Prospect ismertetők


Ryan Ramczyk 1-2. kör

Ryan Ramczyk
Egyetem
Wisconsin
Életkor
30 (1994-00-00)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
310 lb (141kg)

Erősségek

Hajlított térddel valósággal kilő az alapállásból. Rágyorsul a célpontjára. Ütéssel indít, majd hosszan megtartja a drive blockot, laza csípőjével képes megtartani a befolyást. Egyenes háttal, hajlított lábbal tol, így képes megtartani és elterelni a védőt az útból. Technikás játékos, megtanították az alapokra. Power és zone játékokban is meggyőző a meccsfelvételeken. Atletikus, könnyedén mozog. Jó az egyensúlyérzéke és a testkoordinációja, ezekre épít is a blokkjainál. Futójáték kezdetén a lábmunkája lenyűgöző. Reach blocknál azonnal fürgén indul, általában időben oda is ér. Passzblokkban a mozgása folyamatos, a kezei mindig készek az ütésre. A kezeit kitűnő pontossággal, erővel és időzítéssel használja. Leszegett állal és egyenes háttal dolgozik. Spin move ellen kihasználja, hogy a belső keze erős. Kellően magasan, kis távolságra egymástól helyezi el az ütéseit, a karjai gyakorlatilag lakatot jelentenek az ellenfelének. Képes alkalmazkodni a kezeivel, ha egy hosszú karú védő eléri a testét. Konstansan képes letükrözni a rusher mozgását, ritkán sikerül elérni, hogy hamar hibázzon akár úgy, hogy túlságosan is rátámaszkodik a védőre, akár úgy, hogy kívülről kerülik meg. Twistek és blitzek ellen kifejezetten tudatosan játszik.

Gyengeségek

Posztjához vékony a teste, keskeny a válla, rövid a karja. Mivel nem elég széles, így az átlagosnál nagyobb kihívás neki az edge rush kivédése. Hosszú karú edge játékosok meg tudják ütni a testét és így képesek szeparálódni. Időnként túl meredek szögben, nyújtott lábakkal játszik. Nem engedheti meg magának, hogy későn reagáljon snapre, az első két kick stepjében jellemzően nem nyer nagy teret. Ha befelé dolgoznak ellene, problémája lehet abból, hogy meg kell változtatnia a blokkolási szöget. Levált egy porc a csípőjében, emiatt lesz egy atroszkópos műtéte, várhatóan a rehabilitációja miatt ki kell hagynia a combine-t és a pro dayt.

Megjegyzések

A nevét úgy kell ejteni, mint a kosellenőrzést (Ram check). Önkéntes az Operation Bootstrap nevű programban, ami Puerto Rico gazdasági fejlődését segíti. Középiskolából kikerülve ösztöndíjat ajánlott neki a Paul Chryst vezette Pittsburgh, ám ő ink a Div-II-es Winona State-re iratkozott be, majd még a footballszezon kezdete előtt elhagyta a programot. Ezután 1-1 szemesztert töltött a Madison Area Technical College-ban és a Mid-State Technical College-ban, majd a Div-III-as University of Wisconsin-Stevens Pointra transzferelt, ahol a középiskolai edzője állást kapott a stábban. Gyakorlatilag itt játszotta freshman szezonját 2013-ban, mind a 10 meccsen kezdő LT volt, All-WIAC második válogatott lett. 2014-ben szintén minden meccs kezdő LT, All-WIAC első csapatos, a UWSP támadóegysége a 3. legtöbb pontot és yardot termelő egység volt ebben az évben a Div-III-ban. 2015-ben Paul Chryst a Wisconsin vezetőedzője lett, megkereste Ramczyket, hogy transzfereljen Madisonba, aki elfogadta az ajánlatot. Az NCAA transzferszabályai miatt a '15-ös szezonban nem játszhatot, '16-ban azonban a Badgers kezdő LT-je volt All-American és All-Big Ten első válogatottba került. Hatalmas önbizalommal rendelkező tackle, aki kellően atletikus ahhoz, hogy a profiknál is a baloldalon szerepeljen és kellően technikás ahhoz, hogy már újoncidényében is jó játékosnak tűnjön. Ramczykben megvan az őserő és a mozgáskoordináció, így passznál és futásnál egyaránt hasznos, játékstílusa alapján minden blokkolási sémában használható. Ramczyk egy korán bevethető játékos, akiben benne van a potenciál, hogy egy jó kezdő LT váljon belőle, már ha az egészsége engedi.

