mate93

New Orleans Saints

mate93
Utoljára láttuk
1 órája
Regisztrált
több mint 8 éve
Fórum hozzászólások
236


Utolsó 10 fórum hozzászólás

6 órája
mate93 New Orleans Saints 236
itt azert azzal legyetek tisztaban, hogy a 14. helyrol lecserelni nem az jelenti, mint a 3. helyrol. ezert nem kapsz masik elso kort, max egy masodik kor masodik felet pluszban.
szerintem amugy ki kellene huzni a legjobb elerheto OL jatekost a 14. helyen, 45. helyen pedig johet egy OL/passcatcher.
titokban bizok benne, hogy lecsuszik 14. helyre Fashanu, aki szerintem Joe Alt utana egyertelmuen a masodik legjobb OL prospect az idei drafton, o tokeletes pick lenne nekunk. de sajnos egyre tobb mockban megy ki a 9-11. pick kornyeken Fashanu, sokat lepett elore az elmult honapban.

ami nagy dilemma lenne szerintem, hogy mit csinalnank ha bentlenne 14. picken Brock Browers, de mar kiment a top 2-3 OL a tablankrol. ez egy nagyon is realis forgatokonyv.
Bowersben bennevan, hogy az elkovetkezo 10 evben ott lesz a liga top3 TE-jeben, es nagyon raferne a csapatra meg egy top celpont, raadasul TE poszton amugy is vekonyak vagyunk.
kivancsi vagyok, hogy menne-e a BPA (ami itt Bowers), vagy meg igy is kihuznank a legjobb OL-t a maradekbol, mert akkora lyuk van ott a rosteren.

az en alomforgatokonyvem: 14. picken Fashanu, 45. picken a legjobb elerheto WR, utana free agencyben meg egy veteran OL (en ugy erzem ez utobbi mar le van kotve es a draft utan be lesz jelentve)
de Bowerssel sem bankodnek a 14. picken, izgalmas pick lenne 😊
29 napja
mate93 New Orleans Saints 236
mai DA sajtotajekoztato:

"I think that still remains to be seen." Said he felt better about his health a few weeks ago than he does now.”
DA says Ramcyzk's knee could be a concern going into the season. Knee isn't where everyone was hoping it would be following knee surgery.

ha eddig nem lett volna biztos, most mar ceruza helyett tollal lehet beirni az elso koros OT huzast. gyakorlatilag egyik oldalra sincs meg a biztos kezdonk, ha csak valami csoda nem tortenik penninggel (nem fog valoszinuleg)
1 hónapja
mate93 New Orleans Saints 236
amugy rondale moore nem kifejezetten WR-t jatszik csak, hanem szinte ugyanannyiszor RB-t is. cordarelle patterson potleknak vittetek. szerintem vinni fogtok egy slot WRt, moore pedig ilyen rb3/wr4/gadget guy hibrid lesz
de ne akadjon ki senki majd, hogy miert visz el carryket Bijan elol a WR4 😁 neki ez az erossege
1 hónapja
mate93 New Orleans Saints 236
Most hogy Ramczyk fizuja struktúrálva lett, arra lehet következtetni, hogy csak játszik a kövi szezonban? Konkrétumot nem tudtam találni arról, hogy végülis mennyire súlyos az a térdprobléma (azon kívül, hogy porckopás)
shagi0206
igen, jatszani fog a kovetkezo szezonban. volt a szezon utan egy procedura, azota remenyteljesebbek a hangok vele kapcsolatban a csapat kornyekerol.
majd kiderul, mennyire birja a terde a szezon folyaman a sorozatterhelest, de jelenlegi allapot szerint ugy gondoljak a csapatnal, hogy lehet ramczykre epiteni a kovetkezo szezonban is
1 hónapja
mate93 New Orleans Saints 236
az rendben van, hogy kicsit tulfizette a titans, de kozben trevor utolso olcso evere sikerult osszehozni az nfl egyik leggyengebb rosteret egyelore. ez egeszen kriminalis, ami itt roster epites cimszo alatt folyik.
gyakorlatilag balke adott egy 3. kort a falconsnak azert, hogy egy evre kolcsonvegye azt a ridleyt, aki elotte egy evet kihagyott.
a colts a luck eraban nem tette ennyire tonkre a sajat csapatat.
nem tudom mi kell meg, hogy a tulajdonos eszrevegye ezt az elkepeszto amatorizmust es szetzavarjon mindenkit
1 hónapja
mate93 New Orleans Saints 236
ez egy nagyon nagyon jo igazolas.
egy jo es sokoldalu jatekos jott, szinte apropenzert. ilyenbol kellene meg par a ket falba is😅
1 hónapja
mate93 New Orleans Saints 236
Malcolm Roach ex-Saint DT érkezett 2 évre 8 millióért.


