Prospect ismertetők


Leonard Fournette 1. kör

Leonard Fournette
Egyetem
LSU
Életkor
29 (1995-01-18)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
240 lb (109 kg)

Erősségek

Felépítése akár egy linebackeré, nehéz a csontozata, fizikuma fejlett. Posztján senki sem fejezi be fizikálisabban a futást, valóságos büntetés vele ütközni, lenyűgöző kombinációja az erőszakosságnak, az erőnek és a határozottságnak. Amikor leviszi a vállvédőjét úgy néz ki, mint a kalapács, amelyik a szöget keresi. Kitűnő egyensúlyérzékkel fut, így előnyt tud kovácsolni a fékező védőkkel szemben. Konzisztensen szerez yardokat a kontaktus után. Kontrolláltan, atletikusan mozog a backfielden, ekkora méretű futók közül kevesen tudnak visszavágás után ilyen szinten felgyorsulni. Követi a blokkokat, meggyőződéssel érkezik a lyukba. Második szintű sebessége miatt üldözés során képes elhúzni a védőktől. Kemény versenyszellem lakozik benne, lenyeli a sértéseket és folytatja a dolgát. Stabil opció a passzjátékban, kezei kellően erősek ahhoz, hogy forgalomban is befejezze az elkapást. Van tapasztalata mélységi elkapásokban is wheel route-okon. Kiváló passzblokkolásban, a nehéz vállaival képes kibillenteni a védőt az egyensúlyából. Az LSU futási örökranglistáján 4. (3830 yard), iskolarekorder egy szezonban elért futott yardokban (1953, 2015) és egy meccsen futott yardokban (284, 2016. október).

Gyengeségek

Időnként következetlenül dönt a line of scrimmage mögött, megengedi a védőknek, hogy összeszedjék magukat és tudják olvasni, hogy mi fog következni. A legtöbb lenyűgöző futásánál nagy lyukak nyíltak, nincs elég példa arra, mikor önerőből jut át a védelem első hullámán. Képes lepattintani magáról a védőket, de néha olyan keményen próbál előrehaladni, hogy nem figyel arra, hogy a védők ilyenkor könnyedén kigáncsolhatják. Számos elejtett labdája volt a backfieldről kimozogva, fejleszteni kell a route futásán. Blokkolásban magas a plafonja a teste és az ereje miatt, de a technikáján és a felismerési készségén dolgozni kell még, hogy megbízható legyen ezen a területen. Labdabiztonságban fejlődnie kell, karrierje során 8 fumble-je volt. Fizikális futási stílusában benne van a sérülésveszély. 2016-ban 5 meccset hagyott ki egy időről időre előkerülő bokaszalag probléma miatt a bal lábában, ezt tisztáznia kell az NFL csapatok orvosi stábjaival.

Megjegyzések

Leonard Fournette III New Orleansban nőtt fel, a St. Agustine High Schoolban érettségizett, akárcsak Tyrann Mathieu, Trai Turner, Lorenzo Doss, Jerry Reese (New York Giants GM) vagy Frank Wilson (UTSA HC). Középsuliban atletizált, 21.57-es 200 m-e a 4A osztály legjobbja volt a régióban. Az öccse Lanard szintén az LSU futója. 2-szeres HS All-American a USA Todaynél, 2013-ban ő volt az év középiskolai támadójátékosa a lapnál. az ESPN és a Scout a 2014-es recruiting class legjobb játékosának tartotta. True freshman évében mind a 13 meccsen játszott, 6-szor volt kezdő, 1034 yardott futott, ami freshman iskolarekord, 137.4 all-purpose yardot átlagolt meccsenként, amivel vezette az SEC-t, Freshman All-SEC válogatott lett. 2015-ös szezonjában szinte az összes LSU futórekordot megdöntötte/beállította: 1953 yard, 22 TD, 10 db 100+, 4 db 200+ yardos mérkőzés, zsinórban 11 meccs futott TD-vel. Az FBS történetében 10. játékosként érte el az 1000 yardot 5 meccs alatt, konszenzus All-American lett. A 2016-os szezonra történő felkészülés során kificamodott a bokája, ez a sérülés kísértette az egész szezon folyamán, végül összesen 7 meccsen tudott pályára lépni, 6.5-es átlaggal futott 843 yardot és 8 TD-t, All-SEC második válogatott lett. Hatalmas tehetség, méret, sebesség és erő ritka keveréke. Kissé fennhéjázó dolog Adrian Petersonhoz hasonlítani, de fizikális szempontból feltétlen felér hozzá. Fournette-nek nincs meg az a kígyózó mozgása, amivel hibára kényszerítené a védőt és a látása körül is van némi bizonytalanság. Ugyanakkor a megfelelő sémában, ha nem szilárd technikával próbálják meg szerelni, akkor azonnal hatalmas futásokkal büntet. Tartóssági kérdések merülnek fel a fizikális stílusa miatt, de All-Pro potenciál lakozik benne. Gyakorlatilag ő Larry Johnson Thomas Davis testébe rejtve.

Dalvin Cook 1. kör

Dalvin Cook
Egyetem
Florida State
Életkor
28 (1995-08-10)
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
210 lb (95 kg)

Erősségek

Robbanékony alsótestének és koordinált lábmunkájának köszönhetően egyaránt gyorsan képes megindulni, megállni és irányt váltani is. Elusive futó, phone boothban is képes hibára kényszeríteni a védőt, kivételes a mozgáskoordinációja és az ösztöne visszavágáskor. Jól érzékeli a környezetét, felismeri a megnyíló tereket futás közben. Gyorsan olvassa a blokkokat, türelmesen, jó érzékkel készíti elő a mozgást. Alacsony súlyponttal, kiegyensúlyozottan fut, így el tud menekülni a szerelni igyekvőktől. A vártnál keményebben fut a tackle-ök között, ha csak kézzel próbálja leszerelni a védő, keresztülrohan rajta. Megcsillantotta az ötödik sebességi fokozatát a második szinten, szélsebesen hagyja le a védőket, 10 db 50+ yardos futása van karrierje során. Átlag feletti labdaérzék elkapáskor (79 elkapása volt pályafutása során) a kéz-szem koordinációjának és a kezeinek köszönhetően. Elit számokat hozott, mindhárom Tallahassee-ben töltött idényében 1000+ yardot futott, 4464 futott yardjával Warrick Dunn iskolarekordját adta át a múltnak. Az ACC történetében neki van a 2. legtöbb futott yardja. Kifürkészi, hogy hogyan juthat be az end zone-ba, 46 futott touchdownjával iskolarekorder.