Garrett Bolles 1-2. kör

Garrett Bolles
Egyetem
Utah
Életkor
31 (1992-05-27)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
297 lb (135 kg)

Erősségek

Ekkora emberhez képest könnyedén mozog. Nagyon jó a kezdősebessége, az oldalirányú agilitása és az egyensúlyérzéke, ezt kamatoztatja a pass rusherek mozgásának letükrözésekor és a mozgó blokkoknál a futójáték során. Kellően mély az első kick-stepje, könnyedén fordul balra, a térde hajlított, a feneke is kellően lent van ahhoz, hogy hatékonyan nyerje meg a befolyásszerzési csatákat. Ha le is késte a snapet, robbanékonyan zárkózik fel. Erőteljes kezdeti ütéseivel lelassítja a védőket, amikor pontosan helyezi el a kezeit, kizárja az ellenfeleit a játékból. Csípőjével veszi fel a kontaktust, szét akarja marcangolni az ellenfeleit, nem csupán eltereli őket az útból. Élvezi a fizikalitást és az egy-egy elleni párharcokat drive blocknál, kiront a snap után, elmozgatja a védőket az ereje és a befolyás miatt. Gördülékenyen gyorsul ha nem találkozik senkivel, robbanékony, lát a pályán és mélyen játszik, így lokalizálja és kizárja a védőket a második szinten is. Akkorákat blokkol, hogy cseng az ember füle tőle, aljassága miatt kedvelni fogják az NFL támadófaledzői, méret, atletikusság és erő természetes kombinációja, emiatt 8 különböző poszton játszott középiskolában... Beérett azután, hogy voltak vele gondok kamaszkorban. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza missziójában szolgált, ma már házas, gyereke van.

Gyengeségek

Alapdolgokat képes néha lazán venni, különösen passzblokkolásban, nem járatja a lábát, hagyja, hogy a keze le- vagy felcsússzon az ideális helyről a mellkason, így swim move-val sebezhető. Időnként túlságosan is bízik az kezdőütésében és a tükrözésnél mutatott agilitásában, így nem kontrollálja és zárja ki a védőt olyan konzisztensen, mint ahogy kellene. 24 évesen idősebb a legtöbb prospectnél, JUCO transzfere után csupán egy idényt játszott FBS-szinten. Kemény dolgokon ment keresztül kamaszkorában, ideértve a drogfüggő anyját. Tinédzserként 5 iskolából rúgták ill. tiltották ki, drogok, verekedések és vandalizmus jellemzte mielőtt középiskolai lacrosse edzője (Greg Freeman) és a neje, Emily befogadták. A középsuli és a Snow College-ba történt beiratkozás között két évig távol volt az iskolától és a footballtól, garázsajtók javításával foglalkozott.

Megjegyzések

A nevét úgy kell ejteni, mint a tekegolyót többes számban (bowls). Defensive tackle volt a Westlake High Schoolban, miután leérettségizett nem ment egyetemre, hanem a már említett egyházi misszióban dolgozott Colorado Springsben. 2014-ben iratkozott be a Snow College-ba, itt képeztek belőle offensive tackle-t. 2 szezont töltött itt, 2015-ben az év legjobb JUCO prospectje volt a Scout.com szerint, 5-csillagos recruitként úgy döntött, hogy a Star Lotulelei által egyszer már kitaposott útvonalon halad tovább és a Snow College után irány a Utah. 2016-ban 13 meccsen kezdő LT a Utes színeiben, All-Pac-12 első csapatba került. Jelenleg inkább birkózó mintsem egy technikás falember, ugyanakkor Bolles karja kellően hosszú ahhoz, hogy az NFL-ben is tackle legyen, ráadásul a megfigyelők a hozzá hasonló, gyors lábú, aljas OL-eket keresik. Zónablokkoló sémába illik leginkább, ha a csapatok szerint maga mögött tudta hagyni a zűrös múltját, akkor akár a top 50-ben is kiválaszthatják.

