Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Akkor jó 😉Az élőláncban (kesztyűben!) egy szalagot fogtak, nem egymás kezét.Igen és kõzben mennyien érintettétek, fogtátok egymást. Lehet rosszul tudom de ezzel is vigyázni kell. Félre ne érts nem a tűntetéssel van bajom, csak azon elmélkedésem jeleztem, hogy lehetnek következményei. Persze ne legyenek 😊Mondjuk, ha az SZFE tüntetésből nem lesz covid gócpont illetve komolyabb esetek akkor semmből 😛Ott voltam. Majdnem mindenkin volt maszk.
dande
nagylaza
dande
nagylaza
több mint 5 éve
Az élőláncban (kesztyűben!) egy szalagot fogtak, nem egymás kezét.Igen és kõzben mennyien érintettétek, fogtátok egymást. Lehet rosszul tudom de ezzel is vigyázni kell. Félre ne érts nem a tűntetéssel van bajom, csak azon elmélkedésem jeleztem, hogy lehetnek következményei. Persze ne legyenek 😊Mondjuk, ha az SZFE tüntetésből nem lesz covid gócpont illetve komolyabb esetek akkor semmből 😛Ott voltam. Majdnem mindenkin volt maszk.
dande
nagylaza
dande
több mint 5 éve
Igen és kõzben mennyien érintettétek, fogtátok egymást. Lehet rosszul tudom de ezzel is vigyázni kell. Félre ne érts nem a tűntetéssel van bajom, csak azon elmélkedésem jeleztem, hogy lehetnek következményei. Persze ne legyenek 😊Mondjuk, ha az SZFE tüntetésből nem lesz covid gócpont illetve komolyabb esetek akkor semmből 😛Ott voltam. Majdnem mindenkin volt maszk.
dande
nagylaza
több mint 5 éve
Mondjuk, ha az SZFE tüntetésből nem lesz covid gócpont illetve komolyabb esetek akkor semmből 😛Ott voltam. Majdnem mindenkin volt maszk.
dande
több mint 5 éve
Mondjuk, ha az SZFE tüntetésből nem lesz covid gócpont illetve komolyabb esetek akkor semmből 😛
több mint 5 éve
Egyes iskolákban indulnak a kisérletezések, pl egyik héten névsor egyik fele megy be, másikon a másik, vagy osztályok váltott napokon járnak. Érdekes, csak sok értelme nincs.ezt munkahelyeken is csinálták
Heisman Trophy
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Egyes iskolákban indulnak a kisérletezések, pl egyik héten névsor egyik fele megy be, másikon a másik, vagy osztályok váltott napokon járnak. Érdekes, csak sok értelme nincs.
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Ez a karanténszállás házirendje. Huzamossabb ideje Németországban élő honfitársainktól, fogadjátok szeretettel. XD
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Minden szóval maximálisan egyet értekSzabályoknak megfelelően járok el minden esetben. Ahogy most így akkor is. Annak ellenére, hogy itt, egy értelmes fórumon miféle utánagondolás nélkül vannak képesek páran véleményt nyilvánítani, megítélni valakit, 28 évesen hova lázongjak egy világ problémája ellen? Egyszerűen lehetőségekből dolgozok. Azt meg igen szomorúan hallom, hogy egy tapasztaltabb ember 25 éves korra korlátozza a kihagyhatatlan élményt. Rengeteg dolog van, ami éltet, amit még nem értem el, nem éltem át. Célok, elképzelések, tudásvágy. Számomra kihagyhatatlan élmény lesz majd a jövőben remélhetőleg a gyermekem születése ha oda jutunk, ha sikerül megtanulnom Skót dudán, ha eljutok Édes apukámmal Írországba St. Patrick's dayre. Kihagyhatatlan élmény volt tavaly a Sonus Horvátországban 27 évesen, a Pool BL győzelme, idei PL győzelme, életem első 10kg feletti hala. Annyi minden szép van ebben az életben, ami kihagyhatatlan, csak meg kell találni és úgy kell felfogni. 😊Bocsi srácok. A véleményeteket tudom róla. Ettől függetlenül, egy gólyatábor az életben egyszer van normális esetben. Mocskos jó élmény. (Ha olyan az egyetem) Egy jó barátodnak legénybúcsúja egyszer van. Ki nem hagynám. Esküvője? Szintén. Mégis mi a frászt fogok mesélni az életemben, ha nem a barátaim, esetleg saját élményeimet? Mitől legyen szórakoztató és boldog egy élet ha nem az eseményektől, családtól, barátoktól? Ne haragudjatok, de nekem ezek megérnek igen nagy áldozatot. Tudom, másra kell vigyázni, nem magamra stb. Ezt figyelembe is veszem. De van, ami megéri. Számomra. Is igen, sok más számára is. Ráadásul ezek nem mind agyhalott balfasz köcsögök, mint itt aminek be vannak állítva, egyszerűen ebben egy vonalon gondolkodhatnak ezzel az állítással. Ehhez nem kell korona tagadónak lenni, mielőtt... Gondoltam a nagy fikázás közepette beírom az oly sokszor szokásos ellenvéleményemet. 😊Mindez a te dolgod. Ha jól sikerült a buli remek, örülök. Élményre tényleg szüksége van minden embernek. Bár azt fogadd el egy nálad már valószínűleg 1-2 évtizeddel idősebbtől, hogy olyan, hogy kihagyhatatlan élmény nagyjából 25 éves korig létezik. 😊
kristóf17
Mindegy. Engem a történetedben az érdekel, hogy mi történt a buli után? Hazamentél és korlátoztad-e a saját mozgásodat addig, amíg ki nem derül, hogy fertőződtél vagy sem? Mnimalizáltad-e a kontaktjaidat, viseltél-e MINDIG MINDENHOL maszkot ahol emberekkel kerültél kontaktusba, tudván, hogy te bevállaltál egy kockázatot, emiatt fertőzött lehetsz, de másokat nem akarsz megfertőzni? Esetleg csináltattál-e tesztet? Ha igen a válasz vagy erre vagy arra, akkor hajrá, csináld. Még bíztatni is foglak, mert tudsz felelősen gondolkodni. Ha viszon a válasz nem, ha hazajöttél és úgy flangáltál emberek között, mintha mi se történt volna, akkor ne csodálkozz, ha az lesz az emberek reakciója, hogy egy éretlen fiatal srác vagy, akinek az igényeire majd akkor leszek kíváncsi, ha előtte megtanul felelősen viselkedni. Remélem az első verzió volt a helyes válasz. 😊
peterk2005
Rengeteg előnye van akár egy gólyatábornak, főleg a mostani Online órák világában. Ismeretség a kulcsa lassan mindennek.Ezzel, hogy 20 evvel Ezelott hazasodtal meg is magyaraztad. Felnottkent mi maskent latjuk mInt egy eretlen kisrac. Neki elete bulija pedig csak egy kisse hosszabb es nagyobb berugas, amibol az egyetemen majd lesz hetente 2. Nem latjak azt, hogy ha fertozott lett volna koztuk, az a 125 hazamegy, es esetleg amikor a kisgolyanak mar diplomaosztoja lenne egy ket nagymama mar nem tudna ott veluk orulni.Off: 20 évvel ezelőtt ketten + 2 tanu volt az esküvőnkön, a lagzin egy étteremben négyesben megvacsoráztunk és borozgattunk. Meghívó helyett értesítőt küldtünk az eseményről. 😊Igen, erről szól egy esküvő! 😊*a sír felett állva* "Úgy bebasztunk hallod, hogy semmire nem emlékszem bazmeg. Ahogy te sem.""Életünk bulija volt, melyet mind a 125 résztvevő igazolt szerencsére."Akkor is eletuk bulija volt es meselheti mindenkinek..mit nem ertesz ezen?
Őszintén örülök, hogy jól sikerült. Megúsztátok. Ha viszont pár tucat ember kórházba kerül és egy-kettő meghal közülük, akkor örök életre átkozod magad.
nagylaza
topin
Mikey
kristóf17
Sosem bántam meg, most is így csinálnám. Max. most rá tudnám fogni a covidra.
kittli
diverdoc
Úgy érzem nem ment át, hogy előre tudott volt, jövőre nem biztos, hogy köztünk lesz a Mama, Papa. No nem korona miatt. De bárki másnak lehet bármilyen olyan indoka, ami miatt megéri. Ezt felejtitek el átgondolni, és elfogadni. Főleg ez utóbbi a lényeg. Ahogy Józska írta hosszabban, ki, hogyan, milyen módon.
Így mindegy mit vezetsz le Józska, elhiszem, elfogadom, ránézek, bizonyítod, hogy bizonytalan, így van. Utólag, bár nem fogadod el, de kijelenthető, hogy megérte. Előtte ebben csak bíztunk.
kristóf17
több mint 5 éve
Hol van JC? 🤔A pokolban. Hol lenne?
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Hol van JC? 🤔Nyugi JC nincs a többiek meg felfogják itt, hogy működik a világ 😀Nono itt keresztények is vannak. Szóval először💍 majd ⛪ utána huzogathatsz amit akarsz 😊Szabályoknak megfelelően járok el minden esetben. Ahogy most így akkor is. Annak ellenére, hogy itt, egy értelmes fórumon miféle utánagondolás nélkül vannak képesek páran véleményt nyilvánítani, megítélni valakit, 28 évesen hova lázongjak egy világ problémája ellen? Egyszerűen lehetőségekből dolgozok. Azt meg igen szomorúan hallom, hogy egy tapasztaltabb ember 25 éves korra korlátozza a kihagyhatatlan élményt. Rengeteg dolog van, ami éltet, amit még nem értem el, nem éltem át. Célok, elképzelések, tudásvágy. Számomra kihagyhatatlan élmény lesz majd a jövőben remélhetőleg a gyermekem születése ha oda jutunk, ha sikerül megtanulnom Skót dudán, ha eljutok Édes apukámmal Írországba St. Patrick's dayre. Kihagyhatatlan élmény volt tavaly a Sonus Horvátországban 27 évesen, a Pool BL győzelme, idei PL győzelme, életem első 10kg feletti hala. Annyi minden szép van ebben az életben, ami kihagyhatatlan, csak meg kell találni és úgy kell felfogni. 😊kristóf17Arra gondoltam, hogy ahogy elkezded irányítani a saját életedet (nem csak pénzt keresni, hanem minden szempontból magad felelősséget vállalni anélkül, hogy ha gond van, szaladni lehetne / kellene apu, anyu segítségéért), akkor megváltoznak a prioritások. Fasza dolog a bakancs lista, de hidd el, hogy nem fogod veszteségként megélni, ha annak harmadát nem tudod kipipálni. 25 évesen én is úgy gondoltam, hogy minden 40+-os egy besavanyodott vén f*sz, szóval nem veszem rossz néven, ez a természetes. 😊 Csak szólok, hogy a bakancs lista se működik máshogy, mint a csajozás. Tizennyolc évesen minden kipipálható csaj kihagyhatatlannak tűnik, úgy érzed, hogy ha nem pipálod ki, örökre veszítesz valamit. Negyven körül meg tudod, hogy a lista harmadát nyugodtan lehúzhattad volna, úgy se lett volna szemernyivel kevesebb az életed. 😊
peterk2005
FLZOLI
Peterk fele igaz annak amit mondtál, a másik meg egyéni preferencia.
Van ismerősöm aki 60 és bakancslistat huzogat az elmúlt 35 évben is. Van aki meg nem.
Nem a bakancslista a lényeg hanem, hogy legyen cél. Nyilván mikor elkezd dolgozni és fenntartani / családot fenntartani / gondolkozni hogy családi házat vesz más környéken bakancslista és a célok is változhatnak.
De azért ne ülj fel, az én öregebb vagyok megmondom, hogy fog történni minden veled általánosító vonalra.
Ha ilyen tanácsok kellenek elég Sobri útmutatása. 😛
Toca
több mint 5 éve
25 évesen én is úgy gondoltam, hogy minden 40+-os egy besavanyodott vén f*sz,És nem is tévedtél.
peterk2005
Csak szólok, hogy a bakancs lista se működik máshogy, mint a csajozás.Fogalomzavarban vagy.
peterk2005
Bakancslistája a haldoklónak van, akinek van 1-2 éve hátra.
Amiról kristóf17 ír azok vágyak, célok, élmények, amikhez kedve van. És amiről ő eldönti, hogy neki mit, mennyit ér meg.
Nyilván, ha valamit nem sikerül kipipálnia, annak a veszteségnek az értéke elhanyagolható egy meglévő dolog, ember, családtag elvesztéséhez képest, de ez, hogy a tetteinknek súlya van, illetve milyen felelősséggel járnak, olyan dolog, amit mindenkinek magának kell megtanulnia, a saját bőrén megtapasztalnia, másnak sose hiszi el.
több mint 5 éve
Ez nem bakancslista. Ezek célok, örömforrások, élmények. Viszont hidd el nekem, hogy egy kihagyott buli, ahol olyan ember zenél, akit még sosem hallottam, de lehet többet nem is fogok úgy, ahogy, óriási veszteségérzetet tud kreálni. Lehet neked nincs ilyened, és eléldegélsz enélkül, sok hasonló társaddal együtt, de szerencsére nekem ezek a kiugró dolgok nagyon sokat hozzátesznek az élethez. Sőt...Szabályoknak megfelelően járok el minden esetben. Ahogy most így akkor is. Annak ellenére, hogy itt, egy értelmes fórumon miféle utánagondolás nélkül vannak képesek páran véleményt nyilvánítani, megítélni valakit, 28 évesen hova lázongjak egy világ problémája ellen? Egyszerűen lehetőségekből dolgozok. Azt meg igen szomorúan hallom, hogy egy tapasztaltabb ember 25 éves korra korlátozza a kihagyhatatlan élményt. Rengeteg dolog van, ami éltet, amit még nem értem el, nem éltem át. Célok, elképzelések, tudásvágy. Számomra kihagyhatatlan élmény lesz majd a jövőben remélhetőleg a gyermekem születése ha oda jutunk, ha sikerül megtanulnom Skót dudán, ha eljutok Édes apukámmal Írországba St. Patrick's dayre. Kihagyhatatlan élmény volt tavaly a Sonus Horvátországban 27 évesen, a Pool BL győzelme, idei PL győzelme, életem első 10kg feletti hala. Annyi minden szép van ebben az életben, ami kihagyhatatlan, csak meg kell találni és úgy kell felfogni. 😊kristóf17Arra gondoltam, hogy ahogy elkezded irányítani a saját életedet (nem csak pénzt keresni, hanem minden szempontból magad felelősséget vállalni anélkül, hogy ha gond van, szaladni lehetne / kellene apu, anyu segítségéért), akkor megváltoznak a prioritások. Fasza dolog a bakancs lista, de hidd el, hogy nem fogod veszteségként megélni, ha annak harmadát nem tudod kipipálni. 25 évesen én is úgy gondoltam, hogy minden 40+-os egy besavanyodott vén f*sz, szóval nem veszem rossz néven, ez a természetes. 😊 Csak szólok, hogy a bakancs lista se működik máshogy, mint a csajozás. Tizennyolc évesen minden kipipálható csaj kihagyhatatlannak tűnik, úgy érzed, hogy ha nem pipálod ki, örökre veszítesz valamit. Negyven körül meg tudod, hogy a lista harmadát nyugodtan lehúzhattad volna, úgy se lett volna szemernyivel kevesebb az életed. 😊
peterk2005
Illetve értem a női példát, de ebből is látszik, hogy nem kaptad el a lényeget.
Hála az égnek vannak nagyon is életvidám, örülni tudó középkorú, idős emberek. Ők építenek maguk körül. 😊
Toca úgy látom értette mire gondolok. 😊Nyugi JC nincs a többiek meg felfogják itt, hogy működik a világ 😀Nono itt keresztények is vannak. Szóval először💍 majd ⛪ utána huzogathatsz amit akarsz 😊Szabályoknak megfelelően járok el minden esetben. Ahogy most így akkor is. Annak ellenére, hogy itt, egy értelmes fórumon miféle utánagondolás nélkül vannak képesek páran véleményt nyilvánítani, megítélni valakit, 28 évesen hova lázongjak egy világ problémája ellen? Egyszerűen lehetőségekből dolgozok. Azt meg igen szomorúan hallom, hogy egy tapasztaltabb ember 25 éves korra korlátozza a kihagyhatatlan élményt. Rengeteg dolog van, ami éltet, amit még nem értem el, nem éltem át. Célok, elképzelések, tudásvágy. Számomra kihagyhatatlan élmény lesz majd a jövőben remélhetőleg a gyermekem születése ha oda jutunk, ha sikerül megtanulnom Skót dudán, ha eljutok Édes apukámmal Írországba St. Patrick's dayre. Kihagyhatatlan élmény volt tavaly a Sonus Horvátországban 27 évesen, a Pool BL győzelme, idei PL győzelme, életem első 10kg feletti hala. Annyi minden szép van ebben az életben, ami kihagyhatatlan, csak meg kell találni és úgy kell felfogni. 😊kristóf17Arra gondoltam, hogy ahogy elkezded irányítani a saját életedet (nem csak pénzt keresni, hanem minden szempontból magad felelősséget vállalni anélkül, hogy ha gond van, szaladni lehetne / kellene apu, anyu segítségéért), akkor megváltoznak a prioritások. Fasza dolog a bakancs lista, de hidd el, hogy nem fogod veszteségként megélni, ha annak harmadát nem tudod kipipálni. 25 évesen én is úgy gondoltam, hogy minden 40+-os egy besavanyodott vén f*sz, szóval nem veszem rossz néven, ez a természetes. 😊 Csak szólok, hogy a bakancs lista se működik máshogy, mint a csajozás. Tizennyolc évesen minden kipipálható csaj kihagyhatatlannak tűnik, úgy érzed, hogy ha nem pipálod ki, örökre veszítesz valamit. Negyven körül meg tudod, hogy a lista harmadát nyugodtan lehúzhattad volna, úgy se lett volna szemernyivel kevesebb az életed. 😊
peterk2005
FLZOLI
Van ismerősöm aki 60 és bakancslistat huzogat az elmúlt 35 évben is. Van aki meg nem.