rob3r7o
futas ellen jo, plusz az oltozo egyik kedvence volt. mindenkivel joban volt, evek ota o volt a zenefelelos DJ a saints locker roomban. ennyi penzert szerintem teljesen korrekt
2 hónapja
mate93 New Orleans Saints 236
maximum 2 ev alatt rendbeteheto a cap, ha meghozzak a dontest es elkezdik a nagytakaritast. de ez nem iden fog megtortenni.
ajanlom a kovetkezo videot, ha valakit erdekelnek a tenyek, Brad Spielberger elemzi a capet a PFF-tol, talan a legnagyobb szakerto salary cap temaban. (a video masodik feleben jelentkezik be Brad)



azt kell megerteni, hogy a saints (de peldaul az eagles is) nem egy evre es nem jatekosra lebontva nezi a salary capet. egy egeszkent tekintenek a sapkara, es kozgazdasagtanilag igenis nagyon progressziven kezelik a capet (az eagles ebben az aranymertek az egesz liga szamara)
az mas kerdes, hogy mennyire eri meg ez jelenleg, ezzel a kerettel - szerintem semennyire. szerintuk pedig realis esely van a PO-ba jutasra a gyenge divizio miatt, ezert minden evben ugy tekintenek magukra, hogy PO varomanyos a csapat.
ahhoz kepest, hogy minden egyes ev ugy kezdodik mar 8 eve, hogy NA! most uszik be a saints a cap miatt, konkretan nem kellett kivagni igazan fontos jatekost. (a gyakori nev itt altalaban Trey Hendrickson aki a bengalsba ment - elso 3 eveben a saintsben nulla teljesitmeny, az utolso eveben kiugro teljesitmeny, de a csapat nem hitt abban hogy fenntarthato ez hosszu tavon, ergo nem akartak neki szerzodest adni, nyilvan boduletesen rossz dontes volt ez utolag)
es ha valaki koveti a csapatot, egyetlen egy evben sem a keret gyengesege volt az oka a nem megfelelo szereplesnek. nagyon sok miatt lehet kritizalni a csapatot, a vezetoseget, de ha valaki egy kicsit utanaolvas es elmelyul a temaban, akkor kiderul, hogy a clickbait cimek, hogy a saints are in a cap hell, nem mindig mondjak el a teljes szituaciot.

meg egyszer kiemelnem, en nem ertek egyet azzal, amit jelenleg csinalnak, szerintem nem contender ez a csapat, ezert nem eri meg tovabb gorgetni ezeket a dolgokat. de azt ertsuk meg, hogy ezek a - 80 millio dollaros szamok pillanatnyi screenshotok, egyszeruen ok ezt a modjat valasztjak a cap managementnek. az elmult kb 15 evben a saintsnek van a legjobb merlege az egesz NFC-ben, ezt felelotlen es szar cap managementtel nem lehet elerni.

amugy a nev, akit meg kell itt emliteni, az Khai Harley, aki cap magus a saintsnel. a csapat tajan a legnagyobb becsben tartott titok az o erteke a csapat szamara, minden evben megy a retteges, hogy elviszik GM-nek.

 www.nola.com/sports/saints/its-time-you-got-to-know-khai-harley-the-saints-mystery-man-whose-influence-is/article_7d8db90a-2bc1-11ed-897a-ab22213f6714.html

“Yes, Harley has a deep understanding of the NFL’s Collective Bargaining Agreement, and yes, through that understanding, Harley has shown a willingness to explore and push the boundaries of the CBA’s gray areas that other people in the industry were either not aware of or were too scared to use. Harley’s confident fearlessness, in that way, is a competitive advantage.“

a Bloombergnel dolgozott, a vilag legnagyobb penzugyi cegeinel dolgozhatna vezetokent, de neki a sport volt a szerelme, ezert kerult a futballba. szerintem erti a dolgat 😊

Szerkesztette: mate93
2 hónapja
mate93 New Orleans Saints 236
Mi történik most?
Gyurma Pappa
tupontos leiras.

