Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 1 éve
IgenMi a fa*z van a Bookingnál??? Sorra panaszkodik mindenki, szállásadók és vendégek? Jövő héten mennénk Velük Ausztriába!?!? 🤬Erre gondolsz?
nagir
www.penzcentrum.hu/utazas/20230726/all-a-bal-a-booking-haza-tajan-temerdek-magyar-csak-bottal-uti-a-penze-nyomat-1139447?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator
nagylaza, főpohárnok
ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!
több mint 1 éve
index.hu/gazdasag/2023/07/26/szallasfoglalas-szallas-booking-botrany-penz-berleti-dij/
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Mi a fa*z van a Bookingnál??? Sorra panaszkodik mindenki, szállásadók és vendégek? Jövő héten mennénk Velük Ausztriába!?!? 🤬Erre gondolsz?
nagir
www.penzcentrum.hu/utazas/20230726/all-a-bal-a-booking-haza-tajan-temerdek-magyar-csak-bottal-uti-a-penze-nyomat-1139447?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator
több mint 1 éve
Mi a fa*z van a Bookingnál??? Sorra panaszkodik mindenki, szállásadók és vendégek? Jövő héten mennénk Velük Ausztriába!?!? 🤬Miért, mi van?
nagir
Én idén kétszer foglaltam rajtuk keresztül, összesen 5 szállást, nem volt semmi gond.
több mint 1 éve
Mi a fa*z van a Bookingnál??? Sorra panaszkodik mindenki, szállásadók és vendégek? Jövő héten mennénk Velük Ausztriába!?!? 🤬Harmadik szállásom foglaltam (és foglaltam el) az elmúlt 2 hétben és semmi baja.
nagir
több mint 1 éve
Mi a fa*z van a Bookingnál??? Sorra panaszkodik mindenki, szállásadók és vendégek? Jövő héten mennénk Velük Ausztriába!?!? 🤬Ők most a Boo King-ek!
nagir
több mint 1 éve
Mi a fa*z van a Bookingnál??? Sorra panaszkodik mindenki, szállásadók és vendégek? Jövő héten mennénk Velük Ausztriába!?!? 🤬
ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!
több mint 1 éve
egy dolgot mondjál ami relatíve normalisan működik ebben tetvedék országban amit az állam működtet.MÁV is elmehet melegebb éghajlatra.a máv velem is a bolondját járatta az elmúlt napokban. eljöttünk a balatont körbe biciklizni, gondoltam megveszem előre a jegyet, hogy ne a bringákkal együtt kelljen majd sorbaállni.
Milyen szépen be volt harangozva ez az új rendszer..csodás lett. Ha olyan áron szeretnél utazni mint eddig, akkor két napra előre meg kell venni a jegyet, ha a vonat indulást előtt veszed meg akkor kb kétszer annyit fizetsz érte. Budapest - Kaposvár jegyet így tudsz megvenni 3000 forintért két nappal előtte, egy nappal előtte kb 4000 és aznap 5000 forint. Amivel még nem is lenne gondom, gondolkozzon az ember előre... de ehhez jó lenne betartani azt a kibaszott mentrendet.
Történt ugyanis hogy kéktúráztunk, és jóhiszeműen megvettem a jegyet Kaposvárról Budapestre, Dombóvári átszállással. Reggel fut be a buszom, sietek a pályaudvarra, erre a 7:28-as vonat indulása 8:50-re változott és más vonat nincs (egyébként sem lenne esély elérni, mert 10 perc van Dombóváron). A jegyet egy órával az indulás előtt lehet visszaváltani. Ez nem sikerült, mivel 7:10 körül értem az állomásra...alternatív útvonalként elbuszoztam Siófokra és onnan haza vonat. Ott is csodás volt megtapasztalni hogy a 2200 forintos jegy 4700 forint lett. Közben megírtam nekik egy csodás mailt legyenek már olyan kedvesek visszautalni a pénzem ha az ő hibájukból az utazás nem valósult meg. Erre van egy hónapjuk, de akár kitolhatják három hónapig is...kíváncsi leszek mikor kapok választ...
