Prospect ismertetők


O.J. Howard 1. kör

O.J. Howard
Egyetem
Alabama
Életkor
29 (1994-11-19)
Magasság
6 ft 6 in (1,98 m)
Tömeg
249 LBS (110 Kg)

Erősségek

Rendkívüli adottságai vannak. A tight endekhez mérten is hosszú, masszív karjai vannak. Félelmetesen gyors a routeok megkezdésekor. Megvannak az eszközei, hogy a védelmek életét az elkapás után is gyötrelmessé tegye. Amikor megy felé a labda, elkapókat idéző sebességre vált. Rövid passzokból is képes hosszú játékot csinálni. A linebackereknek esélyük sincs ellene. Könnyen leválik emberéről, és így azonnali ablakot nyit irányítójának. Ösztönös elkapó, aki testétől távol húzza be a labdákat. Könnyen alkalmazkodik a rosszul dobott labdákhoz is, és a nehezebb elkapásokat is megcsinálja. A pálya közepén jól lehet használni, igazi kemény fickó. A pálya minden szegletére fel lehet állítani. A 2015-ös egyetemi döntőn mutatta meg valós potenciálját. Playmakerként a határ a csillagos ég számára. Blokkolóként kezeit középen tartja. Nem csak kezeit, de a csípőjét is beleadja a blokkokba.

Gyengeségek

Több izomtömeg kell rá, ha a profik közt is helyt akar állni in-line blokkolóként. Olykor passzív. Mentalitásában nem egy tipikus, kemény Alabama-játékos. Erősebb karra van szüksége, hogy megtartsa a blokkjait. Jobb munkát is lehetne végezni a lábaival, hogy kontakt után pozíciót találjon. Hirtelenebb mozgás kell a route-jaiba, hogy a védőket kizökkentse és meglepje. Elkapás után könnyen megfogható. Junior évéhez képest csökkent a pályán töltött ideje. Kirobbanó tehetség, aki kevés kirobbanó játékot csinál. Az Alabama sémája tette lehetővé, hogy mély passzoknál tök üres lehessen. A scoutok megkérdőjelezik a versenyszellemét.

Megjegyzések

O'Terrius Jabari Howard a becsületes neve. Tősgyökeres alabamai, aki 5 csillagos recruitként írt alá a Tide-hoz. Már az újonc szezonja felében kezdő volt. 2015-ben 38 elkapásból 602 yardot termelt, amivel felhívta magára a figyelmet, de a Clemson elleni bajnoki döntőben előadott 208 yardos, 2 touchdownos teljesítményére nem lehetett számítani - ő lett az MVP a fináléban. Nick Saban alabamai szerepvállalása során Howard kapta el a legtöbb labdát két év alatt, de így is még jobban szerette volna mindenki látni a támadójáték alapelemeként. Végzős évében is csak az all-SEC 2. csapatba fért be, 45 elkapásból 595 yardot ment előre és 3 touchdownt jegyzett. Sokat segített magán a Senior Bowl edzésein, főleg blokkolásban bizonyított. Howard képességeivel mindenki tisztában van, az értékét leginkább az befolyásolja, hogy az aránylag visszafogott eredményességét Lane Kiffin sémájának vagy saját hozzállásának tudhatjuk be. Az biztos, hogy megfelelő környezetben NFL-szinten is kiemelkedő fegyvernek számíthat majd a jövőben, de valószínűleg nem minden landolási helyszín hozná meg a sikert számára. Nem túlzás az első körös besorolás, hiszen olyan mismatch lehet a védelem számára, mint a korábbi években Jimmy Graham, Julius Thomas vagy Greg Olsen volt.

David Njoku 1-2. kör

David Njoku
Egyetem
Miami (FL)
Életkor
27 (1996-07-01)
Magasság
6 ft 4 in (193 cm)
Tömeg
245 lbs (111 Kg)

Erősségek

Hosszú karok és remek, izmos felsőtest ahova még bőven elfér +10 font izom. Elit atléta. Rövid útvonalaknál képes lehorgonyozni az egyik lábát majd bármelyik irányba 90 fokos szögben gyorsan irányt váltani. Elképesztő gyorsulás az irányváltások után nagy ablakokat nyitva ezzel az irányítónak. Nyílt terep még nagyobb sebességre kapcsol. Ha mozgás közben kapja el a labdát, a YAC számok úgy jönnek, mint egy lavina. Gimnáziumban magas ugró volt, és ezt a tehetségét a pályán is kamatoztatja, szinte bárkivel, akivel szembe került, fölé tudott emelkedni. Gyors kezek, képes az utolsó másodpercben még egyet lökni a védőn, majd a következő pillanatban lehúzni a lasztit a levegőből. Megtalálja a zónákban a lyukakat. Játszott a pálya szélén, a slotban és in-line felállásból is. Hajlandó küzdeni blokkolóként. Slot pozícióból képes a defensive back-eket hátra lökni. Hamar kinyújtja kezeit a védővel szemben és képes oldalra fordítani őket. Képes az oldalirányú blokkokra, amit a zóna sémát futtató csapatok értékelni fognak.

