Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Csak hogy mifelénk sem legyen nyugalom....Tolnai eset, elég sok tolnai dolgozik Szekszárdon. ja és csak napokkal később derül ki, tehát már dolgoztak is állítólag.
www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/virust-vitt-a-lagziba-hazi-karantenba-kerult-az-egesz-nasznep-2539955/
Szerkesztette: csi77
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Átautózni alatt a határt értettem, nem az országot, pont ahogy Te is írod.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 5 éve
rokaur
876
Új-Zéland, Ausztrália, Dél-Korea és Japán mind kevesebb aktív esettel bír, mint Szerbia, csak repülővel tudnak minket megközelíteni, potenciális turisták, akik feltehetően pénzt hoznának az országba.Nagyon nem csak átautózni, a szegedi klinikákon kb minden 4. nővér vajdasági illetve már a határzárkor is kérték, hogy engedjék az ingázást annyi vendégmunkás érkezik a régióba (mezőgazdaság, építkezés..) itt (Magyarországon) elég sokan azt hiszik a németek kiváltsága a szezonális / fizikai munkát olcsóbb országokból importált munkaerővel végeztetni holott már a magyarok se akarják elvégezni ezeket a munkákat (itt legalábbis, németben megcsinálja) és külföldi munkaerőre szorulnak a gazdák.
Ellenben Szerbia, ahonnan jó eséllyel strómanok és vendégmunkások fognak átautózni, jóval nagyobb fertőzésveszéllyel.
Tehát igazából három dolgot tudok elképzelni:
- baszakodjunk az EU-val
- szopassuk le Budapestet
- totális dilettantizmus
Orbán nem hülye, így a harmadikat kizárnám.
gabokocka
Illetve kíváncsi vagyok még ha lehetne is mekkora turista hadak jönnének Budapestre Japánból, Új-Zélandról, Ausztráliából... ilyen helyzetben amikor hétről hétre változik hova mehetsz hova nem... Ezekből az országokból amúgy sem 2 napra szokás Európába jönni, hanem több hétre és akkor Párizs, Róma, Barcelona, Budapest.. megnézem azt a japánt aki ezt bevállalja 😀
Szerkesztette: rokaur
több mint 5 éve
Új-Zéland, Ausztrália, Dél-Korea és Japán mind kevesebb aktív esettel bír, mint Szerbia, csak repülővel tudnak minket megközelíteni, potenciális turisták, akik feltehetően pénzt hoznának az országba.Ellenben Szerbia, ahonnan jó eséllyel strómanok és vendégmunkások fognak átautózni, jóval nagyobb fertőzésveszéllyel.
Tehát igazából három dolgot tudok elképzelni:
- baszakodjunk az EU-val
- szopassuk le Budapestet
- totális dilettantizmus
Orbán nem hülye, így a harmadikat kizárnám.
több mint 5 éve
Azt magyarázza el nekem valaki, hogy a 18 aktív esettel bíró Új-Zélandról miért nem engedünk be embereket, ha az 1783 aktív esettel bíró Szerbiából igen.Új-Zélandon még nem építettek magyar közpénzből fociakadémiát :/
gabokocka
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
valamit a két ország közötti utasforgalom sem túlzottan magasAzt magyarázza el nekem valaki, hogy a 18 aktív esettel bíró Új-Zélandról miért nem engedünk be embereket, ha az 1783 aktív esettel bíró Szerbiából igen.gazdaságilag mennyire jelentős Új-Zéland?
gabokocka
csebi
több mint 5 éve
Azt magyarázza el nekem valaki, hogy a 18 aktív esettel bíró Új-Zélandról miért nem engedünk be embereket, ha az 1783 aktív esettel bíró Szerbiából igen.gazdaságilag mennyire jelentős Új-Zéland?
gabokocka
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Azt magyarázza el nekem valaki, hogy a 18 aktív esettel bíró Új-Zélandról miért nem engedünk be embereket, ha az 1783 aktív esettel bíró Szerbiából igen.
több mint 5 éve
50000+ új megbetegedés Amerikában az elmúlt 24 órában! WTF?Ott meglesz a nyájimmunitás.
