Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Mondjuk most nem jönnek azok a hírek, képek Olaszo. ból, mint tavasszal, így ezért is azt gondolják, mutatják hátha nem muszáj a satu... aztán meg majd kiderül, hogy beborul...
több mint 5 éve
Kriszta Szekerest1dgSpeacrSoan órsáoljremamrd ·
Egy lakberendező és egy háziorvos...
Palánkai Mariann
"A koronavírussal kapcsolatban 3 dolog okoz nekem kellemetlen perceket.
I. A koronavírus
II. A tudomány korlátjai
III. A kapcsolódó tardulás és agresszívoskodás
Az első két ponttal nagyjából semmi dolgom, azonban a másodikkal kapcsolatban két dolgot azért leszögeznék:
1. Noha a vírus természetét illetően rengeteg a fehér folt a tudomány képviselői számára, én azért inkább azokra hallgatok, akik saját bevallásuk szerint tudósként/szakemberként ugyan nem tudnak mindent, de számos dolgot igen.
Mert a másik oldalon azok állnak, akik nem tudnak a világon semmit, ám géplakatosként, okleveles könyvelőként „Szerintem” kezdetű biogenetikai fejtegetésekbe bocsátkoznak egy fűnyírás és egy pörköltfőzés közötti időben.
Azok számára, akik nem értik, miért a Háttérhatalom e fizetett csicskásainak, a tudósoknak hiszek inkább, azoknak ezt mély meggyőződésből eredően nem is kívánom elmagyarázni.
2. Az Élet Iskolájában azon az órán is figyelni kell, amikor a saját képességeid, végzettséged és tudásod korlátjainak határairól van szó.
A III. pont az érdekes számomra:
1. A vírusgazda 5G-ről, a maszkviseltetéssel foganatosított Világuralmi törekvésekről, Ferenc pápa Rothschildokkal megkötött homályos paktumáról, a titkos bemikrocsippezésünk érdekében született vírushazudozásról, egy száj előtt tartott rongydarab miatt széndioxid-mérgezéstől vergődő embertársainkról, a magyarima és a hagymafőzet erejéről, és Bill Gécc kulcsszerepéről nem hiszem hogy érdemes lenne beszélni, max arról az aspektusáról, hogy egyrészt hogyan lett ilyen alacsony az általános iskolák tanítási színvonala , másrészt, hogy mekkora csapás lehet egy családnak komoly mentális betegséggel terhelt rokon.
2. Az, hogy azt a nyomorult maszkot felvedd egy fél órás bevásárláson, tömegben, vagy bárhol ahol előírják, az ugyanúgy nem a szabadságod megsértése, ahogy a KRESZ .
3. Léteznek lényegesen kevésbé racionális szabályok az öltözködésünk vonatkozásában. Egy nyakkendő elnevezésű selyemdarab formális helyzetekre, a vállunk letakarása templomban, fehér ing a tanévnyitókon…. Ne csináljuk már a fesztivált.
4. Nem, nem küld agybefolyásoló sugarakat beléd a homlokodra irányított hőmérőszkenner, bár nagyonis lenne értelme.
5. A kormányoknak nyilván vannak a tômegeket birkaként kezelő manipulációs törekvései (van, ahol főleg), talán azoknál a hírhamisításoknál kellene ébernek lenni.
6. Ha valóban komolyan zavar, hogy érzésed szerint manipulálható kisemberként kezelnek és sodródsz az események viharjában, akkor legalább a gyermekednek adj teret és lehetőséget arra, hogy művelje magát, tanuljon, legyen nyitott a világra és az ismeretekre. A te agresszív, előtte mintaként megjelenő tardulásod a tudomány és XXI. század ellen, belefagyasztja sorsodba szegényt.
7. Gyermeked számára nem az katasztrófa, hogy nem tudod az iskola épületén belül még egyszer megpuszilni, hanem ha elválasztják őt a kortársaiktól, barátaiktól és az oktatástól, mert az online oktatás egyszerűen nem működőképes mechanizmus pl általános iskolásoknál.
8. A kormányok, a kormányunk politikai, gazdasági érdekeik szorításában kínlódnak, és valóban csinálnak fasságokat. A mi kormányunk az átlagnál is többet talán és annyi transzparenciára sem vigyáz már rég óta, hogy a hatalmi törekvései lólábát ne tegye az asztalunk kellős közepére.
9. Valójában a tudománynak is csak tippjei vannak a járvány kifutásáról. Ám nem a léte a kérdéses, hanem az ereje, mérete stb.