Gyengeségek

Nagyon tapasztalatlan még a posztján és még mindig egy folyamatban lévő prospect. Muszáj lesz plusz izomtömeget magára szednie, ha az NFL védőket is meg akarja tartani in-line blokkolóként. A lábai túl véknyak. A pittsburghi-i sztár védő, Ejuan Price ellen nagyon szenvedett, nem tudta maga előtt tartani. A támadás pillanatában a kezeit túl magasan és szélesen tartja. Két éves egyetemi karrierje alatt nem a legbiztosabb kezű játékos volt, nem koncentrál eléggé, 8 elejtett labdája volt az évek alatt. Sebessége miatt képes volt szabadra játszania magát a mély routeoknál, de pont ezért sose tanulta meg, hogyan kell kibillentenie a védőjét az egyensúlyából, ezért a mély route-ok eladásával még lesznek gondjai. Muszáj lesz gyorsabban forgatnia a fejét és a labdát keresnie, ha a linebacker mögött játszik.

Megjegyzések

New Jersey-ből indulva jutott el a Miami egyetemre. Redshirted freshmanként 2015-ben mutatkozott be a csapatban, 21 elkapásból 362 yardot és egy touchdownt ért el, a Hurricanes top tight endjeként. 2016-ban már 46 labdát fogott meg, 698 yardot ért el és nyolc touchdownt, majd profinak állt. Nem robbantott a combine-on, igaz távolugrásban, magasugrásban és 3-cone drillben is top3 eredménye volt a tight endek között, de ennyi. Nagyon fiatal, júliusban lesz 21 éves, így óriási fejlődési lehetőség rejlik benne, főleg mivel a méretéhez képest igazán hirtelen mozgása van. egyesek top15 tehetséget látnak benne a drafton, de az is lehet, hogy csak egy olyan stabil kezdő játékos lesz belőle mint Martellus Bennett manapság vagy Bubba Franks régebben. A combine-on 25 csapat kötött le vele interjút. Lehet, hogy idén több tight endet is draftolni fognak az első körben, és Njoku akár OJ howardot is beelőzheti a potenciál végett.

Evan Engram 2-3. kör

Evan Engram
Egyetem
Ole Miss
Életkor
29 (1994-09-02)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
234 lb (106 kg)

Erősségek

Robbanékony az útvonala első 5 yardján. Atletikus játékos laza csípővel. Gyors lábú, fürge és kontrollált lépésekkel vált irányt. Az útvonalak töréspontjától megindulva legyorsulja a védőjét, így szabadon veheti célba az irányítója. A sebessége miatt csak defensive backek őrizhetik. Gyorsan megtalálja a felé szálló labdát. Mindhárom szinten sikeresen dolgozott az Ole Missen. Megvan az igazi mélységi sebessége ahhoz, hogy támadja a seam útvonalat. Kompetitíven és atletikusan fut az elkapás után. Ruganyos. A Georgia elleni meccsen fogott egy olyan touchdownt a védő feje fölött, hogy ha azt az ugrást egy normál edzőteremben csinálja, beverte volna a fejét a plafonba. Képes az alacsony, a magas és a mögé érkező labdákat is behúzni.

Gyengeségek

Meg kell tanulnia, hogy hol és mikor érdemes megállnia a pálya közepén. Jobban kellene visszafelé dolgoznia a labda irányába. Post route-on nem igazán hatékony. Hagyja, hogy a védő keresztüldolgozza magát a testén és megzavarja az elkapást. Voltak gondjai a dropokkal, megtámadott elkapásoknál szintén lehetnek problémái. Időnként a testével akar elkapni. Jobban el kellene adnia azt, hogy az útvonalai csúcspontján két irányba is fordulhat, ahelyett hogy az egyik irányt feladja. Csak move tight endként használható, blokkolóként nem megbízható.

