Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
USA fertőzöttek már 3m...USA 1%a. Az már elég kemény történet.Mondjuk az durvább, mennyire buták és idióták ott az emberek 😁
Ha így folytatják, januárra meglehet a 10m is.
"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 5 éve
Nah, egyelőre megoldódott.Mondtuk neki, h küldje már át, h mit kapott!
Abban csak az volt, h gyanúval tesztelik. (Nyugdíj előtt fél évvel a kolléganő, még elég pánikolós is..)
Állítólag most kapta az eredményt, h negatív.
Többeknek gördült le az a bizonyos kő.
Azért még holnap reggel megkérjük, lesz szíves, ezt is átküldeni.. 😄

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
a mieink elköltöztek hazulról, gyerek asszony minden maradt otthon - s egy másik lakásban bumliztak, a második tesz mikor kijönnek, elvileg héten belülKözvetlen kontakt max folyosói találkozás, pár percre. De vagyunk a folyosón vagy 50-en....A kolléganőm telefonált. Pozitív a tesztje.Mennyi volt a kontant, milyen intenzitású?
Ilyenkor mi a teendő? (Doki?)
Várjuk a hatóságot? 😬
zemanla
Ha magas akkor te is tesztezel, két negatív után vagy szabad.
Szeparációt kell előkészíteni, családtól külön - elvileg 48-72 órát számolnak az átadásra
sutianap
Másik kolléganőm, tegnap tesztelt, reggel kapta, hogy negatív. Mikor kell a második?
Szeparáció? Hová menjek? Gyereket rakjam ki? 😊
Jövő csütörtökön telik el a két hét a kontakt után.... azaz "félúton" vagyok...
zemanla

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Közvetlen kontakt max folyosói találkozás, pár percre. De vagyunk a folyosón vagy 50-en....A kolléganőm telefonált. Pozitív a tesztje.Mennyi volt a kontant, milyen intenzitású?
Várjuk a hatóságot? 😬
zemanla
Szeparációt kell előkészíteni, családtól külön - elvileg 48-72 órát számolnak az átadásra
sutianap
Másik kolléganőm, tegnap tesztelt, reggel kapta, hogy negatív. Mikor kell a második?
Szeparáció? Hová menjek? Gyereket rakjam ki? 😊
Jövő csütörtökön telik el a két hét a kontakt után.... azaz "félúton" vagyok...

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
A kolléganőm telefonált. Pozitív a tesztje.Mennyi volt a kontant, milyen intenzitású?
Várjuk a hatóságot? 😬
zemanla

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
A kolléganőm telefonált. Pozitív a tesztje.Ilyenkor mi a teendő? (Doki?)
Várjuk a hatóságot? 😬

több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2020/07/07/hetvegen_ismet_bevezetik_a_kijarasi_korlatozasokat_belgradban/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
És még mondja valaki, hogy nem lehet a maszkot úgy reklámozni, hogy kúúl dolognak tűnjön.www.youtube.com/watch?v=xprct0rjsAQ

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Közben nagy munka árán, de sikerült Bolsonaro-nak is elkapnia.Biztos rosszul emlékszem de mintha a legelején a járványnak már lett volna hasonló hir ( vmi tanácsadója volt fertőzött aztan meg ő)
Heisman Trophy
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Közben nagy munka árán, de sikerült Bolsonaro-nak is elkapnia.
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
444.hu/2020/07/06/agyhalottra-vertek-a-buszsofort-mert-a-kotelezo-maszkviselesre-figyelmeztetett

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
hvg.hu/itthon/20200707_mezokovesd_koronavirus_21_fertozottÜgyes...zárt értekezlet ennyi fővel.
Vrij6
több mint 5 éve
hvg.hu/itthon/20200707_mezokovesd_koronavirus_21_fertozott
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
rokaur
876
Valami ilyet adtam én is elő anyáméknak Hegyalja után 😀Ez kicsit bezzeg az én időmben feeling lett.Bocs, nem ez volt a szándék 😊 Egyébként viszont, de. Az unokaöcsém most egyetemista, náluk például elég komoly fegyelmet látok. Nem mindenkin, de például most voltak egy egy hetes összeröffenésen az évfolyammal - pontos apropót nem kérdeztem, de valami diák program - és zéró esti bulizás, napi fertőtlenítés, nap közben fedett helyen maszk, 2 méternél közelebb nem lehet ülni egymáshoz, este ügyelet figyelte, hogy ne mászkáljanak vakon össze, satöbbi. Szóval szinte úgy viselkedtek mint egy munkahely, ami nagy szó tőlük.
Milyen olyan betegség volt abban az időben, ami valós olyan tipusú veszéllyel járt volna? A szifiliszt meg az AIDS nem fertőz észrevétlenül, azt meg kötve hiszem, hogy nem mentél haza, mert náthás vagy (esetleg influenzás).
Szóval szerintem ha a 90-es években van koronavírus, akkor az én (te?) szupergenerációm pont ugyanolyan f@szkalap lett volna, mint a mai tizenévesek, ne értékeljük túl magunkat 😉
vpi
peterk2005
több mint 5 éve
Ezt jó olvasni, hogy vannak ilyen fiatalok, de én még mindig azt mondom, hogy a nagy része nem ilyen😊Ez kicsit bezzeg az én időmben feeling lett.Bocs, nem ez volt a szándék 😊 Egyébként viszont, de. Az unokaöcsém most egyetemista, náluk például elég komoly fegyelmet látok. Nem mindenkin, de például most voltak egy egy hetes összeröffenésen az évfolyammal - pontos apropót nem kérdeztem, de valami diák program - és zéró esti bulizás, napi fertőtlenítés, nap közben fedett helyen maszk, 2 méternél közelebb nem lehet ülni egymáshoz, este ügyelet figyelte, hogy ne mászkáljanak vakon össze, satöbbi. Szóval szinte úgy viselkedtek mint egy munkahely, ami nagy szó tőlük.
Milyen olyan betegség volt abban az időben, ami valós olyan tipusú veszéllyel járt volna? A szifiliszt meg az AIDS nem fertőz észrevétlenül, azt meg kötve hiszem, hogy nem mentél haza, mert náthás vagy (esetleg influenzás).
Szóval szerintem ha a 90-es években van koronavírus, akkor az én (te?) szupergenerációm pont ugyanolyan f@szkalap lett volna, mint a mai tizenévesek, ne értékeljük túl magunkat 😉
vpi
peterk2005
több mint 5 éve
Ez kicsit bezzeg az én időmben feeling lett.Bocs, nem ez volt a szándék 😊 Egyébként viszont, de. Az unokaöcsém most egyetemista, náluk például elég komoly fegyelmet látok. Nem mindenkin, de például most voltak egy egy hetes összeröffenésen az évfolyammal - pontos apropót nem kérdeztem, de valami diák program - és zéró esti bulizás, napi fertőtlenítés, nap közben fedett helyen maszk, 2 méternél közelebb nem lehet ülni egymáshoz, este ügyelet figyelte, hogy ne mászkáljanak vakon össze, satöbbi. Szóval szinte úgy viselkedtek mint egy munkahely, ami nagy szó tőlük.
vpi
Amúgy a "mi időnkben" az AIDS volt, és bár tényleg nagyon más sztori volt, de egy húsz évesnek az se volt kevésbé drasztikus sztori, hogy az addig röptében a legyet is mentalitásról átállni arra, hogy odafigyeljünk, hogy mikor kivel, és akkor is csak "zokniban". Én ráadásul ezeknek az időknek egy részét Angliában töltöttem, ahol még inkább oda kellett figyelni. Az első 1-2 "esély" otthagyása szar volt, aztán megszoktuk, nem is volt olyan nehéz. De mindegy, igazad van, ez a covid más, és el is telt bő 20-25 év azóta.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Az amcsik tényleg azt hiszik, hogy az alkotmányos jogaikban nem tehet kárt a vírus.Ez jut róla eszembe:
Klaci79
Kiszáll a NAV a tanyára, hogy ellenőrizzék az illegális szeszfőzést.
Az öreg gazda mondja nekik, hogy bárhova bemehetnek, csak a gépszín háta mögötti mezőn lévő fészerhez, oda ne menjenek. Na, erre nagy arrogánsan előhúzza az ellenőr a szolgálati igazolványát.
- Látja ezt az igazolványt bátyám! Én ezzel minden mezőgazdasági létesítmény, akármelyik részlegébe bemehetek, úgy hogy nem maga fogja megmondani nekem, hogy mit csináljak.
- Rendben van, maga tudja.
A revizor átlép a kerítésen, és eltűnik, majd kisvártatva üvöltözve sprintel visszafelé, mögötte a svájci díjnyertes tenyészbika.
Láthatóan az életéért fut, és a bika minden egyes méteren teret nyer. Az öreg azonnal eldobja a kezéből a vödröt, rohan a kerítéshez és teli torokból kiáltja neki:
- AZ IGAZOLVÁNYT! MUTASSA NEKI AZ IGAZOLVÁNYT!!!
több mint 5 éve
Same here, mondjuk a kártyás letiltás nem tudom van-e. 😀Nálunk most jött ki a köremail a cégnél, hogy mostantól szankcionálják a maszk nem viselést. Ráadásul szabad téren is, ami szerintem teljesen indokolatlan. Főleg ebben a hőségben. De ez van. 3. figyelmeztetés = kirúgás.ez melyik cég ha nem vagyok indiszkrét?
bcsarli
meanwhile nálunk közös területeken kell maszk. Iroda meg van nyitva, önkéntes alapon be lehet menni ha valaki már nagyon nem birja az otthonlétet, de előzetes regisztráció kell figyelik adott asztalcsoportra hány ember jelentkezik h meglegyen minimum distance stb. Ha reg nélkül mész be csak 2 percre is warning, utána letiltják kártyádat a gecibe.
elég okés rendszer szerintem
briareos
Ma jöttem be először március eleje óta. Szét vannak szórva az emberek az iroda különböző részeibe. Kb 20 ember lehet bent (több mint 500-an vagyunk Pesten) összesen. Otthon se találkozok senkivel, szinte itt sem. Legközelebb szerintem januárban jövök, ha kell...
több mint 5 éve
láttam válaszoltam kösziPrivátban megírtam. Nem akarok nagyobb publicitást neki, voltak már furcsa felmondások a 10 évem alatt.Nálunk most jött ki a köremail a cégnél, hogy mostantól szankcionálják a maszk nem viselést. Ráadásul szabad téren is, ami szerintem teljesen indokolatlan. Főleg ebben a hőségben. De ez van. 3. figyelmeztetés = kirúgás.ez melyik cég ha nem vagyok indiszkrét?
bcsarli
meanwhile nálunk közös területeken kell maszk. Iroda meg van nyitva, önkéntes alapon be lehet menni ha valaki már nagyon nem birja az otthonlétet, de előzetes regisztráció kell figyelik adott asztalcsoportra hány ember jelentkezik h meglegyen minimum distance stb. Ha reg nélkül mész be csak 2 percre is warning, utána letiltják kártyádat a gecibe.
briareos
bcsarli
több mint 5 éve
Privátban megírtam. Nem akarok nagyobb publicitást neki, voltak már furcsa felmondások a 10 évem alatt.Nálunk most jött ki a köremail a cégnél, hogy mostantól szankcionálják a maszk nem viselést. Ráadásul szabad téren is, ami szerintem teljesen indokolatlan. Főleg ebben a hőségben. De ez van. 3. figyelmeztetés = kirúgás.ez melyik cég ha nem vagyok indiszkrét?
bcsarli
briareos
Azt elfelejtettem írni hogy a maszkot minden belépésnél biztosítják, tehát a feltételeket biztosítják.
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Nálunk iroda egész területén kell a maszk, 2 méter távolságot tartani kell. Bemenni még nem kell, de előzetesen szintén managernek szólni kötelező h begurulnánk. Adnak maszkot is + fertőtlenítő cuccot asztalhoz.Nálunk most jött ki a köremail a cégnél, hogy mostantól szankcionálják a maszk nem viselést. Ráadásul szabad téren is, ami szerintem teljesen indokolatlan. Főleg ebben a hőségben. De ez van. 3. figyelmeztetés = kirúgás.ez melyik cég ha nem vagyok indiszkrét?
bcsarli
briareos
több mint 5 éve
Nálunk most jött ki a köremail a cégnél, hogy mostantól szankcionálják a maszk nem viselést. Ráadásul szabad téren is, ami szerintem teljesen indokolatlan. Főleg ebben a hőségben. De ez van. 3. figyelmeztetés = kirúgás.ez melyik cég ha nem vagyok indiszkrét?
bcsarli
több mint 5 éve
Ma kolléganőm beteget jelentett. Lázas lett, elment egy magán klinikára, ahol tüdőgyulladást állapítottak meg. Mondta, hogy mindjárt jön a mentő és átviszik a Honvédba, Ott tesztelik Covidra.hogy nem lehet tesztelni az ilyen típusú delikvenst?
Nem tesztelték. Hazaküldték antibiotikummal.... 24-én jött haza Szerbiából..... Egész héten bent volt. A folyosón olyan kollégák dolgoznak, akik Vámospércstől, Szentgotthárdig járják az országot. Ha tleg pozitív (lesz), mennyire hordtuk szét? Aggódok kicsit.
zemanla
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Nálunk most jött ki a köremail a cégnél, hogy mostantól szankcionálják a maszk nem viselést. Ráadásul szabad téren is, ami szerintem teljesen indokolatlan. Főleg ebben a hőségben. De ez van. 3. figyelmeztetés = kirúgás.
több mint 5 éve
Ma kolléganőm beteget jelentett. Lázas lett, elment egy magán klinikára, ahol tüdőgyulladást állapítottak meg. Mondta, hogy mindjárt jön a mentő és átviszik a Honvédba, Ott tesztelik Covidra.Nem tesztelték. Hazaküldték antibiotikummal.... 24-én jött haza Szerbiából..... Egész héten bent volt. A folyosón olyan kollégák dolgoznak, akik Vámospércstől, Szentgotthárdig járják az országot. Ha tleg pozitív (lesz), mennyire hordtuk szét? Aggódok kicsit.