Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 13 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 239 — NFL bracket champion '26
nem vagyok rasszista. nem a cigányokat utálom, hanem a bűnözőket. most hogy a nagy részük cigány az nem rám nézve gáz 😊eaglesmcnabb
Korábban írta valaki, tanulmánnyal alátámasztva: a bűnözők (pontosabban a fogvatartottak) egyharmada cigány származású. Na most ha ez szerinted a nagy részük, az rád nézve gáz.Sobri Jóska
A 10 millió (v. vmivel kevesebb) magyar állampolgárnak kb. a 10%-a cigány, ehhez képest a börtönlakók harmada, innen sokakban a gyűlölet.
Magam részéről a cigányok kapcsán sztereotípiát emlegetnék, amit már sikerült nem egynek ledönteni, ugyanakkor túl sok rossz példát lát az ember.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 132 — #NoStress
nem vagyok rasszista. nem a cigányokat utálom, hanem a bűnözőket. most hogy a nagy részük cigány az nem rám nézve gáz 😊eaglesmcnabb
Korábban írta valaki, tanulmánnyal alátámasztva: a bűnözők (pontosabban a fogvatartottak) egyharmada cigány származású. Na most ha ez szerinted a nagy részük, az rád nézve gáz.

több mint 13 éve
Mivel tudom, hogy téged hidegen hagy, ki mit gondol vagy érez valójában
Toca
Nem is értem mi értelme vitatkozni magával az IGAZSÁGOSZTÓval 😀 eaglesmcnabb
Tök vicces azt nézni, hogy ha valaki ír neki valamit és nem tud válaszolni akkor
a.átugorja
b.elkezdi előröl
Toca
az én hsz-emmel is ezt csinálta. eaglesmcnabb
Őszintén elnézést, de nem egy hivatal vagyok, akinek minden hozzá érkező levélre válaszolnia kell.
Akkor és arra válaszolok amire kedvem és időm van.
(Szerintem ezzel egyébként nem vagyok egyedül.)
Mivel szívesen beszélgetek, igyekszem egyszerre több emberrel is, de eközben óhatatlanul és akaratlanul ilyen kellemetlen restanciák keletkeznek.
Persze van, hogy egy hsz-ben válaszolok több megelőző hsz-re, és nem egyenkénmt, lehet a tieddel is ez történt, kérlek bogozd ki.
De ha mégis elmaradt a reflexióm, és fontosnak érzed, akkor kérlek írd be újra, nem akartam hiányérzetet kelteni pár meg nem írt hsz-emmel, és főként ne vedd személyesnek.

több mint 13 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 117 — je suis poloska
nem vagyok rasszista. nem a cigányokat utálom, hanem a bűnözőket. most hogy a nagy részük cigány az nem rám nézve gáz 😊

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
Nem feledkeztem meg egyikről sem, hiába látványos. Mindegy, hogy születik-e vagy választja, ha nem igaz mindenkire akkor nem lehet rámodnani mindenkire az adott dolgot. Egyik esetén sem lehet általánosítani. Vagyis lehet, csak egyik sem lesz igaz 😊
Se nem buta, se nem ostoba aki megtartja negatív gondolatait (mindegy mik azok). Legalábbis messze nem mindenki, bár kétségkívül van aki szimplán butaságból ragazkodik hozzá. Gondolatokat nem mindenkinek olyan egyszerű csak úgy eldobálni és hopp máshogy gondolkodni az adott dologról.fetomy
Hanem mi?
Mármint aki megtartja a haszontalan, negatív gondolatokat, ha se nem buta, se nem ostoba?
Egyszerűen gyenge?
Vagy önsorsrontó?Sobri Jóska
Neked haszonlatalan , negatív gondolataid vannak a rasszista emberekről, ezek szerint te ostoba vagy ?Toca
Ezek nem haszontalan, negatív gondolatok.
Lehet, hogy ostoba vagyok, de azért arra figyelek, hogy elkerüljem a személyeskedést. 😉

több mint 13 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 100 — Axel Foley
Legnagyobb hülyeség, hogy valaki egy döntés után lesz rasszista.
Ugyanúgy kialakul, mint bármi más iránti ellenérzés.
És van egy fő kiváltó oka ugye, a beilleszkedésre képtelen bűnöző életmódot folytató, állam által eltartott, kötekedő agresszív cigányság.Bazzani
Ha így lenne, akkor mindenki logikusan rasszistává válna.
De nem így van.
A kiváltó okot én ilyen ellenérzések esetén nem kint szoktam keresni.
Nézz magadba, és lehet a megoldást ott találod.
Ha mindig mást hibáztatsz az összes nyomorúságodért soha nem fogsz belőlük kikecmeregni.Sobri Jóska
Mi az, hogy mást hibáztatok a saját nyomorúságomért???
Mi köze van hozzám, hogy ezek a férgek rettegésben tartják a nyugdíjasokat mamámék utcájában? Bennem lenne a hiba amikor diszkóban késelnek? Vagy az én lelki nyomorom miatt nem mennek el dolgozni? Ugyan már.

több mint 13 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
butaság megtartani, sokkal okosabb elengedni, de attól még nem megy az csettintésre a legtöbb embernél. Ettől még nem lesz buta, ostoba ember, csak csinál egy butaságot. Te is csináltál már szerintem életedben butaságot, mégsem hinném, hogy buta, ostoba ember lennél.

Gyenge igen, gyengeség a negatív gondolatokat megtartani. Gyengeség a függőség is, aki nem tudja letenni a cigit, alkoholt bármit az gyenge. Butaságot csinál, de nem buta, csak gyenge.
több mint 13 éve
Toca
Tök vicces azt nézni, hogy ha valaki ír neki valamit és nem tud válaszolni akkor
a.átugorja
b.elkezdi előröl
Toca
az én hsz-emmel is ezt csinálta.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
Toca Minnesota Vikings 20 283 — Vikings fan
Nem feledkeztem meg egyikről sem, hiába látványos. Mindegy, hogy születik-e vagy választja, ha nem igaz mindenkire akkor nem lehet rámodnani mindenkire az adott dolgot. Egyik esetén sem lehet általánosítani. Vagyis lehet, csak egyik sem lesz igaz 😊
Se nem buta, se nem ostoba aki megtartja negatív gondolatait (mindegy mik azok). Legalábbis messze nem mindenki, bár kétségkívül van aki szimplán butaságból ragazkodik hozzá. Gondolatokat nem mindenkinek olyan egyszerű csak úgy eldobálni és hopp máshogy gondolkodni az adott dologról.fetomy
Hanem mi?
Mármint aki megtartja a haszontalan, negatív gondolatokat, ha se nem buta, se nem ostoba?
Egyszerűen gyenge?
Vagy önsorsrontó?Sobri Jóska
Neked haszonlatalan , negatív gondolataid vannak a rasszista emberekről, ezek szerint te ostoba vagy ?
több mint 13 éve
Hanem mi?
Egyszerűen gyenge?
Vagy önsorsrontó?

több mint 13 éve
Toca
a.átugorja
b.elkezdi előröl
több mint 13 éve
Toca
Nem is értem mi értelme vitatkozni magával az IGAZSÁGOSZTÓval 😀

több mint 13 éve
btw Bazzaninak igaza van Sobri. Te nem azt állítottad, hogy minden rasszista rasszista, hanem hogy minden ember aki jobbikos vagy akár egyszer is arra szavazott, az rasszista. Ez általánosítás, az nyilván nem, hogy aki rasszista az rasszista.fetomy
Nem-nem.
Én azt állítottam, hogy aki a Jobbikra szavaz az agyhalott és ostoba, hiszen képes egy nyiltan rasszista és gyűlölködésből profitra ácsingózó pártra adni a voksát.
A buta szót nem is használtam, ami ugye teljesen más, mint az ostoba, ahogy a jobbikos kifejezés is félreérthető, ha valaki így akarja egyszerűsíteni, de ezt eggyel lejjebb különválasztottam.