Nem a bakancslista a lényeg hanem, hogy legyen cél. Nyilván mikor elkezd dolgozni és fenntartani / családot fenntartani / gondolkozni hogy családi házat vesz más környéken bakancslista és a célok is változhatnak.
De azért ne ülj fel, az én öregebb vagyok megmondom, hogy fog történni minden veled általánosító vonalra.
Toca
több mint 5 éve
Nyugi JC nincs a többiek meg felfogják itt, hogy működik a világ 😀Nono itt keresztények is vannak. Szóval először💍 majd ⛪ utána huzogathatsz amit akarsz 😊Szabályoknak megfelelően járok el minden esetben. Ahogy most így akkor is. Annak ellenére, hogy itt, egy értelmes fórumon miféle utánagondolás nélkül vannak képesek páran véleményt nyilvánítani, megítélni valakit, 28 évesen hova lázongjak egy világ problémája ellen? Egyszerűen lehetőségekből dolgozok. Azt meg igen szomorúan hallom, hogy egy tapasztaltabb ember 25 éves korra korlátozza a kihagyhatatlan élményt. Rengeteg dolog van, ami éltet, amit még nem értem el, nem éltem át. Célok, elképzelések, tudásvágy. Számomra kihagyhatatlan élmény lesz majd a jövőben remélhetőleg a gyermekem születése ha oda jutunk, ha sikerül megtanulnom Skót dudán, ha eljutok Édes apukámmal Írországba St. Patrick's dayre. Kihagyhatatlan élmény volt tavaly a Sonus Horvátországban 27 évesen, a Pool BL győzelme, idei PL győzelme, életem első 10kg feletti hala. Annyi minden szép van ebben az életben, ami kihagyhatatlan, csak meg kell találni és úgy kell felfogni. 😊kristóf17Arra gondoltam, hogy ahogy elkezded irányítani a saját életedet (nem csak pénzt keresni, hanem minden szempontból magad felelősséget vállalni anélkül, hogy ha gond van, szaladni lehetne / kellene apu, anyu segítségéért), akkor megváltoznak a prioritások. Fasza dolog a bakancs lista, de hidd el, hogy nem fogod veszteségként megélni, ha annak harmadát nem tudod kipipálni. 25 évesen én is úgy gondoltam, hogy minden 40+-os egy besavanyodott vén f*sz, szóval nem veszem rossz néven, ez a természetes. 😊 Csak szólok, hogy a bakancs lista se működik máshogy, mint a csajozás. Tizennyolc évesen minden kipipálható csaj kihagyhatatlannak tűnik, úgy érzed, hogy ha nem pipálod ki, örökre veszítesz valamit. Negyven körül meg tudod, hogy a lista harmadát nyugodtan lehúzhattad volna, úgy se lett volna szemernyivel kevesebb az életed. 😊
peterk2005
FLZOLI
több mint 5 éve
Nono itt keresztények is vannak. Szóval először💍 majd ⛪ utána huzogathatsz amit akarsz 😊Szabályoknak megfelelően járok el minden esetben. Ahogy most így akkor is. Annak ellenére, hogy itt, egy értelmes fórumon miféle utánagondolás nélkül vannak képesek páran véleményt nyilvánítani, megítélni valakit, 28 évesen hova lázongjak egy világ problémája ellen? Egyszerűen lehetőségekből dolgozok. Azt meg igen szomorúan hallom, hogy egy tapasztaltabb ember 25 éves korra korlátozza a kihagyhatatlan élményt. Rengeteg dolog van, ami éltet, amit még nem értem el, nem éltem át. Célok, elképzelések, tudásvágy. Számomra kihagyhatatlan élmény lesz majd a jövőben remélhetőleg a gyermekem születése ha oda jutunk, ha sikerül megtanulnom Skót dudán, ha eljutok Édes apukámmal Írországba St. Patrick's dayre. Kihagyhatatlan élmény volt tavaly a Sonus Horvátországban 27 évesen, a Pool BL győzelme, idei PL győzelme, életem első 10kg feletti hala. Annyi minden szép van ebben az életben, ami kihagyhatatlan, csak meg kell találni és úgy kell felfogni. 😊kristóf17Arra gondoltam, hogy ahogy elkezded irányítani a saját életedet (nem csak pénzt keresni, hanem minden szempontból magad felelősséget vállalni anélkül, hogy ha gond van, szaladni lehetne / kellene apu, anyu segítségéért), akkor megváltoznak a prioritások. Fasza dolog a bakancs lista, de hidd el, hogy nem fogod veszteségként megélni, ha annak harmadát nem tudod kipipálni. 25 évesen én is úgy gondoltam, hogy minden 40+-os egy besavanyodott vén f*sz, szóval nem veszem rossz néven, ez a természetes. 😊 Csak szólok, hogy a bakancs lista se működik máshogy, mint a csajozás. Tizennyolc évesen minden kipipálható csaj kihagyhatatlannak tűnik, úgy érzed, hogy ha nem pipálod ki, örökre veszítesz valamit. Negyven körül meg tudod, hogy a lista harmadát nyugodtan lehúzhattad volna, úgy se lett volna szemernyivel kevesebb az életed. 😊
peterk2005
több mint 5 éve
Szabályoknak megfelelően járok el minden esetben. Ahogy most így akkor is. Annak ellenére, hogy itt, egy értelmes fórumon miféle utánagondolás nélkül vannak képesek páran véleményt nyilvánítani, megítélni valakit, 28 évesen hova lázongjak egy világ problémája ellen? Egyszerűen lehetőségekből dolgozok. Azt meg igen szomorúan hallom, hogy egy tapasztaltabb ember 25 éves korra korlátozza a kihagyhatatlan élményt. Rengeteg dolog van, ami éltet, amit még nem értem el, nem éltem át. Célok, elképzelések, tudásvágy. Számomra kihagyhatatlan élmény lesz majd a jövőben remélhetőleg a gyermekem születése ha oda jutunk, ha sikerül megtanulnom Skót dudán, ha eljutok Édes apukámmal Írországba St. Patrick's dayre. Kihagyhatatlan élmény volt tavaly a Sonus Horvátországban 27 évesen, a Pool BL győzelme, idei PL győzelme, életem első 10kg feletti hala. Annyi minden szép van ebben az életben, ami kihagyhatatlan, csak meg kell találni és úgy kell felfogni. 😊kristóf17Arra gondoltam, hogy ahogy elkezded irányítani a saját életedet (nem csak pénzt keresni, hanem minden szempontból magad felelősséget vállalni anélkül, hogy ha gond van, szaladni lehetne / kellene apu, anyu segítségéért), akkor megváltoznak a prioritások. Fasza dolog a bakancs lista, de hidd el, hogy nem fogod veszteségként megélni, ha annak harmadát nem tudod kipipálni. 25 évesen én is úgy gondoltam, hogy minden 40+-os egy besavanyodott vén f*sz, szóval nem veszem rossz néven, ez a természetes. 😊 Csak szólok, hogy a bakancs lista se működik máshogy, mint a csajozás. Tizennyolc évesen minden kipipálható csaj kihagyhatatlannak tűnik, úgy érzed, hogy ha nem pipálod ki, örökre veszítesz valamit. Negyven körül meg tudod, hogy a lista harmadát nyugodtan lehúzhattad volna, úgy se lett volna szemernyivel kevesebb az életed. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Szabályoknak megfelelően járok el minden esetben. Ahogy most így akkor is. Annak ellenére, hogy itt, egy értelmes fórumon miféle utánagondolás nélkül vannak képesek páran véleményt nyilvánítani, megítélni valakit, 28 évesen hova lázongjak egy világ problémája ellen? Egyszerűen lehetőségekből dolgozok. Azt meg igen szomorúan hallom, hogy egy tapasztaltabb ember 25 éves korra korlátozza a kihagyhatatlan élményt. Rengeteg dolog van, ami éltet, amit még nem értem el, nem éltem át. Célok, elképzelések, tudásvágy. Számomra kihagyhatatlan élmény lesz majd a jövőben remélhetőleg a gyermekem születése ha oda jutunk, ha sikerül megtanulnom Skót dudán, ha eljutok Édes apukámmal Írországba St. Patrick's dayre. Kihagyhatatlan élmény volt tavaly a Sonus Horvátországban 27 évesen, a Pool BL győzelme, idei PL győzelme, életem első 10kg feletti hala. Annyi minden szép van ebben az életben, ami kihagyhatatlan, csak meg kell találni és úgy kell felfogni. 😊Bocsi srácok. A véleményeteket tudom róla. Ettől függetlenül, egy gólyatábor az életben egyszer van normális esetben. Mocskos jó élmény. (Ha olyan az egyetem) Egy jó barátodnak legénybúcsúja egyszer van. Ki nem hagynám. Esküvője? Szintén. Mégis mi a frászt fogok mesélni az életemben, ha nem a barátaim, esetleg saját élményeimet? Mitől legyen szórakoztató és boldog egy élet ha nem az eseményektől, családtól, barátoktól? Ne haragudjatok, de nekem ezek megérnek igen nagy áldozatot. Tudom, másra kell vigyázni, nem magamra stb. Ezt figyelembe is veszem. De van, ami megéri. Számomra. Is igen, sok más számára is. Ráadásul ezek nem mind agyhalott balfasz köcsögök, mint itt aminek be vannak állítva, egyszerűen ebben egy vonalon gondolkodhatnak ezzel az állítással. Ehhez nem kell korona tagadónak lenni, mielőtt... Gondoltam a nagy fikázás közepette beírom az oly sokszor szokásos ellenvéleményemet. 😊Mindez a te dolgod. Ha jól sikerült a buli remek, örülök. Élményre tényleg szüksége van minden embernek. Bár azt fogadd el egy nálad már valószínűleg 1-2 évtizeddel idősebbtől, hogy olyan, hogy kihagyhatatlan élmény nagyjából 25 éves korig létezik. 😊
kristóf17
Mindegy. Engem a történetedben az érdekel, hogy mi történt a buli után? Hazamentél és korlátoztad-e a saját mozgásodat addig, amíg ki nem derül, hogy fertőződtél vagy sem? Mnimalizáltad-e a kontaktjaidat, viseltél-e MINDIG MINDENHOL maszkot ahol emberekkel kerültél kontaktusba, tudván, hogy te bevállaltál egy kockázatot, emiatt fertőzött lehetsz, de másokat nem akarsz megfertőzni? Esetleg csináltattál-e tesztet? Ha igen a válasz vagy erre vagy arra, akkor hajrá, csináld. Még bíztatni is foglak, mert tudsz felelősen gondolkodni. Ha viszon a válasz nem, ha hazajöttél és úgy flangáltál emberek között, mintha mi se történt volna, akkor ne csodálkozz, ha az lesz az emberek reakciója, hogy egy éretlen fiatal srác vagy, akinek az igényeire majd akkor leszek kíváncsi, ha előtte megtanul felelősen viselkedni. Remélem az első verzió volt a helyes válasz. 😊
peterk2005
Rengeteg előnye van akár egy gólyatábornak, főleg a mostani Online órák világában. Ismeretség a kulcsa lassan mindennek.Ezzel, hogy 20 evvel Ezelott hazasodtal meg is magyaraztad. Felnottkent mi maskent latjuk mInt egy eretlen kisrac. Neki elete bulija pedig csak egy kisse hosszabb es nagyobb berugas, amibol az egyetemen majd lesz hetente 2. Nem latjak azt, hogy ha fertozott lett volna koztuk, az a 125 hazamegy, es esetleg amikor a kisgolyanak mar diplomaosztoja lenne egy ket nagymama mar nem tudna ott veluk orulni.Off: 20 évvel ezelőtt ketten + 2 tanu volt az esküvőnkön, a lagzin egy étteremben négyesben megvacsoráztunk és borozgattunk. Meghívó helyett értesítőt küldtünk az eseményről. 😊Igen, erről szól egy esküvő! 😊*a sír felett állva* "Úgy bebasztunk hallod, hogy semmire nem emlékszem bazmeg. Ahogy te sem.""Életünk bulija volt, melyet mind a 125 résztvevő igazolt szerencsére."Akkor is eletuk bulija volt es meselheti mindenkinek..mit nem ertesz ezen?
Őszintén örülök, hogy jól sikerült. Megúsztátok. Ha viszont pár tucat ember kórházba kerül és egy-kettő meghal közülük, akkor örök életre átkozod magad.
nagylaza
topin
Mikey
kristóf17
kittli
diverdoc
Úgy érzem nem ment át, hogy előre tudott volt, jövőre nem biztos, hogy köztünk lesz a Mama, Papa. No nem korona miatt. De bárki másnak lehet bármilyen olyan indoka, ami miatt megéri. Ezt felejtitek el átgondolni, és elfogadni. Főleg ez utóbbi a lényeg. Ahogy Józska írta hosszabban, ki, hogyan, milyen módon.
Így mindegy mit vezetsz le Józska, elhiszem, elfogadom, ránézek, bizonyítod, hogy bizonytalan, így van. Utólag, bár nem fogadod el, de kijelenthető, hogy megérte. Előtte ebben csak bíztunk.
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=0ieicflBG_YMegérte a kockázatotÉrvek minden mellett és minden ellen vannak.
kristóf17
Orbán és Gyurcsány ellen és mellett is.
Az autóvezetés, a repülés, a drogozás, piálás, kurvázás, házasság, gyerekvállalás mellett és ellen is.
Az abortusz, a halálbüntetés, az alapjövedelem, sőt, még Hitler vagy a jelenlegi kínai vezetés tettei ellen és mellett is.
És az “élni kell” mentalitás, és a “vigyázzunk jobban” hozzáállás mellett is.
Vagyis nyilvánvaló, hogy nem attól lesz valami helyes vagy helytelen, hogy meg lehet e érvelni.
Sőt. Ha valaki fasz, annak is lehet néha igaza, és aki értelmes, az is tévedhet.
De.
Általánosságban azzal jönni, hogy valami “megérte a kockázatot”, csak akkor legitim érv, ha el tudod mondani, hogy valójában mekkora kockázatot vállaltál, és mire.
Mert ugye a “holnap vagy meghalok, vagy nem” is egy kétkimeneteles lehetőség, vagy a “vagy találok egy bukszát 200ezer forinttal vagy nem, ha elsétálok a Blahától az Astoriáig” szintúgy, de a két kimenetel valószínűsége kurvára nem egyenlő.
Kiszámoltad, hogy mekkora valós kockázata volt a vírus elkapásának?
Vagy a fertőzés számodra kellemetlen tünetekkel, vagy annál is rosszabb kimenetekkel történő lefolyásának?
Az elkapott fertőzés továbbadásának?
A továbbadás másokra gyakorolt kellemetlen hatásainak, vagy a kellemetlennél osszabb kimenetelnek?
Kötve hiszem.
Egyrészt, mert akkor nyilván pontosan számosítani tudnád, hogy 0.01%, 0.1%, 1%, 5%, stb. kockázatot vállaltál.
Másrészt, mert túl sok a változó, és túl kevés az egzakt adat, amiből számolni tudnál, vagyis eleve lehetetlenség kiszámolni.
Így viszont ezért orbitális butaság ezt gondolni, mondani, mert valójában nem tudod, hogy mekkora volt a valós kockázat, és azt se tudhatod, hogy megérte e.
Így ezzel érvelni kb. azzal egyenértékű, hogy “csináltam, mert kedvem volt”.
Ami végülis egy valid álláspont, de nem érv, és módfelett felelőtlen.
Írják, hogy 5% a halálozási arány, meg 90% fertőzött tünetmentes, hogy a halottak átlagéletkora mennyi, vagy 60-70% a fertőzésen átesetteknek szívelégtelenségben szenved, de ez mind rossz, hibás, pontatlan szám, egyik adatot se tudni, hiányos a mintavételezés, hibásak a számítások. Mind.
Mert valójában fingunk nincs,
- hogy pontosan miként kapható el, és miként nem,
- hogy valójában mikortól meddig fertőz, lappang, kezd el gyengülni a fertőzőképessége,
- hogy ha elkapod mi miatt nem lesz semmi tüneted, vagy csak enyhe, vagy súlyos,
- hogy ha túlestél rajta, akkor “erről ennyit”, vagy újra elkaphatod, vagy fél, egy, tíz éven belül milyen egészségkárosodásod lehet, vagy van e olyan opció, mint a bárányhimlő/övsömör kombónál, hogy majd 30 év múlva miként reaktiválódik a benned lévő vírus,
- hogy melyik gyógyszer általánosságban kinél és mennyire hatásos,
- hogy egy tesztelés mennyire pontos, téves, ad áleredményt,
- hogy egy vakcina mitől, meddig és mennyire védhet meg, de ez momentán a legkevésbbé érdekes, hiszen még nincs is vakcina,
- hogy mik a pontos fertőzöttségi, halálozási számok, se itthon, se Kínában, se az USA-ban, se sehol.
És nem csak neked, nekem, nekünk nincs fingunk se, de senkinek a tudóstársadalomban sem. Kevés a releváns adat.
És ugye, amíg ezek az alapinfók nem ismertek, addig nem tudható, hogy mi éri meg a kockázatot, mi nem, hiszen még az se tudható, hogy mennyi is az a kockázat, és mire vonatkozik pontosan.
Így alapvetően annyit tehet az ember, hogy saját természetétől függően megtesz minden tőle telhetőt, ami szerinte inkább hasznos, mint haszontalan. Hogy ez kinél mi, az nyilván ezer dologtól függ. Anyagi, egzisztenciális helyzet, gyerek, szülők, nagyszülők, család, jövőbeni tervek, életkörülmények, szociális igények, személyiségjegyek, alkat, hozzáállás, meg még bizonyára rengeteg dolog. Nincs két ember, akinél pontosan egybeesne a teljes háttér.
Ha szerinted helyesen cselekedtél, akkor lelked rajta. De ez igaz mindenkire, aki bármit is tesz, vagy nem tesz ezügyben.
De az hibás megközelítés, hogy “megérte a kockázatot”.
Szerinted kedved volt, szerintem felelőtlen voltál.
