Prospect ismertetők


Marshon Lattimore 1. kör

Marshon Lattimore
Egyetem
Ohio State
Életkor
27 (1996-05-19)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
192 lb (87 kg)

Erősségek

Überatléta. Beparkol az elkapó álla alá a line of scrimmage-en. Belső kezével bomlasztja és lelassítja a release-t, backpedalból valósággal kikatapultál. Pressben türelmes, jó ütemben nyit, így fel tudja venni a versenyt az elkapóval. Csípője laza, fordulékony, nagyon gyorsan éri el a végsebességét, ha meg kell fordulnia és futni kell a recieverrel. Egyensúlya és lábmunkája miatt egy fázisban mozog a célponttal az útvonal során végig. Robbanékonyan zárkózik. Nine route-on az elejétől a végéig árnyékként tapad az emberére. Izomzata egyáltalán nem kötött, így oldalirányú mozgásból is képes előrenyomulni a passz irányába. Ösztönei átlagon felüliek. A legutóbbi szezonban 35-ször vették célba, ebből 14 passzt védekezett le, közte 4 interceptionnel. Robbanékonysága és az ösztönei miatt bármilyen coverage sémában használható. Erőteljesen szerel nyílt területen. Áttör a blokkokon akár screen passzról, akár futójátékról van szó. Jó technikával, nyitott szemmel ütközik.

Gyengeségek

Csak 1 évig volt kezdő. Nem gyakran találkozott igazán tehetséges elkapóval. Keményebb munka lesz számára jammeléssel konzisztensen lelassítani az NFL elkapókat, off coverageben még tanulnia kell. Befelé irányuló release-eknél kissé nehezen vált. Inkább az elkapó szeméből olvassa a passz időzítését, nem a fejét fordítja korán a QB irányába. Igazán gyors elkapók ellen időnként voltak gondjai.

Megjegyzések

Clevelandi gyerek, cornerbacket és elkapót játszott középiskolában. A híres Glenville High Schoolba járt, akárcsak Jayrone Elliott, Frank Clark, Willie Henry, Shane Wynn, Christian Bryant, Cardale Jones, Donte Whitner, vagy Ted Ginn (utóbbi apja egyébként a csapat vezetőedzője). 4-csillagos recruit volt. 2014-ben redshritöt kapott, 2015-ben egy makacs térdhajlító sérülés miatt csupán 7 meccsen játszott. 2016-ra lett kezdő, 4 interceptiont szedett össze, All-Big Ten első válogatottba szavazták az edzők. Átlagos méretekkel, egy év kezdőtapasztalattal rendelkező játékos, aki viszont igazán robbanékony atléta és az eszköztára is szinte teljes. Megvan a lába, a csípője, az agilitása ahhoz, lockdown cornerback legyen, megvan a labdaérzéke ahhoz, hogy megfizessen érte az a csapat, amelyik az irányába céloz. Pályafutása elején a tapasztalatlansága kiütközhet, de az önbizalma és a versengő természete révén túlléphet ezeken a problémákon. Képességei alapján Pro Bowler cornerback lehet akár már karrierje korai szakaszában is. NFL hasonmás: Vontae Davis.

Gareon Conley 1. kör

Gareon Conley
Egyetem
Ohio State
Életkor
29 (1994-06-29)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
195 lb (88 kg)

Erősségek

A következő szinten megkívánt testalkat és karhossz. Gyorsan mozog a lába így bármilyen típusú elkapót le tud tükrözni press után. Hosszúakat lép, az alsóteste elég robbanékony ahhoz, hogy védekezzen emberfogásnál. Előrelátja a fejében a route-ot, így előnybe kerül. Ügyesen érti, hogy használhatja a pályát/oldalvonalat a saját befolyására, helyezkedésével zárja az útvonalakat. Átlag feletti karhossz, de mellette tisztában van az időzítés fontosságával és azzal is, hogy hogyan lehet zavart okozni a passzsávban. Természetes labdaérzéke és a kéz-szem koordinációja miatt be tudja fejezni azokat az interceptionöket, amiket be kell. Press és off man coverageben is képzett, slotban is van tapasztalata. Robbanékony hosszanti irányban, futás ellen is tud aprítani. 2016-ban csapatkapitánnyá választották, az utóbbi két idényben a Buckeyes összes meccsén kezdő volt.

Gyengeségek

Túl sokat játszik a sarkán, így némi munkával kibillenthető az egyensúlyából az útvonal csúcspontján. Az atletikusságával nincs gond, mégis úgy vált a mozgások között, mint egy kis kölyök. Szeret az ellenfél orra előtt védekezni a line of scrimmage-en, de ritkán jammel vagy foglalja le az elkapókat a snap után. Ösztönei inkonzisztensek ha háttal van a labdának, emiatt későn fordul és lokalizál, ez számos nagy játékhoz és touchdownhoz vezetett. Ha az elkapó lépéselőnybe kerül, kézzel dolgozik. Ereje csupán adekvát, izomból el lehet nyomni az 50-50-es labdáknál. A pálya szélén a blokkolók eltolhatják, az ő leválási technikájával agresszívebbnek kellene lennie. Vakmerő futás elleni védő, nyílt területen stabilabb technikával kellene szerelnie.

Megjegyzések

Ohioban nőtt föl. Már középiskolában is együtt játszott későbbi Buckeyes-os csapattársával, a jelenlegi New York Jets elkapó Devin Smith-szel. 4-csillagos recruit volt, sokáig úgy volt, hogy a Michiganre fog járni, de végül a Buckeyes DL-edzője Mike Vrabel (jelenlegi Houston Texans DC) meggyőzte arról, hogy maradjon államon belül. 2013-ban redshirtöt kapott, 2014-ben mind a 15 meccsen játszott, 16 szereléssel és 2 leütött passzal járult hozzá a bajnoki címhez. 2015-ben mind a 13 meccsen kezdő CB, 49 szerelés, 1 TFL, 5 leütött passz, 2 INT és 1 blokkolt punt került a statisztikai lapjára, említésre méltó az All-Big Ten válogatottban. 2016-ban 8 leütött passzal és 4 interceptionnel egyetemi karrierje legjobb évét zárta, az edzők All-Big Ten második csapatba szavazták. Press corner, akinek kívül és belül is van tapasztalata, számos coverage technikába illik. Jó a végsebessége és megvan a labdaérzéke ahhoz, hogy a pálya bármely pontján megnehezítse az elkapást és levédekezze a passzt. Zónázáskor jó irányba lépked, de néhány mintával küszködni szokott backpedalból. Azoknak a csapatoknak lehet a célpontja, akik magas, a reciever arcába álló, vele mélységben lépést tartó cornerbackeket keresnek. Tehetsége alapján már pályafutása korai szakaszában is a kezdőcsapat tagja lehet, de futás ellen fejlődnie kell. NFL hasonmás: Aqib Talib.

Kevin King 1-2. kör

Kevin King
Egyetem
Washington
Életkor
28 (1995-05-06)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
200 lb (91 kg)

Erősségek

Ritka magasság ezen a poszton. Megbízhatóan szűkíti le az elkapási ablakokat a számokon kívül. Az oldalvonal felé löki az elkapókat, besodródik a futási sávjukba, így csökkenti az elkapási esélyüket. Karhossza kihívást jelent azoknak az elkapóknak is, aki megszokták nyerni a párharcaikat a high pointon. Ösztönös, jó érzékkel találja meg a labdát. Legutóbbi 101 célba vétele alatt csak 1 touchdownt engedett. 6 interceptiont szerzett karrierje folyamán, olyan kezei vannak, amivel cirkuszba illő elkapásokat is meg lehet csinálni. Türelmes press coverage-ben. Gyorsan fordul és lokalizál, ha egyszer már hátat fordított az irányítónak. Végzős évére több leütött labdája volt. Hajlandó fizikálisan játszani a blokkoló elkapók ellen, jó ütemben válik le és csinálja meg a szerelést. A secondary mind a négy posztján játszott és slot cornerként is bevetették.

Gyengeségek

Mért ideje és játéksebessége is aggodalomra ad okot. Lassú lábú pressben, gyors release-zel operáló elkapók kilőhetnek mellette. Nincs meg a szükségszerű gyorsulása a felzárkózáshoz. Gyenge kezek jammelésnél. Lehetne erősebb a felsőteste. Magasan van a súlypontja, így a hirtelen irányváltások kihívást jelentenek neki. NFL szinten kérdéses, hogy ilyen szintű számokat tud-e hozni. Az embere mozgása alapján választja meg az útvonalát, nem a labda mozgása alapján. Nincs meg a kívánt robbanékonysága mikor ráugrik a dobásokra. Bailből és backpedalból túl hosszú időbe telik mire kitámaszt és rárobban a labdára. Futás ellen bokájával mintha földbe harapna, hajlandó az engage-re, de utána túl sokszor próbál karral szerelni, illetve vakon bedőlni a vállával.

Megjegyzések

Oaklandben nőtt fel, a Bishop O'Dowd High School színeiben a korábbi 4-szeres All-Pro linebacker, Hardy Nickerson (ő azóta volt a Tampa Bay Buccaneers LB-edzője is, jelenleg pedig az Illinois egyetem védőkoordinátora) volt a vezetőedzője, együtt is játszott az edző fiával, Hardy Nickerson Jr.-ral (Illinois LB) és T.J. Daniellel (Oregon DE) is. 3-csillagos recruit volt. 2013-ban az első hét meccsen játszott, majd a California ellen hiányzott sérülés miatt, később Colorado ellen kezdett safetyként, az első true freshman volt akinek megadatott ez a lehetőség a UW színeiben ebben az idényben, később a UCLA ellen is kezdő volt, a szezon végéről a WSU és a BYU ellen ismét hiányzott sérülés miatt. 10 meccs alatt végül 17 szerelése, 1 leütött passza és 1 megszerzett fumble-je volt. 2014-ben 13 meccsen játszott, 12-n volt kezdő S, a Stanford elleni találkozót betegség miatt kihagyta. 65 szerelés, 0.5 TFL, 3 leütött passz, 1 interception és 1 kiharcolt fumble volt a teljesítménye. 2015-ben 11 meccsen játszott, 8-on volt kezdő cornerback, az Arizona ellen és a Southern Miss elleni bowlmeccsen nem játszott sérülés miatt. 39 szerelés, 4.5 TFL, 5 leütött passz, 3 interception, valamint 1-1 kiharcolt és megszerzett fumble állt a neve mellett. Végzős évében mind a 14 meccsen kezdő CB, 44 szerelés, 3.5 TFL, 13 leütött passz és 2 interception volt a mérlege, említésre méltó az All-Pac-12 és az Academic All-Pac-12 válogatottban. Szokatlanul magas cornerback, akinek van tapasztalata a slotban és kezdősafetyként is. 2016-ra fejlődtek az ösztönei és a labdával is többet találkozott, de az atletikussága aggodalomra ad okot, zárkózási sebessége nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy kihasználja a hosszú karjait. Sebességbeli korlátai miatt egy elsősorban zónázást és off-mant alkalmazó védelmekbe illik leginkább, de akármilyen sémába is kerül, a szereléseknél mutatott agresszivitásban fejlődnie kell. NFL hasonmás: Sean Smith.

Marlon Humphrey 1-2. kör

Marlon Humphrey
Egyetem
Alabama
Életkor
27 (1996-07-08)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
196 lb (89 kg)

Erősségek

Kitűnő kombinációja a méretnek, az egyenes vonalú sebességnek és a posztjához szükséges fizikalitásnak. Széles vállú, jó felépítésű, hosszú karjai jól passzolnak press coverage-be. Jó az egyensúlyérzéke, a jammelés kezdeti szakaszában is képes komolyabban meglökni az ellenfelét, nyújtott karral, koordinált mozgással zaklatja az elkapót a snap után. Nem csak a jamben bízik, kellően hajlékony és a csípője is elég laza ahhoz, hogy megforduljon és a legsebesebb elkapók gyorsulásával is felvegye a versenyt az oldalvonalnál. Tudatos játékos, zónázás során érzékeli a mögötte kifejlődő útvonalakat miközben az irányítót nézi. Gyengébb blokkolókra valósággal rátámad screeneknél és futásnál is, kellően erős és határozott ahhoz, hogy lezárja a pálya szélét és alkalmazkodásra kényszerítse a labdacipelőt. Jó a mérete, az ütemérzéke és a ruganyossága, így jump ball szituációkban komoly kihívó, a jó kezei miatt interceptionöket is tud ilyenkor szerezni. Ügyesen követi a válla fölött a labdát és a testétől távol is el tudja kapni. Tartós játékos, aki egyetemi karrierje összes mérkőzésén a kezdőcsapat tagja volt miután redshirtöt kapott. Tapasztalt, szenvedélyes special teamer, gyakran ő van legelöl kickoff és punt visszahordások elleni védekezésben. Csodálatos vérvonal. Az apja, Bobby All-American, egykori 1. körös futó (Denver, 1989), összesen 3420 yardot futott az Alabama színeiben. Az anyja Barbara (May) Humphrey 53.30-cal a UAB iskolarekordere 400 méteres síkfutásban.

Gyengeségek

Gyaníthatóan csak a pálya szélén lehet használni, nem valószínű, hogy nickel szituációban becsúszna a pálya közepére. Aránylag magasan van backpedalban és a csípőjének fordulékonysága is korlátozza a zökkenőmentes irányváltást és hogy igaziból letükrözze az elkapó mozgását. Előfordul, hogy túlságosan is az elkapóra fókuszál, szem elől tévesztve így a labdát, emiatt nem fordul meg, amikor a labda megérkezik. Kissé hajlamos a rángatásra mélységben, karját kinyújtva korlátozza a reciever mozgását.

Megjegyzések

A 2013-as ifjúsági világbajnokságon ezüstérmes lett 110 méteres gátfutásban. Az apja Bobby, 3 szezont játszott a Broncosban (az 1989-es szezonban Super Bowlt bukott a Denverrel, '90-ben Pro Bowler volt) és 1-et a Dolphinsban, 3420 futott yardjával 2. a Bama örökranglistáján. Középiskolás All-American atlétikában és fociban is, 5-csillagos recruit volt. 2014-ben redshirtöt kapott. 2015-ben kezdő CB Cyrus Jones túloldalán, 45 szerelés, 3.5 TFL, 3 interception, 2 kiharcolt fumble és 8 leütött passz jött össze neki 15 kezdőként lejátszott meccs alatt, Freshman All-SEC válogatott lett. 2016-ban 14 meccsen kezdő, 2 interception, 1 kiharcolt fumble, 5 leütött passz, 36 szerelés és 3 TFL került a statisztikai lapjára, All-American az FWAA-nél. Humphreynak megvan az a mérete és sebessége, amit a megfigyelők keresnek egy külső cornernél és úgy tűnik, hogy egyelőre csak a felszínét kapargatja a benne lakozó potenciálnak. Nincs meg az ideális, folyamatos mozgása, így a kisebb, fürgébb elkapók ellen sebezhető, továbbá szenzációs pass rush segítette a munkáját. Dominique Rodgers-Cromartie (6-2 193) fizikálisabb kiadásban, ugyanolyan magas, egyenes vonalon gyors és tudatos cornerback, mint a 9. profi idényét taposó, 2008-ban az Arizona által 1. körben kiválasztott DRC.

Tre’Davious White 1-2. kör

Tre’Davious White
Egyetem
LSU
Életkor
29 (1995-01-16)
Magasság
5 ft 11 in (180 cm)
Tömeg
191 lbs (86 kg)

Erősségek

Tapasztalt emberfogásban, és a slotban is rengetegszer szerepelt az elmúlt két évben. Gyors fordulatok kiváló lábmunkával. Kontrollált lábmunkával dolgozik press coverben és amennyire csak lehet elnyújtja a kontaktot az elkapóval. Türelmes védő, ritkán cselekszik idő előtt press coverben. Ha a slotból indulva megvernék, gyorsan reagál és megfelelő sebességének hála azonnal javít. Olvassa a mintákat és az útvonal elé fog vágni, hogy támadhassa a labdát. Képes még egy kis plusz sebességet kisajtolni magából amikor a labdát akarja megszerezni. 2016-ban 42 célba vételből 15 passzt sikerült leütnie. Képes azonnal megállni majd rögtön irányt változtatva megindulni, így a szűk helyeket is képes beárnyékolni. Szorosan tapad a pálya közepét átszelő elkapókra. Szépen helyt állt olyan ellenfelek ellen mint Calvin Ridley(2016-ban) és Amari Cooper (2014-ben). Fejlődött a line of scrimmage támadásában és kiveszi a részét a futás megállításában. Megkapta az áhított 18-as számú mezt amely a pályán és azon kívüli sikerességet és önzetlenséget szimbolizálja az LSU-nál. 3 évig volt punt returner és minden évben legalább egyszer visszahordott TD-re egy puntot. Gunnerként is alkalmazták.

Gyengeségek

Ravasz cornerback ugyan de viszonylag vékony alkata van. Aggodalomra ad okot, hogy nem elég kemény a slotban. Az erősebb testű slot elkapók elnyomják majd a nagyobb területeken, illetve futó játéknál könnyedén eltolják majd az útból. Megcsinálja a szerelést, ha szükséges, de nem keresi a kontaktot. Slotból indulva kevésbé támaszkodik a technikára és sokkal inkább kapaszkodik az elkapóba. Annak ellenére, hogy rengeteg időt töltött a pályán csak 6 labdaszerzést jegyzett egyetemi karrierje alatt. Off coverage-nél hamar lehorgonyoz, így későn fordítja ki csípőjét mikor az elkapó mély útvonal futásnál elhalad mellette. A 2015-ös Texas Bowl-on a TTU elkapója, Jakeem Grant igen csak feladta a leckét neki vertical route-jaival.

Megjegyzések

Shreveport, Louisiana gyümölcse, és korosztálya 18. legjobb játékosa a Rivals szerint amikor megérkezik az LSU-hoz. Cornerback és quarterback volt gimiben. Már true freshmanként 11 meccsen kezdett és nem is szorították ki egyetemi karrierje végéig. 2015-ben all-SEC 2. csapatos választott volt, és sokáig kétséges volt, hogy visszatér-e a Tigers-hez vagy profinak áll. Senior idénye sem okozott csalódást, immár az SEC év csapatában is megtalálhattuk és a diplomát is megszerezte a hasznosnak tűnő sport adminisztráció szakon. Részt vett a Senior Bowlon, de megfájdult a bokája és szerda után nem edzett. Általában az LSU defensive backek kelendő portékák a drafton, csupán tavaly Jalen Mills és Rashad Robinson is gyorsan pályára került, pedig nem voltak elit prospectek. Nagyon rutinos, jól behatárolható játékos, akit azonnal be lehet építeni a rotációba és a special teamnek se fog ártani. Alapvetően jó emberfogó, ami ezen a poszton kulcskérdés, de néha szidni fogják a szurkolók, amikor pusztán fizikumból lenyomja egy futó vagy egy fizikális elkapó.

