domináns pass rush tulajdonságok lehetnek az NFL-ben. Elnyújtott oldalirányú lépéseiből nagyon gyorsan tud sprintbe váltani, így szélső futások üldözésében jó. Hosszú karjai miatt drámai javulásra lehet képes futás ellen, akár playmakerré is válhat a játék ezen elemében is. Kézhasználata fejlődött.

Gyengeségek

Tehetsége és a tulajdonságai ellenére a számai és maga a játéka is felemás képet mutat. Csak utolsó szezonjában lett stabil kezdőjátékos. Súlyzóznia kellene. Kérdéses, hogy konzisztensen le tud-e horgonyozni a támadási ponton. Erőből ki lehet tolni a rábízott gapből. Hosszú karjait jobban is használhatná, hogy távol tartsa magától a blokkolókat. Futás ellen kevés játékot mutat be a backfielden. Sosem játszik kellően aljasan. A scoutok szerint kérdéses a keménysége a lövészárokbeli harchoz ha belülre kerül vagy ha 5-technique lesz belőle. Játékbeli sebessége inkonzisztens, ez visszatartotta. Szűk terpeszben játszik, túlságosan is előredől, emiatt gondok vannak az egyensúlyával és a lábmunkájával. Mozgó blokkok ellen felkészültebbnek kell lennie.

Megjegyzések

A Taco becenév, Vidaunte a keresztneve. Ohioban nőtt fel, középsuliban a foci mellett kosarazott is (csapattársa volt a 2016-os NBA draft 1/20-asa, a jelenlegi Brooklyn Nets SG Caris LeVert), már ekkoriban ki tudott nyomni 375 fontot és mellé 32 inches súlypont emelkedéssel bírt. 4-csillagos recruitként került a Michiganre. True freshman évében csere DE és special teamer, 10 meccsen játszott, 2 szerelés és 0.5 TFL jutott neki. 2014-ben 12 meccsen játszott, 1-szer volt kezdő, 19 szerelés, 5.5 TFL és 3.5 sack állt a neve mellett. 2015-ben 13 meccsen játszott, 3-szor volt kezdő DE, 30 szerelés, 8.5 TFL, 5.5 sack, valamint 1 kiharcolt fumble került a statisztikai lapjára. Végzős évében 11 meccsen kezdett, 43 szerelés, 13 TFL, 9.5 sack és 2 leütött passz volt a teljesítménye, All-Big Ten első csapatos az edzők és a média szerint. Az "inkonzisztens" volt a divatos kifejezés vele kapcsolatba azóta, hogy beiratkozott a Michiganre, de végzős szezonjában elkezdte lerázni a válláról ezt a majmot. Charlton egy felemelkedőben lévő prospect olyan méretekkel, karhosszal, atletikussággal és pass rush potenciállal, amiről az NFL general managerek álmodnak. Benne van, hogy nem azt fogod tőle kapni, amit ma látsz tőle. Miközben az egyetemi produktuma szerénynek mondható, profiként lényegesen jobb játékos válhat belőle, ha kellően elkötelezett lesz a konditeremben és hajlandó lesz befogadni az edzője tanításait. Nagy hatású defensive end, akinek a plafonja az all-pro szint, a padlója pedig a megbízható kezdőjátékos. Justin Tuck volt hasonló, mikor az NFL-be került a Notre Dame-ről: hatalmas, hosszú testalkat, mellette hajlékony és erősíthető, így átlag feletti defensive enddé válhat egy négyemberes frontban.

Charles Harris 1-2. kör

Charles Harris
Egyetem
Missouri
Életkor
29 (1995-00-00)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
253 lb (115 kg)

Erősségek

Hosszú lábak, szépen kidolgozott izmokkal. Laza, mozgékony csípője van. Futás ellen valósággal kirobban az alapállásból és azonnal keresi a gap-eket. Oldalirányú sebessége nehézzé teszi a támadó falembereknek, hogy elérjék és keresztezzék az arcát. Gyors első lépés. Nagy energiabedobással játszik, és a sípszóig nem enged ebből. Gimnáziumi éveiben kimagasló kosárlabdázó volt, így fürge lábait nagyszerűen használja hatékony lefordulásainál. Mindkét irányba képes válaszként lefordulni. A védelem mindkét oldalán tud játszani, és nyugodtan fellehet állítani DE és OLB-ként is. 2015-ben vezette csapatát sackek, TFL-ek és irányító siettetésben valamint második helyen végzett szerelésekben. Sebességét gyorsan ülteti át nyers erőbe, hogy mozgást kreáljon mielőtt még az ellenfele belső vállait támadná.

Gyengeségek

Ebben az évben túl gyakran nyelték el a nagyobb méretű falemberek. Esélyt ad arra, hogy megfogják a szélen és elhúzzák a szélre, ha a futójátékot akarja megállítani. Jobb kézmunka kell majd amikor a támadási pontot rohamozza. Többet kell ütnie és uralnia a momentumot. Túlságosan leragad egy blokknál ahelyett, hogy lehántaná magát. Hiányzik belőle az az igazi kemény mentalitás a futás ellen. lassú reakció idővel játszik a counter és juke mozdulatokkal szemben, így néha elveszti, hogy merre is van a labda. Hamarabb kell fordítania a vállát siettetőként, hogy megelőzze azt, hogy teljesen kiegyenesedve támadhassák a falemberek. Lassan aktiválja a befelé való lefordulásait. Ha erőszakosabban használná kezeit a támadása csúcspontján, könnyebben tudna átcsúszni a széleken. Hatékonysága csökkent amint új védekező rendszerben találta magát.

Megjegyzések

Kansas Cityben nőtt fel. Csak junior középiskolás évében kezdett el focival foglalkozni, addig kosarazott és boxolt. 2-csillagos recruitként iratkozott be a Missouri biológia szakára. A 2013-as szezonban olyan pass rusherek voltak a Tigersnél mint Shane Ray, Markus Golden vagy Michael Sam, így Harris redshirtöt kapott. 2014-ben mind a 14 meccsen játszott, az Indiana ellen kezdhetett is a sérült Golden helyén, végül 19 szerelés, 4 TFL, 2 sack, 1 kiharcolt fumble, 2 leütött passz és 4 irányító siettetés volt a mérlege. 2015-ben mind a 12 meccsen kezdő DE, 18.5 TFL-lel az SEC legjobbja, ehhez 7 sack, 56 szerelés. 1 leütött passz és 2 kiharcolt fumble társult, All-SEC második válogatott lett. 2016-ban 61 szerelés, 12 TFL, 9 sack, 10 irányító siettetés, 2 leütött passz, valamin 2 kiharcolt és 1 megszerzett fumble került a statisztikai lapjára, ismét All-SEC második válogatott. Gyengén kezdte a 2016-os szezont, ezért sokszor kapott talán méltatlan kritikákat is, de a tehetsége nem tűnt el. Nincs elit karhossza és mozgékonysága, ennek ellenére Harris egy bizonyított pass rusher, aki kezdeti fürgesége mellé számos kiegészítő move-ot ismer, így méltó örököse az utóbbi időben igencsak lenyűgöző Missouri védőhagyományoknak, azonnal hatással lehet a játékra edge-ként. NFL hasonmás: Shane Ray.

Jordan Willis 2-3. kör

Jordan Willis
Egyetem
Kansas State
Életkor
28 (1995-05-02)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
255 lb (116 kg)

Erősségek

Jó szeme van a zone read-hez, tökéletesen látja hol van a találkozási pont. Gyorsan reagál, ha egyszer észre vette az akciót. Kíváló irányváltoztatási képesség, amivel képes az üldözésben maradni. Befejezi szereléseit, nagyon ritkán hagyja, hogy meglógjanak a futók. Addig nem áll le a hajszával amíg nem hall sípszót. Gyakorlott kézmunka. Kezei erősek és kontrollálják az akciót. Jól tanított, kiváló stack-and-stash képesség. Erős lábai vannak és jó egyensúllyal játszik a kontaktot követően is. Tiszta marad miközben a szélen mozog és a backfield-et kémleli, Kihasználja a falembereknél azt, amikor előre dőlnek, gyakran eredményezve ezzel, hogy előre bukjanak. Kezeit az ellenfél mögé tudja helyezni, ezzel hamar megnyerve a csatát. Olyan passzsiettető aki remek sebességgel robban ki az alapállásból a szélen. Keményen dolgozik, produktív volt sack-ek és kierőszakolt fumble-ök tekintetében az elmúlt két évben a KSU-n.

Gyengeségek

Egyenes vonalban mozog. Túlságosan is megfontolt, mint passzsiettető. Hamar megmutatja mozdulatait és ritkán tér el eredeti útvonaláról. Egy sebességű támadó, akiből hiányoznak a dinamikus képességek, hogy beszűkítse a széleket. Merev csípői miatt előfordul, hogy támadó íveiben fennakad. Kézmozdulatainak időzítésén javítani kell, túl hamar támad így esélyt ad arra, hogy a falemberek visszatámadjanak. Szerelései gyakran oldalról érkeznek. Előfordulhat, hogy külső linebackert kell majd játszania az NFL-ben.

Megjegyzések

Teljes neve Jordan Johnathan Willis. San Diegoban született, de Kansas Cityben nőtt fel. A Rockhurst High School csapatával 2010-ben veretlenül lett Class 6 állami bajnok. Csapattársa volt középiskolában Dexter McDonald (Oakland Raiders CB) és Tony Lashley (Idaho MLB). Szociológia/kriminológia szakon diplomázott, jogi egyetem elvégzése is szerepel a tervei között. 3-csillagos recruit volt. True freshmanként 9 meccsen játszott, az Iowa State ellen sacket is jegyzett. 2014-ben mind a 12 meccsen kezdő 25 szerelés, 6.5 TFL, 4 sack és 1 leütött passz került a statisztikai lapjára. 2015-ben mind a 13 meccsen kezdő, 36 szerelés, 15.5 TFL, 9.5 sack, 3 leütött passz, 1 blokkolt rúgás, valamint 4 kiharcolt (legtöbb a Big 12-ben) és 1 megszerzett fumble került a statisztikai lapjára. Végzősként mind a 13 meccsen kezdő, 52 szerelés, 17.5 TFL, 11.5 sack, voltak a legfontosabb számai. Az Év Védője a Big 12-ben, második csapatos All-American a Sporting Newsnál és a Pro Football Focusnál. A 11.5 sack a legtöbb volt a Big 12-ben, egyben iskolacsúcs beállítás is. A Wildcats legendás vezetőedzője annyit mondott róla, hogy a "Kansas State football megtestesítője". 3 produktív kezdőként lejátszott év van mögötte, a kívánt motorral a sípszóig játszik. Szélsó futások ellen kifejezetten hatékony védő, a támadási ponton kellő erővel és minőségi kézhasználattal bír. Kreatívabbnak kellene lennie ahhoz, hogy hatékony pass rusher legyen belőle az NFL-ben, de már újoncként is bőven föl fog férni a rosterre és szépen lépkedni is fog felfelé a depth charton akár 3-4-es akár 4-3-as csapatba kerül. Egy komolyabb ellenfelek ellen edződött Kyle Emanuel.

Demarcus Walker 2-3. kör

Demarcus Walker
Egyetem
Florida State
Életkor
29 (1994-12-30)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
280 lb (127 kg)

Erősségek

Jump-step (hátra, majd oldalra irányuló lépéssor) közben csinálja a gyors swim move-ját annak érdekében, hogy átjusson a passzblokkolón. Szemet gyönyörködtető sackszám (26.5) a legutóbbi két szezon alatt az FSU-n. Jellemzően inkább arra törekszik, hogy átjátssza magát a blokkolón ahelyett, hogy feladná. Mindig keresi, hogy hol nyílik meg újabb lehetőség ha a kezdő rush move-ját megakadályozták. Ha rushban megakad, akkor figyeli az irányítót és kezeit a passzsávokba emeli. 8 levédekezett passz karrierje folyamán. Twisteknél összegyűjti maga köré a blokkolókat, hogy segítsen a csapattársainak. Aktívan, teljes testsúlyát beleadva szerel. Ha kellően alacsonyan van a vállvédője, megvan az ereje a leváláshoz. Vastag törzs és combok, akár nagyobb tömeget is elbírna. Képes elkerülni a cut blockokat, tisztán tartja a lábait. Kezei gyorsak, ő éri el először az ellenfelet. Engage során derékszögben tartott vállvédővel igyekszik tükrözni a futó mozgását. Tartós és megbízható, 2016-ban a védősnapek 90 százalékában pályán volt.

Gyengeségek

Inkonzisztens motor. Amikor nem serénykedik, akkor hátoldali szereléseknél hagyja hogy a támadó kicsússzon a kezei közül. Szerelési sugara átlagos. Egy lépés késésben van mikor a line of scrimmage-dzsel párhuzamosan haladva próbálja zsugorítani a cutback sávokat. Lábon fürgébbnek kellene lennie. Ha reach blockkal megverték, akkor lába és csípője segítségével nehezen szerzi vissza a jó pozíciót. Egyenes irányban ugrik fel a snap után, elveszti a befolyást, amikor fáradt. Nincs a tankjában elég üzemanyag és a csípője sem elég laza ahhoz, hogy kifelé konzisztensen veszelyés legyen a profik között. Pass rushban általában akkor kifizetődő a munkája, ha mindkét irányba dolgozik. Jól mozog, de nincsenek hirtelen mozdulatai és a játéksebessége is csak átlagos. Játékának színvonalára nagy hatással van az, hogy mennyire fáradt.

Megjegyzések

Jacksonville-i versenyző, a Sandalwood High School színeiben csapattársa volt Chris Jones (Nebraska CB), de idejárt anno a Jacksonville Jaguars futója, Daryl Richardson is. Társadalmi tanulmányok szakon diplomázott. 4-csillagos recruitként az Alabamát választotta, majd váltott az FSU-ra, az NCAA nem akarta engedélyezni neki, hogy játszhasson a 2013-as szezonban, de a szurkolók által kezdeményezett #FreeDeMarcus kampány hatására végül megkapta a pályára lépési engedélyt. True freshmanként 12 meccsen játszott, 3-szor volt kezdő DE, 18 szerelés, 2 TFL, és 1 sack volt a mérlege. 2014-ben mind a 14 meccsen játszott, 11 meccsen kezdő, 38 szereléssel, 6 TFL-lel és 1 sackkel járult hozzá a bajnoki címhez. 2015-ben mind a 13 meccsen kezdő DE, 58 szerelés, 15.5 TFL, 10.5 sack, 5 leütött passz, 4 kiharcolt fumble, 1 interception és 1 blokkolt FG került a neve mellé, All-ACC második csapatba került a médiánál. Végzős évében 68 szerelés, 21.5 TFL, 16 sack, 3 FF, 2 FR, és 1 blokkolt XP volt a statisztikai lapján, konszenzus All-American, az Év Védője az ACC-ben. Walker sackszáma lenyűgöző, de nem az a fajta sackgyáros, aki pillanatok alatt zsákolja be az irányítót. Base downokon is használgató defensive end, aki az ereje révén meg tudja tartani a támadási pontot, de még jobban illik hozzá a belső rusher szerepkör passing downokon. Walker méretei és fizikai tulajdonságai nem igazán olyanok, amiket egy edge-nél keresnek a csapatok, benne van a pakliben, hogy three-technique lesz a profik között. Sok dologban hasonlít egykori csapattársára, a jelenleg az Oakland Raiderst erősítő Mario Edwards Jr.-ra.

Derek Rivers 3. kör

Derek Rivers
Egyetem
Youngstown State
Életkor
28 (1995-05-09)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
248 lb (112 kg)

Erősségek

Hajlékony atléta, aki természetes módon hajlítja a térdét mikor kifelé támad. Könnyed robbanékonyság edge rushnál. Gyors ütés után kinyújtja a karját engage-nél, így helyet csinál magának, alacsonyan marad a vállvédője és az egyensúlyát is megtartja. Kezeivel ügyesen védi az ellentámadó lökéseket, snatch blitzeknél is használható, rip move-ját változatosan alkalmazza. Megvillantotta, hogy képes a sebességet erővé konvertálni. Oldalirányban jól mozog, képes ellépni a blokkolóktól. Éber futás elleni védő, megtartja a containt, korlátozza a külső játékokat. Erős kezek/csuklók, így be tudja fejezni a szereléseket. Keményen dolgozott azért, hogy maximalizálja az izomtömeget a testén. Végzősként csapatkapitány, három produktív idény kezdőként, 56.5 TFL-t hozott össze a 37 kezdőként lejátszott meccsén, 41 sackje minden idők legjobbja a YSU és az MVFC történetében.

Gyengeségek

Enyhén alulméretezett és nincs meg az ideális karhossza. Hiányzik belőle a felsőtesti erő ahhoz, hogy lenyomja a blokkolókat a testéről, széles terpeszben játszó blokkolók el tudják nyomni. Belső futásoknál hajlamos elveszni, ki tudják zárni a sávokból. Erőből dolgozó ellenfelek ellen nehezen horgonyoz le, ki lehet vonni a játékból. Futás ellen ha irányt kell váltania szüksége van fél másodpercre, hogy a szemével újra feltérképezze a pályát. Kezdeti robbanékonysága nem problémás, de gyakran lekési a snapet, javítani kell az előérzetén. Lehet még szélesíteni a pass rush repertoárját, így a blokkolók kevésbé fogják kitalálni, hogy mivel fog próbálkozni. Nincs meg az ideális mennyiségű tapasztalata top ellenfelek ellen, 3-szor kezdett eddig összesen FBS csapatok ellen (6 szerelést és 2 sacket mutatott be összesen).

Megjegyzések

Édesapja John Rivers a Virginia Tech tight endje volt, húga Lydia Rivers Radfordon kosarazik, a tavalyi idényben tagja volt a Big South konferencia All-Freshman csapatának, unokatestvére Michael Jenkins a Winthropon kosarazott, jelenleg az olasz első osztályban, a Pistoia Basket 2000 színeiben pattogtat. Észak-Karolinában nőtt fel, a családi hagyományoknak megfelelően ő is kosarazott a Kinston High School színeiben, Rivers végzős évében állami bajnokságot is nyertek a 2A osztályban. Alapvetően kosárlabdában erősebb is ez az iskola, olyan játékosokat adott az NBA-nek mint Jerry Stackhouse vagy Cedric Maxwell, jelenkorbeli példákat hozva pedig Brandon Ingram és Reggie Bullock neve lehet leginkább ismerős. A focipályán linebackert és tight endet játszott, hiába volt konferencia válogatott és játszott állami bajnoki döntőt a csapatával, a jegyei nem voltak elég jók, ezért nem kapott ösztöndíjat egy egyetemtől sem, így egy évet a Fork Union katonai akadémián töltött (olyan aktív NFL-játékosok fordultak meg itt korábban mint Anthony Castonzo, Kareem Jackson, Michael Thomas, Carlos Hyde, Christian Hackenberg, Morgan Moses, Terrance West, Russell Bodine, Cardale Jones vagy Montori Hughes). True freshman évében 10 meccsen kapott szerepet mint csere DE, 13 szerelés, 2.5 sack, 4.5 TFL volt a teljesítménye. A 2014-es szezon hozta meg neki az áttörést, mind a 12 meccsen játszott 50 szerelés, 13 sack, 17 TFL, valamint 1-1 kiharcolt és megszerzett fumble volt a statisztikai lapján, az egyetlen Penguin lett, akit All-MVFC első csapatba választottak ebben az évben. 2015-ben mind a 11 meccsen kezdő, 9-en mint DE, 2-n mint LB, 52 szerelés, 8 sack, 15.5 TFL és 1 kierőszakolt fumble volt a statisztikai lapján, ismét All-MVFC első válogatott, bekerült a STATS harmadik számú FCS All-American csapatába. Végzős évében FCS bajnoki döntőig menetelt a Penguins-szel (ott kikaptak a James Madisontól), ehhez ő 16 meccsen 58 szereléssel, 14 sackkel, 19.5 TFL-lel, 1 leütött labdával, valamint 1 kiharcolt és 3 megszerzett fumble-lel járult hozzá. Ismét All-MVFC első válogatott, ezúttal a második számú FCS All-American csapatba választották be. Motorjára alapozó edge rusher, akinek kissé merev a csípője, hatékony kezeire és következetes erőfeszítéseire alapozva le tudja győzni az előtte álló ellenfelét. Riversből hiányzik az agilitás és a megfelelő karhossz ahhoz, hogy konzisztens és tartós rusher lehessen a következő szinten, de tehetsége alapján backupnak feltétlen jó lehet, aki idővel prominensebb szerepkörbe is be tudja magát dolgozni. William Hayes-szel (4/103, 2008, Titans) lehet leginkább párhuzamba állítani, mindketten Észak-Karolinából származnak, kis iskolából érkeztek a ligába, imádják megkontrázni a kezdeti a bull rushukat és konzisztensen képesek befolyással játszani.

Tanoh Kpassagnon 3. kör

Tanoh Kpassagnon
Egyetem
Villanova
Életkor
29 (1994-06-14)
Magasság
6 ft 7 in (2.01 m)
Tömeg
289 lb (131 kg)

Erősségek

Figyelemre méltó kombinációja méretnek és robbanékonyságnak, ez NFL-ért kiált. Rendkívüli teste van széles vállakkal és hosszú karokkal, testalkata bizonyítja a konditerembeli elkötelezettségét. Kirobban a snap után, kezdeti robbanékonyságával rutinszerűen nyeri kifelé a párharcait az offensive tackle-ök ellen. A speed rusht hatékonyan kontrázza meg befelé egy erőteljes jab steppel. Erős kezeit használva elüti magától a tackle-öket, akik így nem érik őt el. Kellően hajlékony és az ősereje is megvan ahhoz, hogy keresztül küzdje magát a kontaktuson a backfieldre. Prototípus karhossz erre a posztra, hasszú karjait használva próbálja kiütni a labdát az irányító kezéből, zavarja a passzsávokat, rúgásokat blokkol, úgy viszi le a labdást, hogy még engage-ben van az őt blokkolni igyekvővel. Csapatkapitánynak választották, nagy tisztelet övezte a Villanován az edzői és a csapattársai részéről is azért, mert elkötelezett volt abban hogy maximalizálja a magában lévő potenciált a pályán és azon kívül egyaránt. Oktatási okokból iratkozott be a Villanovára. Háromszor volt Academic All-CAA csapat tagja, tavaly májusban szerzett pénzügyi diplomát és jól halad a számviteli képzésével is. Úgy tűnik, hogy a potenciáljának csak felszínét kapargatja.

Gyengeségek

Tagadhatatlanul projektjátékos, aki eddigi sikereit a gyengébb ellenfeleknek köszönhette. Szinte túl gyors, vakon elindul előre, így draw-knál és screeneknél a labdás el tud szökni mellette. Kettőzések ellen spin move-val próbálkozik, de elveszti a szeme elől a labdát, hatékonyan kerül játékon kívülre. Robbanékony és zökkenőmentesen gyorsul, de hamar fárad, oldalirányban vagy mélységben sem üldöz mindig azzal a vakmerő önfeledtséggel, amit a megfigyelők preferálnak. Rendesen küszködött utolsó Villanovás meccsén a sérülés miatt bekötözött hüvelykujjával, ki is kaptak 10-7-re a South Dakota State-től, a combine-on alaposan meg is vizsgálta azt az orvosi stáb.

Megjegyzések

Családnevének ejtése: "pásszenjó". Ugandai származású, de Michiganben, Kalamazoo városában született, a pennsylvaniai Amblerben nőtt fel. Értelmiségi családból való, szülei elváltak, anyja vegyész Philadelphiában, apja közgazdászként dolgozik Elefántcsontparton. Ő maga is ugye utóbbi pályát választotta, a PricewaterhouseCoopersnél volt könyvelő gyakornok. A Wissahickon High School színeiben atletizált és kosarazott is, utóbbi sportágban a focihoz hasonlóan ligaválogatott is lett. 2012-ben redshirtöt kapott, 2013-ban mind a 11 meccsen játszott, 15 szerelés, 1.5 TFL és 1 sack volt a teljesítménye. 2014-ben 6-meccsen játszott, utána elszakította a jobb MCL-jét, addig 12 szerelés, 5 TFL, 3.5 sack és 2 kiharcolt fumble jött neki össze. 2015-ben mind a 11 meccsen kezdő, 33 szerelés, 9.5 TFL, 6.5 sack, 2 blokkolt rúgás, 1 interception, valamint 1-1 kiharcolt és megszerzett fumble került a statisztikai lapjára, All-CAA első válogatott lett. Végzős idényében még rátett egy lapáttal, 45 szerelés, 11 sack, 21.5 TFL, 1 FF, 2 FR és 1 leütött passz állt a neve mellett, első csapatos FCS All-American lett az Associated Pressnél. Egyszerűen fogalmazva a Kpassagnon-féle szörnyeteg atléták nem sokáig maradnak bent a drafton, különösen az olyan mérettel bírók, akik virtuálisan bármiféle szerepre jók lehetnek a front sevenben. Ebben az évezredben eddig két második napos pick volt a Villanováról: Ben Ijalana (2/49, 2011, Indianapolis Colts) és Brian Westbrook (3/91, 2002, Philadelphia Eagles). Ha Kpassagnon egy kreatív védőkoordinátorral kerül párba, akkor Westbrook-szinten jelenthet különbséget egy-egy mérkőzésen. Margus Hunttól Jason Pierre-Paulig bármi lehet belőle.

Carl Lawson 3-4. kör

Carl Lawson
Egyetem
Auburn
Életkor
28 (1995-06-29)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
261 lb (118 kg)

Erősségek

Jól felépített, izmos test. Erős felsőtest. Erőteljes, éles kezei vannak. Képes rohamozni és elválni a tight endektől gyorsan. Agresszív a szélen, teljes kartávolságban dolgozik az első ütés után. Átküzdi magát a tight endek és elkapók által felállított blokkokon és a futót az oldal vonal mellé tereli. Képes DE és OLB poszton játszani egyaránt. NFL szintű erővel és agresszióval rendelkezik. Robbanásszerű kiugrás és az első két lépés után is marad bőven még erő a lábában. Szépen beledől a támadásaiba. A tackle ütéseit hatékonyan üti félre vagy le ezzel szépen feloldja a széleket. Szűk, egyenes irányban támadja az irányítót majd, ha egyszer túljutott a fal oldalán képes fentebb kapcsolni még egy fokozattal. Volt, hogy belső falember vagy belső linebacker posztról kellett nyomást generálnia. A fortélyos tacklek nehezen kezelik majd ahogy a sebességét egyből erőbe ülteti át.

Gyengeségek

Az évek alatt a folyamatos sérülések limitált a pályán töltött idejében. 2014-ben ACL szakadás miatt kellett kihagynia a teljes szezont, a következő évben pedig csípő sérülés miatt 6 meccset. Egyenes irányban támadó rusher aki küszködik azzal, hogy csípőjét elforgassa vagy, hogy vállaival forduljon le a támadása csúcspontján. Kikövetkeztethető útvonalakon támad és könnyen felakad a blokkokon. Szüksége lesz kreatívabban támadnia és hatékony visszaütéseket csinálnia. Csípői merevek és korlátozottak. Jobban kell hajlítania a térdét. Sokszor nem tud megfelelően horgonyt vetni ezért elnyomják és eltolják. Szegényes szerelési számokat produkált. Üldözései hol kimértek, hol egyenetlenek. Átlag alatti oldalirányú sebessége limitálja szerelési hatókörét. Túlságosan makacs és inkább a szélen ragad ahelyett, hogy átváltana tackle üzemmódba.

Megjegyzések

Édesapja (szintén Carl Lawsonnak hívják) a Georgia Techen volt fullback. Georgiában nőtt fel, középiskolás All-American. A Milton High School színeiben csapattársa volt Peyton Barber (Tampa Bay Buccaneers RB), Cory Helms (South Carolina OG) és Eason Fromanyan (Georgia Tech OT). 5-csillagos recruitként választotta az Auburn liberális művészetek szakát. True freshman évében 14 meccsen játszott, 20 szerelés, 4 sack, 7.5 TFL és 2 kiharcolt fumble volt a statisztikai lapján, Freshman All-American a Sporting Newsnál és a 247 Sportsnál, ekkoriban olyan hírek is érkeztek róla, hogy jobb pass rusher, mint csapattársa Dee Ford (a 2014-es draft 1/23-asa, jelenleg Kansas City Chiefs játékos). A 2014-es tavaszi gyakorlások során elszakadt az ACL a bal térdében, így redshirtöt kapott. A 2015-ös idényben kezdő buck (az Auburn sémájában így hívják az RDE-t), csapatkapitány, a Louisville elleni szezonnyitón megsérült a csípője, ez 6 meccs kihagyással zárt. 7 meccsen játszott végül, 17 szerelést, 1 sacket, 3 TFL-t jegyzett, All-SEC második csapatba választotta így is a CFB Matrix és a Birmingham News. 2016-ban újra egészséges, kezdő buck, 13 meccs alatt 30 szerelést, 9 sacket, 13.5 TFL-t és 1 kiharcolt fumble-t jegyzett, első csapatos All-American az FWAA-nél és Phil Steele-nél. Lawson talán a legjobb próba arra ebben az évben, hogy egyes csapatoknak milyen magasan van a tartóssági küszöbe. Amikor egészséges bizonyította, hogy jelentheti ő a különbséget az adott mérkőzésen, olyan kezdeti fürgeséggel és erővel bír, amit minden csapat keres egy edge rushernél. NFL hasonmás: Owamagbe Odighizuwa.

Daeshon Hall 3-4. kör

Daeshon Hall
Egyetem
Texas A&M
Életkor
28 (1995-06-14)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
266 lb (121 kg)

Erősségek

Magas, hosszú karú atléta, aki keményen dolgozott a testén, 60 fontot szedett fel azóta, hogy megérkezett College Stationbe. Csodálatos momentumai vannak, amikor elindul a snap után kifelé vagy a sebességét erővé alakítja. Természetes mozgáskoordinációja van, oldalirányú mozgásával elkerüli, hogy szemtől szembe találkozzon a blokkolókkal és így átvágja magát a gapen. Kitűnő hátsó oldali üldöző. Aktív kezeit rip, swim és swat move-ra is használja. A pályán kívül visszafogott személyiség, de ezt a meccsek alatt kikapcsolja, erőszakos a támadási ponton. Hosszú karjait jól használja: bezárja a labdacipelőt a lyukba illetve segítségükkel el tudja fedni azt, ha nem megfelelő egyensúlyi helyzetből kezdi meg a szerelést. Kemény, apróbb sérülések nem zavarják, mind az 52 meccsen játszott az elmúlt négy szezonban, közte 26 kezdéssel junior és senior évében.

Gyengeségek

Vékony, hiányzik róla a poszton megszokott tipikus izommennyiség. Túl szélesen támad, így távolabb kerül a labdától. Hosszú lábait nagyobb területen nehezen koordinálja, mozgásból nehezen lassít. Leáll ha a kezdeti pass rush move-ja (speed vagy power) nem működik, hiánycikk nála a hatékony counter. Egyensúlya inkonzisztens ha felvette a kontaktust, csípője merev. Marginális ösztönökkel bír, lassan lokalizálja a labdát, félreolvassa az akciókat a backfielden, megemészti amit lát, de nem látja előre. Gyakran adja fel a rábízott gap felelősségeket, szinte hívja a támadókat, hogy fussanak felé. Hajlamos a négy negyed alatt elfáradni. Középszerű sackszám, különösen úgy, hogy a másik end, Myles Garrett kapta a nagyobb figyelmet.

Megjegyzések

Beceneve Dae Dae. Seattle-ben nőtt fel, kezdetben a kosárlabdára koncentrált, a foci szerelmese azután lett, hogy junior középsulis éve előtt Észak-Texasba költöztek. A Lancaster High Schoolban érettségizett, idejárt anno Demarcus Ayers (Pittsburgh Steelers WR) és Demontre Hurst (Tennessee Titans CB) is. 4-csillagos recruitként választotta a Texas A&M-et, sportmenedzsment szakon diplomázott. True freshman évében 29 szerelés, 3 TFL és 1 interception került a neve mellé. 2014-ben is 29 szerelésig jutott, viszont ezúttal 6 TFL és 4.5 sack is társult mellé. 2015-ben 54 szerelés, 14.5 TFL, 7 sack, 2 leütött passz és 2 kiharcolt fumble színesítette a statisztikáját. Végzősként 50 szerelés, 13 TFL, 4.5 sack, 1 leütött passz, valamint 2-2 kierőszakolt és megszerzett fumble volt a teljesítménye. Fizikai tulajdonságai, sokoldalúsága és igyekezete alapján érdekes játékos lehet a draft 2. napján, de a csapatoknak lehet, hogy várnia kell, amíg Hall megtanul úgy játszani, hogy a kezét a földről indítja és mellette tovább kell növelnie a tömegét. Hallban edge rusherként nincs semmi különleges, de tehetsége alapján érdekes belső rusher lehet 3-4-es defensive endként. Ha kellően robosztus lesz ahhoz, hogy teljes munkaidőben játszhasson a lövészárokban, akkor akár azonnali kezdőként is bevethető. Emelkedő ázsiójú játékos, de hiba lehet, ha a tulajdonságai miatt túl korán draftolják. NFL hasonmás: Jason Jones.

Dawuane Smoot 3-4. kör

Dawuane Smoot
Egyetem
Illinois
Életkor
29 (1995-03-02)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
264 lb (120 kg)

Erősségek

Gyorsan felpattan a beállásból, sebessége révén tudja támadni a blokkoló külső vállát. Megvillantotta, hogy kellően hajlékony ahhoz, hogy süllyesztett súlyponttal átfusson backfieldre és szembekerüljön az irányítóval. Aktív kezeivel hárítja az ütéseket és kibillenti a blokkolókat az egyensúlyukból. Jó a mozgáskoordinációja, így jól vált irányt nagyobb térben és képes a rush közepén használni a spin move-ot. Szűk területeken is egyensúlyban marad, szemeit gyakorlottan használja, így meg tudja állítani a játékot a backfielden. Nincs ideális mérete, de konzisztens motorral bír és nem könnyen fárad. Szép számokat mutatott fel az elmúlt két szezonban, mind a 24 meccsen kezdő volt. Erős produkció a 24 kezdése folyamán, 38.5 TFL, 16.5 sack és 5 kiharcolt fumble, egyike annak a 7 FBS játékosnak, akik legalább az elmúlt két szezonban egyaránt képesek voltak legalább 15 TFL-t szerezni. NFL-stílusú edzésmunkát végzett 2016-ban Lovie Smith vezetőedző és Hardy Nickerson védőkoordinátor keze alatt.

Gyengeségek

Alulméretezett, vékony alsótest. Hiányzik belőle a lehorgonyzási erő ahhoz, hogy konzisztens védő legyen szélső futás ellen. Futójátéknál el lehet takarítani az útból. Snatch blitzre nem igazán használható és erőből sem fogja elnyomni az NFL blokkolóit. Rossz szokása, hogy túl széles úton próbál bejutni a zsebbe így előfordul, hogy az irányító mögött köt ki. Fejleszteni kell a kontramozgásait arra az esetre, ha megállítják a kezdő move-ját. Túlbuzgó erőfeszítései ballépésekhez vezethetnek, fake-ket üldöz, elhagyja a rábízott gapet. Junior és senior szezonját összehasonlítva nem látszik komoly fejlődés.

Megjegyzések

A keresztnevét úgy el kell ejteni mintha a done és a won szavakat ejtenénk egymás után, beceneve D.J.. Ohioban nőtt fel, kedvenc sportolója Julius Peppers. Középiskolában atletizált is, versenyzett diszkoszvetésben, súlylökésben és 400 méteres gátfutásban is. Középiskolában csapattársa volt Le'Veon Bell (Pittsburgh Steelers RB) és Durrell Wood (Ohio OG). 3-csillagos recruitként iratkozott be az Illinoisra, sportmenedzsment szakon diplomázott. True freshman évében 7 meccsen játszott, 8 szerelés, 1 TFL és 1 sack volt a teljesítménye. Sophomore éve előtt 40 font izmot pakolt magára, így sokkal erőteljesebb játékos lett, mind a 13 meccsen játszott, 33 szerelés, 7.5 TFL, 2.5 sack és 2 leütött passz került a statisztikai lapjára. 2015-re lett kezdőjátékos, mind a 12 mérkőzésen kezdett a védőfalban, 40 szerelés, 15 TFL, 8 sack, 2 leütött passz, valamint 3 kiharcolt és 2 megszerzett fumble állt a neve mellett, említésre méltó a média és az edzők All-Big Ten válogatottjában. Végzős évében csapatkapitány, gyakran játszott DT-t annak ellenére, hogy Lovie Smith keze alatt állítólag leadott néhány kilót, végül 56 szerelés, 15 TFL, 5 sack, 1 leütött passz és 2 kiharcolt fumble volt a mérlege, a North Carolina ellen összejött egyetemi karrierje első pontszerzése is egy safety formájában, All-Big Ten második csapatba került a Pro Football Focusnál. Kacsalábú, emelt fővel dolgozó rusher, aki képes némi erőt generálni a rush folyamán, ugyanakkor nem jött össze Smootnak az áttörés, amit sokan jósoltok neki az erős junior szezonja után. Nincs olyan pass produktuma, ami annyira izgalomba hozná az NFL csapatokat, hogy korai körös picket áldozzanak rá, de atletikussága miatt 3-4-es rush endként van benne lehetőség, ha megkapja az esélyt. NFL hasonmás: Anthony Chickillo.

Tarrell Basham 4. kör

Tarrell Basham
Egyetem
Ohio
Életkor
30 (1994-03-18)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
269 lb (122 kg)

Erősségek

NFL kész testtel rendelkezik beleértve hosszú karjait és nagy, erős kezeit. Megvillantotta robbanékony fürgeségét az upfield támadása közben. Képes kidönteni az ellenfél lehorgonyzását amikor a sebességét erővé alakítja át. Megvan felsőtestében az az erő és tulajdonság, ami szükséges ahhoz, hogy később jobb rusher legyen és megpuhítsa a széleket. Remek rövid távú robbanékonysággal játszik, ezzel képes a futókat és a scramble irányítókat is utolérni. Végig megtartja működő motorját, hogy kötelező területén kívül is képes legyen a szerelésekre. Volt, hogy arra kérték lépjen eggyel hátrébb és bebizonyította, hogy megvan a kellő atletikussága hozzá. Igazi huligán játékos, aki minden erejét beleadja a tacklekbe és a tight endekbe mikor a szélről támad. A tight endeknek feladja a leckét és arra készteti őket, hogy újra igazítsák útvonalaikat.

Gyengeségek

Nagyon feszes csípővel játszik, ami igencsak limitálja hajlékonyságát és vállmagasságát. Egyenes irányú támadó, aki alkalmanként túl rohan célpontján, ha nem szerzi vissza súlypontját egyhamar. Passzsiettető támadásai még mindig alapszinten vannak. Ahelyett, hogy kezeit fegyverként használná gyakran elfelejtkezik róluk. Inkább átpróbál rohanni a szélen erős lábaival ahelyett, hogy kezeivel próbálná meggyengíteni azt. Jobb tervet kell kiötölnie megbízható válaszokkal, hogy a profi tackleket is megtudja verni. Hiányzik a fordulataiból a simaság. Hosszú karjaiból még többet ki tudna hozni.

Megjegyzések

Virginiában nőtt fel, családjában ő az első, aki bejutott egy egyetemre. Nem volt ösztöndíj ajánlata középiskolából kikerülve, így egy évet a Hargrave Katonai Akadémián töltött többek között Dion Dawkins és Cordrea Tankersley társaságában. 2-csillagos recruitként iratkozott be az Ohiora. 2013-ban 13 meccsen játszott, 5-ször volt kezdő, 32 szerelés, 7.5 sack, 9.5 TFL, 5 irányító siettetés, 2 kiharcolt fumble és 1 leütött passz került a statisztikai lapjára, Freshman All-American az FWAA-nél. 2014-ben mind a 12 meccsen játszott, 7-szer volt kezdő, 33 szerelés, 6 TFL, 5 sack, 1 FF, 5 irányító siettetés és 2 leütött passz állt a neve mellett. 2015-ben 12 meccsen játszott, 11-en kezdő DE, 43 szerelés, 5.5 sack, 10 TFL, 11 irányító siettetés és 1 leütött passz volt a teljesítménye. Végzős éve hozta meg neki az igazi áttörést, 16 TFL-t és 11.5 sacket ért el, utóbbi iskolacsúcs, ő lett az Év Védője a MAC-ben. 29.5 sacket jegyzett az Ohio színeiben, ezzel szintén iskolarekorder. Basham ereje és karhossza alapján 4-3-as endnek és 3-4-es rush linebackernek is jó lehet, a pass rush megközelítését élesíteni kell, nem elég hajlékony ahhoz, hogy csupán az atletikusságára hagyatkozva kívülről támadja a zsebet. Bashamnek elképzelhető, hogy sosem lesz magas sackszáma, de alfahímekre jellemző játékstílusára felfigyeltek azok a csapatok, akik kezdő potenciállal bíró, megbízható cserejátékost keresnek. A szegény ember Ryan Kerriganje.