ki fog fogyni a szel a vitorlabol, mert nincs olyan entitas, aki ki tudna hasznalni a szituaciot. latszik, hogy van res a pajzson, de nincs olyan csatar, aki berugja a helyzetet 😊

es ez a legszomorubb. a kilatastalansag, hogy politikai oldalrol barki is kepes lenne ezt meglovagolni.
2 hónapja
mate93 New Orleans Saints 236
en barkivel fogadok, hogy Kamara es Ramczyk maradnak jovore.
Thomas biztos nem fog alairni ide, nem akar mar maradni. a kintiek a Chiefset emlegetik vele kapcsolatban.
Lattimore meg sajnos tobb, mint valoszinu, hogy el lesz tradelve, ezert alakitottak at a szerzodeset. ha jelentkezik valaki megfelelo ellenertekkel, akkor trade lesz, mert nagyon nincsenek megelegedve a hozzaallasaval. allitolag az elmult 2 serulesenel finoman szolva sem siettette a a visszaterest…

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 7 éve
mate93 New Orleans Saints 236
nekem a futball a nagy szerelmem, szabadidomben ha tehetem ezzel foglalkozom, ezen belul is a foci taktikai reszevel, a meccseket korulvevo varazslatos sakkjatszmakkal, illetve a csapatok felkeszitesevel, az edzoi oldallal. rengeteget olvasok ezzel kapcsolatban angolul es spanyolul, dinamikusan fejlodo resze ez a sportagnak de meg a szakertok szerint is rengeteg a szurke folt a temat illetoen.

megprobalom nagy vonalakban osszefoglalni mi a baj az angol focival velemenyem szerint.

Gary Neville a valenciai kudarca ellenere egy kifejezetton jo "TV pundit", azaz szakerto. azt irja a Telegraph cimu angol lapban:
“I look at some teams and feel: they don’t know how to defend. They struggle with crosses, they don’t deal with set-pieces, they don’t know how to work one on one. They have a weak understanding of the game.”
Altalanos velekedes az angol szakemberek kozott, hogy a meccsenkenti golszam evrol-evre valo novekedese azt mutatja, hogy a jatekosok nem tudnak vedekezni. es itt kovetik el a legnagyobb hibat, a problemat egyeni szinten azonositjak, holott ez az egesz csapat felelossege.


a modern foci egyik legfontosabb eleme az ellenfel letamadasa labdaszerzes celjabol, a Pressing. (ez tortenhet egesz palyan, a kozepso harmadban, vagy a vedekezo harmadban is - a betolt busz esete - de ez itt most lenyegtelen)
az angol jatekosok nagy resze zavarba jon ha letamadja az ellenfel, lezarjak a passz savokat, helyet es idot csokkentenek, ezzel gyors dontesre kesztetve a labdabirtoklot. a kulfoldi csapatok ezert ficankolnak az angolok ellen, mert orommel tapasztaljak, hogy sokkal tobb idejuk es helyuk van a labdaval, mert szervezetlen, gyakorlatilag Pressing nelkul jatszo brit ellenfelek ellen kell jatszaniuk.
a pressing koncepcioja fejlodott a legtobbet az elmult 10 evet a futballban: forcing, cutting off passes, double-teams, triple teams, the use of cover shadows and pressing traps.
a Premier Leagueben nem beszelhetunk szervezett pressingrol az alsohazi csapatoktol, a csapatok nem kompaktak, hatalmas tavolsagok vannak az egyes jatekosok kozott, ezzel ertekes es nagy teruleteket ajandekozva az ellenfelnek. (a kapu elott, a palya kozepen, a vonalak kozott - a vedelem es a kozeppalya, vagy a kozeppalya es a csatarsor kozott) igy gyakorlatilag lehetetlen egyszerre tobb jatekost is letamadni, "lefedni" az altaluk bejatszott teruleteket - ennek kovetkezteben a labdat kapo jatekos nem talalkozik egybol hatalmas nyomassal, van ideje nyugodtan atvenni a labdat es tovabbtenni, ami ezen a szinten mar gyerekjatek, ha nem zavarnak folyamatosan.
csak egyeni szinten van letamadas es nem csapatszinten. a labdahoz legkozelebb levo jatekos meg agresszivan letamadja az ellenfelet, de a labdatol legtavolabb levo, latszolag passziv vedekezo jatekos, mar nem mozog egyutt a csapattal, ergo serul a csapat kompaktsaga, es tul sok hely lesz az egyenek kozott.

