esanders10

Denver Broncos

esanders10
Utoljára láttuk
39 perce
Regisztrált
több mint 5 éve
Fórum hozzászólások
174


Utolsó 10 fórum hozzászólás

28 napja
esanders10 Denver Broncos 174
Nincs szerencséje Hamiltonnak, Verstappen futam nélkül kapja a pontokat. Látszik, hogy nyomja az FIA, hogy megtörjék a hegemóniát...

Az a baj amúgy, hogy ha variálnak is az autókon (állítható hasmagasság, stb), ilyen időben nem tud felszállni a mentőhelikopter. Csóri Bianchi balesete óta én is úgy vagyok vele, hogy azt nem szabad megkockaztatni.
Szokol
Ezzel csak Hemi járt jól. Ha sima 1-2 és a holland nyer, akkor 7 ponttal kap többet, így csak 5-el. Már megint neki kedvezett a FIA 😀
Klaci79
nem számolod bele hogy Russell megteszi a Mercedes ülésért amit megkövetel a haza 😉
Heisman
De...úgy számoltam, hogy Russell elengedi Hamit 😊
Klaci79
én meg úgy hogy Russell kiüti Maxot 😀
Heisman
Minden versenyen nem érheti rejtélyes baleset 😀
Klaci79
legalább ezt kompenzálja a Mercedes a Ferrari szintű taktikájával, meg a bakui esettel. persze szar a Pirelli, de nem véletlen hogy a modern 2010-es évek Button utáni legjobb két gumikezelője (Per és Ham) nem kapott defektet, míg Verstappen nyomta a +1 pontos FL-ért
Heisman
Semmivel nem volt rosszabb Max gumija azon kör előtt Bakuban, mint bárki másé, ezt már jó páran elmondták, és lenyilatkozták utána. Nem hiába sunyult a Pirelli sem.
Úgyhogy semmi köze nem volt ahhoz hogy abban a körben épp megnyomta.
1 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
Szóval, a Yamaha felfüggesztette Vinalest a most hétvégi versenyről.

A hangvillások kiadtak egy hivatalos közleményt miszerint, a telemetria adatok azt mutatják, hogy szándékosan ugy használta a motorja erőforrását a vasárnapi futamon, hogy tönkre tegye azt. Veszélyeztetve ezzel a sajátmaga és a többi motoros testi épségét.

Jézus krisztus mi mehet abban a csapatban a Yamaha és Vinales között...
Cowboykarcsi90
Te jó ég.
1 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
Mondjuk ezzel valamit kezdeni kell majd hosszú távon, lehetőleg minél hamarabb, hogy ha x ember hibájából a másiknak motort kell cserélni, akkor az nonszensz hogy a vétkes fél 5 rajthelyet kap, meg 5-10 másodpercet, a vétlen meg majd előbb utóbb 10 rajthelyet a motorcsere miatt. Függetlenül a résztvevőktől.
Nem is értem hogy lehet 2021-ben ilyen szarul kitalálva egy büntetőrendszer egy sportban.
1 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
Ha nem esik le az eső, nagy valószínűséggel Mercedes 1-2 lett volna a hétvége. Jó nagy mákja volt most is Hamiltonnak!
Szokol
Ilyen kommentek előtt kérlek gondold át még egyszer amit írni fogsz/akarsz, lehet nem sül ki belőle ilyen blődség 😀
Még a reális Hamilton drukkerek is elismerik hogy idén eddig Nem kérdés hogy kivel van Fortuna, ebbe beleértendő a legutóbbi is. Hamilton bukott a te logikád szerint 7 pontot, Max legalább 13-at. (és itt csak 3. hellyel számoltam)

Továbbá Hamiltonék önhibából bukták el azt a 7 pontot a csapattal, Max pedig nem. Baku újratöltve, rémlik valami?
1 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
A Red Bull helyében leigazolnám Bottast 22-re. És amint lehet, be is jelenteném. Nem rossz eddig a szezon, egy kis fűszer még mehet bele.
Igazából annyi a kettes kocsi dolga, hogy Verstappen környékén legyen a kvalikon. A trollkodás mellé ez se rossz szempont.
csipkelli
Abban az esetben van ennek bármi értelme ha jövőre is mondjuk top2 autó a Red Bull. Az a baj ha kicsit szorosabb, akkor Bottast versenyen már nagyon sokan megeszik. Időmérőn sosem volt baja többnyire. Perez totális ellentéte.
1 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
Nálam a Zseniális szó elöbb jut eszembe Russelről, mint a jelenlegi Hamiltonról!
Bottas pedig egy hitehagyott középszerű versenyző!
steelwolf
Üljön be mellé, nézzük meg, nagyon várom már de azért akármennyire meggyőzőnek tűnik George, nem éppen a legideálisabb felmérő volt sem Kubica sem Latifi számára 😀 Ami miatt azért mégiscsak lehet sejteni hogy van ott azért kakaó, az a nevelőszériákban bemutatott magabiztossága. Első évükben csak a legnagyobbak szoktak pl f2t nyerni.