COVID-19 adatok Nate Silvertől:
Halálozás
7/1: 697
6/30: 576
1 hete (6/24): 721
Új esetek
7/1: 53000+
6/30: 44000+
1 hete (6/24): 39000+
Tesztelések
7/1: 621000
6/30: 649000
1 hete (6/24): 512000
Pozitív teszt arány:
7/1: 8.5%
6/30: 6.8%
1 hete (6/24): 7.6%
iktriad
több mint 5 éve
50000+ új megbetegedés Amerikában az elmúlt 24 órában! WTF?COVID-19 adatok Nate Silvertől:
Halálozás
7/1: 697
6/30: 576
1 hete (6/24): 721
Új esetek
7/1: 53000+
6/30: 44000+
1 hete (6/24): 39000+
Tesztelések
7/1: 621000
6/30: 649000
1 hete (6/24): 512000
Pozitív teszt arány:
7/1: 8.5%
6/30: 6.8%
1 hete (6/24): 7.6%
Szerkesztette: iktriad
több mint 5 éve
Nem, de jobb lett volna ha okosabban adják!Írtam, ne vedd személyeskedésnek.De én inkább arra írtam, hogy ha kap valaki ajándékot, akkor vagy ne fogadja el, vagy köszönje meg.Ja hogy szerinted ajándékot kaptam. Akkor OK.
Sobri Jóska
Szállj már ki a narancs ködből!
Egy: én nem kértem. Kettő: engem nem kérdeztek meg miután eldöntötték, hogy adják kell-e. 3: Kormányrendelet értelmében átutalták és megjelent a számlámon
Hova fizessem vissza az ajándékot?
Ja és még egy-két kérdés, miért is adott a kormány nekem ajándékot???
Légyszives írd le az indokokat és azt is, hogy mit vár tőle a kormányzat?
Ezen kívül ki fogja a feszültségekből adódó problémákat ez után lekezelni? A második hullám során szerinted milyen hatással lesz ez az ellátó személyzetre? Hogy fognak azok az emberek akik nélkül nem lehet a helyzetet menedzselni a második hullámban hozzáállni a kérdéshez? Vagy pedig úgy gondolod a mostani megajándékozottaknak kell az ő munkájukat is átvenni?
És nem árnyaltam. Simán leírtam a tényeket. És azt is, hogy felháborító, igazságtalan, megosztó diszkriminatív. És pont azért amit leírtál a szociális munkásokra, takarítókra (akik én is nevesítettem) patikus stb rendkívül hátrányos. És pont ezt írtam, hogy a régóta ígért és elmaradt bérrendezés kapcsán erre fognak hivatkozni hogy mennyit adtak, és a társadalom megosztása (és a dühe, hogy a geci orvosok mennyit kaptak a Covidnál is) meghozza a társadalmi támogatottságát a további bérfejlesztés befagyasztásának. Ez egy rendkívül jól eltervezett zseniális húzás a Führertől és ismerjük az értékrendedet, neked ez nagyon tetszik. Ezt még el is fogadom, de nehogy ezért még köszönetet is mondjak a kormánynak. Ez az egy bites narancs birkáknál bejön, értelmes embereknél nem. Te is az vagy, úgyhogy gondold át!
diverdoc
Ajándék, egyszeri juttatás, elismerés, lekenyerezés, feszültségkeltés, mindegy minek nevezzük. Valójában se nem bérfejlesztés, se nem innováció, se nem előremutató strukturaváltás, csak politikai marketing.
De leegyszerűsítem: ha te utalsz nekem X forintot, vagy visszautalom, vagy megköszönöm.
Ez nem narancs köd, ez alap.
Ha a munkámért utalod, de egyébként alulfizetsz, nem dolgozom neked.
Ha ajándékba adod, ha utálnálak is megköszönném, elfogadnám, mivel semmibe se kerül, és elegánsabb, mint acsarkodni.