Tisztán emlékszem hogy közel nem volt szó ilyen drágulásról.. a végén még is ez jött ki. Ráadásul belekényszerítik az embert abba hogy vegye meg előre jegyet, amikor nem képesek egy rendes vasárnapot megszervezni késések nélkül.....akkor arról nem is beszéljünk hogy az appon levették a kedvezményt 5%-ra, és nem tudsz választani melyik helyre kéred a jegyet, csak randomon ad egyet.
Lassan megérik bennem hogy vegyek egy autót...(kéktúrázni úgy is MÁV-al megyek majd 😀 )
Nomac
az app egy kalap szar:
- a külföldi diákot, mint kedvezményt képtelen értelmezni, pedig ott van mint kategória.
- beállítottam, hogy 2 bicikli jegy kell, erre fizetésnél mutatja, hogy 1-et ad, de nyilván ott már nem tudod módosítani, csak előről kezdeni, mert ennyire rosszul van összerakva.
- oké, akkor induljunk korábban, megvesszük a déliben a jegyet. ez tök flottul ment, ráadásul kevesebbe került (3800) az 5%-os kedvezmény nélkül is, mint amit az app legolcsóbbnak mutatott (4300).
nagy pozitívum:
a máv alkalmaz szimpatikus fiatalokat, akik segítenek fel és leadni a biciklit, és nem húzzák a szájukat sem, ha rohadt nehéz a csomagok miatt.
Fontos_Vidra
apósom pl tegnap röpke 7,5 óra alatt osztalyra került hasnyálmirigy gyulladással. addig üldögélt egy kicsit...
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 1 éve
YoungZeeZee
8 561
Ezt szoktam csinalni.szep level. Nem valaszolnak a megaditt idon belul megy ujra a szep level a fogyasztovedelemmel a cc-n.Egyébként komolyan elgondolkodtam hogy a Fogyasztóvèdelemnèl simán rájuk kellene akasztani egy pert az összes ilyen akár állami cègre mert amit szolgáltatás/ügyintézési lehetőség címèn nyújtanak... ügyfélszolgálat személyesen nulla telefonon alig lehet elérni őket de ha igen akkor az ügyintéző azt mondja továbbítja a problèmát de azért írjam meg ès ő amúgy sem tud segíteni....majd tojnak rá foglalkozni vele... tudom esèly nem lenne de azért a gondolat valóban foglalkoztatott mèrgemben...mvm elmű meg kapja be a faszom a hordó fos appjukkalItt az eves leolvasas volt viccees . A leolvaso a megadott 3heten kivul jott.sikerteken.spontan berogzitettek egy szamot ami kisebb mint a legutobb diktalt. 7m3 a kulonbseg.majd szoltam h lejelentettem juli 5en az allast.javitjak de juni 24re. 😝meg levelezem velukDiktálni, mert rosszul használják a pénzedet.S mèg mit kaptam èrte hogy átálltam mindenhol diktálásra...ès mèg így is "rosszul" számolnak ahogy tudnak, de a kwh elszámolas többletet tojnaj megküldeni (,eddig rendben megküldtèk de idèn már nem sikerült...)
24.hu/fn/gazdasag/2023/07/25/gazszamla-atalany-dij-atlag-alatti-feletti-fogyasztas/
Dzsokijuing
dande2
YoungZeeZee
Negritis, a vajda
dande2
Kb rogton jon valasz.
Amugy az automatikus mailben nem is irnak hataridot a valaszra.
több mint 1 éve
Fontos_Vidra
1 483
MÁV is elmehet melegebb éghajlatra.a máv velem is a bolondját járatta az elmúlt napokban. eljöttünk a balatont körbe biciklizni, gondoltam megveszem előre a jegyet, hogy ne a bringákkal együtt kelljen majd sorbaállni.
Milyen szépen be volt harangozva ez az új rendszer..csodás lett. Ha olyan áron szeretnél utazni mint eddig, akkor két napra előre meg kell venni a jegyet, ha a vonat indulást előtt veszed meg akkor kb kétszer annyit fizetsz érte. Budapest - Kaposvár jegyet így tudsz megvenni 3000 forintért két nappal előtte, egy nappal előtte kb 4000 és aznap 5000 forint. Amivel még nem is lenne gondom, gondolkozzon az ember előre... de ehhez jó lenne betartani azt a kibaszott mentrendet.