Sobri Jóska
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Neharagudj de ez nem valós számEn se vagyok orvos - fuggetlen attol hogy csaladban van par - de a jelen statisztikak szerint durvan 27 millio fertozottbol 900 ezer a halott, ez 5% se. Szerintem ilyen rataja az influenzanak is van, de nem vagyok szakerto.Még mindig nem az a lényeg hány hal meg, hanem hogy mennyinek károsodik valamilyen szinten a szíve. Az pedig a németek szerint 60-70%....
Inkabb az a gaz hogy oke tuleled, de kibaszott nagy kinlodas lehet mire meggyogyulsz, meg az akar maradando tudo, sziv karosodasrol nem beszelve.
Hendrix
FLZOLI
Erre semmi bizonyíték nincs
több mint 5 éve
Megérte a kockázatotÉrvek minden mellett és minden ellen vannak.
kristóf17
Orbán és Gyurcsány ellen és mellett is.
Az autóvezetés, a repülés, a drogozás, piálás, kurvázás, házasság, gyerekvállalás mellett és ellen is.
Az abortusz, a halálbüntetés, az alapjövedelem, sőt, még Hitler vagy a jelenlegi kínai vezetés tettei ellen és mellett is.
És az “élni kell” mentalitás, és a “vigyázzunk jobban” hozzáállás mellett is.
Vagyis nyilvánvaló, hogy nem attól lesz valami helyes vagy helytelen, hogy meg lehet e érvelni.
Sőt. Ha valaki fasz, annak is lehet néha igaza, és aki értelmes, az is tévedhet.
De.
Általánosságban azzal jönni, hogy valami “megérte a kockázatot”, csak akkor legitim érv, ha el tudod mondani, hogy valójában mekkora kockázatot vállaltál, és mire.
Mert ugye a “holnap vagy meghalok, vagy nem” is egy kétkimeneteles lehetőség, vagy a “vagy találok egy bukszát 200ezer forinttal vagy nem, ha elsétálok a Blahától az Astoriáig” szintúgy, de a két kimenetel valószínűsége kurvára nem egyenlő.
Kiszámoltad, hogy mekkora valós kockázata volt a vírus elkapásának?
Vagy a fertőzés számodra kellemetlen tünetekkel, vagy annál is rosszabb kimenetekkel történő lefolyásának?
Az elkapott fertőzés továbbadásának?
A továbbadás másokra gyakorolt kellemetlen hatásainak, vagy a kellemetlennél osszabb kimenetelnek?
Kötve hiszem.
Egyrészt, mert akkor nyilván pontosan számosítani tudnád, hogy 0.01%, 0.1%, 1%, 5%, stb. kockázatot vállaltál.
Másrészt, mert túl sok a változó, és túl kevés az egzakt adat, amiből számolni tudnál, vagyis eleve lehetetlenség kiszámolni.
Így viszont ezért orbitális butaság ezt gondolni, mondani, mert valójában nem tudod, hogy mekkora volt a valós kockázat, és azt se tudhatod, hogy megérte e.
Így ezzel érvelni kb. azzal egyenértékű, hogy “csináltam, mert kedvem volt”.
Ami végülis egy valid álláspont, de nem érv, és módfelett felelőtlen.
Írják, hogy 5% a halálozási arány, meg 90% fertőzött tünetmentes, hogy a halottak átlagéletkora mennyi, vagy 60-70% a fertőzésen átesetteknek szívelégtelenségben szenved, de ez mind rossz, hibás, pontatlan szám, egyik adatot se tudni, hiányos a mintavételezés, hibásak a számítások. Mind.
Mert valójában fingunk nincs,
- hogy pontosan miként kapható el, és miként nem,
- hogy valójában mikortól meddig fertőz, lappang, kezd el gyengülni a fertőzőképessége,
- hogy ha elkapod mi miatt nem lesz semmi tüneted, vagy csak enyhe, vagy súlyos,
- hogy ha túlestél rajta, akkor “erről ennyit”, vagy újra elkaphatod, vagy fél, egy, tíz éven belül milyen egészségkárosodásod lehet, vagy van e olyan opció, mint a bárányhimlő/övsömör kombónál, hogy majd 30 év múlva miként reaktiválódik a benned lévő vírus,
- hogy melyik gyógyszer általánosságban kinél és mennyire hatásos,
- hogy egy tesztelés mennyire pontos, téves, ad áleredményt,
- hogy egy vakcina mitől, meddig és mennyire védhet meg, de ez momentán a legkevésbbé érdekes, hiszen még nincs is vakcina,
- hogy mik a pontos fertőzöttségi, halálozási számok, se itthon, se Kínában, se az USA-ban, se sehol.
És nem csak neked, nekem, nekünk nincs fingunk se, de senkinek a tudóstársadalomban sem. Kevés a releváns adat.
És ugye, amíg ezek az alapinfók nem ismertek, addig nem tudható, hogy mi éri meg a kockázatot, mi nem, hiszen még az se tudható, hogy mennyi is az a kockázat, és mire vonatkozik pontosan.
Így alapvetően annyit tehet az ember, hogy saját természetétől függően megtesz minden tőle telhetőt, ami szerinte inkább hasznos, mint haszontalan. Hogy ez kinél mi, az nyilván ezer dologtól függ. Anyagi, egzisztenciális helyzet, gyerek, szülők, nagyszülők, család, jövőbeni tervek, életkörülmények, szociális igények, személyiségjegyek, alkat, hozzáállás, meg még bizonyára rengeteg dolog. Nincs két ember, akinél pontosan egybeesne a teljes háttér.
Ha szerinted helyesen cselekedtél, akkor lelked rajta. De ez igaz mindenkire, aki bármit is tesz, vagy nem tesz ezügyben.
De az hibás megközelítés, hogy “megérte a kockázatot”.
Szerinted kedved volt, szerintem felelőtlen voltál.
több mint 5 éve
Ezzel, hogy 20 evvel Ezelott hazasodtal meg is magyaraztad. Felnottkent mi maskent latjuk mInt egy eretlen kisrac. Neki elete bulija pedig csak egy kisse hosszabb es nagyobb berugas, amibol az egyetemen majd lesz hetente 2. Nem latjak azt, hogy ha fertozott lett volna koztuk, az a 125 hazamegy, es esetleg amikor a kisgolyanak mar diplomaosztoja lenne egy ket nagymama mar nem tudna ott veluk orulni.Off: 20 évvel ezelőtt ketten + 2 tanu volt az esküvőnkön, a lagzin egy étteremben négyesben megvacsoráztunk és borozgattunk. Meghívó helyett értesítőt küldtünk az eseményről. 😊Igen, erről szól egy esküvő! 😊*a sír felett állva* "Úgy bebasztunk hallod, hogy semmire nem emlékszem bazmeg. Ahogy te sem.""Életünk bulija volt, melyet mind a 125 résztvevő igazolt szerencsére."Akkor is eletuk bulija volt es meselheti mindenkinek..mit nem ertesz ezen?
nagylaza
topin
Mikey
kristóf17
kittli

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
En se vagyok orvos - fuggetlen attol hogy csaladban van par - de a jelen statisztikak szerint durvan 27 millio fertozottbol 900 ezer a halott, ez 5% se. Szerintem ilyen rataja az influenzanak is van, de nem vagyok szakerto.Még mindig nem az a lényeg hány hal meg, hanem hogy mennyinek károsodik valamilyen szinten a szíve. Az pedig a németek szerint 60-70%....
Inkabb az a gaz hogy oke tuleled, de kibaszott nagy kinlodas lehet mire meggyogyulsz, meg az akar maradando tudo, sziv karosodasrol nem beszelve.
Hendrix
több mint 5 éve
Én már elengedtem egy ideje. Magamra családra vigyázok amennyire az erőmből futja. Maszkot hordom ahol kell, nem bóklászok csak ha muszáj akkor is kocsival. Ezt a vírust egyszer mindenki el fogja kapni. Nem mindegy ugye, pre vagy post vakcina. Munkámból adódóan nem opció a home office. Ha napi több órát vagyok egy légtérben fertőzött emberrel, hiába van rajtam maszk meg akár kesztyű is, úgyis elkapom.Van original texas sapim, küldjem?? 😊Inkább másnak mint egy cowboys fannak😃👊🏼Lehet erről szemantikai vagy szakmai vagy akármilyen vitát nyitni, de ha egy betegségbe önmagában vagy más betegségekkel együttesen (azok nem halálos tulajdonságait ellenünk fordítva) meg lehet halni, és nincs ellene sem gyógyszer, sem megelőző oltás, az nálam halálos. Nem vagyok orvos, de a véleményem ez.Én lehet lemaradtam, de úgy tudom maga a vírus nem halálos. Mert akkor nagyobb pánikban lenne a világ, hogy valaki tünetmentes aztán egyszer csak kampó.kristóf17Ez pedig egy HALÁLOS BETEGSÉG
Charlie Firpo
Ha viszont pár tucat ember kórházba kerül...Ha nagyanyámnak fasza lett volna...
nagylaza
samu09
Ja, és nagy pánikban van a világ, ezt hidd el ha nem nekem, akkor másnak.
Ez a dokumentumfilm, bár július végén készült, elég jól foglalja össze, már kétszer belefutottam a Discoveryn:
www.youtube.com/watch?v=-QueWJCtWn4
Charlie Firpo
samu09
Az a baj, hogy a téma komolyabb ennél, ráadásul a szeptikusok száma miatt veszélyes is a helyzet.
Charlie Firpo
Tőlem független embereket nem tudok befolyásolni, ezért nem érdekel már ez a vírus, majdhogynem hozzászoktam, nem is emlékszem mikor veszem fel a maszkot a boltba menet, csak hogy már rajtam van.
Ide bejovok minden nap, végig olvasom, hogy hosszú hónapokig hüledeztek azon, az engedelmes magyar nép nem viseli a maszkot meg bulikat tart nyáron nyaralni megy, a 18 éves fiatal akit épp felvettek egyetemre és azt hiszi övé a világ el mer menni gólya táborba.
Ezeken már túl is tekerek automatice, néha van érdekes vagy vicces komment azok érdekelnek, de ennyi.
F@szom kivan már ezzel a vírussal, ezért ignoralom, úgy veszem, “ilyen” az élet. Szerencsére ismertségi körömben nincs olyan aki elkapta volna ésvagy belehalt volna, aminek örülök is, de nem hiszem hogy ez sokáig így lesz.
több mint 5 éve
En se vagyok orvos - fuggetlen attol hogy csaladban van par - de a jelen statisztikak szerint durvan 27 millio fertozottbol 900 ezer a halott, ez 5% se. Szerintem ilyen rataja az influenzanak is van, de nem vagyok szakerto.Az influenzának ötvened ennyi a halálozási rátája (nagyjából 0.1%). És van ellene védőoltás.
Hendrix

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Bocsi srácok. A véleményeteket tudom róla. Ettől függetlenül, egy gólyatábor az életben egyszer van normális esetben. Mocskos jó élmény. (Ha olyan az egyetem) Egy jó barátodnak legénybúcsúja egyszer van. Ki nem hagynám. Esküvője? Szintén. Mégis mi a frászt fogok mesélni az életemben, ha nem a barátaim, esetleg saját élményeimet? Mitől legyen szórakoztató és boldog egy élet ha nem az eseményektől, családtól, barátoktól? Ne haragudjatok, de nekem ezek megérnek igen nagy áldozatot. Tudom, másra kell vigyázni, nem magamra stb. Ezt figyelembe is veszem. De van, ami megéri. Számomra. Is igen, sok más számára is. Ráadásul ezek nem mind agyhalott balfasz köcsögök, mint itt aminek be vannak állítva, egyszerűen ebben egy vonalon gondolkodhatnak ezzel az állítással. Ehhez nem kell korona tagadónak lenni, mielőtt... Gondoltam a nagy fikázás közepette beírom az oly sokszor szokásos ellenvéleményemet. 😊Mindez a te dolgod. Ha jól sikerült a buli remek, örülök. Élményre tényleg szüksége van minden embernek. Bár azt fogadd el egy nálad már valószínűleg 1-2 évtizeddel idősebbtől, hogy olyan, hogy kihagyhatatlan élmény nagyjából 25 éves korig létezik. 😊
kristóf17
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond