Prospect ismertetők


Jamal Adams 1. kör

Jamal Adams
Egyetem
LSU
Életkor
28 (1995-10-17)
Magasság
6’0" (183 cm)
Tömeg
213 lbs (96 kg)

Erősségek

Vezérnek született. Nagyon jó felépítése van. Egy másodpercre sem fog hezitálni ütközőként. Előrébb lép a pályán, arra várva, hogy megbüntethesse a labdacipelőt, ezzel mutatva, hogy mire számítson az ellenfél a védelemtől. Tudja mikor kell sietni a labda felé és mikor kell türelmesnek lenni. Szélesre tárt karokkal és szintén széles, kiegyensúlyozott állással fogadja a futót, kevés esélyt hagyva a kiszabadulásra. Helyesen állítja sorba a secondaryt, mindig beszél és mutogat a csapattársainak. Intelligens vezér a pályán. Nagyszerűen olvassa a mintákat, és képes megérteni a különböző kombinációkat. Készenlétben áll a támadósor félrevezető akcióival szemben. A screen játékokat azonnal megöli. Képes a tight endek ellen is helyt állni. Az elmúlt két évben 5 interceptiont és 2 visszaszerzett fumblet sikerült elkönyvelnie. Freshman és sophomore évében igazi terror volt a special teamben és 21 szerelést jegyzett. 2016-ban egy zászlót se dobtak rá. Az apja, George, 1984-ben a Giants első körös választottja volt.

Gyengeségek

Hosszú passzoknál túl agresszívan használja kezeit, és hajlamos megrángatni is az elkapót. Ha a labdás felé kell haladni nem ismer félelmet, viszont ha visszafele kell mozognia túlságosan is darabos. Hosszútávú sebessége csak átlagosnak tűnik a felvételeken. Szemeit lesüti, ha valaki az ő zónájába ér. Átlagos ösztönök, így limitált szerep juthat neki „center-fielder”-ként. Néhány interception lehetősége bizony ki fog maradni, nem a legbiztosabb kezű safety. Lassan nyeri vissza egyensúlyát azoknál a szituációknál, amikor a futó a falemberek közül robban ki. A pálya túlsó oldaláról indulva nem az elvárt elánnal üldözi a labdást. Agresszivitása miatt könnyű becsapni a play-action játékokkal.

Megjegyzések

Apja, George Adams 1/19-es pick volt running backként, öt évig a Giants-bn játszott, két évig pedig a Patriots-ban. Jamal Texas-ból került 5 csillagos toborzottként az LSU kötelékébe. True freshmanként az ötödik DB volt a csapatban, így papíron nem sokat volt kezdő, de rengeteget játszott (66 tackle) és freshman all-americannek is megválasztották. 2015-től már biztosan kezdő és év végén all-SEC 2. csapatos. 2016-ban annak a védelemnek volt a kapitánya, amely 12 meccsen mindössze 16 touchdownt nyelt be, Adams pár szervezetnél all-American is lett, csapaton belül pedig megosztva az év védője. Junior szezonja után állt profinak. A combine-on főleg a hosszú karjaival szolgáltatott csak beszédtémát. Az LSU kiemelkedőnek számító defensive back gyárában is rég láttak ilyen szintű vezért, nem kérdés, hogy első körös tehetség. Mindkét safety poszton megállja a helyét, érett és már újoncként sokat segíthet a csapatán. Önbizalma, példamutató hozzáállása az öltözőben is jól tud jönni.

Malik Hooker 1. kör

Malik Hooker
Egyetem
Ohio State
Életkor
28 (1996-01-01)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
205 lbs (92 kg)

Erősségek

Átlagos sebességét nagyszerűen kompenzálja lenyűgöző ösztöneivel, így mindig egy lépéssel a play előtt jár. Folyton kémleli az irányító szemét és képes odaérni a passz sávokba. Gyorsan reagál az adott helyzetre, és jó döntéseket hoz a pályán. Könnyed mozdulatai egy kosárlabdázóra hasonlítanak. Nagyszerű testkontroll, szépen beledől a fordulataiba. Mindig aktív és keresi a megfelelő szöget. Kifejezetten jól érzi az összes célpontot, aki az ő területébe lép. Ugyanolyan kényelmesen játszik mély safety pozícióból, mint eggyel előrébb a „robber” posztból. Követi az irányító szeme mozgását. Nagyon ritkán tesz felesleges, rossz lépéseket. Laza csípőjének hála bármikor képes hirtelen megállni, majd azonnal tovább indulni, hogy az üres területet levédekezze. Nagyon érzi a labdát. Idei 7 labdaszerzésének nagy részéért megdolgozott, nem csak az ölébe pattant a labda. Képes az elkapót lefutni és leütni a mély labdákat. A labda felé vezető utat választja, mintsem az ember felé vezető utat. Az elkapás pillanatában erős kezei vezettek a labdaszerzéshez. Képes álcázni a covert, és visszasietni az eredeti pozíciójába. Ha nincs esély interception-re, akkor erősen leütközi az elkapót, ami sok elejtett labdához vezetett.

