esanders10

Denver Broncos

esanders10
Utoljára láttuk
6 órája
Regisztrált
több mint 5 éve
Fórum hozzászólások
75


Utolsó 10 fórum hozzászólás

2 napja
esanders10 Denver Broncos 75
A valóban peches karrier valahol Kiminél kezdődik. Mondjuk ő valszeg az elmúlt 20-30 év legszerencsétlenebb versenyzője, Mansell óta, egészen biztosan.
esanders10
tuti elfogult vagyok, mert a kedvencem volt, de szerintem Massa bőven pechesebb karriert tudhat maga mögött mint Kimi.

Eleve az egyikük világbajnok, a másikuk nem.
De ahogy Massa elbukta a 2008-as vb-t arra azért nincsenek szavak.

Kezdődött először a Hungaroringen, mikor 3. helyről rajtolva az első kanyarban ledurrantotta a két Merdzsót, leiskolázta az egész mezőnyt, majd a futam vége előtt 3 körrel huszoniksz másodperc előnyben lerohadt alatta a Ferka a célegyenesben, az olaszok meg közölték hogy ők nem látták a monitorokon hogy baj van. Itt rögtön nullázott egy betonbiztos első hely helyett.

Aztán folytatódott Szingapúrban, 6 tizeddel megnyerte az időmérőt, a futamon több másodperces előnyt kiépítve a barmok a boxutcában úgy adtak neki zöld lámpát hogy a tömlő még benne volt a kocsiban. Na ott is bukta a magabiztos első helyét, szerzett helyette nullát.

Ezek után persze csak hab volt a tortán hogy a vb utolsó előtti kanyarjában bukta a vb címét 😀
Pl. Raikönnen 2007-es szezonjában azért az utolsó két futamon fortuna keményen mellette volt, hogy abból a helyzetből összejött neki.

Ha ez még nem volt elég, rá egy évre önhibáján kívül a Hungaroringen egy rugó úgy fejen baszta hogy betört a koponyája, ezzel gyakorlatilag ketté is tört a további pályafutása.
Persze Sennával ellentétben ő legalább túlélte, szóval nyilván ez is csak viszonyítás kérdése.
eaglesmcnabb
Egyrészt én a sérüléseket, halál eseteket nem vettem figyelembe. Persze ilyen alapon simán mondhatjuk hogy pl Senna az, mert ő meg utána 3 sima vb-t simán be tudott volna még húzni azzal a Williamsel.

08 az valóban az egyik legszerencsétlenebb módon elbukott vb volt. De felsoroltad a 2 peches nullázását, akkor azt is nézzük meg hogy Malajziában a 2. helyről zavartanul eldobta a sóderbe, az esős brit futamon meg nem is tudom hányszor pörgött forgott, élete addigi leggyengébb versenyét hozta le. Ha a kettő közül az egyik nincs, már vb 😀 Ilyen hibákat Kiminél egészen 08ig addigi pályafutásában nem találsz. Viszont rengeteg önhibás nullázása volt.
Igazából ha Kimi nem szarik bele, és az új csapatvezetésnél (domenicali) kiharcolja címvédőként a vezérbika szerepét (sajnos ő nem ilyen személyiség volt aki ezt valaha megtette volna) akkor nem lett volna kérdés hogy simán címet védett volna. Jobban is kezdte az évet. Aztán féltávnál nagyon szenvedett a gumikkal időmérőn, ami miatt rendszeresen hátrányba került futamokon, és DRS híján abban az évben ez végzetes volt.

Alapvetően nekem ez az egy év Massánál nem ér fel Kimi 5 év mclarenes frusztrációjához, amiben szintén ott maradt akkor ha így nézzük 2 cím, még ha nem is ilyen drámai módon a végén.