a fentebbi okok miatt nagyon konnyu az angol csapatok ellen jatszani europaban, es jol mutatja hogy Klopp miert volt kepes fel ev alatt europai kupadontos csapatot csinalni a Liverpoolbol, a gegenpressing legnagyobb kovetojekent. a nemet edzo elso es legfontosabb taktikai vezerelve a labdavesztes utani gyors, tomor, csapatkent valo letamadas.


a masik nagyon fontos dolog, hogy az angol kozepmezonyben es alsohazban levo csapatok egyszeruen nincsenek rendesen felkeszitve taktikailag, nincsenek reszletes feladataik, "nem tudja a bal kez, hogy mit csinal a jobb". nem foglalkoznak az ellenfel gyengesegeivel es erossegeivel, szinte ugyanaz a strategia minden egyes meccsre, ellenfeltol fuggetlenul. tamadasban legtobbszor csak a nagyon alapveto pontok vannak meghatarozva (altalaban labdaszerzes utani gyors ellentamadas, a szelek hasznalata es beadasok - tipikus elemei az angolszasz futballstilusnak), es a draga penzert vasarolt egyenektol varjak a megoldast, a golokat.
egyeni utasitasokban altalaban odaig jutnak, hogy peldaul a szelso feladata vedekezesben az ellenfel szelso vedojenek kovetese. ez meg mukodott a 20. szazadban, de ebben a felgyorsult fociban hatalmas hatrany a vedekezesbol valo atmenetben tamadasba.
a kis es kozepcsapatok edzoi olyannyira le vannak maradva, hogy legtobbszor tisztaban sincsenek a modern futball metodologiajaval, nem tudjak mi az a Gegenpressing vagy a Counterpressing. az angol edzokepzes tortenelmi melyponton van, es sajat arroganciaja miatt nem hajlando beismerni, hogy regi, elavult modszerekkel dolgozik. az a tudas ami eleg volt 20-30 eve, az ma mar nevtsegesen keves, a foci is mar-mar egzakt tudomany, es a benneszereploknek folyamatosan kepezni kell magukat.

a legeslegnagyobb hatrany megis az edzesek minosegeben mutatkozik meg. az angol edzok altalaban a motivacio vagy agresszio hianyaval, vagy a jatekosok rossz formajaval magyarazzak az egyertelmu taktikai hianyossagokat. hallott mar valaki angok edzot arrol panaszkodni, hogy hianyzott a csapat kompaktsaga, nagy volt a tavolsag a csapatreszek kozott, vagy nem voltak jok a labdacentrikus csapatmozgasok? ahogy egy kulfoldi cikk irja, Klopp vagy Guardiola kis tulzassal a felesegukkel is errol beszelgetnek a reggeli mellett.
azert nincsenek nagy angol tehetsegek, mert a fiatal jatekosok kepzese kimerul a technikai es fizikai felkeszitesben, de nem kapnak megfelelo taktikai oktatast. nem tudjak, hogy kell passzsavokat lezarni, abszolut nem kepesek csapatban gondolkodni csapatmozgasokat illetoen, es rendre rossz megoldasokat valasztanak, nem szamolva a mellettuk, vagy mogottuk elhelyezkedo tarsukkal.
tulzottan nagy hangsulyt fektetnek az alapveto technikai kepzesre, de nem nyomas alatt, hanem tiszta, klinikai kornyezetben. hiaba kepes valaki senkitol sem zavartatva a fulen is megallitani a labdat, ha zavarba jon akkor, amikor keves ideje es helye van a dontesre. ez az egesz gondolkodasmod egy ordogi kort hoz letre: a fiatal jatekos nem kepes nyomas alatt teljesiteni, hiszen sosem volt megtanitva ra. az edzo ezt hibasan technikai, motivacios vagy fizikalis problemakent azonositja, es meg nagyobb hangsulyt fektet ezekre a tenyezokre az edzesen, es tovabbra is klinikai kornyezetben, masoktol nem zavarva vegzik a gyakorlatokat, ergo sosem tanulnak meg komplexen, csapatban gondolkodni.

vajon miert nincs egy darab angol edzo sem aki sikeres kulfoldon? mindegyik kudarcot vall, hiszen nem eleg felkeszultek, nem felelnek meg a modern foci elvarasainak. ami David Moyesnak eleg volt az Evertonban evekig a kozepmezony elejehez, az nagyon keves volt a Real Sociedadban, mert sokkal felkeszultebb ellenfelek ellen talalkozott a spanyol bajnoksagban.

Osszegezve a legnagyobb problema a felfogassal van. nem hajlandoak beismerni, hogy rosszul csinalnak valamit, nem akarnak tanulni a kulfoldi edzoktol, akik lathatoan sokkal jobbak a szakmaban, mert tulzottan arrogansak. velemenyem szerint nagyon erdekes idoszak var a Premier Leaguere, hiszen kulfoldi top edzok veszik at az iranyitast a top kluboknal.
Conte Chelseaje, Pochettino Tottenhamje, Pep Cityje, Klopp Liverpoolja, Mourinho MU-ja (ha igazak lesznrk a pletykak), mind alkalmasak es tokeletesek hogy tanuljanak toluk majd a brit kollegak. A millio dollaros kerdes az, hogy hajlandoak lesznek-e tanulni.


(  spielverlagerung.com/2014/11/21/the-problem-with-english-football/ - az egyik legelismertebb taktikai oldal cikke)
4 hónapja
mate93 New Orleans Saints 236
szerintem ezt minden panthers szurkolonak el kell olvasnia, nekem az egyik legjobb NFL insider cikk idenrol csapattol fuggetlenul:

 theathletic.com/5105215/2023/12/06/carolina-panthers-frank-reich-firing-david-tepper/

(pro tipp: ha a link megnyitasa utan egybol kilovod a wifit/mobilnetet, el lehet olvasni az athletic cikket elofizetes nelkul😅😅)

hat eleg felelmetes dolgok vannak benne… hibas itt reich, a GM es young is. de ami a legfelelmetesebb, hogy mennyire rendszer szintuen nyulnak at egymas fejei felett a stabtagok, hierarchiatol fuggetlenul. amig mindenki tudja, hogy lehet tepperhez menni picsogni, a masikat hibaztatni, ujjal mutogatni, addig szerintem ez nem lehet egy jol mukodo franchise. ezzel a barom tepperrel meg kellene mar ertetnie valakinek, hogy NEM ert a focihoz, NE avatkozzon bele a csapat dolgaiba. nevezze ki az alkalmas embereket, uljon be a paholyba, tapsikoljon es bizzon abban, hogy jo embert nevezett ki. szerintem ebben az egeszsegtelen kornyezetben lehetetlen jol dolgozni… es amig a kulonbozo stabtagok sms-eznek a detroiti Ben Johnsonnal, hogy ne jojjon ide HC-nak, mert nem jo itt dolgozni, addig nem is valogathat majd a jo jeloltekbol…
több mint 2 éve
mate93 New Orleans Saints 236
Ez így van máshol is a cserék cseréi játszanak aki 2 hete még ps be hordták a vállvédőket.
TSzabi
azt elmondhatnád, hogy melyik csapatnál nem bevethető a QB1, QB2, WR1, WR3, RB1, RB2, TE1, LT1, LG1, RT1 a tamadosorban, a kezdo Kicker, es a vedelemben a kezdo slot CB es ha Cam Jordan nem jatszhat a hetvegen a covid miatt akkor a DE1, DE2, DE3, DE4.
hallgatlak 😊

szerintem is erheti kritika az idei roster epitest, de ne essunk tulzasba, ezt a fajta seruleshullamot egy darab NFL franchise sem elte volna tul pozitiv eredmennyel.
5 hónapja
mate93 New Orleans Saints 236
De a tényen nem valtoztat hogy hatot tiziből lőtt...Komoly hogy erre aranylabdákat osztogatnak, főleg ha megnézzük Haaland szezonját, miket nyert, hány gólt szerzett.
kapitnono
en tenyleg nem akarok teologiai vitat nyitni, nem is akarlak meggyozni. mindenkinek lehet kedvence, illetve ez egy szubjektiv szavazas is.
de amit te irsz, az egyszeruen nem igaz. mivel en munkambol adodoan foglalkozom a labdarugas taktikai es analitikai oldalaval, hagy vilagitsam meg egy kicsit mas szempontbol a dolgokat. ha elfogadod elfogadod, ha nem, akkor nem 😊

At 35, Messi led the 2022 World Cup for shots (32), shots on target (18), chances created from open play (17), fouls won (22), and overall xG (6.63)
minden fontos tamadostatisztikaban a legjobb volt a VB-n, a cselezest kiveve. mivel 35 eves korara a robbanekonysaga mar nem a regi, ezt nem nagyon kell magyarazni. (amugy a analitikailag magasan a valaha volt legjobban cselezo jatekos)

He also was involved in more open-play sequences leading to a shot than any other player in the competition, with his 53 four more than second-best Mbappé
az argentinok szinte osszes tamadasat is o inditotta, gyakorlatilag egy szemelyben szervezte az egesz tamadojatekot.

When it comes to all-time data, Messi is now the World Cup leader for chances created (75), chances created from open play (55), dribbles attempted (206), dribbles completed (125), shots (104) and shots on target (46).
ez csak egy kis adalek, a VB-k tortenelmeben minden tamado statisztikaban a legjobb az advanced metricek kozul.

Prior to the mid-season tournament, nobody across the top five European leagues had been more of a threat than Messi, who averaged 1.2 expected goal involvements per 90 minutes from non-penalty situations. Essentially, he was getting into scoring positions and creating high-value opportunities for his club-mates.
Across the top five European leagues, Messi had the most assists in all competitions (14, with 10 of those coming in Ligue 1) prior to the World Cup break; he had already equalled his entire tally of assists from the 2021-22 season, despite playing 1,290 fewer minutes, and he had already overtaken his goal tally from the previous campaign (12 compared to 11).
In the 18 matches he played in for PSG in the lead-up to the World Cup, Messi was averaging 83 touches, (6.38 of which were in the opposition’s box), 1.44 goal involvements, 2.81 chances created, 0.98 big chances created, 4.25 shots and 3.22 successful dribbles per 90 minutes.

a VB-t megelozo idoszakban EGYERTELMUEN a vilag legjobb jatekosa augusztustol decemberig. (a 2023-as aranylabda szavazas a 2022 nyartol - 2023 nyarig idoszakot veszi figyelembe)

The numbers from last season go against the narrative that he failed at PSG, though. Only four players in Europe’s top five leagues (Haaland – 61, Mbappe – 50, Mohamed Salah – 46 and Vinicius Junior – 42) played a part in more goals than Messi last term (41). He scored 21 goals – with none of them coming from the penalty spot – and assisted a further 20, a figure bettered only by Man City star Kevin De Bruyne (28).
Interestingly, while De Bruyne overperformed his expected assists (xA) of 19.24 by 8.76, Messi accumulated 18.7 xA for his 20 assists. That suggests his assist total did not rely too heavily on better-than-expected finishing from his PSG teammates, while De Bruyne clearly benefitted from having the clinical Haaland finish off some of his tougher chances
.
G+A-ban is az abszolut elmezonyben volt, golpasszokban csak KDB elozte meg, az underlying metricek kozul azonos minosegben szolgaltak ki tarsaikat, csak a Cityben jobban fejeztek be a helyzeteket a tamadok.


Messi created 88 chances from open play, the fourth-most in Europe’s top five leagues, after De Bruyne (99), Vinicius (103) and Manchester United’s Bruno Fernandes (146), while he was third for big chances created, with 34 – 10 fewer than De Bruyne and 14 fewer than Fernandes. Real Madrid winger Vinicius (196), meanwhile, was the only player to better Messi’s total of completed dribbles (126).
helyzetkialakitasban a 4. a vilagon, cselezesben a 2.


osszegezve:

3 dolgot lehet csinalni a labdaval a
labdarugasban, ami nagy hatassal van a jatekra.
- kapura loni/golt szerezni
- passzolni/helyzetet kialakitani
- cselezni/megverni az emberedet
meg mindig messi az egyetlen, aki mindenben a top3ban van, pedig 35 eves.

meg egyszer: ez nem egy hitvita. en nem akarok senkit meggyozni, hogy legyen szimpatikusabb egyik, mint masik. mindenki szurkoljon annak, akinek szeretne, ez igy van rendjen. de ne mondjunk ilyeneket, hogy 6 bunteto miatt kapott aranylabdat, mert hatalmas nagy butasag.

haaland is megkaphatta volna az aranylabdat? persze. triplazott, es napjaink legjobb gollovoje. de cselezni es passzolni/helyzetet kialakitani nem tud elit szinten. ettol meg termeszetesen nem lett volna nala sem rossz helyen a dij. ez egy szubjektiv szavazas.

amugy analitikus korokben konkretan fel sem merul kerdes ezzel kapcsolatban. messi olyan szinten van a tobbi jatekos folott az elmult 15 evben, ami egeszen peldatlan ebben a sportagban. a szamok nyelven gyakorlatilag messi legrosszabb szezonja ugy nez ki, mint szinte barmelyik masik jatekos legjobb szezonja. egy anomalia az ember, egy cheat code. a jelenleg elerheto advanced statok alapjan a 20 legjobb egyeni szezonbol kb. 15 messi nevehez fuzodik

beke 😊
4 hónapja
mate93 New Orleans Saints 236
az is vedhetetlen ha DA marad, mint HC.
22-46 a merlege foedzokent. ez 0.324 gyozelmi szazalek.