Gyengeségek

Nincs meg az acélos testfelépítése ahhoz, hogy konzisztensen kalapácsszerűen tudjon futni. Nem az a fajta erőfutó, aki leviszi a vállvédőjét és taposással tereli hátrébb a védőket. Labdabiztonsági gondjai vannak, az elmúlt 3 szezonban összesen 12 fumble-je volt (ebből 6 2016-ban), támadás közben ez átlagosan 63.8 érintésenként jelent egy fumble-t. Hajlandó passzblokkolni, de túl sokat hibázik az inkonzisztens időzítése, technikája és tudatossága miatt. Alkalmanként elejt passzokat azért, mert már az elkapás utáni futásra koncentrál az elkapás helyett. A csapatokban felmerült kérdésként, hogy képes-e bírni az NFL-ben rámért büntetéseket, mennyire lesz tartós. Több problémája is volt a vállával, beleértve egy labrum szakadás miatti műtétet a jobb válla hátsó oldalán (2016. áprilisban műtötték), a jobb válla elülső oldalán (2014. márciusban műtötték) és a bal válla elülső oldalán még a középiskolás évekből.

Megjegyzések

A Miami Central HS-be járt, ez a középiskola híres a futóképzéséről, idejárt a korábbi és jelenlegi NFL RB-k közül Elvis Peacock, Najeh Davenport, Willis McGahee, Travaris Cadet és Devonta Freeman is. 5-csillagos recruit volt, kezdetben a Clemson felé kötelezte el magát, majd váltott a Floridára 2013 tavaszán, ám a Gators 4-8-cal fejezte a következő idényt, így végül a Florida State társadalmi tanulmányok szakát választotta. True freshman szezonjában Karlos Williamsszel és Mario Penderrel osztozott a labdacipeléseken, így is ki tudott tűnni: 170 futásból 1008 yard és 8 TD jött neki össze, az első Seminole, aki freshmanként 1000 yard fölé jutott. All-ACC második válogatottba szavazta a média, bekerült az Athlon Sports második számú All-Freshman csapatába, ő lett az ACC-döntő MVP-je. 2015 júliusában eltiltották miután tettlegesség miatt vádat emeltek ellene egy bár előtt incidens ügyében, a következő hónapban lezajlott a tárgyalás, nem találták bűnösnek, így a Florida State törölte az eltiltását. 2015-ben iskolarekordot döntött futott (1691) és all-purpose (1935) yardokban, 6 különböző futómutatóban lett az ACC legjobbja, Warrick Dunn mellett az egyetlen FSU-játékos, aki egynél több szezonban jutott 1000 yard fölé. Az FSU történetében az első, aki 20 meccs alatt 2000 futott yardot termelt, valamint az iskola történetében ő az első, aki már a szezon 7. meccsén átlépi a 1000 yardos álomhatárt. All-ACC első válogatot a médiánál és az edzőknél is, első csapatos All-American FWAA-nél az SI.comnál, övé lett a legjobb futónak járó Jim Brown Award. 2016-ban 288 futásból 1765 yardot (megdöntötte saját iskolarekordját) és 19 TD-t futott, egyhangúlag választották az első számú All-American válogatottba, All-ACC első csapatos a médiában és az edzőknél is, az Orange Bowl MVP-je. Az ACC történetében az egyetlen játékos, aki három idény alatt jutott 4000 futott yard fölé. Nagyon tehetséges futó, kimagasló egyensúlyérzékkel, lábmunkával és robbanékonysággal. Cookból hiányzik az a fajta erő, ami az idei draft futói közül többekben is megvan, de hatalmas játékokra képes és a legjobb meccseit a legjobb ellenfelek ellen hozta eddig. Cook a ravaszsága és a sebessége révén maga képes lehetőséget teremteni, de a kórtörténete, a személyisége és a passzblokkolásbeli gondjai csökkenthetik az értékét. Ha minden összejön, az év támadóújonca cím várományosa lehet. Nem fair dolog egy college prospectet egy Hall of Famer futóhoz hasonlítani, de stílusában leginkább Marshall Faulkra hajaz. Ki tudja, hogy Cook milyen NFL karriert fut be és hogy ez megközelíti-e Faulk illusztris pályafutását, de a pályán ugyanolyannak tűnnek, az atletikusságuk és a sokoldalúságuk miatt mindketten igazi támadófegyverek.

Christian McCaffrey 1. kör

Christian McCaffrey
Egyetem
Stanford
Életkor
27 (1996-06-07)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
202 lb (92 kg)

Erősségek

Atletikusan mozog és villámgyorsak a reflexei. Gyors nagyobb területen. alsótesti agilitása miatt könnyedén szökken minden irányba, súlypont áthelyezéseivel lerázza a védőt. Ösztönösen jut keresztül a szemeten a veleszületett megérzéseinek és döntéshozatali mechanizmusainak köszönhetően, időben és gyorsan ér be a lyukba. Zónablokkolásnál rendkívül türelmes, érzi a futósávokat. Mikor széltében pásztázza a pályát, hogy melyik lyukon fusson, válogatósnak, ám határozottnak látszik. Vállal előre ér be a lyukba és meg is tartja ezt a testhelyzetet. Nagyon okos futó, tudja, hogy mikor kell további yardokért harcolni és hogy mikor ér véget ez a harc. Természetes elkapó átlag feletti kéz-szem koordinációval és finom kezekkel. Jobb útvonal futó, mint számos top elkapó prospect ebben a classban, tempóval és testcselekkel vált sebességet és szakad el. Kivételes atléta az elkapás után, nem ismer félelmet a football pályán. Hatásos visszahordó, Stanfordos pályafutása alatt 9.7 yardot átlagolt puntoknál (39/380) és 25.9-et kickoffnál (57/1479), két special teams touchdownja is volt (1-1 punt és kickoff után). Testének vastagsága adekvát, relatíve egészséges tudott maradni, ha azt vesszük, hogy 748 labdaérintése volt az elmúlt két idény alatt. Ritkán hagyja el a labdát, csak 3 fumble-je volt karrierje folyamán. Lenyűgöző vérvonal: az apja (Ed) szintén a Stanfordon focizott (1986-91), majd 13 szezon húzott le az NFL-ben, 3-szoros Super Bowl győztes elkapó, az anyja (Lisa) soccerjátékos volt a Stanfordon (1987-90), anyai nagyapja (David Sime) az 1960-as olimpia ezüstérmese 100 méteres síkfutásban. Emlékezetes pályafutása volt eddig, a Stanford történetében az eddigi egyetlen játékos, aki egymás utáni idényekben hozott 2000+ all-purpose yardot, emellett az iskola történetének harmadik legtöbb yardját futotta (3922).