Megjegyzések

Teljes neve Evan Michael Engram, integrált marketingkommunikáció szakon szerzett diplomát. A húga, Mackensie a Georgián kosarazik, Freshman All-SEC válogatott volt a 2014-15ös szezonban. Georgiai gyerek, középiskolában csapattársa volt Kenyan Drake (Miami Dolphins RB), Brandon Chubb (Detroit Lions LB), Bradley Chubb (NC State DE) és Travon Simmons (East Carolina FS). 3-csillagos recruitként választotta az Ole Misst. True freshman évében 8 meccsen játszott, 6-szor volt kezdő, az LSU ellen megrándult a bokája, korrekciós műtét következett, de a bowl meccsen már játszott. 21 elkapásból 268 yardot és 3 TD-t szerzett, utóbbi freshman iskolarekord a TE-k között. All-SEC 2. válogatottba került az Associated Pressnél és a College Sports Madnessnél, említésre méltó a College Football News Freshman All-American csapatában. Laremy Tunsil mellett ő lett az első Rebels-játékos, aki true freshman évében All-SEC válogatott lett. 2014-ben mind a 13 meccsen kezdő tight end, 38 elkapásból 662 yardot (TE iskolarekord) és 2 TD-t szerzett. 17.4 yardos elkapásonkénti átlaga a legmagasabb volt az összekötők között az országban. All-SEC első csapatba szavazta az AP, az edzői kar, az ESPN.com, az Athlon, Phil Steele és a College Sports Madness is, a Sports Illustratednél pedig második csapatos All-American lett. 2015-ben ismét hozott egy 38 elkapásos és 2 touchdownos szezont, ám ezúttal csak 464 yardra volt ez elég, viszont blokkolásban komolyat fejlődött erre az évre. All-SEC második csapatba került az edzőknél, az Athlonnál és Phil Steele-nél, harmadik csapatos All-American a College Sports Madnessnél. Végzős évében 11 meccsen játszott, 65 elkapásból 926 yardig és 8 touchdownig jutott, All-SEC és All-American első válogatott. Övé lett a legjobb egyetemi tight endnek járó Ozzie Newsome Award és a Mississippi állam legjobb egyetemi football játékosának járó Conerly Trophy is. Atletikus képességével és a sebességével el tudja fedni a méretbeli hiányosságait. Engram tapasztalt biztonsági célpontja volt az Ole Miss QB-jének, Chad Kellynek, mellette képes a pálya mindhárom szintjén játszani. Azokat a csapatokat fogja vonzani, akik olyan move tight endet keresnek, akit sakkbábúként mozgathatnak a matchup alapú passzjátékukban. Engram képes stresszelni az ellenfél védelmét, a draft 2. napján (2-3. kör) ki fogják választani és már karrierje korai szakaszában is kezdőpotenciál van benne. NFL hasonmás: Jordan Reed.

Gerald Everett 2-3. kör

Gerald Everett
Egyetem
South Alabama
Életkor
29 (1994-06-25)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
239 lb (108 kg)

Erősségek

Galoppozó lépteivel erőlködés nélkül gyorsul föl és fut el a védőktől. Karcsú, de izmos és atletikus testfelépítés. Körmönfontan hezitál, majd kitámasztás után robbanékonyan gyorsul szögletes útvonalakon, tiszta célpontot biztosítva így az irányítójának. Gyors, megbízható kezei vannak, akrobatikus elkapásokat csinál meg rutinszerűen. Igazi mélységi veszély, akár seamen akár a pálya szélén, megvan a második sebessége a befejezéshez. Futás közben, lassítás nélkül is jól kap el. Gyorsan jár a lába, így oldalra el tud lépni a védőktől az elkapás után. Tömegben sem ijed meg. Blokkolóként agresszív mentalitással bír, kezei kegyetlenek. Kezdőtapasztalattal bíró, produktív játékos, a South Alabama történetében a legtöbb elkapott yarddal (1292) és touchdownnal (12) rendelkező tight end.

Gyengeségek

Posztjához kevés a tömege és növelési potenciál sincs sok benne. Képes volt magára izmot pakolni mióta beiratkozott, de a versenysúlya hullámzó volt. Kicsi kezek. Labdával a kezében megkérdőjelezhető a látása, határozottabbnak kellene lennie, nem pedig tánclépésekkel hibára kényszeríteni a védőt. Ingerlékeny az elkapási ponton, elkezd futni, mielőtt biztosítaná a labdát, emiatt esik a koncentráltsága. A kezdeti kontaktus után nem sokmindent csinál, az ütések előrelátásában és elnyelésében fejlődnie kell. A támadási ponton kiegyensúlyozatlan a blokkolási technikája, futójáték során jobban kellene használnia a szögeket. Karjait kinyújtja a lökéshez, de nem tudja fenntartani, így lecsúszik a blokkokról.

Megjegyzések

Teljes neve Gerald Rashard Everett. Kedvencei: A vér válaszol (film), Seattle Seahawks (csapat), Eric Ebron (sportoló), Gucci Mane (zenész), angol (tantárgy). Atlantában született. középsuliban 3 évet kosarazott, csak végzősként kezdett el focizni, mellette az atlétikacsapatnak is tagja volt. High Schoolból kikerülve csak a Bethune-Cookman ajánlott neki ösztöndíjat, de a tanulmányi teszteredményei miatt inkább a Hutchinson CC-ba iratkozott be. 2 évet alatt itt felturbózta annyira a jegyeit, hogy be tudott iratkozni a UAB-re. 2014-ben mind a 12 meccsen pályára lépett a Blazers színeiben, 1-szer volt kezdő, 17 elkapásból 292 yardot és 1 TD-t jegyzett. A szezon után az egyetem beszüntette a footballprogramját, így a South Alabamához transzferelt. 2015-ben 41 elkapásból 575 yard és 8 TD, 2016-ban 49 elkapásból 717 yard és 4 TD volt a mérlege, mindkét évben All-Sun Belt első válogatottba került. 2 évet volt kezdő a South Alabamán, Everett megjárta a hadak útját, de végül Mobile-ban otthonra talált, a legutóbbi két szezonban neki volt a legtöbb elkapása a Jaguars színeiben, a támadófal mellett, a pálya szélén és slotban is használták. Erős, zökkenőmentes mozgású atléta, Everett méretei nem ideálisak a posztjára, felépítésre inkább egy túlméretezett elkapó, de Everett matchup rémálommá válhat azzal a sebességgel és irányváltás utáni fürgeséggel, ami az útvonalain jellemzi. Sosem lesz olyan erőteljes blokkoló, hogy inline tight endként megéljen, Everett elkapó tight endként sokoldalúsága miatt bárhol fel tud állni, produktív joker lehet a támadókoordinátora kezében. Ladarius Greenhez hasonlóan elsőrangú atléta, aki megbízhatóan futja az útvonalait, így hatékony összekötő lehet 3. downon. Green blokkolásban előrelépett az évek során, hasonló fejlődési pálya kétség kívül benne lehet Everettben is.

