Prospect ismertetők


Jonathan Allen 1. kör

Jonathan Allen
Egyetem
Alabama
Életkor
29 (1995-01-16)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
286 lb (130 kg)

Erősségek

Kitűnő iskolát kapott az Alabama edzői stábjától, technikája profi szintű a játék minden fázisában. Kívül és belül is tud játszani. Elsőrangúan birkózik a kezeivel, képes kontrollálni az ellenfél csuklóit és alkarjait is köszönhetően annak, hogy inkább a kezének a pontos elhelyezésére koncentrál a vad csapások helyett. Pass rusherként számos megközelítést ismer. Kitűnő atletikus képességei vannak, csípője laza. Egyszerre képes koordinálni a kezeit, a lábait és csípőjét, hogy kívülről megkerülje a tackle-öket. Megvan az ereje és a fürgesége is ahhoz, hogy keresztülvágjon a gyenge állásban lévő guardon. Mindkét kezével tudja a club move-ot, így meg tudja gyengíteni a blokkolót kifelé. Konzisztensen hozta a nyomást és a sackeket, annak ellenére, hogy a védősnapek kevesebb, mint felén volt pályán. Futás ellen éber. Gyorsan megtalálja a mesh pointot zone readeknél, ekkor kezdi meg a labda üldözését. Szélső futások ellen erős. Megvan a sebessége ahhoz, hogy lezárja a hátoldali visszavágásokat. A lába sosem áll le. Vezető alkat, edzésen akár erősebb hangon is hajlandó kijavítani a csapattársai hibáit. Külső linebackerként érkezett az Alabamára, nyílt területen ez a mai napig meglátszik a futómozgásán.

Gyengeségek

A csapatok magasabb játékosokat keresnek defensive endnek. A karja nem túl hosszú, a kéz elhelyezési versenyben küszködhet a hosszú karú NFL tackle-ökkel szemben. Tömegben időről időre el tudják nyelni a falemberek. Ha belülre akarják mozgatni, akkor izmot kell rá pakolni. Nem olyan a felépítése, hogy kettőzések ellen is megéljen. Oldalirányban nem kellően fürge és robbanékony ahhoz, hogy külső futásnál a gyorsabb futók ellen tudja tartani a containt, amikor defensive endet játszik. 1-gap sémában kérdéses, hogy mennyire lenne hasznos, kevés szerelése volt a line of scrimmage túloldalán. Előnybe kerülhetett amiatt, hogy sok NFL-szintű tehetséggel játszott együtt.

Megjegyzések

Virginiában nőtt fel, középiskolás All-American, 5-csillagos recruit volt. True freshman szezonjában csere defensive end, beverekedte magát a rotációba, 13 meccsen játszott, 16 szerelés, 0.5 sack, egy kiharcolt fumble és 1 irányító siettetés került a neve mellé. 2014-ben már csapata egyik playmakereként volt számon tartva, mind a 14 meccsen játszott, 12-szer volt kezdő, 11.5 TFL, 5.5 sack, 33 szerelés, 7 irányító siettetés volt a mérlege, az Arkansas ellen blokkolt PAT-t, így nyert a csapata 1 ponttal, All-SEC első válogatott lett az AP-nél. A 2015-ös, bajnoki címmel végződő idényben mind a 14 meccsen kezdő, 12 sack, 36 szerelés, 14.5 TFL, 4 leütött passz és 6 irányító siettetés került a statisztikai lapjára, All-SEC első válogatott az edzőknél és az AP-nél. Végzős évében csapatkapitány, 69 szerelés, 16 TFL, 10.5 sack, 3 FR, 15 irányító siettetés, 2 leütött passz és 1 blokkolt FG került a neve mellé. Egyhangúlag választották az All-American válogatottba, az Év Védője az SEC-ben, övé lett a legjobb egyetemi védőnek járó Bronko Nagurski Trophy és Chuck Bednarik Award, valamint a legjobb defensive endnek járó Ted Hendricks Award. 28.5 sackkel 2. az Alabama örökranglistáján, egyedül a Pro Football Hall of Fame tag Derrick Thomas előzi meg. Kimagasló vezető és atléta, aki kívülről és belülről is képes támadni az irányítót. Passz és futás ellen egyaránt jól teljesített, köszönhetően az erejének, az agilitásának, az elit kézhasználatának és a kiváló lábmunkájának. Talán nem a legegyértelműbb néhány csapat számára, hogy illik-e teljes munka idős tackle-nek belülre, de a tehetségének tromfolnia kellene a mérete körüli aggodalmakat. Allen valószínűleg 1. körös választott lesz, akiben Pro Bowl potenciál lakozik. NFL hasonmás: Fletcher Cox.

Malik McDowell 2. kör

Malik McDowell
Egyetem
Michigan State
Életkor
27 (1996-06-20)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
295 lb (134 kg)

Erősségek

Képes szűk helyeken is átcsúszni, ráadásul a karjai is hosszúak, teste pedig hajlékony, így meg tudja zavarni a blokkolókat. Ijesztő kombinációja a méretnek és az atletikusságnak. Erőből és robbanékonyságból is képes megverni a blokkolókat, amennyiben a lábmunkája rendben van. Kellően erős az alsóteste ahhoz, hogy kontaktus útján is összenyomja a zsebet. Elképesztő mennyiségű ki nem használt potenciál lakozik benne. Kezei gyorsak és erősek pass rushban. Képes edge rusherként is támadni, ismeri a club, a swim és a pet move-ot is. A zseben lyukat ütő bull rusht tud indítani. Súlypont áthelyezéssel fenn tudja tartani az üldözést még mobilis scrambling irányítók ellen is. Hosszú karjai és játéksebessége miatt a külső futásokat el tudja nyomni még mielőtt azok kiérnének a pálya szélére. Hatósugara elit. Oldalirányú mozgása robbanékony és fürge. Képes volt egyik gapből a másikba ugrálni a Sparty slanteket alkalmazó védőfrontjában. Szörnyen nehéz lesz cross blockkal feltartani amint megtanult játszani a posztján. A védőfel szélén és belsejében is van tapasztalata.

Gyengeségek

Lábmunkája és technikája rendetlen. Inkonzisztens magasságban játszik és az egyensúlya is ingadozó. Nehezen tartja távol a lábára irányuló blokkokat, túl sokszor végzi a földön. Szűk 3-pontos beállásból indul belül, down blockok és duplázások ellen küszködik. Túl gyakran takarítják el a rábízott gapből. Magasan lévő súlypontja miatt időnként kihívást jelent neki a védőfal belsejében játszani. Képes hajlított térddel játszani, de hagyja, hogy túl magasra kerüljön a vállvédője, így nem tudja a legjobbját nyújtani. Nem használja ki következetesen a hosszú karjait. Természetes jellemzői miatt jobban kell kontrollálnia a támadási pontot. Ütnie és irányítania kellene a blokkolókat ahelyett, hogy rájuk dől. A statisztikái nincsenek összhangban a tulajdonságaival és a tehetségével. A megfigyelők aggódnak a munkamorálja és a vezetői képességei miatt.

Megjegyzések

Michiganben nőtt fel, 5-csillagos recruitként választotta az MSU szociológia szakát. True freshmanként mind a 13 meccsen pályára lépett mint DT, 15 szerelés, 1.5 sack és 4.5 TFL volt a termése, Freshman All-American lett az FWAA-nél. 2015-ben 14 meccsen játszott, 41 szerelés, 4.5 sack, 13 TFL, 2 FF és 1 INT került a statisztikai lapjára, All-Big Ten első válogatott az ESPN.comnál, bekerült a CampusInsiders.com All-Sophomore első csapatába. 2016-ban 9 mérkőzésen játszott, 5 meccsen kezdő NT, 3 meccsen kezdő DE. A BYU elleni mérkőzés első félidejéről el volt tiltve az Indiana ellen összeszedett targeting büntetése miatt. Az alapszakasz utolsó 3 találkozóját bokasérülés miatt kihagyta. 34 szerelés, 1.5 sack és 7 TFL állt a neve mellett, All-Big Ten első csapatos az AP-nél és Phil Steele-nél, második csapatos All-American az SI.comnál és a CBS Sportsnál. Megvannak ugyanazok a fizikai tulajdonságai és képességei, mint Arik Armsteadnek vagy DeForest Bucknernek, de nem ugyanaz a football karakter. McDowell nem volt kellően produktív belső falember, előnyt kovácsolhat abból, ha defensive endként használják akár 3-4-es akár 4-3-as védelemben. McDowell nyers, de ha megvillan, az szinte vakít. McDowell egy robbanékony, felemelkedőben lévő prospect All-Pro potenciállal, ha belenő a saját testébe és elvégzik vele a szükséges edzésmunkát.

Chris Wormley 2. kör

Chris Wormley
Egyetem
Michigan
Életkor
30 (1993-10-25)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
298 lb (135 kg)

Erősségek

Szépen felépített, tetőtől talpig vaskos alkat. Természetesen hajlik, és méretéhez képest könnyedén mozog és eléggé agilis. Van tapasztalata a fal belső és külső oldalán is. Alacsonyan és agresszívan robban ki a snap pillanatában. Képes bullrusht generálni úgy, hogy a sebességét erőbe vezeti át. Arm-over és spin mozdulatokat is bemutatott már mérkőzések közben. Remek technikával dolgozik a támadás pontján. Erős, meghatározó játékos a szélen, megvan a megfelelő emelőereje, kezei nagy terjedelmen mozognak, és képes lehorgonyozni. Üldöző sebessége plusz szerelési hatósugarat biztosít neki. Képes gyorsan a vonalhoz érni és visszaszorítani a cutback útvonalakat. Kitűnű egyensúlya van, nagyon ritkán került a földre. Áttudja verekedni magát az újonnan felállított blokkokon, amikor a gapeken keresztül támad. Fegyelmezett hozzáállás. Tisztában van a jet sweep (mikor az elkapóból lesz a futó) és counter játékokkal és reagál is rájuk. Folyton tanulmányozza a játékot és egy akaratos vezér.

Gyengeségek

Nem elég hajlékony amikor az alapállásból robban ki. Edge rusherként első két lépése nem elég gyors. Későn reagál a play fake játékokra és általában elsieti a dolgokat. Passzsiettetőként gyorsabban kell használnia a kezeit. Több időt tölt a blokkolóval, mint az elvárt volna, hamar kell majd elszakadnia tőlük. Üldözési törekvései elég ingadozók, van, amikor mindent belead és van amikor ellazsálja a feladatot. Ahhoz, hogy véglegesen középre mozgassák nem biztos, hogy megvan a kellő lehorgonyzási technikája. Az NFL támadófalemberek sokkal felkészültebbek lesznek Wormley nyers erejével szemben. Lábait folyamatosan használnia kell, akkor is amikor épp szerel.

Megjegyzések

Teljes neve Christopher Keith Wormley. Toledoban nőtt fel, gyerekkorától Wolverines szurkoló, így nem volt kérdés, hogy mikor 3-csillagos recruitként ösztöndíjat ajánlott neki a Michigan, akkor hozzájuk fog csatlakozni. Középiskolában a Toledo NT-je, Marquise Moore volt a párja a védőfalban, ahol Storm Norton (Toledo LT) ellen gyakorolhattak, tagja volt még ennek a csapatnak Nick Holley (Kent State QB) is. Wormley a foci mellett atletizált és kosarazott is. Sportmenedzsment szakon szerzett diplomát a Michiganen. 2012. augusztusában a nyári edzőtábor alatt elszakította az ACL-jét, így medical redshirttel indította egyetemi karrierjét. 2013-ban csere DL, 19 szerelés, 4.5 TFL, 2.5 sack, 1 leütött passz és 1 megszerzett fumble került a statisztikai lapjára. 2014-ben 12 meccsen játszott, 6-szor volt kezdő, 21 szerelés, 5 TFL és 3 sack volt a mérlege. 2015-ben 13 meccsen játszott, 10-szer volt kezdő a védőfalban, 43 szerelés, 6.5 sack, 14.5 TFL, 1 kiharcolt fumble és 1 leütött passz állt a neve mellett, Academic All-Big Ten válogatott lett. Végzősként csapatkapitány, mind a 13 meccsen kezdő DE, 40 szerelés, 6 sack és 9 TFL volt a teljesítménye, All-Big Ten első csapatba szavazták az edzők, második csapatos All-American a Sporting Newsnál. 3 évig volt kezdő, kitűnő személyiség az öltözőben, igazi vezető. Wormley mérete és atletikussága fel fog tűnni azoknak a csapatoknak, akik korai downokon nagy és erős, szélső futás ellen fizikális endet keresnek, akit később passz ellen beljebb lehet tolni. Némi edzői rábeszéléssel kifinomultabb megközelítésű pass rusher is lehetne, de még nem az. Mérete, atletikussága és sokoldalúsága miatt már pályafutása korai szakaszában is kapni fog játékidőt, idővel kezdőjátékossá is válhat. NFL hasonmás: Stephon Tuitt.

Dalvin Tomlinson 3. kör

Dalvin Tomlinson
Egyetem
Alabama
Életkor
-
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
310 lb (141 kg)

Erősségek

Hosszú karok, van erő a nagy kezeiben. Gyorsan visz be megrendítő ütés a blokkolókat, majd ezt kontrolláltan megismétli. Jó érzékkel dolgozik kettőzések ellen. Széles és erőteljes csípője és az erős lábai segítenek a lehorgonyzásban down blockok ellen. Tudatossága és ereje révén össze tudja szorítani a rábízott gapet. Megtartja a two-gap felelősséget egészen addig, amíg el nem jön a szerelés ideje. Nem sokáig időzik a blokkokon. Konzisztensen válik le. Gyorsan lokalizálja a labdát. Felismeri, hogy az adott formációból merre indulhat a futás. Hosszú oldalirányú lépései miatt nehéz elérni, előnyt szerez a blokkolóval szemben. Minőségi motorral és erőbedobással játszik. A rábízott területen kívül is úgy üldöz, mint aki azt várja, hogy neki kell megcsinálnia a játékot. Hajlandó volt elvégezni a piszkos munkát az Alabama twisteket alkalmazó védelmi sémájában. Kiválóan foglalja le mindkét blokkolót twisteknél. Aktívan próbál sáncolni a passzsávokban.

Gyengeségek

Csak egy szezonban játszott többet a csapata védelmi snapjeinek 45 százalékánál. Magasan jegyzett prospectek vették körül, így rá kevesebb figyelem jutott. Lassan reagáló védő, akiből a snap után a semleges zónában hiányzik a fürgeség. Pass rush sikereinek nagy részét twistek, frontbéli játszmák révén aratta. Passz ellen megjósolhatóan rohamoz és bull rusherként nem tolja be eléggé a zsebet.

Megjegyzések

Szülei már meghaltak, állítása szerint a napi motivációt édesanyja szavaiból és tetteiből meríti. Georgiában nőtt fel, háromszoros állami bajnok bírkozó volt középiskolában, mellette ő volt a Henry County High School soccercsapatának kapusa. A suli védelmében Tomlinson mellett a Kent State kétszeres All-MAC válogatott DE-je, Terence Waugh volt a húzónév. Jó tanuló volt, a Harvardtól is kapott ösztöndíjajánlott, de a futballpályán mutatott sikerei miatt az Alabamát választotta, 4-csillagos recruit volt. Végzős középiskolásként soccer közben elszakította az ACL-jét, emiatt 2012-ben redshirtöt kapott. 2013-ban csak 4 szerelés került a statisztikai lapjára, ugyanis a Virginia Tech elleni szezonnyitón elszakította a másik ACL-jét. 2014-ben része a rotációnak a védőfalban, 14 meccs alatt 22 szerelés, 2 sack, 5.5 TFL és 2 irányító siettetés jött össze neki. 2015-ben első számú csere a bajnokcsapat védőfalában, 6 leütött passzával az egység legjobbja is volt, mellé 34 szerelés és 4 irányító siettetés is társult. Végzős évében volt a legdominánsabb, 62 szerelés, 3 sack, 7 irányító siettetés, 4 leütött passz, 5.5 TFL és 1 kiharcolt fumble volt a teljesítménye. Prototípus Alabama defensive tackle, aki befolyással, erővel és technikával nyeri a párharcait. Tomlinson képes a tackle-ök közötti futásoknál leválni a blokkokról és mellette hatalmas testi erővel bír, így sokféle védelmi sémában alkalmazható. Valószínűleg azért fogják draftolni, hogy elnyomja a futást, de sok tapasztalatot szerzett az Alabama stunt- és twist-orientált védelmében, egy hasonló koncepciót alkalmazó profi csapatnál harmadik downokon is használható játékos lehet. Tomlinsonnak megvan az esélye arra, hogy már pályafutása korai szakaszában kezdőjátékos legyen, ha ez nem is jön össze attól még rotációban már azonnal bevethető. Johnathan Hankinséhez hasonlít a játéka, nála kézhasználatban jobb is, ám kevésbé mozgékony.

Montravius Adams 3. kör

Montravius Adams
Egyetem
Auburn
Életkor
28 (1995-07-24)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
304 lb (138 kg)

Erősségek

Alacsonyan jön ki alapállásából és remek robbanékonysággal teszi mindezt. Mint egy rugó, úgy robban bele a gapek-be és folyamatos nyomás alatt tartja a guard-okat és megosztja a double team-eket. Rendszeresen ő az első aki a semleges zónába ér. Igazi rombolást képes végezni mikor a gapek-ben dolgozik. Termetes lábai vannak, és kellően vastag vádlival és csípővel rendelkezik. Erős lábainak hála át tud rohamozni a blokkolók vállain és odaérni a backfield-re. 2016-ban mintha jobban pörgött volna a motorja mint előtte egy évvel. kitartóan üldöz a backside-ról. Némi bull rush potenciál is rejlik benne, ha vállait megfelelően alacsonyan tartja.

Gyengeségek

Hamarabb támad a fejével miközben szemei még mindig a földet figyelik, így szem elől téveszti a játékot. Nem használja eléggé kezeit, hogy tisztán tartsa magát. Ha two gap- tackle szerepkörben és értékes akar lenni, akkor fejlesztenie kell ütésein és jobban ki kell nyújtania kezeit. Leragad a blokkoknál és küszködik a leválásokkal. Rövid lépkedő limitált oldalirányú hatékonysággal passzsiettetés közben. Aktív rusher azonban nem sikerül mindig terhelni a széleket. Alulteljesítőként is megbélyegezték néha. Megvan a tehetsége de sokkal következetesebben kell játszania hozzá.

Megjegyzések

Vienna, Georgia szülötte, a Dooly County High Schoolban csapattára volt a Houston Texans elkapója, Keith Mumphery. Adams 5-csillagos recruit volt, a Clemson ajánlott neki először ösztöndíjat, így mellettük köteleződött el egészen a National Signing Dayig, ahol az Auburn mellett döntött. True freshman évében 13 meccsen játszott, 20 szerelés, 1 sack és 1.5 TFL volt a teljesítménye, Freshman All-American a 24/7 Sportsnál. 2014-ben 13 meccsen játszott, 10-szer volt kezdő, 43 szerelés, 3 sack, 8 TFL, 1 interception és 1 megszerzett fumble volt a mérlege, említésre méltó a College Football News Sophomore All-American csapatában. 2015-ben 44 szerelés, 2.5 sack, 3 TFL, 2 kiharcolt fumble és 1 leütött passz került neve mellé. Az SEC média, az Athlon és a CFB Matrix is All-SEC harmadik csapatba választotta. Végzős évében 44 szerelés, 4.5 sack, 8.5 TFL, 1 FF, 2 FR, 2 leütött passz és 1 interception színesítette a statisztikai lapját, második számú All-American válogatottba tette az AP, az AFCA és a CBS Sports. Adams csalódást okozott a megfigyelőknek azzal, hogy "átsétálta" a junior szezonját, hiányzott belőle a szenvedély, ami meg is látszott a produkcióján. A legutóbbi évben már lényegesebb nagyobb konzisztenciát lehet az erőfeszítéseiben felfedezni, ennek megfelelően jóval gyakrabban vendégszerepelt a backfielden. A snap után szét tudja bomlasztani a zsebet, de nem az a típusú játékos, aki hamar összeszedi magát, ha a játék elején megverték. Gapeket támadó védelmekben lehet rotációs defensive tackle, de nem valószínű, hogy sokat tudna hozzátenni pass rusherként. Leggyakrabban Jonathan Babineauxhoz szokták hasonlítani.

Larry Ogunjobi 3-4. kör

Larry Ogunjobi
Egyetem
Charlotte
Életkor
29 (1994-06-03)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
305 lb (138 kg)

Erősségek

Alacsonyan tartja testsúlyát és impresszív erő halad keresztül a csípőin. Megnyeri a versenyt a blokkoló ellen, így ő tudja először bevinni az első ütést. Csípője egy feltekert rugóra hasonlít, ami azonnal belerobban az ellenfélbe és lehengerlő ütésekkel rohamozza azt. Lépéselőnnyel támad. Képes kimozdítani azokat a blokkolókat, akiknek problémái akadnak a lehorgonyzással. Plusz atletikus adottság, hogy tükrözze a labdacipelőt amikor már észrevette. Megvan a sebessége nyitott területen való üldözéshez. Fontos szereléseket csinál a vonal másik oldalán. Kezei gyorsak és erősek. Megvan az ereje és az egyensúlya, hogy keresztül harcolja magát az újra felállított blokkokon és megtartsa útját az irányítóhoz. Erős jobb kezét használja, hogy félre lökje a blokkolók ütéseit és átcsússzon a backfieldre. Folyamatosan fejlődött mint passzsiettető és feladhatja a leckét egy kevésbé képzett falembernek. Összenyomja a zsebet a bull rush technikájával. Nagyon kevés időt tölt a földön. Intelligens, négy évig volt az Athletic Director's Honor Roll nevek között.

Gyengeségek

Nagyon átlagos felépítésű egy belső védőfalemberhez képest. Folyamatosan pakolt magára plusz súlyt, de még így is kell rá majd némi több kiló. Átlag alatti karhossza miatt kiemelten fontos, hogy Ő érjen a blokkolóhoz először. Néha azért elnyomják a nagyfiúk. A nagydarab guardok, akiknek hosszú kezei vannak kizökkenthetik a ritmusából és átvághatják számításait. Ha sacket szimatol túlpörög kissé, és túlfutja az irányítót néha. Sokkal hatékonyabb lenne, ha fegyelmezettebb szögekből támadna.

Megjegyzések

Teljes neve Olumide Larry Ogunjobi. Szülei nigériaiak, de ő már Greensboroban, Észak-Karolinában született. A Charlotte-on töltött ideje alatt informatikusi és biológusi diplomát is szerzett (agyal rajta, hogy az orvosit is elkezdi), többször olvasta a Bibliát. Másodéves középiskolásként kezdett focizni, 2-csillagos recruit volt. 2012-ben redshirtöt kapott azon oknál fogva, hogy a Charlotte csak következő szezontól kapcsolódott be az egyetemi bajnokságba. 2013-ban mind a 11 meccsen kezdő nose tackle, 42 szerelés, 9.5 TFL, 2.5 sack, 10 irányító siettetés és 2 leütött passz került a statisztikai lapjára, Ő viselhette a megtisztelésnek számító 49-es mezt a Charlotte 49ers történetében, ő szerezte az iskola történetének 1. TFL-jét, a collegesportsmadness.com FCS All-Independent első válogatottba jelölte. 2014-ben is mind a 11 meccsen kezdő, 48 szerelés, 11.5 TFL, 5 sack, 1 megszerzett fumble, 10 irányító siettetés és 2 leütött passz volt a mérlege. 2015-ben már egy osztállyal feljebb vitézkedett a 49ers, Ogunjobi mind a 12 meccsen kezdő volt, csapatkapitány 62 szerelés, 14.5 TFL, 2.5 sack, 3 irányító siettetés és 1 blokkot rúgás volt a mérlege, All-Conference USA második válogatott. Végzős évében mind a 12 meccsen kezdő, 65 szerelés, 13.5 TFL, 3 sack, 10 irányító siettetés, all-Conference USA első csapatos az edzőknél (az iskola történetében ő az első), a Pro Football Focus run-stop % mutatójában a legjobb volt az NCAA-ben. Az egyetlen játékos, aki az iskola történetének mind a 46 meccsén kezdő volt, az egyetem első Senior Bowl meghívottja, iskolarekorder szerelések (217), tackle for lossok (49), sackek (13) és irányító siettetések (33) számában. Ogunjobit látva az az érzése az embernek, mintha egy nyersebb verziójú Sheldon Rankinst látna, kicsit kevésbé hatékony mozgással. Rankinshez hasonlóan Ogunjobi is a fürgeségét, az erős kezeit és a befolyást használja arra, hogy ellensúlyozza átlagos méretét. A mérete és az átlag alatti karhossza miatt néhány csapatnál nem fognak elájulni tőle, de mások, akik olyan a zsebet szétbomlasztó, a backfieldre odaérő, nyomást generáló defensive tackle-öket kívánnak a csapatukba, közelről fogják tanulmányozni. NFL kezdő potenciállal bír.

Jaleel Johnson 3-4. kör

Jaleel Johnson
Egyetem
Iowa
Életkor
29 (1994-07-12)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
316 lb (143 kg)

Erősségek

Gyors a lába és a motorja is átlag feletti. A snap után korán beér a semleges zónába. Gyorsulás közben erőteljes ütéseket visz be a blokkolónak a támadási ponton. Maximalizálja a karhosszát. Hosszú karjaival lökéseket, egykezes ütéseket visz be a blokkolónak, aki így nem tudja lezárni a blokkot, ellenben Johnson bull rusht generál. Laza csípője és hajlékony felsőteste playmaker eszköz. Energikusan játszik, kiadja magából, ami benne van. Nem fogsz olyat látni, hogy rádől egy blokkra, hogy pihenjen egy kicsit. Passz- és futójátéknál is folyamatosan járatja a lábait és a kezeit, hogy jobb pozícióba kerüljön. Pass rush-hoz megvannak a képességei és az erőfeszítésével sincs gond. Tehetségesen vált irányt, ami nehézséget okoz a robotoló guardoknak. Egyik legjobb mérkőzését a harmadik kiemelt Michigan elleni upsetkor játszotta.

Gyengeségek

Túl egyenesen áll a támadási ponton. Szűk terpeszben, emelkedett vállvédővel játszik, így kettőzések ellen akadnak problémái. Talán nincs meg benne a szükséges lehorgonyzási képesség, hogy belül játsszon two-gap sémában. Kontaktus során az egyensúlya átlag alatti. Minőségi down block ellen nem tud következetesen visszavágni. Testének középső része kissé erőtlen, karjai nem elég vastagok. Korlátozott mennyiségű tackle for loss. Kissé lassan ismeri fel a screen passzokat.

Megjegyzések

Brooklynban töltötte a gyerekkorát, de a szülei Chicagoba küldték, hogy a középiskolai éveit töltse a nagynénjénél. Az első három évet a St. Joseph's High Schoolban töltötte (Cameron Meredith Chicago Bears WR társaságában), majd utolsó évét a Montini Catholic High School színeiben töltötte Jordan Westerkamppel (Nebraska WR) egy csapatban. 4-csillagos recruitként választotta az Iowát, szociológiából diplomázott. 2012-ben redshirtöt kapott, 2013-ban 7 meccsen kapott szerepet, 1 szerelésre futotta az erejéből. 2014-ben továbbra is cserejátékos, de már mind a 13 meccsen kapott lehetőséget, 11 szerelés, 2.5 TFL és 1 sack volt a teljesítménye. 2015-ben mind a 14 meccsen kezdő DT, 45 szerelés, 5.5 TFL, 4 sack, 1 leütött passz és 1 megszerzett fumble állt a statisztikai lapján, említésre méltó az edzők és a média All-Big Ten válogatottjában. Végzős évében előrelépett, 55 szerelés, 10 TFL, 2 leütött passz és 7.5 sack állt a neve mellett, All-Big Ten első válogatott lett. Aktív defensive tackle, motorja és atletikussága alapján az NFL-ben is produktív lehet. Johnsonnak nincs meg a funkcionális lehorgonyzása, így a run-stuffert kereső csapatoknál nem jön számításba. Ugyanakkor az erőbedobása, a gyors lába és a kézhasználata miatt pass rusherként lehetőséget kellene kapnia. Johnson tehetsége alapján kezdő three-technique lehet egy penetrationre alapozó védőfrontban, újoncként pedig harcban lesz a rotációs snapekért. Nem is olyan régen adott az Iowa egy hasonló stílusú játékost a ligának Mike Daniels személyében, Johnson pedig nála jobb fizikai tulajdonságokkal bír.

Carlos Watkins 3-4. kör

Carlos Watkins
Egyetem
Clemson
Életkor
30 (1993-12-05)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
309 lb (140 kg)

Erősségek

Atletikus nagy ember. Jól mozog egy belső falemberhez képest. Twisteknél, stuntoknál használták a Clemson védőfrontjában. Oldalirányú mozgása és agilitása jó, ez problémákat okoz a reach-blockkal próbálkozó támadó falembereknek. Mindig készen arra, hogy kiüsse a labdát, általában az ő keze sül el először. Üldözési robbanékonysága a line of scrimmage környékén megnehezíti a visszavágni szándékozó futók dolgát. Ha az irányító elkezdi felfelé húzni a karját, abbahagyja a pass rush-t és próbálja sáncolni a passzsávot. Nose-t és 3-technique-et is játszott a Clemsonon. Lényegesen hatékonyabb játékos, ha rotáció segítségével frissen tartják. Jól ismeri fel a screeneket, tudatosan játszik ellenük.

Gyengeségek

Felsőtestén van a tömegének többsége, túlsúlyos a dereka környékén, alsóteste vékonyabb. Az Alabama erőteljes kettőzései ellen nehezen vetette meg a lábait és állt ellen. Ahogy halad előre a snap, úgy kerül egyre feljebb a vállvédője. Erős guardok a vállvédője alá kerülve kifordíthatják a gapből. Játékának minősége gyorsan csökken ha fárad. Pass rusherként ha nem szerez korán előnyt, nem faktor. Rusherként nincsenek minőségi counter move-jai. Agresszívebbnek kellene lennie a támadási ponton, hamarabb kellene leválnia a blokkokról. Motorja hullámzó. Több robbanékonyság, váratlan elem kellene a játékába.

Megjegyzések

Decemberben diplomázott szociológiából. Unokatestvére Dane Rogers DE, csapattársa volt Clemsonon, augusztusban transzferelt a North Carolina A&T-re, öccse Tray Watkins pedig a South Carolina State defensive endje. Észak-Karolinában nőtt fel, kosarazott is középiskolában, 21 pontos, 10 lepattanós átlaggal bírt, 4-csillagos recruit volt. 9 meccsen játszott true freshman évében, 16 szerelés, 1 TFL és 3 QB pressure került a neve mellé. 2013-ban 3 meccsen játszott, 1-szer volt kezdő, 11 szerelés, 1.5 TFL és 1 TFL volt a teljesítménye mielőtt szeptember 21.-én autóbalesetet szenvedett, amiben a sofőr, aki az unokatestvére volt meghalt, Watkinsnak pedig vérrög képződött mindkét lábában, így medical redshirtöt kapott. 2014-ben visszatért, 11 meccsen kapott lehetőséget mint cserejátékos, 13 szerelést, 2 TFL-t és 4 QB pressure-t produkált. 2015-ben 15 meccsen játszott, 14-szer volt kezdő, 69 szerelés, 8 TFL, 3.5 sack, 8 QB pressure és 1 interception volt a mérlege, All-ACC első válogatottba került a médiánál. Végzős évében a bajnokcsapat kapitánya, 15 meccsen kezdő, 82 szerelés, 13.5 TFL, 10.5 sack, 13 QB pressure és 4 leütött passz színesítette a statisztikáját, a 10.5 sack a legtöbb, amit valaha egy Clemson defensive tackle elért, All-ACC első válogatott a média és az edzők szerint, első csapatos All-American a CBS Sportsnál. Watkins nem olyan konzisztensen bomlasztja a zsebet, mint azt a statisztikái sugallnák, de elég fürge és erős ahhoz, hogy többféle szerepkörben is lehessen használni, így top 100-ba várt prospectnek számít. NFL hasonmás: Sylvester Williams.

Caleb Brantley 3-4. kör

Caleb Brantley
Egyetem
Florida
Életkor
29 (1994-09-02)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
307 lb (139 kg)

Erősségek

Kompakt test megfelelő izomtömeggel és vastagsággal a karján és a lábán is. Óriási ereje van játék közben, képes a guardokat a csípőjéből nyert nyomatékkal kimozdítani. Sikerre éhesen, szenvedélyesen játszik. Képes megvetni a lábát és ellenállni a duplázásnak. Ha időben kapja el a snapet, vége a játéknak. Kezdeti fürgeségét és erejét kihasználva bejut a gapbe, bármilyen blokkolási kísérleten átrágja magát, arrébb tessékeli a blokkolókat. Azt akarja, hogy a blokkoló érezze a kezdeti ütésének az erejét. A blokkokról leválva mindig a játék irányába halad tovább. Tehetségesebb pass rusher annál, amit a sackszáma mutat. Gyors ütésével megnyitja az utat a blokkoló külső oldala felé, éket verve így a zseben. Hatékonyan mozog, nincs felesleges mozdulata. Ha egy az egyben próbálják megállítani, azt tiszteletlenségnek veszi.

Gyengeségek

Csak egyenes vonalban szeret mozogni és kissé alulméretezett. Elképzelhető, hogy további tömeget kell felszednie. Nincs meg az oldalirányú fürgesége és agilitása ahhoz, hogy twistekből generáljon nyomást. Nem egy dinamikus pass rusher. Hozzá kell adnia valamiféle kontramozgást az eszköztárához arra az esetre, ha nem boldogul erőből. Bizonyítania kell, hogy tudja kezelni a késleltetett snap countot. Mély rotációnak volt a tagja a védőfalban, rendszerint frissen került a pályára. Sackeket és tackle for lossokat vét el azért, mert nem elég hosszú a karja ahhoz, hogy konzisztensen befejezze a játékot, ha a közelben van. Kitalálni próbálja a snap countot. Az utóbbi két szezonban összesen 10 offside büntetése volt.

Megjegyzések

4-csillagos recruit volt, az újdonsült Atlanta Falcons DL-edző, Bryant Young toborozta. 2013-ban redsirtöt kapott, 2014-ben mind a 12 meccsen játszott, 21 szerelés, 4 TFL, 3 irányító siettetés, 2 kiharcolt és 1 megszerzett fumble került a statisztikai lapjára. 2015-ben mind a 13 meccsen játszott, 10-szer volt kezdő, 29 szerelés, 6.5 TFL, 3 sack került a neve mellé, második csapatos All-American lett a Pro Football Focusnál. 2016-ban mind a 13 meccsen játszott, 11-en kezdő DT, 31 szerelés, 9.5 TFL, 2.5 sack, 3 irányító siettetés és 1 kiharcolt fumble volt a teljesítménye, All-SEC második csapatba került az edzőknél, az AP-nél, az Athlon Sportsnál, a Gridiron Nownál és a Pro Football Focusnál. Hatékony, erős defensive tackle, aki kellően fürge 3-technique-nek és kellően erős nose-nak. Brantley tehetsége és tulajdonságai alapján 2-gap és 1-gap védelmeknek egyaránt vonzó lehet. Amellett, hogy nem láttuk Brantleyt úgy a Floridában, hogy a snapek legalább felén pályán lett volna egy idényben, tehetsége alapján korán a kezdőcsapatba kerülhet és erősítheti vedőfrontot. Jonathan Babineauxhoz hasonlóan megvan a kezdeti robbanékonysága, hogy befolyásolja az eseményeket a line of scrimmage-en, de hiányzik belőle a zárkózási sebesség ahhoz, hogy befejezze a játékot. Brantley keménysége és következetessége miatt az NFL edzői stábok kedvence lehet, akárcsak Babineaux volt Atlantában az elmúlt 12 évben.

Eddie Vanderdoes 4-5. kör

Eddie Vanderdoes
Egyetem
UCLA
Életkor
29 (1994-10-13)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
305 lb (138 kg)

Erősségek

Az egyetlen 2015-ös, Virginia elleni mérkőzésén megmutatta elképesztő tehetségét. Testalkata megcáfolja meglepő atletikusságát. Szolid oldalirányú mozdulatok és irányváltások. Képes kifordulni a blokkokból gyors lábainak hála. Remekül üldöz a backside-ból. Kirobbanó erő van a karjában, amivel a maga javára képes fordítani a helyzetet a kezdő ütés után. Csípőit a blokkolóba robbantja, amivel képes kidönteni őt eredeti helyzetéből. Megvan az ereje és képessége ahhoz, hogy nose tackle-t játsszon vagy 3-tech DT legyen. Képes a two-gap-re. Belső karját a falember válla alá helyezi és mint egy rongybabát, végig mozgatja a move blokkokat, hogy elzárja a futósávokat. Gyökeret ver a double team ellen és azért küzd, hogy megossza őket nem pedig, hogy túléljen. Igazi keménységet visz a pályára és az edzésekre. Jobb passz siettető potenciál mint azt a számok mutatják. Megvan az ereje, hogy a belső falembert vissza nyomja a zsebbe.

Gyengeségek

A teljes 2015-ös szezont ki kellett hagynia egy ACL sérülés miatt és 2016-ban nem tűnt úgy, mintha teljesen felépült volna. Rosszul vissza át a súlyát a felsőtestét, főleg a középső szekciónál. Plusz súllyal kezdte meg az idei évét. Legalább 15-20 fontot le kell adnia, hogy a megfelelő szinten tudjon játszani. Kissé lassan reagál a snap után. A move blokkok mögé kerül néha így a játék felőli oldal helyett a backside-ról kell támadnia. Az első lépések után a vállai azonnal kitörnek a mélyből. A kondicionáláson még javítania kell. Muszáj lesz súlyát lent tartania és visszanyernie teljes mobilitását. Képességei ellenére sack számai nem meggyőzőek.

Megjegyzések

A kaliforniai Auburn szülötte, teljes neve Eddie Norman Vanderdoes IV. Példaképei LeBron James, Ray Lewis és Ndamukong Suh. Baseballozott is középiskolában. Az ESPN az ország legjobb defensive tackle-jének tartotta, 5-csillagos recruit volt. Az NLI-jét a Notre Dame-re írta alá, azonban utána családi és tanulmányi okok miatt kérte az elengedését, amit Brian Kelly vezetőedző megtagadott, fellebbezett az NCAA-nél, akik engedélyezték neki, hogy a UCLA-n kezdje meg a tanulmányait történelem szakon. True freshman évében mind a 13 meccsen játszott, 7-szer volt kezdő, 39 szerelés, 4.5 TFL, 0.5 sack valamint 1-1 kiharcolt és megszerzett fumble került a neve mellé, volt egy 1 yardos futott touchdownja és egy 18 yardos elkapása is, Freshman All-American a Sporing Newsnál és az FWAA-nél. 2014-ben 13 meccsen játszott, 12-szer volt kezdő, 50 szerelés, 5.5 TFL, 2 sack, továbbá 1-1 kierőszakolt és összeszedett fumble volt a teljesítménye, ebben az idényben is volt futott touchdownja, a Utah ellen, említésre méltó az All-Pac-12 válogatottban. A 2015-ös szezonnyitón a Virginia ellen nagyszerűen játszott, 8 szerelésnél, 2 TFL-nél tarott mikor elszakította az ACL-jét: a csapat másik defensive tackle-je a kb. 140 kg-os Kenny Clark (jelenleg a Green Bay Packers játékosa) kapott el egy 3 yardos touchdownt, ami után az ünneplésnél felemelte őt Vanderdoes, aki ennek következtében összerogyott. A UCLA közleménye szerint még korábban záródott be olyan szögben a térde, ami ezt a sérülést okozhatta, nem az ünneplésbe sérült bele. Végül redshirtöt kapott. 2016-ban mind a 12 mérkőzésen kezdő a védőfalban, 29 szerelés, 1.5 TFL, 1.5 sack volt a teljesítménye, említésre méltó az edzők All-Pac-12 válogatottjában. Vanderdoest nem lehet úgy értékelni, hogy nem nézzük meg a 2014-es meccseit és a Virginia elleni találkozót 2015-ből, mondjuk ezek között és a 2016-ban látott testalkata között megtalálni az egyensúlyt kihívást jelent. Atletikus és erős, de a tömege és a térdének egészséges aggodalomra adhat okot. Tehetsége alapján a zsebet szétbomlasztó, produktív kezdőjátékos lehet, ha visszatér a korábbi formájához. Ha nem, akkor is egy megbízható rotációs defensive tackle lesz. Méretre, felépítésre, játékstílusra is Timmy Jerniganre hajaz és hozzá hasonlóan több poszton bevethető a védőfalban.

Jarron Jones 4-5. kör

Jarron Jones
Egyetem
Notre Dame
Életkor
-
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
316 lb (143 kg)

Erősségek

Volt gimnáziumi kosárlabdázó igazán csábító atletikus képességekkel. Képes gyorsan üldözni a területen. Megvan a láb gyorsasága, hogy irányt váltson és kiterjessze így szerelési hatótávolságát. Iszonyatosan hosszú kezei vannak, olyanok, mint egy polip karjai amik nem akarnak véget érni. Ez az előnye a centerek rémálmává teheti. Oldalirányú sebessége szabad utat nyit számára a backfiedre amikor az irányítót támadja. Igazi zavaró tényező tud lenni a vonal másik oldalán. Passzsiettetőként képes az alapállásból belerobbani a falemberbe. Korai robbanékonyságát és ritka hosszúságát kombinálja, hogy nyomást helyezzen az irányítóra. Leggyakrabban nose posztból indult de rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal amivel képes 3-tech és 5-tech DT-ként játszani majd. Igazi domináns potenciál rejlik benne ha sikerül javítani majd kézmunkáján és vállmagasságán amivel játszik. Négy blokkolt FG-ja is volt sérülésektől tarkított egyetemi karrierje alatt.

Gyengeségek

Csupán felső teste az ami erős, combjaiból és vádlijaiból hiányzik a megfelelő tömeg. Csekély lábereje miatt lehorgonyzásai sem hatékonyak ezért elmozdítható és ellökhető alapállásából. Túl magasan játszik. Sokkal következetesebb hajlékonysággal kell játszania ha elakarja rejteni a magas játékból adódó hiányosságait. Magas súlypontja problémákat okozhat mikor az egyensúlyát kell megtartani az újra felállított blokkokkal szemben. Muszáj lesz felismernie a cut block-okat és konzisztensen betömni őket. A megfigyelők megkérdőjelezik motiváltságát és futball karakterétől sincsenek elájulva. Nem úgy kezeli az offseasont mint egy lehetőséget, hogy jobbá váljon. Bizonyos források azt mondják, hogy az Irish edzőinek plusz órákat kellett belefektetni, hogy továbbá is érdeklődjön a futball iránt. A sérülések hátráltatták fejlődését valamint produktivitását. 2014-ben az utolsó 3 meccset kellett kihagynia Lisfranc ízületi sérülés miatt, 2015-ben pedig a teljes szezont egy MCL szakadás miatt. Még abban az évben visszatért a bowl meccsre viszont azon a meccsen a lábfeje sérült meg.

Megjegyzések

Rochesterben született, tavaly május diplomázott le szociológusként. Az öccse Jamir szintén az Irishban focizik, linebacker. Az Aquinas Institute színeiben kosarazott is, 2012. január 27-én az alábbi tripla duplát hozta össze: 20 pont, 33 lepattanó (iskolarekord), 11 blokk. A focipályán veretlenül lett csapatával New York állam Class A bajnoka 2010-ben. 4-csillagos recruit volt. 2012-ben redshirtöt kapott, 2013-ban 12 meccsen játszott, a Stanford ellen kezdő is volt, 20 szerelés, 1 sack, 1 TFL, 1 FF és 2 blokkolt rúgás volt a teljesítménye. 2014-ben a szezon első 11 meccsén kezdő, a Louisville ellen az első negyedben megsérült a lábfeje, ami véget vetett az idényének. 40 szerelés, 1.5 sack, 7.5 TFL, 1 kiharcolt fumble és 1 leütött passz került a statisztikai lapjára. 2015. augusztusában elszakította az MCL-jét, csak a Fiesta Bowlra térhetett vissza, ott viszont belekergette J.T. Barrettet egy interceptionbe. Végzősként 12 meccsen játszott, 6-szor kezdő, 45 szerelés, 2 sack, 11 TFL, 1 FF, 2 FR, 2 leütött passz, 1 interception és 2 blokkolt rúgás tette teljessé a statisztikáját. Papíron első körös tehetség, ám Jones nem tudta konzisztensen hozni ezt a szintet és a sérülései is befolyásolni fogják az értékét az NFL-ben. Ugyanakkor ha egészséges megvillantotta, hogy a védőfal közepén jelentheti ő a különbséget. Jordan Phillips valamivel vékonyabb és sérülékenyebb kiadásban.