ez az 5. eve es meg SOHA nem volt pozitiv merlege. engem nem erdekelnek a korulmenyek. ennel a csapatnal kultura valtasra van szukseg. SP elerte azt, hogy 40 ev tomeny sikertelenseg es luzer mentalitas utan gyoztes kulturat hozott new orleansba. meg lehet nezni, a win - loss mutatoban a saints a legsikeresebb csapat az elmult evekben az egesz NFC-ben. tudom, hogy “csak” egy gyuru jart melle, de az tagadhatatlan, hogy a negativ merleg a szezon vegen SP ota csalodasnak szamit. ha jovore is maradhat ket ilyen szanalmas ev utan DA a foedzo, akkor gyakorlatilag udvozoljuk a kozepszeruseget, a vesztes mentalitast. nem akarok az oldalvonal mellett latni senkit az idei stabbol… jojjon egy verfrissites es induljunk el egy uj iranyba. arrol nem is beszelve, hogy az eladott jegyek meg a stadionban uralkodo hangulat alapjan a helyiek nem voltak igy a csapat ellen (HC-t, OC-t, QB-t futyulik folyamatosan) a 2000-es evek eleje ota.

Szerkesztette: mate93
5 hónapja
mate93 New Orleans Saints 236
Egyébként mit mondanak a számok? Nemzetközi fociról nincs valami PFF szerűség? Az a szép a sportban, hogy vannak viszonylag egyértelműen számszerűsíthető aspektusai, főleg a mai bigdata világban. A matek szerint kinek kellett volna kapnia? Én az ilyen cikkeket hiányolom a szokásos epehányás és goatozás között.
Hanni
de van. ha az analitikat nezed csak, akkor az elmult 15 evben korulbelul 12-szer messi kapta volna. kepzeld el a jatekost, aki minden idok legjobban passzolo, cselezo, helyzetet kialakito es helyzetet kihasznalo jatekosa. egy statisztikai anomalia. aztan persze a szimpatia teljesen mas dolog, es az teljesen ertheto, hogy mindenkinek mas a szimpatikus.

kerdesedre valaszolva az idei analitika:

 theanalyst.com/2023/10/why-lionel-messi-is-the-favourite-to-win-the-ballon-dor/

a GOAT kerdes a liverpool analitikai csapatanak vezetojetol:

 amp.theguardian.com/football/2023/jun/08/messi-beats-ronaldo-to-goat-status-on-data-analysis-says-liverpool-fc-research-director

es a leginkabb melyre aso, analitikailag leginkabb megalapozott cikk meg 2014-bol. azota persze szazszor megdontotte az osszes ebben szereplo statisztikat, de ezt olvasd el, ha igazan erdekel a dolog hattere. talan a legjobb elemzes, szamokkal alatamasztott vizsgalat, amit en gurulos focival kapcsolatban olvastam.
 fivethirtyeight.com/features/lionel-messi-is-impossible/amp/
6 hónapja
mate93 New Orleans Saints 236
szarul jatszik a QB. szar a fal. de en nem tudok amellett elmenni szo nelkul, hogy mennyire le vagyunk maradva az NFL szinttol, ami semakat es strategiat illeti 2023-ban.

az egesz ligaban magasan a legkevesebb motiont hasznaljuk a snap elott passz playeknel. ki vezeti a ligat? a dolphins…
nalunk nincs olyan, hogy a sema tisztara jatssza olavet vagy shaheedot. nalunk kamara sosem kap ugy labdat, hogy van 5-6 yard szabad terulet elotte. vagy megnyerik 1 az 1-ben a sajat kis csatajukat, vagy bukott az egesz play.

nagyon imadtam SP-t es halas vagyok az egesz idoszakert, de eljott az ido, hogy az egesz SP offense az osszes emberevel es regi alkalmazottjaval egyutt vegleg tavozzon new orleansbol. ez a sema mar nagyon kiment a divatbol, arrol nem beszelve, hogy pete carmichael jr. egy teljesen karakter nelkuli ember.

szornyu, nezhetetlen az offense. fogalmam sincs, miert kapta meg az eselyt a masodik evre is pete, semmit nem javult az offense, pedig megkapott mindenkit. van itt mar 150 millio dollaros qb, 3 kiemelkedo tudasu WR, sztarfuto… aki ebbol az allomanybol az elmult 7 negyedben 0 azaz NULLA td-t osszehozni, az nem valo az NFL-be OC-nak.