Löki példájából kiindulva szerintem Russelnek is már második évére Merciben kellett volna ülnie tehetség alapján. Sajnálom hogy 2 évet "el kellett pazarolnia" a Williamsben a Merci "csapat egyensúly" oltárán 😀
Egyelőre azért még nem tudom mit tippelnék a duójuktól. Ha elég gyors vagy a kezdetekről, akkor nem tud visszafogni a csapat sem az előzetesen első számúnak gondolttal szemben lsd Lewis 07, Löki 19.
1 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
Rettentően Sajnálom Maxot, nagyon szar érzés lehet úgy kikapni egy vb-n belül hogy mindent kiadsz magadból, hiba nélkül, tökéletesen mész, önhibából nem vesztesz pontot, és ez esem elég, mert az égiek, illetve fortuna nem így írta meg.
Sajnos én is átéltem már ezt 2005-ben Kimi drukkerként, azt sem volt könnyű feldolgozni, ugyanakkor annyi különbséget megemlítenék hogy Alonso ott nem nagyon hibázgatott, nem sajnáltam tőle sem, akármennyire is fájt.
Lewis szerintem AZ EDDIGIEK ALAPJÁN idén egyszerűen nem érdemli meg. Nem fut olyan szezont magához képest mint Max, de ennyi világi mák, sajnos a "világot" jelenti amikor két ilyen hasonló autóban, hasonló klasszisok csapnak össze. 😕
esanders10
Az EDDIGIEK ALAPJÁN még nem is nyerte meg.
Illetve ennyi futamos versenyen a szerencse kiegyenlítődik, kijön a "hosszútáv", es nyer a jobb autó.
Sobri Jóska
Sajnos abban bízni hogy a hibridérában Lewis ellen kiegyenlítődik a szerencse nem érdemes. Ez van. Alapjában véve igaz amit írsz, de egyszerűen itt nem arról beszélünk hogy az egyik kicsit szerencsésebb mint a másik eddig. Én lennék a legboldogabb, de sajnos túl régóta nézem az F1et, túl sok csalódást éltem már meg.
esanders10
Hát pont ez az, hogy elfogult vagy, mert drukkolsz, így nem objektívan látod.
Én úgy vélem, hogy sokan, sok helyen túlmisztifikálják a véletlen, vagyis a szerencse szerepét, ami pont a sportban van a legkevésbbé jelen.
Azért látszódik valami szerencsének, mert sok apró, ismeretlen infóból tevődik össze, ami a felületes szemlélőnek (vagyis mindőnknek, nézőknek) teljesen random kimenetelt eredményez, vagyis szerencsének tűnik, mégha nincs is így.
De ha 3 newtonnal erősebben rúgja meg a focista, 1 m/s-al gyorsabban, 2 fokkal balra dőlve, 4 centivel közelebb a kapuhoz, akkor befele pattan a kapufáról, így meg kifele. Látszólag nüanszok, apró ismeretlen infók, vagyis rámondjuk szerencse.
Sobri Jóska
Huh, úgy látom muszáj mindent túlbeszélni.

Szóval technikai sportról beszélünk, sportokon belül itt van a legnagyobb, egyértelműen jelen lévő szerepe a szerencse faktornak a sportolók azaz a versenyzők szempontjából (már pedig én az övékéből nézem nem a random HQ motorgyárban lévő random szerelőéből)

Felesleges ilyen túl magyarázásba bele menned, szerinted nem pech az amikor valaki alatt vezető helyről el füstöl a motor egy évben többször, szerintem meg igen.
Szerinted nem szerencse az ami idén Imolában történt Hamilton szempontjából, szerintem igen. (nálam top3 ever, ha nem látom, nem hiszem el, az időzítés, minden stimmelt.)
Innentől parttalan az egész beszélgetés.

A kapufás esetben értelek (révén a játékosnak is köze van hozzá), és egyet is értek, mondom a legtöbb sportágra levetítve igaz lehet a dolog, itt a technikai sportokat külön kell választani szvsz.

Tehát, az én szótáramban, ha valamire nem vagy hatással, rajtad kívül álló történés, az igen is lehet előjeltől függően szerencse vagy pech témakör. Remélem így jobban át tudom adni, amit én gondolok erről.
esanders10
Oké, de a te logikád szerint Cseh Lacinak akkor pech, hogy pont Phelpssel volt egyszerre olimpiákon, hisz rajta kívül álló törtenés, ahogy az is pech, hogy Gong erősebb, mint Márton Anita idén, meg még egy tucatnyian, ezért nem szerzett érmet, vagy Siklósinak pech, hogy a francia niemandnak "napja volt", és második lett.
Vagy szerencse, hogy Katinka találkozott Tusuppal, szerencse, hogy Papp Lacinál senki se volt akkor jobb, vagy hogy Carl Lewisnak nem Usain Bolt volt a kortársa?
Szerintem ez nem a szerencsén múlik.
Kevered a szerencsét a "rajtad kivülálló okokkal".
Messi ha németnek születik, akkor többszörös világbajnok, de pechjére argentin lett, gyengébb csapattársakkal, így lófaszt se nyert idénig a válogatottal.
Szerintem meg a legjobb példa, hogy Hassan előtt estek pont most, Hassan is elesett az 1500 előfutamában, de a mezőny után eredt és megnyerte a futamot. Mert kurva erős futó.

Egy tizeniksz futamos versenysorozatot a legjobb autó nyeri, uszkve nulla a szerencsefaktor benne.
Sobri Jóska
Rendben, akkor tovább pontosítok, játszhatjuk még ezt egy ideig, nem csak te érsz rá 😀
A cseh lacis ill a többi példádra: A rajtad kívül álló történéseket az adott verseny/mérkőzés idejére gondoltam vonatkoztatni.

Nem azért szerencsés Lewis mert a futamok között lesérülnek az ellenfelei bringázás közben, hanem, mert a fő produktum alatt ami miatt én is nézem ezt az egész cirkuszt már 17 éve, alakulnak mindig úgy a dolgok (jó ideje) hogy abból csak jól jön ki. Ha Phelps sávjában szétnyílik az elválasztó, ami őt megzavarja és akadályozza az már nálam, igenis pech a számára, a többieknek pedig szerencse érthető módon. Na most nyilván úszásban ilyen jellegű dolgok nem fordulnak elő, de technikai sportban elég sokféle helyzet előjöhet amire te nem vagy ráhatással. Továbbra is imádom hogy technikai sporttal hasonlítasz össze hagyományos sportágakat btw.
Kurva ügyes Hassan oké, de amíg ő kurvajó, és ez elég a győzelemhez mindezek ellenére hogy esett, motorsportban, nem elég hogy te kurva jó vagy, ezt ne kelljen már magyarázni.

Utolsó mondatodra: Nem mindig van egyértelműsíthető legjobb autó, ha 22 versenyből 11 pályán az egyik, a 11 másikon a másik konstrukció működik jobban, akkor igen is nagy szerepe van a szerencsefaktornak. Vagy ha az egyik autó gyorsabb, de megbízhatatlanabb, a másik meg valamivel lassabb, de megbízhatóbb.


Lehet hogy továbbra is hagytam rést az ajtón, szóval további válaszodat előre is köszönöm.
esanders10
Mondjuk azert en megjegyeznem, hogy meglatasom szerint nem csak arrol van itt szo, hogy Levisnek szerencseje van, es jol alakulnak a dolgok, mert szerintem o tett es tesz is azert, hogy ezek a dolgok ugymond a szamara alakulhassanak jol. Szoval megdolgozik sok eve a szerencsejeert. Igen, olykor mondhatni, hogy az olebe hullanak a dolgok, de ott is kell ahhoz lenni, el kell jutni odaig, hogy ha hullanak a dolgok, akkor elkaphasd oket.

Hamilton azert itt a sok evben rengeteget dolgozott, es ez szerintem sokkal tobb, mint hogy hu, az ove a legjobb auto, es ezt kihasznalta. Nem, hozzaadott, nem is keveset az autohoz.