Cam Robinson 1-2. kör

Cam Robinson
Egyetem
Alabama
Életkor
28 (1995-10-09)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
322 lb (146 kg(

Erősségek

Kitűnő, arányos testalkat, vastagság atletikussággal kombinálva. Erőteljes próbálkozásokkal indít a célpontja ellen, így korán erőfölénybe kerül és kilöki a védőt az útból. Drive blockban valósággal kikergeti a védőt a lyukból. Képes erővel válaszolni az erőre. Combónál zökkenőmentesen dolgozik blokkról blokkra. Felér a második szintre, lábmunkája kontrollált, követi a tanultakat. Megvan a kezdeti gyorsasága a húzáshoz, nyílt területen is orrba csapja a védőket. Elég atletikus ahhoz, hogy a befelé váltó védők elé is odaérjen. Futójátékban a kontaktus előtt jól helyezkedik. Hosszú karjai vannak, ezeket ki is nyújtja, adekvát ütései vannak. Kick stepje általában kiegyensúlyozott, elegendő teret nyer kifelé. Megvan a lábmunkája a edge ek sebességének letükrözésére és a rush körív kiegyenesítésére. Keményen küzd a sípszóig.

Gyengeségek

Egyensúlya problémás. Aktív, jó motorral rendelkező védők ellen küszködik. Időnként lehajtja a fejét futásblokknál, így szem elől téveszti a mozgó célpontot. Nem hajlítja eléggé a térdét és túlzottan előredől, ezért nem tud elég erőt kifejteni. A súlypontja hajlamos kilendülni futás- és passzblokknál is. Blokkok fenntartásában következetlen. Lényegesebb több időt tölt a földön annál, mint amennyit egy tackle-nek illik. Meg kell tanulnia, hogy a kontaktus idején maga alatt taposson. Futásblokkolóként fejlődhet, ha jobb szögeket választ. Felületesen blokkol passznál, leáll a lába amikor üt. Az ütéseketől úgy tűnik, mintha golyókon állna, ha nem hajlítja térdét, akkor a sebességet erővé alakítva verhető. Megkérdőjelezhető ösztönök. Twisteknél a befelé haladó defensive enddel tart, nem figyel a kifelé próbálkozóra.

Megjegyzések

Teljes neve Cameron D. Robinson. Louisianában nőtt fel, középiskolás All-American, 5-csillagos recruit, a Scoutnál és az ESPN-nél is ő volt a 2. a 2014-es országos recruit rangsorban. A West Monroe HS fociberkekben jól ismert középiskola, idejárt pl. Andrew Whitworth (Los Angeles Rams LT), Barkevious Mingo (Indianapolis Colts OLB), Paul Turner (Philadelphia Eagles WR), Dillon Day (Denver Broncos C) és Michael Hunter (New York Giants CB), az idei draft classból pedig Xavier Woods (Louisiana Tech S) és James McFarland (TCU DE/OLB) is. Andre Smith (2006) óta ő az első játékos, aki true freshmanként játszott kezdő LT a Bamában, Freshman All-American a Sporting Newsnál és az FWAA-nél. 2015-ben, a bajnoki címet hozó szezonban All-SEC első válogatott az AP-nél és az edzőknél is. 2016-ban csapatkapitány, minden meccsen kezdő LT, egyhangúlag került be az All-American csapatba, övé lett a legjobb egyetemi OL/DL-nek járó Outland Trophy. A scoutok ellenőrizni fogják a hátterét, ugyanis a 2016-os szeon előtt csapttársával, Hootie Jones-szal együtt letartóztatták, marihuána és egy lopott fegyver volt a kocsijukban. Végül a vádat elegendő bizonyíték hiányában ejtették. Egykori 5-csillagos recruit, aki 3 éven keresztül kezdő LT, igazi road grader lenyűgöző erővel a támadási ponton és elég atletikus ahhoz, hogy többféle futósémában is megéljen. Robinsonról bőven van meccsfelvétel az SEC tehetséges edge-ei ellen, akik már vagy majd az NFL-ben játszanak. A videó megmutatja azokat a tulajdonságait és a fizikai képességét, amik alapján jó NFL tackle lehet, de az egyensúlyproblémái és az ellentmondásos passzblokkolása aggodalomra ad okot. Esélyes, hogy Robinsont a posztja és a mérete miatt túl hamar draftolják, de a vevőre várni fog néhány nem könnyen javítható hiányosság. NFL hasonmás: Ereck Flowers.