Meg persze, sokan szerették a kis brazilt, de azért tegyük szívünkre a kezünket. Az kultúrbotrány lenne ha egy akkori Kimi kaliber vb cím nélkül maradt volna, szerintem Massával kapcsolatban ha megkérdezed az embereket, nagy részük sajnálja, sajnálta, de azért ő sosem volt a legfelső polc.
3 napja
esanders10 Denver Broncos 75
De én csak azt nem értem, hogy ha az F1 ekkora szar és mindenkinek fizikai fájdalmat okoz nézni, akkor miert erről vannak 2-3 oldalnyi hsz-ek egy egy hétvége után és nem mondjuk a MotoGPről?
Cowboykarcsi90
Én szívesen beszélgetek arról is, csak azt látni kell hogy hazai szinten (sajnos vagy nem sajnos) de le volt maradva mindig is nézettségben, és le is lesz, akár mennyire is izgalmasabb sokszor. Itt sem sokan vagyunk akik követik, a p1race pedig sajnos elég nagy fertő a sok troll profillal.

Na de akkor. Mit éreztek, Fabio ott folytatja ahol abbahagyta, vagy kell egy hétvége a műtéte miatt hogy, visszajöjjön a ritmus?
3 napja
esanders10 Denver Broncos 75
Hamiltonnak mindig szerencséje van/volt (ja nem)
Heisman
Semmi szükség a szarkasztikus megjegyzésekre. Igen, 12-ben valóban elég peches volt, és sajnáltam is, mivel 10-12 között abban a három évben a jenson-lewis féle mclarenekért szorítottam.
De azért kétség sem férhet hozzá, hogy bármelyik klasszis pilóta elfogadná azt karriert hogy összesen ennyi pech érje, cserébe minden évben (09 első félévet leszámítva) győzelemre esélyes, az évek több mint felében pedig űrhajó autó van alatta. Annyi pechet amennyi Lewisnak volt, bármelyik valaha volt nagy pilóta pályafutásából össze szedsz, cserébe a mérleg másik serpenyőjében közel sem lesz annyi mák(max Sumi) 😀

A valóban peches karrier valahol Kiminél kezdődik. Mondjuk ő valszeg az elmúlt 20-30 év legszerencsétlenebb versenyzője, Mansell óta, egészen biztosan. Az 5 Mclarenes éve alatt 30 DNF, ebből egy sem kifejezett önhibából 😀 És ebből a motorcserés hétvégék ahol ugyan befutott, de hendikepből indult, benne sincsenek 😀(lewisnak összesen 26 dnf egész karrierje alatt!)

Nagy kár a finnért, mert szerintem a csúcsformában 2004 és 2006 között volt, hiába a 07-es cím.

Félre értés ne essék ha valaki méltó a rekordokra, akkor Lewis az, tehát tehetség alapján simán megérdemli, csak ezek a 100-as számok már nyilván túlzóak de igazából ezek csak azt mutatják hogy ez az éra mekkora szar. Azért remélem soha még egyszer nem kell ehhez hasonló dominanciát se nekünk, se a jövő generáció drukkereinek átélnie 😀
4 napja
esanders10 Denver Broncos 75
kár, hogy nem tanultak Hornerék semmit 2019 óta. ha 1 körön belül reagálnak, akkor simán megvan Hami.
shawnka
Itt csak a vereség módját tudták volna megválasztani a Red bullnál sajnos.
4 napja
esanders10 Denver Broncos 75
Ebből a meccsből ennél többet nem lehet kihozni annál amit Max csinál, nincs az a taktika amivel ezt a Merci Ham kombót megfogod 😀 Hatalmas tartalék van náluk..
4 napja
esanders10 Denver Broncos 75
Hamilton-nak nem feltétlen egy csapatváltásra van már szüksége, hanem sokkal inkább egy reality check-re, amivel legitimázhaltná, növelhetné az értékét ezeknek a rekordoknak. Egy olyan évre, vagy évekre, amikor egyértelműen hátrányban van a riválisokhoz képest egy egész szezont tekintve az autója és úgy van mégis csatában a VB címért. Például, mint '17-18 volt Vettel számára (amibe Vettel bele is bukott), vagy idén van most Verstappen. Ezért is tartom még a jelenlegi pilóták között is Alonso-t előrébb, mint Hamilton-t bármennyivel is legyen Hamilton eredményesebb. Amit 2010-ben, de leginkább '12-ben művelt, hiába nem nyerte meg a VB-t, de sokkal értékésebb és többet mondd azaz 1 évad, mint Hamilton 7 VB címe és megannyi rekordja. Schumacher-ről nem is beszélve a 2000-es évek Ferrari dominanciája előtti szezonokban, a néhol 1 mp-vel is gyorsabb Williams/McLaren autókkal volt folyamatosan harcban a VB címért az utolsó futamokig és nem elméleti esélye volt, hanem ténylegesen harcban volt a címért.
Ez a szezon/szezonok hiányoznak Hamilton karrierjéből és elnézve a Mercedes szereplését nem is nagyon lesz már ilyen szezonja. Addig a korszakának a legjobbjának sem lehet 100%-ban kijelenteni, nemhogy mindenidők versenyzőjének szerintem.
Mr.Breaker
Amíg nem kapta meg Massa 2010-ben, h Fernando is faster than you, kb annyi pontot vesztegetett, ami bajnoki címébe került. Hamilton pl 3. erő autóval volt csatában a címért 2010-ben. Nyilván Ferrari csak 2. volt, de ha a szezon első felében Alonso jobban megy, akkor most két 3x-os vb lenne és az utolsó, aki nem a legjobb technikával lett volna vb. 2012-es egyéni teljesítményével 2010-ben bajnok lett volna a spanyol.

