Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Főleg amikor komoly orvosok véleménye is teljesen megoszlik a témában.
Bazzani
Melyik komoly orvosra gondolsz?
diverdoc
Ne kérd, hogy neveket mondjak.
FB-on számtalan olyanba futottam bele, hogy valamilyen professzor (magyar, olasz, stb) cáfolja a vírus komolyságát. És most nem a drGődény félékre gondolok.
Én komolyan veszem a védekezést (pláne a tőled olvasottak után) de vannak akiket jócskán megkettőznek ezek a cikkek/videók.
Bazzani
Komoly orvosok között nincs megoszló vélemény abban a tekintetben hogy pandemia van, maszk, izolálás, védekezés szükséges.
Ezek a külföldi magacsinált professzorokra kjeress rá az interneten, keress rá mondjuk a pubmedbe mekkora citációs indexű, és impakt faktorú professzorok.
diverdoc
Prof. Dr Boros G. Laszlo es a lanya/testvere (?), Boros Eszter mond neked vmit? Ha jol neztem vmi amcsi egyetemen tanit.
Borbinho
miért ő azt mondja nincs járvány és ne viseljünk maszkot, ne mossunk kezet és zárt térben gyülekezzünk?
Egyébként nem ismerem de rákeresve gyerekgyógyász és transzlációs medicinát művel UCLA. Ha maszktagadó akkor faszfej ennek ellenére
diverdoc
Maszktagadonak nem mondanam, de olvasd el par posztjat, h miket oszt meg.

Utobbi par tema amit megosztott:

Tulkaptak a nemetek a lezarast, es a lezarasnak sulyosabb gazdasagi es egeszsegugyi hatasai vannak (mert a lezaras nem befolyasolja a virus terjedeset).

Egy BBC cikk ami szinten azzal foglalkozik, h nem volt jo dontes az orszagoktol a lezaras.

Azt a cikket is megosztotta, h az USA-ban csak 9 ezren haltak meg a Covidtol, a maradeknak amugy is sulyos betegsegei voltak, az o szavaival elve "bekamuztak" 150k halottat. (ez a logika menten nalunk akkor gondolom meg nincs egy covid halott se, hisz mindegyiknek volt legalabb egy sulyos alapbetegsege).

+ ez

m.facebook.com/story.php?story_fbid=1189772908062065&id=100010881004678

Magukra ugy hivatkozik, mint a Koronavirus panikot csillapitok csoportja.

Szerk:
Lol bazmeg, van ilyen FB csoport, marcius 16.an hoztak letre. Es majd 30k tagja van.

Es (szerintem sajnos) anyumek ezeket osztogatjak egymas kozt (~ 40 eve van EUben).

Szerkesztette: Borbinho

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Bazzani
diverdoc
FB-on számtalan olyanba futottam bele, hogy valamilyen professzor (magyar, olasz, stb) cáfolja a vírus komolyságát. És most nem a drGődény félékre gondolok.
Én komolyan veszem a védekezést (pláne a tőled olvasottak után) de vannak akiket jócskán megkettőznek ezek a cikkek/videók.
Bazzani
Komoly orvosok között nincs megoszló vélemény abban a tekintetben hogy pandemia van, maszk, izolálás, védekezés szükséges.
Ezek a külföldi magacsinált professzorokra kjeress rá az interneten, keress rá mondjuk a pubmedbe mekkora citációs indexű, és impakt faktorú professzorok.
diverdoc
Prof. Dr Boros G. Laszlo es a lanya/testvere (?), Boros Eszter mond neked vmit? Ha jol neztem vmi amcsi egyetemen tanit.
Borbinho
miért ő azt mondja nincs járvány és ne viseljünk maszkot, ne mossunk kezet és zárt térben gyülekezzünk?
Egyébként nem ismerem de rákeresve gyerekgyógyász és transzlációs medicinát művel UCLA. Ha maszktagadó akkor faszfej ennek ellenére

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Bazzani
diverdoc
Bazzani
diverdoc

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Bazzani
diverdoc
Bazzani

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 106 — #NoStress
Egyébként szerintem is végig zárva kellett volna legyen az ország, szerintem se kellett volna bóklászni külföldre, bulikba, fesztiválokra, koncertekre, de ez nem kormányzati hatáskör, ez az emberek józan eszéről szólt volna, ami nincs.
Hiszen a közösségi terjedést legfőképpen a
- maszkviselés,
- a távolságtartás,
- a közösségi kontaktusok számának csökkentése és
- a személyes higiénia akadályozhatja meg.
Ez meg hiába volt kormányzatilag elrendelve, a néptömegek vastagon szartak rá, elég ennek a topicnak párszáz beírását elolvasni a rengeteg renitens maszknemviselőről.