Gyengeségek

Adekvát felépítése van a posztra, de nincs meg a testén az ideális fegyverzet a tackle-ök közötti futáshoz. Levitt vállal hiányzik belőle az erő, nem töri át konzisztensen az arm tackle-öket, kivéve ha előrevetődik, ritkán jut át a kontaktuson csak az erejének köszönhetően. Inkább fürge, mint gyors, hátulról elkaphatják. Időnként túlságosan is türelmes, időt hagy a védőknek az alkalmazkodáshoz, így megállítják. Passzblokkolási technikája fejletlen, lehajtja a fejét és előredől. Azt választotta, hogy a bowl meccs előtt elhagyja a csapatát, hogy felkészüljön a 2017-es NFL Draftra, ezt valószínűleg eltérően fogják a fogadni a jövőbeli csapattársai/edzői. 2016-ban sérülés miatt négy hétig nem volt önmaga, hogy fogja bírni azt, amikor NFL védők büntetik?

Megjegyzések

Az említett rokonain kívül a bátyja Max a Duke elkapója volt, nagynénjeI közül Sherrie Sime Giusto a Virginián teniszezett, Monica McCaffrey Check a Georgetownon kosarazott, nagybátjyai közül Mike McCaffrey a Hudson College-ban, Bill McCaffrey pedig a Duke-on és a Vanderbilten kosarazott, Scott Sime pedig RB-ként és bírkózóként öregbítette a Duke hírnevét. Coloradoban nőtt fel, a foci mellett sprinter is volt középsuliban. 2013 nyarán egy ruandai misszióban dologozott, állítólag kitűnően zongorázik. A focicsapatban futót, elkapót, cornerbacket és puntert játszott 4-csillagos recruitként választotta a Stanford kommunikáció szakát. True freshman évében 796 all-purpose yardja volt (300 futott, 251 elkapott, 154 punt return, 91 kickoff return), mellette 7 szerelést is bemutatott a special teamben. 2015-ben 3864 all-purpose yarddal megdöntötte Barry Sanders 3250 yardos NCAA rekordját, iskolarekordot döntött egy meccs alat elért futott (243) és all-purpose (461) yardokban, 2019 futott yardja a második legtöbb volt az országban, az iskola történetének első olyan futója, akinek 2000+ yardos szezonja volt. Konszenzus All-American, az Év Egyetemi Játékosa az AP-nél, az SI-nél és a CBS Sportsnál, az év támadójátékosa a Pac-12-ben, övé lett a legjobb egyetemi játékosnak járó egyik díj, a Chic Harley Award, a legsokoldalúbb egyetemi játékosnak járó Paul Hornung Award és a legjobb visszahordónak járó Jet Award. Az egyetlen olyan játékos volt az FBS-ben, aki futott és elkapott yardokban is csapata legjobbja volt, az első játékos lett, aki 100+ futott és elkapott yardot szerzett a Rose Bowlon, 368 all-purpose yarddal megdöntötte Jared Abbrederis 2012-es Rose Bowl csúcsát. Az iskolapadbeli teljesítményét pedig Academic All-American válogatottsággal díjazták. 2016-ban az ország legjobbja meccsenkénti all-purpose yardokban (211.6), mellette a legtöbb futott yarddal (1603) rendelkezett a Pac-12-ben. A California ellen 284 yardot futott, ezzel saját iskolarekordját döntötte meg. All-American első válogatott a FOX-nál, ismét Academic All-American, sőt a CoSIDA Academic All-American of the Year díj is az övé lett. A '15-ös és a'16-os USC elleni meccse alatt összesen 700+ all-purpose yardot szerzett, hasonlóra eddig csak LaDainian Tomlinson (99-00 vs. UTEP) és Marqise Lee (11-12 vs. Oregon) volt képes. Multidimenzionális futó, olyan rugalmas csapatok fordulhatnak felé, akik olyan játékost keresnek, aki a game plantől függően 20-szor futhat vagy akár 10-szer is elkaphat egy meccs alatt. McCaffrey mérete, sebessége és ereje csupán átlagos, de a látásával és a ravaszságával megszerzi magának a szükséges yardokat. McCaffrey visszahordói képessége kezdőrúgásoknál és puntoknál szintén emelik az értékét, annyira, hogy akár az első körben is hallhatja a nevét. Brian Westbrookhoz hasonlóan nincs meg az ideális mérete és testalkata, McCaffreyben is van egyfajta sunyi ügyesség, támadójátékbeli sokoldalúsága miatt rémálom lehet a védelmeknek lekövetni őt, Westbrook aktív pályafutása alatt ugyanilyen volt.

Alvin Kamara 2. kör

Alvin Kamara
Egyetem
Tennessee
Életkor
28 (1995-07-25)
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
214 lb (97 kg)

Erősségek

Talpraesett futó NFL méretekkel és sebességgel. Futásainál változó sebességgel halad, így nyit magának üres területet. Gyorsulásnál a top sebességét egy pillanat alatt képes elérni. Plusz yardokat generál sebességének, erejének és mozgékonyságának hála. Döntésképes és izgő-mozgó. Erős lábai párját ritkító egyensúlyt nyújtanak neki. Hajlékony és agilis, képes kitekeredni, lefordulni és lepattani a védőkről, így kontakt utáni yardokban is jeleskedett. Nagyon produktív egyetemi karrier: mindössze 284 labdaérintésből szerzett 23 TD-t. Közkedvelt személy és vezéralak volt a Tennessee-n. Mindhárom downnál használható futó. Passz blokkolásban fejlődött, már szépen felveszi a blitzelőket. Alkalmanként slot elkapóként is felállították. Biztos kezű elkapó, aki azonnal képes felgyorsulni és tisztára játszani magát. Punt returnerként is használható.

Gyengeségek

Látóképessége eléggé felemás; van, amikor remekül veszi észre a lyukakat és van, amikor telibe rohanja a tömeget. Nem egy ösztönös futó. Muszáj látnia a kialakuló futó sávokat és valahogy hiányzik belőle az az érzék, hogy olvasni tudja a blokkolók folyamatát. Következetlen döntéseket hoz a megnyújtott játékoknál. Saját maga ellensége tud lenni a DB-k vonalában. Inkább belerohan a védőbe, mintsem, hogy megvárná hogy valaki blokkoljon neki. Folyamatosan balra vág, ha üres területen egy védő ellen alkalma van rá, túlságosan kikövetkeztethető ezzel a játéka. Térdsérülései kérdőjeleket vonhatnak maga után. Magasabban és szorosabban kell fognia a labdát, megakadályozva ezzel az esetleges fumble-öket.

Megjegyzések

A georga-i Norcross gimnáziumából indult, ahol számos profi sportoló pallérozódott korábban, a jelenlegi NFL-ből Max Garcia, Geremy Davis vagy Brice Butler például. Kamara volt Georgia állam legjobb focistája végzősként, 2264 futott yardjához összesen 31 TD párosult. A posztfüggetlen prospect listán is az egyik top tehetség volt egész Georgiában. Az Alabama játékosa lett, de nem ment könnyen a redshirted szezonja. Térdsérülés miatt nem játszhatott, sőt magatartásbeli problémák miatt volt meccs, amire oda se engedték a csapattársaihoz. Miután kiíratkozott az egyetemről a szezon végén, januárban, egy közlekedési kihágás miatt is hallhattunk róla. 2014-ben a Hutchinson Community College nagy örömmel fogadta be, ő lett a kansas-i konferencia év támadója (1211 futott yard, 21 TD) és 5 csillagos recruitként visszatért az SEC-be, méghozzá a Tennessee-hez. Jalen Hurd cseréjeként csak 107 futás jutott neki, 6.5 yard/carry-s teljesítménye mindent elmond, és 7 touchdownt is szerzett. 2016-ban is limitált szerepet kapott, de most sérülések miatt (térd, meniszkusz) és 103 futásból ért el 596 yardot és 9 touchdownt. A combine-on mindkét ugró számot megnyerte a running backek között és összességében tán a legjobb napot zárta a futók közül. Február 21-én elbocsátotta az ügynökét, akivel a szezon után egyezett meg. Bizonyította, hogy a játék minden elemében használható, elég magas szinten, de nem voltak 20+ labdás meccsei, így a terhelhetőségét még bizonyítani kell. Nem kockázatmentes befektetés, a személyisége nem minden csapathoz passzol, de meccseket dönthet majd el a tehetségével az NFL-ben, szóval nem véletlen, hogy az első kör végére is bemockolják néhányan.

D'Onta Foreman 3. kör

D'Onta Foreman
Egyetem
Texas
Életkor
27 (1996-04-24)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
233 lb (106 kg)

Erősségek

Kitűnő atletikusság egy nagy futóhoz képest. Finom oldalirányú mozdulatok. Meg van a lába és agilitása ahhoz, hogy jelentős sebességcsökkenés nélkül tudjon slide és go cutokat csinálni egyik gaptől a másikig. Ravaszan futja meg a sávokat apró kis irányváltásokkal és fordulatokkal.
Szép, hosszú galoppozó lépései optimális egyensúlyt kölcsönöznek neki. Elforgatja csípőit és így kitér a második vonalról érkező linebackerek elől. Képes átugrani azokat a védőket akik a nyitott területen alacsonyan próbálnak szerelni. Megfelelő játék sebesség. Megvan a mérete és egyensúlya ahhoz, hogy egyik védőtől a másikig „pattanjon”, hogyha nem megfelelő technikával szerelnek. Méreteivel képes megrengetni a linebackereket és a safetyket. North-south runner. Ritkán vitték földre a line-of-scrimmage mögött. Bebizonyította, hogy bírja a nagy terhelést, és ennek ellenére hétről-hétre kiegyensúlyozott produkcióval tud előállni. Lenyűgöző mértékben tudta megoldani a rövid yardos szituációkat (3rd down/4th down conversion)

Gyengeségek

Gyakran próbál ravaszabb lenni mintsem, hogy méreteit használná ki. Sokkal agresszívabb és megfontoltabbnak kell lennie a tackle-k között. Kiegyensúlyozatlan gyorsul az ütközésekbe. Addig „túráztatja” lábait míg megérkezik a második ütköző is. Egy szuszra fut, nem tud fentebb kapcsolni. Utolsó hét mérkőzéséből hatszor kellett harminc vagy több labdacipelést végrehajtania. Inside zone futásoknál tovább kell kicsit nyomnia a falat, és utána kiugrani. Türelmetlen mikor a játékot a megadott útvonalon kellene végrehajtani és inkább idő előtt bevág középre. Alkalmanként túlzottan is ragaszkodik a sávokhoz ahelyett, hogy kicsit rugalmasabban kezelné olvasásait. Robbanékonysága csak átlagos mikor kitör a fal mögül, így elég hamar odaérnek a védők. Ijesztő labdabiztonság, az éven hét fumbleből hatot elvesztett. Rossz mechanikával dolgozik passz blokkolásnál. Lustán blokkol vállal, nem fogja fel helyesen az emberét.

Megjegyzések

Van egy ikertestvére, Armanti, aki a Longhorns kezdőelkapója. 2013-ban a Texas City HS színeiben megosztva kapták a területi MVP címet, kettőjükön kívül D'Vonta Hinton (Texas Tech WILL) volt a csapat húzójátékosa. Armanti volt egyébként a keresettebb recruit kettőjük közül (4-csillagos), D'Onta a Texas pedagógia szakára iratkozott be, sokan úgy gondolák, hogy ő csupán a csomag része azért, hogy a UT megszerezze Armantit. True freshman évében 7 meccsen kapott szerepet mint csere RB és special teamer, a TCU elleni alapszakaszzárót és az Arkansas elleni bowl meccset kézsérülés miatt hagyta ki, 15 futása volt 73 yardért és 1 elkapása 7 yardért. 2015-ben 10 meccsen játszott, az utolsó kettőt csuklósérülés miatt hagyta ki. 95 futásból 681 yard és 5 TD, 5 elkapásból pedig 64 yard jött össze neki. 2016-ban 11 meccsen játszott (a UTEP ellenit hagyta ki térdhajlító sérülés miatt), 10-szer volt kezdő. 323 futásból 2028 yardot (2. legtöbb az iskola történetében) és 15 TD-t szerzett, mellette 7 elkapása volt 75 yardért. Mind a 11 meccsen 100 yard fölé jutott, erre eddig csak Earl Campbell volt képes, aki ezért 1977-ben Heismant kapott. Ha már Campbell szóbakerült, Foreman nyerte a róla elnevezett Earl Campbell Tyler Rose Awardot, ami a Division I játékosok közül az kap, aki valamilyen szintén kötődik Texas államhoz és a jó sportteljesítmény mellett becsületes, sportszerű, hajtós és kitartó személyiség, aki a közösségi munkából is kiveszi a részét. Ami ennél fontosabb, hogy övé lett a legjobb egyetemi futónak járó Doak Walker Award is. Konszenzus All-American, az utolsó Texas futó, aki ezt elmondhatta magáról, az Ricky Williams volt még 1998-ban. Egykori 3-csillagos recruit, aki a 2000-yardos junior szezonjával a vállán vitte a csapatát. Foreman méretéhez képest kiemelkedően tud kígyózni a gyors lábaival, de a következő szinten többet kell majd agresszíven, vállvédővel legelöl futnia. A csapatokat meg fogja osztani a draftértéke, lesznek akik sóvárogni fognak iránta a mérete és az atletikussága miatt, mások viszont aggodalmaskodni fognak amiatt, hogy egyelőre értéktelen harmadik kísérleteknél. Összességében elég tehetséges ahhoz, hogy egy jó NFL kezdőfutó legyen belőle, de jelenleg még befejezetlen termék. Egy kicsit magasabb kiadású Jonathan Stewart lehet belőle.

Kareem Hunt 3-4. kör

Kareem Hunt
Egyetem
Toledo
Életkor
28 (1995-08-06)
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
216 lb (98 kg)

Erősségek

Kompakt test széles vállakkal és izmos lábakkal. Átlagon felüli gyorsaság a méretéhez képest. Megvan a csípője és lábai ahhoz, hogy kikerülje felé vetődő védőket. hatékony jump-cut-ot használ, hogy elkerülje a tömeget és az üres gap felé tartson. Jó látómezővel és átlagos ösztönnel fut. Még tolja a vonalat egy kicsit mielőtt még a back-side cut-ot megcsinálná. A futósávon belüli változó területhez illeszti futásait. hatékonyak lefordulásai a másodvonalon érkező védőkkel szemben. Hirtelen képes váltani, és a belső futásokat a szélre vinni. A külső zóna játékoknál kezei és lábai ütemesen együtt mozognak. Szépen behajlított térdekkel, valamint előre hajlással játszik. Elkapóként is megfelelő a screen és check-down játékoknál.

Gyengeségek

Képes kikerülni a szereléseket, de lassan gyorsul fel miután újraigazította futásait. Csak átlagos robbanékonyság. Csekély downhill kitörés a line of scrimmage közt. Következetlen futó középen. Túl laza lesz a lyukaknál mikor érzi, hogy a futás a végéhez közeledik. Hamarabb választja a lefordulásokat mintsem inkább keményen fejezné be a futásait. Méretéhez képes sokkal következetesebben kell futnia. Külső zóna játéknál túl korán vág bele a játék oldali futásaiba. Nem mindig bízik a játéksebességében. Lomhán lassul bele a cut-jaiba. A következő szinten nem mindig találja meg azokat a futásokat, amivel sok yardot tudna szerezni.

Megjegyzések

Teljes neve Kareem AJ Hunt. 3-csillagos recruitként választotta a Toledót, ösztöndíjajánlata volt pl. a Pittsburghtől és a Minnesotától is, ám a Toledo edzői stábját tartotta a legjobbnak és megígérték neki, hogy már első évében szerepet fog kapni mind a támadósorban mind a special teamben. Így is lett, 2013-ban 137 futásból 866 yardot és 6 touchdownt ért el, mellé volt 12 elkapása 68 yardért. 2014-ben 3 meccset kihagyott bokasérülés miatt, ennek ellenére 1631 futott yarddal vezette a MAC-et, All-MAC első válogatott lett. 9 elkapásból volt még 39 yardja. 16 TD-t futott, ebből 5-öt az Arkansas State ellen a GoDaddy bowlon, ezzel beállította Barry Sanders (Oklahoma State, 1988 Holiday Bowl vs. Wyoming) és Neil Snow (Michigan, 1902 Rose Bowl vs. Stanford) rekordját, nem meglepő módon ő is lett a bowl MVP-je. 2015-ben a szezon első két meccsén nem játszott, mert a csapatszabályzat megszegéséért eltiltották, aztán visszatért, de rögtön azon a találkozó meg is sérült a térdhajlítója, amivel még 2 meccset ki kellett hagynia. Végül 9 meccs alatt 178 futásból 973 yardot és 12 TD-t ért el, mellé 11 elkapásból 45 yard társult. 108.1 meccsenkénti futott yarddal a MAC legjobbja, végül All-MAC második csapatba került. Végzős évében régi fényében tündökölt 13 meccs alatt 262 futásból 1475 yardot és 10 touchdownt ért el, komolyat fejlődött elkapásban erre a szezonra, 41 elkapásból 403 yardot és 1 touchdownt szerzett. Nagy futó, aki kitűnően lát a pályán és kellően ravasz ahhoz, hogy hibára késztesse az elsőként érkező védőt. Érzi a futósávokat, ez segíti a tackle-ök közötti korrekt út kiválasztásában, de hiányzik belőle a robbanékonyság, ami egy 4 yardos futást 14 yardossá tehet. Zónablokkolási sémába illő futó, aki a backfieldről kimozogva használható kezekkel bír. A legtöbb területen adekvát képességei vannak, tehetsége alapján egy olyan cserefutó lehet belőle, aki szükség esetén nagyobb szerepbe is be tud ugrani. Kenneth Dixonhoz lehet leginkább hasonlítani, egyikük sem rendelkezik prototípus méretekkel, ugyanakkor komplett csomagnak számítanak, így igen produktívak.

Jeremy McNichols 4. kör

Jeremy McNichols
Egyetem
Boise State
Életkor
28 (1995-12-26)
Magasság
5 ft 9 in (1.75 m)
Tömeg
214 lb (97 kg)

Erősségek

Képes a váratlan forgalmat a backfielden kikerülni. Nem táncol sokat. Képes fékezés nélkül futósávokat váltani. Laza, hajlékony csípője lehetővé teszi, a többszöri jump cut-okat és irányváltásokat a második szinten. Remekül látja a pályát és gyorsan dolgozza fel azt amit lát. Megbízik az előtte lévő falban és nem kell egy nagy lyuk az eltökélt megindulásokhoz. Érzi a másodvonalon lévő védők mozgását és remekül alkalmazkodik azokhoz. Jól érzi a belső futásokat is. Nem riad meg a kemény védőktől. Alacsonyan marad és megtalálja a réseket. Az átlagnál jobb oldalirányú fürgeség és gyorsulás. Jó testkontrollal fut és úgy igazítja egyensúlyát, hogy lefordítsa magáról a szerelési kísérleteket. Valós veszélyt jelent passz játéknál is, 5 db 25+ yardos elkapása volt idén. Fellehet állítani a szélre is, hogy elkapóként dolgozzon. Két olyan éven van túl amikor földön és levegőben egyaránt kimagasló számokat hozott.

Gyengeségek

Lehet, hogy hiányzik a lábából az az erő amivel NFL-tackle breaker lehetne. Fellehet tartani az első arm tackle-lel és az első kontakt után csak 2.1 yardot átlagolt. Klasszikus one-speed futó, azaz hiányzik belőle az a plusz sebesség amivel fentebb tudna kapcsolni, hogy átrobbanjon a line-of-scrimmage-n. Inkább fürge és nem gyors. Kitérései csökkenni kezdenek ahogy a második és harmadik szintre érkezik. Jobban kell figyelnie a labdára a kontakt pillanatában. 8 fumble-je volt az elmúlt két évben. Blokkolásnál a siettetőket megpróbálja alacsonyan felvenni ezért és alkalmanként hassal előre eshet.

Megjegyzések

Kaliforniában nőtt fel, a Santa Margarita High School növendéke volt, ahogy korábban Carson Palmer (Arizona Cardinals QB), Gavin Escobar (Kansas City Chiefs TE) vagy Max Tuerk (Los Angeles Chargers C), utóbbi csapattársa is volt, akárcsak River Cracraft (Washington State WR), Riley Sorenson (Washington State C), Kyle Sweet (Washington State WR) Connor O'Brien (Washington OLB), Rick Wade (UCLA DE) és Sam Loy (Vanderbilt P). Elkapót és futót játszott középsuliban, a többség azt is várta, hogy előbbi poszton folytatja majd az egyetemen. 3-csillagos recruit volt, sokáig úgy volt, hogy a Utahra fog beiratkozni, ám végül a Boise State-et választotta. 2014-ben még a Boise State-et erősítette Jay Ajayi, így redshirtöt kapott kezdetben, de az edzői a benne meglévő all-purpose tehetség miatt a szezon 6. meccsre levették róla a redshirtöt. 9 mérkőzésen játszott, 17 futásból 159 yardot és 1 touchdownt, 15 elkapásból 155 yardot és 1 touchdownt szerzett, 20.7 yardot átlagolt mellette kickoff returnöknél. Miután Ajayi távozott az NFL-be McNichols lett a kezdőfutó, 2015-ben mind a 12 meccsen kezdett, 240 futásból 1337 yardot és 20 touchdownt szerzett, mellé volt 51 elkapásból 460 yardja és 6 touchdownja is. Mind a 12 meccsen futott TD-t, amire korábban még nem volt példa a Mountain West konferencia életében, be is került a második számú All-MWC csapatba. 2016-ban mind a 13 meccsen kezdő, 314 futásból 1709 yardot és 23 touchdownt. 37 elkapásból 474 yardot és 4 touchdownt szerzett, ismét All-MWC második válogatott. McNichols senkit sem fog lenyűgözni az izomzatával vagy a sebességével, de a látása, a türelme és a természetesen alacsonyan lévő súlypontja miatt hatékony belső futó, aki harmadik downokon is segítség lehet, elvégre finom kezei vannak és hajlandó passzblokkolni is. Alkata és stílusa alapján Cedric Peermanre (6/185, 2009, Ravens) hasonlít leginkább, de Peermannel ellentétben ő nem sérülékeny, így hamarabb kelhet el nála.

James Conner 4. kör

James Conner
Egyetem
Pittsburgh
Életkor
28 (1995-05-05)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
233 lb (106 kg)

Erősségek

Igazi csapat vezér aki közismert elképesztő rugalmasságáról és mentális erősségéről. Ebben az évben kissé karcsúsodott és több izomtömeget rakott magára. Az arm tackle-k hasztalanak ellene. Kemény momentumot cipel amikor a vállaival ütközik. Leengedi vállait, hogy megbüntesse az utolsó szerelőt. Elképesztő stiff-armot használ, hogy a földre küzdje és üsse a szerelőket. Brutális erővel csinál helyet magának. Természetes erő lakozik a lábaiban. Nem feltétlenül szükséges számára a tiszta útvonal ahhoz, hogy agresszívan törjön át a downhillről. Kitűnően tartja meg egyensúlyát kontaktoknál annak ellenére, hogy nehéz ütéseket kap a lábaira. Rövid yard-specialista aki képes a folyamatos first downokra és touchdownokra. Hajlandó feláldozni testét a gólvonal közelében. Hajlandó a blokkokat megcsinálni passz védekezésnél és megmutatta, hogy képes a backfieldről a wheel, swing és out routokra.

Gyengeségek

Tiszta blokkok kellenek neki a szélen, hogy konzisztensen tudjon haladni az oldalvonal mellett. Ha túl lazára veszi a figurát akkor küszködik az ütközések utáni felgyorsulással. Nehéz lábakkal és merev csípővel fut. Hiányzik belőle a gyors szabaduló atletikusság a hirtelen rázásokhoz az üres területen. Csak erő, semmi fortély. A falon korán áttörő védők rövid életűvé tehetik futásait. Átlagos oldalirányú mozgás és nem egy minden downnál felküldhető játékos. Néha lassan dolgozza fel az előtte történő eseményeket. Jobban kell felállítania blokkjait. Kezei kissé merevek elkapásoknál és meg kell küzdenie a labdákkal. A felvételeken látszik, hogy a blitzek felvételénél kissé zavarban van. Egészségügyi problémái folyton követni fogják.

Megjegyzések

Teljes neve James Earl Conner, a National Kidney Foundation önkéntese, az itteni munkájáért díjat is kapott 2015. márciusában. Tősgyökeres pennsylvaniai, a McDowell High School színeiben futóként és védőfalemberként is komoly elismerésnek örvendett. 3-csillagos recruitként választotta a Pittsburghöt, igazságügyi igazgatási szakon diplomázott. Már true freshman évében csapata legeredményesebb futója, 12 meccsen játszott, az Old Dominion ellen vállsérülés miatt hiányzott, 146 futásból 799 yardja és 8 touchdownja volt, 229 futott yarddal a Little Caesars Pizza Bowl MVP-je lett, ami bowl rekord a Pitt történetében, Tony Dorsett 202 yardos rekordját adta át a múltnak, amit az 1977-es Sugar Bowlon állított fel. Alkalmanként pass rushernek is beküldték ebben az évben. 2014-ben 13 meccsen kezdő, 298 futásból 1765 yardot és 26 touchdownt futott, ezzel megdöntötte Ryan Williams (2009, 21) ACC-rekordját, illetve Tony Dorsett 22 TD-s iskolarekordját, amiért a Heisman Trophyt kapott 1976-ban. Az év játékosa az ACC-ben, első csapatos All-American az AFCA-nél, előtte az utolsó All-American Pitt futó Craig "Ironhead" Heyward volt még 1987-ben. 2015-ben a Youngstown State ellen szezonnyitón még az első félidőben elszakította az MCL-jét, utána a rehabilitáció során Hodgkin's Lymphomával diagnosztizálták. Ellen DeGeneres showműsorában találkozott Eric Berryvel (Kansas City Chiefs S), állítása szerint az ő példája ösztönözte a heroikus küzdelemben, melynek végén legyőzte a rákot, 2015. decemberében úgy járt a Pitt téli edzéseire, hogy közben kemoterápiás kezelésekre is járt. 2016. májusában kapta meg a zárójelentést, hogy tünetmentes. A legutóbbi szezonban 13 meccsen kezdő, 216 futásból 1092 yardot és 16 touchdownt szerzett, komolyat lépett előre elkapásban, 21 elkapásból 302 yardot és 4 touchdownt szerzett, alkalmanként megint használták speed rusherként a védelemben, All-ACC első válogatott, az Év Visszatérője a Pro Football Focusnál, övé lett a Disney Sports Spirit Award, ami az egyetemi futball leginspirálóbb személyének/csapatának jár. Az ACC történetében ő szerezte a legtöbb touchdownt (56) és a legtöbb futott touchdownt (52) is. Fizikális, faltörőkos stílusú futó, aki szerint az ütközés kétirányú dolog. Connerből hiányzik a sebesség és a gyors reakcióidő, ez profiként limitálhatja a szerepét, de a szíve, a munkamorálja és a rövid yardos képességei révén red zone specialista lehet, akit harmadik downokon is lehet alkalmazni. Futási stílusa leginkább LeGarrette Blountéra hasonlít, de nála sokkal jobban használható a passzjátékban és neki pályán kívüli balhéi sem voltak, viszont sokkal több benne az egészségügyi kockázat.

Joe Mixon 5. kör

Joe Mixon
Egyetem
Oklahoma
Életkor
27 (1996-07-24)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
226 lb (103 kg)

Erősségek

Pontosan úgy néz ki, ahogy egy profi atlétát elképzelünk: izmos felsőtest, jól összerakott karok, szembetűnő vádlik és izmos lábak. Iszonyatos kezdő sebességgel és oldalirányú fürgeséggel rendelkezik a méreteihez képest, szűk helyeken gyors „side-step” és „jump-cut” mozdulatokkal tér ki a védők elől, majd azonnali gyorsulásával keresztül vág a fal által kialakított lyukakon. Épp ezért bárhonnan képes pontokat szerezni. Mixon játéka igazán természetesnek hat a pályán, kiváló megérzéseinek, türelmének és látásának hála remekül várja ki a blokkokat mind futó - mind visszahordóként. Sokkal erősebb, mint azt magasságából adódóan hinné az ember, szépen leengedi a vállait és beleáll az ütközésbe, mellé pedig eléggé elszánt, erős lába van, és kellően előre dől, hogy befejezze a futásait. Kemény játékos, aki megfelelő egyensúlyával képes elnyelni az ütközéseket és folyamatos pörgésben tartani a lábát. Mixon egy legitim elkapónak számít, átlag feletti szem-kéz koordinációjának köszönhetően sebességvesztés nélkül képes behúzni a labdát, valamint alapos route-futónak számít, aki elég fürge ahhoz, hogy lerázza védőjét. Fiatalabb, mint a többi prospect, nyár közepén lesz 21.

Gyengeségek

Habár Mixon fürgeségének és egyensúlyának köszönhetően hamar gyorsul, de úgy tűnik, hogy nincs meg az az elszakadáshoz szükséges gyorsulása, hogy leváljon az üldözési szögekből érkező ravaszabb védőktől. Alkalmanként túl könnyelmű a labdával, túl lazán és távol tartja a testétől, így az elmúlt 2 évben 6-szor ejtette el a labdát (beleértve az idei Texas elleni meccset ahol 3-szor is fumble-el végződött a futási kísérlete. ) Mixon ugyan izmos felépítésű, magassága miatt egyesek aggódnak, hogy könnyebben megsérülhet, mint a kompaktabb, alacsony futók. Egyes csapatoknál már most lehet, hogy rajta sincs a boardján, és további vizsgálatok kellenek még a karakterét illetően, hisz 2014-ben megütött egy nőt, és el is törte az állkapcsát, amiért 1 éves eltiltás és 100 óra közmunka volt a „jutalom”

Megjegyzések

Kaliforniai gyerek, középsuliban a foci mellett kosarazott is, 12.2 pontot átlagolt. Fociban csapattársa volt Darrell Daniels (Washington TE), de itt érettségizett Darrell Greene (Philadelphia Eagles OG) is. 5-csillagos recruitként, az ország legjobb futójaként választotta az Oklahomát, összesen 47 db ösztöndíjajánlata volt. A 2014-es szezont eltiltás miatt hagyta ki. 2015-ben mind a 13 meccsen játszott, 4-szer volt kezdő, az Akron ellen volt egy 76 yardos TD elkapása, ez a leghosszabb elkapás freshman futótól az OU történetében. Végül 113 futásból 753 yardig és 7 TD-ig, valamint 28 elkapásból 356 yardig és 4 TD-ig jutott. 2016-ban All-Big 12 első válogatott, 2331 all-purpose yardot szerzett, amivel iskolarekorder lett, az FBS történetének egyetlen játékosa, aki passzolt, futott, elkapott és kickoff return touchdown is szerzett egy szezonon belül. Mindezt úgy sikerült, hogy 1 meccses eltiltást kapott Bob Stoops vezetőedzőtől, ugyanis volt egy incidense egy parkolóőrként dolgozó nővel: a hölgy kiállította a parkolási bírságot igazoló lapot, amit Mixon félbetépett és a nő arcába vágta, majd a kocsijával a hölgy felé gurult megfélemlítési szándékkal. Mixonnak első köröst besorolást adott az NFL Advisory Committee, de ők csak a játékát veszik figyelembe, a múltját nem. Mixont szinte biztos, hogy sokkal később választják ki, még az sem kizárt, hogy UDFA lesz. A PR-osok rémálma lesz annál a csapatnál, amelyiknek a rosterére kerül, de hasonlóan fogják érezni magukat azok a védők is, akik nyílt területen meg akarják állítani ezt a dinamikus atlétát. Mérete is, sokoldalúsága is Matt Fortét idézi.

Corey Clement 5. kör

Corey Clement
Egyetem
Wisconsin
Életkor
29 (1994-11-02)
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
220 lb (100 kg)

Erősségek

Igazi strandteste van, lenyűgözően kidolgozott minden izma. Az NFL csapatok által megkívánt atletikus képességekkel rendelkezik. Robbanékony, hirtelen visszavágásokkal úgy ugrándozik a gapek között, mint egy rőtvad. Alsótesti erejének és egyensúlyérzékének hála átrohan a gyengébb szerelési kísérleteken. Képes kitérni a backfieldre átszökő védők elől. Oldalirányú fürgesége, szélső futásoknál mutatott sebessége rendben van. Külső futásoknál tűnik a legnyugodtabbnak. Süllyeszti a csípőjét, így élesebben tud visszavágni külső zóna játékoknál. Képes a jump-cutokat összefűzni, így átszlalomozik az első szintről a második szintre több szerelni igyekvő játékos között. Nyílt területen megvan a sebessége a nagy játékhoz.

Gyengeségek

A megfigyelők joggal minősítik és kérdőjelezik meg a karakterét és a vezetői képességeit. A 2015-ös szezonlát elmosta a sérülése, az attitűdje és a pályán kívüli balhéja. Egysebességes, monoton megközelítésű futó. Hiányzik belőle a robbanékonyság, amivel átrántja a lábait a lyukon, hagyja, hogy védők rátegyék a kezüket. Türelmetlen. Belefut hátulról a blokkolóba ahelyett, hogy megvárná, hogy hova fejlődik a játék. Hiányzik belőle az improvizációs tehetség és a finesz. Nem egy ösztönös futó, nem igazán érzi, hogy hogy fognak alakulni a futósávok a tackle-ök között. Határozatlan és nagyon türelmetlen is lehet egyszerre. Úgy tűnik, hogy inkább a következő visszavágási lehetőségre vár ahelyett, hogy masszívan begyújtaná a rakétáit. Külső zónajátékoknál vaktában olvas. Ritkán volt pályán nyilvánvaló passz szituációkban.

Megjegyzések

Teljes neve Corey Joel Clement. New Jerseyben nőtt fel, végzős középiskolásként 11.76-ot tudott 100 méteren. Élettudományok kommunikációja nevű szakon diplomázott, tavaly nyáron a Merrill Lynchnél volt gyakornok. 4-csillagos recruit volt, sokáig úgy volt, hogy a Pittsburghre fog játni, ám végül a Wisconsin mellett tette le a voksát. True freshman évében Melvin Gordon és James White mögött harmadik számú futó, 67 futásból 547 yardig és 7 touchdownig jutott, mellette volt 1 elkapása is 9 yardért, említésre méltó lett a College Football News Freshman All-American válogatottjában. 2014-ben Gordon mögött második számú futó, mind a 14 meccsen játszott, 1-szer volt kezdő, 147 futásból 949 yardig és 9 touchdownig, 14 elkapásból 119 yardig és 2 touchdownig jutott. Gordonnal együtt ketten 3536 yardot futottak, ami iskolarekord. Gordon távozása után 2015-ben első számú futóként számoltak vele, ám az Alabama elleni szezonyitó előtti bemelegítés során megsérült az ágyéka, ezért azon a meccsen alig, a következő kettőn pedig egyáltalán nem játszott. Ezután kiderült, hogy sérve van, szeptember végén Münchenbe utazott, hogy egy ismert specialista, Ulrike Muschaweck műtse meg. Közben összeszedett egy kézsérülést is miközben bemosott valakinek egy liftben, ráadásul erről először hazudott is az edzőinek és az egyetem vezetőségének is. Végül csupán 4 meccsen játszott a szezonban, 1-szer volt kezdő, 48 futásból 221 yard és 5 touchdown, 2 elkapásból pedig 19 yard jött neki össze. Végzős idényére összeszedte magát, 13 meccsen kezdőfutó (a Georgia State ellen bokasérülés miatt hiányzott), 314 futásból 1375 yard és 15 touchdown, 12 elkapásból pedig 132 yard lett az eredménye, All-Big Ten első csapatba szavazták az edzők. Ha Clement tartósságbeli hiányosságait kombináljuk azzal, hogy harmadik downokon nincs igazán értéke, az bizony károsítja a draftértékét, de a programon belülről érkező negatív visszajelzések vele kapcsolatban legalább ennyire lényegesek. Clement mérete és atletikus képessége alapján rajta lesz egy csapat depth chartján, de hiányzik belőle a mozgékonyság, a határozottság és a látás ahhoz, hogy megbízható, produktív kezdőfutó legyen. Leginkább "committee backnek" illik egy one-cut runnerekre építő sémában. NFL hasonmás: Peyton Barber.