Hamilton 2014-től ül olyan kocsiban, ami egyértelmű első erő. 2007-8 nálam eldöntetlen. 2009 hagyjuk...
2010-12-ben 2x volt autója, h küzdhessen címért, de nem a legjobb. 2010-ben neki volt a legmegbízhatóbb, de tempóban kicsit gyenge. Míg 2012-ben tempóból erős, talán legjobb, de megbízhatatlan. Ez idő alatt 1x utolsó futamig húzta.
2011-ben vezetett úgy, mint korábbi években Verstappen. Több büntetéssel, mint szabályos manőverrel. Ilyen éve Alonsonak valóban nem volt.
Plusz halkan teszem hozzá azt kinek a számlájára írjuk, h 2 bajnokeséllyes helyről is kitették Alonsot? Az miért nem rontja az ő megítélését? Ha jobb lett volna a hozzáállása 2017-18-ban azzal a Ferrarival bajnok lehetett volna. Hasonlóan 2008..
Én azt abszolút adom, h nem 3,5x jobb, mint Alonso. BTW Vettellel szemben összevetésben 1,75x igen. Ettől még azt hiszem nem sok érv van az ellen, h a 80-as években született generáció (+Kimi) legjobbja. Nyilván a nála 10 évvel fiatalabbak még a Mercedes dominancia miatt nem jutottak oda, h azt velük szemben is ki lehetne jelenteni.
2016-ig pályafutását tekintve szerintem nehezebb útja volt, mint Vettelnek. Rosberg>Webber.
2017-18 szoros volt, de kicsit jobb technika volt mindkétszer alatta. A 6-7. címe szerintem sem ér sokat. Illetve az a mennyiségű győzelem, pole stb sem tesz jót, amit kb ellenfél nélkül szerzett tavaly és tavalyelőtt. Az a két szezonja furcsa mód talán rosszabbat is tett a megítélésének, mintha 2. erő autóban olyan bukdácsolást produkált volna, mint Vettel 2018 Hockenheim után. A 21. századi ember memóriája elég rövid. Ilyen világot élünk. Ez a két év, ami a legfrissebb szépen elfedni a hibrid éra első 5 évét és az akkor Hamilton elé állított feladatok nehézségét egyben az ő teljesítményét.
dawyd728
Nagyjából egyetértek. Két kis gondolat, 07-ben tényleg egál volt, pályafüggő a meki ferka meccs, de szerintem 2008-ban egyértelműen Ferrari volt a leggyorsabb, csak Kimi pályafutása legbosszantóbb és egyik leggyengébb szezonját hozta le, amit azóta sem értek(főleg Kimisként). Simán címet kellett volna védjen azzal az autóval.

A másik pedig hogy Alonso sem nyert volna szerintem 17-és 18ban. 17ben Vettel sztem pályafutása egyik ha nem a legjobb szezonját tolta(első félév a bakui ámokfutást leszámítva makulátlan volt), csak még a motorerő lemaradás nagy volt. Ehhez Alonso sem tudott volna +50 pontot saját erőből hozzá tenni sztem.
18ban pedig Lewis szintén élete egyik ha nem a legjobb szezonját tolta, ráadásul monzától a Ferrari lemaradt a Mercitől durván.
5 napja
esanders10 Denver Broncos 75
Nézzük a jó oldalát az elmúlt időszaknak. Akármikor is jön el az a pont amikor végre újra lesz érdemi és valós harc az első helyekért, sokkal édesebbnek fog érződni azok számára akik kibírták a 2014 óta tartó időszakot 😀 Remélem soha még egyszer nem kell ehhez hasonlót se nekünk, se a jövő generáció drukkereinek átélnie.

