Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 1 éve
😀Rühellem a nyarat meg a hőséget.go to kérdések topik 😊
warr_b
NB2
Hát hogy kint mi van azon sajna nem segít...
Amúgy a régi lakásban faszán meg tudtuk oldani egy beltérivel az áthűtést, de itt az új kéglinek olyan az elosztása, hogy eggyel kb semmit nem érnénk, kellene vagy három 😀
Milla körüli összeget meg most nem annyira akarnék erre kidobni. De persze lehet egy-két év múlva odajutunk hogy mégis 😊
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 1 éve
Rühellem a nyarat meg a hőséget.go to kérdések topik 😊
warr_b
több mint 1 éve
Rühellem a nyarat meg a hőséget.
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 1 éve
ez miért lenne baj amúgy?itt Maltan mar +1 kmhnal is buntetnek, mindegy h telepitett vagy rendor meres van. viszont az egesz szigeten egyetlenegy hely van, ahol 80kmhval is lehet menni, mindenhol mashol csak alacsonyabb a sebesseg limit. fura is volt Szicilia majusban, hogy lehet menni 130cal is ...Én erre amúgy azt mondom, hogy a kurva anyjukat. Ezzel azt érik el, hogy mindenki 45-tel megy, mert jajj nehogy túllépje. A Bp-i autósok önkéntes rendőrei amúgy ezt szeretnék én úgy vagyok vele, hogy büntessenek 57 felett (100, 120, 140 lenne a többinél a határ), de nem ártana az úthálózatot normálisabbra fejleszteni.
csebi
NB2
10 km-es távot 13,3 perc alatt tennél meg átlag 45-ös tempóval, míg 50-es átlaggal ez 12 perc, 60-assal kereken 10, ennyivel előbb érkezel oda jó iramban. És városban ritkán tudsz ilyen átlag tempóban haladni.
Sőt Brüsszelben a közel teljes városra vonatkozó 30-as limit bevezetése óta sem nőtt az utazások időtartama városon belül, mert sokan áttértek tömegközlekedésre, rollerre, kerékpárra.
több mint 1 éve
Tarsi
1 246
A városokban én abszolút támogatom, hogy büntessenek +1 km/h-ra is, de én mondjuk azt is támogatnám erősen, hogy 40 legyen a max sebesség. Ez is egy autóforgalom mérséklő intézkedés lenne. Városon kívül én is egyetértek azzal, hogy lehetnek elnézőbbek.itt Maltan mar +1 kmhnal is buntetnek, mindegy h telepitett vagy rendor meres van. viszont az egesz szigeten egyetlenegy hely van, ahol 80kmhval is lehet menni, mindenhol mashol csak alacsonyabb a sebesseg limit. fura is volt Szicilia majusban, hogy lehet menni 130cal is ...Én erre amúgy azt mondom, hogy a kurva anyjukat. Ezzel azt érik el, hogy mindenki 45-tel megy, mert jajj nehogy túllépje. A Bp-i autósok önkéntes rendőrei amúgy ezt szeretnék én úgy vagyok vele, hogy büntessenek 57 felett (100, 120, 140 lenne a többinél a határ), de nem ártana az úthálózatot normálisabbra fejleszteni.
csebi
NB2
több mint 1 éve
Baszódjon meg a fiam klubjának elnöke és alapítója ott ahol van?
ThundersNFL a Jobbágy
több mint 1 éve
itt Maltan mar +1 kmhnal is buntetnek, mindegy h telepitett vagy rendor meres van. viszont az egesz szigeten egyetlenegy hely van, ahol 80kmhval is lehet menni, mindenhol mashol csak alacsonyabb a sebesseg limit. fura is volt Szicilia majusban, hogy lehet menni 130cal is ...Én erre amúgy azt mondom, hogy a kurva anyjukat. Ezzel azt érik el, hogy mindenki 45-tel megy, mert jajj nehogy túllépje. A Bp-i autósok önkéntes rendőrei amúgy ezt szeretnék én úgy vagyok vele, hogy büntessenek 57 felett (100, 120, 140 lenne a többinél a határ), de nem ártana az úthálózatot normálisabbra fejleszteni.
csebi
több mint 1 éve
itt Maltan mar +1 kmhnal is buntetnek, mindegy h telepitett vagy rendor meres van. viszont az egesz szigeten egyetlenegy hely van, ahol 80kmhval is lehet menni, mindenhol mashol csak alacsonyabb a sebesseg limit. fura is volt Szicilia majusban, hogy lehet menni 130cal is ...