Adoree' Jackson 1-2. kör

Adoree' Jackson
Egyetem
USC
Életkor
28 (1995-09-18)
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
186 lb (84 kg)

Erősségek

Évről évre jobban érezte magát coverageben és sokat fejlődött freshman éve óta. Az elmúlt évekhez képest jobban ismeri fel a mintákat és képes megtartani a coveraget a pálya minden szegletén. Megvan a szükséges hajlékony csípője és gyors lába, ahhoz, hogy gyorsan korrigáljon ha press coverben dolgozik, vagy ha egyszerűen csak hibát vétett. Különböző cover technikákkal képes játszani. Képes press coverben tükrözni és felvenni a versenyt az ellenféllel. Megvan a felzárkózó sebessége és olyan szögből támadja a passzt, hogy abból nagy playt tudjon csinálni. Kitűnő labdaérzéke van, remekül időzített ugrásokkal és agresszív taktikával játszik az elkapás pillanatában. Jól érzi, hogy mikor kell levédekezni a passzt és mikor kell el is szedni azt. Kiegyensúlyozott szerelő. Ha odaér akkor általában be is fejezi a rászabott feladatot. Magas színvonalú visszahordó, aki bármelyik pillanatban képes megfordítani a mérkőzés menetét. Nyolc visszahordott touchdownja azonnali kezdővé teszi bármelyik csapat is draftolja majd.

Gyengeségek

Kicsi egy szélső cornerbackhez képest. Valószínűleg ez limitálni fogja így csak a slotban kap majd szerepet. Kissé túl agresszív tud lenni mikor kétségbe esik a gyorsabb elkapókkal szemben. Backpedalból kissé akadozva vált át gyorsulásba. Safety segítség nélkül néha engedte, hogy a routeokkal elvigyék a pálya közepéről és átverjék. A nagyobb slot elkapókkal szemben meggyűlhet a baja. Méretei miatt és mivel futás ellen nem ő a legerősebb a pályán a csapatok akik három elkapós felállással játszanak előszeretettel veszik majd célba.

Megjegyzések

Illinois államban, Belleville-ben született, 2. középiskolai éve előtt költöztek Kaliforniába, ahol a Juniperro Serra High School diákja lett. Ez a suli híres a focistáiról, a jelenlegi NFL-játékosok közül idejárt Robert Woods (Los Angeles Rams WR), Marqise Lee (Jacksonville Jaguars WR), Paul Richardson (Seattle Seahawks WR), Bené Benwikere (Cincinnati Bengals CB) és George Farmer (Seattle Seahawks RB) is. Jackson állami bajnokságot nyert távolugrásban 2012-ben és a kosárlabdacsapattal 2013-ban. Fociban HS All-American, elkapóként, futóként, defensive backként és visszahordóként is használták. 5-csillagos recruit volt, az iskola legnagyobb tehetségeit általában a USC szívja fel, ez Jackson esetében sem történt másképp, kommunikáció szakra iratkozott be. Főhősünk a Trojans atlétikacsapatában is brillírozott, 2015-ben és 2016-ban is a Pac-12 bajnoka lett távolugrásban. A focipályán true freshman évében mind a 13 meccsen játszott, 10-szer kezdő CB, 1-szer kezdő WR, mellette a special teamben is használták coverage-ben és visszahordóként (23 KR-ből 684 yard és 2 TD, 2 PR-ből 12 yard) is. A védelemben 49 szerelés, 4 TFL, 10 leütött passz, 1 FF, 1 FR, a támadósorban 10 elkapásból 138 yard és 5 TD, valamint 1 futásból 5 yard volt a teljesítménye. Freshman All-American a Football Writersnél, a Sporting Newsnál, a USA Todaynél, a Scoutnál, Phil Steele-nél és a CollegeFootballNews.comnál. Az Év Freshman Védője a Pac-12-ben, all-purpose playerként All-Pac-12 első csapatban került az Athlonnál, kickoff returnerként CollegeSportsMadness.comnál, ugyanők szintén KR-ként második csapatos All-Americannek választották. 2015-ben 12 meccsen kezdő CB, 1-en kezdő safety, 1-en kezdő WR. 35 szerelés, 8 leütött passz, 1 kiharcolt fumble és 1 interception állt a neve mellett a védelemben, támadóként 27 elkapásból 414 yardot és 2 TD, valamint 7 futásból 36 yardot szerzett. Ha ez nem lenne elég, volt 30 kezdőrúgás visszahordása 690 yardért és 24 punt visszahordésa 251 yardért és 2 TD-ért. All-Pac-12 első csapatos DB, Phil Steele-nél harmadik csapatos All-American mint DB és all-purpose player. 2016-ban 55 szerelés, 5 interception, 11 leütött passz és 2 kiharcolt fumble került a védelmi statisztikai lapjára, mellette 2-2 KR és PR touchdownt is bemutatott. Konszenzus All-American, az Év Védője a Pac-12-ben, övé lett a legjobb egyetemi DB-nek járó Jim Thorpe Award és a legjobb egyetemi visszahordónak járó Jet Award. Jackson vitathatatlanul a 2017-es draft elit atlétái közé tartozik, nagy játékokra képes visszahordásoknál és esetenként a támadósorban is, ami miatt még sokkal érdekesebb prospect. Jackson cornerbackként majdnem ugyanannyi nagy játékot engedett, mint amennyit csinált, amit ennél a rendkívüli cornerback classnál érdemes szem előtt tartani. Az a csapat, amelyik Jacksont draftolja azzal a szándékkal, hogy cornerbackként játszatja, annak nem árt ha van egy nagy hatótávolságú free safetyje, aki be tud segíteni neki. Ő egy kevésbé balhés Adam Jones.

Chidobe Awuzie 2. kör

Chidobe Awuzie
Egyetem
Colorado
Életkor
28 (1995-05-24)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
202 lb (92 kg)

Erősségek

Könnyed, kontrollált lépései és könnyed irányváltásai lehetővé teszik, hogy hosszabb időre tudja tükrözni ellenfele mozdulatait press coverben. Megfelelő akasztja meg az elkapókat ezzel összezavarja őket. Nagyon sima backpedallal dolgozik és azonnali képes tükrözni és felvenni az ellenfél lábmunkáját emberfogásban. Megérti az útvonal kombinációkat zóna védekezésben és bölcs döntéseket hoz. Atletikus játékos igazi váratlan mozdulatokkal. Ruganyos lábai vannak, egy szempillantás alatt képes a labda közelébe férkőzni. Szépen nyitja és fordítja csípőit, így bármelyik irányba gond nélkül mozog. Van tapasztalata a slotban és a pálya szélén is. Képes megtartani a covert a mozgékonyabb elkapókkal szemben is. Ösztönös játékos, remekül érzi merre fejlődik a route. Szűk területen remek felzárkózó robbanékonysággal rendelkezik. Egy az egy ellen is magabiztos. Megtalálja az elkapót a mély passzoknál is mindig megfordítja a fejét. Kifejezetten veszélyes a slotból blitzelőként, utolsó két évében 7 sacket is szerzett.

Gyengeségek

Rövid ideig galoppozik. Úgy tűnik hiányzik a hosszútávú felzárkózó sebesség, ha egyszer megverték hosszabb passzoknál. Kisebbnek tűnik mint amilyen valójában. Néha túl sokat használja a kezét, rángat, lökdös így a profik közt számíthat majd néhány flagre. Mindössze 3 labdaszerzése volt az egyetemen. Futás ellen nem tényező. Nagyobb agresszivitással és elszántásággal kell majd szerelnie. Nem áll bele a nagy ütközésbe és hagyja a tight endeknek és a nagyobb elkapóknak, hogy átküzdjék magukat rajta.

Megjegyzések

A vezetéknevét úgy ejtik, hogy "Ávuzjé". A keresztanyjának az unokaöccse egy bizonyos Nnamdi Asomugha. A bátyja Dubem a Waldorf College-ban volt cornerback. Aktív a közösségi munkában, részt vett már szemétszedő akciókban és hajléktalanszállón is önkénteskedett. San Joséban nőtt fel, a focicsapat mellett a kosárcsapat tagjai is volt, mellette sprinterként és távolugróként is versenyzett. True freshman évében mind a 12 meccsen játszott, 7-szer volt kezdő (6-szor mint nickel 1-szer mint LCB). 59 szerelés, 5 TFL, 1 sack, 4 leütött passz, 2 kiharcolt és 1 megszerzett fumble színesítette a statisztikai lapját. 2014-ben az első 9 meccsen játszott, utána egy edzésen leszakadt a veséje, így véget ért számára a szezon. 64 szerelés, 2 TFL, 8 leütött passz és 2 megszerzett fumble volt így a teljesítménye. 2015-ben csapatkapitány, mind a 13 meccsen játszott, 12-szer volt kezdő, játszott a pálya szélén és nickelként is, 90 szerelés, 13 TFL, 4 sack, 10 leütött passz, 2 interception és 1 kiharcolt fumble volt a mérlege, All-Pac-12 második csapatba került az edzőknél és az Associated Pressnél is. Végzősként 60 szerelés, 4 sack (saját DB iskolarekordját állította be), 2 kiharcolt fumble, 13 leütött passz és 1 interception állt a neve mellett, All-Pac-12 első válogatott az Associated Pressnél. Karrierje során 26 TFL-t és 9 sacket jegyzett, mindkettőben rekorder a Buffs DB-i között. A CU történetének egyik legsokoldalúbb védője, játszott cornerbacket, free és strong safetyt, nickelt, sőt időnként külső linebackert is. Olyan cornerback, akit emberfogásnál nagyon nehéz lerázni, rövid a reakcióideje, atletikus, gyors a lába, így a rábízott coverage feladatok a pálya teljes területén el tudja látni. Awuzienél a méret és a sebesség jó ösztönökkel is párosul, ezért valószínűleg gyors elkapók őrzését fogják rábízni. A szereléseknél látszik nála némi inkonzisztencia, ami elriaszthat néhány csapatot, de ezt ellensúlyozhatja az, hogy gunnerként is használható a special teamben. Kívül és slotban is játszhat, tulajdonságai és tehetség alapján már pályafutása korai szakaszában is sikeresen veheti fel a harcot a játékidőért. Leginkább Prince Amukamarához szokták hasonlítani.