Ha mar durva auto, Schumirol es a Ferrarirol ugyanezeket el lehetne mondani, mazlijai voltak sokszor, top autoban volt, de o is azert tett erte, hogy elni tudjon az adando lehetosegekkel. Levis egy idiota hisztis picsa lett, szerencseje is van, amivel rengeteg szurkolo szemeben ellenszenvesse valt, de azert a csavo annyit dolgozott a sikerert, mint a sportagban kevesen.

Szemely szerint sem ot, sem Schumachert nem kedveltem, de ha valaki jo, akkor jo. Elvitatni nem lehet tole.

Levis szimplan az elmult evekben elkezdett ugy bohockodni a palyan kivul, hogy azaltal egy teljesne megoszto figurava valt, kb ha nem szereted ot, akkor utalod, ezaltal viszont a gyereknek minden mozzanata pataliat es gyuloletet valt ki. De mint pilota, a csavo zsenialis. Es ez teny.
Stez
Magamat idézem tavaly Bahreinből.
"Ne ess abba a hibába mint sokan, hogy végletekben gondolkozol. Ham generációjának egyik hanem a legjobbja, ezt épeszű ember nem vitatja, ahogy azt sem, hogy ilyen szerencsés pályafutása még senkinek sem volt (minden éven legalább győzelemre esélyes kocsiban ült, idei pedig az 5. év h seggrakéta is egyben)

És igen Bottas nem rossz pilóta(mezőnyben a Top8-9be biztos beraknám), csak mióta én nézek f1et(versenyről versenyre), 2005 óta, azóta élcsapatban ennyire unalmas és szürke embert még nem láttam. Kb Rubens, Webber, DC szintet lehoz amúgy, főleg egy körön, de semmi érzelmet nem tud belőled kiváltani az előzőekkel ellentétben. Ennek ellenére természetesen az h nem rossz pilóta, egyáltalán nem egyenlő azzal hogy jó mérce lenne HAM számára. Erre a feladatra a mai mezőnyből kb 3-4 pilóta lenne alkalmas. Csak hát dühítő külső szemlélőként ez a langyos víz. Én nem bánnám ha Bottas a csapattársa, ha cserébe más csapattól jönne fenyegetés."

Én miután Kimi először visszavonult a Mclarenekért szorítottam, tehát Lewisnak is, bírtam akkoriban. Szóval ne hidd hogy a mostani ellenszenvem elvakítana, és ne tudnám megítélni a klasszisát. Egyszerűen csak dühítő számomra hogy idén van még egy nála is jobb és kevesebb hibát ejtő versenyző végre, és EZ SEM ELÉG.
1 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
Rettentően Sajnálom Maxot, nagyon szar érzés lehet úgy kikapni egy vb-n belül hogy mindent kiadsz magadból, hiba nélkül, tökéletesen mész, önhibából nem vesztesz pontot, és ez esem elég, mert az égiek, illetve fortuna nem így írta meg.
Sajnos én is átéltem már ezt 2005-ben Kimi drukkerként, azt sem volt könnyű feldolgozni, ugyanakkor annyi különbséget megemlítenék hogy Alonso ott nem nagyon hibázgatott, nem sajnáltam tőle sem, akármennyire is fájt.
Lewis szerintem AZ EDDIGIEK ALAPJÁN idén egyszerűen nem érdemli meg. Nem fut olyan szezont magához képest mint Max, de ennyi világi mák, sajnos a "világot" jelenti amikor két ilyen hasonló autóban, hasonló klasszisok csapnak össze. 😕
esanders10
Az EDDIGIEK ALAPJÁN még nem is nyerte meg.
Illetve ennyi futamos versenyen a szerencse kiegyenlítődik, kijön a "hosszútáv", es nyer a jobb autó.
Sobri Jóska
Sajnos abban bízni hogy a hibridérában Lewis ellen kiegyenlítődik a szerencse nem érdemes. Ez van. Alapjában véve igaz amit írsz, de egyszerűen itt nem arról beszélünk hogy az egyik kicsit szerencsésebb mint a másik eddig. Én lennék a legboldogabb, de sajnos túl régóta nézem az F1et, túl sok csalódást éltem már meg.
esanders10
Hát pont ez az, hogy elfogult vagy, mert drukkolsz, így nem objektívan látod.
Én úgy vélem, hogy sokan, sok helyen túlmisztifikálják a véletlen, vagyis a szerencse szerepét, ami pont a sportban van a legkevésbbé jelen.
Azért látszódik valami szerencsének, mert sok apró, ismeretlen infóból tevődik össze, ami a felületes szemlélőnek (vagyis mindőnknek, nézőknek) teljesen random kimenetelt eredményez, vagyis szerencsének tűnik, mégha nincs is így.
De ha 3 newtonnal erősebben rúgja meg a focista, 1 m/s-al gyorsabban, 2 fokkal balra dőlve, 4 centivel közelebb a kapuhoz, akkor befele pattan a kapufáról, így meg kifele. Látszólag nüanszok, apró ismeretlen infók, vagyis rámondjuk szerencse.
Sobri Jóska
Huh, úgy látom muszáj mindent túlbeszélni.

Szóval technikai sportról beszélünk, sportokon belül itt van a legnagyobb, egyértelműen jelen lévő szerepe a szerencse faktornak a sportolók azaz a versenyzők szempontjából (már pedig én az övékéből nézem nem a random HQ motorgyárban lévő random szerelőéből)

Felesleges ilyen túl magyarázásba bele menned, szerinted nem pech az amikor valaki alatt vezető helyről el füstöl a motor egy évben többször, szerintem meg igen.
Szerinted nem szerencse az ami idén Imolában történt Hamilton szempontjából, szerintem igen. (nálam top3 ever, ha nem látom, nem hiszem el, az időzítés, minden stimmelt.)
Innentől parttalan az egész beszélgetés.

A kapufás esetben értelek (révén a játékosnak is köze van hozzá), és egyet is értek, mondom a legtöbb sportágra levetítve igaz lehet a dolog, itt a technikai sportokat külön kell választani szvsz.