Gyengeségek

Mindössze 1 éves tapasztalat. Nyers prospect, még mindig tanulja a poszt apróságait. Sokkal jobb ösztönei vannak a passz ellen mint a futás ellen. Vannak pillanatok amikor egy lépéssel lassabban érkezik a futóhoz. Szerelési technikáján lesz mit javítani. Nem elég kemény a futás ellen. Leszegett fejjel túlságosan lent próbál szerelni. Nem jellemző, hogy ő zárná le a play-t egyedül. 17 missed tackle-je volt ebben a szezonban. A kezeivel próbál szerelni, de muszáj lesz a mechanikáján dolgozni. A felvételeken egyensúly problémákat lehet látni. Nyúlánk testalkatára még kell további izom. Sokszor inkább találgat, mintsem olvas. Alkalmanként túl sokat használja a kezeit az elkapón, a bírók pedig bedobálják majd a sárga zászlót rá.

Megjegyzések

A pennsylvania-i New Castle büszkesége. Első szerelme a kosárlabda volt, amiben szintén jó eséllyel div1-es program vitte volna az NCAA-be, focit csak két évig játszott gimnazistaként, majd két évet az egyetemen. Cornerback és wide receiver volt tinédzserként, a Buckeyes safety-ként számolt vele. Újoncként elvétve került pályára a védelemben. Vonn Bell (Saints) és Tyvis Powell (Browns) volt előtte a depth charton eleinte, így eleve nehéz lett volna több lehetőséget kapnia. 2016-ban a semmiből berobbant a BigTen álomcsapatába, hét interceptionjéből 3 picksix lett például és volt 74 szerelése. Porcleválás miatt kihagyta a combine-t. Az ösztönei és a labdaérzéke miatt all-pro potenciállal bír, de ez nem jelenti azt, hogy nem fogáj megégetni karrierje elején néhányszor, kihasználva a rutintalanságát. Ha csupán azt nézzük, hogy évek múlva hová juthat el, a legnagyobb pártolói a következő Ed Reedet látják benne.

Jabrill Peppers 1-2. kör

Jabrill Peppers
Egyetem
Michigan
Életkor
28 (1995-10-04)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
213 lb (97 kg)

Erősségek

Peppers kompakt, izmos testtel és atletikussággal rendelkezik, ami remekül illik az NFL-be. Talán a legösztönösebb játékos az egész országban, nagyszerű tudatosságot mutatott és a befejező sebessége is megvan ahhoz, hogy mindezt kihasználja. Hamar gyorsul, szó szerint átrobban a gap-eken és ott terem a labdacipelőnél, valamint könnyen vált irányt is laza csípőinek, térdének és hajlékony bokáinak hála, könnyen elkerüli a blokkokat valamint fordított esetben az őt szerelni kívánókat is. Agilitása és gyorsulása lehetővé teszi, folyton az elkapó csípőjének körzetében legyen, így könnyen maradhat safety poszton, vagy ha az őt draftoló csapat úgy kívánja akár cornerback is lehet. Annak ellenére, hogy nincsenek meg a megfelelő méretei, ahhoz, hogy a Line of Scrimmage közelében játsszon, Peppers egy nagyon versenyképes és meglepően fizikális védő, aki önzetlenül belerobban a blokkokba így terelve a futót a nagyobb tömeg felé. Habár alkalmanként túl forrófejű és ezért kibillentik az egyensúlyából, mégis egy nagyon magabiztos szerelő, akinek megvan a felzárkózó sebessége, és az ereje, hogy hatalmas, csattanó szereléseket hajtson végre. Biztosan zárja össze a kezeit a futón, nem riad vissza a nagyobb ellenfelektől. Megmutatta azt a keménységet és technikát amivel limitálni tudja a kontakt utáni yardokat. Amikor a labda a kezében van kitűnően látja pályát, türelmes, hajlékony, és gyors, így visszahordóként is otthonosan érzi magát. Habár mindössze 1 karrier interception-je van, Peppers remekül követi a labdát és jó kezei vannak, valamint megvan a tehetsége ahhoz, hogy a körzetén kívül is bele tudjon piszkálni a labdába.

Gyengeségek

Néhányan tweener-ként fognak rá tekinteni, akiből hiányzik a tömeg, hogy a line of scrimmage közelében is játsszon. Limitált tapasztalata van mély coverage-ben. Habár meglepően erős, túlságosan is arra támaszkodik, hogy elkerülje a blokkokat mintsem felvenné őket, így sokszor földre kerül, onnan pedig lassan nyeri vissza egyensúlyát. Túlzottan is agresszív üldözéseknél, és olyan buzgósággal támadja a labdát, hogy a ravaszabb futók egy-egy cutback-el könnyen túljárnak az eszén. Ezt a problémát növeli az a tény, hogy nincs meg a megfelelő hossza, ezért alkalmanként csak a levegőt markolja meg a hezitáló futó helyett. Annak ellenére, hogy playmaker-ként híresült el, csak egy interception-je és egy kierőszakolt fumble-je van michigani karrierje alatt.