Adam Shaheen 3. kör

Adam Shaheen
Egyetem
Ashland
Életkor
-
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
278 lb (126 kg)

Erősségek

Óriási testű tight end. Erős, arányos, testalkat. Sikeres középiskolai kosaras, aki ugyanazt a lábmunka hozza a footballpályán is. Alacsony súlyponttal, élesen vált irányt. Gyors lábait linebackerek ellen okosan használja, néhány tánclépés után indul el újra double move során. Méretéhez képest átlag feletti sebesség és gyorsulás. Emberfogás ellen megtalálja a befolyásolási pontot akár az útvonaláról lehúzódva is. A pálya teljes területén használták. Izolálták fade route-okra az endzone-ban. Kéz-szem koordinációja kitűnő, a labda követése közben helyezkedésével képes növelni az elkapási esélyeit. Megbízható passzblokkolásban. Látja a twisteket és a blitzeket, reagál is rájuk. A futásblokkolásán még dolgozni kell, de Y-tight endekre jellemző testtel rendelkezik.

Gyengeségek

Alacsonyabb szintű ellenfeleit fizikálisan győzte le. Felsőteste merev és darabos az útvonalain. Eddig nem tanulta meg, hogy a kezeivel hogyan szabadulhat press ellen. Ha megjammelik a release-ét, elromlik a mintájának az időzítése. Meg kell tanulnia a nyílt területen történő alkalmazkodást, hogy át tudjon manőverezni a forgalmon. Futásblokkolásban a technikáján dolgozni kell. Lehajtja a fejét a kezdeti kontaktusnál. A második szinten csak üldözi a célpontjait, ha talál is valakit, arra leginkább csak rádőlni tud.

Megjegyzések

Ohioban nőtt fel, középiskolában elkapót és safetyt játszott, mellette 19 pontot és 10 lepattanót átlagolt a kosárlabdacsapatban. Jobban szeretett focizni, de csak kosarasként kapott ösztöndíjajánlatot, a Division II-es Pitt-Johnstown színeiben a 2013-14-es szezonban átlagban 13.2 percet töltött a parketten, ezalatt 5.5 pontot és 3.1 lepattanót szerzett. A szíve visszahúzta focipályára, ezért a transzfer mellett döntött, walk-onként iratkozott be az Ashlandre. 2014-ben 3. számú tight end, 9 meccsen játszott, 2 elkapása volt 85 yardért. 2015-ben jött meg számára az áttörés, 70 elkapást szerzett, ami a legtöbb volt az NCAA-ben a tight endek között, ehhez 803 yard és 10 touchdown társult, Division II All-American az edzőknél. 2016 -ban 57 elkapásból 867 yard és iskolarekordot jelentő 16 touchdown jött neki össze, ismét Division II All-American az edzőknél. Nagy, gyors és atletikus, Shaheen azonnal felkelti a méretek és tulajdonságok alapján keresgélő csapatok figyelmét. A vártnál rosszabb blokkoló, de sokkal jobb elkapó. Az ellenfelek színvonalában jelentős ugrással néz szembe és a csapatok konzisztensebb blokkolási teljesítményt fognak tőle várni, de jelenleg ő egy elkapó tight end egy Y-tight end testében. Shaheen kezdőpotenciállal bír, aki a passzjátékban már pályája elején is tényező lehet. NFL hasonmás: Vance McDonald.

Jake Butt 3. kör

Jake Butt
Egyetem
Michigan
Életkor
28 (1995-07-11)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
246 lb (112 kg)

Erősségek

A posztjának megfelelő erős felépítés és még lehet vele dolgozni. Kitűnően futja az útvonalait, jó az időzítése, a tempója, finom testcseleket alkalmaz a line of scrimmage-ről eljőve és a route-ok töréspontján is. Lábmunkája gyors és kontrollált a minták csúcspontján. Zökkenőmentes elkapónak számít a posztján, természetesen alkalmazkodik a testétől távolra érkező labdákhoz. Jó munkát végez ha futás közben kell elkapnia, nem veszti el a momentumot crossokon, seameken. Nagyon megbízható labdaérzékkel és finom kezekkel bír, mellette koncentrál, így nehéz szituációkban támadja a labdát, majd biztosítja a védő elől. Megvan az ősereje és az attitűdje is ahhoz, hogy labdásként taposva befejezze a futást. Hosszú karjait kihasználja blokkolásnál. Járatja a lábát a kontaktus alatt, blokkolóként kincs lehet a futójátékban. Végzősként csapatkapitánnyá választották, a profikra jellemző érettséget látni rajta. Produktív karrier, 4 szezonon át volt kezdő, ő az iskola történetének legtöbb elkapással és legtöbb elkapott yarddal rendelkező tight endje.

Gyengeségek

Csupán átlagos robbanékonysággal mozog, csak az atletikusságára támaszkodva nem fog tudni szeparálódni. Nincs meg az a robbanékony végsebessége, amivel ott tudja hagyni a védőket az elkapás után. Passzblokkolásban ha erőből dolgoznak ellene a lehorgonyzása inkonzisztens. Nyílt területen nehezen tartja fenn a blokkjait, jobban kellene tükröznie az alsótestével, hogy elkerülje a holding büntetéseket. Egyetemen tagja volt a kickoff coverage egységnek, de a játékának ez az eleme finomításra szorul. Kiegyensúlyozott teljesítmény jellemzi, de nincs benne az igazán nagy játék, csak egy 100 elkapott yard feletti meccse volt, az elkapás/touchdown aránya is alacsony.

Megjegyzések

Jake D. Butt Pat Elfleinnal játszott egy támadósorban az ohioi Pickerington North HS színeiben. True freshman évében 13 meccsen játszott, 8-szor volt kezdő, miután Devin Funchesst átmozgatták elkapónak megnőtt a játékideje, végül 20 elkapásból 235 yardot és 2 TD-t szerzett, bekerült az ESPN.com Freshman All-Big Ten válogatottjába. A 2014-es idény első két meccsét kihagyta, ACL-szakadásból épült fel ekkoriban. 10 meccsen játszott, 5-ször volt kezdő, 21 elkapásból 211 yard és 2 TD volt a mérlege. 2015-ben 51 elkapásból 654 yardot és 3 TD-t szerzett, All-Big Ten első válogatott, első csapatos All-American a SI-nél és a CBS Sportsnál, övé lett a legjobb egyetemi tight endnek járó Ozzie Newsome Award. Végzősként csapatkapitány, mind a 13 meccsen kezdő TE, 46 elkapásból 546 yard és 4 TD volt a teljesítménye, övé lett a legnagyobb presztizsű egyetemi összekötőknek járó díj, a John Mackey Award, All-American első csapatos a Walter Campnél és az SI-nél. Megkapta a jó tanuló, jó sportoló díjként értelmezhető Senor CLASS Awardot, szociológiából diplomázott. Az Orange Bowlon ismét elszakította az ACL-jét ráadásul most idegkárosodás is volt, a fizikoterápia előtt egyáltalán nem tudta mozgatni a lábát. 4 évig volt kezdő, abból az utolsó kettőt Jim Harbaugh pro-style sémájában. Buttot rengeteg helyen használták a Wolverinesben, de nem ő volt a középpontban, ugyanakkor ő volt Mr. Megbízhatóság blokkolóként és elkapóként is. Nagyon intelligens célpont, átveri a védőket és szabaddá teszi magát az útvonalain, képes a labdát követni, majd alkalmazkodni hozzá, végül pedig a védő fölött befejezni az elkapást. Blokkolóként Butt nem ellenállhatatlan, nyílt területen néha összecsuklik, de összességében a játék ezen területén is stabilnak mondható. Bár nem jellemző a játékára a csillogás, ő igazán sokoldalú, minden eszköze megvan ahhoz, hogy újoncként is kezdő lehessen és vagy egy évtizedig megéljen az NFL-ben. Nem olyan atletikus, mint Tyler Eifert, de elkapóként ugyanolyan készségekkel bír, így konzisztens chain-mover lehet az NFL-ben és a red zone-ban is hatásos játékossá válhat.

Jordan Leggett 3. kör

Jordan Leggett
Egyetem
Clemson
Életkor
29 (1995-01-31)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
258 lb (117 kg)

Erősségek

Kimagasló méretek a posztjához. Játszott in-line TE-ként, slotból és wingback posztból is. Volt gimnáziumi elkapó, akinek természetes és magabiztos kezei vannak, hogy maga előtt messziről kapja el a labdákat. Nagyon biztos keze van, mindössze 2 elejtett labdája volt az elmúlt két évben. Megvan az elvárt láb gyorsasága szűk helyeken. A Clemson támadójátékában igazi „seam-buster” volt. Jól érzi, hogy hol kell megtalálni a labdát amikor a linebackerek között kell játszani, a hashek közt. Képes az alacsonyan érkező labdákat is elkapni. Van némi tehetsége ahhoz, hogy kiforgassa az edge linebackereket, ha elszánta magát rá. Fontos pillanatokban sem inog meg a keze, nagy meccsel rukkolt elő az FSU ellen 2015-ben és ’16-ban egyaránt, valamint a Nemzeti Döntőben az Alabama ellen is. YPT számai 17.1re ugrottak 2016-ban.

Gyengeségek

Saját maga mondta, hogy lustának tartja magát. Úgy tűnik, hogy a szenvedély és a sürgősség csak a nagy meccseken jön ki belőle, mintha egy kapcsolóval lehetne irányítani. Hiányzik belőle a természetes hajlékonyság atlétaként. Elég merev a routejaival. Sokkal inkább beledől a routeokba, mintsem csípőit süllyesztené és nem robban ki eléggé irányváltások után. Nehezen tér vissza útvonalához, ha egyszer erővel eltérítették onnan. Az elkapási hatótávolsága csekély. Küszködik a testével amikor a labda magasan érkezik, vagy épp maga mögé. Az elkapás után lazán fogja a labdát. A megfigyelők megkérdőjelezik elkötelezettségét és agresszivitását blokkolóként. Hiányoznak az ösztönei és blokk megtartásai, ami egy mozgásban lévő blokkolónak kell. A támadás pontján mondhatni elfogadja az erős lökéseket.

Megjegyzések

Floridából származik. Parks, recreation & tourism management szakon diplomázott. Középiskolás csapattársa, Ian Lockwood (agyrákban hunyt el) emlékének adózva játszott 16-os számmal a Clemsonon, a Navarre HS csapatában ugyanis Lockwood volt a 10-es, Leggett a 6-os. 3-csillagos recruitként választotta a Clemsont. True freshman évében 10 meccsen játszott, a Maryland ellen a kezdőbe is jelölték, a szezont végül 12 elkapásból 176 yarddal és 2 touchdownnal zárta. 2014-ben 11 meccsen játszott, 7-szer volt kezdő, 14 elkapásból 161 yardot és 1 touchdwont szerzett, ACC Academic Honor Roll elismerésben részesült. 2015-ben 15 meccsen kezdő, 40 elkapásból 525 yardot és 8 touchdownt szerzett, All-ACC első válogatott az edzőknél, második csapatos All-American a Walter Camp Foundationnél. A 8 touchdown Dwayne Allennel (2011) és Brandon Forddal (2012) holtversenyben a legtöbb, amit egy tight end szerzett egy idényben a Tigers színeiben. Végzős évében 15 meccsen kezdő, 46 elkapásból 736 yardot és 7 touchdownt szerzett, All-ACC első válogatott a médiánál, második csapatos All-American az AFCA és a CBS Sports szerint. A Clemson történetének legtöbb elkapással (112), elkapott yarddal (1598) és elkapott touchdownnal (18) rendelkező tight endje. Elit méretekkel rendelkezik a posztra, de a motorja és az erőfeszítése nem éri el a kívánt szintet. Hiába van meg a mérete hozzá, az attitűdje miatt lehet nem lesz elég in-line blokkolónak NFL szinten. A meccsfelvételek szerint minőségi emberfogás ellen nehezen szakad el. Leggett rendelkezik a szükséges vonásokkal és tehetséggel, de a számain segített a Clemson rendszere. Tuningolt motorra lesz szüksége, hogy elérje a benne lévő potenciált. NFL hasonmás: Jace Amaro.

Bucky Hodges 3-4. kör

Bucky Hodges
Egyetem
Virginia Tech
Életkor
28 (1995-08-08)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
257 lb (117 kg)

Erősségek

Posztjához képes kimagasló méret és atletikusság kombinációval rendelkezik. Finoman siklik a pálya minden részén. Gyorsan fut és gyorsan játszik. Hosszú célpont, kiterjedt elkapó hatókörrel. A legtöbb védő fölé tud kerekedni az ugrásoknál. Készségesen játszik a pálya közepén és meg is van a felépítése hozzá. Minden elkapófelállásban játszott, nyugodtan belehet tenni ugyanúgy a slotba mint szélre a profik közt is. Hosszú passzoknál remekel, képes a linebackerek mögé kerülni és a pálya mindhárom szintjén dolgozni. 2016-ban elkapásainak 28%-a volt 20+ yardos elkapás. Képes a route-ok tövénél még egy szinttel feljebb kapcsolni. Amint a védőt a csípőjéhez „halmozta”, már nyert ügye van. Kiváló labdakövető, második fokozattal és remek kézhasználattal, hogy képes legyen a kései leváláshoz a pálya mélyén. Volt irányító, hasznos coverage ismeretekkel rendelkezik ezáltal. Goal line szituációknál nem lesz elég egy cornerbacket ráállítani, plusz figyelmet igényel majd. Megvan az ereje, hogy a defensive back-eket elnyomja blokkolóként.

Gyengeségek

Mindösszesen csak három évig játszott ezen a poszton és még mindig rengeteget kell tanulnia. Hosszúakat galoppozó játékos, akit könnyen semlegessé lehet tenni egy press coverrel. Túl hanyag a route-jaival. Sokkal gyorsabban kell a route iránypontokat megfutnia, hogy így az irányítónak és magának is megkönnyítse a dolgát. Makacsan belefut inkább a védőbe mintsem, hogy a szituációhoz igazítaná útvonalait. Voltak problémái idén az elkapásokkal. Védővel a nyakán kevés elkapást tudott befejezni. Alacsony százalékban húzza be tisztán a labdát, sokszor a testéhez szorítja és kétszer kapja azt el. Atletikus, de több időbe tart míg az elkapás után felgyorsul, így nem biztos, hogy az a játékos lesz, aki a YAC számokban remekel, mint ahogy azt egyesek elvárják. Hiányzik az az erő és keménység belőle, hogy in-line blokkolóként is hatékony legyen.

Megjegyzések

A Bucky becenév, Temuchin a keresztneve. Középiskolában irányító volt, 4-csillagos recruitként választotta a Virginia Tech emberi fejlődés nevű szakát. Már középsuliban együtt játszott későbbi egyetemi csapattársai közül Andrew Motuapuakával (MLB) és Trevon Hill-lel (RDE). 2013-ban redshirtöt kapott, 2014-ben mind a 13 meccsen játszott, 10-szer volt kezdő TE, 45 elkapásból 526 yardot és 7 TD-t szerzett, Freshman All-American a USA Todaynél, All-ACC harmadik csapatba választotta az ACSMA. 2015-ben mind a 13 meccsen kezdő, 40 elkapásból 530 yardot és 6 TD-t szerzett, All-ACC második válogatott az edzőknél, negyedik csapatos All-American Phil Steele-nél. 2016-ban mind a 14 meccsen kezdő, 48 elkapásból 691 yard és 7 TD jött neki össze, All-ACC harmadik válogatott. Hodges útvonalaira vár még munka és a keze is inkonzisztens. Méretei révén online és outside tight endként is bevethető, képes a pálya mindhárom szintjén játszani, így vonzó lehet a célpontot kereső csapatoknak. Az NFL-re jellemző versenyszellem kihozhatja belőle a konzisztensebb keménységet blokkolóként. Megvan mindene ahhoz, hogy hosszú ideig kezdőjátékos és touchdown-gyáros legyen a ligában. Méretre és atletikusságra is Jimmy Grahamre emlékeztet.

Jonnu Smith 4. kör

Jonnu Smith
Egyetem
Florida International
Életkor
28 (1995-08-22)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
248 lb (112 kg)

Erősségek

Fegyelmezetten játszik és próbál minden egyes playből a lehető legtöbbet kisajtolni. Villanás szerű gyorsasággal indul el és robban bele routejaiba. A mélységi passzokat nagyon jól érzi, képes a linebackerek mögé küzdeni magát és gyorsan egy passz ablakba rohanni. Gyors játéksebesség. Tehetséges, versenyképes futó az elkapás után. Rátapos a gázra és képes elhagyni a linebackereket. Laza csípői vannak, és sima oldalirányú első lépése az elkapás után. Megvan a tehetsége, hogy mind a három szinten tudjon játszani. Gimnáziumban versenyszerűen űzte a súlyemelést és ezt az erejét blokkoknál nagyszerűen alkalmazza. Megmutatta, hogy hajlandó a zone sémával járó nehéz emeléseket kezelni. Jó szögeket is időzítést használ a kombinált blokkjainál.

Gyengeségek

A testével kap el, nem igazán bízik a kezeiben. 10 elejtett labdája volt az elmúlt két szezonban, sok dadogó elkapással megtűzdelve. Jobb munkát kell végeznie, amikor az irányítónak segít, vissza kell dolgoznia a labdáért és fedeznie azt. Elnyomják és újra igazításra késztethető, mikor a routeot megkezdi. Meg kell tanulnia hogyan igazítsa a helyzethez útvonalait vagy hamarabb leválni. Nem egy meggyőző route futó, inkább csak végig megy a mozdulatokon és nem adja el azokat. Az In-line poszthoz kissé alul méretezett. Felső testére már nem biztos, hogy fér plusz súly.

Megjegyzések

Philadelphiában töltötte életének első éveit, de a középiskolát már Floridában végezte el. 5 testvére van, édesapja sajnos már elhunyt. High schoolban a foci mellett súlyemelésben is versenyzett, 2. lett a megyei bajnokságon a saját súlycsoportjában. 3-csillagos recruitként iratkozott be a Florida Internationalre, liberális tanulmányok szakon diplomázott. Már true freshman évében is mind a 12 meccsen kezdő, 39 elkapásból szerzett 388 yardot és 2 touchdownt, T.Y. Hilton (2008) óta az első true freshman a FIU-nál, aki csapata legjobbja lett elkapások számában és elkapott yardokban is, említésre méltó az All-Conference USA válogatottban. Már sophomore évében csapatkapitány volt, mind a 12 meccsen kezdő, 61 elkapásból 710 yardot és 8 touchdownt ért el, utóbbi iskolarekord, az ország legjobbja volt mindhárom kategóriában a tight endek közt, All-Conference USA első válogatott, említésre méltó az SI.com All-American csapatában. 2015-ben az első 8 meccsen kezdő, az utolsó 4 meccset viszont kihagyta, mert kificamodott a térde. Összességében 36 elkapásból 397 yardot és 4 touchdownt ért el. Végzős évében 11 meccsen kezdett, 42 elkapásból 506 yardot és 4 touchdownt szerzett, All-C-USA második válogatott lett. Novemberben a terhes barátnője leöntötte egy fazék forró vízzel, olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy az idény végét kénytelen volt kihagyni. A FIU történetének legtöbb elkapással és legtöbb elkapott yarddal rendelkező tight endje. Atletikus összekötő, aki 4 évig volt produktív elkapásban és in-line blokkolóként is szerzett tapasztalatot. Smith villámgyors az elkapás után, megvan a sebessége ahhoz, hogy a pálya mindhárom szintjét tudja támadni, de az inkonzisztens kezei visszatarthatják. Smith a méretbeli hiányosságai miatt valószínűleg "move tight end" szerepkörbe fog kényszerülni, de hatékonyabb zónablokkolásban, mint számos profi, akinek ez a feladata. NFL hasonmás: Virgil Green.

Eric Saubert 5. kör

Eric Saubert
Egyetem
Drake
Életkor
29 (1994-05-00)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
253 lb (115 kg)

Erősségek

Remek kombinációja a sebességnek és méretnek. Megfelelő gyorsasággal lép bele route-jaiba a slotból. Képes a védőhöz igazítani útvonalait és jó munkát végez mikor a védőt ki kell billenteni egy-egy irányváltásnál. Jó gyorsulás ahhoz, hogy elszakadjon. Teljesen más szinten mozog a védők közt a red zone-ban, ahol dominálta a kisebb ellenfeleket. 17 TD-t szerzett az elmúlt két szezonban. A maximumig kinyújtja amúgy is hosszú karjait, hogy a hosszabb passzokat a legmagasabb ponton tudja lehúzni. Megvan a képessége, hogy akrobatikus elkapásokat csináljon amikor eléggé koncentrál. WR screen játékoknál is használták. Atletikus futó az elkapás után. A pálya minden szegletén fellehet állítani. Voltak momentumok amikor megmutatta, hogy legitim blokkoló lehet még a jövőben.

Gyengeségek

Útvonalainál jobban hajlíthatná térdeit amikor a linebacker-ek miatt kell újra igazodnia. A rövid route-oknál sokkal precízebbnek kell majd lennie. Lassan helyezi kezeit az elkapáshoz szükséges pozícióba, mikor rövid útvonalon kell dolgoznia. Rengeteg labdát ejtett el. Voltak üres helyzetek, amiket elejtett és voltak nehéz helyzetek, amiket szintén elejtett. Szem-kéz koordinációja egyszerűen nincs azon a szinten, ahol lennie kéne. Nem mindig játszik a méretének megfelelően. Engedi a kisebb védőknek, hogy nagyobb területen is elárasszák. Következetlen mikor a route-jait kell befejeznie. A futásblokkolás nem tűnik fontosnak számára. csak félig ad bele mindent amikor a blokkot kell megtartani és nem igazán dolgozik pluszba amikor üresen van.

Megjegyzések

Chicagoban született. Középsuliban kosarazott, mellette csak 2 évet focizott, így nem kapott ösztöndíjajánlatot az FBS-ből. 2012-ben redshirtöt kapott, 2013-ban 9 meccsen kezdő, 47 elkapásból 549 yardot és 2 TD-t szerzett, All-PFL első válogatott lett. 2014-ben 8 meccsen játszott, 7-szer volt kezdő, 3 meccsről hiányzott sérülés miatt, végül 32 elkapásból 348 yardot és 2 touchdownt szerzett, említésre méltő az All-PFL válogatottban, 2015-ben 48 elkapásból 506 yardja és 6 touchdownja volt, az FCS Athletic Directorok beválasztották a maguk All-American csapatába. Végzősként 56 elkapásból 776 yardot és 10 touchdownt ért el, ismét All-PFL első válogatott. Saubert meccsfelvételeinek a tanulmányozása egészen örjítő, a szemkápráztató potenciál és a blokkolóként bemutatott koncentrációs és erőfeszítésbeli kihagyások között hullámvasutazunk. Saubert sebessége és atletikussága révén fel tudta hívni magára a figyelmet, a combine-on fekvenyomásban végzett posztja élmezőnyében. A csapatoknak meg kell találni az egyensúlyt a villanásai és az elejtett labdái között és az alapján eldönteni, hogy mennyire korai picket érdemes áldozni erre a kezdő potenciállal bíró tight endre, akinél viszont elég alacsonyan van a padló. NFL hasonmás: Jace Amaro.