10. A Coviddal kapcsolatos, szinte egyetlen, 100 százalékosan biztos tudományos aspektus, a matematikai aspektusa. Nevezetesen, hogy a terjedésének valószínűségét kell és lehet csökkenteni. Terjedésének esélyeit nem lehet nullára csökkenteni, csak alacsonyabb szintre vinni.
11. Erre, a biztos matematikai összefüggésre koncentrálva, értelmesen négy dolgot tehetsz: Hordod a maszkot, mosod a kezed, tartod a távolságot, és minden közösségi programod előtt felteszed magadnak a kérdést, hogy valóban annyira fontos-e emberek közé mennem? Én személyesen a lelki egészség indokot nagyon is megfelelőnek találom, tehát ha tényleg úgy véled, hogy most muszáj találkoznod a barátaiddal, muszáj pár napra elutaznod a lazításhoz, hogy ne bolondulj meg, akkor szerintem tedd. Persze jobb lenne, nem menni semmi buliba, de szerintem fontos figyelembe venni az emberi tényezőt, és önmagában a felezés is már eredmény lenne.
12. Rengeteget rombolt a felelősségteljes közösségi magatartáson a stayhome-tálibság.
A karantén alatt én is idegbe kerültem attól, hogy minden kirándulós posztom alatt, - amikor a velem egy ágyban alvó férjemmel, vadegyedül voltunk az erdő közepén, ahová a zárt garázsunkból egy zárt autóban jutottunk el megállás nélkül -, monoton megjelent valaki figyelmeztetni, hogy ez meggondolatlanság és jobb lenne, ha bezárkóznánk a WC-nkbe.
- Szerintem nem szükséges napi 50 poszt arról, hogy hol és hányan nem hordanak maszkot, mert ez semmin se fog változtatni.
- Nem szeretnék ítélkezni azok felett, akik elutaztak nyaralni, mert én praktikusan vidéken, az erdő mellett lakom, még jó, hogy kibírtam.
- Az én munkámat fundamentálisan nem érintették a korlátozások. Nincs jogom nem megérteni azokat, akik a megélhetésüket vesztik el a szigorítások miatt, és hajlandóak kockáztatni.
Semmi jelentősége/súlya sincs a véleményemnek, mert nem szakember vagyok, de szerintem a gazdaságot érintő korlátozásoknak (határzár, stb.), sokkal nagyobb a kára, mint a haszna. Fentebb írtam, hogy 4 dolgot tehetünk, és annyi. De még egyszer: ez egy lakberendező véleménye.
Talán érdemes lenne csapást-váltani, és ha értelmesebbnek gondolom magam másoknál, akkor valami megfelelő és emberi kommunikációs eszközzel, normális hangvételben kellene jobb belátásra bírni a szabályokat be nem tartókat, mert érzékelhető, hogy a pushing kontraproduktív.
Nyilván ez a hardcore tardokkal a büdös életben nem fog menni, de ezt engedjük el.
Beléjük majd jól beinjekciózzuk a manócsippet, hogy kifigyelhessük a mindennél érdekesebb hétköznapjaikat és amikor a HAARP-állomások talajgenerátorainak segítségével sivataggá tettük Magyarországot, akkor Soros pénzén mecseteket és melegbárokat húzunk fel minden talpalatnyi területre, hiába látnak át a Terven."
És Dr Eörsi Dániel háziorvos:
"Itt a második hullám
Egy kicsit későbbre vártam én is, de mit tegyünk, itt a második hulláma a koronavírus-járványnak.
Az elsőhöz képest két fontos változás van:
- van teszt
- és jobban tudjuk már, hogy milyen szintű védekezéssel mennyire lehet megfogni a terjedést.
Nos, úgy tűnik, hogy a vírus alapvetően cseppfertőzéssel terjed, tehát elsősorban nem a felületeken ottmaradt vírus fogja megfertőzni a később arra járókat. Emiatt a terjedéshez közvetlen kontaktus kell, tehát a MASZK, RENDSZERES KÉZMOSÁS és a MÁSFÉL-KÉT MÉTER TÁVOLSÁG NAGYON SOKAT SZÁMÍT!!!
13%-kot zuhant a GDP a néhány hónapos karantén miatt, ezt még egyszer nem engedhetjük meg, tehát nem lehet teljes lezárásokat csinálni. Ehelyett meg kell tanulni úgy élni az életünket, hogy MASZK + FIZIKAI TÁVOLSÁG van közöttünk, plusz rendszeresen kezet mosunk.