Megjegyzések

Nem volt egyszerű gyerekkora, az apja többet volt börtönben, mint szabadlábon, a tesóját hét éve lelőtték. New Jerseyben nőtt fel, az atlétikapályán is tehetséges volt, junior és senior évében is állami bajnoki lett 100 és 200 méteren, 20.79-es 200 méterével állami rekordot futott harmadikos középiskolásként. Futót és DB-t játszott HS-ben, első két évét a Don Bosco Prepatory High School, második két évét a Paramus Catholic High School (itt az a Chris Partridge volt a vezetőedző, aki 2015-től a Michigan LB-edzőjeként is dolgozott Peppers-szel) színeiben játszotta. Középiskolás All-American, 2013-ban Az Év Középiskolás Védője a USA Todaynél. 5-csillagos recruit volt, az ESPN a 2014-es classban csak Leonard Fournette-et tartotta nála jobb játékosnak. Azért választotta a Michigant, mert Charles Woodson is idejárt. 2014-ben 3 meccsen játszott, összesen 8 szerelése volt, az Appalachian State ellen összeszedett egy lábsérülést, ami után redshirtöt kapott. 2015-ben 12 meccsen kezdő DB, de a támadósorban és visszahordóként is feltűnt, statisztikái: 45 szerelés, 5.5 TFL, 10 leütött passz, 18 futás 72 yardért és 2 TD-ért, 8 elkapás 79 yardért, 8 kickoff return 223 yardért és 17 punt return 194 yardért. All-Big Ten első csapatba került az edzőknél és a médiánál is, az Év Freshmanje a Big Tenben, Freshman All-American, a CBS Sportsnál és a Sports Illustratednél pedig a "normál" All-American második válogatottba került. Végzősként 12 meccsen játszott, 72 szerelés, 4 sack, 16 TFL, 1 FF, 1 INT, 27 futásból 167 yard és 3 TD, 2 elkapásból 3 yard, 10 kickoff visszahordásból 260 yard, 21 punt visszahordásból pedig 310 yard és 1 TD került a neve mellé. Egyhangúlag választották az All-American csapatba, az év, védője, linebackere és visszahordója a Big Tenben. Övé lett a Paul Hornung Award, ami a legsokoldalúbb egyetemi játékosnak jár, valamint a Lott IMPACT Trophy, ami annak védőnek jár, aki a pályán és az iskolapadban is kiválót nyújt, mellette becsületes, érett, kitartó és a közösségi munkából is kiveszi a részét. A megtestesült rozsomák, ami Peppersnél méretben hiányzik, azt kegyetlenséggel és sebességgel kompenzálja. A Michigannél a támadósorban, a védelemben és a speciális egységben is pályára lépett, leendő NFL csapatától is okos lépés lenne ha ugyanígy használná, Peppers természetes playmaker, aki bármilyen szerepben képes kitűnni, ez csupán a downtól, a távolságtól és az edzői kreativitásától függ. NFL hasomás: Eric Weddle.

Obi Melifonwu 1-2. kör

Obi Melifonwu
Egyetem
Connecticut
Életkor
30 (1994-04-05)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
224 lb (102 kg)

Erősségek

Elit méret, prémium atlétikai tulajdonságokkal, ami meg is mutatkozott a combine-on: 40 yardon és a két ugrószámban is a legjobb safety lett, utóbbi kettőben ráadásul posztcsúcsot döntött. 4 évig volt kezdő. Élesen koncentrál, mikor a labda a levegőben van. Az utolsó pillanatban vág alá a route-nak. Kéz-szem koordinációja olyan szintű, hogy egy rövid repülőút után a pálya bármely szegletében képes interceptiont szerezni. Egykori cornerback, aki kellően atletikus ahhoz, hogy ráállításk tight endekre és nagyobb slot elkapókra is. 6 interceptiont fogott az utóbbi két szezonban. Kihasználja a nagy testét a seamet futó ellenfelek ellen, szűkíti a passzolási ablakot. Downhill tackle machine. Hatótávolsága átlagon felüli, széles körben képes levinni a futót, ha egyszer eléri az ellenfelet, az már nem menekül. Beleviszi a testét az ütközésekbe. Junior és senior szezonjára drasztikusan csökkentette a büntetéseinek számát.

Gyengeségek

Hosszú lábú, a lábfejei összegabalyodnak, amikor fordulni kell és utána sprintelni. Nincsenek meg a kívánt ösztönei, időnként lassan olvassa a játékot. Látnia kell a labdát, mielőtt elindulna segíteni mély passzoknál. High safetyként inkonzisztensen látja el a rábízott coverage felelősségeket. Időbe telik mire észleli a play-actiont. Rub route-oknál bajban van a gólvonal közelében. Néha nem hatékony útón közelíti a labdát, így egy lépéssel lemarad. Jobban tenné, ha a legmagasabb ponton próbálná elkapni a labdát ahelyett, hogy bevárja a passzt.