Antonio Garcia 3. kör

Antonio Garcia
Egyetem
Troy
Életkor
30 (1993-12-10)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
302 lb (137 kg)

Erősségek

Kiemelkedő atletikusság. Oldalirányban nagyon fürge az alapállásból kiindulva. Középiskolás kosaras, ez a mai napig látszik a lábán. Képes letükrözni a pass rusherek mozgását a kontaktus előtt és után is. Ritkán verik meg tisztán sebességből kifelé. A pass rush köríven minden irányba képes mozogni és fenntartani a blokkját. Dolgozik azért, hogy olyan helyen tartsa az ellenfelét, ahol a blokk során a legnagyobb erőt tudja kifejteni. Könnyen vált irányt és üldözi a befelé vágó pass rushert. Laza csípője és gyors lába miatt képes felzárkózni. Használja a hosszú karjait. Mozgása folyamatos nagyobb területen is, olyan szögeket választ, ami kihívás a védőnek. Megharcol a lehorgonyzásért akkor is, ha korábban már hátralökték. Megtalálja a módját annak, hogy megblokkolja az emberét.

Gyengeségek

Szálkás alkata van, a felsőteste olyan, mint egy defensive endé. Alsótesti erejének hiányát súlyosbítja, hogy magasan játszik. A csípőjét kell hajlítania ahhoz, hogy a vállvédője a védő szintje alá kerüljön. Passzblokkolásnál túl korán nyitja a csípőjét ahelyett, hogy a térben maradna a kezdeti szakaszban. Külső utakon, rosszul időzítve próbálja megütni az ellenfelét, engedi, hogy a rusher érje el először az ő testét. Ha pánikol, rádől a célpontjára. Nem érzi a twisteket. Izmot és erőt kell magára szednie. A bull-rush utáni counter move-ot gyakran csak holding árán tudja megállítani. Futásblokkolásnál erőtlen, szűk terpeszből próbálkozik. Reach blockoknál a lábmunkája és a szögválasztása inkonzisztens.

Megjegyzések

Nem összekeverendő az ugyanilyen nevű egykori Pick Szeged átlövővel vagy a hosszútávú autóversenyzővel. Teljes neve Antonio Geovanni Garcia. Houstonban született, de Georgiában nőtt fel. A kosárcsapatban 12 pontot átlagolt, állami bajnoki döntőhöz segítette a Charles Drew HS-t, futballban pedig az első játékos, aki állami első válogatott lett ebből a középsuliból. 2-csillagos recruit volt, büntetőjogból diplomázott. 2012-ben redshirtöt kapott, 2013-ban az első hat meccsen kezdő LT, ám egy térdsérülés miatt utána már nem tudott pályára lépni. 2014-ben mind a 12 meccsen kezdő LT, összesen 2.5 sacket engedélyezett, az irányítója Brandon Silvers pedig freshman FBS rekordot döntött 70.5 %-os passzolási pontossággal. 2015-ben ismét mind a 12 meccsen kezdő LT, említésre méltó az All-Sun Belt válogatottban, 3 sacket engedett, mellette hozzájárult ahhoz is, hogy Brandon Burks legyen az iskola történetének 8. 1000 yardos futója. Végzős évében mind a 13 meccsen kezdő, nem engedett sacket, All-Sun Belt első válogatott lett. Tartósan 300 font alatt játszott, nyurga teste az első, amit észreveszünk vele kapcsolatban. A pozitív tulajdonságai gyakrabban köszönnek vissza a meccsfelvételeken, mint a negatívak. A tömege és a funkcionális ereje ok az aggodalomra, továbbá technikai munka is vár rá, de a csapatok számolnak vele a drafton, elvégre kezdőkre jellemző tulajdonságokat és képességeket rejteget. David Bakhtiari volt hasonló prospect, gyors lába, hosszú karja és szívóssága kitűnt a Coloradon, de a megfigyelők megkérdőjelezték azt, hogy mennyire tud majd hozzászokni az NFL nagyobb méretű és erősebb passzsiettetőihez. Bakhtiari jelenleg a korábbi NFL MVP Aaron Rodgers vakoldali tackle-je, Pro Bowler kaliberű falember. A 2013-as drafton 4/109-es választott volt, a gyenge OT classt figyelembe véve Garcia várhatóan előbb fog elkelni. Az előző évtizedben a Troy több TOP60-as választottat adott a ligának Osi Umenyiora (2003), Demarcus Ware (2005) és Leodis McKelvin (2008) személyében, ezen időszak óta talán Garcia a legizgalmasabb prospectje az egyetemnek.

Taylor Moton 3. kör

Taylor Moton
Egyetem
Western Michigan
Életkor
29 (1994-08-18)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
319 lb (145 kg)

Erősségek

A vállától a lábáig mindene széles. Hosszú karjai mellé hajlékony is, így nyugodtan támaszkodhat a kinyújtott karjaira. Erőteljes felsőtest, agresszív kezeivel kizárja az ellenfelét, elvezeti az útból, mögötte nyugodtan haladhat a futó. Biztosítja a down blockot, a kontaktus során járatja a lábát, így olyan messzire el tudja terelni a védőt, hogy az már nem fér bele a képernyőbe. Aránylag mozgékony test, így képes alkalmazkodni, előrehajolva is derékszögben marad. Képes megfogni a kifelé próbálkozó védőket, elzárja a külső sávokat. Jó munkát végez combo blokkoknál, kibillenti a falembert az egyensúlyából, utána indul a második szintre felvenni a downhill linebackert. Nyugodt lábmunka nagyobb térben. Megbízhatóan teljesíti a feladatait a pályán és azon kívül is, többször került Academic All-MAC csapatba karrierje folyamán. Tartós és megbízható, iskolarekordot jelentő 52 meccsen volt kezdő leginkább jobboldali tackle-ként, de volt egy egész szezonja jobboldali guardként is, végzős évében csapatkapitánynak választották.

Gyengeségek

A hátát hajlítja, gyakran veszíti el az egyensúlyát ha a válla előrébb kerül a lábfejénél. Erőteljes a kick stepje, így a befelé irányuló move-okra érzékeny. Kezeit rossz taktikával használja és rosszul is helyezi, valósággal arra invitálja a rushert, hogy férjen hozzá a testéhez, ezt college-ban meg tudta úszni, mert a MAC rusherjei egyszerűen nem tudták arrébb rakni. Inkonzisztens a terpeszének nagysága, alsótestét jobban használhatná angle blockok során, túlságosan is a felsőtestére támaszkodik. Lehajtja a fejét. Nincs problémája azzal, hogy felérjen a második szintre, de ott túl sokszor kerül a földre, konzisztensebbnek kellene lennie a nagyobb területen történő irányváltásainak.

Megjegyzések

Okos srác, 3.28 GPA-vel diplomázott üzleti tudományokból. Tősgyökeres michigani, édesanyja a Michigan State-en adminisztrátorként dolgozik. Taylor is ide szeretett volna járni, de a Sparty csak walk-onként vette volna számításba, így végül úgy döntött, hogy a neki elsőként ösztöndíjat ajánló Western Michigant választja, hiába hívta például az Indiana is. 2-csillagos recruit volt. 2012-ben redshirtöt kapott. 2013-ban és '14-ben egyaránt minden meccsen kezdő RT volt, utóbbi idényben lett Jarvion Franklin az Év Támadója és az Év Freshmanje is a MAC-ben, ebben az évben Moton Academic All-MAC csapatba is került. 2015-ben beljebb mozgatták RG-nek, mind a 13 meccsen kezdett, All-MAC harmadik csapatba került, ezúttal is egy mögötte futó játékos, Jamauri Bogan lett az Év Freshmanje a MAC-ben. Végzős évében újra RT volt, mind a 14 meccsen kezdő volt, All-MAC első válogatott. 4 évig volt kezdő a fellendülő Western Michigan program színeiben. Mérete és potenciálja alapján tisztán erőből dominálhatja a támadási pontot, így egy sokak által áhított RG prospectnek számít. Kissé erőltetett tud lenni a mozgása és a lábmunkájával is van még munka bőven, de mindkét területen funkcionális szinten van. Elképzelhető, hogy dolgoznia kell azért, hogy készen álljon az NFL ravasz és atletikus defensive tackle-jeire, de fizikai tulajdonságai és ereje alapján megvan az esély rá, hogy megbízható kezdőjátékossá válik. NFL hasonmás: Ramon Foster.

Julie'n Davenport 3. kör

Julie'n Davenport
Egyetem
Bucknell
Életkor
29 (1995-01-09)
Magasság
6 ft 7 in (2.01 m)
Tömeg
318 lb (144 kg)

Erősségek

Elit karhossz és kézméret erre a posztra. Meg tudja oldani, hogy a hosszú karjai az edge rusher mellkasára kerüljenek, ezzel frusztrálva az ellenfelét. Első két kick stepjével nyer annyi teret, hogy a kifelé irányuló versenyt megnyerje az edge-dzsel szemben. Passzblokkolásban az ütéseknél hátul hagyja a fejét. Vezéregyéniség, két évig volt csapatkapitány. Jó erőben van, így el tudja kapni a védőt testét és biztosítja a blokkot. Atletikussága adekvát, így el tudja érni és meg tudja fogni az edge-t. Képes nagyobb terülten is játszani húzásoknál, screeneknél. Atletikus tulajdonságaival még lehet dolgozni, formázhatóak.

Gyengeségek

Eddigi ellenfeleinek a színvonala nem készítette fel az NFL rusherekre. Lába kissé nehézkes. Nehezen vált irányt befelé stuntoknál. Következetlen méretű terpeszben játszik, egyensúlya inkonzisztens. Gyenge lábmunkája miatt oldalra ki lehet szökni a szorításából mielőtt még biztosítaná a blokkot. Futásblokkolásban inkább előrehajol ahelyett, hogy taposna. Járatnia kell a lábát a kezdeti kontaktus után. Kézhasználat a megközelítése és az elhelyezése is mocskosul rossz. Ha oldalirányba dolgozik elveszti az egyensúlyát a magasan lévő vállvédője és az egyenlőtlen súlyelosztása miatt.

Megjegyzések

Teljes neve Julie'n Raymond Davenport. Politikatudományokból diplomázott. 5 testvére van, unokatestvére Michael Kidd-Gilchrist 2012-ben egyetemi bajnokságot nyert kosárlabdában a Kentuckyval, jelenleg a Charlotte Hornets játékosa az NBA-ben. New Jerseyben nőtt fel, ő is kosarazott a Paulsboro High School színeiben a foci mellett. Ösztöndíjajánlata volt az Old Dominiontől és a Temple-től is, ám ő a Bucknellt választotta 2-csillagos recruitként. Már true freshmanként mind 11 meccsen kezdő LT, All-Patriot League második válogatott, két screen passzt is dobtak rá az idényben amikből összesen 32 yardot tett meg. 2014-ben ismét mind a 11 meccsen kezdő LT, ezúttal a konferencia első válogatottjába került. 2015-ben csapatkapitány, ezúttal is mind a 11 meccsen kezdő LT és All-Patriot League első csapatos (utoljára Lucas Carlaw került zsinórban két évben az első számú konferenciaválogattba a Bucknellből még 1998-ban és '99-ben), bekerült a STATS második számú FCS All-American csapatába, volt 12 elkapott yardja is miután összeszedett egy fumble-t és megindult vele. Végzős idényében is csapatkapitány, ismét mind a 11 meccsen kezdő LT, FCS All-American első válogatott az AFCA, az Associated Press, a STATS és a Walter Camp szerint, utoljára egy idény alatt négy All-American elismerés Bison-játékost még Bryce Robertsont ért 2011-ben. Technikailag nyers tackle, de fizikai tulajdonságait tekintve mindene hosszú. Alacsonyabb szintű ellenfeleit képes volt dominálni, a pre-draft workoutokon során komolyabb ellenfelek ellen kellett fellépnie, ahol meg is állta a helyét, így a draftértéke fel is szökött. Technikai hiányosságai ellenére tulajdonságai alapján a csapatok hajlandók lesznek draftolni őt és kivárni, hogy mi lesz ezzel a projekttel. Lesz még vele munka és megeshet, hogy a jobboldalra fog kényszerülni. NFL hasonmás: Matt McCants.

Roderick Johnson 3-4. kör

Roderick Johnson
Egyetem
Florida State
Életkor
28 (1995-11-28)
Magasság
6 ft 7 in (2.01 m)
Tömeg
298 lb (135 kg)

Erősségek

Kivételesen hosszú karok, széles váll, jól oszlik el a tömeg a testén, Johnson olyan karhosszal és testszélességgel rendelkezik, amit az NFL megfigyelők keresnek erre a poszta. Fürge a snap után, rövid, változó irányú lépésekkel jól csúszik balra, hosszú karjaival kizárja a pass rushereket. A meglepő fürgesége futójátéknál is kijön, gyakran kellett a line of scrimmage-től távolabb linebackereket és defensive backeket megblokkolnia. Johnson gyorsan felér a második szintre, természet adta derékbőségével és erejével dominálni tudja a kisebb ellenfeleit. Habár atletikus, Johnson nehezen nevezhető fineszes blokkolónak. Amikor kellően alacsonyan van a vállvédője, Johnson el tudja vezetni a védőfalembereket a labda közeléből. Novemberben lett 21 éves, fizikailag még mindig csak kapargatja a benne lévő potenciál felszínét. 2016-ban juniorként választották csapatkapitánnyá.

Gyengeségek

Minden izgalmas tulajdonsága ellenére Johnson messze nem kész játékos. Johnson rövid, változó irányú lépéseket alkalmaz a kezdeti kick slide-nál, amivel meg tudja tartani az egyensúlyát és készen áll a lehorgonyzásra bull-rusherek ellen, de a gyors edge rusherek túl gyakran tudták kívülről megkerülni a legutóbbi szezonban. Johnson hossz karjaival hihetetlen messzire ér el, de eddig nem látszott a kezeiben az erő, amivel a kezdő ütései megrázkódtatást jelenthetnének a védőknek. Olyan, mint amikor egy magas és nagy súlypont emelkedésű reciever nem kapná el a labdát a legmagasabb ponton, Johnson nem igazán tud a karhosszából előnyt kovácsolni, nem sikerül elkapnia és hatalmába kerítenie az ellenfeleit. Ehelyett Johnson türelmesen megvárja amíg a védők közel érnek hozzá, ekkor széles testét kihasználva elnyomja őket. Ha közel értek hozzá, Johnson nem figyel az alapokra, lehajtja a fejét a kontaktus során és nem járatja a lábait oldalirányban. Némileg merev az alsóteste, ezért nehezen fordul és gondja van a felzárkózással ha a védők befelé megkontrázták.

