Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 675 — "Montoya por favor!"
Plusz március óta nem csökkent, hanem jelentősen nőtt a covid-szkeptikusok száma. Hiába lennének megint durva korlátozások, azzal már tényleg csak hergelnék a népet
r.baggio
Iskolák által mindenhova eljuthat, aztán megtanulják.
Heisman Trophy
Szerintetek meddig lesznek nyitva a sulik?
bcsarli
október elejéig szerintem.
Vrij6
Okt 22. az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap, szvsz nagyon max addig járnak a gyerekek.
empty taxi
valahol már addig se:
 index.hu/belfold/2020/09/03/koronavirusos_lett_egy_pedagogus_mohacson_a_teljes_tanari_kar_hazi_karantenba_kerult/
NB2
Szerintem 2 hét múlva bezárnak mindent, de ahogy az otthoni vezetésre gondolok az is bele telik egy hétbe... Amúgy szeptember 3 van mégcsak és már most itt tartunk. Vicc. Ki kellett volna találni erre rendes tervet.

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 237 — NFL bracket champion '26
Nekem azt mondja el valaki, hogy Kína nagyvárosaiban hogy nem halnak azóta halomra az emberek?
Hogy nem terjedt át mondjuk Pekingbe a vírus?
Nem vagyok vírustagadó, hordom a maszkot, betartok amit csak tudok de azért furcsa dolgok vannak itt.
Főleg amikor komoly orvosok véleménye is teljesen megoszlik a témában.
Bazzani
ők ugye elég durván csinálták a korlátozást szóval ott nem nagyon terjedt át a vírus
+ ha a kormány mindent tud rólad akkor ha pozitív vagy gyorsan minden kontakt meglesz és könnyű karanténozni
az hogy nincsenek "emberi jogok" alapvetően sokat könnyít a védekezésen
Negritis
Jaja olyan szigorú volt a karantén, hogy volt aki konkrétan éhenhalt otthon, nem engedték ki h kaját szerezzen.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 160 — nabege2@yahoo.com
Plusz március óta nem csökkent, hanem jelentősen nőtt a covid-szkeptikusok száma. Hiába lennének megint durva korlátozások, azzal már tényleg csak hergelnék a népet
r.baggio
Heisman Trophy
bcsarli
Vrij6
Okt 22. az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap, szvsz nagyon max addig járnak a gyerekek.
empty taxi
valahol már addig se:
 index.hu/belfold/2020/09/03/koronavirusos_lett_egy_pedagogus_mohacson_a_teljes_tanari_kar_hazi_karantenba_kerult/
több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 237 — NFL bracket champion '26
r.baggio
Heisman Trophy
bcsarli
Vrij6

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
peach Atlanta Falcons 15 790 — a new hope (again)
Igazából ha újra bezárja az ovikat-bölcsiket-általános alsó tagozatot azzal többszázezer munkavállalót von ki a forgalomból, akik nagyrészét ki is fogják rugdalni mert a munkát valakinek el kell végeznie. Sztem ebből lehet/lesz a legnagyobb probléma. Ugye a csokkal, babaváróval pont azt érte el, hogy brutál mennyiségű ember túl vállalta magát az elmúlt években így sokan "ücsörögnek" most otthon imádkozva 3-4 10 év alatti gyerekkel, hogy csak a bölcsi, ovi, ált suli be ne zárjon...
peach
Megúszhatatlan, hogy legalább egymillió ember ne veszítse el az állását, munkáját, bevételét. Akár stayhome akár nem. Az otthonmaradás “csak” az ellátórendszerek össze nem omlásában segít, a gazdasági, szociális hatások kivédhetetlenek.
Hisz a szolgáltatószektorban dolgozik a magyarok kétharmada.
Megúszhatatlan egy soha nem volt méretű gazdasagi válság.
Nem tudok újat írni a márciusban-áprilisban írtakhoz képest.
Én megszoktam, hogy minimum másfél-kétéves üzleti tervekben gondolkodom, ezen számomra nem változtat, hogy volt egy nyári pár hónap, amikor úgy éltek az emberek, mintha már túl lénnénk az egészen.
A gazdasági válság résznek a legelején vagyunk.
Csak rosszabb lesz.
Sobri Jóska
Hát igen, csak amíg a tavasszal ezt simán elfogadtam, hogy ez van, nincs mit tenni addig most kurvára felbasszák az agyamat, mert mindez elkerülhető lett volna valszeg egy minimálisan is kompetens kormányzással, korlátok megtartásával, de a te általad hően imádott pragmatikus hozzáállás miatt egy rakás szerencsétlen fogja gyomorig bevenni a faszt, ezek meg a yachton röhögtek rajta jó előre. És nem, nem kell elmagyaráznod mi miért történt úgy ahogy, de most kibasszák a biztosítékot ha tényleg jön a cunami...