Megjegyzések

Az Obi becenév, a teljes neve Henry William O. Melifonwu. Angliában, Londonban született, Massachusettsben nőtt fel. Az öccse Ifeatu idén iratkozott be a Syracuse-ra, ő is DB. Obi középsuliban a focicsapatban running backet és defensive backet játszott, mellete távol- és hármasugró volt. 3-csillagos recruit volt. Szociológia szakon diplomázott. 2012-ben redshirtöt kapott, 2013-ban mind a 12 meccsen kezdő free safety, 70 szerelés, 5 TFL, 2 FF, 1 FR, 5 leütött passz és 2 interception került a statisztikai lapjára, említésre méltó a Scout.com Freshman All-American csapatában, Academic All-AAC válogatott. 2014-ben 11 meccsen kezdősafety, 75 szerelés, 3.5 TFL és 3 leütött passz volt a mérlege. 2015-ben mind a 13 meccsen játszott, 12-szer volt kezdő, 88 szerelés, 2 TFL, 5 leütött passz és 2 interception állt a neve mellett. Végzős idényében mind a 12 meccsen kezdősöprögető, 118 szerelés, 2.5 TFL, 1 FR, 3 leütött passz és 4 interception volt a teljesítménye, All-AAC első válogatott. Nagy és atletikus, talán hiányzik belőle a minőség coverage-ben és az ösztönein is dolgozni kelle ha ő lesz az "utolsó védelmi vonal" egy pass-happy divízióban. Melifonwu hatékony downfield tackler, akit tight endekre is rá lehet állítani, a line of scrimmage közelében megélhet. Football ösztönei nem túl színvonalasak, de a mérete és a vonásai rendkívül csábító lehet olyan csapatoknak, akik tulajdonságok alapján állítják össze a kívánságlistájukat. Leginkább George Ilokával és Kam Chancellorral lehet párhuzamba állítani.

Budda Baker 2. kör

Budda Baker
Egyetem
Washington
Életkor
28 (1996-01-10)
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
195 lb (88 kg)

Erősségek

Roppant robbanékony és heves játékközben. Volt gimnáziumi sprinter akinek a játéksebessége is kimagasló. Blitzelőként valósággal kirobban a szélről. Mindig a labda körül lebzsel, folyton arra vár mikor tud egy gyors sprintel oda ugrani és elütni vagy megszerezni azt. Szép backpedal-al dolgozik és átlós léptei is letisztultak. Megvan benne az az alattomosság, hogy tükrözni tudja a nagyobb területeken történő irányváltásokat. Plusz ösztönök minden cover területen. Képes követni az irányító szemét és olvasni tudja a mintákat, így jól mozog a pályán. Nem dől be a „bait route-onak”. Coverage feladatoknál olyan felzárkózó tehetsége van, mint egy cornerback-nek. Szolid labdaérzék. Kitűnő agresszióval játszik. Keresztül vág az elkapókon, hogy megakadályozza a passzt. A megfigyelők olyan jelzőket használnak vele kapcsolatban, mint a „győztes” és a „remek személyiség”.

Gyengeségek

Alulméretezett safety, kis testtel. Valószínűleg nehezére esne 200 fonttal szaladgálni a profik közt. A tight end-ek rendre elnyomták a slotból indulva. Méretei limitálhatják szerepkörét az NFL-ben. Az agresszív vállal történő ütközései a futókkal jövőbeli egészség problémákhoz vezethetnek. Szerelőként használt ereje a nagyobb futók ellen csak átlagos lesz. Többször is olyan helyzetbe került, ahol nem sikerült elsőnek levinni a futót is abba belekapaszkodva plusz yardokat engedve sikerült csak földre vinni. Kisebb hezitálás amikor üres területen kell gyorsan sprintelnie. Túlbuzgó tud lenni amikor futás ellen kell játszania. Egy kissé nagyobb fegyelemmel kell majd játszania NFL szerelőként.

Megjegyzések

A Budda becenév, Bishard a valódi neve. Középiskolás All-American, söprögetőt és futót játszott, mellette visszahordóként is remekelt, zsinórban 3 bajnoki címet nyert a Bellevue High Schoollal a 3A osztályban. Szintén állami bajnokságot nyert atlétikában végzősként, egész pontosan 100 és 200 méteren. Az iskola egyébként aránylag komoly NFL-gyárnak számít, idejárt David DeCastro (Pittsburgh Steelers OG) és Myles Jack (Jacksonville Jaguars LB) is, utóbbival csapattársak is voltak. 4-csillagos recruit volt, sokáig úgy volt, hogy az Oregonra fog járni, ám a National Signing Day előtti este úgy döntött, hogy mégis marad Washington államban. True freshmanként is minden meccsen kezdő safety, 80 szerelés, 2 TFL, 1 INT, 6 leütött passz, 2 FF és 1 sack került a neve mellé, Freshman All-American a USA Todaynál, a SportsonEarth.comnál és a scout.comnál, említésre méltó az All-Pac-12 válogatottban. 2015-ben 12 meccsen kezdő safety, a Cal ellen nem játszott bokarándulás miatt. 49 szerelés, 1.5 TFL, 2 INT és 7 leütött passz volt a teljesítménye, All-Pac-12 első válogatott lett, említésre méltó az Academic All-Pac-12 csapatban. 2016-ban 71 szerelés, 10 TFL, 2 sack, 2 INT, 6 leütött passz és 1 kiharcolt fumble tette teljessé a statisztikáját, konszenzus All-American, Academic All-Pac-12 második válogatott. Alulméretezett free safety egy linebacker szívével. Baker minden egyes pályára lépésekor érződik a versenyszellem, elit football karaktere átlag feletti robbanékonysággal párosul. Alulméretezettségét ösztöneivel és játéksebességével próbálja elfedni. Tehetsége alapján Pro Bowler potenciálú playmaker safety, de egészségesnek kell maradnia. A stílusa eléggé hasonlít Tyrann Mathieu-éra.

