Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 314 — beers & Packers
"Életünk bulija volt, melyet mind a 125 résztvevő igazolt szerencsére."
Őszintén örülök, hogy jól sikerült. Megúsztátok. Ha viszont pár tucat ember kórházba kerül és egy-kettő meghal közülük, akkor örök életre átkozod magad.
több mint 5 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 428 — Colts fan
Bocsi srácok. A véleményeteket tudom róla. Ettől függetlenül, egy gólyatábor az életben egyszer van normális esetben. Mocskos jó élmény. (Ha olyan az egyetem) Egy jó barátodnak legénybúcsúja egyszer van. Ki nem hagynám. Esküvője? Szintén. Mégis mi a frászt fogok mesélni az életemben, ha nem a barátaim, esetleg saját élményeimet? Mitől legyen szórakoztató és boldog egy élet ha nem az eseményektől, családtól, barátoktól? Ne haragudjatok, de nekem ezek megérnek igen nagy áldozatot. Tudom, másra kell vigyázni, nem magamra stb. Ezt figyelembe is veszem. De van, ami megéri. Számomra. Is igen, sok más számára is. Ráadásul ezek nem mind agyhalott balfasz köcsögök, mint itt aminek be vannak állítva, egyszerűen ebben egy vonalon gondolkodhatnak ezzel az állítással. Ehhez nem kell korona tagadónak lenni, mielőtt... Gondoltam a nagy fikázás közepette beírom az oly sokszor szokásos ellenvéleményemet. 😊
kristóf17
Ehhez csak annyit: egyik kedves ismerősöm kétszer halasztotta el az esküvőjét. Az első időpont nyár elején lett volna, a második ősz elején. A párjával együtt úgy gondolta, tiszta lelkiismerettel nem tud senkit meghívni a lagziba. Se a családtagjait, se a barátait.
nagylaza
Kinek mi a döntése.

Megtartottuk Július elején. Életünk bulija volt, melyet mind a 125 résztvevő igazolt szerencsére. (Azóta mindenki arról beszél milyen jó, hogy akkor meg lett tartva, mert így lehetett igazán fergeteges.)
Bocsi srácok. A véleményeteket tudom róla. Ettől függetlenül, egy gólyatábor az életben egyszer van normális esetben. Mocskos jó élmény. (Ha olyan az egyetem) Egy jó barátodnak legénybúcsúja egyszer van. Ki nem hagynám. Esküvője? Szintén. Mégis mi a frászt fogok mesélni az életemben, ha nem a barátaim, esetleg saját élményeimet? Mitől legyen szórakoztató és boldog egy élet ha nem az eseményektől, családtól, barátoktól? Ne haragudjatok, de nekem ezek megérnek igen nagy áldozatot. Tudom, másra kell vigyázni, nem magamra stb. Ezt figyelembe is veszem. De van, ami megéri. Számomra. Is igen, sok más számára is. Ráadásul ezek nem mind agyhalott balfasz köcsögök, mint itt aminek be vannak állítva, egyszerűen ebben egy vonalon gondolkodhatnak ezzel az állítással. Ehhez nem kell korona tagadónak lenni, mielőtt... Gondoltam a nagy fikázás közepette beírom az oly sokszor szokásos ellenvéleményemet. 😊
kristóf17
Alapvetően igazad lehet(ne), de rögtön az elején mindjárt benne van a lényeg: egy életben.
Mert az élet, a tiéd, és másé is csak egyszer van. Ez pedig egy HALÁLOS BETEGSÉG, ez mintha nem tudatosult volna mindenkinél.

Jelzem, lehet elhalasztani eseményeket, gólyatábort, esküvőt, etc. Legénybúcsú is lehet még, de élet nem. Ehhez képest minden másodlagos, bocs.

Mondjuk a gólyatábornál - is - van jobb: ha te tarthatod. Nekem volt, tudom miről beszélek. És ha most lennék ott, egy másodpercig sem gondolkodnék a megtartáson: természetesen NEM lenne gólyatábor!
Nekem idén a balcsi is sok volt, a 20-ás hétvégén az NDK-s áradat rémképe volt előttünk, meneküléssel a nagystrandról az eldugottabb helyekre.
Charlie Firpo
Oly sok halállal járó dologgal nézünk szembe nap, mint nap. Jobban "félek" autóba ülni és függeni másoktól. Csak egy példa. 😊
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
kristóf17
Amikor a kormány tudomására jutott a dolog, azonnali hatállyal felszámolták a gólyák táborait, és magukat a gólyákat minimum fél évre száműzték Afrikába! Újabb gyors, határozott intézkedés 😊

több mint 5 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys TCU Horned Frogs 4 576
kristóf17
Alapvetően igazad lehet(ne), de rögtön az elején mindjárt benne van a lényeg: egy életben.
Mert az élet, a tiéd, és másé is csak egyszer van. Ez pedig egy HALÁLOS BETEGSÉG, ez mintha nem tudatosult volna mindenkinél.

Jelzem, lehet elhalasztani eseményeket, gólyatábort, esküvőt, etc. Legénybúcsú is lehet még, de élet nem. Ehhez képest minden másodlagos, bocs.

Mondjuk a gólyatábornál - is - van jobb: ha te tarthatod. Nekem volt, tudom miről beszélek. És ha most lennék ott, egy másodpercig sem gondolkodnék a megtartáson: természetesen NEM lenne gólyatábor!
Nekem idén a balcsi is sok volt, a 20-ás hétvégén az NDK-s áradat rémképe volt előttünk, meneküléssel a nagystrandról az eldugottabb helyekre.

Szerkesztette: Charlie Firpo

- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 5 éve
kristóf17
Ehhez csak annyit: egyik kedves ismerősöm kétszer halasztotta el az esküvőjét. Az első időpont nyár elején lett volna, a második ősz elején. A párjával együtt úgy gondolta, tiszta lelkiismerettel nem tud senkit meghívni a lagziba. Se a családtagjait, se a barátait.
több mint 5 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 428 — Colts fan
több mint 5 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 638 — Poloska confirmed
Azt mondjuk fel nem tudom fogni hogy hetek/honapok ota ejjel-nappal a COVID19 vilagjarvanyrol lehet olvasni mindenhol. A fogyatekos idiota azert megis elmegy bulizni, eskuvore, szuletesnapra, strandra, taborba etc.

Lehet ez eros lesz, de En az ilyeneket nem is latnam el allami egeszsegugyben. Aki sajat hulyesege miatt bassza el az egeszseget az ennyit er.

Ugyan ezt tudom mondani az elhizottakra, alkoholistakra, dohanyosokra, narkosokra.
Hendrix
Úgy van. Szerintem eleve a betegeket ne lássák el, mennyi lóvé megmaradna, nem?
csi77
Mindenki annyit ér amilye van!
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 261 — Bears & Illinois fan
Azt mondjuk fel nem tudom fogni hogy hetek/honapok ota ejjel-nappal a COVID19 vilagjarvanyrol lehet olvasni mindenhol. A fogyatekos idiota azert megis elmegy bulizni, eskuvore, szuletesnapra, strandra, taborba etc.

Lehet ez eros lesz, de En az ilyeneket nem is latnam el allami egeszsegugyben. Aki sajat hulyesege miatt bassza el az egeszseget az ennyit er.

Ugyan ezt tudom mondani az elhizottakra, alkoholistakra, dohanyosokra, narkosokra.
Hendrix
Úgy van. Szerintem eleve a betegeket ne lássák el, mennyi lóvé megmaradna, nem?

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve

Hendrix
Oké, ne lássanak el dohányosként. Csak akkor ebben az esetben szeretném visszakapni azt a szájbakúrt sok pénzt, amit eddig eg.ügyi hozzájárulásként + a dohány után adóként befizettem.
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 259 — Cowboys fan
Allergiás társaimtól kérdezem, ti hogy bírjátok - főleg a reggeli órákban - a maszkot?
Borbinho
Nekem a maszkkal semmi bajom reggel, ha elotte nap este bevettem az allegra forte-t.

Viszont ha elfelejtettem, akkor nem a maszk a problema, hanem hogy kb "taknyom-nyalam" egybefolyik es eg a szemem amit kb kikaparnek a helyerol, de cserebe omlik belole a konny.
topin
Én jelenleg napi kettőt szedek, egyet este egyet reggel, és a reggeli sztem nem hat még amikor megyek melóba. Nekem is az a bajom, h 10 másodpercenként orrot kell fújnom, és mire visszahúzom a maszkot már kb fújhatom megint. Ha meg esetleg nem kell fél percig, akkor a maszk ingerel annyira, h megőrülök. Ha elkezd hatni a gyógyszer, utána már elvagyok órákat is maszkban ha kell.
De majd próbálok másik gyógyszert, hátha segít.
Borbinho
Diprophos injekció. Én ilyenkor augusztus végén beadatom, aztán egy hónapig szinte semmi panaszom nincs. Egyébként Lordestint és Tamalist szedek egyszerre, de az szinte semmit nem ér.
Mondjuk én egész évben allergiás vagyok, de a tavasz vége nyár eleje és az augusztus vége szeptember a legkutyább időszak.
Bruce
En 20 évig aprilistol szeptemberig szemvedtem az allergia miatt.
3 éve nincs mióta eleget alszom,kevesebb stressz ér.

Most a gyerekek szenvednek ezzel vittek is papirt a suliba a dokitol.

Ha veletlen sok alkoholt iszok es keveset alszok akkor azert tüsszögök masnap.

Es nem nem voltam alkesz 20 évig 😊
Janek
Nem kell a duma.....
Én is ezt mondom a gyerekeknek 😊
csi77
nem alkeszok vagyunk, csak kényszeresen tisztaságmániából fakadó állandó fertőtlenítési igényünk van
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 259 — Cowboys fan

Hendrix
Az utolsó mondatoddal lefedted még az itteni fórumozók kb 80%-át is nemhogy a társadalmunkat 🤣🤣🤣
davemayer
Na, ennyien azért csak nem kokóznak innen 🤣
warr_b
tisztán nem, csakis herkával keverve
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 108 — #NoStress

Hendrix
Hatalmas lájk, annyi kiegészítéssel, hogy azért azt aki betegségből fakadóan van elhízva, az nem tartozik ide.
Mikey
Aki meg hedonizmusból, az eleve nem az állami egészségügybe jár. 😉

több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 102

Hendrix
Hatalmas lájk, annyi kiegészítéssel, hogy azért azt aki betegségből fakadóan van elhízva, az nem tartozik ide.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 031 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Hendrix
Az utolsó mondatoddal lefedted még az itteni fórumozók kb 80%-át is nemhogy a társadalmunkat 🤣🤣🤣
davemayer
Na, ennyien azért csak nem kokóznak innen 🤣

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"

Hendrix

Szerkesztette: davemayer

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Hendrix Utah State Aggies 3 117

I know that when you shine they wish some days will be dark

Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 308 — Így remélem megfelelek nektek.....
Ezeket kellene mindenkinek az arcába tolni, de amíg nem érinti, nem érdekli...... 😕
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Ez a kollegam es baratom mai posztja. Egesz csaladjukat letarolta, vagy o vagy a lanya a PTE golyataborban volt az origo

Kedves Barátom!

Megtörtént. COVID-19 POZITÍV-ak lettünk. Ha eddig nem ismertél Covid beteget, akkor most már ismersz, rögtön többet is.

A tünetek legfontosabb jellemzője: ijesztőek. Nagyon erős tünetek, nagyon hirtelen futnak fel, és nem tudod, hogy hol állnak meg. Aztán egyik pillanatról a másikra vége, és kezdődik egy teljesen új panasz. És a gyerekeket se kerülte el: a tizenéves is megszenvedi - csak jobban bírja.
Volt magas láz, hidegrázással. Fejfájás. Nagyon erősfájdalom a szemgolyók környékén. Erős, tűrhetetlen köhögés. Mellkasi övszerű, égető fájdalom, úgy hogy minden lélegzetet külön érzel. Letaglózó fáradtság. Olyan "köd" a fejemben, hogy még csak olvasni sem tudtam.
És mi még szerencsések voltunk, mert nem volt légszomj, nem volt súlyos, kórházi kezelést igénylő szövődmény (remélem nem is lesz). És néhányan szinte teljesen tünetmentesek.
Nem egy influenza. Igyekezz elkerülni, ha lehet.

Nem tudjuk, honnan jött. Valószínűleg a gyerekek hozták haza. Most a fiatalok között terjed. Látva, hogy mivel jár, mennyi időre kiesnek megint a tanulásból, hány és hány embernek adhatják tovább - csekély ár ezért, ha a gyerekeket is megtanítjuk a maszk használatára.

A legszörnyűbb pedig ez a tudat volt: én vajon kit fertőzhettem meg? Hiszen biztos voltam benne, hogy én nem lehetek beteg. Nem volt semmi bajom - és akkor már két napja már súlyosan fertőztem! Két nap! Tudod, az hány ember az én munkámban?

Hála Isten, hogy tartottam a szabályokat. Csak maszkban dolgoztam. Orron-szájjon maszk. Persze, nekem könnyű, mert 20 éve erre tanítanak a műtőben. De megnyugtatlak: ettől még nem butultam el. És nem kevés mögötte az oxigén!

Azért persze elő fog fordulni, hogy leveszed. Megiszol a szobatársaddal egy kávét. Vagy nem hallja valaki, amit mondasz. Vagy enned is kell néha - de butaságból, hiúságból ne vedd le! Engem megnyugtatott, amikor a kontaktjaimtól (köztük idősebbektől is) egyre-másra jöttek vissza a negatív eredmények.

Vigyázzatok magatokra!
Vigyázzatok a gyerekekre, és tanítsátok meg vigyázni őket is másokra!

A helyesen viselt maszk a fertőzések legnagyobb részét kivédi! Megkaptam ugyan a fertőzést - de köszönet a maszknak - legalább nem adtam tovább...

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 688 — Lucas Scott
Ha következő 2-3 hétben nem lesz nagyobb súlyos betegedési illetve halálozási hullám, akkor sztm eldöcögünk így az ősszel....
dande
igaz, de ahogy emelkednek a számok hirtelen, én ezt nem így látom előre. 5000 nem lesz, de sztem szép lassan állandósul majd az 1000 feletti/körüli fertőzés számok, és a 9 fő lélegeztetőn nem tűnik soknak, de mostanában nem lehet azt olvasni, hogy vki nem halállal került volna le egy gépről (ettől még lehet), és hát továbbra is mennek a bulik, esküvők és tömeges összejövetelek.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 836 — no es importante
Tegnap este úgy tájékoztattak, hogy ma reggel 9 környékén érkeznek hozzám tesztelni. Lehetőleg 6-tól ne egyek és igyak...most már kezdek éhes és szomjas lenni 😕
clbass
Kortyolni azért lehet, de ha felhívod a 104-et, meg tudják neked talán mondani hogy merre jár a mentő

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
Tegnap este úgy tájékoztattak, hogy ma reggel 9 környékén érkeznek hozzám tesztelni. Lehetőleg 6-tól ne egyek és igyak...most már kezdek éhes és szomjas lenni 😕
több mint 5 éve
 mok.hu/hirek/mokhirek/a-magyar-orvosi-kamara-elhatarolodik-a-virusszkeptikus-csoportokat-vezeto-orvosoktol
Negritis
Ez kifejezetten Pocs nevu ortopedus faszkalap ellen kellett meghozni, mert o sajnos a Heves megyei MOK elnoke, es Godennyel karoltve haknizik es mindenhol mint MOK tisztsegviselo nyilatkozik. Orvosi berkekben a Godennyel valo osszebutorozasa ota megy, hogy fel kell lepni ellene
diverdoc
"Dr" Gödény elindította a fb mozgalmát - Normális élethez ragaszkodók...
megyei csoportok, közös fellépések stb...(a borsodiba beléptem kíváncsiságból)

Az emberi hülyeség, határtalan...
Pari
Az. 😕

Rákerestem,és ez jött szembe:

www.facebook.com/DoktorGodeny/photos/gm.1211010969298188/2684596521799658/

Mint tudjátok, szeptember 11-én országos demonstrációt szervezünk a Normális Életért, DE ÚGY TŰNIK, HOGY NEM IS AKÁR MILYET! Olyan nagy az érdeklődés vidékről is, hogy külön megyei közösségeket hoztunk létre, hogy összefogjuk az erőnket és az embereket.

Mivel nem csak a megyeszékhelyekről, hanem rengeteg településről is jelezték, hogy részt kívánnak venni ott is a jövőheti eseményen, ha minden így halad, akkor Magyarország legkiterjedtebb megmozdulását fogjuk létrehozni, amire nagy szükség is van, ha a jövőben NORMÁLIS ÉLETET AKARUNK ÉLNI!

baszki...
Vrij6
Egyértelműen későbbi politikai tőkét akar kovácsolni a mostani szituációból, mint ahogy a momentum tette az olimpiával.
davemayer
A kettő valahogy nem ugyanaz a kategória. Több szempontból sem.
több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
 mok.hu/hirek/mokhirek/a-magyar-orvosi-kamara-elhatarolodik-a-virusszkeptikus-csoportokat-vezeto-orvosoktol
Negritis
Ez kifejezetten Pocs nevu ortopedus faszkalap ellen kellett meghozni, mert o sajnos a Heves megyei MOK elnoke, es Godennyel karoltve haknizik es mindenhol mint MOK tisztsegviselo nyilatkozik. Orvosi berkekben a Godennyel valo osszebutorozasa ota megy, hogy fel kell lepni ellene
diverdoc
"Dr" Gödény elindította a fb mozgalmát - Normális élethez ragaszkodók...
megyei csoportok, közös fellépések stb...(a borsodiba beléptem kíváncsiságból)

Az emberi hülyeség, határtalan...
Pari
Az. 😕

Rákerestem,és ez jött szembe:

www.facebook.com/DoktorGodeny/photos/gm.1211010969298188/2684596521799658/

Mint tudjátok, szeptember 11-én országos demonstrációt szervezünk a Normális Életért, DE ÚGY TŰNIK, HOGY NEM IS AKÁR MILYET! Olyan nagy az érdeklődés vidékről is, hogy külön megyei közösségeket hoztunk létre, hogy összefogjuk az erőnket és az embereket.

Mivel nem csak a megyeszékhelyekről, hanem rengeteg településről is jelezték, hogy részt kívánnak venni ott is a jövőheti eseményen, ha minden így halad, akkor Magyarország legkiterjedtebb megmozdulását fogjuk létrehozni, amire nagy szükség is van, ha a jövőben NORMÁLIS ÉLETET AKARUNK ÉLNI!

baszki...
Vrij6
Egyértelműen későbbi politikai tőkét akar kovácsolni a mostani szituációból, mint ahogy a momentum tette az olimpiával.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 308 — Így remélem megfelelek nektek.....
Ha következő 2-3 hétben nem lesz nagyobb súlyos betegedési illetve halálozási hullám, akkor sztm eldöcögünk így az ősszel....
több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 161 — nabege2@yahoo.com
Egyébként azt lehet tudni, hogy sportolókat milyen sűrűn tesztelik?
Csak azért kérdem, mert foci 3-ad osztályt is hallok, kosár második vonalat, ha ezeket az embereket összeadom elég szép nagy lehetséges teszt jön ki... a sportolókra.