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 304 — Így remélem megfelelek nektek.....
Nekem azt mondja el valaki, hogy Kína nagyvárosaiban hogy nem halnak azóta halomra az emberek?
Nem vagyok vírustagadó, hordom a maszkot, betartok amit csak tudok de azért furcsa dolgok vannak itt.
Bazzani
ők ugye elég durván csinálták a korlátozást szóval ott nem nagyon terjedt át a vírus
+ ha a kormány mindent tud rólad akkor ha pozitív vagy gyorsan minden kontakt meglesz és könnyű karanténozni
Negritis
náluk mindent lezártak elég hosszú ideig, és a katonaság bevonásával viszonylag könnyedén fel is tartották a korlátozásokat. kb olyan szinten sikerült utána kontrollálniuk, mint Új-Zélandnak. Jelentős különbség, h Új-Zéland lakossága 4.5M fő, Kínáé 1.4Mrd fő 😀
Persze az is valószínű, h nem valós számokat jelentenek. (Ha hinni lehet nekik, akkor hónapok óta nincs új esetük, csak a külföldről behozottak).

ezek mindenesetre elég komikusan hatnak (worldometerről)

Borbinho
Kevés nagyobb fekéje van jelenleg a világnak Kína össze-vissza hazudozó és ferdítő partvezetese
FLZOLI
Ugye ezt nem merted leírni zorbán 😛 😊
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 663 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Bazzani
Negritis
náluk mindent lezártak elég hosszú ideig, és a katonaság bevonásával viszonylag könnyedén fel is tartották a korlátozásokat. kb olyan szinten sikerült utána kontrollálniuk, mint Új-Zélandnak. Jelentős különbség, h Új-Zéland lakossága 4.5M fő, Kínáé 1.4Mrd fő 😀
Persze az is valószínű, h nem valós számokat jelentenek. (Ha hinni lehet nekik, akkor hónapok óta nincs új esetük, csak a külföldről behozottak).

Borbinho
Kevés nagyobb fekéje van jelenleg a világnak Kína össze-vissza hazudozó és ferdítő partvezetese

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 104 — #NoStress
Igazából ha újra bezárja az ovikat-bölcsiket-általános alsó tagozatot azzal többszázezer munkavállalót von ki a forgalomból, akik nagyrészét ki is fogják rugdalni mert a munkát valakinek el kell végeznie. Sztem ebből lehet/lesz a legnagyobb probléma. Ugye a csokkal, babaváróval pont azt érte el, hogy brutál mennyiségű ember túl vállalta magát az elmúlt években így sokan "ücsörögnek" most otthon imádkozva 3-4 10 év alatti gyerekkel, hogy csak a bölcsi, ovi, ált suli be ne zárjon...
peach
Megúszhatatlan, hogy legalább egymillió ember ne veszítse el az állását, munkáját, bevételét. Akár stayhome akár nem. Az otthonmaradás “csak” az ellátórendszerek össze nem omlásában segít, a gazdasági, szociális hatások kivédhetetlenek.
Hisz a szolgáltatószektorban dolgozik a magyarok kétharmada.
Megúszhatatlan egy soha nem volt méretű gazdasagi válság.
Nem tudok újat írni a márciusban-áprilisban írtakhoz képest.
Én megszoktam, hogy minimum másfél-kétéves üzleti tervekben gondolkodom, ezen számomra nem változtat, hogy volt egy nyári pár hónap, amikor úgy éltek az emberek, mintha már túl lénnénk az egészen.
A gazdasági válság résznek a legelején vagyunk.
Csak rosszabb lesz.

több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Bazzani
Negritis

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 304 — Így remélem megfelelek nektek.....
Őszintén: engem nem azért érdekel, hogy elkapom vagy sem s velem mi lesz... hanem elkapom megfertőzök mást s emiatt vele történik vmi szrság...

Hm igen a jó öreg C S Lewis.
Kösz az idézetet: magyarul Csűrcsavar leveli címmel jelent meg a köny utalva az ördög csalafintaságára.Zseniális, irodalmi olvasmányként is.

Ha lesz vakcina, gyógyszer nyilván mmásként állunk hozzá Ahogy pl az influenzához is.

Meg persze ha lenne folyamatos teszt ingyen mindekinek, ahol, amikor kell és így kontroll...

Szerkesztette: dande2
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 584 — The Mathematician
Bazzani
Negritis
Igen, zokszó nélkül megléphetőek az itt nálunk népszerűtlennek tartott intézkedések is.
Vrij6
valamint ugye ott van egy social credit system, nincs rajtad mask? -1 pont

www.youtube.com/watch?v=Dkw15LkZ_Kw

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
peach Atlanta Falcons 15 790 — a new hope (again)
Hihetetlen bmeg. Ha letarol minket a vírus úgy izmosan olasz módra és 100.000 kasszás erzsi veszíti el a melóját mert kibasszák, mert nemtud bemenni dolgozni mert nem tesztelik/nem tudja kifizetni/ karantén a gyerek, apa miatt/ bezárják a sulit és otthon kell maradjon stb... abba viktor belebukhat, mert a sok sötét barom ezt fel fogja tudni fogni, azt, hogy évek óta nyílvánosan gusztustalanúl meglopják azt viszont nem...
peach
Gondolod? Mindjárt jön Jóska, és elmagyarázza, hogy ez miért is okos, logikus víruskezelési stratégia. Ő, aki egyébként érteni is képes, hogy mi történik. Hozzá képest a többség....
peterk2005
A legelejétől azt mondom, hogy ebbe belebukik Orbán.
Valamint én sose azt magyaráztam, hogy mi objektíven (ami ugye nincs is) az okos vagy logikus, hanem mindig a pragmatikum relációjában, a politikai hasznosság szempontjából.

Dehogy buknak bele.
A törzs szavazóbázisuk akkor is oda adná a voksát ha a saját szeme láttára lopnak ki minden vagyonát a lakásból a Fideszesek.
Mert megvéd minket Sorostól, migránsoktól meg minden földi átoktól.
Bazzani
Ez igaz.
De ha sok a halott és nekik is jut, abba belebukhatnak.
A gazdasági hatásokról nyilván a “mindenki más” tehet, de a konkrét sok halottba belebuknak.
Sobri Jóska
Szerintem nincs az a forgatókönyv amibe belebukjon, max tényleg nagyon extrém helyzetekben.
Mindig lesz kire fogni és nyomatni 24órában az M1en.
Bazzani

Szerkesztette: peach

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 072 — Слава Україні! Героям слава!
Bazzani
Negritis
Igen, zokszó nélkül megléphetőek az itt nálunk népszerűtlennek tartott intézkedések is.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Szerintem nincs az a forgatókönyv amibe belebukjon, max tényleg nagyon extrém helyzetekben.
Bazzani
lesz kire fogni, csak ha az urnánál az van h ezek alatt nincs mit enni ennél rosszabb nem lehet
főleg hogy meghalt X családtag
úgy azért nehéz lesz szimpatikusnak maradni mind1 milyen a propaganda