Ha én lennék a kormányzat, eleve március legelején fullra zárom az országot, aztán őrzöm a 3-4 hét alatt így kialakult egészséget, amíg nem lesz
- olcsó, gyors, pontos teszt,
- gyógyszer,
- vakcina.
De nem én vagyok, és a világon mindenhol nyilvánvaló, hogy a fogyasztói társadalom csúcspontján nem lehet az embereket bekorlátozni önnön hülyeségükben.
Joguk van a maszknemviseléshez, nyaraláshoz, emiatt tüntetnek ha kell, buzgárkodnak mindenféle fórumon, még a fegyelmezettnek gondolt Németországban is.
Nyilván nem kellett volna engedni a jövés-menést, de nyilván ez nem lehetett opció. Se a mi kormányzatunknak, se az olasz, belga, horvát, spanyol, francia, akármelyik kormányzatnak.

Két nagy társadalmi hullám hömpölyög egyszer, az egyik, hogy az egészség a fő, és korlátozzuk a hülyéket, a másik, hogy a szabadság a fő, és ne korlátozzuk túl a világunkat.
Mindkettő valid, jogos, egymásnak ellentmondó és párhuzamosan igaz és létező egyszerre.
Korábban már idéztem a Dűnéből: "Nem minden problémára van megoldás."
Ez a vírus vs. fogasztói társadalom is ilyen.
Nehéz, de el kell tudni fogadni, hogy mindig lesz egyrészt és másrészt, és nincs ultimate igazság egyik oldalon sem.
Persze lehet dühöngeni, felelőst keresni, másokat hibáztatni - mint mindig, mindenkor, mindenért.

De szerintem jobban jár az ember, ha azt nézi, ő miként tudja kimaxolni a saját lehetőségeit, esélyeit. Nem pedig a "mi lett volna ha"-kon, a "mit kellett volna másként csinálni"-kon, meg a hülyéken, geciken, kormányon, politikán, Cilinénin, vírustagadón, túlparázón, stb. pörög.

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 585 — The Mathematician
Bazzani
diverdoc
Bazzani
pedig pont a nevek lennének érdekesek
ott van ugye Rasheed Buttar akinek elvileg youtube csatornája is van és ő is elég nagy faszságokat mond
és hogy milyen doktor azt megint hagyjuk
viszont láttam már őt is idézni antimaskosoknál (meg ugye én onnan tudok róla h thunderfoot csinált róla videót amit pl most tiltott le a youtube)

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 094 — Axel Foley
Na nálunk is bezártak egy óvodát.
Mindenkit tesztelnek.

több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 259 — Cowboys fan
Plusz a legnagyobb baj, h a kórházakban sokkal nagyobb esélyed van elkapni a vírust, mint egy buliban/meccsen/bkv-n.
.
Borbinho
Ez nem igaz. Jelenleg buliban meccsen a legnagyobb esélyed hogy elkapod. Az elektív felvételeket mindegyiket teszteljük. Csak negatívval vesszük fel pl műtétre. A nagy gond, hogy az Eü személyzetet nem teszteli a rendszer szűrő jelleggel. A kollégák akik fertőződnek és tüneztesek csak akkor kapnak tesztet, de pl a család már nem max karantén. Ha nem tünetes akkor nincs teszt csak karantén és pl férj már mehet dolgozni (nekem két i
diverdoc
ehhez képest Németországban a húgomat anno kétnaponta tesztelték, amikor az egyik betegéről kiderült, hogy fertőzött. (aztán a sokadik teszt után egyszer csak megunta, és a következőre úgy ment, hogy eredménye is legyen.)
több mint 5 éve
Bazzani
diverdoc

több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 688 — Lucas Scott
Igazából ha újra bezárja az ovikat-bölcsiket-általános alsó tagozatot azzal többszázezer munkavállalót von ki a forgalomból, akik nagyrészét ki is fogják rugdalni mert a munkát valakinek el kell végeznie. Sztem ebből lehet/lesz a legnagyobb probléma. Ugye a csokkal, babaváróval pont azt érte el, hogy brutál mennyiségű ember túl vállalta magát az elmúlt években így sokan "ücsörögnek" most otthon imádkozva 3-4 10 év alatti gyerekkel, hogy csak a bölcsi, ovi, ált suli be ne zárjon...
peach
Megúszhatatlan, hogy legalább egymillió ember ne veszítse el az állását, munkáját, bevételét. Akár stayhome akár nem. Az otthonmaradás “csak” az ellátórendszerek össze nem omlásában segít, a gazdasági, szociális hatások kivédhetetlenek.
Hisz a szolgáltatószektorban dolgozik a magyarok kétharmada.
Megúszhatatlan egy soha nem volt méretű gazdasagi válság.
Nem tudok újat írni a márciusban-áprilisban írtakhoz képest.
Én megszoktam, hogy minimum másfél-kétéves üzleti tervekben gondolkodom, ezen számomra nem változtat, hogy volt egy nyári pár hónap, amikor úgy éltek az emberek, mintha már túl lénnénk az egészen.
A gazdasági válság résznek a legelején vagyunk.
Csak rosszabb lesz.
Sobri Jóska
ha így lesz akkor valóban ezt nem úszhatja meg a fidesz lényeges voks veszteség nélkül, de én nem fogadnék arra, hogy elbukják a választás 22-ben még így sem. inkább látom azt, hogy senkinek sem lesz 50+1 százaléka.
csebi
Mivel egyrészt közös ellenzéki jelöltek lesznek, illetve két lista lesz, egy Fidesz-KDNP meg egy ellenzéki, az egyik oldalnak kell legyen. 😊
De a választási rendszer olyan, hogy akárki nyer, azt jócskán túlkompenzálja. Ez igaz arra is, ha az ellenzék nyer.
Sobri Jóska
hiszem ha látom ezt a közös jelölteket meg a két listát. de egy ilyen világban ugye a fidesz startupja a mi hazánk is megerősödhet úgy, hogy bekerül a parlamentbe, és akkor már nem kettő, hanem háromszereplős a történet.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Igazából ha újra bezárja az ovikat-bölcsiket-általános alsó tagozatot azzal többszázezer munkavállalót von ki a forgalomból, akik nagyrészét ki is fogják rugdalni mert a munkát valakinek el kell végeznie. Sztem ebből lehet/lesz a legnagyobb probléma. Ugye a csokkal, babaváróval pont azt érte el, hogy brutál mennyiségű ember túl vállalta magát az elmúlt években így sokan "ücsörögnek" most otthon imádkozva 3-4 10 év alatti gyerekkel, hogy csak a bölcsi, ovi, ált suli be ne zárjon...
peach
Megúszhatatlan, hogy legalább egymillió ember ne veszítse el az állását, munkáját, bevételét. Akár stayhome akár nem. Az otthonmaradás “csak” az ellátórendszerek össze nem omlásában segít, a gazdasági, szociális hatások kivédhetetlenek.
Én megszoktam, hogy minimum másfél-kétéves üzleti tervekben gondolkodom, ezen számomra nem változtat, hogy volt egy nyári pár hónap, amikor úgy éltek az emberek, mintha már túl lénnénk az egészen.
Csak rosszabb lesz.
Sobri Jóska
ha így lesz akkor valóban ezt nem úszhatja meg a fidesz lényeges voks veszteség nélkül, de én nem fogadnék arra, hogy elbukják a választás 22-ben még így sem. inkább látom azt, hogy senkinek sem lesz 50+1 százaléka.
csebi
Mivel egyrészt közös ellenzéki jelöltek lesznek, illetve két lista lesz, egy Fidesz-KDNP meg egy ellenzéki, az egyik oldalnak kell legyen. 😊
De a választási rendszer olyan, hogy akárki nyer, azt jócskán túlkompenzálja. Ez igaz arra is, ha az ellenzék nyer.

több mint 5 éve
Bazzani

több mint 5 éve
Nekem azt mondja el valaki, hogy Kína nagyvárosaiban hogy nem halnak azóta halomra az emberek?
Hogy nem terjedt át mondjuk Pekingbe a vírus?
Nem vagyok vírustagadó, hordom a maszkot, betartok amit csak tudok de azért furcsa dolgok vannak itt.
Bazzani
ők ugye elég durván csinálták a korlátozást szóval ott nem nagyon terjedt át a vírus
+ ha a kormány mindent tud rólad akkor ha pozitív vagy gyorsan minden kontakt meglesz és könnyű karanténozni
az hogy nincsenek "emberi jogok" alapvetően sokat könnyít a védekezésen
Negritis
Jaja olyan szigorú volt a karantén, hogy volt aki konkrétan éhenhalt otthon, nem engedték ki h kaját szerezzen.
empty taxi
nekem kint élő ismerőseim épp mondták, hogy nagyon keményen átfordult külföldi ellenességbe az egész. most már ott is kb az a mantra, hogy külföldről hurcolják be a koronát (????!!!! WTF), és minden nem kínait eléggé ellenőríznek pl nem mehet vendégségbe más lakókomplexumba, ha nem ott lakik vagy volt olyan, hogy ment egy kínaival egy autóban, őt ellenőrízték ID, hőmérő meg hogy merre járt külföldön míg a helyit nem ...

Nagy Falhoz sem engednek külföldit állítólag.
csebi
ugye még mindig nem tudjuk biztosan hogy honnan ered
a vuhani halpiacot elvileg cáfolták elvileg megerősítették
elvileg már ősszel volt olasz és 19 tavasszal spanyol eset
szóval ki tudja hogy mi az eredet, az tény hogy az elejét ők baszták el
viszont a világ többi része is legalább akkora balfasz volt (elnézést a kivételektől) mint ők (sőt)
szóval miután megfogták otthon, teljesen jogos hogy a kormány így kommunikál
hogy morálisan igaz-e? 2020ban már nem számít

több mint 5 éve
Plusz a legnagyobb baj, h a kórházakban sokkal nagyobb esélyed van elkapni a vírust, mint egy buliban/meccsen/bkv-n.
.
Borbinho
Ez nem igaz. Jelenleg buliban meccsen a legnagyobb esélyed hogy elkapod. Az elektív felvételeket mindegyiket teszteljük. Csak negatívval vesszük fel pl műtétre. A nagy gond, hogy az Eü személyzetet nem teszteli a rendszer szűrő jelleggel. A kollégák akik fertőződnek és tüneztesek csak akkor kapnak tesztet, de pl a család már nem max karantén. Ha nem tünetes akkor nincs teszt csak karantén és pl férj már mehet dolgozni (nekem két ilyen kollégám van jelenleg, ahol feleség Eü dolgozóként kontakt miatt karantén, de nem tesztelik őket, míg a férjeik menjenek dolgozni nyugodtan, hisz a feleségük nem bizonyított Covidos)

Szerkesztette: diverdoc

több mint 5 éve
peach
Csak rosszabb lesz.
Sobri Jóska

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Nekem azt mondja el valaki, hogy Kína nagyvárosaiban hogy nem halnak azóta halomra az emberek?
Nem vagyok vírustagadó, hordom a maszkot, betartok amit csak tudok de azért furcsa dolgok vannak itt.
Bazzani
ők ugye elég durván csinálták a korlátozást szóval ott nem nagyon terjedt át a vírus
+ ha a kormány mindent tud rólad akkor ha pozitív vagy gyorsan minden kontakt meglesz és könnyű karanténozni
Negritis
Jaja olyan szigorú volt a karantén, hogy volt aki konkrétan éhenhalt otthon, nem engedték ki h kaját szerezzen.
empty taxi
nekem kint élő ismerőseim épp mondták, hogy nagyon keményen átfordult külföldi ellenességbe az egész. most már ott is kb az a mantra, hogy külföldről hurcolják be a koronát (????!!!! WTF), és minden nem kínait eléggé ellenőríznek pl nem mehet vendégségbe más lakókomplexumba, ha nem ott lakik vagy volt olyan, hogy ment egy kínaival egy autóban, őt ellenőrízték ID, hőmérő meg hogy merre járt külföldön míg a helyit nem ...

Nagy Falhoz sem engednek külföldit állítólag.

több mint 5 éve
peach Atlanta Falcons 15 790 — a new hope (again)
Június végén, július elején szinte nem volt beteg az országban. Magyarország kormánya tudott volna az ellen tenni, hogy ez így maradjon? Igen. Tett ellene bármit is? Nem. Innentől kezdve csűrheted, csavarhatod a dolgot ez bizony kurvára rajtuk szárad.
peach
Értem.
Vagyis zárod a disputát, kész a verdikted.
Nem tudok akkor mit mondani, meg hát felesleges is, hisz csak csűrném, csavarnám. Akkor majd 2022 tavaszán ne szavazz rájuk.
Elvesztettünk egy Fidesz-szavazót, hüpp.
Sobri Jóska
👍

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
Nem magamról beszélek, bár nyílván érint a dolog. Amúgy csak egy egyszerű tény mellett száguldasz el megint, ami a legfontosabb. Június végén, július elején szinte nem volt beteg az országban. Magyarország kormánya tudott volna az ellen tenni, hogy ez így maradjon? Igen. Tett ellene bármit is? Nem. Innentől kezdve csűrheted, csavarhatod a dolgot ez bizony kurvára rajtuk szárad. A faszt se érdekelnek a svédek vagy az olaszok. Más országok, más hekyzetek. Abba pedig inkább nem is megyek bele, hogy mi a szar lenne egy kormány felelőssége ha nem az ilyen helyzetek kezelése...
peach
amúgy érdekes h az origo pl az usa vírus kezelését vagy india, brazilía helyzetét egy másodpercig sem bírálja 😀

több mint 5 éve
Június végén, július elején szinte nem volt beteg az országban. Magyarország kormánya tudott volna az ellen tenni, hogy ez így maradjon? Igen. Tett ellene bármit is? Nem. Innentől kezdve csűrheted, csavarhatod a dolgot ez bizony kurvára rajtuk szárad.
peach
Értem.
Vagyis zárod a disputát, kész a verdikted.
Nem tudok akkor mit mondani, meg hát felesleges is, hisz csak csűrném, csavarnám. Akkor majd 2022 tavaszán ne szavazz rájuk.
Elvesztettünk egy Fidesz-szavazót, hüpp.

több mint 5 éve
peach Atlanta Falcons 15 790 — a new hope (again)
peach
Csak rosszabb lesz.
Sobri Jóska
Hát igen, csak amíg a tavasszal ezt simán elfogadtam, hogy ez van, nincs mit tenni addig most kurvára felbasszák az agyamat, mert mindez elkerülhető lett volna valszeg egy minimálisan is kompetens kormányzással, korlátok megtartásával, de a te általad hően imádott pragmatikus hozzáállás miatt egy rakás szerencsétlen fogja gyomorig bevenni a faszt, ezek meg a yachton röhögtek rajta jó előre. És nem, nem kell elmagyaráznod mi miért történt úgy ahogy, de most kibasszák a biztosítékot ha tényleg jön a cunami...
peach
Tévedsz.
Túlmisztifikálod a kormányzat jelentőségét a saját életedre.
Egy előrelátó, tervező gondolkodó ember nem máshonnan várja a segítséget, pláne nem a kormányzattól, pláne nem egy 10 éve nyilvánvalóan valósághackelő maffiakormányzattól.
Ha választanod kéne, hogy ki a hülyébb, aki azt hiszi, hogy majd Orbán & Co. megoldja neki, vagy az, aki szerint mindenért is Orbánék a hibásak, bizony komoly dilemma elé kerülnél.
3 hónapod volt felkészülni. Ha abból indulok ki, hogy ezt tetted az elmúlt 3 hónapban, akkor arra jutok, hogy amire ezalatt nem tudtál felkészülni, arra nem is lehetséges számodra.
A világon sehol nincs olyan kormányzat, amelyik olyan döntéseket hoz, ami érdemben jó, hasznos, nem sérül senkinek az érdeke, nem egy baszom nagy világválság epicentrumába vezet. Egyetlen demokratikus kormányzat se jelent momentán nagyobb biztonságot az állampolgárainak, mint nekünk a mienk.
Hitegetheted magad ezzel, hogy jobb most az USA-ban, Svédországban, Ausztriában vagy Angliában, de nem. A világválság az világválság. Nem amerikai, magyar vagy svéd.
Szomorú, de ez a valóság.
Sobri Jóska
Nem magamról beszélek, bár nyílván érint a dolog. Amúgy csak egy egyszerű tény mellett száguldasz el megint, ami a legfontosabb. Június végén, július elején szinte nem volt beteg az országban. Magyarország kormánya tudott volna az ellen tenni, hogy ez így maradjon? Igen. Tett ellene bármit is? Nem. Innentől kezdve csűrheted, csavarhatod a dolgot ez bizony kurvára rajtuk szárad. A faszt se érdekelnek a svédek vagy az olaszok. Más országok, más hekyzetek. Abba pedig inkább nem is megyek bele, hogy mi a szar lenne egy kormány felelőssége ha nem az ilyen helyzetek kezelése...

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 160 — nabege2@yahoo.com
Kolléganőm most írt, hogy a gyereke sulijában fele online, fele helyi oktatás. Nah ez is érdekes lesz😊
több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 170 — Chiefs GM
Bazzani
Negritis
Igen, zokszó nélkül megléphetőek az itt nálunk népszerűtlennek tartott intézkedések is.
Vrij6
 qubit.hu/2020/04/23/vietnamban-a-koronavirus-egyetlen-aldozata-a-szemelyes-szabadsag-halottak-allitolag-nincsenek

Vietnam így csinálta, nem demokratikus, de működőképes.

több mint 5 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 675 — "Montoya por favor!"
Itt Valenciaban jövő héten indul csak az iskola, kicsit jobban összeszedve mint a magyar, de érdekes lesz. Ismerettségen belül csak magániskolát tudok, ott van arra pénz és akarat hogy működhessen a dolog, viszont átlagban esélytelen. Másik embertől úgy hallottam hogy ahol lesz pozitív az osztályban, akkor az osztály 15 napra megy haza, többiek mennek tovább.

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
peach
Csak rosszabb lesz.
Sobri Jóska
Hát igen, csak amíg a tavasszal ezt simán elfogadtam, hogy ez van, nincs mit tenni addig most kurvára felbasszák az agyamat, mert mindez elkerülhető lett volna valszeg egy minimálisan is kompetens kormányzással, korlátok megtartásával, de a te általad hően imádott pragmatikus hozzáállás miatt egy rakás szerencsétlen fogja gyomorig bevenni a faszt, ezek meg a yachton röhögtek rajta jó előre. És nem, nem kell elmagyaráznod mi miért történt úgy ahogy, de most kibasszák a biztosítékot ha tényleg jön a cunami...
peach
Tévedsz.
Túlmisztifikálod a kormányzat jelentőségét a saját életedre.
Egy előrelátó, tervező gondolkodó ember nem máshonnan várja a segítséget, pláne nem a kormányzattól, pláne nem egy 10 éve nyilvánvalóan valósághackelő maffiakormányzattól.
Ha választanod kéne, hogy ki a hülyébb, aki azt hiszi, hogy majd Orbán & Co. megoldja neki, vagy az, aki szerint mindenért is Orbánék a hibásak, bizony komoly dilemma elé kerülnél.
3 hónapod volt felkészülni. Ha abból indulok ki, hogy ezt tetted az elmúlt 3 hónapban, akkor arra jutok, hogy amire ezalatt nem tudtál felkészülni, arra nem is lehetséges számodra.
A világon sehol nincs olyan kormányzat, amelyik olyan döntéseket hoz, ami érdemben jó, hasznos, nem sérül senkinek az érdeke, nem egy baszom nagy világválság epicentrumába vezet. Egyetlen demokratikus kormányzat se jelent momentán nagyobb biztonságot az állampolgárainak, mint nekünk a mienk.
Hitegetheted magad ezzel, hogy jobb most az USA-ban, Svédországban, Ausztriában vagy Angliában, de nem. A világválság az világválság. Nem amerikai, magyar vagy svéd.
Szomorú, de ez a valóság.

több mint 5 éve
Plusz március óta nem csökkent, hanem jelentősen nőtt a covid-szkeptikusok száma. Hiába lennének megint durva korlátozások, azzal már tényleg csak hergelnék a népet
r.baggio
Iskolák által mindenhova eljuthat, aztán megtanulják.
Heisman Trophy
Szerintetek meddig lesznek nyitva a sulik?
bcsarli
október elejéig szerintem.
Vrij6
Okt 22. az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap, szvsz nagyon max addig járnak a gyerekek.
empty taxi
Nálunk van olyan iskola ahol már konkrétan megmondták a szeptember 25-öt szülőin.