Történt ugyanis hogy kéktúráztunk, és jóhiszeműen megvettem a jegyet Kaposvárról Budapestre, Dombóvári átszállással. Reggel fut be a buszom, sietek a pályaudvarra, erre a 7:28-as vonat indulása 8:50-re változott és más vonat nincs (egyébként sem lenne esély elérni, mert 10 perc van Dombóváron). A jegyet egy órával az indulás előtt lehet visszaváltani. Ez nem sikerült, mivel 7:10 körül értem az állomásra...alternatív útvonalként elbuszoztam Siófokra és onnan haza vonat. Ott is csodás volt megtapasztalni hogy a 2200 forintos jegy 4700 forint lett. Közben megírtam nekik egy csodás mailt legyenek már olyan kedvesek visszautalni a pénzem ha az ő hibájukból az utazás nem valósult meg. Erre van egy hónapjuk, de akár kitolhatják három hónapig is...kíváncsi leszek mikor kapok választ...
Tisztán emlékszem hogy közel nem volt szó ilyen drágulásról.. a végén még is ez jött ki. Ráadásul belekényszerítik az embert abba hogy vegye meg előre jegyet, amikor nem képesek egy rendes vasárnapot megszervezni késések nélkül.....akkor arról nem is beszéljünk hogy az appon levették a kedvezményt 5%-ra, és nem tudsz választani melyik helyre kéred a jegyet, csak randomon ad egyet.
Lassan megérik bennem hogy vegyek egy autót...(kéktúrázni úgy is MÁV-al megyek majd 😀 )
Nomac
az app egy kalap szar:
- a külföldi diákot, mint kedvezményt képtelen értelmezni, pedig ott van mint kategória.
- beállítottam, hogy 2 bicikli jegy kell, erre fizetésnél mutatja, hogy 1-et ad, de nyilván ott már nem tudod módosítani, csak előről kezdeni, mert ennyire rosszul van összerakva.
- oké, akkor induljunk korábban, megvesszük a déliben a jegyet. ez tök flottul ment, ráadásul kevesebbe került (3800) az 5%-os kedvezmény nélkül is, mint amit az app legolcsóbbnak mutatott (4300).
nagy pozitívum:
a máv alkalmaz szimpatikus fiatalokat, akik segítenek fel és leadni a biciklit, és nem húzzák a szájukat sem, ha rohadt nehéz a csomagok miatt.
több mint 1 éve
MÁV is elmehet melegebb éghajlatra. Milyen szépen be volt harangozva ez az új rendszer..csodás lett. Ha olyan áron szeretnél utazni mint eddig, akkor két napra előre meg kell venni a jegyet, ha a vonat indulást előtt veszed meg akkor kb kétszer annyit fizetsz érte. Budapest - Kaposvár jegyet így tudsz megvenni 3000 forintért két nappal előtte, egy nappal előtte kb 4000 és aznap 5000 forint. Amivel még nem is lenne gondom, gondolkozzon az ember előre... de ehhez jó lenne betartani azt a kibaszott mentrendet.
több mint 1 éve
Pertársulás? 😁🙋🥳telefonon nem érhetőek elEgyébként komolyan elgondolkodtam hogy a Fogyasztóvèdelemnèl simán rájuk kellene akasztani egy pert az összes ilyen akár állami cègre mert amit szolgáltatás/ügyintézési lehetőség címèn nyújtanak... ügyfélszolgálat személyesen nulla telefonon alig lehet elérni őket de ha igen akkor az ügyintéző azt mondja továbbítja a problèmát de azért írjam meg ès ő amúgy sem tud segíteni....majd tojnak rá foglalkozni vele... tudom esèly nem lenne de azért a gondolat valóban foglalkoztatott mèrgemben...mvm elmű meg kapja be a faszom a hordó fos appjukkalItt az eves leolvasas volt viccees . A leolvaso a megadott 3heten kivul jott.sikerteken.spontan berogzitettek egy szamot ami kisebb mint a legutobb diktalt. 7m3 a kulonbseg.majd szoltam h lejelentettem juli 5en az allast.javitjak de juni 24re. 😝meg levelezem velukDiktálni, mert rosszul használják a pénzedet.S mèg mit kaptam èrte hogy átálltam mindenhol diktálásra...ès mèg így is "rosszul" számolnak ahogy tudnak, de a kwh elszámolas többletet tojnaj megküldeni (,eddig rendben megküldtèk de idèn már nem sikerült...)
24.hu/fn/gazdasag/2023/07/25/gazszamla-atalany-dij-atlag-alatti-feletti-fogyasztas/
Dzsokijuing
dande2
YoungZeeZee
Negritis, a vajda
dande2
személyesen alig vannak ott akkor is sor
email nyista ...
Negritis, a vajda
több mint 1 éve
telefonon nem érhetőek elEgyébként komolyan elgondolkodtam hogy a Fogyasztóvèdelemnèl simán rájuk kellene akasztani egy pert az összes ilyen akár állami cègre mert amit szolgáltatás/ügyintézési lehetőség címèn nyújtanak... ügyfélszolgálat személyesen nulla telefonon alig lehet elérni őket de ha igen akkor az ügyintéző azt mondja továbbítja a problèmát de azért írjam meg ès ő amúgy sem tud segíteni....majd tojnak rá foglalkozni vele... tudom esèly nem lenne de azért a gondolat valóban foglalkoztatott mèrgemben...mvm elmű meg kapja be a faszom a hordó fos appjukkalItt az eves leolvasas volt viccees . A leolvaso a megadott 3heten kivul jott.sikerteken.spontan berogzitettek egy szamot ami kisebb mint a legutobb diktalt. 7m3 a kulonbseg.majd szoltam h lejelentettem juli 5en az allast.javitjak de juni 24re. 😝meg levelezem velukDiktálni, mert rosszul használják a pénzedet.S mèg mit kaptam èrte hogy átálltam mindenhol diktálásra...ès mèg így is "rosszul" számolnak ahogy tudnak, de a kwh elszámolas többletet tojnaj megküldeni (,eddig rendben megküldtèk de idèn már nem sikerült...)
Dzsokijuing
dande2
YoungZeeZee
Negritis, a vajda
dande2
személyesen alig vannak ott akkor is sor
email nyista ...
több mint 1 éve
Egyébként komolyan elgondolkodtam hogy a Fogyasztóvèdelemnèl simán rájuk kellene akasztani egy pert az összes ilyen akár állami cègre mert amit szolgáltatás/ügyintézési lehetőség címèn nyújtanak... ügyfélszolgálat személyesen nulla telefonon alig lehet elérni őket de ha igen akkor az ügyintéző azt mondja továbbítja a problèmát de azért írjam meg ès ő amúgy sem tud segíteni....majd tojnak rá foglalkozni vele... tudom esèly nem lenne de azért a gondolat valóban foglalkoztatott mèrgemben...mvm elmű meg kapja be a faszom a hordó fos appjukkalItt az eves leolvasas volt viccees . A leolvaso a megadott 3heten kivul jott.sikerteken.spontan berogzitettek egy szamot ami kisebb mint a legutobb diktalt. 7m3 a kulonbseg.majd szoltam h lejelentettem juli 5en az allast.javitjak de juni 24re. 😝meg levelezem velukDiktálni, mert rosszul használják a pénzedet.S mèg mit kaptam èrte hogy átálltam mindenhol diktálásra...ès mèg így is "rosszul" számolnak ahogy tudnak, de a kwh elszámolas többletet tojnaj megküldeni (,eddig rendben megküldtèk de idèn már nem sikerült...)
Dzsokijuing
dande2
YoungZeeZee
Negritis, a vajda
Szerkesztette: dande2
több mint 1 éve
mvm elmű meg kapja be a faszom a hordó fos appjukkalItt az eves leolvasas volt viccees . A leolvaso a megadott 3heten kivul jott.sikerteken.spontan berogzitettek egy szamot ami kisebb mint a legutobb diktalt. 7m3 a kulonbseg.majd szoltam h lejelentettem juli 5en az allast.javitjak de juni 24re. 😝meg levelezem velukDiktálni, mert rosszul használják a pénzedet.S mèg mit kaptam èrte hogy átálltam mindenhol diktálásra...ès mèg így is "rosszul" számolnak ahogy tudnak, de a kwh elszámolas többletet tojnaj megküldeni (,eddig rendben megküldtèk de idèn már nem sikerült...)
Dzsokijuing
dande2
YoungZeeZee
több mint 1 éve
Nyilván előtte az anyja írt messengeren.Kicsit fura hogy nem táviratot küldtek vagy füstjeleket küldtek. De hat a mai modern világ 🤷♂️Nyári ovis 😄Ha már (érintőlegesen is, de) szóba került a posta a politika topikban...Milyen buli az, ahova postán küldenek meghívót? 😀
Gyereket meghívták szülinapi buliba. A buli szombaton volt, a meghívó ma érkezett meg. A bélyegző szerint 15-én adták fel a tecsó postán, ami konkrétan 5 perc séta tőlünk.
A másik: voltunk a kormányablakban személyit újítani a fiúknak. Múlt hét hétfőn jött az sms, hogy postára adták. Most hozta meg a postás 20 perce.
warr_b
dugo93
warr_b
Toca
Csak a hat éves kislány akart küldeni rendes meghívót.
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 1 éve
YoungZeeZee
8 561
Itt az eves leolvasas volt viccees . A leolvaso a megadott 3heten kivul jott.sikerteken.spontan berogzitettek egy szamot ami kisebb mint a legutobb diktalt. 7m3 a kulonbseg.majd szoltam h lejelentettem juli 5en az allast.javitjak de juni 24re. 😝meg levelezem velukDiktálni, mert rosszul használják a pénzedet.S mèg mit kaptam èrte hogy átálltam mindenhol diktálásra...ès mèg így is "rosszul" számolnak ahogy tudnak, de a kwh elszámolas többletet tojnaj megküldeni (,eddig rendben megküldtèk de idèn már nem sikerült...)
Dzsokijuing
dande2
több mint 1 éve
Ha már (érintőlegesen is, de) szóba került a posta a politika topikban...Nekem ma jött vissza kèt címről a levèl hogy a címzett ismeretlen ahol egyértelműen tudom hogy ki ès hol ès ott lakik csak nekem nem volt időm elvinni a leveleket vajon visszaadják azt az 500 forintot 🙈🙈🙈🙈
Gyereket meghívták szülinapi buliba. A buli szombaton volt, a meghívó ma érkezett meg. A bélyegző szerint 15-én adták fel a tecsó postán, ami konkrétan 5 perc séta tőlünk.
A másik: voltunk a kormányablakban személyit újítani a fiúknak. Múlt hét hétfőn jött az sms, hogy postára adták. Most hozta meg a postás 20 perce.
warr_b
több mint 1 éve
Diktálni, mert rosszul használják a pénzedet.S mèg mit kaptam èrte hogy átálltam mindenhol diktálásra...ès mèg így is "rosszul" számolnak ahogy tudnak, de a kwh elszámolas többletet tojnaj megküldeni (,eddig rendben megküldtèk de idèn már nem sikerült...)
Dzsokijuing
több mint 1 éve
Kicsit fura hogy nem táviratot küldtek vagy füstjeleket küldtek. De hat a mai modern világ 🤷♂️Nyári ovis 😄Ha már (érintőlegesen is, de) szóba került a posta a politika topikban...Milyen buli az, ahova postán küldenek meghívót? 😀
warr_b
dugo93
warr_b
több mint 1 éve
Nyári ovis 😄Ha már (érintőlegesen is, de) szóba került a posta a politika topikban...Milyen buli az, ahova postán küldenek meghívót? 😀
warr_b
dugo93
több mint 1 éve
dugo93
4 230
Ha már (érintőlegesen is, de) szóba került a posta a politika topikban...Milyen buli az, ahova postán küldenek meghívót? 😀
warr_b
több mint 1 éve
pedig ősidők óta létezik ez a lehetőség, kicsivel gyorsabb mint a postás, ráadásul ha nem vagy otthon, akkor tovább tolódik a kézbesítés.Erről a lehetőségről elfelejtettek tájékoztatni ☺️Ha már (érintőlegesen is, de) szóba került a posta a politika topikban...ezért kell személyes felvételre kérni vissza az igénylőhelyre 😮 (mondjuk én könnyen beszélek, a ferencvárosi hivatal nem esik nagyon messze a szokásos munkába járási útvonalamtól)
warr_b
slowmotion
Mondjuk mindegy, nem volt sürgős, nem kellett most semmire, csak kicsit nevetségesnek tartom, hogy városon belül több mint egy hét, mire megérkezik egy levél.