Quincy Wilson 2-3. kör

Quincy Wilson
Egyetem
Florida
Életkor
28 (1996-00-00)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
211 lb (96 kg)

Erősségek

Jó felépítésű, hosszú test. Kiegyensúlyozott atléta, zökkenőmentesen fordul és fut, így karnyújtásnyi távolságban tud maradni az elkapókkal. Ha jól érzi, hogy milyen útvonal jön, akkor elég a sebessége, ahhoz, hogy az elkapók előtt maradjon. Erőszakos kezeivel keresi a fizikális játékot press coverage-ben, ugyanakkor kontroll alatt tartja a lökéseit. Futás ellen nem ismer félelmet, miközben megtartja a külső befolyást, a labda felé hajt tovább. Hosszú karjaival lezárja a passzsávokat, NFL szintű labdaérzékével receiver-szerű dolgokat csinál az elkapási ponton. Páratlan magabiztosság és rövid memória jellemzi. Cornerback vérvonal, az apja (Chad) ezen a poszton játszott 1992-94 között a Miami (Fla.) színeiben, később egyetemi DB-edző is volt.

Gyengeségek

Nincs a játékben az NFL szinthez ideális mennyiségű váratlanság. Kezdeti gyorsulásával tapad az elkapóra, de nem a sebességétől hangos a sajtó. Következetlen, tunya technika backpedalban, hozzáértő elkapók könnyedén elszakadnak tőle a stemnél. Fegyelmezetlenül használja a szemeit, későn alkalmazkodik és indul rá az útvonalra. Rosszul időzít coverage-ben, így rádől az emberére, a csípőjére és a zárkózására sem jellemző a robbanékonyság. Túl sok kontaktust létesít mélységben, ezekből könnyen zászló lehet. Szerelési mechanikája inkonzisztens, gyakran indítja a sarkáról vagy túl lentről szerelést, így a célpont testének csak egy részét éri teher. Uralnia kell az érzelmeit a pályán, a Tennessee ellen personal foul büntetést szedett össze emiatt (2016. szeptember).

Megjegyzések

Az apja jelenleg középiskolai edzőként dolgozik (egykori tanítványa pl. Sony Michel Georgia RB), mellette az övé a gridironstuds.com nevű recruiting adatbázis, ezen kívül középiskolásoknak nyújt szolgáltatásokat (értékelés, marketing, tanácsadás) a toborzással kapcsolatban. A Nova Southeastern egyetem gyakorlógimnáziumába járt, csapattársa volt Daniel Braverman (Chicago Bears WR), Sean White (Auburn QB), Skai Moore (South Carolina LB), Chris Taylor (Duke WR) és Mike White (Western Kentucky QB). 4-csillagos recruitként választotta a Floridát. True freshman évében mind a 12 meccsen játszott, 2-szer volt kezdő CB, 22 szerelés, 1 TFL, 1 interception, 3 leütött passz és 1 kiharcolt fumble került a statisztikai lapjára. 2015-ben 14 meccsen játszott, 9-szer volt kezdő, 29 szerelés, 2 interception és 5 leütött passz volt a mérlege, az Ole Miss ellen teljesen kivette a játékból Laquon Treadwellt. 2016-ban mind a 13 meccsen kezdő, 33 szerelés, 1 sack, 3 INT és 6 leütött passz színesítette a statisztikáját, All-SEC második csapatba került az edzőknél, az AP-nél, az Athlon Sportsnál és a Gridiron Nownál is. Wilson népszerű a legutóbbi idénye után, elvégre fogott három interceptiont és a rádobott passzok kevesebb, mint 40 százalékából lett elkapás. Ha a méretét és a fizikális játékát kombináljuk azzal, hogy gondja van a fürge elkapókra történő ragadással, ahhoz vezethet, hogy safety lesz belőle, ahol jó szolgálatot tesznek neki az ösztönei, a labdaérzéke és a szerelési hajlandósága. NFL hasonmás: Byron Maxwell.

Fabian Moreau 2-3. kör

Fabian Moreau
Egyetem
UCLA
Életkor
30 (1994-04-09)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
206 lb (93 kg)

Erősségek

Egykori futó, vastag izomzattal és remek sebességgel. A Shrine Game edzésein megmutatta, hogy képes megakasztani és más útvonalra terelni az elkapókat. Press coverben türelmes. Könnyed atléta jó oldalirányú sebességgel és fürgeséggel, hogy felvegye a versenyt a nagyobb atlétákkal. Megtartja helyes sejtéseit, hogy hogyan is fog alakulni a route. Hamar gyorsuló játékos, akinek meg van a felzárkózó és hosszútávú sebessége is. Kemény marad a belső routoknál is. Megfelelő reagáló rántások, hogy a slant routeokat is képes legyen levédekezni. Méreteit és sebességét használja, hogy elfojtsa a vertical routeokat, valamint, hogy felvegye a versenyt azokkal az elkapókkal akik a csípőik mellé akarják szorítani. 2014 óta folyamatos fejlődést mutatott magabiztosság és cover képességek terén egyaránt. Megvan a felsőtestében lévő erő amivel feltudja tartani a legtöbb elkapót. Nagyszerű szerelő akinek megvan a megfelelő technikája és képes akár NFL szintű futókat is földre vinni.

Gyengeségek

Elég limitált szerepköre volt a UCLA-n coverage szempontjából, főleg a cover 3-on és a press coverön volt a hangsúly. Az útvonalak csúcspontján könnyen becsapható a hamis fejmozgásokkal, ekkor lábai szinte azonnal leállnak és hamar elszakad az elkapó. Időbe telik míg összeszedi magát és rendezi sorait, amikor bail coverage-ből kell egyenes irányba felgyorsulnia. Ösztönei és labda érzékei csekélyek. Lassan ismeri fel a „clearing routeokat” és nagyon ritkán dolgozik vissza, hogy lefedje az üresen hagyott területet. Vacak átlaggal rendelkezik, minden 63-ik célbavételre jut 1 labdaszerzés. Lassan veszi észre és követi le a mély passzokat. Aggasztóan sok alkalommal dobtak rá zászlót DPI és holding szabálytalanságok miatt. A tömegben való átjutásoknál elveszti emberét.

Megjegyzések

Politikatudományokból diplomázott. Példaképei Michael Jordan és LaMichael James. Szabadidejében legszívesebben gyúr és kosarazik. Floridában nőtt fel, középiskolában egy csapatban játszott Jon Felicianoval (Oakland Raiders OG). Moreau középsuliban 2 évet focizott, futót és elkapót játszott, 3 csillagos recruitként iratkozott be a UCLA-re. 2012-ben 11 meccsen játszott mint csere DB és special teamer, 5 szerelés és 1 megszerzett fumble került a statisztikai lapjára. 2013-ban mind a 12 meccsen kezdő, 51 szerelés, 0.5 TFL és 4 leütött passz állt a neve mellett, említésre méltó a konferencia válogatottjában. 2014-ben mind a 13 meccsen kezdő, 53 szerelés, 3 TFL, 1 INT és 8 leütött passz volt mérlege, All-Pac-12 második csapatba került. 2015-ben csapatkapitány, az első három meccsen játszott (összesen 8 szerelése és 1 leütött passza volt), majd eltört a lábfeje, redshirtöt kapott. 2016-ban visszatért, mind a 12 meccsen kezdő, 31 szerelés, 1 TFL, 2 interception, 10 leütött passz és 1 kiharcolt fumble került a statisztikai lapjára, említésre méltó az edzők All-Pac-12 csapatában. Hathatós szerepe van abban, hogy a Bruins kapta legkevesebb passzolt touchdownt (12-t) a Pac-12-ben. Moreau robbanékony atléta, akinek posztváltáson kellett átesnie, futóból lett cornerback. A váltás időbe tellett a tapasztalatlanságának és a 2015-ös sérülésének köszönhetően, ugyanakkor legutóbbi meccsfelvételein konzisztensebbnek és magabiztosabbnak tűnik, mint valaha. Moreau erejének, sebességének és atletikusságának köszönhetően szépen mozgott előre a draft boardokon, de pro dayén elszakította a mellizmát, ami miatt egy kört is csúszhat. NFL hasonmás: Darqueze Dennard.

