Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 13 éve
Igen, és azt is mondtad, hogy aki nyíltan rasszista pártra szavaz, az rasszista 😊Ha nem tudod a választ, elég ha annyit írsz: nem tudom.
Úgy lehet, hogy az egyes és kettes pontod sem igaz, csak egy buta általánosítás (vagyishát kettő). Az első pont az szimplán nem igaz, mert nem mindenki azért szavaz a jobbikra, hogy azok takarítsák ki a cigányokat. Sok (a legtöbb?) ember aki egy pártra szavaz, nem feltétlenül ért egyet minden egyes pontjukkal, csak többel mint a többiekével. Én mondjuk egyszer szavaztam, és én sem mindennel értettem egyet az adott pártnál, csak többel mint másoknál.
A második pont pedig alapból butaság, hiszen a rasszista gondolatok azok csak egyfajta gondolatok. Amellett kavarog ezer dolog a fejükben, lehetnek tanárok, feltalálók, valaminek szakértői, többszörös diplomások, stb... szóval egyáltalán nem biztos, hogy ostobák, buták vagy bármi hasonló jelentésű dolog igaz rájuk csak azért, mert van 1 dolog amiben bután, ostobán, stb... gondolkodnak. Abba pedig már bele se megyek, hogy ki mondja meg, hogy ostoba dolog a rasszizmus, lehet hogy nekik van igazuk és a rasszizmusnak nagyon is erős az alapja 😊fetomy
De persze így pofásabb, bár az információtartalom ugyanannyi. 😉
(Ha majd érdekel, megírom PM-ben a megoldást.)
több mint 13 éve
Igen, és azt is mondtad, hogy aki nyíltan rasszista pártra szavaz, az rasszista 😊Úgy lehet, hogy az egyes és kettes pontod sem igaz, csak egy buta általánosítás (vagyishát kettő). Az első pont az szimplán nem igaz, mert nem mindenki azért szavaz a jobbikra, hogy azok takarítsák ki a cigányokat. Sok (a legtöbb?) ember aki egy pártra szavaz, nem feltétlenül ért egyet minden egyes pontjukkal, csak többel mint a többiekével. Én mondjuk egyszer szavaztam, és én sem mindennel értettem egyet az adott pártnál, csak többel mint másoknál.
A második pont pedig alapból butaság, hiszen a rasszista gondolatok azok csak egyfajta gondolatok. Amellett kavarog ezer dolog a fejükben, lehetnek tanárok, feltalálók, valaminek szakértői, többszörös diplomások, stb... szóval egyáltalán nem biztos, hogy ostobák, buták vagy bármi hasonló jelentésű dolog igaz rájuk csak azért, mert van 1 dolog amiben bután, ostobán, stb... gondolkodnak. Abba pedig már bele se megyek, hogy ki mondja meg, hogy ostoba dolog a rasszizmus, lehet hogy nekik van igazuk és a rasszizmusnak nagyon is erős az alapja 😊
több mint 13 éve
btw Bazzaninak igaza van Sobri. Te nem azt állítottad, hogy minden rasszista rasszista, hanem hogy minden ember aki jobbikos vagy akár egyszer is arra szavazott, az rasszista. Ez általánosítás, az nyilván nem, hogy aki rasszista az rasszista.fetomyNem-nem.
Én azt állítottam, hogy aki a Jobbikra szavaz az agyhalott és ostoba, hiszen képes egy nyiltan rasszista és gyűlölködésből profitra ácsingózó pártra adni a voksát.
A buta szót nem is használtam, ami ugye teljesen más, mint az ostoba, ahogy a jobbikos kifejezés is félreérthető, ha valaki így akarja egyszerűsíteni, de ezt eggyel lejjebb különválasztottam.
Mivel tudom, hogy téged hidegen hagy, ki mit gondol vagy érez valójában, és csak a vitáért magáért bonyolódsz bele a cigányozásba, zsidózásba, vagy bármi hasonló verbális csörtébe, afféle konstans opponensként ezért a fenti gondolatmenetet egy kicsit átformálva neked a következőt mondom:
1. Minden Jobbikszavazó rasszista.
2. Minden rasszista ostoba.
Hogy lehet, hogy mégis akad olyan Jobbikszavazó, aki nem ostoba, ha a kiindulófeltételek nem hibásak?
több mint 13 éve
Sobri! Enyhe ferdítésben vagy megint. Ti nem a rasszistákat neveztétek rasszistának hanem azt állítottátok, hogy minden Jobbikos rasszista ami nem igaz.Jó kérdés, valóban összemosódott a Jobbikos alatt a Jobbik-szavazó, és a Jobbikos politikus.
Továbbá mivel minden Jobbikos rasszista és minden rasszista buta tehát minden Jobbikos buta. Akkor most akiket te ismersz és bevallottan nem buták azok nem is rasszisták? Vagy mégis van olyan Jobbikos aki nem rasszista?Bazzani
Akiket én ismerek, azok politikusok, afféle szalonrasszisták, tehát mindenféle erkölcsi aggály nélkül cigányoznak, zsidóznak, kiafaszomazajanslotáznak, de ha érdekük úgy kivánja és abból hasznuk származik, ezt a hozzáállást képesek félretenni.
Természetesen ha őket kérdeznéd egyértelműen azt mondanák, hogy aki rájuk szavaz az ostoba, gyűlölködő és agyhalott (tehát ennyiben én is jobbikos lózungokat szajkózok), és ugye mivel ebből van rengeteg, büszkék is a jól deffiniált célcsoportválasztásért. (miné tufább anná jobb)
Igazából azt szeretnék, ha még több tehetetlen hülye lenne, aki bennük látná a megoldást, és végre megvalósíthatnák valós célkitűzéseiket, és odakerülnének 4 (önkormányzatnál 5) évre a húsosfazékhoz, és nem csak a kilötyögtetésből részesülnének, ráadásul osztozva azon baromarcokkal, akiket magukra aggattak a siker érdekében.
több mint 13 éve
Az emberek 95%nak az jött le, hogy rendőr. Nekem és másoknak se nagyon van fogalma arról, hogy mit csinál egy rendőrségi pszichomókus. Mindenesetre egy olyan emberről beszélünk aki napi kapcsolatban van a rendőrökkel.BazzaniAttól még nem rendőr. A rendőrségi pszichológus kezeli a rendőröket gondolom. Ez filmeken is látható, főleg mikor valaki lelő valakit, vagy a kezei közt hal meg, vagy mittudomén, szóval mikor ilyesmi van, akkor ahhoz küldik a rendőrt.
btw Bazzaninak igaza van Sobri. Te nem azt állítottad, hogy minden rasszista rasszista, hanem hogy minden ember aki jobbikos vagy akár egyszer is arra szavazott, az rasszista. Ez általánosítás, az nyilván nem, hogy aki rasszista az rasszista.
több mint 13 éve
Sobri! Enyhe ferdítésben vagy megint. Ti nem a rasszistákat neveztétek rasszistának hanem azt állítottátok, hogy minden Jobbikos rasszista ami nem igaz.Továbbá mivel minden Jobbikos rasszista és minden rasszista buta tehát minden Jobbikos buta. Akkor most akiket te ismersz és bevallottan nem buták azok nem is rasszisták? Vagy mégis van olyan Jobbikos aki nem rasszista?
több mint 13 éve
És 2 jó hírem is van:Off: most vateráztam ki, vg után ez következik, már nagyon várós. 😀Vrijbloedoff: gecijó könyvbriareosÉrdemes elolvasni John Grisham-től a 'Ha ölni kell' című könyvet.Ilyen megfontoltság uralkodott volna a fórumtagok lelkében, ha az elkövető cigány?tomi-tomiNe haragudj de azon nehéz vitázni, hogy mindenki úgy gondolja hogy ez megbocsáthatatlan, maximum a halálbüntetés vs börtönbe rohadjon kérdésen elmélkedhetünk,bár ezen már párszor végig futottunkTocaEgyébként meg én bármilyen vitát képes vagyok 25ször megvitatni tök ugyanazzal az eredménnyel, de még nekem is felfoghatatlan, hogy valaki még mindig képes próbálkozni sobrival cigányvitába bonyolódni 😀fetomyNekem meg az az érdekes, hogy a mostohafiát agyonverető "fehér" "magyar" nő esetében túl tudtunk lépni néhány "érthetetlen" kommenttel.
Illetve nem is érdekes, tanulságos.tomi-tomi
Ott ez le van írva fehéren-feketén.Sobri Jóska
- van Grishamnak jobb könyve
- King: Búra alatt is letehetetlen
több mint 13 éve
Ő hol nem élt még ?miért, hogy viselkednek a rendőrök? Nem éltél te még Oroszországban, ha te a magyar rendőrök miatt vinnyogsz.Amadeus91Te éltél ott?Gogo
több mint 13 éve
Off: most vateráztam ki, vg után ez következik, már nagyon várós. 😀off: gecijó könyvbriareosÉrdemes elolvasni John Grisham-től a 'Ha ölni kell' című könyvet.Ilyen megfontoltság uralkodott volna a fórumtagok lelkében, ha az elkövető cigány?tomi-tomiNe haragudj de azon nehéz vitázni, hogy mindenki úgy gondolja hogy ez megbocsáthatatlan, maximum a halálbüntetés vs börtönbe rohadjon kérdésen elmélkedhetünk,bár ezen már párszor végig futottunkTocaEgyébként meg én bármilyen vitát képes vagyok 25ször megvitatni tök ugyanazzal az eredménnyel, de még nekem is felfoghatatlan, hogy valaki még mindig képes próbálkozni sobrival cigányvitába bonyolódni 😀fetomyNekem meg az az érdekes, hogy a mostohafiát agyonverető "fehér" "magyar" nő esetében túl tudtunk lépni néhány "érthetetlen" kommenttel.
Illetve nem is érdekes, tanulságos.tomi-tomi
Ott ez le van írva fehéren-feketén.Sobri Jóska
több mint 13 éve
miért, hogy viselkednek a rendőrök? Nem éltél te még Oroszországban, ha te a magyar rendőrök miatt vinnyogsz.Amadeus91Te éltél ott?
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 13 éve
Mondjuk attól még valami nem lesz jó, hogy van sok rosszabb.miért, hogy viselkednek a rendőrök? Nem éltél te még Oroszországban, ha te a magyar rendőrök miatt vinnyogsz.Amadeus91Látom megfogtad a lényeget megint...Nem ér kevesebbet Marinéni mint egy rendőr.hivatalos személy elleni erőszak azért létezik mint fogalom.Amadeus91
Csak egy rendőrgyilkos elkapásával és méltó megbüntetésével jobban példát lehet statuálni. Nem mellesleg senki nem mondhassa, hogy "na itt már a rendőrt is megölhetik".Bazzani
Létezik mint fogalom, de ahogy viselkedik mondjuk egy-két ember a rendőröknél, USAban kb már nyomnák is le és vinnék el, itt meg max kap egy ejnyebejnyét...Toca
Ezen érv alapján Orbán is zseniális koponya, országbarát vezető, vagy Matolcsy zsenilis közgazdász, mert ugye tudunk rengeteg náluknál nagyságrendekkel lehangolóbbat, károsabbat.
több mint 13 éve
miért, hogy viselkednek a rendőrök? Nem éltél te még Oroszországban, ha te a magyar rendőrök miatt vinnyogsz.Látom megfogtad a lényeget megint...Nem ér kevesebbet Marinéni mint egy rendőr.hivatalos személy elleni erőszak azért létezik mint fogalom.Amadeus91
Csak egy rendőrgyilkos elkapásával és méltó megbüntetésével jobban példát lehet statuálni. Nem mellesleg senki nem mondhassa, hogy "na itt már a rendőrt is megölhetik".Bazzani
Létezik mint fogalom, de ahogy viselkedik mondjuk egy-két ember a rendőröknél, USAban kb már nyomnák is le és vinnék el, itt meg max kap egy ejnyebejnyét...Toca
több mint 13 éve
Mondjuk azt el kell ismernem, hogy nem minden Jobbikos ostoba.Pl. azok a Jobbikos politikusok, akiket mint már korábban írtam, "van szerencsém" régebbről ismerni nem buták, egyszerűen üzletemberek a politikabizniszben.
Van aki a Fővárosnál, van aki a Parlamentnél boldogul, és élvezi a rájuk szavazó ostobák és agyhalottak szavazatainak hasznát. Azzal nem törődve, hogy a MiéP elsúlytalanodásával, Csurka amortizálódásával keletkező radikális politikai igényeket egyébként okosan felismerve úgy teremtettek maguknak egzisztenciát, profitot, hogy eközben sok igazán véresszájú, méltán ostobának nevezett helyi erőt, virtigli nácit kristályosítottak ki maguk köré, szabadítottak rá az országra, ami lassan akkora igénytelen, rasszista tömeggé duzzad, hogy nem fognak tudni vele mit kezdeni, és ha betöltik politikai küldetésüket, és segítik a hatalomban maradni a Fideszt, akkor ez a gyűlölködő massza őket fogja először pellengérre állítani, amikor rájönnek, hogy hiába a hatalom, se erdélyvissza, se zsidókalámpavasakon, se cigányokagyonlőve, lesittelve, de még csak a fiskális politikában se lett nagy változás.
De ez végtére is legyen az ő bajuk.
fetomynak meg annyit, hogy az nem általánosítás ha a rasszistára az ember azt mondja rasszista. Hiszen minden rasszista rasszista. Az a rasszista aki nem rasszista, az már nem is rasszista.
Attól, hogy JC6 nem tud helyesen érvelni, vagy tényszerűen téved esetleg, még teljesen hitelesen felszólamolhat a cigányozás, zsidózás, tótozás vagy a rasszizmus egyéb formája ellen.
Ugyanis ahhoz, vagy valaki emberséges vagy toleráns legyen nem kell más kritérium, csak annyi, hogy emberséges vagy toleráns legyen.
Az ellentmondásmentesség vagy a jó érveléstechnika, esetleg a hiteleség nem kritérium.
több mint 13 éve
Az emberek 95%nak az jött le, hogy rendőr. Nekem és másoknak se nagyon van fogalma arról, hogy mit csinál egy rendőrségi pszichomókus. Mindenesetre egy olyan emberről beszélünk aki napi kapcsolatban van a rendőrökkel.
több mint 13 éve
Rendőrségi pszichológus volt nem?BazzaniAttól még nem volt rendőr. Olyasmi státusza volt, mint egy üzem orvosnak. Fegyveres testületek tagjaira szakosodott pszichológus volt.
több mint 13 éve
Bándy Kata nem volt rendőr.
több mint 13 éve
Látom megfogtad a lényeget megint...Nem ér kevesebbet Marinéni mint egy rendőr.hivatalos személy elleni erőszak azért létezik mint fogalom.Amadeus91
Létezik mint fogalom, de ahogy viselkedik mondjuk egy-két ember a rendőröknél, USAban kb már nyomnák is le és vinnék el, itt meg max kap egy ejnyebejnyét...
több mint 13 éve
Nem ér kevesebbet Marinéni mint egy rendőr.hivatalos személy elleni erőszak azért létezik mint fogalom.
több mint 13 éve
Így van, a rendőrségnek fenn kell tartania a sérthetetlenség látszatát, vagy legalábbis azt, hogy ha valaki ellenük vét, az durva dolgot követ el.Csak más kérdés, hogy kishazánkban a rendőröknek így sincs, úgy sincs túl nagy tisztelete...
több mint 13 éve
Nem ér kevesebbet Marinéni mint egy rendőr.Csak egy rendőrgyilkos elkapásával és méltó megbüntetésével jobban példát lehet statuálni. Nem mellesleg senki nem mondhassa, hogy "na itt már a rendőrt is megölhetik".
több mint 13 éve
És miért kapták fel ennyire Bándy Kata meggyilkolását? Mert rendőr volt? Hihetetlenül gyorsan intézkedett a rendőrség, hetekig, hónapokig ezen csámcsogott a média és rengeteg ember. A csapból is Bándy Kata folyt. De ki volt ő? Miért volt ő több Mari néninél, akit múlt héten gyilkoltak meg brutálisan, pár ezer forintért? Miért intézte el a híradó egy mondattal és a hírkereső egy sorral? Bándy Kata különb volt? Mari néni gyilkosait miért nem keresik akkora erőkkel? Ő kevesebbet ért?JC6Zámbó Jimmy különb ember volt, mint bárki?Nem.Csak így eladható az újság, nagyobb a nézettség.Meg szerintem a rendőröknél előjött a "mi kutyánk kölyke" szindróma.Már bocs.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
És miért kapták fel ennyire Bándy Kata meggyilkolását? Mert rendőr volt? Hihetetlenül gyorsan intézkedett a rendőrség, hetekig, hónapokig ezen csámcsogott a média és rengeteg ember. A csapból is Bándy Kata folyt. De ki volt ő? Miért volt ő több Mari néninél, akit múlt héten gyilkoltak meg brutálisan, pár ezer forintért? Miért intézte el a híradó egy mondattal és a hírkereső egy sorral? Bándy Kata különb volt? Mari néni gyilkosait miért nem keresik akkora erőkkel? Ő kevesebbet ért?
több mint 13 éve
Miért számít enyhítő körülménynek egy brutális gyilkossági ügyben /Bándy Kata féle pécsi gyilkosság/, hogy az elkövetőnek gyereke van?Azt nyilatkozta P./friday/László ügyvédje, hogy a bíróságnak ezt a tényt enyhítő körülménynek kell értékelnie.És abban az esetben súlyosbító körülmény lenne-e a dolog, ha az áldozatnak van gyereke?
több mint 13 éve
Ez kb annyira tény mintha én azt mondom, hogy szerintem meg minden rasszista ember okos, ergo aki a jobbikra szavaz okos. Mitől erősebb a te buta TÉNYed ,mint az enyém ? Csak mert te mondod ?Pedig nem általánosítok, hanem megcáfolom a te általánosításod.Nem képzelem sehogy.Tehát te is általánosítasz.
Azt tudom velem miként történik.
Sobri Jóska
Csak azért mert veled nem történik hasonló eset, attól még van, nem is kevés az országban.
Te csak 1, azaz Egy darab minta vagy. Egy minta alapján nem lehet kijelenteni semmit, ahhoz képest neked nagyon megy.
Érdekes módon a cigány lakta falvakban növekvő bűnesetek számát, vagy az ingatlanok értékét csökkentő "hatásukat" nem sikerült megcáfolnod.
Attól még nem vagyok rasszista, mert felismerem a problémát.dcsicsak
Ha azt mondod, valamire, hogy az esetek nagy százalékában, és ezzel azt sugalmazod, hogy mindig, akkor ennek cáfolatára elég ha 1, azaz egy darab ellenpéldát szolgáltat az ember.
(De ha ez lenne a cél jöhetne még rengeteg másik, ahogy pl. yooker is írta, hogy miként lehet kezelni egy bekattant, tettei következményeivel nem törődő embert is.)
A rasszizmus meg nem a probléma felismerését jelenti, hanem az arra adott hibás választ:
"A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel."
De minden Jobbikost butának nevezni vagy az összes urológiai vizsgálatot fájdalmasnak nevezni az nem általánosítás. Vagy csak az számít ki csinálja?BazzaniMinden Jobbikost butának nevezni annyit tesz, mintha annyit mondanék: minden rasszista, bután gondolkodó ember buta, ostoba.
Másképp mondva: aki a Jobbikot választja buta.
És ez tény, nem általánosítás.
Ahogy az is tény, hogy minden hívő katolikus hisz istenben, vagy hogy minden NFL-játékos jól keres.
Az összes urológiai vizsgálatot fájdalmasnak nevezni valóban butaság, és hibás általánosítás.
Viszont ilyet én nem tettem.
Én az összes fogászati beavatkozást minősítettem fájdalommentesnek, és ehhez képest mondtam, hogy más lapra tartozik pl. az urolgiai vizsgálat, melyek kellemetlenebbek is tudnak lenni.
Mégha elkerülhetetlenül szükségesek is sok esetben.
Sobri Jóska
Mondjuk erre úgyse válaszolsz ahogy az előző gondolatomra se, ha szembe állítanak saját hülyeségeddel inkább nem kommentálod mert rájössz hogy nem nyerhetsz.