Ha valaki azt mondja nekem anno 2006 és 07 környékén hogy lesz egy még a Ferka éránál is nagyobb dominancia nemsokára, akkor egyszerre nevetem ki és szörnyülködök el..el nem tudtam volna elképzelni.

Szerkesztette: esanders10
10 napja
esanders10 Denver Broncos 75
Pato gyerek ezt a tegnapit nagyon odarakta Texasban 😀 Egész végig ( szemre, friss Indy nézőként) a legjobban mozgónak tűnt, szerintem az akciók és előzések nagyobb és szebb részét ő mutatta be. Remélem tudja folytatni, kell az őrségváltás 😀 (és gyönyörű ez a Mclaren)

Amit még szokni kell, az a pontozási rendszer. Kicsit furcsa hogy ha kiesel, is kapsz pontot, persze valahol értem a logikát mögötte. Viszont valaki árulja el hogy a tegnapi rajt balesetben egyszerre kieső 6 autót mi alapján rangsorolnak? 😀 nem mindegy a pontokat nézve.

Szerkesztette: esanders10
10 napja
esanders10 Denver Broncos 75
Verstappennek össze kell szednie magát, mert eddig 3 versenyből 2 versenyen is hibázott, és súlyos pontokba került ez neki.


csebi
Kérem? Bahreinben nem hibázott Hamiltonhoz képest többet vagy nagyobbat, csak az általam élőben látott versenyhétvégék(2005 imola óta) legbotrányosabb bíráskodása zajlott.

Imolában nem lett meg a pole, valóban hibából, de nyert, pontot nem vesztett ezáltal.

Most egy pontot bukott, jogosan, a leggyorsabb körért. Az időmérős hibája nem oszt nem szoroz, itt Lewis levadászta volna versenyben sajnos amúgy is.

Szóval én nem látom a súlyos pont vesztést önhibákból Maxnál. Amit látok hogy Lewis viszont súlyos pont vesztést úszott meg világi mákkal.
11 napja
esanders10 Denver Broncos 75
Mellesleg a legszomorúbb a draftunkban az, hogy Black jelen sem volt, sincs és nem véleményez.
Zalán
Remélem, hogy csak ideiglenes, szívesen olvassa az ember mindig.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
esanders10 Denver Broncos 75
Szerintem senki nem állította azt hogy BIZTOSAN lesz szezon. Te viszont azt állítod hogy BIZTOSAN NEM LESZ. Szerintem ezen nincs mit ragozni, leírták már előttem is, hogy jelenleg egy hétre nem látunk előre, nem hogy fél évre.
5 hónapja
esanders10 Denver Broncos 75
Most vagy Bottas tényleg nem tudja kezelni a Mercit és nem oda való vagy Hamilton valójában nem is ennyire korszakos zseni csupán van a segge alatt egy autó amivel nem verseny a verseny neki.(lásd Russel FP1 eredménye).
Coolearie
Ne ess abba a hibába mint sokan, hogy végletekben gondolkozol. Ham generációjának egyik hanem a legjobbja, ezt épeszű ember nem vitatja, ahogy azt sem, hogy ilyen szerencsés pályafutása még senkinek sem volt (minden éven legalább győzelemre esélyes kocsiban ült, idei pedig az 5. év h seggrakéta is egyben)

És igen Bottas nem rossz pilóta(mezőnyben a Top8-9be biztos beraknám), csak mióta én nézek f1et(versenyről versenyre), 2005 óta, azóta élcsapatban ennyire unalmas és szürke embert még nem láttam. Kb Rubens, Webber, DC szintet lehoz amúgy, főleg egy körön, de semmi érzelmet nem tud belőled kiváltani az előzőekkel ellentétben. Ennek ellenére természetesen az h nem rossz pilóta, egyáltalán nem egyenlő azzal hogy jó mérce lenne HAM számára. Erre a feladatra a mai mezőnyből kb 3-4 pilóta lenne alkalmas. Csak hát dühítő külső szemlélőként ez a langyos víz. Én nem bánnám ha Bottas a csapattársa, ha cserébe más csapattól jönne fenyegetés.