Az orvosi ellátást sem akarjuk még egyszer annyira lekorlátozni, mint a tavasszal. Továbbra is nagyon fontos, hogy először mindig telefonon, emailben jelentkezzenek be, hogy optimalizálni tudjuk az ellátás rendjét. Fog ez menni, sőt, sok szempontból még jobb is lesz így, csak erőfeszítéseket kell tenni mindnyájunknak.
2010-ben önkénteskedtem a felsőzsolcai árvíznél. Ott elkövették azt a hibát, hogy keresztirányú gáttal próbálták megállítani a folyót, de ettől csak jobban felduzzadt, és végül még több házat öntött el. Ehelyett a folyót terelni kellett volna a város közepén, és ugyanez a helyzet a járvánnyal is. Megállítani nem tudjuk, de tudjuk úgy terelni, hogy egyszerre ne legyen túl sok beteg, és akkor tudjuk élni az életünket. Ehhez a már említett MASZK + FIZIKAI TÁVOLSÁGon, és a RENDSZERES KÉZMOSÁSon kívül arra van szükség, hogy mindenki állandóan készüljön arra, hogy bármikor bekerülhet 10-14 nap otthoni karanténba. Ez nyilván nem jó, de ettől még az élet megy tovább, lehet pótolni utólag a kimaradt dolgokat, és ez kell ahhoz, hogy ne legyen mindenki karanténban, mint tavasszal."

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Vigyázó szemetek Pintérre vessétek!Ha igaz amit most kummunikálnak akkor kiengedték a szellemet a palackból ami kurva sok embernek fájni fog. Szóval lehet volt stratégia, de lehet az elbaszott is. A legjobb szcenario, hogy megint bűvészkednek az adatokkal, vagy csak őszintébbek mint korábban, azt egyszercsak jön viktor és megment minket és mindenki megnyugszik és boldog lesz.Gondolod? Mindjárt jön Jóska, és elmagyarázza, hogy ez miért is okos, logikus víruskezelési stratégia. Ő, aki egyébként érteni is képes, hogy mi történik. Hozzá képest a többség....444.hu/2020/09/03/mas-orszagok-ingyen-kinaljak-mi-sulyos-tizezreket-fizetunk-a-koronatesztekertHihetetlen bmeg. Ha letarol minket a vírus úgy izmosan olasz módra és 100.000 kasszás erzsi veszíti el a melóját mert kibasszák, mert nemtud bemenni dolgozni mert nem tesztelik/nem tudja kifizetni/ karantén a gyerek, apa miatt/ bezárják a sulit és otthon kell maradjon stb... abba viktor belebukhat, mert a sok sötét barom ezt fel fogja tudni fogni, azt, hogy évek óta nyílvánosan gusztustalanúl meglopják azt viszont nem...
jobban teljesítünk!
Vrij6
peach
peterk2005
peach
több mint 5 éve
Ha igaz amit most kummunikálnak akkor kiengedték a szellemet a palackból ami kurva sok embernek fájni fog. Szóval lehet volt stratégia, de lehet az elbaszott is. A legjobb szcenario, hogy megint bűvészkednek az adatokkal, vagy csak őszintébbek mint korábban, azt egyszercsak jön viktor és megment minket és mindenki megnyugszik és boldog lesz.Gondolod? Mindjárt jön Jóska, és elmagyarázza, hogy ez miért is okos, logikus víruskezelési stratégia. Ő, aki egyébként érteni is képes, hogy mi történik. Hozzá képest a többség....444.hu/2020/09/03/mas-orszagok-ingyen-kinaljak-mi-sulyos-tizezreket-fizetunk-a-koronatesztekertHihetetlen bmeg. Ha letarol minket a vírus úgy izmosan olasz módra és 100.000 kasszás erzsi veszíti el a melóját mert kibasszák, mert nemtud bemenni dolgozni mert nem tesztelik/nem tudja kifizetni/ karantén a gyerek, apa miatt/ bezárják a sulit és otthon kell maradjon stb... abba viktor belebukhat, mert a sok sötét barom ezt fel fogja tudni fogni, azt, hogy évek óta nyílvánosan gusztustalanúl meglopják azt viszont nem...
jobban teljesítünk!
Vrij6
peach
peterk2005
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
Gondolod? Mindjárt jön Jóska, és elmagyarázza, hogy ez miért is okos, logikus víruskezelési stratégia. Ő, aki egyébként érteni is képes, hogy mi történik. Hozzá képest a többség....444.hu/2020/09/03/mas-orszagok-ingyen-kinaljak-mi-sulyos-tizezreket-fizetunk-a-koronatesztekertHihetetlen bmeg. Ha letarol minket a vírus úgy izmosan olasz módra és 100.000 kasszás erzsi veszíti el a melóját mert kibasszák, mert nemtud bemenni dolgozni mert nem tesztelik/nem tudja kifizetni/ karantén a gyerek, apa miatt/ bezárják a sulit és otthon kell maradjon stb... abba viktor belebukhat, mert a sok sötét barom ezt fel fogja tudni fogni, azt, hogy évek óta nyílvánosan gusztustalanúl meglopják azt viszont nem...
jobban teljesítünk!
Vrij6
peach

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
fixedOrbánosan undorító ez az egész. :/444.hu/2020/09/03/mas-orszagok-ingyen-kinaljak-mi-sulyos-tizezreket-fizetunk-a-koronatesztekertHihetetlen bmeg. Ha letarol minket a vírus úgy izmosan olasz módra és 100.000 kasszás erzsi veszíti el a melóját mert kibasszák, mert nemtud bemenni dolgozni mert nem tesztelik/nem tudja kifizetni/ karantén a gyerek, apa miatt/ bezárják a sulit és otthon kell maradjon stb... abba viktor belebukhat, mert a sok sötét barom ezt fel fogja tudni fogni, azt, hogy évek óta nyílvánosan gusztustalanúl meglopják azt viszont nem...
jobban teljesítünk!
Vrij6
peach
Vrij6
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Orbitálisan undorító ez az egész. :/444.hu/2020/09/03/mas-orszagok-ingyen-kinaljak-mi-sulyos-tizezreket-fizetunk-a-koronatesztekertHihetetlen bmeg. Ha letarol minket a vírus úgy izmosan olasz módra és 100.000 kasszás erzsi veszíti el a melóját mert kibasszák, mert nemtud bemenni dolgozni mert nem tesztelik/nem tudja kifizetni/ karantén a gyerek, apa miatt/ bezárják a sulit és otthon kell maradjon stb... abba viktor belebukhat, mert a sok sötét barom ezt fel fogja tudni fogni, azt, hogy évek óta nyílvánosan gusztustalanúl meglopják azt viszont nem...
jobban teljesítünk!
Vrij6
peach
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
444.hu/2020/09/03/mas-orszagok-ingyen-kinaljak-mi-sulyos-tizezreket-fizetunk-a-koronatesztekertHihetetlen bmeg. Ha letarol minket a vírus úgy izmosan olasz módra és 100.000 kasszás erzsi veszíti el a melóját mert kibasszák, mert nemtud bemenni dolgozni mert nem tesztelik/nem tudja kifizetni/ karantén a gyerek, apa miatt/ bezárják a sulit és otthon kell maradjon stb... abba viktor belebukhat, mert a sok sötét barom ezt fel fogja tudni fogni, azt, hogy évek óta nyílvánosan gusztustalanúl meglopják azt viszont nem...
jobban teljesítünk!
Vrij6
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
Akkor ezt megbeszéltük 😉 peace 😊disclaimer: kiugrott rkat vagyok, református oldalról csak annyi tapasztalatom van, hogy voltam egy darab esküvőn, és egy darab keresztelőn. (meg elbeszélésből ismerem a kaposvári egyházközség dolgait, bár gondolom nem egyedi az esetük).Akkor mégiscsak itt beszéljük meg és próbáltam humorosan felfogni a dolgot, meg némi bocs elhangzik, hogy nem pont nekem szántad, de ha nem akkor nem:miért, otthon nem lehet legalább olyan jól imádkozni? vagy mivel lehet bizonyítani, hogy templomban hatásosabb? van forródrótos piros telefonkösz, hogy így értékeled a hivatásomat.............. 😉 😛 erről esetleg majd beszélgessünk csak ne itt 😀meg hát szvsz ez nem jár egyedül (ha valaki vallásos, akkor jó eséllyel a háztartásban más is az), azt meg egyenesen Isten mondta a Biblia szerint, hogy "ahol ketten összegyűltök a nevemben, ott én is ott leszek". (vagy Jézus, Isten nevében, tök mindegy, a lényegen nem változtat). szóval ilyen értelemben aMásoknak sem kellene. Ha van isten megérti, ha nincs akkor meg tök mindegyMég megerősítést kérünk, illetve két napot voltak együtt... de ha igaz, akkor lehet mi leszünk az első református gyülekezet, ahol hivatalosan koronavírus miatt nem tartunk istentiszteletet.....Jelentem fiam osztálytársa koronavírus pozitív....Rendelhetem a tesztet???Fasza... legjobbakat.
dande
warr_b
dande
diverdocpaplelkész csak azért van, hogy a perselypénzt beszedje, de imádkozni otthon is lehet legalább olyan jól és eredményesen, mint a templomban.
slowmotion
dandeMoszkvábaa mennybe?
slowmotion
Szóval visszakérdezek: miért meccseket nem lehet olyan jól látni a tvben, sőt jobban mint helyszínen, vagy épp forma 1-t sőt.. vagy zenét hallgatni??? .....mégis kimennek több ezren...csak a közösség miatt.s ott is van speaker adott esetben...
A mi szempontunkból nézve (ha megpróbálsz bele helyezkedni, talán sikerül), nem mi találtuk ki, hogy így legyen. Még csak nem is az úgynevezett katolikus egyház mondjuk a 3.-4. században. Hanem már a kezdet kezdetén választott ki Isten embereket arra, hogy szóljon rajtuk keresztül. Ez Krisztussal sem változott sőt, és az ősgyülekezetek összegyűltek, Jézus tanítását követve, aki nem egyenként tanította az embereket, hanem jé közösséget gyűjtött össze, és úgy tanította őket. S mutatta meg mi alapján kell vezetőket, tanítókat is később kiválasztani szolgálatba állítani. Egyéni és közösségi keresztyénség együtt létezik, mikor van melyiknek helye és ideje.
Ettől még persze gondolhatod így, és valószínűleg amit leírtam az sem változtat rajta, de remélem egy kicsit sikerült más nézőpontot is megvilágítani.
Sok sikert a te hivatásodhoz bármi is legyen biztos hasznosabb a társadalomnak mint az enyém 😛 😉
dande
szóval én az imádságot úgy fogom fel, mint egy diszkrét diskurzust Isten és ember között. ahhoz pont kettő ember kell. ezen kívül nem félek a kárhozattól, nem kívánom megmondani senkinek, hogy kivel és hányszor, vagy hogy támadtak-e valakit látván ilyen irányú gondolataim. és nem kívántam fizetni azért sem, hogy államilag el nem ismert módon is meg kelljen erősíteni az elkötelezettségemet, ráadásul visszavonhatatlanul.
szóval (hangsúlyozottan rkat oldalról) a papoknak nem látom értelmét, amit mégis tudnának csinálni, arra ott vannak a pszichológusok meg a szociális munkások.
a reformátusok nyilván némileg más szemszögből vizsgálnak dolgokat (eleve azért váltak ki a rkat irányból, mert túl merevnek és idejétmúltnak érezték az 1500+ éves szabályrendszert), nem is fogom azt elemezgetni (nincs is meg az empirikus tudásom róla)... de asszem annyira már nem is érdekel. egyedül is tudom keresztény értékek mentén élni az életem.
ja, a hivatás: nem kergetek hiú ábrándokat, pontosan tudom, hogy mennyi társadalmi haszna van (nincs) a munkámnak 😊 inkább arra törekszem, hogy hátrányt ne okozzak.
slowmotion
több mint 5 éve
444.hu/2020/09/03/mas-orszagok-ingyen-kinaljak-mi-sulyos-tizezreket-fizetunk-a-koronatesztekertjobban teljesítünk!
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
disclaimer: kiugrott rkat vagyok, református oldalról csak annyi tapasztalatom van, hogy voltam egy darab esküvőn, és egy darab keresztelőn. (meg elbeszélésből ismerem a kaposvári egyházközség dolgait, bár gondolom nem egyedi az esetük).Akkor mégiscsak itt beszéljük meg és próbáltam humorosan felfogni a dolgot, meg némi bocs elhangzik, hogy nem pont nekem szántad, de ha nem akkor nem:miért, otthon nem lehet legalább olyan jól imádkozni? vagy mivel lehet bizonyítani, hogy templomban hatásosabb? van forródrótos piros telefonkösz, hogy így értékeled a hivatásomat.............. 😉 😛 erről esetleg majd beszélgessünk csak ne itt 😀meg hát szvsz ez nem jár egyedül (ha valaki vallásos, akkor jó eséllyel a háztartásban más is az), azt meg egyenesen Isten mondta a Biblia szerint, hogy "ahol ketten összegyűltök a nevemben, ott én is ott leszek". (vagy Jézus, Isten nevében, tök mindegy, a lényegen nem változtat). szóval ilyen értelemben aMásoknak sem kellene. Ha van isten megérti, ha nincs akkor meg tök mindegyMég megerősítést kérünk, illetve két napot voltak együtt... de ha igaz, akkor lehet mi leszünk az első református gyülekezet, ahol hivatalosan koronavírus miatt nem tartunk istentiszteletet.....Jelentem fiam osztálytársa koronavírus pozitív....Rendelhetem a tesztet???Fasza... legjobbakat.
dande
warr_b
dande
diverdocpaplelkész csak azért van, hogy a perselypénzt beszedje, de imádkozni otthon is lehet legalább olyan jól és eredményesen, mint a templomban.
slowmotion
dandeMoszkvábaa mennybe?
slowmotion
Szóval visszakérdezek: miért meccseket nem lehet olyan jól látni a tvben, sőt jobban mint helyszínen, vagy épp forma 1-t sőt.. vagy zenét hallgatni??? .....mégis kimennek több ezren...csak a közösség miatt.s ott is van speaker adott esetben...
A mi szempontunkból nézve (ha megpróbálsz bele helyezkedni, talán sikerül), nem mi találtuk ki, hogy így legyen. Még csak nem is az úgynevezett katolikus egyház mondjuk a 3.-4. században. Hanem már a kezdet kezdetén választott ki Isten embereket arra, hogy szóljon rajtuk keresztül. Ez Krisztussal sem változott sőt, és az ősgyülekezetek összegyűltek, Jézus tanítását követve, aki nem egyenként tanította az embereket, hanem jé közösséget gyűjtött össze, és úgy tanította őket. S mutatta meg mi alapján kell vezetőket, tanítókat is később kiválasztani szolgálatba állítani. Egyéni és közösségi keresztyénség együtt létezik, mikor van melyiknek helye és ideje.
Ettől még persze gondolhatod így, és valószínűleg amit leírtam az sem változtat rajta, de remélem egy kicsit sikerült más nézőpontot is megvilágítani.
Sok sikert a te hivatásodhoz bármi is legyen biztos hasznosabb a társadalomnak mint az enyém 😛 😉
dande
szóval én az imádságot úgy fogom fel, mint egy diszkrét diskurzust Isten és ember között. ahhoz pont kettő ember kell. ezen kívül nem félek a kárhozattól, nem kívánom megmondani senkinek, hogy kivel és hányszor, vagy hogy támadtak-e valakit látván ilyen irányú gondolataim. és nem kívántam fizetni azért sem, hogy államilag el nem ismert módon is meg kelljen erősíteni az elkötelezettségemet, ráadásul visszavonhatatlanul.
szóval (hangsúlyozottan rkat oldalról) a papoknak nem látom értelmét, amit mégis tudnának csinálni, arra ott vannak a pszichológusok meg a szociális munkások.
a reformátusok nyilván némileg más szemszögből vizsgálnak dolgokat (eleve azért váltak ki a rkat irányból, mert túl merevnek és idejétmúltnak érezték az 1500+ éves szabályrendszert), nem is fogom azt elemezgetni (nincs is meg az empirikus tudásom róla)... de asszem annyira már nem is érdekel. egyedül is tudom keresztény értékek mentén élni az életem.
ja, a hivatás: nem kergetek hiú ábrándokat, pontosan tudom, hogy mennyi társadalmi haszna van (nincs) a munkámnak 😊 inkább arra törekszem, hogy hátrányt ne okozzak.
Szerkesztette: slowmotion
több mint 5 éve
1. Mivel egy háztartásban éltek, sajnos bármikor elkaphatjátok anyóstól szerintem, hacsak nem tudjátok teljesen szeparálni. Vagyis egy mostani negatív teszt simán lehet hibás is, mert még nem szaporodott fel a vírus eléggé a szervezetetekben. Ha jól tudom, 4-5.napon a legbiztosabb a teszt.Sajnos testközelből jelenthetem, hogy a baj nem apró...Nem tesztelnek 😮
Anyósom hivatalos, privát teszteredménye pozitív!
Szerencsére az egészségügyi állapota nem veszélyes. Néhány nap hőemelkedés, néhány nap totál tünetmentesség, majd ismét néhány nap hőemelkedés és minimál köhögés után 67 évesen úgy gondolta, hogy neki megéri a 30eHUF magán-teszt, hogy tisztábban lásson...hát most tisztábban lát ő is, mi is.
Egy háztartásban élünk (anyós, feleségem, fiam, lányom, én). Nem nehéz kitalálni, hogy érintettek leszünk...
Állami forródrót válasza, hogy mivel mi jelenleg csak tünetmentes kontaktok vagyunk, nem biztos, hogy tesztelnek minket. Holnap felőlük dolgozni is mehetünk. Egyéni döntésünk, hogy informáljuk e munkáltatónkat. Természetesen munkáltatónk dönthet a távolmaradásról, mint ahogy mi magunk is hozhatunk felelős döntést és vállalhatunk önkéntes karantént... 😮
Munkahelyem talpraesett! Lábam be nem tehetem min. 2 hétig. Feleségemé so-so. Iskola, óvoda értesítve.
Mi biztosan nem megyünk sehova!
Holnap kezdődik a tesztvadászat, mert tünetmentes, közvetlen kontaktos, crohn beteg tesztelése első körben nem indokolt...
frissítek
clbass
"30.000Ft-os tesztet nem gondolom, hogy kiírnak tünetmentes állampolgároknak..."
Várjuk a járványügyi szakértőt. Ő fog dönteni, hogy végeznek -e kontaktkutatást és tesztelnek- e minket.
Szépen megkértek, hogy addig ne mozduljunk ki otthonról, de holnap akár már mehetünk közösségbe...WTF
Feleségem tanárnő!!! Tényleg a mi józan eszünkre bízzák a döntést???
Egyedül a cégem viselkedését tudom felelősnek nevezni. A részlegemet bezárták, és minden közvetlen kontaktom fizetett karantén amíg nem produkálok negatív tesztet...
A teszt beszerzése lesz a legnehezebb feladat 😕
Tud valaki olyan megoldásról, hogy hivatalos magán teszttel házhoz jönnek levenni a mintát?
Én csak ezt a félhivatalos megoldást találtam ami nekünk elég is lehet (mást meg úgy látszik nem is érdekel)
neumannlabs.com/collections/covid19/products/koronavirus-onmintaveteles-laboratoriumi-virusteszt
clbass
2. A tünetmentesség rajtad múlik, ne legyél szívbajos. Este lázas voltál, köhögj párat a telefonba, meg mondd, hogy fáj a hátad, mintha tüdőgyulladásod lenne...
több mint 5 éve
Tud valaki olyan megoldásról, hogy hivatalos magán teszttel házhoz jönnek levenni a mintát?Van néhány, mondjuk nem olcsó:
clbass
www.rmc.hu/hu/cikk/pcr-tesztelessel-kapcsolatos-leggyakoribb-kerdesek
mobilszures.hu/?gclid=Cj0KCQjwhb36BRCfARIsAKcXh6FE-oQJFAjKD-Y4vuqxovqrgz-MB5FXNvaWADljxNZEIOkZy3oTtpoaArzqEALw_wcB

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
301 uj fertozott, 100-an allnak korhazi kezeles alatt, 7 fo van lelegeztetogepen.Kíváncsi leszek mennyi tesztből. 😊
Beki
szerk: 7516 db-ból ha jól számolok.
Közben végre Cili is aktív:
hvg.hu/itthon/20200902_Muller_Cecilia_maszk_koronavirus
Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
301 uj fertozott, 100-an allnak korhazi kezeles alatt, 7 fo van lelegeztetogepen.
több mint 5 éve
Szép történet.Sajnos testközelből jelenthetem, hogy a baj nem apró...Nem tesztelnek 😮
Szerencsére az egészségügyi állapota nem veszélyes. Néhány nap hőemelkedés, néhány nap totál tünetmentesség, majd ismét néhány nap hőemelkedés és minimál köhögés után 67 évesen úgy gondolta, hogy neki megéri a 30eHUF magán-teszt, hogy tisztábban lásson...hát most tisztábban lát ő is, mi is.
Egy háztartásban élünk (anyós, feleségem, fiam, lányom, én). Nem nehéz kitalálni, hogy érintettek leszünk...
Állami forródrót válasza, hogy mivel mi jelenleg csak tünetmentes kontaktok vagyunk, nem biztos, hogy tesztelnek minket. Holnap felőlük dolgozni is mehetünk. Egyéni döntésünk, hogy informáljuk e munkáltatónkat. Természetesen munkáltatónk dönthet a távolmaradásról, mint ahogy mi magunk is hozhatunk felelős döntést és vállalhatunk önkéntes karantént... 😮
Munkahelyem talpraesett! Lábam be nem tehetem min. 2 hétig. Feleségemé so-so. Iskola, óvoda értesítve.
Holnap kezdődik a tesztvadászat, mert tünetmentes, közvetlen kontaktos, crohn beteg tesztelése első körben nem indokolt...
frissítek
clbass
"30.000Ft-os tesztet nem gondolom, hogy kiírnak tünetmentes állampolgároknak..."
Várjuk a járványügyi szakértőt. Ő fog dönteni, hogy végeznek -e kontaktkutatást és tesztelnek- e minket.
Szépen megkértek, hogy addig ne mozduljunk ki otthonról, de holnap akár már mehetünk közösségbe...WTF
Egyedül a cégem viselkedését tudom felelősnek nevezni. A részlegemet bezárták, és minden közvetlen kontaktom fizetett karantén amíg nem produkálok negatív tesztet...
Tud valaki olyan megoldásról, hogy hivatalos magán teszttel házhoz jönnek levenni a mintát?
Én csak ezt a félhivatalos megoldást találtam ami nekünk elég is lehet (mást meg úgy látszik nem is érdekel)
neumannlabs.com/collections/covid19/products/koronavirus-onmintaveteles-laboratoriumi-virusteszt
clbass
Nekem mikor augusztus közepén szóltam csak úgy mellékesen, hogy a két gyerek taknyol kicsit nekem meg megfájdult a torkom (35 fokban leizzadás +klíma, semmi korona), egyből közölte a főnök, hogy akkor két hétig nem mehetek be (amúgy március közepe óta nem voltam bent, csak pont 3 napot be kellett volna mennem új kollégát betanítani).

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
A szexi hangért bármit (is)!lehet úgy kapta el hogy valakitől ellopta, mint Mónika Phoebe-től a náthátelsőre azt hittem, hogy ezt is megpróbálja ellopni.Berlusconi is koronavírusos.És közölte, hogy "ezt a csatát is megnyerem". Szimpi csávó.
empty taxi
nagylaza
Amadeus
Negritis
több mint 5 éve
Sajnos testközelből jelenthetem, hogy a baj nem apró...Nem tesztelnek 😮
frissítek
clbass
több mint 5 éve
Sajnos testközelből jelenthetem, hogy a baj nem apró...Kitartást, reméljük nem kapjátok el, illetve mindenki rendben túl lesz rajta!
frissítek
clbass
több mint 5 éve
Sajnos testközelből jelenthetem, hogy a baj nem apró...Anyósom hivatalos, privát teszteredménye pozitív!
frissítek
több mint 5 éve
tango down.youtu.be/pIzRllxmmPowww.youtube.com/watch?v=m2s0nB2VPvsmiért, otthon nem lehet legalább olyan jól imádkozni? vagy mivel lehet bizonyítani, hogy templomban hatásosabb? van forródrótos piros telefondehogynem lehet olyan jól, sőt még a persely is jobban működikMoszkvábaa mennybe?
slowmotion
www.youtube.com/watch?v=OSIrQBGfUtw
Negritis
Kenny
Negritis
több mint 5 éve
youtu.be/pIzRllxmmPowww.youtube.com/watch?v=m2s0nB2VPvsmiért, otthon nem lehet legalább olyan jól imádkozni? vagy mivel lehet bizonyítani, hogy templomban hatásosabb? van forródrótos piros telefondehogynem lehet olyan jól, sőt még a persely is jobban működikMoszkvábaa mennybe?
slowmotion
Negritis
Kenny
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Tisztában vagyok vele, s nincs is vitám ezzel 😉 😀A virushelyzet alatt ertettem a misek, istentiszteletek, imahazak mellozesetHopp ezt a reakciót csak most láttam, nem nekem kell magyarázni 😛Másoknak sem kellene. Ha van isten megérti, ha nincs akkor meg tök mindegyMég megerősítést kérünk, illetve két napot voltak együtt... de ha igaz, akkor lehet mi leszünk az első református gyülekezet, ahol hivatalosan koronavírus miatt nem tartunk istentiszteletet.....Jelentem fiam osztálytársa koronavírus pozitív....Rendelhetem a tesztet???Fasza... legjobbakat.
dande
warr_b
dande
diverdoc
dande
diverdoc
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=m2s0nB2VPvsmiért, otthon nem lehet legalább olyan jól imádkozni? vagy mivel lehet bizonyítani, hogy templomban hatásosabb? van forródrótos piros telefondehogynem lehet olyan jól, sőt még a persely is jobban működikMoszkvábaa mennybe?
slowmotion
Negritis
több mint 5 éve
A virushelyzet alatt ertettem a misek, istentiszteletek, imahazak mellozesetHopp ezt a reakciót csak most láttam, nem nekem kell magyarázni 😛Másoknak sem kellene. Ha van isten megérti, ha nincs akkor meg tök mindegyMég megerősítést kérünk, illetve két napot voltak együtt... de ha igaz, akkor lehet mi leszünk az első református gyülekezet, ahol hivatalosan koronavírus miatt nem tartunk istentiszteletet.....Jelentem fiam osztálytársa koronavírus pozitív....Rendelhetem a tesztet???Fasza... legjobbakat.
dande
warr_b
dande
diverdoc
dande

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P