Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
En se vagyok orvos - fuggetlen attol hogy csaladban van par - de a jelen statisztikak szerint durvan 27 millio fertozottbol 900 ezer a halott, ez 5% se. Szerintem ilyen rataja az influenzanak is van, de nem vagyok szakerto.Inkabb az a gaz hogy oke tuleled, de kibaszott nagy kinlodas lehet mire meggyogyulsz, meg az akar maradando tudo, sziv karosodasrol nem beszelve.
I know that when you shine they wish some days will be dark
Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
több mint 5 éve
Van original texas sapim, küldjem?? 😊Inkább másnak mint egy cowboys fannak😃👊🏼Lehet erről szemantikai vagy szakmai vagy akármilyen vitát nyitni, de ha egy betegségbe önmagában vagy más betegségekkel együttesen (azok nem halálos tulajdonságait ellenünk fordítva) meg lehet halni, és nincs ellene sem gyógyszer, sem megelőző oltás, az nálam halálos. Nem vagyok orvos, de a véleményem ez.Én lehet lemaradtam, de úgy tudom maga a vírus nem halálos. Mert akkor nagyobb pánikban lenne a világ, hogy valaki tünetmentes aztán egyszer csak kampó.kristóf17Ez pedig egy HALÁLOS BETEGSÉG
Charlie Firpo
Ha viszont pár tucat ember kórházba kerül...Ha nagyanyámnak fasza lett volna...
nagylaza
samu09
Ja, és nagy pánikban van a világ, ezt hidd el ha nem nekem, akkor másnak.
Ez a dokumentumfilm, bár július végén készült, elég jól foglalja össze, már kétszer belefutottam a Discoveryn:
www.youtube.com/watch?v=-QueWJCtWn4
Charlie Firpo
samu09
Az a baj, hogy a téma komolyabb ennél, ráadásul a szeptikusok száma miatt veszélyes is a helyzet.
- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 5 éve
Inkább másnak mint egy cowboys fannak😃👊🏼Lehet erről szemantikai vagy szakmai vagy akármilyen vitát nyitni, de ha egy betegségbe önmagában vagy más betegségekkel együttesen (azok nem halálos tulajdonságait ellenünk fordítva) meg lehet halni, és nincs ellene sem gyógyszer, sem megelőző oltás, az nálam halálos. Nem vagyok orvos, de a véleményem ez.Én lehet lemaradtam, de úgy tudom maga a vírus nem halálos. Mert akkor nagyobb pánikban lenne a világ, hogy valaki tünetmentes aztán egyszer csak kampó.kristóf17Ez pedig egy HALÁLOS BETEGSÉG
Charlie Firpo
nagylaza
samu09
Ez a dokumentumfilm, bár július végén készült, elég jól foglalja össze, már kétszer belefutottam a Discoveryn:
Charlie Firpo
több mint 5 éve
Lehet erről szemantikai vagy szakmai vagy akármilyen vitát nyitni, de ha egy betegségbe önmagában vagy más betegségekkel együttesen (azok nem halálos tulajdonságait ellenünk fordítva) meg lehet halni, és nincs ellene sem gyógyszer, sem megelőző oltás, az nálam halálos. Nem vagyok orvos, de a véleményem ez.Én lehet lemaradtam, de úgy tudom maga a vírus nem halálos. Mert akkor nagyobb pánikban lenne a világ, hogy valaki tünetmentes aztán egyszer csak kampó.kristóf17Ez pedig egy HALÁLOS BETEGSÉG
Charlie Firpo
nagylaza
samu09
Szerkesztette: Charlie Firpo
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 5 éve
Ööö... Miért? Nincs?Én lehet lemaradtam, de úgy tudom maga a vírus nem halálos. Mert akkor nagyobb pánikban lenne a világ, hogy valaki tünetmentes aztán egyszer csak kampó.kristóf17Ez pedig egy HALÁLOS BETEGSÉG
Charlie Firpo
nagylaza
samu09
több mint 5 éve
Én lehet lemaradtam, de úgy tudom maga a vírus nem halálos. Mert akkor nagyobb pánikban lenne a világ, hogy valaki tünetmentes aztán egyszer csak kampó.kristóf17Ez pedig egy HALÁLOS BETEGSÉG
Charlie Firpo
nagylaza
több mint 5 éve
Mi a szűk családi körben rendezett esküvő után a lakásunkon tartottunk bulit (30 főben maximált létszámmal). Semmi felhajtás. Szendvicsek+pia. Nagyon jó volt!😊Off: 20 évvel ezelőtt ketten + 2 tanu volt az esküvőnkön, a lagzin egy étteremben négyesben megvacsoráztunk és borozgattunk. Meghívó helyett értesítőt küldtünk az eseményről. 😊Igen, erről szól egy esküvő! 😊*a sír felett állva* "Úgy bebasztunk hallod, hogy semmire nem emlékszem bazmeg. Ahogy te sem.""Életünk bulija volt, melyet mind a 125 résztvevő igazolt szerencsére."Akkor is eletuk bulija volt es meselheti mindenkinek..mit nem ertesz ezen?
Őszintén örülök, hogy jól sikerült. Megúsztátok. Ha viszont pár tucat ember kórházba kerül és egy-kettő meghal közülük, akkor örök életre átkozod magad.
nagylaza
topin
Mikey
kristóf17
Sosem bántam meg, most is így csinálnám. Max. most rá tudnám fogni a covidra.
kittli
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 5 éve
Ebben van igazsag. | persze egy nagyon eros hazassagi szerzodessel lehet minimalizalni a kockazatot |Júliusi esküvő nem igazán tartozott a kockázatos esmények közé, teljesen más volt helyzet mint most.Mindjárt jön Sobri, és kifejti, hogy házasodni covid nélkül is faszság 😆
Azt a kérdést viszont feltenném, ha két hét múlva lenne az esküvő, meg lenne tartva, vagy elhalasztjátok?
Nomac
warr_b
I know that when you shine they wish some days will be dark
Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
több mint 5 éve
Természetesen valaki így szereti/szeretné. 😊 Nincs is ezzel semmi probléma.Off: 20 évvel ezelőtt ketten + 2 tanu volt az esküvőnkön, a lagzin egy étteremben négyesben megvacsoráztunk és borozgattunk. Meghívó helyett értesítőt küldtünk az eseményről. 😊Igen, erről szól egy esküvő! 😊*a sír felett állva* "Úgy bebasztunk hallod, hogy semmire nem emlékszem bazmeg. Ahogy te sem.""Életünk bulija volt, melyet mind a 125 résztvevő igazolt szerencsére."Akkor is eletuk bulija volt es meselheti mindenkinek..mit nem ertesz ezen?
Őszintén örülök, hogy jól sikerült. Megúsztátok. Ha viszont pár tucat ember kórházba kerül és egy-kettő meghal közülük, akkor örök életre átkozod magad.
nagylaza
topin
Mikey
kristóf17
kittli
több mint 5 éve
Júliusi esküvő nem igazán tartozott a kockázatos esmények közé, teljesen más volt helyzet mint most.Mindjárt jön Sobri, és kifejti, hogy házasodni covid nélkül is faszság 😆
Azt a kérdést viszont feltenném, ha két hét múlva lenne az esküvő, meg lenne tartva, vagy elhalasztjátok?
Nomac

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Off: 20 évvel ezelőtt ketten + 2 tanu volt az esküvőnkön, a lagzin egy étteremben négyesben megvacsoráztunk és borozgattunk. Meghívó helyett értesítőt küldtünk az eseményről. 😊Igen, erről szól egy esküvő! 😊*a sír felett állva* "Úgy bebasztunk hallod, hogy semmire nem emlékszem bazmeg. Ahogy te sem.""Életünk bulija volt, melyet mind a 125 résztvevő igazolt szerencsére."Akkor is eletuk bulija volt es meselheti mindenkinek..mit nem ertesz ezen?
nagylaza
topin
Mikey
kristóf17
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
Júliusi esküvő nem igazán tartozott a kockázatos esmények közé, teljesen más volt helyzet mint most.mi már a maira sem mentünk el.
Nomac
több mint 5 éve
Júliusi esküvő nem igazán tartozott a kockázatos esmények közé, teljesen más volt helyzet mint most.Azt a kérdést viszont feltenném, ha két hét múlva lenne az esküvő, meg lenne tartva, vagy elhalasztjátok?
több mint 5 éve
JAJJ!Helyettesítsd be a fertőzést mások károsításával, ha nem figyelsz oda. Szerintem tökéletesen érted. Persze ha akarod.Te hoztad a buta parhuzamotIgen, ezért hoztam hasonlatként azt. Függsz másoktól, halálos lehet.Oly sok halállal járó dologgal nézünk szembe nap, mint nap. Jobban "félek" autóba ülni és függeni másoktól. Csak egy példa. 😊Tudtommal az autobaleset nem fertozo. + Ott is fuggsz masoktol ahogy a virusnal is.
kristóf17
De akkor kerdem ugy, h vallalnad-e hogy bortonbe mesz ha megfertozol valakit es az meghal?
Borbinho
Miért, már büntetik is? Ne hozzunk buta párhuzamokat.
kristóf17
Borbinho
sztem két dolgot nem értettél meg: 1. kolléga ironizált. 2. te bevállaltad, de a köv két hétben a szomszéd/mamád/kollega stb lehet, h nem. sajna nem is tudott rólaMindent értettem hidd el.
Teabee
Csak az a baj, hogy ha nincs leírva, túlságosan egyszerűen tudunk mi emberek gondolkodni.
Megérte a kockázatot, hiszen így a még életben lévő nagyszülők, akik nem mindegyike van már olyan jó állapotban, (végül sajnos el sem tudtak jönni ketten, mert más miatt annyira lerobbantak, hogy egyikük kórház, másikuk támogatta) tudják nézni a fiatalok által úgy leszólt nagy bulit, eseményt "bebaszást", kinek mi jut eszébe először az esküvőről, képeken, videókon. (Jövőre ki tudja megélik-e.) 😊 Aki pedig nem akart volna eljönni, hát nem jött volna. Szerencsére senki nem gondolta így.
kristóf17
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 5 éve
www.nbcnews.com/news/us-news/3-deaths-147-coronavirus-cases-now-tied-maine-wedding-n1239353Ha mar eskuvo.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Helyettesítsd be a fertőzést mások károsításával, ha nem figyelsz oda. Szerintem tökéletesen érted. Persze ha akarod.Te hoztad a buta parhuzamotIgen, ezért hoztam hasonlatként azt. Függsz másoktól, halálos lehet.Oly sok halállal járó dologgal nézünk szembe nap, mint nap. Jobban "félek" autóba ülni és függeni másoktól. Csak egy példa. 😊Tudtommal az autobaleset nem fertozo. + Ott is fuggsz masoktol ahogy a virusnal is.
kristóf17
De akkor kerdem ugy, h vallalnad-e hogy bortonbe mesz ha megfertozol valakit es az meghal?
Borbinho
kristóf17
Borbinho
sztem két dolgot nem értettél meg: 1. kolléga ironizált. 2. te bevállaltad, de a köv két hétben a szomszéd/mamád/kollega stb lehet, h nem. sajna nem is tudott rólaMindent értettem hidd el.
Teabee
Csak az a baj, hogy ha nincs leírva, túlságosan egyszerűen tudunk mi emberek gondolkodni.
Megérte a kockázatot, hiszen így a még életben lévő nagyszülők, akik nem mindegyike van már olyan jó állapotban, (végül sajnos el sem tudtak jönni ketten, mert más miatt annyira lerobbantak, hogy egyikük kórház, másikuk támogatta) tudják nézni a fiatalok által úgy leszólt nagy bulit, eseményt "bebaszást", kinek mi jut eszébe először az esküvőről, képeken, videókon. (Jövőre ki tudja megélik-e.) 😊 Aki pedig nem akart volna eljönni, hát nem jött volna. Szerencsére senki nem gondolta így.
Szerkesztette: kristóf17
több mint 5 éve
Te hoztad a buta parhuzamotIgen, ezért hoztam hasonlatként azt. Függsz másoktól, halálos lehet.Oly sok halállal járó dologgal nézünk szembe nap, mint nap. Jobban "félek" autóba ülni és függeni másoktól. Csak egy példa. 😊Tudtommal az autobaleset nem fertozo. + Ott is fuggsz masoktol ahogy a virusnal is.
kristóf17
Borbinho
kristóf17
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
sztem két dolgot nem értettél meg: 1. kolléga ironizált. 2. te bevállaltad, de a köv két hétben a szomszéd/mamád/kollega stb lehet, h nem. sajna nem is tudott róla
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Én totál megértelekIgen, erről szól egy esküvő! 😊*a sír felett állva* "Úgy bebasztunk hallod, hogy semmire nem emlékszem bazmeg. Ahogy te sem.""Életünk bulija volt, melyet mind a 125 résztvevő igazolt szerencsére."Akkor is eletuk bulija volt es meselheti mindenkinek..mit nem ertesz ezen?
nagylaza
topin
Mikey
kristóf17
Tudom ez nem sok vigasz ebben az esetben.
több mint 5 éve
Igen, erről szól egy esküvő! 😊*a sír felett állva* "Úgy bebasztunk hallod, hogy semmire nem emlékszem bazmeg. Ahogy te sem.""Életünk bulija volt, melyet mind a 125 résztvevő igazolt szerencsére."Akkor is eletuk bulija volt es meselheti mindenkinek..mit nem ertesz ezen?
nagylaza
topin
Mikey
több mint 5 éve
Igen, ezért hoztam hasonlatként azt. Függsz másoktól, halálos lehet.Oly sok halállal járó dologgal nézünk szembe nap, mint nap. Jobban "félek" autóba ülni és függeni másoktól. Csak egy példa. 😊Tudtommal az autobaleset nem fertozo. + Ott is fuggsz masoktol ahogy a virusnal is.
kristóf17
Borbinho
Adott szabályok között, adott lehetőségekből dolgozva, a legjobbat sikerült kihozni. Valakik, akiknek ez a dolga, felmérték mit szabad. Ahogy most is. Mondj nekem olyan dolgot, amivel nem vállalsz valamiféle kockázatot."Életünk bulija volt, melyet mind a 125 résztvevő igazolt szerencsére."Akkor is eletuk bulija volt es meselheti mindenkinek..mit nem ertesz ezen?
nagylaza
topin
Kolléga pedig rengeteg értéket hozzátéve a beszélgetéshez igazán jól mondja 😊
több mint 5 éve
*a sír felett állva* "Úgy bebasztunk hallod, hogy semmire nem emlékszem bazmeg. Ahogy te sem.""Életünk bulija volt, melyet mind a 125 résztvevő igazolt szerencsére."Akkor is eletuk bulija volt es meselheti mindenkinek..mit nem ertesz ezen?
nagylaza
topin
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Oly sok halállal járó dologgal nézünk szembe nap, mint nap. Jobban "félek" autóba ülni és függeni másoktól. Csak egy példa. 😊Tudtommal az autobaleset nem fertozo. + Ott is fuggsz masoktol ahogy a virusnal is.
kristóf17
Szerkesztette: Borbinho
több mint 5 éve
"Életünk bulija volt, melyet mind a 125 résztvevő igazolt szerencsére."Akkor is eletuk bulija volt es meselheti mindenkinek..mit nem ertesz ezen?
nagylaza
több mint 5 éve
Nem a tanulatlan tömeggel van itt a legnagyobb gond. Hanem mikor meccsen a VIP teremben a város és környék krémje, tíz/százmilliomosok nyomják egymásnak a konteót. Én meg bámulok bele meredten inkább az ásványvízbe, és nem hiszem el.