Mivel tudom, hogy téged hidegen hagy, ki mit gondol vagy érez valójában, és csak a vitáért magáért bonyolódsz bele a cigányozásba, zsidózásba, vagy bármi hasonló verbális csörtébe, afféle konstans opponensként ezért a fenti gondolatmenetet egy kicsit átformálva neked a következőt mondom:
1. Minden Jobbikszavazó rasszista.
2. Minden rasszista ostoba.

Hogy lehet, hogy mégis akad olyan Jobbikszavazó, aki nem ostoba, ha a kiindulófeltételek nem hibásak?

Sobri Jóska
Ha ez nem általánosítás akkor mi ? 😀
Vagy ha elé emeljük a Sorbiféle TÉNY szót akkor már nem általánosítás hanem tény lesz ? Én ezt nem értem, de lehet csak mert ostoba rasszista vagyok.
Mondjuk nem érzem annak magam csupán nem csípem a tolvaj,gyilkos, nem dolgozó, pénzt lopó cigányokat akik a cigányok között elterjedtebbek mint a normális munkások. És ez nem azért tény mert azt mondom, ez azért tény mert így van, csak hát egyszerűbb nem foglalkozni a problémával.
több mint 13 éve
És van egy fő kiváltó oka ugye, a beilleszkedésre képtelen bűnöző életmódot folytató, állam által eltartott, kötekedő agresszív cigányság.Bazzani
Ha így lenne, akkor mindenki logikusan rasszistává válna.
De nem így van.
A kiváltó okot én ilyen ellenérzések esetén nem kint szoktam keresni.
Nézz magadba, és lehet a megoldást ott találod.
Ha mindig mást hibáztatsz az összes nyomorúságodért soha nem fogsz belőlük kikecmeregni.

több mint 13 éve
Se nem buta, se nem ostoba aki megtartja negatív gondolatait (mindegy mik azok). Legalábbis messze nem mindenki, bár kétségkívül van aki szimplán butaságból ragazkodik hozzá. Gondolatokat nem mindenkinek olyan egyszerű csak úgy eldobálni és hopp máshogy gondolkodni az adott dologról.
több mint 13 éve
Kroos Dallas Cowboys 1 811 — Cowboys fan
Az emberek nagy nem azért gyűlölik a cigányok nagy részét mert cigány. Hanem ahogy élnek,amit csinálnak, ez nem előítélet hanem utóítélet.
Nem az van hogy megszülteik valaki, vagy felkel és utálom a cigányokat vagy akármit,akárkit...

PunBB bbcode test
több mint 13 éve
Asbee! Nekem mondod, a fél kölyökkoromat a szegedi és vásárhelyi drukkerek között töltöttem. Remek brigád a szegedi.

több mint 13 éve
Sobri! Nekem nagyon sok skinhead és szélsőjobboldali gondolkodású barátom van. Legtöbbjüket meccseken ismertem meg. Egytől egyig dolgozó, adózó, becsületes emberek. Nem rettegnek, hanem boldogan családban élnek, nevelik a gyerekeiket.
Ugyanez elmondható az általad annyira védett cigányokról? Bazzani
Én nem a cigányokat védem, valamit félreértesz.
Én annyit mondok, egy cigány nem tehet arról, hogy cigány. És mivel nem tehet róla, ezért emiatt el sem ítélhető, le sem nézhető, stb.
Amit tesz, mond, stb. azért pont ugyanúgy felelősségrevonható, mint te, én, bárki. Pont ugyanúgy. Előítéletektől, prekoncepcióktól mentesen.
Én is ismerek jópár (volt) skinheadet. MNA például, nem tudom mond e neked valamit, a 90-es évek közepéről.
Hát egytől egyig világi nagy faszfej mindegyik.

több mint 13 éve
És van egy fő kiváltó oka ugye, a beilleszkedésre képtelen bűnöző életmódot folytató, állam által eltartott, kötekedő agresszív cigányság.

több mint 13 éve
Az eleje szerintem megint nem helyes. Attól még nem lesz boldog, kiegyensúlyozott, stb... valaki, hogy van egy bizonyos gondolata. Mondok egy példát, témába vágóan. Egy cigány megöli anyámat. Nem az, hogy rasszista leszek, nem ez a lényeg, hanem olyan gondolataim lesznek, mint hogy harag, hiány, szomorúság, bosszú stb... ezektől a gondolatoktól egyáltalán nem leszek sem boldog sem kiegyensúlyozott, sem semmi hasonló pozitívum. Ezek negatív gondolatok, így érthetően nem pozitív érzelmeket váltanak ki, ahogyan a rassziszmus és az abból fakadó félelem, gyűlölet, stb... is negatív gondolatok, tehát negatív hatásuk lesz.

Ami példákat pedig te írtál, te sem tudod, hogy abból mennyi van, milyen arányban képviseltetik magukat, ahogyan a rasszisták sem, hogy gyűlöletük tárgyai közül mennyi rendes, sikeres, boldog, stb... ember él. Te azt becsled, hogy az általad említett emberek csak nagyon kis számban vannak jelen, ezért általánosíthatók, de a cigányok vagy zsidók jóval nagyobb számban vannak jelen a "jó" fajtából, tehát nem helyes az általánosítás. Egy rasszista ugyanígy gondolkodik csak ugye fordítva. Értem, hogy szerinted a Te becslésed jobb, de erre semmilyen tényszerű adat nincsen, így a te általánosításod sem helyesebb, mint a rasszistáké.fetomy
Két dologról látványosan megfeledkezel:
1. Cigánynak születik valaki, tehát nem tehet róla, míg rasszistának lenni egy döntés eredménye. Ergo egy adott ember esetén a cigánysága (származása) nem számonkérhető, míg egy rasszistán a rasszizmusa (döntése) számonkérhető, véleményezhető, elítélhető. (Vagy kellően perverz lélekkel dícsérhető, kedvelhető, stb.)
2. Lehetnek bárkinek bármilyen gondolatai, elméletei, elvei, stb. de ha nem ostoba akkor azokat tartja meg ezek közül, melyek előre viszik és boldogabbá teszik.
A gyűlölködés, rasszizmus nem ilyen gondolat, te is írod, negatív gondolatok, vagyis aki megtartja az vagy ostoba, vagy egyszerűen csak buta, ha jobb nem jutott eszébe.
Persze egy ostoba embernek épp elég büntetés a saját élete, hogy tele gyűlölettel, szorongással, boldogtalansággal, dühvel, stb. kell leélnie az életét, és örökké mást kell okolnia a saját nyomrúságáért.
De ha ezen ostoba emberek úgy gondolják, hogy a saját nyomorukat rá akarják eröltetni azokra, akik alapvetően tudnának boldogok lenni, akkor én speciel szoktam szólni (biztos észrevetted már 1-2szer), hogy csapkodhatnak, erölködhetnek, kapálózhatnak a maguk választotta pöcegödrükben, attól, hogy mindenkit szarosnak látnak, gyűlöletesnek, lehet csak a szemüvegük kenődött össze, és nincs is ott mindenki, pláne nem nyakig szarosan.

több mint 13 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
Sobri! Nekem nagyon sok skinhead és szélsőjobboldali gondolkodású barátom van. Legtöbbjüket meccseken ismertem meg. Egytől egyig dolgozó, adózó, becsületes emberek. Nem rettegnek, hanem boldogan családban élnek, nevelik a gyerekeiket.
Ugyanez elmondható az általad annyira védett cigányokról? Bazzani
Pedig aki meccsre jár az mind bűnöző... 😀 (remélem irónia érezhető volt)
Off
Egyébként anno amíg rendszeresen jártam meccsekre és itteni ultrákkal lógtam, emlékszem szegedi szurkolókkal nagyon jó viszonyban voltunk és még vagyunk is biztosan, kegyetlen jó arcok egytől egyig 😊
On

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 13 éve
Ugyanez elmondható az általad annyira védett cigányokról?

több mint 13 éve
Az eleje szerintem megint nem helyes. Attól még nem lesz boldog, kiegyensúlyozott, stb... valaki, hogy van egy bizonyos gondolata. Mondok egy példát, témába vágóan. Egy cigány megöli anyámat. Nem az, hogy rasszista leszek, nem ez a lényeg, hanem olyan gondolataim lesznek, mint hogy harag, hiány, szomorúság, bosszú stb... ezektől a gondolatoktól egyáltalán nem leszek sem boldog sem kiegyensúlyozott, sem semmi hasonló pozitívum. Ezek negatív gondolatok, így érthetően nem pozitív érzelmeket váltanak ki, ahogyan a rassziszmus és az abból fakadó félelem, gyűlölet, stb... is negatív gondolatok, tehát negatív hatásuk lesz.

Ami példákat pedig te írtál, te sem tudod, hogy abból mennyi van, milyen arányban képviseltetik magukat, ahogyan a rasszisták sem, hogy gyűlöletük tárgyai közül mennyi rendes, sikeres, boldog, stb... ember él. Te azt becsled, hogy az általad említett emberek csak nagyon kis számban vannak jelen, ezért általánosíthatók, de a cigányok vagy zsidók jóval nagyobb számban vannak jelen a "jó" fajtából, tehát nem helyes az általánosítás. Egy rasszista ugyanígy gondolkodik csak ugye fordítva. Értem, hogy szerinted a Te becslésed jobb, de erre semmilyen tényszerű adat nincsen, így a te általánosításod sem helyesebb, mint a rasszistáké.
több mint 13 éve
Boston New England Patriots Boston College Eagles 2 350 — dart@freestart.hu
És miért kapták fel ennyire Bándy Kata meggyilkolását? Mert rendőr volt? Hihetetlenül gyorsan intézkedett a rendőrség, hetekig, hónapokig ezen csámcsogott a média és rengeteg ember. A csapból is Bándy Kata folyt. De ki volt ő? Miért volt ő több Mari néninél, akit múlt héten gyilkoltak meg brutálisan, pár ezer forintért? Miért intézte el a híradó egy mondattal és a hírkereső egy sorral? Bándy Kata különb volt? Mari néni gyilkosait miért nem keresik akkora erőkkel? Ő kevesebbet ért?JC6
Ne haragudj, de fogalmad sincs a bűnüldöző szervek munkájáról. Mari néni gyilkosát éppen annyira keresik az agyonfizetett rendőrök, mint Bándy Katáét. Az ilyen kijelentések sehova nem vezetnek és nélkülöznek minden alapot, vagy konkrétumot. Ellenkező esetben nyugodtan beballaghatsz az illetékes nyomozó ügyészségre és feljelentést tehetsz.
Bándy Kata ügyét nem a rendőrök kapták fel hanem a média és a facebook.
Nem mellesleg Magyarország durván jó helyen álla z emberölések felderítési hatékonyságában, bár konkrét statisztikai adatokat most nincs kedvem kikukázni.

Do your job
több mint 13 éve
Egyébként meg adok egy másik megközelítést:
Ha valakinek vannak gondolatai, elvei, meglátásai, elméletei akkor ugye azért ezek vannak neki, mert ezek teszik boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá, harmonikusabbá, sikeresebbé, eredményesebbé, hasznosabbá az életét.
Sok boldog, kiegyensúlyozott rasszistát láttál?
Vagy sikeres skinheadet?
Hasznos nácit?
Biztos van pár, néhány, egykettő, de a legtöbbjük zsigerből fröcsögő, frusztrált, a félelemtől, a lúzerségtől, a parától cigányozó, zsidózó, gyűlölködő, aki igaz szívéből rühelli még a pirézeket is akár, ha megtudja milyen szerepük volt Trianonban, nézz csak szét itt a fórumon is akár.
Vagyis a rasszizmus is egy út, nem tagadom, ami a rajta járót pont abba a pöcegödörbe viszi, ahova való.
Jó bandukolást.