Josh Jones 2. kör

Josh Jones
Egyetem
NC State
Életkor
-
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
220 lb (100 kg)

Erősségek

Prototípus kombinációja a gyorsaságnak és a méretnek. Gyorsulásának és végsebességének hála képes a pálya bármely pontjára eljutni. Plusz atletikus képességek, valamint gyors válaszok. Képes elrejteni a coveraget mielőtt még vissza sprintelne pálya közepére. Mindkét safety poszton van tapasztalata. Könnyed a mozdulataival és egy igazán robbanékony ugró amikor a legmagasabb pontot kell támadni. Megvan a labdaérzéke, hogy elüsse vagy lehúzza a labdát. Fürkésző szemei folyton az irányító szándékát figyelik. Megvan a felzárkózó sebessége, hogy odaérjen a labdákhoz. Kifejezetten agresszív. Rugalmas lábai alig várják, hogy kirobbanhasson és ütközzön valakivel. Az ütközés közben még rátesz egy lapáttal és tovább gyorsul. Jó munkát végez amikor el kell ütni, vagy le kell válni a blokkolókról.

Gyengeségek

Agressziója egy két élű penge, van amikor remekül szolgálja és van amikor ráfázik. Esetlegesen túl forrófejűen érkezik és eltéveszti a célpontot. Jobb egyensúllyal kell játszani amikor szerelést kell végre hajtania. Zóna védekezésben kissé lassan észleli a routekat és szűkíti le a területet. Van, hogy annyira koncentrál az irányítóra, hogy közben elveszti célpontját. Play-action játékkal meglehet téveszteni és ki lehet ugrasztani helyéről.

Megjegyzések

Michiganből származik, középiskolában futót és söprögetőt játszott. 3-csillagos recruit volt, elég sokat variált mire végül úgy döntött, hogy az NC State kommunikáció szakára iratkozik be. 2013-ban redshirtöt kapott, 2014-ben 8 meccsen kezdő strong safety, 56 szerelést és 4 interceptiont jegyzett, utóbbi a 2. legtöbb az ACC-ben ebben az idényben, említésre méltó a CFN Freshman All-American csapatában. 2015-ben 11 meccsen kezdő strong safety, 63 szerelés, 2.5 TFL, 1 INT és 2 leütött passz állt a statisztikai lapján. 2016-ra átmozgatták free safetynek, 109 szerelés, 3.5 TFL, 1 sack, 3 interception, 8 leütött passz valamint 1-1 kiharcolt és megszerzett fumble került a statisztikai lapjára. Jones biztosan egy magasság-tömeg-sebesség prospect, de nem csak fizikai jellemző miatt érdekes safety. Jones hasznos lehet a box safetyt kereső csapatoknak, ugyanis nagy étvággyal ütközik, ugyanakkor sebessége és labdaérzéke miatt mélységi safetyként is rendelkezik azzal a hatótávolsággal, hogy ki tudjon segíteni a vertikális útvonalat futó elkapókra. A nagy probléma vele az, hogy képes-e fegyelmezettebben játszani coverage-ben és a szereléseknél. Képességei alapján jó játékos lehet belőle, aki hosszú ideig megragadhat a kezdőcsapatban. NFL hasonmás: Mike Mitchell.

Marcus Williams 2-3. kör

Marcus Williams
Egyetem
Utah
Életkor
27 (1996-09-08)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
202 lbs (92 kg)

Erősségek

Atletikus és ösztönös high safety. Laza csípő, gördülékeny lábmunka jellemzi backpedalban. Képes akkor is megcsinálni a játékot ha mélyen kell helyezkednie. Jól ismeri fel az irányító szándékát, ebből előnyt kovácsol a dobásnál. Megvan a kívánt sebessége nyílt területen, pillanatok alatt kiér a hashtől az oldalvonalhoz. Egykori kosárlabdázó és magasugró, megvan a rugója és az ütemérzéke is ahhoz, megnyerje az 50-50-es párharcokat. Az elmúlt két szezonban 44-szer vették célba, így szedett össze 10 interceptiont. Szereléseknél is produktív, gondosan befejezi a tackle-t. Futás ellen fellép. Az oldalvonal felé tereli a labdacipelőt, ritkán hagyja, hogy visszavágjanak a pálya közepe felé. Összeszedett lábmunkával, széles terpeszből indítva szerel, így a szerelési hálója szélesebb az átlagosnál.

Gyengeségek

Vékony testalkat, izmot kell rá pakolni. Inkább fineszes safety, mint kemény ütköző. A legrosszabbtól kell tartani ha egy az egyben kell szerelnie. Extrayardokat tud szerezni a labdás úgy, hogy ő rajta csüng. Backpedalból nehezen vált. Előfordul, hogy túlságosan is figyeli az irányító szemmozgását, emiatt manipulálható.

Megjegyzések

Teljes neve Marcus Alan Williams. Kaliforniai gyerek, középiskolában elkapót és defensive backet játszott. 4.0-ás (lehető legmagasabb) volt a GPA-je (ez az amerikai tanulmányi átlag), teljesítette az építőmérnöki felvételit a Utahra, 3-csillagos recruit volt. True freshman szezonjában mind a 13 meccsen játszott, 6-szor volt kezdő FS, 59 szerelés, 1 TFL, 1 INT és 2 kiharcolt fumble került fel a statisztikai lapjára. 2015-ben mind a 13 meccsen kezdő FS, 5 interceptionnel a 2. legjobb lett a Pac-12-ben, mellette 66 szerelés, 2 TFL, 5 leütött passz és 1 megszerzett fumble színesítette a statisztikáját. All-Pac-12 és Academic All-Pac-12 első csapatba választották. 2016-ban 11 meccsen kezdő FS, a UCLA és a Washington elleni találkozókat kihagyta, mert megrándult a térde. Megint 5 interceptiont szerzett, amivel megint 2. lett a Pac-12-ben és megint Academic All-Pac-12 első válogatott lett. 64 szerelés, 1 TFL, 2 FF, 2 FR és 3 leütött passz állt még a neve mellett, All-Pac-12 második válogatott, második csapatos All-American a Pro Football Focusnál. Labdavadász safety, kiemelkedő labdaérzékkel, vonzza a turnovereket. Tud játszani high centerfielderként, ösztöneit kihasználva csap le a dobásokra. Képes levinni a futókat, de nem elég fizikális kombinált safetynek. Az NFL csapatok imádják az atletikus vonásokkal, ösztönökkel és labdaérzékkel rendelkező defensive backeket. Ha jól sikerülnek a draft előtti felmérői (a combine-on az élmezőnyben végzett a két ugrószámban, 3 cone drillben és a 60 yardos shuttle-ben is), előrébb kerülhet a csapatok boardjain. Duron Harmon atletikusabb kiadásban, ugyanúgy használható egyedüli mélységi és páros mélységi safetys felállásoknál, rendszerint jó helyen tűnik fel és nem enged sok nagy játékot.

Marcus Maye 2-3. kör

Marcus Maye
Egyetem
Florida
Életkor
30 (1994-00-00)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
210 lb (95 kg)

Erősségek

NFL kész safety test izmos felépítéssel és hosszú karokkal. Igazán ösztönös játékos, látása átlag feletti, érzi a játékot. A szemét az irányító és az elkapó között oda-vissza mozgatja. Megtalálja az irányító szemmozgása és a cselekedetei között a korrelációt és az ebből következő útvonalat, amire így korán rá tud ugrani. Jól ismeri fel a mintákat emberfogás és zónázás során is. Kezdőjátékosként a felé irányuló passzok több, mint 21 százalékát leütötte vagy interceptiont szerzett belőle. Megvan a sebessége ahhoz, hogy oldalvonaltól oldalvonalig tudjon játszani. Nagy hatósugárban tud szerelni, kitartó, hosszabb üldözésekre is képes a pálya egész területén. Kedveli a posztja fizikális aspektusát. Gyorsan válik le a blokkokról. Szereléseknél a türelme és a gondossága is fejlődött. Megbízható utolsó védelmi bástya.

Gyengeségek

Az ösztönei ellenére 10 touchdown is a lelkén szárad a Floridás évei alatt. Következetlenül követi a labdát. Mélységben gondja van azzal, hogy a labdára és az emberre is figyeljen, elveszti az elkapót. Meccsvideók alapján kissé merevnek tűnik a csípője. Az egyensúlyával gondok akadhatnak, amikor kombinációs útvonalaknál hirtelen kénytelen váltani a csípőjével. Jobban megy neki az, mikor fel kell lépnie a line of scrimmage-hez, mint amikor a sarkán kell játszania. Végzős idényének utolsó 3 meccsét kihagyta kartörés miatt.

Megjegyzések

Melbourne-ben született, de nem Ausztráliában, hanem Floridában. Középiskolában safety mellett futóként is jeleskedett, 4-csillagos recruitként választotta Floridát. 2012-ben redshirtöt kapott, 2013-ban mind a 12 meccsen játszott, 2-szer volt kezdő, 16 szerelés, 1 TFL és 1 interception került rá a statisztikai lapjára. 2014-ben 11 meccsen játszott, 9-szer volt kezdő, safetyként és nickelként is használták, végül 62 szerelés, 3 TFL, 1 interception, 5 leütött passz és 2 kiharcolt fumble jött össze neki. 2015-ben 13 meccsen játszott, 12-n volt kezdősafety, 5 kiharcolt fumble-je a 2. legtöbb volt az országban, mellette 82 szerelés, 1.5 TFL, 2 interception, 6 leütött passz és 2 FR került a statisztikai lapjára, első csapatos All-American a USA Todaynél és a PFF-nél, All-SEC első csapatos a PFF-nél és a Gridiron Nownál. Végzős évében 9 meccsen játszott mielőtt megsérült, 50 tackle, 1 sack, 1 interception és 6 leütött passz jött neki össze, All-SEC második válogatott az AP-nél, az Athlon Sportsnál, a Gridirion Nownál és a PFF-nél. Sokoldalú söprögető egy free safety ösztöneivel és egy box safety fizikalitásával. Downhill játéka virágzó, megvan a sebessége és az ösztöne ahhoz, hogy hatékony legyen single-high és two-deep szerepkörben is. Fizikai jellemzői és intelligenciája miatt akár már pályafutása korai szakaszban is előléphet kezdőnek és mellette erősen hozzá fog járulni a special teamhez is. NFL hasonmás: Glover Quin.

Justin Evans 3. kör

Justin Evans
Egyetem
Texas A&M
Életkor
28 (1995-08-26)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
199 lb (90 kg)

Erősségek

Csodálatos atléta, akit baseball pitcherként, elkapóként és defensive backként is bekerült a hírekbe középiskolásként. Megvan a lába és a csípője is ahhoz, hogy high safetyként könnyedén váltson a backpedal és a megfelelő szögben történő shuffle léptek között. Slot elkapókra jellemző labdaérzék. Elképesztő szenvedéllyel játszik. Jól időzített ugrásainak, kinyújtott karjainak és az alkalmazkodó kezeinek köszönhetően a lehető legmagasabban tudja elkapni a labdát, Jól gyorsul rá a keresztirányú útvonalakra, így megzavarja a passzsávokat. Nagyon jó a robbanékonysága. Agresszív útvonalon közelíti a labdát. Végzősként 4 interceptiont és 8 leütött labdát jegyzett. Gyors, képes bebarangolni széltében a pályát high safetyként. Keresi az ütközést, nem fél a kontaktustól. Szó szerint kiütötte Derrick Henryt az Alabama ellen 2015-ben. Jó technikával szerel, rárobban a célpontjára, addig járatja a lábát, amíg be nem fejezi a szerelést.

Gyengeségek

A szemét nem kiegyensúlyozottan használja, ebben fejlődnie kell. Gondja van azzal, mikor meg kell osztania a figyelmét a labda és az ember között. A második szinttől az elkapók kulcsaira fókuszál, későn látja meg a felé tartó futót. Agresszív természetét profi szinten kihasználhatják play-actionöknél. Ahogy távolodik a line of scrimmage-től, úgy működnek egyre rosszabbul az ösztönei. Inkonzisztensen látja és akadályozza meg a passzokat high safetyként. Jobb egyensúlyi helyzetből kellene kezdenie a harmadik szintű szereléseket. A szíve nagyobb a testénél. A fizikális játékának következményei vannak, nagyobb izomtömegre lesz szüksége ahhoz, hogy a teste ellen tudjon ennek állni. Ha slotban áll fel, a blokkoló tight endek megakasztják, nehezen válik le.

Megjegyzések

Mississippiben nőtt fel. Középiskolából kikerülve a jó híre ellenére nem volt felkapott játékos az egyetemek körében, így a Mississippi Gulf Coast Community College-be íratkozott be. 2 JUCO-év után már 4-csillagos recruitként tartották számon. 2015-ben 12 meccsen játszott, 78 szerelés, 1 TFL, 1 interception és 3 leütött passz volt a mérlege. Végzősként 13 meccsen játszott, 87 szerelés, 5 TFL, 12 levédekezett passz és 1 blokkolt rúgás került fel a statisztikai lapjára, All-SEC második válogatott lett az edzőknél és az AP-nél is. Mindkét évében használták kick returnerként is az Aggiesben, 27.9 yardos karrierátlaga van. Barátságos, halk szavú srácnak tűnik, de lehengerlő ütéseket tud bevinni. Emelt szintű érzéke van ahhoz, hogy sürgősen bemutasson valami izgalmas játékot. Kissé alulméretezett, de megvan a sebessége és extrém fizikális ütköző, akit mélyen és a line of scrimmage közelében is lehet játszatni. Atletikussága és labdaérzéke miatt elképzelhető, hogy néhány csapat slot cornerként is kipróbálná. Függetlenül attól, hogy hol fog játszani, tehetsége alapján átlag feletti kezdőjátékos lehet belőle és potenciális 2. napi (2-3. körös) kiválasztott. NFL hasonmás: Karl Joseph.

John Johnson 5. kör

John Johnson
Egyetem
Boston College
Életkor
-
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
208 lb (94 kg)

Erősségek

Cornerbackként és safetyként is van kezdőtapasztalata. Játszhat mélységi safetyt és védekezhet a slotban is. Csípője laza, átlag feletti mirror and match lábmunka. Könnyedén vált irányt nagy térben. Adekvát ösztönök coverage-ben. Mélységi safetyt játszva árnyékként követi a play alakulását és az irányító tekintetét. Győztesekre jellemző labdaérzék, nagyon jól követi a labdát és a kezei is finomak. Az interceptionök nem csak úgy felé szállnak, hanem maga megy utánuk. Ha cikkcakkban kell haladnia ahhoz, hogy felérjen a futáshoz, akkor is tudja követni a futó mozgását. Aktív lábmunkával, egyensúlyi helyzetből ugrik bele a szerelésbe. Igazi szörnyeteg a special teamben, 30 szerelést hozott össze a legutóbbi 3 szezon alatt a cover csapatokban.

Gyengeségek

Hajlamos tétlen maradni és nem lépni a labda felé, ha ő az utolsó védelmi vonal. Ha kifelé próbálják befolyásolni a mozgását, inkább behátrál ahelyett, hogy előrefelé közelítené a játékot. Kis késéssel szokott váltani a mozgások között. Fizikálisabban kellene szerelnie. Lábaival tompítja az ütközésének erejét. Keresztül kellene hajtania a célpontján, nem szabadna a lábának leállni addig, amíg be nem fejezte a szerelést.

Megjegyzések

Marylandben nőtt fel, a foci- és a kosárcsapatban is ő volt csapatkapitány középsuliban. 2-csillagos recruitként választotta a Boston College-t. True freshmanként 12 mecsen játszott mint CB és special teamer, 4 szerelés, 1 TFL és 1 megszerzett fumble volt a teljesítménye. 2014-ben 8 meccsen játszott, 2 szer volt kezdő, egy karsérülés miatt kihagyta az alapszakasz utolsó 5 meccsét, a Pinstripe Bowlon tért vissza. Végül 25 szerelés, 1 sack és 2 leütött passz jött így neki össze. 2015-ben minden meccsen kezdő, az első 9 meccsen mint SS, az utolsó 3-on pedig mint LCB. 63 szerelés, 3 interception, 2 kiharcolt fumble, 3 leütött passz, 1.5 TFL, 0.5 sack és 1 blokkolt rúgás került a statisztikai lapjára. Az ország legkevesebb yardot engedő védelmének volt a tagja ebben az évben. Végzős évében mind a 13 meccsen kezdő free safety, 77 szerelés, 3 interception, 2.5 TFL, 1 sack, 9 leütött passz, 1 kiharcolt és megszerzett fumble állt a neve mellett. Felfelé szálló ágban lévő védő, akinek megvan a tapasztalata, az atletikussága és a labdaérzéke is ahhoz, hogy mélységi safetyként és emberfogásnál is használható legyen. Johnson átlag feletti módon tudja követni a labdát, finom kezeivel a recieverek ellen is be tudja fejezni a folyamatot az elkapási ponton. Tisztességes méretekkel bír, de nem egy robbanékony szerelő, ugyanakkor a coverage képessége miatt az NFL-ben dolgozó személyek közötti telefonhívásoknak sűrűn témája, akár már pályafutása korai szakaszában kezdő lehet a ligában. NFL hasonmás: Aaron Williams.

Rayshawn Jenkins 5-6. kör

Rayshawn Jenkins
Egyetem
Miami (FL)
Életkor
30 (1994-01-25)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
214 lb (97 kg)

Erősségek

Bele illik a Miami safety sormintába, jó méretekkel és hosszú karokkal rendelkezik, valamint a pályán agresszív magatartással játszik. Végig arra figyel, hogy megbüntesse az elkapókat a pálya közepén és a futókat, akik ellene szeretnék befejezni futásaikat. Megvan a mérete és ereje, hogy hasznos legyen futás ellen a boxban. Széles állásból, a csípőiből robban bele a védőbe szerelőként. Szép munkát végez mikor a kulcsokat kell olvasni, és jól lép fel, hogy betömje a lyukakat. Képes lehet arra, hogy megtartsa a coverage-t a Tight End-ek ellen. Játéksebessége megfelelő ahhoz, amire kérik majd. Képes üldözni és felvenni a versenyt a mély passzoknál. Gimnáziumban volt elkapó és ez jól meglátszik mikor a legmagasabb pontot kell támadnia. Ha pozícióban van finom kezeinek hála képes leszedni a labdát.

Gyengeségek

Nem csinál elég játékot a levegőben. Ösztönei csak átlagosak és route megérzésein is van még mit javítani. Szereti megvárni míg elengedik a labdát és csak utána kezd felzárkózni. High Safety-ként hatástalan mozgás. Túlságosan biztonsági játékot játszik, nem nyomja el a route-okat és nem kockáztat eleget. Átlagos atléta. Backpedalból hamar nyitja ki csípőjét. Az NFL post útvonalak nagy falatnak bizonyulhatnak majd neki. Kissé lomha néha man cover váltásoknál így túl nagy távolságot hagy maga és az elkapó között. Alkalmanként túl forrófejűen érkezik a downhill-re és túl repül a labdás emberen, mivel rossz szögből támad. Bele kell futnia majd az emberébe nem pedig messziről ráugrani.

Megjegyzések

Floridában nőtt fel, 16-an vannak testvérek. Szociológiából diplomázott. Class A állami bajnok volt 110 méteres gátfutásban, mellette QB-t, WR-t, RB-t és DB-t játszott az Admiral Farragut Academy focicsapatában, csapattársa volt Delroy Baker (Indiana RT). 3-csillagos recruitként iratkozott be a U-ra. True freshman évében 10 meccsen játszott DB-ként, a USF és a Duke ellen kezdett is, 27 szerelés, 3 leütött passz és 1 interception volt a mérlege. 2013-ban 13 meccsen játszott, 12-n kezdő safety, 46 szerelés, 1 TFL, 5 leütött passz és 3 interception került a statisztikai lapjára. A 2014-es szezon előtt súlyzózás közben összeszedett egy porckorongsérvet, amit műteni is kellett, redshirtöt kapott erre az évre. 2015-ben 13 meccsen játszott, 7-szer volt kezdő, 52 szerelés, 2.5 TFL, 1 megszerzett fumble, 4 leütött passz és 3 interception volt a teljesítménye. Végzős évében 13 meccsen játszott, 12-n kezdő, 76 szerelés, 4.5 TFL, 1.5 sack, 7 leütött passz és 2 interception került a neve mellé, említésre méltó az All-ACC válogatottban ACSMA szerint. Ő a parancsnok hátul, mára maga a jelenléte agresszív, Jenkins imádott a "The U" csapatában játszani, minden pályára lépésekor igyekezett tisztelegni az iskola söprögető hagyományai előtt. Ösztönei és zárkózási robbanékonysága csak átlagos, meg kell majd harcolnia a pályára kerülésért, two-deep safetys felállásoknál kerülhet pályára, illetve képességei alapján talán a boxban is használható.