több mint 5 éve
Bazzani

több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 094 — Axel Foley
Hihetetlen bmeg. Ha letarol minket a vírus úgy izmosan olasz módra és 100.000 kasszás erzsi veszíti el a melóját mert kibasszák, mert nemtud bemenni dolgozni mert nem tesztelik/nem tudja kifizetni/ karantén a gyerek, apa miatt/ bezárják a sulit és otthon kell maradjon stb... abba viktor belebukhat, mert a sok sötét barom ezt fel fogja tudni fogni, azt, hogy évek óta nyílvánosan gusztustalanúl meglopják azt viszont nem...
peach
Gondolod? Mindjárt jön Jóska, és elmagyarázza, hogy ez miért is okos, logikus víruskezelési stratégia. Ő, aki egyébként érteni is képes, hogy mi történik. Hozzá képest a többség....
peterk2005
Valamint én sose azt magyaráztam, hogy mi objektíven (ami ugye nincs is) az okos vagy logikus, hanem mindig a pragmatikum relációjában, a politikai hasznosság szempontjából.

Dehogy buknak bele.
A törzs szavazóbázisuk akkor is oda adná a voksát ha a saját szeme láttára lopnak ki minden vagyonát a lakásból a Fideszesek.
Bazzani
Ez igaz.
A gazdasági hatásokról nyilván a “mindenki más” tehet, de a konkrét sok halottba belebuknak.
Sobri Jóska

több mint 5 éve

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 104 — #NoStress
peach
peterk2005

Dehogy buknak bele.
Bazzani
Ez igaz.

több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Bács-Kiskun megye fertőző központja Kiskunhalas, ott építettek konténerkórházat is a börtön/menekülttábor mellett. Aminek az ellátását nem találták ki, egy ideig a halasi kórházból oldották meg, de jó ideje már üresen áll. Azért is, mert Bács-Kiskunban alig volt/van eset. És ez miatt a kórházi dolgozók is úgy gondolják, túl van tolva az egész covid sztori. Alig találkoztak fertőzöttel, akivel igen, annak a jelentős része tünetmentes (még tavasszal volt egy 37 éves férfi aki az osztrákoktól jött vissza és v 1.5 hónapig kurva szarul volt).

Valahol megértem, de meg kellene találni a hangsúlyt a túlzott pánik és a helyzet komolyságának elbagatellizálása közt...

Egy ideig hőmérőzték őket a bejáratnál a műszakok előtt, de már jó ideje nem.
Pedig szvsz az lenne az egyik legfontosabb, h az EÜ dolgozókat teszteljék folyamatosan. Saját egészségük és a betegek érdekében is. Vagy legalább hőmérőzni.

Doki ha látod, nálatok van ilyen Pécsett?
Borbinho
Írtam pár hete, hogy voltam kórházban kontroll röntgenen. A staff 90 százaléka nem hordott maszkot, se a folyosókon, sem a rendelőben. Még az sem aki hőmérőzött engem a bejáratnál 😊

több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 261 — Bears & Illinois fan
Bács-Kiskun megye fertőző központja Kiskunhalas, ott építettek konténerkórházat is a börtön/menekülttábor mellett. Aminek az ellátását nem találták ki, egy ideig a halasi kórházból oldották meg, de jó ideje már üresen áll. Azért is, mert Bács-Kiskunban alig volt/van eset. És ez miatt a kórházi dolgozók is úgy gondolják, túl van tolva az egész covid sztori. Alig találkoztak fertőzöttel, akivel igen, annak a jelentős része tünetmentes (még tavasszal volt egy 37 éves férfi aki az osztrákoktól jött vissza és v 1.5 hónapig kurva szarul volt).

Valahol megértem, de meg kellene találni a hangsúlyt a túlzott pánik és a helyzet komolyságának elbagatellizálása közt...

Pedig szvsz az lenne az egyik legfontosabb, h az EÜ dolgozókat teszteljék folyamatosan. Saját egészségük és a betegek érdekében is. Vagy legalább hőmérőzni.

Borbinho

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
És ha 5 év múlva lesz mondjuk ellenszer akkor mi a terv?
Felnőnek otthon a gyerekek?
Inkább éhenhal mindenki minthogy elkapja a vírust?
Vagy mi?
Bazzani
Ez pont idevág:

"Egy fiatal ördög az öregnek:
-Hogyan küldtél ennyi lelket a pokolba?
Az öreg:
-A félelmen keresztül!
A Fiatal:
- Csak így tovább! Mitől féltek? Háborútól? Éhínségtől?
Az Öreg:
-Nem… Egy betegségtől.
A Fiatal:
- Nem lettek betegek? Nem haldokoltak? Volt gyógymód?
Az öreg:
…megbetegedtek. Meghaltak. Volt gyógymód…
A fiatal:
-Nem értem.
Az öreg:
-Ők tévedésből azt hitték, hogy az egyetlen dolog, amelyhez ragaszkodniuk kell bármi áron, AZ ÉLET! Nem ölelkeztek… nem köszöntötték egymást… Eltávolodtak egymástól! Kerültek minden emberi érintkezést… Minden emberit. Elfogyott a pénzük. Elveszítették a munkáikat. De ők azt választották, hogy féltik az életüket, még akkor is, ha kenyérre nem futja. Mindent elhittek, amit hallottak, olvasták a híreket és vakon elhittek mindent, amit olvastak. Feladták a szabadságot. Nem mentek el sohasem otthonról. Sehová nem mentek. Nem látogatták a családjaikat és a barátaikat. A világ egy nagy koncentrációs táborrá változott önkéntes rabokkal. Mindent elfogadtak. Csak hogy túléljenek egy újabb nyomorult napot.
Nem éltek. Minden egyes nap meghaltak. Így könnyű volt elrabolni a nyomorult lelküket…"
☝️C.S. Lewis – „Egy öreg ördög tanácsai egy fiatalabbnak” c. könyvéből, amely 1941-ben íródott.

több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Vagy mi?
Bazzani
remélhetőleg pl az emberek rájönnek h kell a maszk

több mint 5 éve
Vagy mi?

több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
r.baggio
Heisman Trophy
bcsarli
Józan ember ki sem nyitotta volna de így is októberre be kell zárni az összeset az tuti.

Sztem ha most satuzott volna Mo. mint márciusban sokkal jobban járt volna mindenki, mert most az iskolákkal meg a melóhelyekkel pont azt érik el hogy szépen szétterjed és ezzel előidézik azt a berobbanást amit anno pont ezek letiltásával sikerült elkerülni.
És mindezt miért? Hogy max 1 hónapig járhasson suliba a gyerek és ne legyen otthon... vicc, a vége úgyis az lesz, nem ússza meg a kormány hogy bezárasson mindent (és viselje a gazdasági terheit) , csak idő kérdése szvsz.
davemayer
Csak halkan kérdezem, ki marad otthon a gyerekekkel? Mert rengeteg szülőnek nem opció a home office, a nagyszülők pedig nem játszanak, ugye?
csi77
Ezt mondom, hogy a teljes gazdasági következmenyekkel számolni kell, legalább az egyik szülőt államilag finanszírozva otthon tartani a gyerekekkel, máshogy nem lehet. Ezt a gazdasagi következményt akarják elkerülni de mégis ezzel okozzák majd a legnagyobb bajt (gazdasagilag is mert most sok penz gyorsan, de így sokkal több pénz csak lassabban).
davemayer
Korábban már írtam, nem csak a gazdasági következménye lesz, hanem edukációs, és egyéb, pl a digitális oktatás, mint olyan, sok helyen csak papíron létezik, máshol van, de szarul használják, megint máshol a felhasználói oldal szarik rá stb.

Megoldás szerintem a teljes zár helyett az idősek, krónikus betegek távol tartása, elkülönítése az aktív, kevésbé rizikós csoportoktól, a vásárlási sáv visszavezetése, maszkhasználat vizsgálatának szigorítása, a home office lehetőség (nem kötelezettség !!) további támogatása a cégeknél, állami szerveknél.
Így könnyebben "bedobható a gyeplő a lovak közé". Természetesen, ha így is elkezd túlterhelődni az eü ellátó rendszer, lehet szigorítani, de talán ez lenne a leghumánusabb, kezelhető megoldás.

Vagy szerintetek otthon ülünk tavaszig?
csi77
Ja, pont így csinálták az olaszok, folyamatosan csak finomítgattak rajta, meg is lett az eredménye.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal