Könyvek, színház
20 feliratkozó
több mint 13 éve
A Végjáték minden pénzt megér.Egyelőre van rengeteg sok más könyv amit el tudok olvasni, majd utána mindenképpen beruházok rá. Meg jó lenne az Asimov összest is szép lassan összegyűjteni. 😊
Kiemelkedő könyv, természetesen nem csak sci-fi-ként állja meg a helyét, mintha nemrég láttam volna antikváriumban (relatíve) olcsóért, holnap elmegyek, meg is nézem. 😊
Egyébként Card nem tud hibázni, a Múltfigyelők kibaszottul szórakoztató könyv, a Teremtő Alvin regényfolyam szintén. Asszem ezeken kívül van 2 Végjáték folytatás tőle magyarul (de lehet 3), csak a könyveim nagyrésze pár éve bedobozolódott, és azóta elvesztettem ezeket szem elöl. Mást sajnos nem adtak ki tőle magyarul - tudtommal.
Lehet egy hűvös nyári napon rá is szabadulok a 22 doboznyi könyvre, és kinyerek belőle párat, melyeket jólesne megint újraolvasni. 😊Sobri Jóska
Végjátéknak két folytatását láttam, de azok 500-1000 Ft körül vannak vaterán, ebből gondolom, hogy azok már nem hozzák az egy szintjét.
Amúgy neked tudom még ajánlani Heinlein A Hold börtönében és Stephenson Gyémántkor című sci-fijeit. Mindkettő nagyon jó könyv.
több mint 13 éve
A Végjáték minden pénzt megér.Kiemelkedő könyv, természetesen nem csak sci-fi-ként állja meg a helyét, mintha nemrég láttam volna antikváriumban (relatíve) olcsóért, holnap elmegyek, meg is nézem. 😊
Egyébként Card nem tud hibázni, a Múltfigyelők kibaszottul szórakoztató könyv, a Teremtő Alvin regényfolyam szintén. Asszem ezeken kívül van 2 Végjáték folytatás tőle magyarul (de lehet 3), csak a könyveim nagyrésze pár éve bedobozolódott, és azóta elvesztettem ezeket szem elöl. Mást sajnos nem adtak ki tőle magyarul - tudtommal.
Lehet egy hűvös nyári napon rá is szabadulok a 22 doboznyi könyvre, és kinyerek belőle párat, melyeket jólesne megint újraolvasni. 😊
több mint 13 éve
Szerintem itt te olvastad tőle a legtöbbet ezek szerint, nem is értem mit akarsz tudni. 😊Félreértés ne essék, semmit sem olvastam még tőle, csak a könyvek tartalmát. 😀 Azok nem keltették fel az érdeklődésemet, így eddig távol maradtam tőle. Viszont hasonló sci-fi fan vagy, így akkor az Őrséget hagyom én is. Majd ha sikerül kicsit lejjebb apasztani a könyvhalmot az asztalomon akkor belekezdek a Világok őrébe, aztán meglátom milyen.
Én csak az első Őrséget abszolváltam, hát nálam 1 könyv alapján nem lett top100-as író, ennyi. 😊
Viszont a legújabb Mankell, A pekingi férfi jó. Olyan Mankelles, akinek tetszettek az eddigiek, ez is fog.
Meg 20 év után újraolvastam pár régi sci-fit, Lem - Éden, Zsoldos - A feladat, Clarke - Randevú a Rámával, és O.S.Card - Végjátékát, még mindig jónak tűnnek, igaz, az első három egyfajta retro-sci-fi, viccesek a technikai leírások (főleg az Édenben), de még mindig lekötnek, szórakoztatóak. Sci-fi-ben nem lehet csalódni. 😊Sobri Jóska
Ha jól emlékszem Lem Édenje az első komolyabb sci-fi művem volt a sok star wars és warhammer után. Nekem azóta is nagy kedvencem. Meg ott van még Az Úr hangja, ami valami hihetetlenül bonyolult olvasmány, de rendkívül érdekes.
Clarke-tól régóta bevan tervezve a Randevú a Rámával, de egyelőre a régebbi könyveit olvasom. A Mars titka, Szigetek az égben. Kezdő sci-fi olvasóknak nagyon tudom ajánlani. Egyszerű olvasmány, kicsit kalandos, elmélyülős. Tökéletes bevezetések a sci-fi világába.
Card Végjátékát pedig remélem a közeljövőben újra nyomja még valamelyik kiadó. Igaz, hogy egy csomó top sci-fi regényes listán első helyen szerepel, de drágállom azt az 5 ezer forintot amit elkérnek érte.
több mint 13 éve
Szerintem itt te olvastad tőle a legtöbbet ezek szerint, nem is értem mit akarsz tudni. 😊Én csak az első Őrséget abszolváltam, hát nálam 1 könyv alapján nem lett top100-as író, ennyi. 😊
Viszont a legújabb Mankell, A pekingi férfi jó. Olyan Mankelles, akinek tetszettek az eddigiek, ez is fog.
Meg 20 év után újraolvastam pár régi sci-fit, Lem - Éden, Zsoldos - A feladat, Clarke - Randevú a Rámával, és O.S.Card - Végjátékát, még mindig jónak tűnnek, igaz, az első három egyfajta retro-sci-fi, viccesek a technikai leírások (főleg az Édenben), de még mindig lekötnek, szórakoztatóak. Sci-fi-ben nem lehet csalódni. 😊
több mint 13 éve
Szégyen, hogy mindig legalulról kell előkotorni a topicot...Lukjanyenkót olvas valaki?
Jól, érdekesen ír, jól vezeti a szállakat, elgondolkodtatók a művei, miben jobb mint más?
Az Őrség-sorozat fatnasys világa sose fogott meg a tartalom alapján. Az Ugrás-sorozat már kezdett alakulni, de valahogy nem az igazi. A világok őre most viszont nagyon megfogott.
Ezekről pluszba valami? Mihez lehetne hasonlítni és mikor érdemes belekezdeni?
több mint 13 éve
Mindörökké Texas. Csodálatos könyv.DzsokijuingMegjelenés óta szemezek vele, de azóta még nem került fel a polcomra. 😕
Jelenleg négy könyv pihen az asztalomon olvasásra várva, és ha minden jól megy hamarosan jön még hozzá három. 😀
Utóbbi időben szerencsém is van, mert két régóta nem kapható könyvet sikerült megszereznem az alexandráról. Ilyen utolsó példányos, gondolom most került elő a raktár mélyéről, és mivel az egyik sarkán található egy 5mm-es gyűrődés még pluszba kaptam engedményt rá.
több mint 13 éve
Erik Larson: The Devil in the White CityElső osztályú non-fiction olvasmány az 1893-as chicagói világkiállításról, Daniel Burnham főépítész és társainak hányattatásairól, valamint H. H. Holmes, az első amerikai sorozatgyilkos pokoli ténykedéséről és a kiállítástól pár kilométerre felépített "halálszállójának" véres titkairól.
DiCaprio tavaly ősszel megvette a könyv megfilmesítési jogait. Kíváncsi vagyok lesz-e belőle valami. Abban teljesen biztos vagyok, hogy Leo nagyon is képes lenne Holmes kiváló megformálására.
Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 13 éve
Mindörökké Texas. Csodálatos könyv.Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 13 éve
Én nem szertem a színházakat. Nem férek bele a székekbe. 😊
több mint 13 éve
Megvolt ma az utolsó előadás is a nemzetis bérletből, ez a Bánk bán junior volt. Ez volt az első, amit nem tudok ajánlani. Igazából nincs újragondolva igazán, egyszerűen modern ruhákban vannak (persze van pár ötletes megoldás). Nem mondanám rossznak, de semmi extra.Az ember tragédiáját még mindenképpen meg akarom nézni, eddig csak jókat hallottam-olvastam róla.
Viszont a 4 másikat csak ajánlani tudom(nekem sorrendben): Magyar ünnep; Mein Kampf; Jeremiás, avagy az Isten hidege; Én vagyok a Te.Szobi22
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 13 éve
Megvolt ma az utolsó előadás is a nemzetis bérletből, ez a Bánk bán junior volt. Ez volt az első, amit nem tudok ajánlani. Igazából nincs újragondolva igazán, egyszerűen modern ruhákban vannak (persze van pár ötletes megoldás). Nem mondanám rossznak, de semmi extra.Viszont a 4 másikat csak ajánlani tudom(nekem sorrendben): Magyar ünnep; Mein Kampf; Jeremiás, avagy az Isten hidege; Én vagyok a Te.
több mint 13 éve
Nem olvastam . Nem azt mondom,hogy húúú de oda vagyok értük,de semmi bajom nincs velük. Nem tudom,egyelőre keresgetek még könyveket aztán vagy most,vagy később de beszerzemZeusz emlékiaratairól vélemény ?Az elátkozott királyokat olvastad? Ha az a 7 könyv tetszett ez is fog. (Egyébként van második része a Zeusznak).
a hátulján lévő kis előzetes kíváncsivá tett,de nem tudom,hogy megéri -eDrip
Ha meg bejönnek a görög regék, mondák, istenek, sztorik, elmélkedések akkor ez is tetszeni fog.Sobri Jóska
több mint 13 éve
Zeusz emlékiaratairól vélemény ?Az elátkozott királyokat olvastad? Ha az a 7 könyv tetszett ez is fog. (Egyébként van második része a Zeusznak).
a hátulján lévő kis előzetes kíváncsivá tett,de nem tudom,hogy megéri -eDrip
Ha meg bejönnek a görög regék, mondák, istenek, sztorik, elmélkedések akkor ez is tetszeni fog.
több mint 13 éve
Nemrég megkaptam J. R. dos Santos: Az isteni formula című könyvét. Hasonló stílusú mint a Da Vinci kód. Nekem nagyon tetszett, jó kis könyv, bár azért olyan nagy meglepetések nincsenek benne, de sztem kikapcsolódásnak tökéletes. Valamit most jelent meg a szerző új könyve A hetedik pecsét, amiről szintén jókat írnak. Ha valaki szereti az ilyen stílusú könyveket, azoknak csak ajánlani tudom.
több mint 13 éve
Zeusz emlékiaratairól vélemény ? a hátulján lévő kis előzetes kíváncsivá tett,de nem tudom,hogy megéri -e
több mint 13 éve
eccerű pofavizit, előre lezsozsózott szavazással.Exemmel megyek. Tehát a szex garantált, de nem tartozunk egymásnak elszámolással. 😊 Így a legjobb, ha meg vmi királynő vagy udvarhölgy lesz, akkor döngetem a mellem. 😂Soldadosjó vadászterület, nehogy vigyél csajtbriareosde sose a királynőt, mindig a második helyezett a legszebbJJ
Pont annyit igyál, hogy ne öklendezzél, de az arcod már merev legyen,és jó lesz. Csajokat felejt el, csak a üdvös papákat nézegessed - felfújt puccos picsás szobériás műbalhé
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Moldova pedig mindkettőt 2 nagyságrenddel. 😊A kórházban elolvastam Tvrtko 12 pokoli történet és Pokoli történetek különdkiadását, nagyon, nagyon jó! Már rajta vagyok a többi rész beszerzésén is.JayBFrei első és azt hiszem e kategóriában utolsó könyve messze veri Tvrtko-tJJ
Megvolt a legújabb (majdnem) skandináv krimi, Liza Marklund - James Patterson: Üdvözlet a gyilkostól.
Hát a Studio69-hez képest, és az egész Skandináv krimik sorozathoz képest rendkívül ergya. (Igaz nem ezen sorozat keretein belül jelent meg, de akkoris.) Szögegyenes sztoriszál teljesen egyszerűen megírva, semmi izgalom, csavar, agyalás, sőt, még egy teljesen snassz szerelmi szál is belekeveredet az amerikai hatásnak köszönhetően. Semmi skandináv feeling, sima tucatkrimi.
több mint 13 éve
A kórházban elolvastam Tvrtko 12 pokoli történet és Pokoli történetek különdkiadását, nagyon, nagyon jó! Már rajta vagyok a többi rész beszerzésén is.JayBFrei első és azt hiszem e kategóriában utolsó könyve messze veri Tvrtko-t
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
JéBé
7 035
A kórházban elolvastam Tvrtko 12 pokoli történet és Pokoli történetek különdkiadását, nagyon, nagyon jó! Már rajta vagyok a többi rész beszerzésén is.
több mint 13 éve
Ma néztük meg a Nemzetiben a Magyar ünnepet. Fantasztikus darab, nagyon tetszett, szünettel több, mint 2,5 óra volt, de egyáltalán nem tűnt fel. Csak ajánlani tudom.
több mint 13 éve
Exemmel megyek. Tehát a szex garantált, de nem tartozunk egymásnak elszámolással. 😊 Így a legjobb, ha meg vmi királynő vagy udvarhölgy lesz, akkor döngetem a mellem. 😂de sose a királynőt, mindig a második helyezett a legszebbJJIdén először megyek a balatonfüredi Anna-bálra. Volt már rajta vki? Ha igen, mik a személyes tapasztalatai?Soldadosjó vadászterület, nehogy vigyél csajtbriareos
The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 13 éve
de sose a királynőt, mindig a második helyezett a legszebbIdén először megyek a balatonfüredi Anna-bálra. Volt már rajta vki? Ha igen, mik a személyes tapasztalatai?Soldadosjó vadászterület, nehogy vigyél csajtbriareos
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Idén először megyek a balatonfüredi Anna-bálra. Volt már rajta vki? Ha igen, mik a személyes tapasztalatai?Soldadosjó vadászterület, nehogy vigyél csajt
több mint 13 éve
Idén először megyek a balatonfüredi Anna-bálra. Volt már rajta vki? Ha igen, mik a személyes tapasztalatai?
The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!