Kérdések bármiről
30 feliratkozó
több mint 3 éve
Ped asszisztens, itt már szereztél gyakorlatot 😛 😉Virológusaz nem két év :p ennél reálisabb ötleteket szeretnék, eddig a gázszerelő vezet 😊
Willie Parker
r.baggio
több mint 3 éve
Virológusaz nem két év :p ennél reálisabb ötleteket szeretnék, eddig a gázszerelő vezet 😊
Willie Parker
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Passz, gondolom vmelyik frissebb 😁Ok, melyik... 🤣Tudtok olyan programot, ami kiszűri a zajt fotókból?Photoshop? 😬😄
Úgy értem pl 10 éves mobilfotókból. Ilyesmi
Ki tisztítja a képet és szebbé teszi
Chargers LT
warr_b
15 éve így hívnak egy féle programot 😁
És az képes is komolyan javítani a minőségen? Remélem nem csak fényerőt ad hozzá 🤣
Chargers LT
Nekem meló miatt csomagban van Adobe pakkal. Utálom is az egészet mint a szart 🤣 De noise filter van benne.
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
Willie Parker
15 388
Virológus
több mint 3 éve
Ha lenne két évetek bármilyen szakmát a nulláról kitanulni, ki minek állna neki?IT-s/webfejlesztő, kínai tolmács, víz/gázszerelő, burkoló, bármi hasonló "szakmunkás"
r.baggio
több mint 3 éve
ozibozi
17 183
Gázszerelő ?
több mint 3 éve
Ha lenne két évetek bármilyen szakmát a nulláról kitanulni, ki minek állna neki?
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Ok, melyik... 🤣Tudtok olyan programot, ami kiszűri a zajt fotókból?Photoshop? 😬😄
Chargers LT
warr_b
15 éve így hívnak egy féle programot 😁
És az képes is komolyan javítani a minőségen? Remélem nem csak fényerőt ad hozzá 🤣
"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 3 éve
Tudtok olyan programot, ami kiszűri a zajt fotókból?Photoshop? 😬😄
Chargers LT
több mint 3 éve
Tudtok olyan programot, ami kiszűri a zajt fotókból?Úgy értem pl 10 éves mobilfotókból. Ilyesmi
"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Ő Sobri az erkélyen ?Tessék, itt csillagászkodunk tegnap, erre meg is jön az első kép a Marsról, amit az új szonda csinált....fantasztikus 😊Hát igen, ami azt illeti ezeknél is a határ a csillagos ég ami az árat illeti 😛 (de gyenge😊)Az első pár alkalommal biztosan...a hold felszínét sokat lehet nézni, bár ugye állandóan követni kell, de az nem annyira probléma.Köszi, sajna annyi nincs rá keret. Ez valóban hobbi csillagászatra lenne ajándék a család többi tagjának. Nàlunk tud elég tiszta lenni az ég kevésbé fényszennyezett. Arra egy ilyen elég lehet?Csillagâszkodás ügyben nem tudom van-e itt jártas személy, mire lenne értelme beruházni hobbi csillagmegfigyelésre?Nekem egy 70ezres távcsövem van.
Pl ilyet találtam:
teleszkop.arukereso.hu/levenhuk/skyline-travel-70-70818-p388675217/
dande
Mondjuk lehet egyszer meg kellene mozdítani a seggem, hogy egy kevésbé fényszennyezett helyen nézzem az eget, de úgy tapasztalom, hogy ma tuti jobbat vennék.
Nehezen kezelhető a szerkezet, a súly ellenére sem elég stabil. Szóval az a legfontosabb, hogy stabil legyen. Ha össze lehet kötni géppel, az sokat dob a szerkezeten.
Amúgy élőben látni a Szaturnusz gyűrűit, az fantasztikus. De ezek a kicsi távcsövek leginkább a hold megfigyelésére alkalmasak, bár persze látható a Jupiter is, de igazából azt tudni kell, hogy nem azt fogod kapni, amit a Juno szonda mutat róla 😀
Szóval én lényegesen többet ruháznék ma be, amivel a mélyűrt is lehet fürkészni kicsit. Tudom, ez 6 számjegyű, de a kicsiket meg hamar megunja az ember. És kell hozzá rendesen érzék is, főleg ha nem elég stabil a szerkezet.
Klaci79
dande
Nekem ilyen van: www.tavcso-mikroszkop.hu/termek/skywatcher-80-900-refraktor
De egyre kevésbé veszem elő. Bár ha nincs fényszennyezés, biztosan gyönyörű lenne, illetve ha olyan helyen tudod használni, akkor biztosan megéri, mert csodaszép a látvány. De tapasztalatom szerint ezeket a kézi vezérlésű távcsöveket, viszonylag hamar meg lehet unni.
A csillagok távolsága annyira hatalmas, hogy mindet egy kis világító pontnak látod, bár bizonyos dolgokat, mint pl tavaly az az üstökös, vagy a Szaturnusz ilyesmi tényleg nagyon meghatározó élmény.
Ezekre jó lehet, de 2-3 hét után inkább porfogó 😊
Ami fontos, hogy olyat vennék, amihez van napszűrő. Az enyémhez pont van szerencsére. Így 1-1 napfogyatkozás, ha nem basznék rá mindig az időjárással, na az igazán felemelő érzés lenne 😊
Nagyon szeretem a csillagászatot, nem tettem le róla, hogy egyszer egy távolabbról is jól látható összeget fordítsak erre, de valóban kezdeni egy ilyen kisebb is elég. Ugyanakkor tartom, hogy hamar uncsi lesz.
Bár mostanában, mivel nincsenek bulik, elmaradnak az ittasan is szórakoztató: "né már ba+ milyen fényes az az izé" kiáltások, ami azért jó szórakozás 😊
Klaci79
Meglátjuk, ez màr túl van egy kicsit a kereteinken és annyira nem vagyok biztos az érdeklődésben, elköteleződésben a téma iránt, porfogónak meg drága. Meglepetésnek szánnám, de ahhoz is drága, ha nem jön be 😛
Köszi a felhomályosítást 😊
dande
Klaci79
több mint 3 éve
Klaci79
22 221
Tessék, itt csillagászkodunk tegnap, erre meg is jön az első kép a Marsról, amit az új szonda csinált....fantasztikus 😊Hát igen, ami azt illeti ezeknél is a határ a csillagos ég ami az árat illeti 😛 (de gyenge😊)Az első pár alkalommal biztosan...a hold felszínét sokat lehet nézni, bár ugye állandóan követni kell, de az nem annyira probléma.Köszi, sajna annyi nincs rá keret. Ez valóban hobbi csillagászatra lenne ajándék a család többi tagjának. Nàlunk tud elég tiszta lenni az ég kevésbé fényszennyezett. Arra egy ilyen elég lehet?Csillagâszkodás ügyben nem tudom van-e itt jártas személy, mire lenne értelme beruházni hobbi csillagmegfigyelésre?Nekem egy 70ezres távcsövem van.
Pl ilyet találtam:
dande
Mondjuk lehet egyszer meg kellene mozdítani a seggem, hogy egy kevésbé fényszennyezett helyen nézzem az eget, de úgy tapasztalom, hogy ma tuti jobbat vennék.
Nehezen kezelhető a szerkezet, a súly ellenére sem elég stabil. Szóval az a legfontosabb, hogy stabil legyen. Ha össze lehet kötni géppel, az sokat dob a szerkezeten.
Amúgy élőben látni a Szaturnusz gyűrűit, az fantasztikus. De ezek a kicsi távcsövek leginkább a hold megfigyelésére alkalmasak, bár persze látható a Jupiter is, de igazából azt tudni kell, hogy nem azt fogod kapni, amit a Juno szonda mutat róla 😀
Szóval én lényegesen többet ruháznék ma be, amivel a mélyűrt is lehet fürkészni kicsit. Tudom, ez 6 számjegyű, de a kicsiket meg hamar megunja az ember. És kell hozzá rendesen érzék is, főleg ha nem elég stabil a szerkezet.
Klaci79
dande
De egyre kevésbé veszem elő. Bár ha nincs fényszennyezés, biztosan gyönyörű lenne, illetve ha olyan helyen tudod használni, akkor biztosan megéri, mert csodaszép a látvány. De tapasztalatom szerint ezeket a kézi vezérlésű távcsöveket, viszonylag hamar meg lehet unni.
A csillagok távolsága annyira hatalmas, hogy mindet egy kis világító pontnak látod, bár bizonyos dolgokat, mint pl tavaly az az üstökös, vagy a Szaturnusz ilyesmi tényleg nagyon meghatározó élmény.
Ami fontos, hogy olyat vennék, amihez van napszűrő. Az enyémhez pont van szerencsére. Így 1-1 napfogyatkozás, ha nem basznék rá mindig az időjárással, na az igazán felemelő érzés lenne 😊
Nagyon szeretem a csillagászatot, nem tettem le róla, hogy egyszer egy távolabbról is jól látható összeget fordítsak erre, de valóban kezdeni egy ilyen kisebb is elég. Ugyanakkor tartom, hogy hamar uncsi lesz.
Bár mostanában, mivel nincsenek bulik, elmaradnak az ittasan is szórakoztató: "né már ba+ milyen fényes az az izé" kiáltások, ami azért jó szórakozás 😊
Klaci79
Meglátjuk, ez màr túl van egy kicsit a kereteinken és annyira nem vagyok biztos az érdeklődésben, elköteleződésben a téma iránt, porfogónak meg drága. Meglepetésnek szánnám, de ahhoz is drága, ha nem jön be 😛
dande
több mint 3 éve
akkor sztem hagyd, megvár majdSemmire nincs időmnekem tetszett, de nem nagy időbefektetés megnézni, nem látom mi a riskHitelesnek találtad? Érdemes megnézni?Sziasztok. Látta valaki a Requiem for a Running Back dokumentum filmet?még pár éve vmi repülőúton
🤘gaben🤘
briareos
🤘gaben🤘
briareos
🤘gaben🤘
több mint 3 éve
Semmire nincs időmnekem tetszett, de nem nagy időbefektetés megnézni, nem látom mi a riskHitelesnek találtad? Érdemes megnézni?Sziasztok. Látta valaki a Requiem for a Running Back dokumentum filmet?még pár éve vmi repülőúton
🤘gaben🤘
briareos
🤘gaben🤘
briareos
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 3 éve
Hát igen, ami azt illeti ezeknél is a határ a csillagos ég ami az árat illeti 😛 (de gyenge😊)Az első pár alkalommal biztosan...a hold felszínét sokat lehet nézni, bár ugye állandóan követni kell, de az nem annyira probléma.Köszi, sajna annyi nincs rá keret. Ez valóban hobbi csillagászatra lenne ajándék a család többi tagjának. Nàlunk tud elég tiszta lenni az ég kevésbé fényszennyezett. Arra egy ilyen elég lehet?Csillagâszkodás ügyben nem tudom van-e itt jártas személy, mire lenne értelme beruházni hobbi csillagmegfigyelésre?Nekem egy 70ezres távcsövem van.
Pl ilyet találtam:
dande
Klaci79
dande
Klaci79
több mint 3 éve
nekem tetszett, de nem nagy időbefektetés megnézni, nem látom mi a riskHitelesnek találtad? Érdemes megnézni?Sziasztok. Látta valaki a Requiem for a Running Back dokumentum filmet?még pár éve vmi repülőúton
🤘gaben🤘
briareos
🤘gaben🤘
több mint 3 éve
Klaci79
22 221
Az első pár alkalommal biztosan...a hold felszínét sokat lehet nézni, bár ugye állandóan követni kell, de az nem annyira probléma.Köszi, sajna annyi nincs rá keret. Ez valóban hobbi csillagászatra lenne ajándék a család többi tagjának. Nàlunk tud elég tiszta lenni az ég kevésbé fényszennyezett. Arra egy ilyen elég lehet?Csillagâszkodás ügyben nem tudom van-e itt jártas személy, mire lenne értelme beruházni hobbi csillagmegfigyelésre?Nekem egy 70ezres távcsövem van.
Pl ilyet találtam:
dande
Klaci79
dande
Szerkesztette: Klaci79
több mint 3 éve
Köszi, sajna annyi nincs rá keret. Ez valóban hobbi csillagászatra lenne ajándék a család többi tagjának. Nàlunk tud elég tiszta lenni az ég kevésbé fényszennyezett. Arra egy ilyen elég lehet?Csillagâszkodás ügyben nem tudom van-e itt jártas személy, mire lenne értelme beruházni hobbi csillagmegfigyelésre?Nekem egy 70ezres távcsövem van.
Pl ilyet találtam:
dande
Klaci79
több mint 3 éve
Hitelesnek találtad? Érdemes megnézni?Sziasztok. Látta valaki a Requiem for a Running Back dokumentum filmet?még pár éve vmi repülőúton
🤘gaben🤘
briareos
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 3 éve
hát válaszoltam a kérdésre, follow up nem jött my job is done 😀hát ez igen érdekes kis eszmecsere volt...😊Sziasztok. Látta valaki a Requiem for a Running Back dokumentum filmet?még pár éve vmi repülőúton
🤘gaben🤘
briareos
yooker
több mint 3 éve
Hiába változtatom meg sikertelen bejelentkezést ír.Az emailembe nem tudok belépni azzal a jelszóval amivel eddig.Remélhetően állítottál be telefonszámot vagy más recovery módot is, és ilyenkor azon keresztül tudod megváltoztatni
gmail.hu
Mit lehet ilyenkor tenni?
Bazzani
r.baggio
több mint 3 éve
Az emailembe nem tudok belépni azzal a jelszóval amivel eddig.Remélhetően állítottál be telefonszámot vagy más recovery módot is, és ilyenkor azon keresztül tudod megváltoztatni
gmail.hu
Bazzani
---
több mint 3 éve
Az emailembe nem tudok belépni azzal a jelszóval amivel eddig.gmail.hu
több mint 3 éve
hát ez igen érdekes kis eszmecsere volt...😊Sziasztok. Látta valaki a Requiem for a Running Back dokumentum filmet?még pár éve vmi repülőúton
🤘gaben🤘
briareos
több mint 3 éve
Sziasztok. Látta valaki a Requiem for a Running Back dokumentum filmet?még pár éve vmi repülőúton
🤘gaben🤘