Teez Tabor 2-3. kör

Teez Tabor
Egyetem
Florida
Életkor
27 (1996-12-31)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
199 lb (90 kg)

Erősségek

Atletikus V-alakú felsőteste van, jól elosztott súllyal, széles vállakkal, és hosszú végtagokkal. Tabornak laza csípője és finom lábmunkája lehetővé teszi, hogy sebességvesztés nélkül váltson irányt, és ugyanúgy egyensúlyban maradjon. Akárcsak mint Hargreaves, Ő is gyors és folyékony mozdulatokkal dolgozik, így képes az elkapó csípőjének körzetében maradni press coverben, ráadásul türelmesebb és jobb méretekkel is rendelkezik, mint volt csapattársa ezért a nagyobb elkapók ellen is versenyképes tud maradni. Tabor méretei és route megérzései akkor jönnek igazán elő mikor off-coverageben kell embert fognia, és felzárkózó sebességének hála, valamint az irányító folyamatos kémlelése miatt rengeteg leütött passzkísérlete volt. Magabiztosnak bizonyul mikor a labda a levegőben van, gyorsan megtalálja a labdát. Remek robbanékonyságot és időzítést mutatott mikor a labdáért kellet vetődnie a jump ball-oknál. Továbbá, jól időzíti az ütközéseket az elkapóval sok elejtett labdát eredményezve, és nem mellesleg a kezei is finomak az interception-ökhöz. Képes a testén túl is odapiszkálni.

Gyengeségek

Tabor remek atléta, de inkább tűnik fürgének mintsem igazán gyorsnak és nem biztos, hogy rendelkezik a megfelelő egyenesirányú gyorsasággal. Sokkal figyelmesebbnek kell lennie a blokkolókat és a gyors screeneket illetően, mivel túl gyakran ragad le, vagy döntik fel. Habár általában megbízható szerelő, előfordul, hogy lehajtott fejjel megpróbálja összefogni a nagyobb futók térdeit, ilyenkor pedig könnyen lepördül róluk. Pályán kívüli gondjai okozhatják a legtöbb problémát számára, kétszer is eltiltották a csapattól. A 2016-os szezonnyitón azért nem lehetett ott, mert előzőleg összeverekedett egy csapattársával. Egy évvel korábban szintén eltiltották, mert nem volt hajlandó részt venni egy drogteszten, majd csalódottságát a twitteren fejezte ki nem túl elegánsan. A twitterrel már nem egyszer gyűlt meg a baja, egyszer azt írta ki, hogy az egyetemi futball nemes egyszerűséggel „a rabszolgaság modern formája”, persze később törölte az üzenetet, és bocsánatot kért.

Megjegyzések

A Teez becenév, valódi neve Jalen. Washington D.C.-ben nőtt fel. Egész jó kis védelme volt a Friendship Collegiate Academynek, Taboron kívül itt játszott Eddie Goldman (Chicago Bears NT), Yannick Ngakoue (Jacksonville Jaguars DE), Jermaine Carter (Marlyand MLB) és Cavon Walker (Maryland DT) is. Tabor junior középiskolás szezonjában nem engedett elkapást. 5-csillagos recruit volt, sokáig úgy volt, hogy az Arizonára fog járni, végül a Floridára iratkozott be. True freshman évében mind a 12 meccsen játszott, 5-ször volt kezdő CB, 31 szerelés, 4 TFL, 2 sack, 9 leütött passz, 1 interception, 1 FF és 1 FR volt a mérlege, Freshman All-American első csapatos a Sporting Newsnál. 2015-ben 13 meccsen játszott, 9-szer volt kezdő, 40 szerelés, 4 TFL, 18 leütött passz, 1 sack és 4 interception került a statisztikai lapjára. Brandon Spikes (2009) óta az első Gator, akinek egy szezonon belül két interception return TD-je is volt. All-SEC első válogatott az edzőknél, az AP-nél, az ESPN.comnál, az Athlonnál, a PFF-nél és a Gridiron Nownál, második csapatos All-American a Sporting Newsnál. 2016-ban 12 meccsen kezdő, 33 szerelés, 4 interception 6 leütött passz, 1 sack és 1 megszerzett fumble állt a neve mellett. All-SEC első válogatott az edzőknél, az AP-nél, az Athlonnál, az ESPN.comnál és a Gridiron Nownál, All-American második csapatba választotta az FWAA, az AFCA, a CBS Sports és a Sports Illustrated. Tabor kitűnő méretekkel bír a posztjára és nyugodtan játszik coverage-ben, bízik a tudásában és érzi a játékot. Türelmes és kiegyensúlyozott pressben, gyors lábmunkával tükrözi az elkapó mozgását és tart vele mélységi útvonalakon, labdaérzéke miatt az irányítóknak kétszer meg kell gondolni azt, hogy érdemes-e az irányába dobni. Josh Normanhez hasonlítják legsűrűbben, kiváló ösztönökkel, határozott játékstílussal, minőségi mérettel megáldott harcosok mindketten. A mélységi sebességgel pedig mindkét cornerbacknek gondja akad.

Cordrea Tankersley 2-3. kör

Cordrea Tankersley
Egyetem
Clemson
Életkor
30 (1993-11-19)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
199 lb (90 kg)

Erősségek

Izmos, szálkás felépítés hosszú karokkal. Addig zaklatja az elkapót, ameddig csak lehet. Képes második sebességfokozatba kapcsolni, ha kell. 2 évig volt kezdő, számos különböző coverage-ben szerzett tapasztalatot. Maximalizálandó az elérhető magasságot teljesen kinyújtja a karját az elkapási ponton, így megzavarja a recievert. Nagyon jó labdaérzék, két kezdőéve alatt összesen nyolc interceptiont szerzett. A Virginia Tech elleni konferenciadöntőn teljesen kivette Bucky Hodgest a játékból, egy elkapáson tartotta és két interceptiont szerzett mellette. Finom kezei vannak, ha jól helyezkedik, bármit lekap a levegőből. Bejátssza a kívánt mélységet Cover-2-ben, jól egyensúlyozik a zóna teteje és alja között. Kiegyensúlyozottan szerel, nem ijed meg a verekedéstől. Igyekszik alacsonyan szerelni és a labdára ugrani, a vállát agresszívan a labdás combjához célozza.

Gyengeségek

Megérzései, ösztönei enyhén átlag alattiak. Nem hisz a szemének, ezért lassan olvas és reagál. Nem hajlítja eléggé a térdét backpedalban, bail technikája hiányos. Comeback útvonalon gondjai vannak, nincs eléggé lent a csípője, így lassabban vált irányt és indul el előre. Off coverage-nél túl sok szeparációt enged, a következő szinten szorosabban kell majd ragadnia az elkapóra. Coverage-ben egyensúly problémái akadnak. Lába és csípője nehézkes, mikor press shuffle-ből ki kell fordulni és futni. Bepánikol, ha mögé kerülnek mélységi útvonalon, ilyenkor gyakran ragadja meg az elkapót. 2 szezon alatt 8 pass-interference büntetése volt. Ha háttal van az irányítónak inkonzisztensen találja meg a labdát. Izmot kellene pakolni a testére.

Megjegyzések

A keresztnevét úgy kell ejteni, mintha azt mondanánk, hogy kösd meg Rayt (Cord Ray!). A beceneve "Tootie", a bátyja Codarius mondogatta ezt, mikor először meglátta kisöccsét. Dél-Karolinában nőtt fel, QB-t, WR-t és DB-t is játszott középiskolában. 3-csillagos recruitként választotta Clemsont, mielőtt megkezdte volna az egyetemet, sok másik jelenlegi NFL játékoshoz (pl. Branden Albert, Muhammad Wilkerson, Ahmad Brooks) hasonlóan ő is 1 évet a Hargrave Katonai Akadémián töltött, ekkoriban Dion Dawkins is idejárt. 2013-ban leginkább a special teamben játszott, 12 meccsen 13 szerelés és 0.5 TFL volt a mérlege. 2014-ben továbbra is elsősorban a special teamben számítanak rá, 13 meccsen 11 szerelése volt. 2015-ben 15 meccsen kezdő, 60 szerelés, 1.5 TFL, 5 interception és 11 leütött passz lett a teljesítménye, All-ACC harmadik válogatott az edzők és a média szerint is. Végzős évében ismét 15 meccsen kezdett, 65 szerelés, 4 interception, 6 TFL és 11 leütött labda került a statisztikai lapjára, All-ACC első válogatott a médiánál és az edzőknél, első csapatos All-American a Pro Football Focus és a USA Today szerint. 55 meccsen lépett pályára a Clemson színeiben, ez Chad Diehl (57) után a 2. legtöbb az iskola történetében. Lenyűgözően használja a testét mint lockdown corner a pálya szélén, de mozgásváltásoknál akad némi gondja, ami több szeparációhoz vezethet a következő szinten. Nem mindig elég mozgékony coverage-ben, de 6-1 magas és 8 interceptiont szerzett, ez két olyan szám, ami eléggé meg tudja ragadni a csapatok figyelmét. A combine-on 40 yardon az élmezőnyben végzett, ha a pre-draft workoutjai jól sikerülnek, szárnyra kaphat az értéke, a méretének és a produkciójának köszönhetően. A.J. Bouyéhez hasonlóan magas, vékony corner, aki átlagos atlétának számít napjaink NFL-jében. Mindketten több sémában alkalmazható, kitűnő labdaérzékkel megáldott cornerek, akik futás ellen is hajlandóak segíteni.