Szerkesztette: esanders10
11 napja
esanders10 Denver Broncos 75
Mellesleg a legszomorúbb a draftunkban az, hogy Black jelen sem volt, sincs és nem véleményez.
Zalán
Remélem, hogy csak ideiglenes, szívesen olvassa az ember mindig.
11 napja
esanders10 Denver Broncos 75
Jól van konzisztensek az FIA-nál megint. 😄 8 pont eddig ami ment a kukába Verstappennek az ilyen-olyan pályahatár értelmezések miatt.
Futamon nem tudom mi lehetne ez ellen a Mercedes ellen a megoldás. 7-8 tizedről DRS-sel simán felfalják az RB-t, ők meg ha gyorsabbak is lennének a pályán DRS-sel sincs sok esélyük.
Mr.Breaker
Élről kell rajtolni. 2x nem tudta hozni a polet, ami simán benne volt a kocsiban. Onnan teljesen más lett volna a verseny.
A +1 pont elvétele megint csak jogos. Maradandó előnyt szerzett ott. Pont.
dawyd728
Maradandó előnyt? Mint Hamilton Bahreinben 29x a futam alatt? 😀
Bálesz
Ha a bírák is alkalmazzák a kettős mércét, a drukkereknél sem meglepő a meglétük 😀
11 napja
esanders10 Denver Broncos 75
Ha a káoszt, és a hibákat kivonjuk szerintem ugyanaz lesz mint 17 és 18ban.

Ahol és amikor a merci nyer, az sima lesz, ahol a RB, az vért hugyozós. Ez az én szótáram szerint nem egál.

Nembaj, annyira azért “szoros” hogy lehet tettetni a hülyét, csillagosoknál, és hülyének nézni mindenkit.

Arra az egyre jó lesz ez az év is, hogy a Lewis drukkerek abba a hitbe ámíthatják magukat hogy “szoros” Vb harc lesz/van, mint ahogy akkor is.

Szerkesztette: esanders10
12 napja
esanders10 Denver Broncos 75
Amennyiben idén Vinyót, Fabio megsemmisíti, és esetleg Morbidellitől is kikap, én a Yamaha helyében felhoznám Francot is, és "könnyes" búcsút vennék Mavericktől.
13 napja
esanders10 Denver Broncos 75
A Watson szál amúgy miért offos? I mean, tudok az ügyéről, de el tudjátok képzelni hogy 1 évnél többre eltiltsa a liga? (látva hogy milyen ügyekért mennyit kaptak emberkék az elmúlt években) Azt meg simán bevállalnám tudva hogy utána van egy top5 franchise qb-m. 6 ilyen év után már egy nem oszt nem szoroz nálam.
Arodot esélytelennek érzem, ráadásul még ha jönne is, 2-3 év múlva megint lehetne újrakezdeni mint Peytonnál. Persze, ettől még ha van esély, simán csinálnám.

Kezdem azt érezni hogy azért mert egyszer sikerült egy nem csak adott év legjobb (hanem alltime top3) védelmével bajnokságot nyerni, gyenge qb teljesítmény mellett, majd mi megint ezen a vonalon próbálunk elérni valamit. Nagyon nem tetszik amit látok. Imádtam azt a védelmet, de olyan 20-30 évente egyszer van.

Azt érzem hogy ez a franchise inkább rámegy a tuti langyos vízre évekig.
Mint ahogy meccsen belül is Fangio lépésein, sokszor nem a nyerjük meg, hanem a ne kapjunk ki hozzáállás, érződik ki.