Tehát, az én szótáramban, ha valamire nem vagy hatással, rajtad kívül álló történés, az igen is lehet előjeltől függően szerencse vagy pech témakör. Remélem így jobban át tudom adni, amit én gondolok erről.
esanders10
Oké, de a te logikád szerint Cseh Lacinak akkor pech, hogy pont Phelpssel volt egyszerre olimpiákon, hisz rajta kívül álló törtenés, ahogy az is pech, hogy Gong erősebb, mint Márton Anita idén, meg még egy tucatnyian, ezért nem szerzett érmet, vagy Siklósinak pech, hogy a francia niemandnak "napja volt", és második lett.
Vagy szerencse, hogy Katinka találkozott Tusuppal, szerencse, hogy Papp Lacinál senki se volt akkor jobb, vagy hogy Carl Lewisnak nem Usain Bolt volt a kortársa?
Szerintem ez nem a szerencsén múlik.
Kevered a szerencsét a "rajtad kivülálló okokkal".
Messi ha németnek születik, akkor többszörös világbajnok, de pechjére argentin lett, gyengébb csapattársakkal, így lófaszt se nyert idénig a válogatottal.
Szerintem meg a legjobb példa, hogy Hassan előtt estek pont most, Hassan is elesett az 1500 előfutamában, de a mezőny után eredt és megnyerte a futamot. Mert kurva erős futó.

Egy tizeniksz futamos versenysorozatot a legjobb autó nyeri, uszkve nulla a szerencsefaktor benne.
Sobri Jóska
Rendben, akkor tovább pontosítok, játszhatjuk még ezt egy ideig, nem csak te érsz rá 😀
A cseh lacis példádra: A rajtad kívül álló történéseket az adott verseny/mérkőzés idejére gondoltam vonatkoztatni.

Nem azért szerencsés Lewis mert a futamok között lesérülnek az ellenfelei bringázás közben, hanem, mert a fő produktum alatt ami miatt én is nézem ezt az egész cirkuszt már 17 éve, alakulnak mindig úgy a dolgok (jó ideje) hogy abból csak jól jön ki. Ha Phelps sávjában szétnyílik az elválasztó, ami őt megzavarja és akadályozza az már nálam, igenis pech a számára, a többieknek pedig szerencse érthető módon. Na most nyilván úszásban ilyen jellegű dolgok nem fordulnak elő, de technikai sportban elég sokféle helyzet előjöhet amire te nem vagy ráhatással. Továbbra is imádom hogy technikai sporttal hasonlítasz össze hagyományos sportágakat btw.
Kurva ügyes Hassan oké, de amíg ő kurvajó, és ez elég a győzelemhez mindezek ellenére hogy esett, motorsportban, nem elég hogy te kurva jó vagy, ezt ne kelljen már magyarázni.

Utolsó mondatodra: Nem mindig van egyértelműsíthető legjobb autó, ha 22 versenyből 11 pályán az egyik, a 11 másikon a másik konstrukció működik jobban, akkor igen is nagy szerepe van a szerencsefaktornak. Vagy ha az egyik gyorsabb, de megbízhatatlanabb, a másik meg valamivel lassabb, de megbízhatóbb.


Lehet hogy továbbra is hagytam rést az ajtón, szóval további válaszodat előre is köszönöm.
esanders10
Már mondom is.
Legyen akkor csak technikai sport.
Egy adott futamon ugyanakkora esélye van szerencsére/pechre A és B autónak is. De ez egy kis esély, így egy futamon valóban lehet szerepe, mondjuk valaki defektet kap egy másik autóból kivédhetetlenül kirepülő alkatrész miatt. Pech.
De egy világbajnoki sorozat nem egy futam.
Így a szerencse- vagy pechfaktor minél több futam van annál inkább idővel kiegyenlítődik.
Ráadásul ugye nagyon ritka, hogy két tökugyanolyan autó van.
Vagyis a való életben az egyik autó jobb, a szerencse/pech meg ugyanannyiszor éri mindkét autót, vagyis a szerepük elhanyagolható.

Pl. volt Verstappennek peches futama idén, ugyanígy lehet Hamiltonnak is, és fordítva.
Vagyis az az állításom, hogy alapvetően nem a szerencsén múlik. Legalábbis említést nem érdemel a szerencse egy sokfutamos technikai sportban.

Persze az ember hajlamos belelátni egy meccs utolsó percében elejtett passzba egy sorsdöntő hibát, de azt elfelejti, hogy ha akkor 2 TD-vel vezet a csapata, akkor nem azon az egy passzon múlik.
Vagy technikai sportpéldával élve, ha ez a mai lett volna a VB utolsó futama, akkor nem ezen futam miatt nyert Hamilton, ahogy sokan értelmeznék, hanem azért, mert több pontot gyűjtött összesen. Pl. Schumi akkor nem került ilyen helyzetbe, hogy egy futamon múljon a cím, amikor már a Hungaroringen világbajnok lett. És akkor belefért egy harmadik hely később, vagy egy "peches" defekt korábban.
Sobri Jóska
Persze hogy belefért Schuminak, mert közel távol sem volt hasonló erősségű autó 2001-ben 😀
Ha maival nyert volna Hamilton, akkor igen, nem feltétlen a mai miatt nyert volna, hanem Imola, Baku, Silverstone miatt. Ezek összeadódnak.

Az alapállításod miszerint alapvetően nem a szerencsén múlik, igaz, ezzel egyet értek, MERT elég sok esetben azért megállapítható egy egyértelműen jobb autó. Amit látnod kell, hogy VANNAK olyan évek, az elmúlt 20 évben amikor viszont nem pl. 2003,05,06,07,12, és eddig az idei pl. ahol viszont már igenis számít a szerencsefaktor eloszlása.

Abban is igazad van hogy ezek közül egy-nagy részükben valóban eloszlik a futamok nagy száma miatt a dolog. Viszont vannak olyanok ezek között is ahol sajnos vagy sem, nagyon nem ez történt. Lsd 2005, vagy EDDIG az idei.
Nem hiába jöttem példaként már a legelső hozzászólásomban 05-el, tisztában vagyok vele, hogy nem sokszor fordul elő hogy valaki ennyire egyenlőtlenül szív a fő riválishoz képest, ezért is esik rosszul az idei megint 😀