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 1 éve
A gyakorlatban eléggé komoly emberhiány miatt eléggé ritka hogy megállítsanak ilyenkor, inkább csak a simán út szélen félreállva bemérnek és kiküldik a csekket az üzemben tartónak. Max évente 1-2 ilyen európai Roadpol akció keretében szokott előfordulni hogy meg is allítanak, és meg akarnak büntetni gyorshajtás miatt a helyszínen.mé azt nem mondhatod nemtom mennyivel mentem, mondja meg maga, de legjobb ha a píró, mer átlátok én makukon mint sonkás szendvics a folpakkon - az ekész fotószakkör csak a pénzgyűjtésre fan kitalalvaEddolog, hotya trafi hiteles, kétddolog, h a verdád tacho-ja mitmutat.jó hát, egyszerű egérfogós trükkArról volt szó múltkor, ha megállít a rendőr, akkor büntethet +1km-nél! De ugyanakkor láttam olyan videót, hogy ha az ember továbbviszi az ügyet a bíróságra, a mérőműszer pontatlansága miatt simán nyer. Kérdés: kinek van annyi ideje, hogy szopassa magát, ahelyett, hogy befizet egyszer 30e-t.Ha jól tudom minden ilyen trafi metrológus által van hitelesítve,szóval szerintem ha csak be nem bizonyítja hogy a kalibralást végző társaság is tévedett, nem biztos hogy sokat ér.
NB2
kapitnono
megállít, szabálytalanság, elismeri?
NEM
bizonyítsad be
kié trafi, ha nem a rendőrségé, mi alapjan hasznalja, OMH jegyzőkönyv, mérési hibahatár, hol a parancs, hogy oda ki vannak rendelve mérni, mettől meddig
aztán rátérhetünk a felvételekre
mert ha elismered lemondasz a fellebbezés jogáról, az alapján büntet meg, hogy feljelented magad
Maaargit, nehogy aláírd
Gróf de sutianap
A szabs az vétkességi, tehát yard bizonyítsa, hotyte tuttat, hogy nem tuttad!
Willie Parker
igazamvan nem de
Gróf de sutianap
több mint 1 éve
mé azt nem mondhatod nemtom mennyivel mentem, mondja meg maga, de legjobb ha a píró, mer átlátok én makukon mint sonkás szendvics a folpakkon - az ekész fotószakkör csak a pénzgyűjtésre fan kitalalvaEddolog, hotya trafi hiteles, kétddolog, h a verdád tacho-ja mitmutat.jó hát, egyszerű egérfogós trükkArról volt szó múltkor, ha megállít a rendőr, akkor büntethet +1km-nél! De ugyanakkor láttam olyan videót, hogy ha az ember továbbviszi az ügyet a bíróságra, a mérőműszer pontatlansága miatt simán nyer. Kérdés: kinek van annyi ideje, hogy szopassa magát, ahelyett, hogy befizet egyszer 30e-t.Ha jól tudom minden ilyen trafi metrológus által van hitelesítve,szóval szerintem ha csak be nem bizonyítja hogy a kalibralást végző társaság is tévedett, nem biztos hogy sokat ér.
NB2
kapitnono
NEM
bizonyítsad be
kié trafi, ha nem a rendőrségé, mi alapjan hasznalja, OMH jegyzőkönyv, mérési hibahatár, hol a parancs, hogy oda ki vannak rendelve mérni, mettől meddig
mert ha elismered lemondasz a fellebbezés jogáról, az alapján büntet meg, hogy feljelented magad
Maaargit, nehogy aláírd
Gróf de sutianap
Willie Parker
igazamvan nem de
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 1 éve
Baszódjon meg a fiam klubjának elnöke és alapítója ott ahol van
Draft
2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 1 éve
Willie Parker
15 387
Eddolog, hotya trafi hiteles, kétddolog, h a verdád tacho-ja mitmutat.jó hát, egyszerű egérfogós trükkArról volt szó múltkor, ha megállít a rendőr, akkor büntethet +1km-nél! De ugyanakkor láttam olyan videót, hogy ha az ember továbbviszi az ügyet a bíróságra, a mérőműszer pontatlansága miatt simán nyer. Kérdés: kinek van annyi ideje, hogy szopassa magát, ahelyett, hogy befizet egyszer 30e-t.Ha jól tudom minden ilyen trafi metrológus által van hitelesítve,szóval szerintem ha csak be nem bizonyítja hogy a kalibralást végző társaság is tévedett, nem biztos hogy sokat ér.
NB2
kapitnono
NEM
bizonyítsad be
Maaargit, nehogy aláírd
Gróf de sutianap
több mint 1 éve
jó hát, egyszerű egérfogós trükkArról volt szó múltkor, ha megállít a rendőr, akkor büntethet +1km-nél! De ugyanakkor láttam olyan videót, hogy ha az ember továbbviszi az ügyet a bíróságra, a mérőműszer pontatlansága miatt simán nyer. Kérdés: kinek van annyi ideje, hogy szopassa magát, ahelyett, hogy befizet egyszer 30e-t.Ha jól tudom minden ilyen trafi metrológus által van hitelesítve,szóval szerintem ha csak be nem bizonyítja hogy a kalibralást végző társaság is tévedett, nem biztos hogy sokat ér.