Megjegyzések

Missouriban nőtt fel, középiskolában atletizált is. 4-csillagos recruitként választotta a Florida State-et. True freshman évében összesen 8 meccsen játszott, a szezon utolsó 5 találkozóján már kezdő LT volt, Freshman All-American a USA Todaynél és az Athlon Sportsnál. 2015-ben minden meccsen kezdő LT, az ACC legjobb blokkolójának járó Jacobs Blocking Trophy győztese, második csapatos All-American a Sporting Newnsál és a USA Todaynél. 2016-ban ismét minden meccsen kezdő LT, ismét ACC Jacobs Blocking Trophy győztes, első csapatos All-American a Walter Campnél. Johnsonnak számos olyan tulajdonsága van, amit a megfigyelők egy első osztályú tackle-ben keresnek és az upside-ja alapján 1. körös játékos is lehetne. Karhosszával fedi el az egyensúlybeli problémáit a kick stepnél, ami azt is jelentheti, hogy a speed rusherek mindig bajban lesz. Jonathan Martintól Nate Solderig bármi lehet belőle.

David Sharpe 3-4. kör

David Sharpe
Egyetem
Florida
Életkor
-
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
343 lb (156 kg)

Erősségek

Böszme, széles, masszív test, amiből hosszú karok lógnak ki. Jó a felépítése, vastag lábai illenek a felsőtestéhez. Hosszú karjaival meggyengíti a rushert, ha ő éri el hamarabb. Aktív kezek passzblokknál, a védő testének belső részeire helyezi őket. Le tud annyira horgonyozni, hogy bull-rush ne igazán legyen opció ellene. Tömegét kihasználva elnyomja ellenfeleit, kilöki őket a játékból. Amikor lehetőség kínálkozik rá nagy és erős kezeivel leköti a védőket és kivezeti a őket a játékból. Jobban húz, mint várnánk. Megfelelően mozog egyenes vonalban, így a pálya szélén is le tud csapni.

Gyengeségek

Annyira merev, amennyire csak lehet. Nem hajlékony a bokája, a térde, így nincs olyan alacsonyan a vállvédője, hogy befolyást szerezzen. Down blockoknál a célpontja testének tetejét találja el, marginális biztonságú blokkot hoz így létre. A derekát hajlítja. Inkább a felsőtestével ér oda előbb a célpontjaihoz, mint a lábával. Erőltetett, nem elég gyors oldalirányú mozgás. Nem képes átjutni a vele szemben lévő védőkön, mélyésgben nincs meg a fürgesége ahhoz, hogy cut-off blockokat csináljon a linebackereken. Nem kontrollálja eléggé a lábait és a testét ahhoz, hogy tükrözzön és középütt tartsa a blokkjait. Egyszemélyes blokkoló, kombóknál ne számítsunk rá.

Megjegyzések

Jacksonville-i manus, középiskolában kosarazott is, utóbbi sportágban is toborozták első osztályú csapatok (Jacksonville, North Florida), végül 4-csillagos recruitként a Florida Gators focicsapatát választotta. Középiskolás All-American footballban. True freshmanként D.J. Humphries mögött csere LT, 6 meccsen kapott szerepet. 2015-ben mind a 14 meccsen játszott, 13-on kezdő LT. 2016-ban mind a 13 meccsen kezdő baloldali tackle. Sharpe tisztán a mérete miatt megélt left tackle-ként az SEC-ben, de a speed rusherek ellen görcsölt. Olyan eszközei vannak, amelyek izgatóak a megfigyelők számára, de az NFL-ben belül, guardként lehet a legjobb, azon a poszton, ahol nem játszott a Floridán. NFL hasonmás: Vadal Alexander.