Tök jó hogy jó cornerből sosem elég, de őszintén amíg nincs potens qb-d addig az ilyen és ehhez hasonló húzások, beleértve az FA tevékenységet is, egyszerűen nem osztanak, nem szoroznak. Ezek ilyen 6-10 helyett, 7-9, 8-8 húzások.

jelen pillanatban nincs miért lelkesedni. Amíg Fangio a hc, a jelenlegi qb-kal, a remény sincs meg a komolyabb dolgokra. Ez a legrosszabb az egészben.
26 napja
esanders10 Denver Broncos 75
Na, túl vagyok életem első Indy időmérőjén is. Kicsit furcsa volt F1 és Moto GP-n szocializálódott szememnek az elején a felület, illetve hogy nincs futó óra, de egész hamar megszoktam.

Erősnek tűnik a mezőny, pár hete megjött a kedvem hozzá hogy valami új sorozatot is elkezdjek hétről hétre követni az f1, motogp (2,3) wrc aranyfogat mellett. Amit láttam versenyeket korábban az Indy jó választásnak tűnik, tűnt, ehhez jött még 3 tény ami végleg megadta a végső lökést. 1. Az újoncok névsora 2. 17 versenyből 13 nem ovál 😀 3. pont elkaptam a tavalyi szezonzárót.

A Nascarral is szemezgettem, még szezon kezdésük előtt, de ahogy feltérképeztem, az nagyon nem nekem való, akárcsak a Formula E, mindkettőt a látottak alapján bazári cirkusznak tartom, ahol túl nagy szerepe van a külső tényezőknek, és túl nagy a lutri faktor. Továbbá 40+ verseny cmon, még Motogpből sem tudnám elviselni, pedig arra panasz nem lehet. Legalább nem az ovál lenne többségében, de így sajnos esélytelen nálam. Elhiszem, és tudom h legalább akkora kihívás az is, mint az épített, de sajnos nem az én műfajom.

Szóval Indycar, legyen egy szoros szezonunk. Mivel a Mclarennel világ életemben szimpatizáltam(főképp Mika és Kimi idején, de az utóbbi idők párosai is szimpik), így most gondoltam őket jobban fogom figyelni, O'Ward karrierjét illetve korát nézve elég nagy potenciál is van a srácban. A fekete narancs kombó pedig elég ütős 😀 Lehet gyorsan megvan az arc akivel szimpatizálok 😀
Grosjean előtt le a kalappal, elsőre, ez szép volt.

Szerkesztette: esanders10
5 hónapja
esanders10 Denver Broncos 75
Le voltak tekerve a mercik, mint az kiderült. Furcsa is volt h pont egy merci pályán, egy ilyen szezonban verik meg őket itt.

Sajnos, akármennyire örültem Max miatt, ugyanezt játsszák már tavaly óta(sőt, 6-7 éve) Hatalmas az előnyük, félévkor lekapcsolják az adott évi fejlesztést, amikor már lehet tudni h zsebben mind2 cím. Tudják így évről évre görgetni az előnyüket.

Mi meg elkezdünk hinni a második félév alapján, hogy na talán most, aztán jön az évadnyitó és a lesújtó felismerés.
Ráadásul a Red Bull 17 óta elég érdekes módon mindig lassacskán kezd, szóval jövőre elég hamar megint tisztán fogunk látni. Namindegy, ezt az egy évet valahogy kibekkeljük 😀
5 hónapja
esanders10 Denver Broncos 75
1/2-re jók leszünk még valahogy ?
PM_the_sheriff
biztosan tízen kívül leszünk
Zalán
Pont ezért nem tudtam örülni a Jets elleni győzelemnek. De le lettem hurrogva. Az a baj hogy több év NFL követés után nem látjátok át hogy nincs rosszabb forgatókönyv az évekig tartó treadmill szerepnél. Nagyon nem vagyok optimista az elkövetkező pár évre vonatkozóan. Mi nem fogunk kifogni 10 körül Mahomes/Watson féléket "megfogni", ahhoz olyan Stáb kéne. Hideg kiráz ettől a konzervatív oldschool edzői vonaltól.
esanders10
hanem mert azért nézzük ezt a sportot, hogy nyerni lássuk a kedvenceinket.
roberto23
Pontosan, csak engem pl. a Frannchise múltja miatt nem nagyon izgat 1-2 win 7-9es szezonokban, nálam a playoff megléte fontosabb, és ezért sokkal inkább kibírnék pár nagyon negatív szezont.
A győztes kultúrát már úgyis buktuk 😀 Nem ezen a pár winen megy el.