Szerkesztette: esanders10
1 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
Rettentően Sajnálom Maxot, nagyon szar érzés lehet úgy kikapni egy vb-n belül hogy mindent kiadsz magadból, hiba nélkül, tökéletesen mész, önhibából nem vesztesz pontot, és ez esem elég, mert az égiek, illetve fortuna nem így írta meg.
Sajnos én is átéltem már ezt 2005-ben Kimi drukkerként, azt sem volt könnyű feldolgozni, ugyanakkor annyi különbséget megemlítenék hogy Alonso ott nem nagyon hibázgatott, nem sajnáltam tőle sem, akármennyire is fájt.
Lewis szerintem AZ EDDIGIEK ALAPJÁN idén egyszerűen nem érdemli meg. Nem fut olyan szezont magához képest mint Max, de ennyi világi mák, sajnos a "világot" jelenti amikor két ilyen hasonló autóban, hasonló klasszisok csapnak össze. 😕
esanders10
Az EDDIGIEK ALAPJÁN még nem is nyerte meg.
Illetve ennyi futamos versenyen a szerencse kiegyenlítődik, kijön a "hosszútáv", es nyer a jobb autó.
Sobri Jóska
Sajnos abban bízni hogy a hibridérában Lewis ellen kiegyenlítődik a szerencse nem érdemes. Ez van. Alapjában véve igaz amit írsz, de egyszerűen itt nem arról beszélünk hogy az egyik kicsit szerencsésebb mint a másik eddig. Én lennék a legboldogabb, de sajnos túl régóta nézem az F1et, túl sok csalódást éltem már meg.
esanders10
Hát pont ez az, hogy elfogult vagy, mert drukkolsz, így nem objektívan látod.
Én úgy vélem, hogy sokan, sok helyen túlmisztifikálják a véletlen, vagyis a szerencse szerepét, ami pont a sportban van a legkevésbbé jelen.
Azért látszódik valami szerencsének, mert sok apró, ismeretlen infóból tevődik össze, ami a felületes szemlélőnek (vagyis mindőnknek, nézőknek) teljesen random kimenetelt eredményez, vagyis szerencsének tűnik, mégha nincs is így.
De ha 3 newtonnal erősebben rúgja meg a focista, 1 m/s-al gyorsabban, 2 fokkal balra dőlve, 4 centivel közelebb a kapuhoz, akkor befele pattan a kapufáról, így meg kifele. Látszólag nüanszok, apró ismeretlen infók, vagyis rámondjuk szerencse.
Sobri Jóska
Huh, úgy látom muszáj mindent túlbeszélni.

Szóval technikai sportról beszélünk, sportokon belül itt van a legnagyobb, egyértelműen jelen lévő szerepe a szerencse faktornak a sportolók azaz a versenyzők szempontjából (már pedig én az övékéből nézem nem a random HQ motorgyárban lévő random szerelőéből)

Felesleges ilyen túl magyarázásba bele menned, szerinted nem pech az amikor valaki alatt vezető helyről el füstöl a motor egy évben többször, szerintem meg igen.
Szerinted nem szerencse az ami idén Imolában történt Hamilton szempontjából, szerintem igen. (nálam top3 ever, ha nem látom, nem hiszem el, az időzítés, minden stimmelt.)
Innentől parttalan az egész beszélgetés.

A kapufás esetben értelek (révén a játékosnak is köze van hozzá), és egyet is értek, mondom a legtöbb sportágra levetítve igaz lehet a dolog, itt a technikai sportokat külön kell választani szvsz.

Tehát, az én szótáramban, ha valamire nem vagy hatással, rajtad kívül álló történés, az igen is lehet előjeltől függően szerencse vagy pech témakör. Remélem így jobban át tudom adni, amit én gondolok erről.
esanders10
Oké, de a te logikád szerint Cseh Lacinak akkor pech, hogy pont Phelpssel volt egyszerre olimpiákon, hisz rajta kívül álló törtenés, ahogy az is pech, hogy Gong erősebb, mint Márton Anita idén, meg még egy tucatnyian, ezért nem szerzett érmet, vagy Siklósinak pech, hogy a francia niemandnak "napja volt", és második lett.
Vagy szerencse, hogy Katinka találkozott Tusuppal, szerencse, hogy Papp Lacinál senki se volt akkor jobb, vagy hogy Carl Lewisnak nem Usain Bolt volt a kortársa?
Szerintem ez nem a szerencsén múlik.
Kevered a szerencsét a "rajtad kivülálló okokkal".
Messi ha németnek születik, akkor többszörös világbajnok, de pechjére argentin lett, gyengébb csapattársakkal, így lófaszt se nyert idénig a válogatottal.
Szerintem meg a legjobb példa, hogy Hassan előtt estek pont most, Hassan is elesett az 1500 előfutamában, de a mezőny után eredt és megnyerte a futamot. Mert kurva erős futó.

Egy tizeniksz futamos versenysorozatot a legjobb autó nyeri, uszkve nulla a szerencsefaktor benne.
Sobri Jóska
Rendben, akkor tovább pontosítok, játszhatjuk még ezt egy ideig, nem csak te érsz rá 😀
A cseh lacis ill a többi példádra: A rajtad kívül álló történéseket az adott verseny/mérkőzés idejére gondoltam vonatkoztatni.

Nem azért szerencsés Lewis mert a futamok között lesérülnek az ellenfelei bringázás közben, hanem, mert a fő produktum alatt ami miatt én is nézem ezt az egész cirkuszt már 17 éve, alakulnak mindig úgy a dolgok (jó ideje) hogy abból csak jól jön ki. Ha Phelps sávjában szétnyílik az elválasztó, ami őt megzavarja és akadályozza az már nálam, igenis pech a számára, a többieknek pedig szerencse érthető módon. Na most nyilván úszásban ilyen jellegű dolgok nem fordulnak elő, de technikai sportban elég sokféle helyzet előjöhet amire te nem vagy ráhatással. Továbbra is imádom hogy technikai sporttal hasonlítasz össze hagyományos sportágakat btw.
Kurva ügyes Hassan oké, de amíg ő kurvajó, és ez elég a győzelemhez mindezek ellenére hogy esett, motorsportban, nem elég hogy te kurva jó vagy, ezt ne kelljen már magyarázni.

Utolsó mondatodra: Nem mindig van egyértelműsíthető legjobb autó, ha 22 versenyből 11 pályán az egyik, a 11 másikon a másik konstrukció működik jobban, akkor igen is nagy szerepe van a szerencsefaktornak. Vagy ha az egyik autó gyorsabb, de megbízhatatlanabb, a másik meg valamivel lassabb, de megbízhatóbb.


Lehet hogy továbbra is hagytam rést az ajtón, szóval további válaszodat előre is köszönöm.