Anno mikor gyerekülést rendeltünk az amazonról (itthon 80 volt a boltban, Németországból szállítással együtt 65 ugyanaz), hamarabb ideért a németektől, pedig az nem egy 50 grammos boríték volt...
warr_b
minden héten összegyűjtik a kérelmeket, és amikor felviszi a központba a járat, akkor az előző heti igénylések alapján elkészült igazolványokat hozza visszafelé. sőt, anno még olyan is volt, hogy ha akartad, akkor a Visegrádi utcába is el lehett menni az elkészült igazolványokért, és akkor még azt sem kellett megvárni, hogy a helyi hivatalba elvigye a járat.
több mint 1 éve
Henderson
1 046
Ettem-ittam már kurvajókat, voltam remek hajókiránduláson (ahol miután a kapitánynak személyesen megköszöntük a remek utat, külön kérte, hogy a tripadvisoron írjunk véleményt) netes értékelések alapján, főleg külföldön, ez szerintem pont egy olyan dolog, amihez nem kell nethuszárnak lenni, az egyik nagy előnye az internetnek egy átlagos felhasználó számára, hogy megnézheti mások véleményét szinte mindenről. 99%ban simán kiszűrhető ha olyan értékelés van egy helyre ami csak egy bizonyos rosszabb nap vagy balfasz vendég eredménye, ráadásul szinte mindenhol reagálhat az értékelt fél is, és már abból is sok minden leszűrhető, hogy hogyan reagál a kritikára. Közvetlenül a tulajnak szólni sok esetben szinte lehetetlen/nem éri meg az utánajárást és ha sikerül, de esetleg ő is pont szarik bele, akkor semmit nem ért, senki nem értesül arról, hogy esetleg jobb az adott helyet elkerülni.Az internetes értékelés a nethuszároknak szól. Amit persze kurva nehéz módosíttatni vagy levetetni utólag. Lehet a tulaj a pont az évi 3 pihenőnapját tölti. A mai világban szinte senki nem veszi a bátorságot/fáradságot a személyes visszajelzéshez.Az értékelés a tulajnak szólNem a hülyegyerekre kellene rászólni? Esetleg a tulajt értesíteni?Ezen nagyon felhúztam magam, hogy lehet valaki ennyire szarházi. A többiek olyan könnyen elengedték..én nem tudtam. Én sem vagyok a munka hőse..de azért ez már túlment nálam egy határon.Tessék bátran használni a google és tripadvisor értékeléseket ilyenkor.
Nomac
Hanni
🤘 gaben 🤘
Negritis, a vajda
🤘 gaben 🤘
"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
több mint 1 éve
Erről a lehetőségről elfelejtettek tájékoztatni ☺️Ha már (érintőlegesen is, de) szóba került a posta a politika topikban...ezért kell személyes felvételre kérni vissza az igénylőhelyre 😮 (mondjuk én könnyen beszélek, a ferencvárosi hivatal nem esik nagyon messze a szokásos munkába járási útvonalamtól)
warr_b
slowmotion
Mondjuk mindegy, nem volt sürgős, nem kellett most semmire, csak kicsit nevetségesnek tartom, hogy városon belül több mint egy hét, mire megérkezik egy levél.
Anno mikor gyerekülést rendeltünk az amazonról (itthon 80 volt a boltban, Németországból szállítással együtt 65 ugyanaz), hamarabb ideért a németektől, pedig az nem egy 50 grammos boríték volt...