Ahkello Witherspoon 2-3. kör

Ahkello Witherspoon
Egyetem
Colorado
Életkor
29 (1995-03-21)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
198 lb (90 kg)

Erősségek

Elképesztő kombinációja a sebességnek és a méretnek. Csípői lazák, lábai gyorsak. Kinyitja csípőit és gyorsan eléri végsebességét könnyű hosszú lépteivel és üldözőbe veszi az elkapót. Plusz atletikussága miatt könnyen visszanyeri volt helyzetét, ha hamar megveri az elkapó. Fejlődést mutatott ösztöneiben és úgy általában a coveragben mutatott teljesítményében is. Keztde felismerni a mintákat a route előtti playeket. Több fajta sportot is űzött fiatalkorában, például baseballt, ami segített kialakítani egy jó szem-kéz koordinációt valamint más labdajátékokat is. A „playmaking” szögeket nagyszerű időzítéssel hajtja végre, és az elkapás pillanatában tudja leütni a labdát. 2016-ban az ellene mutatott sikeres passzarány csak 26.5% volt. Első helyen végzett a leütött passzok számában (22). Hosszú ideig játszott európai focit, innen ered lábgyorsasága amivel képes tükrözni az elkapó mozgását.

Gyengeségek

Sovány alkata van, kezei és lábai mintha csak úgy lógnának. Biztosan több izmot kell magára pakolnia, ha az NFL fizikai erejével akarja felvenni a versenyt. Túlságosan hátul tartja a súlyát backpedal közben. Technikája még nyers és fejlődnie kell még benne. Minden labdaérzéke ellenére 143 célbavételből csak 3 interceptiont sikerült szereznie. Voltak egyensúly és lábmunka problémái amikor route elágazásoknál kellett tartani a tempót az elkapókkal. Futás ellen nagyon hatástalan. Szinte mindig hátrál amikor egy futó felé tart. Vonakodik attól, hogy előrébb lépjen és segítsen megtartani a széleket. A Michigan elleni például pont futás elleni passzivitása miatt kaptak 2 TD-t.

Megjegyzések

Teljes neve James Ahkello Elec Witherspoon. Édesapja, Lucky a Nevada futója volt, unokatestvére Mike Brown a Rhode Island-en kosarazott. Nagyapja, Jimmy Witherspoon blues zenész, 1949-ben vezette az R&B slágerlistákat Ain’t Nobody’s Business című számával. Nem meglepő módon a kosárlabda és az éneklés (leginkább R&B dalok) a két hobbija főhősünknek. Ahkello a sacramentoi Christian Brothers High School (idejárt a Los Angeles Chargers tight endje, Asante Cleveland is) színeiben csak utolsó évében focizott, korábban a kosárlabda (16 pontot és 7 gólpasszt átlagoló irányító volt), a baseball (.300 ütőátlaga volt 21 stolen base mellett végzős outfieldként) és a soccer érdekelte. Középsuliból kikerülve a tapasztalatlansága miatt (ráadásul ekkoriban még csak 5-8 azaz 173 cm magas volt) be kellett iktatnia egy junior college kitérőt, a Sacramento City College színeiben focizott 1 évet. Ezután már számos ösztöndíjajánlata volt, végül a Colorado ökológia és evolúciós biológia szakára iratkozott be, futballkarrierje után orvosként is tervez dolgozni. 2014-ben a tavaszi gyakorlások alatt rendkívül meggyőző volt, ám az augusztusi edzőtábor alatt megsérült a háta, így végül 10 meccsen kapott szerepet, a USC ellen a kezdőcsapatba is jelölték, 12 szerelés és 2 leütött passz volt a mérlege, mellette a special teamben is hasznát vették. 2015-ben mind a 13 meccsen játszott, 8-on volt kezdő LCB, 41 szerelés, 4 leütött passz és 2 interception színesítette a statisztikáját. Végzős évében 13 meccsen játszott, 12-szer volt kezdő RCB, 22 leütött passzal jelentkezett, amivel az ország legjobbja volt, beállította Ben Kelly 1998-as iskolarekordját. A 22 leütött labda mellé volt 1 interceptionje is, a 23 levédekezett passznál meg csak csapattársa Tedric Thompson tudott többet, 25-öt az országban. 24 szerelése is volt még emellett, teljesítményét All-Pac-12 második válogatottsággal díjazták az edzők és az Associated Press is. Sebességnek és méretnek ritka kombinációja, aki ebben a szezonban a labdával is jelentősen többet találkozott. Witherspoon csak egy évet focizott középiskolában, így a technikája és a route tudatosságája elvileg még fejlődni fog. Witherspoon hosszú karokkal bír, nagyobb területen is képes az ellenfelével lépést tartani és tükrözni, így már korán bedobhatják a mély vízbe, de amiatt hogy nem hajlandó szerelni néhány csapat teljesen elfordulhat tőle. Klisészerű dolog a nagy cornereket Richard Shermanhez hasonlítani, de a fizikai hasonlóság mellett Witherspoon erősségei is megegyeznek Shermanével és egy hasonló szerepben akár ő is képes lehet tündökölni.

Sidney Jones 3. kör

Sidney Jones
Egyetem
Washington
Életkor
-
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
181 lb (82 kg)

Erősségek

A pálya teljes területén verseng. Nem szórakozik, ha jammelésről van szó. Olyan kemény ütést tud bevinni az elkapó vállára, mintha egy boxer harapta volna meg. 5 yardon belül maximalizálja a kontaktust az elkapóval. Elsőrangú a látása. Off coverageban kitűnően egyensúlyoz az irányító szeme és az embere között. Nincs olyan irány, ahonnan ne lenne képes felzárkózni a dobásra, ha az a közelébe megy. Route mágnes. Felismeri a mintákat, így egy valóságos térkép jelenik meg a fejében az elkapó útvonaláról, aminek így képes alávágni. Inkább a labdára mintsem a babára megy, erős lökésekkel, pofonokkal támad az elkapási ponton. Karrierje során 9 interceptiont szerzett, a felé dobott labdák 21.3 százalékát lehalászta az utóbbi két évben. Korán elkezdi követni a labdát, kellően hosszúak a karjai és a rugói is megvannak ahhoz, hogy a legmagasabb elérhető ponton támadja a labdát. Letükrözi a gyorsuló elkapókat az útvonalaik töréspontja után. Izgága lábaival kitűnően csinálja a click-and-close technikát, azonnal képes irányt váltani shuffle-ből. Megbízható zárkózási sebesség.

Gyengeségek

Karcsú test. Ahhoz, hogy elérje az NFL méretet, erősíteni kell a felsőtestét. JuJu Smith-Schuster arra lökte el, amerre akarta press coverben és a route-jai csúcspontján is. A megfigyelők kedvelik a fürgeségét, de aggódnak amiatt, hogy hosszútávon fenntudja-e tartani a sebességét. Türelmetlen pressben. Elveszti a helyzeti előnyét azzal, hogy kinyúl és előredől annak érdekében, hogy rátegye a kezét az elkapóra ahelyett, hogy megvárná a felé közeledő release-t. Mozgásváltásoknál a lábmunkáját lehet még fejleszteni. Csípője kissé merevnek tűnik, amikor nyílt területen próbál irányt váltani. Futójáték során a fizikálisabb elkapók kizárhatják a játékból.

Megjegyzések

WR-t, RB-t, CB-t és FS-t is játszott középiskolában, mellette a kezdőrúgások és a puntok visszahordásáért is ő felelt. 3-csillagos recruit volt, sokáig úgy volt, hogy a Utahra fog beiratkozni, ám végül a Huskies mellett döntött. True freshmanként 13 meccsen játszott, 12-n volt kezdő, 61 szerelés, 2 interception és 1 sack került a statisztikai lapjára. 2015-ben minden meccsen kezdő CB, 14 leütött passza a legtöbb volt a Pac-12-ben, a 3 kiharcolt fumble-je pedig holtversenyben a 2. legtöbb volt a konferenciában. All-Pac-12 első, Academic All-Pac-12 második válogatott. Junior szezonjában mind a 14 meccsen kezdő CB, megint bekerült az All-Pac-12 első csapatba, sőt a Sports Illustrated és a Football Writers második számú All-American válogatottjába is befért. Jones egy "casino cornerback", aki a labdaérzéke és az ösztönei miatt képes a kínálkozó esélyeket kihasználni, amikor az irányító felé passzol. Keménységében és a labda megszerzése iránti vágyában rendkívül hasonlít barátjára és holtszezonbeli edzőtársára, Marcus Petersre. Jonesban megvan a tehetség, hogy lockdown corner legyen, de bizonyítania kell, hogy úgy lesz képes izmot magára pakolni, hogy közben nem veszít a sebességéből. Football karaktere és játékbeli jellemzői alapján hosszú évekig kezdőjátékos lehet Pro Bowl potenciállal.

Desmond King 3. kör

Desmond King
Egyetem
Iowa
Életkor
29 (1994-12-14)
Magasság
5’10 1,8 m
Tömeg
206 LBS 93 Kg

Erősségek

4 év kezdő tapasztalat, igazi vasember. A snapek 94 százalékában pályán volt karrierje során, valamint 2016-ban a special team snapek 46 százalékát szintén a pályán töltötte. Rendkívüli ösztönei vannak. Koncentrált játékos, aki folyton olvassa az irányítót, aki ha kell más cover zónákba is átvált, hogy a labda közelébe kerüljön. Olvassa a mintákat, és jó megérzéssel marad a route előtt. Előnytelen passzkísérletekbe kényszeríti bele az irányítót. Igazi ballhawk játékos, egyetemi karrierje során 14, míg gimnáziumi évei alatt 29 interceptiönt szerzett. Úgy követi a labdát, és úgy is kapja el mint egy elkapó. Zömök testalkat, agresszív játékstílussal. Press coverhöz is elég erős. Kellően erőszakos a slot elkapókkal szemben, akik nem tudnak könnyen leválni róla. Punt és kickoff visszahordásoknál is alkalmazható. Nem a legfizikálisabb szerelő, de mindig befejezi a mozdulatot.

Gyengeségek

A bump and run cornerekhez képest alacsonyabb és végsebessége sem ideális. Néha elég nehezen viszi földre az elkapót. Elég rossz párosítás alakulhat ki, ha egy igazi gyors elkapóval szemben kell felállnia. Nem elég gyors a lábmunkája. Közepes routeoknál, túlságosan támaszkodik a kezeire, és az elkapó hátráltatására mintsem lábmunkájára és arra, hogy tartsa a lépést az elkapóval. Press coverben előfordul, hogy hátra marad, ha egy ügyesebb slot elkapóval áll szemben. Hiányzik a sebessége, ahhoz, hogy NFL szinten rendszeresen oda érjen az üres ablakokhoz. Utolsó két szezonjában 11-szer büntették meg, ebből 5-ször személyi hiba miatt. Nagyobb robbanékonysággal és biztosabban kell szerelnie.

Megjegyzések

Detroiti fiú, aki a michigani középiskolai futball történetének legtöbb interceptionjét jegyzi. Iskolarekorder futó is volt, több mint 2300 yarddal végzősként. Már true freshmanként kezdő cornerként számoltak vele Iowában, ilyenre 2002 óta nem volt példa a Hawkeyes-nál. Sok szerelése volt a posztjához képest, de a kirobbanó éve a 2015-ös volt, ahol 8 interceptionjének is hála all-American lett és Jim Thorpe-díjas, azaz a legjobb egyetemista defensive back, ráadásul a BigTen év védője díjat is bezsebelte. Ebben az idényben lett a csapata visszahordója is. Korai körös draftpicknek várták, de visszatért az egyetemre és újabb all-BigTen tagsággal véget érő idénnyel búcsúzott. Senior idényében kevés labfa ment felé, így nem tudta meccselni korábbi eredményeit. A Senior Bowlon nem alkotott maradandót, és kisebbnek is mérték, mint várták. Emiatt még kétséges, hogy mennyire lenne egyszerű áttenni safety pozícióba, ahol könnyebben hasznosíthatná erényeit. Hasi fájdalmak miatt a combine-on nem futott 40 yardot, de a többi gyakorlatban részt vett. Nem olyan ígéretes prospect, mint azt az egyetemi karrierje alapján hihetnénk, de rutinos és megbízható játékos, aki már rookieként szerepet vállalhat új csapatában - kevés fejlődési potenciállal. Nem új jelenség, hogy Iowából második napos DB prospectként egy tweener corner-safety megjelenik a ligában, ígéretesen kezd, de néhány év múlva kikopik onnan, elég Charles Godfrey-ra vagy Amari Spievey-ra gondolni. King erősebb rezumével, de hasonló tulajdonságokkal érkezik a ligába. Sok múlik azon, hogy most sem top sebessége mikor kezd radikálisan megkopni.

Jourdan Lewis 3-4. kör

Jourdan Lewis
Egyetem
Michigan
Életkor
28 (1995-08-31)
Magasság
5’10 (177cm)
Tömeg
188 LBS (85 Kg)

Erősségek

Elképesztő versenyszellem, a siker és a győzelem élteti. 2016-ban mindössze 7 elkapást engedélyezett és a rádobott labdák 23.3%-ban voltak csak sikeresek. Press coverben igazi rémálom az elkapók számára. Folyton az ellenfele nyakán lóg, gátolva az elkapásban. Amint leolvasta a passzt, azonnal a labda közelébe játssza magát. Hamar gyorsul, és a csípőjét is gyorsan fordítja. Oldalirányú gyorsaságának és agilitásának köszönhetően a slotban is helytáll. Ha valamit elrontott, elegendően gyors ahhoz, hogy felzárkózzon, és javítson. Nála jobban kevesen érzik a labdát miközben háttal vannak az irányítónak. Folyamatosan szoros védelmet tart az elkapóval, mindig az elkapó szemét követi, és így tudja, mikor kell neki is fordulnia, hogy leüthesse vagy épp megszerezze a labdát. 3 kezdő évében 42 levédekezett passz és 6 interceptiön áll a neve mellett. Ugyanezen idő alatt mindössze 2 TD-t engedélyezett. A Wisconsin elleni egykezes interceptiönjével megmutatta atletikusságát és ügyességét. Special teamben is használható mind gunner mind pedig returnerként.

Gyengeségek

Apró testalkat. Cover opciókban limitált szerephez juthat a profik között a matchup problémák miatt. Sokat kell dolgoznia majd, hogy a nagyobb elkapók fogásából kiszabaduljon, ha épp futójáték van. A felvételeken jól látszik, hogy kis késéssel reagál az inside routeok tükrözésénél. Hajlamos megragadni az ellenfelet, ha egyből megverik. Karrierje során 14 büntetést szedett össze, ebből 8 pass interfenerce miatt. Off coverageben ha az irányító szemét és mozdulatait nézi, van, hogy korai előnyhöz juttatja elkapóját és elengedi maga mellett. Nincsenek meg a rugói ahhoz, hogy rendszeresen megnyerje az 50-50 labdákat.

Megjegyzések

Detroitból származik, a számos NFL játékost kinevelő Cass Tech HS növendéke volt. Kétszeres bajnokként bekerült az u19-es amerikai válogatottba is. 2013-ban lett a Wolverines játékosa, ahol újoncként nem sok szerepet kapott. Második idénye második felére lett alapember. Juniorként végig a pályán volt, végzősként pedig már a BigTen év csapatában is találkozhattunk a nevével. A Michigan örökranglista vezetője levédekezett passzok tekintetében, negyvenöttel. All-American jelöléseket is begyűjtött, amire Leon Hall 2006-os idénye óta egyik rozsomák DB se volt méltó. Részt vett a Senior Bowlon. Lewis at a fajta corner, akivel semmi probléma nincs a méretét leszámítva, és ha kicsivel nagyobb lenne, biztosan első körben foglalnák le a játékjogát. Magabiztos, nem fél senkitől, a futásnál sincs elveszve, de bizonyos fizikai hátrányon nem lehet túllépni, ezért egyes csapatok inkább egy hosszabb karú, erősebb, kevésbé bizonyított cornerbacket fognak előtte kiválasztani. Így is könnyű neki szerepet találni a pályán, akár slot helyen, akár emberezni, szóval eredményes NFL karrier elé néz, ha nem lesz gyakori edzőváltásoknak áldozata.

Cameron Sutton 3-4. kör

Cameron Sutton
Egyetem
Tennessee
Életkor
29 (1995-02-27)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
188 lb (85 kg)

Erősségek

Emberfogásban jeleskedő corner aki lábával képes tükrözni és felvenni a versenyt az elkapójával már a line of scrimmage-től kezdve. Mindig van válasza az elkapók útvonalaira. Megfelelő ösztönei vannak, mindig figyeli mikor ugorhat rá egy hitch route-ra vagy screen-re. Megvan az elvárt könnyed mozgása, képes backpedal-ból azonnal fordulni és gyorsulni. Magabiztos a coverage-ben és ritkán dobtak rá zászlót. Jó gyorsulásának hála képes az elkapás pillanatában keresztül vágni és elütni a labdát. Gimnáziumi évei alatt elkapót játszott, finom kezei és okos szögválasztásai azóta megmaradtak. 37 leütött passzal és 7 interception-nel fejezte be egyetemi karrierjét. Egész karrierje alatt mindössze 3 touchdownt engedélyezett. Edzői dicsőítik versengő szelleméért és önzetlen felfogása miatt. Szó szerint a lelkét kidolgozta, hogy visszatérjen a pályára, mikor szeptemberben bokatörést szenvedett. Punt visszahordásoknál is hasznos játékos, 14,9-es yardátlaggal dolgozott karrierje során és 3 alkalommal touchdownt is szerzett.

Gyengeségek

Felsőtestén még elférne némi izom. Túl passzív press cover-ben, nem igazán használja kezét, hogy lelassítsa vagy épp eltérítse az elkapót. Nagyobb testű elkapók könnyen felülkerekedhetnek rajta. Backpedal közben kissé magasan játszik. Lábaiból hiányzik az a rántás, amiből kitudna robbanni, ha bacpedal-ból kell hirtelen megvetnie a lábát. Problémái lehetnek, ha hátat fordít az irányítónak, későn fordul vissza és találja meg a labdát, így engedve a feje felett elkapásokat. Néha szenved, mikor hosszútávon kell kísérnie a gyors elkapókat. Rövid karok és kis kezek. Megbízhatatlan a futás ellen, túl gyakran próbálja megragadni és földre húzni az ellenfelet, illetve oldalról lecsúszik arról. Első 6 meccsét bokatörés miatt kikellett hagynia végzős évében.

Megjegyzések

Teljes neve Cameron Amir Sutton, kommunikáció szakon szerzett diplomát decemberben. Georgiában nőtt fel, a focicsapatban cornerbacket, elkapót, visszahordót és puntert is játszott, mellette kosarazott és baseballozott. Ugyanabba a középiskolába járt, mint kicsit korábban Harry Douglas (Tennessee Titans WR). 3-csillagos recruitként választotta a Tennessee-t. Már true fresmanként is mind a 12 meccsen kezdő volt, a Western Kentucky ellen NCAA rekordot állított fel a Vols azzal, hogy zsinórban négy játékban erőszakoltak ki turnovert, ezek közül az első egy Sutton interception return toucdown volt. Végül 39 szereléssel, 2 interceptionnel, 7 leütött passz-szal, 2 megszerzett fumble-lel, 4 TFL-lel és 1 sackkel zárta szezont, Freshman All-American lett az Athlon Sportsnál, a 247 Sportsnál és a College Football Newsnál is. 2014-ben mind a 13 meccsen kezdő, 37 szerelés, 4 TFL, 3 interception, 13 leütött passz volt a teljesítménye a védelemben, mellette volt 14 punt returnje 158 yardért és 1 touchdownért, valamint 1 kickoff returnje 21 yardért, All-SEC harmadik válogatott lett Phil Steele-nél. 2015-ben mind a 13 meccsen kezdő, 28 szerelés, 3 TFL, 1 INT, 6 leütött passz és 2 kiharcolt fumble jött neki össze védőként, mellette 18.7 yardot átlagolt punt visszahordásonként, ami a legtöbb volt az országban, 25 puntból 467 yardot és 2 touchdownt ért el, a 467 yard iskolarekord, Bobby Majors 1969-es csúcsát adta át a múltnak. All-American punt returner az FWAA-nél és a Sporting Newsnál. Végzős évében az Ohio ellen eltört a bokája, így csak 7 meccsen tudott pályára lépni, végül 19 szereléssel, 2 TFL-lel, 1 interceptionnel, 4 leütött passzal zárta az idényt. Összesen 37 passzt védekezett le (30 leütött labda, 7 interception) Tennessee-s karrierje folyamán, amivel iskolarekorder. 4 évig volt kezdő, kellően mozgékony ahhoz, hogy emberezzen a pálya szélén, viszont nem elég fizikális és a futás ellen sem segít be annyira, amennyire a zónázó csapatok kívánják. Sutton első két szezonjában kiemelkedő produkciót nyújtott, utána visszaestek a meccsenkénti átlagai. Méretei miatt belülre kényszerülhet a következő szinten. Valószínűleg először a punt visszahordási képessége miatt fog pályára kerülni. Egy kevésbé fizikális Malcolm Butler.

Rasul Douglas 4. kör

Rasul Douglas
Egyetem
West Virginia
Életkor
29 (1994-08-29)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
209 lb (95 kg)

Erősségek

Magas, alakítható testalkat átlag feletti karhossz-szal. Hosszúkat lépő atléta. Keresi a jammelési lehetőséget, elrontja a route tempóját. Nagyszerűen érti az időzítést és a helyezkedést off-coverage-ben, így az underneath dobások felé tereli az irányítót, amikre lecsaphat az elkapási ponton, az előérzete lehetne jobb, de pillanatok alatt reagál. Érti, hogy melyik downon, milyen távolságra miféle játékszituáció következhet, ami növeli a találati arányát az útvonalakba történő beugráskor. Kegyetlen labdaérzék az 50-50-es labdáknál érezni rajta az "ez az én labdám" attitűdöt, kvázi ellopja az elkapást a recieverek elől. Az interception után mindig megpróbál valami nagyot alkotni, 12.6 yardot átlagolt egy pontszerzés kíséretében (8/101/1). Mentálisan és fizikailag is kemény, jellemző rá a túlélő mentalitás.

Gyengeségek

Alsóteste vékony. Magasan van backpedalban, így hosszú ideig tart a váltás a lábainak és a csípőjének. Pressben agresszív, de a lökéseinél nincs igazán egyensúlyban és az időzítése sem jó. Nem süllyeszti a csípőjét, emiatt gondja van a mozgáskoordinációval, nem mélységi útvonalakon le lehet hagyni. Túl könnyen adja fel a befelé irányuló utat, később próbálja visszaszerezni a pozíciót. Ha háttal van az irányítónak nehezen találja a labdát. Megragadja az elkapókat és mélységben sem engedi el őket, ez felkeltheti a zebrák figyelmét. Hosszú lépteivel megvan a sebessége, de a gyorsulása annyira nem jó, hogy felzárkózzon azután, hogy lehagyták. Futásnál ellen nem mindig játszik teljes erőbedobással. FBS szinten csak egy évig volt kezdő.

Megjegyzések

6 testvére van. New Jerseyben nőtt fel, sokáig a kosárlabda bűvöletében élt, de aztán rájött, hogy profiként nagyobb jövője lehet fociban. A tanulmányi eredménye azonban nem voltak elég jók, így Nassau Community College hallgatója lett, ahol egy redshirt év után kettőt focizott, 2014-ben JUCO All-American, aztán 4-csillagos recruitként választotta a West Virgniát. Csak pár héttel a 2015-ös idény rajtja előtt engedélyezte az NCAA, hogy csatlakozzon a csapathoz, így ebben az évben leginkább mint special teamer és csere CB számítottak rá, végül 11 meccsen játszott, 8 szerelés, 1 interception és 1 kiharcolt fumble került a statisztikai lapjára. Végzős évére lett kezdőjátékos, 8 interceptionje holtversenyben a legtöbb volt az országban, mellé 70 szerelés, 3.5 TFL, 1 kiharcolt fumble és 8 leütött passz társult, All-Big 12 első válogatott lett. Douglas ritka méretekkel bír ezen a poszton és a 2016-os interception száma miatt megemelkedett az érdeklődési szint iránta az NFL csapatok részéről. Kétségtelen, hogy Douglas nagy játékokra képes ha jó pozícióban van, de hosszútávú sebességben és zárkózási robbanékonyságban is vannak hiányosságai, emiatt nem kizárt, hogy a végzős szezonja anomália volt. Douglas elsősorban zónázó corner, aki pressben sem elveszett, a combine-on nem teljesített túl jól, így nehéz belőni a drafthelyét. Gyakorlatilag a WVU egy évvel Daryl Worley távozása után ad a ligának még egy Daryl Worleyt.

Shaquill Griffin 4-5. kör

Shaquill Griffin
Egyetem
UCF
Életkor
-
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
194 lb (88 kg)

Erősségek

Jó méretekkel és erővel rendelkezik. Zavaró ütéséivel, illetve lábmunkájával képes feltartóztatni az elkapót press coverben. Laza és atletikus mozdulatai vannak. Képes kifordítani csípőit és tükrözni az elkapót anélkül, hogy jelentős korai elválást hagyna a váltásoknál. A felé szálló labdákból mindössze 32.9% volt sikeres. Plusz labda érzékkel rendelkezik. Jól időzített ugrásokat és erős kezeket használ, hogy az elkapás pillanatát megtudja zavarni. vagy el söpri vagy megszerzi a labdát, az elmúlt két szezonban 34 levédekezett passza volt valamint 6 interceptionje. Keresztül szalad a célpontokon, csak arra összpontosít, hogy szabaddá tegye a labdát elkapásnál. Agresszív a futás támogatásnál. Arra törekszik, hogy a labda felé vezető útján keresztül rohanjon az elkapókon. Képes összecsomagolni és földre vágni a futókat.

Gyengeségek

Hosszútávú sebessége csak átlagos és alkalmanként a gyors elkapók képesek lesznek elszakadni tőle vertikális útvonalaknál. Ebben a szezonban a 3. játékhéten gondjai akadtak Amara Darboh ellen. Ösztönei és megérzései csak átlagosak. Kombó routeoknál lassan ismeri fel a mintákat. Man-off védekezésnél problémái akadtak a coverage távolságának megtartásával. Elég magasan játszik ami limitálja a gyorsaságát váltásoknál amikor megpróbálja tükrözni az elkapót a route töréseknél. Óvatosnak kell lennie, nehogy kitörjön amikor próbálja megzavarni az elkapókat a snap után.

Megjegyzések

Beceneve Quill. Van egy ikertestvére Shaquem, akivel együtt is játszottak a UCF-en, konkrétan az LB Shaquem lett az Év Védője 2016-ban az AAC-ben úgy, hogy az egyik keze csonka. Floridában nőttek fel, a Lakewood HS játékosai voltak, itt csapattársuk volt Dante Fowler Jr. (Jacksonville Jaguars DE), Bernard Reedy (Tampa Bay Buccaneers WR), Rodney Adams (USF WR), Isaiah Wynn (Georgia OG) és Marquez Valdes-Scantling (USF WR). Mindkét Griffin-fivér atletizált is, saját atlétikai klubot nyitottak St. Petersburgben. 3-csillagos recruit volt az ikerpár mindkét tagja, pl. a Boston College vagy a Minnesota személyében Power 5 konferenciában szereplő csapatok is ajánlottak ösztöndíjat mindkettőjüknek, de ők inkább maradtak Florida államon belül. Shaquill true freshman évében 8 meccsen játszott, a Temple ellen kezdett is, 8 szerelés és 1 leütött passz szerepelt a statisztikai lapján. 2014-ben cserejátékos, 17 szerelés és 1 interception volt a mérlege. 2015-ben 12 meccsen játszott, 2-n kezdő S, 9-en kezdő CB, 50 szerelés, 2 interception és 13 leütött passz került a neve mellé. Végzős évében összesen 19 levédekezett passza volt (4 INT, 15 PBU), ami a legtöbb volt az American konferenciában, ehhez 50 szerelés és 3 TFL is társult, beválasztották a konferencia második számú válogatottjába. Griffin agresszívan játszik coverage-ben és futás ellen is. Griffinnek jó a labdaérzéke, zárkózási robbanékonyságával meg tudja nehezíteni a passzokat, de a megérzései csak átlagosak és elképzelhető, hogy off coverage-ben nem lesz olyan hatékony az elkapókkal szemben, mint eddig volt. Hiányzik belőle a hosszú távú végsebesség, ugyanakkor hatékonyan szerel, így a Cover-2-t szívesen alkalmazó védelmek számára célpont lehet. NFL hasonmás: Ladarius Gunter.