a legrosszabb, hogy csak egy atlagos tamadosorral is siman lehetne nyerni a csoportot, de meg attol is elkepesztoen messze vagyunk. fogalmam sincs mitol lenne ez jobb a kovetkezo meccsekre. eleg nagy mar a minta az elmult majdnem masfel evben, hogy lassuk azt, hogy ez az offense playcalling teljesen alkalmatlan stabil tamadojatek kialakitasara.

ha vannak edzok akik baker mayfielddel, brock purdyvel, sam howellel, joshua dobbsal (!!!!) kepesek folyamatosan haladni a palyan, akkor ne mondja nekem senki, hogy carral nem lehet meccsenkent 20 pont fole jutni… de az hogy egyszer sem??? szegyen es gyalazat
1 hónapja
mate93 New Orleans Saints 236
Malcolm Roach ex-Saint DT érkezett 2 évre 8 millióért.


rob3r7o
futas ellen jo, plusz az oltozo egyik kedvence volt. mindenkivel joban volt, evek ota o volt a zenefelelos DJ a saints locker roomban. ennyi penzert szerintem teljesen korrekt
2 hónapja
mate93 New Orleans Saints 236
kulso szemlelokent nagyon vicces, hogy ugyanaz a hiszti megy most a chiefs ellen, mint elotte a patriots ellen 2 evtizedig 😊 a keseru, irigy ellenfel-szurkolok mindenben megtalaljak, hogy miert kell utalni ezt a csapatot es ennek egyetlen egy oka van: hogy mindig kikapnak ellenuk 😊 ennyire nem kell komolyan venni fiuk 😀
mate93
Nem vagyok irigy se féltékeny, én a bírók ellen mindig felszólalok a saját csapatomra be nem fújt ítéleteket is leírtam, nem mintha az bárkit érdekelne. Azt gondolsz amit akarsz de ha számít leírom neked az időmet nem egy bírók által elbalfaszkodott meccsre/meccsekre akarom kidobni legyen ez akár bármilyen sport amit nézek. Semmit nem fejlődnek, még csak felelősségre se lehet vonni őket.
De csak egy kérdés, amikor a 23 as kiütötte a 11 es elkapótokat akkor mit éreztél, gondoltál?
KeyG

eletem legrosszabb szurkoloi elmenye, egy hatalmas biroi tevedes, Breestol meg elvett egy masodik gyurut es ezzel azt hogy top5 QB legyen mindenkinel

DE

soha nem gondoltam, hogy ez a rams franchise hibaja 😊 azert szur szemet neked a chiefset tamogato biroi hiba, mert MINDIG ok vannak ott, mert mindig nyernek. nem segitik tobbet oket a birok, mint a ravenst, a saintset, vagy akarki mast. 1-2-3 meccsen lehet, szezonokon keresztul nem. ahogy a patriots sem csalassal verte szarra minden evben a ligat, ahogy brady sem csalassal a legsikeresebb QB valaha, ahogy BB sem csalassal a legsikeresebb edzo.
mahomes sem csal, andy reid sem csal, ok a legjobbak. ha minden evben ok a legjobbak, es ezert minden evben 20+ meccsen latod oket nyerni, megmarad benned a biroi tevedes, mert ok biztos ezert nyernek! conspiracy!
sajnalom, de nem ezert nyernek. hanem mert ok a legjobbak. tavaly is, iden is, es jovore is ok lesznek. szokj hozza, ugy kevesebb ideget fogsz megenni 😊 mondom ezt ugy, hogy sem a patriotsot, sem a chiefset nem szeretem. de a nagysagot szerintem illik elismerni, ahelyett, hogy mindenhol keresnenk, hogy miert nem is olyan jok ok igazabol, es ez az egesz csak egy nagy szemfenyvesztes.

reszemrol ennyi, de nyilvan mindenki ugy szurkol, ahogy neki az szimpatikus 😊 peace
2 hónapja
mate93 New Orleans Saints 236
kulso szemlelokent nagyon vicces, hogy ugyanaz a hiszti megy most a chiefs ellen, mint elotte a patriots ellen 2 evtizedig 😊 a keseru, irigy ellenfel-szurkolok mindenben megtalaljak, hogy miert kell utalni ezt a csapatot es ennek egyetlen egy oka van: hogy mindig kikapnak ellenuk 😊 ennyire nem kell komolyan venni fiuk 😀