NB2
kapitnono
NEM
bizonyítsad be
Maaargit, nehogy aláírd
Szerkesztette: sutianap
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 1 éve
Való igazIgen, az a +15, +20-as szabály. Ott kb csak befizetni érdemes.Ha távollétes eljárás (mert feljelentenek), akkor adatkérés megy az üzembentartónak - ilyenkor lehet közeli hozzátartozó vezette c történetre hivatkozni, ami mentességi ok, ergo megszüntetik az eljárást. (Menetleveles pl cégautónál ez nem működik)Gyorshajtás az nem objektív felelősséges? Én úgy tudom hogy azt az üzemben tartónak kiküldik, aztán ha nem ő vezette akkor neki kell azt bizonyítania.
Ha megállít a rendőr, akkor szabhat ki helyszíni bírságot - itt elkéred a fényképet és ha 3km/h belül van a mérés, akkor nem fogadod el (ha nem tetszik az összeg), ekkor feljelent és teljes eljárás lesz. Itt hivatkozol a mérési hibahatárra v kéred a gépjármű szakértő kirendelését, h mennyit téved a sebességmérőd (jó eséllyel nyersz).
Willie Parker
kapitnono
Alatta van szabálysértés, ahol van mentességi ok.
Willie Parker
több mint 1 éve
Willie Parker
15 387
Igen, az a +15, +20-as szabály. Ott kb csak befizetni érdemes.Ha távollétes eljárás (mert feljelentenek), akkor adatkérés megy az üzembentartónak - ilyenkor lehet közeli hozzátartozó vezette c történetre hivatkozni, ami mentességi ok, ergo megszüntetik az eljárást. (Menetleveles pl cégautónál ez nem működik)Gyorshajtás az nem objektív felelősséges? Én úgy tudom hogy azt az üzemben tartónak kiküldik, aztán ha nem ő vezette akkor neki kell azt bizonyítania.
Ha megállít a rendőr, akkor szabhat ki helyszíni bírságot - itt elkéred a fényképet és ha 3km/h belül van a mérés, akkor nem fogadod el (ha nem tetszik az összeg), ekkor feljelent és teljes eljárás lesz. Itt hivatkozol a mérési hibahatárra v kéred a gépjármű szakértő kirendelését, h mennyit téved a sebességmérőd (jó eséllyel nyersz).
Willie Parker
kapitnono
Alatta van szabálysértés, ahol van mentességi ok.
több mint 1 éve
Ha távollétes eljárás (mert feljelentenek), akkor adatkérés megy az üzembentartónak - ilyenkor lehet közeli hozzátartozó vezette c történetre hivatkozni, ami mentességi ok, ergo megszüntetik az eljárást. (Menetleveles pl cégautónál ez nem működik)Gyorshajtás az nem objektív felelősséges? Én úgy tudom hogy azt az üzemben tartónak kiküldik, aztán ha nem ő vezette akkor neki kell azt bizonyítania.
Willie Parker
több mint 1 éve
Arról volt szó múltkor, ha megállít a rendőr, akkor büntethet +1km-nél! De ugyanakkor láttam olyan videót, hogy ha az ember továbbviszi az ügyet a bíróságra, a mérőműszer pontatlansága miatt simán nyer. Kérdés: kinek van annyi ideje, hogy szopassa magát, ahelyett, hogy befizet egyszer 30e-t.Ha jól tudom minden ilyen trafi metrológus által van hitelesítve,szóval szerintem ha csak be nem bizonyítja hogy a kalibralást végző társaság is tévedett, nem biztos hogy sokat ér.
NB2
több mint 1 éve
Willie Parker
15 387
Igen, ez a közlekedési közig bírság, amit pl a Véda is mér és a sima traffik is erre vannak állítva, mert automatikusan továbbít adatot.Hát a gyorshajtás, az ugye nem sima szabálysértési helyszíni bírság, hanem közigazgatási bírság, amire a közigazgatási eljárás szabályai vonatkoznak. Ezért van az hogy a gyorshajtási bírságot, ha nem azonnal állítanak félre, és bírságolnak meg, akkor ugye vagy Szombathelyről, vagy Vásárosnaményból kapod, nem pedig mondjuk a lakhelyed szerint illetékes rendőrkapitányságtól.410/2007 es kormányrendelet még életben van, az nem ezt írja. Csúnya is lenne amúgy ha 1 km sebességtúllépést büntetnének mert, a kocsi kilométer órája kb 10 százalékot csal, szóval pontosan te sem tudhatod mennyivel mész.www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/mit-mer-a-traffipax-ami-valtozott
kapitnono
Nem tudom, hogy most akkor mi az iránymutató. 😀
Főleg, hogy ebben a közleményben az van, hogy 50 km/h-ig +10 km/h fölött közigazgatási eljárás indul. Miközben a törvényben +15 van. De fogalmam sincs, hogy a közigazgatási eljárásban mi van benne.
Bébé
kapitnono
100 km alatti sebességnél +15-ig vagy jó, 100 km felett +20-ig.
Táblás korlátozásnál is irányadó.
A rendőr azonban a mozgó traffit állíthatja manuálisan +1 km/h túllépésre is, ezesetben szabálysértési elj indul(na), mert nem minden vármegye alkalmazza (kb főkapitányi hatáskör).
Táblás korlátozásnál szintén irányadó.
Ha távollétes eljárás (mert feljelentenek), akkor adatkérés megy az üzembentartónak - ilyenkor lehet közeli hozzátartozó vezette c történetre hivatkozni, ami mentességi ok, ergo megszüntetik az eljárást. (Menetleveles pl cégautónál ez nem működik)
több mint 1 éve
ha büntetni akarnak mert reggel az lett kiadva, akkor úgy is fognak410/2007 es kormányrendelet még életben van, az nem ezt írja. Csúnya is lenne amúgy ha 1 km sebességtúllépést büntetnének mert, a kocsi kilométer órája kb 10 százalékot csal, szóval pontosan te sem tudhatod mennyivel mész.www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/mit-mer-a-traffipax-ami-valtozott
kapitnono
Főleg, hogy ebben a közleményben az van, hogy 50 km/h-ig +10 km/h fölött közigazgatási eljárás indul. Miközben a törvényben +15 van. De fogalmam sincs, hogy a közigazgatási eljárásban mi van benne.
Bébé
beállítják a trafit úgy, hogy nekik jó legyen és kész
az odafigyelésen kívül sokat nem lehet tenni
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 1 éve
Arról volt szó múltkor, ha megállít a rendőr, akkor büntethet +1km-nél! De ugyanakkor láttam olyan videót, hogy ha az ember továbbviszi az ügyet a bíróságra, a mérőműszer pontatlansága miatt simán nyer. Kérdés: kinek van annyi ideje, hogy szopassa magát, ahelyett, hogy befizet egyszer 30e-t.
több mint 1 éve
Hát a gyorshajtás, az ugye nem sima szabálysértési helyszíni bírság, hanem közigazgatási bírság, amire a közigazgatási eljárás szabályai vonatkoznak. Ezért van az hogy a gyorshajtási bírságot, ha nem azonnal állítanak félre, és bírságolnak meg, akkor ugye vagy Szombathelyről, vagy Vásárosnaményból kapod, nem pedig mondjuk a lakhelyed szerint illetékes rendőrkapitányságtól.410/2007 es kormányrendelet még életben van, az nem ezt írja. Csúnya is lenne amúgy ha 1 km sebességtúllépést büntetnének mert, a kocsi kilométer órája kb 10 százalékot csal, szóval pontosan te sem tudhatod mennyivel mész.www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/mit-mer-a-traffipax-ami-valtozott
kapitnono
Bébé
több mint 1 éve
410/2007 es kormányrendelet még életben van, az nem ezt írja. Csúnya is lenne amúgy ha 1 km sebességtúllépést büntetnének mert, a kocsi kilométer órája kb 10 százalékot csal, szóval pontosan te sem tudhatod mennyivel mész.www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/mit-mer-a-traffipax-ami-valtozott
kapitnono
több mint 1 éve
410/2007 es kormányrendelet még életben van, az nem ezt írja. Csúnya is lenne amúgy ha 1 km sebességtúllépést büntetnének mert, a kocsi kilométer órája kb 10 százalékot csal, szóval pontosan te sem tudhatod mennyivel mész.Ami amúgy csak a fixen telepített védákra vonatkozik 😁Véda +16 km/h-tól büntet az addigi +19 km/h helyett. (110 km/h alatt)
kapitnono
A rendőr az eddigi +4 km/h helyett már büntethet +1 km/h-tól is.
Bébé
több mint 1 éve
Ami amúgy csak a fixen telepített védákra vonatkozik 😁Hurrá, megvan az első gyorshajtásom! Persze mi másért, mint hogy lakott területen előztem meg egy előttem szerencsétlenkedőt...Amióta hír volt hogy már az 1 km/h-s sebességtúllépésért is büntetni fognak, komolyan mondom sokkal több olyan autós lett, aki városban is csak 40-nel, lakott területen kívül pedig csak 70-80-nal megy.
r.baggio
Mikey