Szerkesztette: esanders10
1 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
Rettentően Sajnálom Maxot, nagyon szar érzés lehet úgy kikapni egy vb-n belül hogy mindent kiadsz magadból, hiba nélkül, tökéletesen mész, önhibából nem vesztesz pontot, és ez esem elég, mert az égiek, illetve fortuna nem így írta meg.
Sajnos én is átéltem már ezt 2005-ben Kimi drukkerként, azt sem volt könnyű feldolgozni, ugyanakkor annyi különbséget megemlítenék hogy Alonso ott nem nagyon hibázgatott, nem sajnáltam tőle sem, akármennyire is fájt.
Lewis szerintem AZ EDDIGIEK ALAPJÁN idén egyszerűen nem érdemli meg. Nem fut olyan szezont magához képest mint Max, de ennyi világi mák, sajnos a "világot" jelenti amikor két ilyen hasonló autóban, hasonló klasszisok csapnak össze. 😕
esanders10
Az EDDIGIEK ALAPJÁN még nem is nyerte meg.
Illetve ennyi futamos versenyen a szerencse kiegyenlítődik, kijön a "hosszútáv", es nyer a jobb autó.
Sobri Jóska
Sajnos abban bízni hogy a hibridérában Lewis ellen kiegyenlítődik a szerencse nem érdemes. Ez van. Alapjában véve igaz amit írsz, de egyszerűen itt nem arról beszélünk hogy az egyik kicsit szerencsésebb mint a másik eddig. Én lennék a legboldogabb, de sajnos túl régóta nézem az F1et, túl sok csalódást éltem már meg.
esanders10
Hát pont ez az, hogy elfogult vagy, mert drukkolsz, így nem objektívan látod.
Én úgy vélem, hogy sokan, sok helyen túlmisztifikálják a véletlen, vagyis a szerencse szerepét, ami pont a sportban van a legkevésbbé jelen.
Azért látszódik valami szerencsének, mert sok apró, ismeretlen infóból tevődik össze, ami a felületes szemlélőnek (vagyis mindőnknek, nézőknek) teljesen random kimenetelt eredményez, vagyis szerencsének tűnik, mégha nincs is így.
De ha 3 newtonnal erősebben rúgja meg a focista, 1 m/s-al gyorsabban, 2 fokkal balra dőlve, 4 centivel közelebb a kapuhoz, akkor befele pattan a kapufáról, így meg kifele. Látszólag nüanszok, apró ismeretlen infók, vagyis rámondjuk szerencse.
Sobri Jóska
Huh, úgy látom muszáj mindent túlbeszélni.

Szóval technikai sportról beszélünk, sportokon belül itt van a legnagyobb, egyértelműen jelen lévő szerepe a szerencse faktornak a sportolók azaz a versenyzők szempontjából (már pedig én az övékéből nézem nem a random HQ motorgyárban lévő random szerelőéből)

Felesleges ilyen túl magyarázásba bele menned, szerinted nem pech az amikor valaki alatt vezető helyről el füstöl a motor egy évben többször, szerintem meg igen.
Szerinted nem szerencse az ami idén Imolában történt Hamilton szempontjából, szerintem igen. (nálam top3 ever, ha nem látom, nem hiszem el, az időzítés, minden stimmelt.)
Innentől parttalan az egész beszélgetés.

A kapufás esetben értelek (révén a játékosnak is köze van hozzá), és egyet is értek, mondom a legtöbb sportágra levetítve igaz lehet a dolog, itt a technikai sportokat külön kell választani szvsz.

Tehát, az én szótáramban, ha valamire nem vagy hatással, rajtad kívül álló történés, az igen is lehet előjeltől függően szerencse vagy pech témakör. Remélem így jobban át tudom adni, amit én gondolok erről.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
esanders10 Denver Broncos 174
Szerintem senki nem állította azt hogy BIZTOSAN lesz szezon. Te viszont azt állítod hogy BIZTOSAN NEM LESZ. Szerintem ezen nincs mit ragozni, leírták már előttem is, hogy jelenleg egy hétre nem látunk előre, nem hogy fél évre.
9 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
Most vagy Bottas tényleg nem tudja kezelni a Mercit és nem oda való vagy Hamilton valójában nem is ennyire korszakos zseni csupán van a segge alatt egy autó amivel nem verseny a verseny neki.(lásd Russel FP1 eredménye).
Coolearie
Ne ess abba a hibába mint sokan, hogy végletekben gondolkozol. Ham generációjának egyik hanem a legjobbja, ezt épeszű ember nem vitatja, ahogy azt sem, hogy ilyen szerencsés pályafutása még senkinek sem volt (minden éven legalább győzelemre esélyes kocsiban ült, idei pedig az 5. év h seggrakéta is egyben)

És igen Bottas nem rossz pilóta(mezőnyben a Top8-9be biztos beraknám), csak mióta én nézek f1et(versenyről versenyre), 2005 óta, azóta élcsapatban ennyire unalmas és szürke embert még nem láttam. Kb Rubens, Webber, DC szintet lehoz amúgy, főleg egy körön, de semmi érzelmet nem tud belőled kiváltani az előzőekkel ellentétben. Ennek ellenére természetesen az h nem rossz pilóta, egyáltalán nem egyenlő azzal hogy jó mérce lenne HAM számára. Erre a feladatra a mai mezőnyből kb 3-4 pilóta lenne alkalmas. Csak hát dühítő külső szemlélőként ez a langyos víz. Én nem bánnám ha Bottas a csapattársa, ha cserébe más csapattól jönne fenyegetés.

Szerkesztette: esanders10
1 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
Elszegyelnem magam ha a kedvenc csapatom és versenyzőm ilyen aljadek sport ember lenne

Szerkesztette: esanders10
1 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
Rettentően Sajnálom Maxot, nagyon szar érzés lehet úgy kikapni egy vb-n belül hogy mindent kiadsz magadból, hiba nélkül, tökéletesen mész, önhibából nem vesztesz pontot, és ez esem elég, mert az égiek, illetve fortuna nem így írta meg.
Sajnos én is átéltem már ezt 2005-ben Kimi drukkerként, azt sem volt könnyű feldolgozni, ugyanakkor annyi különbséget megemlítenék hogy Alonso ott nem nagyon hibázgatott, nem sajnáltam tőle sem, akármennyire is fájt.
Lewis szerintem AZ EDDIGIEK ALAPJÁN idén egyszerűen nem érdemli meg. Nem fut olyan szezont magához képest mint Max, de ennyi világi mák, sajnos a "világot" jelenti amikor két ilyen hasonló autóban, hasonló klasszisok csapnak össze. 😕

Szerkesztette: esanders10
2 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
Petry egyébként kb. a legjobb az m4 szakértői közül.
empty taxi
Sztem magasan Henrik
4 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
Mellesleg a legszomorúbb a draftunkban az, hogy Black jelen sem volt, sincs és nem véleményez.
Zalán
Remélem, hogy csak ideiglenes, szívesen olvassa az ember mindig.
1 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
Rettentően Sajnálom Maxot, nagyon szar érzés lehet úgy kikapni egy vb-n belül hogy mindent kiadsz magadból, hiba nélkül, tökéletesen mész, önhibából nem vesztesz pontot, és ez esem elég, mert az égiek, illetve fortuna nem így írta meg.
Sajnos én is átéltem már ezt 2005-ben Kimi drukkerként, azt sem volt könnyű feldolgozni, ugyanakkor annyi különbséget megemlítenék hogy Alonso ott nem nagyon hibázgatott, nem sajnáltam tőle sem, akármennyire is fájt.
Lewis szerintem AZ EDDIGIEK ALAPJÁN idén egyszerűen nem érdemli meg. Nem fut olyan szezont magához képest mint Max, de ennyi világi mák, sajnos a "világot" jelenti amikor két ilyen hasonló autóban, hasonló klasszisok csapnak össze. 😕
esanders10
Az EDDIGIEK ALAPJÁN még nem is nyerte meg.
Illetve ennyi futamos versenyen a szerencse kiegyenlítődik, kijön a "hosszútáv", es nyer a jobb autó.
Sobri Jóska
Sajnos abban bízni hogy a hibridérában Lewis ellen kiegyenlítődik a szerencse nem érdemes. Ez van. Alapjában véve igaz amit írsz, de egyszerűen itt nem arról beszélünk hogy az egyik kicsit szerencsésebb mint a másik eddig. Én lennék a legboldogabb, de sajnos túl régóta nézem az F1et, túl sok csalódást éltem már meg.
esanders10
Hát pont ez az, hogy elfogult vagy, mert drukkolsz, így nem objektívan látod.
Én úgy vélem, hogy sokan, sok helyen túlmisztifikálják a véletlen, vagyis a szerencse szerepét, ami pont a sportban van a legkevésbbé jelen.
Azért látszódik valami szerencsének, mert sok apró, ismeretlen infóból tevődik össze, ami a felületes szemlélőnek (vagyis mindőnknek, nézőknek) teljesen random kimenetelt eredményez, vagyis szerencsének tűnik, mégha nincs is így.
De ha 3 newtonnal erősebben rúgja meg a focista, 1 m/s-al gyorsabban, 2 fokkal balra dőlve, 4 centivel közelebb a kapuhoz, akkor befele pattan a kapufáról, így meg kifele. Látszólag nüanszok, apró ismeretlen infók, vagyis rámondjuk szerencse.
Sobri Jóska
Huh, úgy látom muszáj mindent túlbeszélni.

Szóval technikai sportról beszélünk, sportokon belül itt van a legnagyobb, egyértelműen jelen lévő szerepe a szerencse faktornak a sportolók azaz a versenyzők szempontjából (már pedig én az övékéből nézem nem a random HQ motorgyárban lévő random szerelőéből)

Felesleges ilyen túl magyarázásba bele menned, szerinted nem pech az amikor valaki alatt vezető helyről el füstöl a motor egy évben többször, szerintem meg igen.
Szerinted nem szerencse az ami idén Imolában történt Hamilton szempontjából, szerintem igen. (nálam top3 ever, ha nem látom, nem hiszem el, az időzítés, minden stimmelt.)
Innentől parttalan az egész beszélgetés.

A kapufás esetben értelek (révén a játékosnak is köze van hozzá), és egyet is értek, mondom a legtöbb sportágra levetítve igaz lehet a dolog, itt a technikai sportokat külön kell választani szvsz.

Tehát, az én szótáramban, ha valamire nem vagy hatással, rajtad kívül álló történés, az igen is lehet előjeltől függően szerencse vagy pech témakör. Remélem így jobban át tudom adni, amit én gondolok erről.
esanders10
Oké, de a te logikád szerint Cseh Lacinak akkor pech, hogy pont Phelpssel volt egyszerre olimpiákon, hisz rajta kívül álló törtenés, ahogy az is pech, hogy Gong erősebb, mint Márton Anita idén, meg még egy tucatnyian, ezért nem szerzett érmet, vagy Siklósinak pech, hogy a francia niemandnak "napja volt", és második lett.
Vagy szerencse, hogy Katinka találkozott Tusuppal, szerencse, hogy Papp Lacinál senki se volt akkor jobb, vagy hogy Carl Lewisnak nem Usain Bolt volt a kortársa?
Szerintem ez nem a szerencsén múlik.
Kevered a szerencsét a "rajtad kivülálló okokkal".
Messi ha németnek születik, akkor többszörös világbajnok, de pechjére argentin lett, gyengébb csapattársakkal, így lófaszt se nyert idénig a válogatottal.
Szerintem meg a legjobb példa, hogy Hassan előtt estek pont most, Hassan is elesett az 1500 előfutamában, de a mezőny után eredt és megnyerte a futamot. Mert kurva erős futó.

Egy tizeniksz futamos versenysorozatot a legjobb autó nyeri, uszkve nulla a szerencsefaktor benne.
Sobri Jóska
Rendben, akkor tovább pontosítok, játszhatjuk még ezt egy ideig, nem csak te érsz rá 😀
A cseh lacis példádra: A rajtad kívül álló történéseket az adott verseny/mérkőzés idejére gondoltam vonatkoztatni.

Nem azért szerencsés Lewis mert a futamok között lesérülnek az ellenfelei bringázás közben, hanem, mert a fő produktum alatt ami miatt én is nézem ezt az egész cirkuszt már 17 éve, alakulnak mindig úgy a dolgok (jó ideje) hogy abból csak jól jön ki. Ha Phelps sávjában szétnyílik az elválasztó, ami őt megzavarja és akadályozza az már nálam, igenis pech a számára, a többieknek pedig szerencse érthető módon. Na most nyilván úszásban ilyen jellegű dolgok nem fordulnak elő, de technikai sportban elég sokféle helyzet előjöhet amire te nem vagy ráhatással. Továbbra is imádom hogy technikai sporttal hasonlítasz össze hagyományos sportágakat btw.
Kurva ügyes Hassan oké, de amíg ő kurvajó, és ez elég a győzelemhez mindezek ellenére hogy esett, motorsportban, nem elég hogy te kurva jó vagy, ezt ne kelljen már magyarázni.

Utolsó mondatodra: Nem mindig van egyértelműsíthető legjobb autó, ha 22 versenyből 11 pályán az egyik, a 11 másikon a másik konstrukció működik jobban, akkor igen is nagy szerepe van a szerencsefaktornak. Vagy ha az egyik gyorsabb, de megbízhatatlanabb, a másik meg valamivel lassabb, de megbízhatóbb.


Lehet hogy továbbra is hagytam rést az ajtón, szóval további válaszodat előre is köszönöm.
esanders10
Már mondom is.
Legyen akkor csak technikai sport.
Egy adott futamon ugyanakkora esélye van szerencsére/pechre A és B autónak is. De ez egy kis esély, így egy futamon valóban lehet szerepe, mondjuk valaki defektet kap egy másik autóból kivédhetetlenül kirepülő alkatrész miatt. Pech.
De egy világbajnoki sorozat nem egy futam.
Így a szerencse- vagy pechfaktor minél több futam van annál inkább idővel kiegyenlítődik.
Ráadásul ugye nagyon ritka, hogy két tökugyanolyan autó van.
Vagyis a való életben az egyik autó jobb, a szerencse/pech meg ugyanannyiszor éri mindkét autót, vagyis a szerepük elhanyagolható.

Pl. volt Verstappennek peches futama idén, ugyanígy lehet Hamiltonnak is, és fordítva.
Vagyis az az állításom, hogy alapvetően nem a szerencsén múlik. Legalábbis említést nem érdemel a szerencse egy sokfutamos technikai sportban.

Persze az ember hajlamos belelátni egy meccs utolsó percében elejtett passzba egy sorsdöntő hibát, de azt elfelejti, hogy ha akkor 2 TD-vel vezet a csapata, akkor nem azon az egy passzon múlik.
Vagy technikai sportpéldával élve, ha ez a mai lett volna a VB utolsó futama, akkor nem ezen futam miatt nyert Hamilton, ahogy sokan értelmeznék, hanem azért, mert több pontot gyűjtött összesen. Pl. Schumi akkor nem került ilyen helyzetbe, hogy egy futamon múljon a cím, amikor már a Hungaroringen világbajnok lett. És akkor belefért egy harmadik hely később, vagy egy "peches" defekt korábban.
Sobri Jóska
Persze hogy belefért Schuminak, mert közel távol sem volt hasonló erősségű autó 2001-ben 😀
Ha maival nyert volna Hamilton, akkor igen, nem feltétlen a mai miatt nyert volna, hanem Imola, Baku, Silverstone miatt. Ezek összeadódnak.

Az alapállításod miszerint alapvetően nem a szerencsén múlik, igaz, ezzel egyet értek, MERT elég sok esetben azért megállapítható egy egyértelműen jobb autó. Amit látnod kell, hogy VANNAK olyan évek, az elmúlt 20 évben amikor viszont nem pl. 2003,05,06,07,12, és eddig az idei pl. ahol viszont már igenis számít a szerencsefaktor eloszlása.

Abban is igazad van hogy ezek közül egy-nagy részükben valóban eloszlik a futamok nagy száma miatt a dolog. Viszont vannak olyanok ezek között is ahol sajnos vagy sem, nagyon nem ez történt. Lsd 2005, vagy EDDIG az idei.
Nem hiába jöttem példaként már a legelső hozzászólásomban 05-el, tisztában vagyok vele, hogy nem sokszor fordul elő hogy valaki ennyire egyenlőtlenül szív a fő riválishoz képest, ezért is esik rosszul az idei megint 😀

Szerkesztette: esanders10
1 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
Hamilton ma se lesz népszerű, hogy Verstappent alig, Perezt meg nem is hagyta, hogy utolsó kört menjen a lassíttatásai miatt. Eléggé sportszerűtlen dolog ez semleges szemmel.
iktriad
Oszt ki tiltotta meg nekik, hogy a poroszkáló merciket kikerüljék a felvezető körön?
csipkelli
Amikor Verstappen felgyorsított, véletlenül valahogy ő is mindig felgyorsított...
iktriad
Vissza kéne nézni, de tippre 2 és fél perces kivezető kört nyomtak. Találjuk már ki, hogy nem tudták volna megelőzni őket. Utolsó 2 kanyarban nem szokás, a másik 12-ben szabad a pálya.
csipkelli
Na pont ez az. A boxutcában és a boxkijáraton valamint az utolsó kanyarban lassított be extrém módon. A pálya többi részén normális tempót ment. Na mind1 nem ezen múlt, de Lajos megmutatta megint mekkora sportember. 😄
Mr.Breaker
Schumachernek is voltak hasonlo huzasai, ezt mondjuk sokan hajlamosak elfelejteni, es piedesztalra is emelik rogton. En megmaradok Sennanal, o az en GOAT-om.
Stez
Voltak, de ő felvállalta a geci szerepet, a csapatával együtt, nem voltak képmutatóak, mint a Merci és Lewis.
2 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
Nem is értem ezt a hatalmas hisztit.
Szokol
Neked bevette a gyomrod ezt a tegnapit? Ha Kimi így nyert volna 1x valaha(minden körítésével ami aztán azt kísérte), elsüllyedtem volna szégyenemben, nem hogy még magyarázom a bizonyítványt, meg adom az értetlent mint sok Hamiltonos😀 Komolyan, csak örüljetek neki, és kész, de ne tegyétek már baszki a tudatlant 😀
esanders10
Jajj Te, hogy én mennyire nem csípem a csokit! Csak nem értem ezt a feltörő utálatot és panaszáradatot a baleset kapcsán. Szándékosság, meg kizárás, meg következő futamról eltíltás. Hagyjuk már...
Szokol
Szerintem sem igaz egyik vádpont sem, csak a megtörtént száraz tények háborítanak fel. Kilököd a legfőbb riválisod, ezek után duplán szerencséd van(nem repülsz vele együtt+redflag) ezután kamu bünti, ezután nyersz, ezután pedig ünnepelteted magad bicskanyitogató stílusban a csapattal a történtek után fittyet hányva rá.

Hogy ez így ebben a formában megvalósulhatott, egy nagyon nagy szégyenfolt.
2 hónapja
esanders10 Denver Broncos 174
Méltó a meccs ehhez a stadionhoz
esanders10
Sztem jó ez a stadion, így ez a megállapítasod értelmezhetetlen 😊
davemayer
Milyen téren? 😀
Szerintem is szép, de atmoszféra tekintetében az eb leggyengebbje.