A válaszok:
- politikai kommiunikáció/marketing miatt kaptad.
- nem vár tőled semmit a kormányzat, elég számára, hogy tudja kommunikálni, hogy adott.
- a feszültségből fakadó problémákat a kormányzat kezeli, ahogy eddig.
- a következő hullámok és intézkedéseik ugyanolyanok lesznek, mint az első volt, random, adhoc, jó, jónak gondolt, kényszerű, stb.
- ugyanúgy fognak az emberek hozzáállni, mint eddig, se jobban, se rosszabbul.
- nem gondolom, hogy át kell venni bármilyen munkafolyamatot bárkinek.
Nekem két kérdésem van csak:
- jobb lett volna ha nem adnak sehogy semmit?
- azt gondold más színű kormányzat jobb lenne, mint ez a narancs? (Nem elméleti alapon, hanem abból kalkulálva, aki lehetséges is.)
Sobri Jóska
Igen jobb lenne!
több mint 5 éve
ezt úgy hívják, hogy veszélyességi pótlék.De én inkább arra írtam, hogy ha kap valaki ajándékot, akkor vagy ne fogadja el, vagy köszönje meg.Sobri JóskaAjándékot? Pff.... Az ajándék az, amit decemberben osztanak a minisztériumokban, ha kő ha nem, pofára.
Ez nem ajándék, hanem egy szerény kompenzáció azért, hogy hónapokig fertőzésveszélynek kitéve, túlórázva, jó ideig megfelelő védőfelszerelés nélkül vállalták a munkát. Minden normális munkaadó ha extra munkát kér az alkalmazottaitól, akkor kifizeti az extrát .... vagy nézi, hogy a munkások veszik a kalapjukat. Már persze, ha tudják. Az egészségügyesek tudják.
Inkább tényleg az lett volna jó, ha normálisan előkészítik, és az kap aki tényleg extrázott, de azok közül mindenki. Ha azoknak a pénzét akik - úgy tudom ilyen is sok volt - az osztálybezárások, összevonások, beteg kiürítések miatt tulajdonképpen végig ücsörögték a tavaszt üres osztályokon, a nekik utalt pénzt oda lehetett volna adni a szociális intézményekben keményen melózó, és hasonló kockázatokat vállaló munkásoknak. Lehet, hogy per koponya több is jutott volna így. Nem lett volna ez akkora nagy vaszisztdasz megszerveni, de hát az állam így működik. Ekkora lauffal. Talán egyszer lesz jobb is, ha majd a pógároknak ezek lesznek a fontosak, nem a jelszavak.
peterk2005
több mint 5 éve
Írtam, ne vedd személyeskedésnek.De én inkább arra írtam, hogy ha kap valaki ajándékot, akkor vagy ne fogadja el, vagy köszönje meg.Ja hogy szerinted ajándékot kaptam. Akkor OK.
Sobri Jóska
Egy: én nem kértem. Kettő: engem nem kérdeztek meg miután eldöntötték, hogy adják kell-e. 3: Kormányrendelet értelmében átutalták és megjelent a számlámon
Ezen kívül ki fogja a feszültségekből adódó problémákat ez után lekezelni? A második hullám során szerinted milyen hatással lesz ez az ellátó személyzetre? Hogy fognak azok az emberek akik nélkül nem lehet a helyzetet menedzselni a második hullámban hozzáállni a kérdéshez? Vagy pedig úgy gondolod a mostani megajándékozottaknak kell az ő munkájukat is átvenni?
És nem árnyaltam. Simán leírtam a tényeket. És azt is, hogy felháborító, igazságtalan, megosztó diszkriminatív. És pont azért amit leírtál a szociális munkásokra, takarítókra (akik én is nevesítettem) patikus stb rendkívül hátrányos. És pont ezt írtam, hogy a régóta ígért és elmaradt bérrendezés kapcsán erre fognak hivatkozni hogy mennyit adtak, és a társadalom megosztása (és a dühe, hogy a geci orvosok mennyit kaptak a Covidnál is) meghozza a társadalmi támogatottságát a további bérfejlesztés befagyasztásának. Ez egy rendkívül jól eltervezett zseniális húzás a Führertől és ismerjük az értékrendedet, neked ez nagyon tetszik. Ezt még el is fogadom, de nehogy ezért még köszönetet is mondjak a kormánynak. Ez az egy bites narancs birkáknál bejön, értelmes embereknél nem. Te is az vagy, úgyhogy gondold át!
diverdoc
Ajándék, egyszeri juttatás, elismerés, lekenyerezés, feszültségkeltés, mindegy minek nevezzük. Valójában se nem bérfejlesztés, se nem innováció, se nem előremutató strukturaváltás, csak politikai marketing.
De leegyszerűsítem: ha te utalsz nekem X forintot, vagy visszautalom, vagy megköszönöm.
Ez nem narancs köd, ez alap.
Ha a munkámért utalod, de egyébként alulfizetsz, nem dolgozom neked.
Ha ajándékba adod, ha utálnálak is megköszönném, elfogadnám, mivel semmibe se kerül, és elegánsabb, mint acsarkodni.
A válaszok:
- politikai kommiunikáció/marketing miatt kaptad.
- nem vár tőled semmit a kormányzat, elég számára, hogy tudja kommunikálni, hogy adott.
- a feszültségből fakadó problémákat a kormányzat kezeli, ahogy eddig.
- a következő hullámok és intézkedéseik ugyanolyanok lesznek, mint az első volt, random, adhoc, jó, jónak gondolt, kényszerű, stb.
- ugyanúgy fognak az emberek hozzáállni, mint eddig, se jobban, se rosszabbul.
- nem gondolom, hogy át kell venni bármilyen munkafolyamatot bárkinek.
Nekem két kérdésem van csak:
- jobb lett volna ha nem adnak sehogy semmit?
- azt gondold más színű kormányzat jobb lenne, mint ez a narancs? (Nem elméleti alapon, hanem abból kalkulálva, aki lehetséges is.)
több mint 5 éve
De én inkább arra írtam, hogy ha kap valaki ajándékot, akkor vagy ne fogadja el, vagy köszönje meg.Sobri JóskaAjándékot? Pff.... Az ajándék az, amit decemberben osztanak a minisztériumokban, ha kő ha nem, pofára.
Ez nem ajándék, hanem egy szerény kompenzáció azért, hogy hónapokig fertőzésveszélynek kitéve, túlórázva, jó ideig megfelelő védőfelszerelés nélkül vállalták a munkát. Minden normális munkaadó ha extra munkát kér az alkalmazottaitól, akkor kifizeti az extrát .... vagy nézi, hogy a munkások veszik a kalapjukat. Már persze, ha tudják. Az egészségügyesek tudják.
Inkább tényleg az lett volna jó, ha normálisan előkészítik, és az kap aki tényleg extrázott, de azok közül mindenki. Ha azoknak a pénzét akik - úgy tudom ilyen is sok volt - az osztálybezárások, összevonások, beteg kiürítések miatt tulajdonképpen végig ücsörögték a tavaszt üres osztályokon, a nekik utalt pénzt oda lehetett volna adni a szociális intézményekben keményen melózó, és hasonló kockázatokat vállaló munkásoknak. Lehet, hogy per koponya több is jutott volna így. Nem lett volna ez akkora nagy vaszisztdasz megszerveni, de hát az állam így működik. Ekkora lauffal. Talán egyszer lesz jobb is, ha majd a pógároknak ezek lesznek a fontosak, nem a jelszavak.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ez azért jó hír, főleg, hogy nem egy zuglabor méretű garázscég talált működő (legalább is most úgy tűnik) gyógyszert. www.cnbc.com/2020/07/01/coronavirus-vaccine-from-pfizer-and-biontech-shows-positive-results-report-says.html
több mint 5 éve
De én inkább arra írtam, hogy ha kap valaki ajándékot, akkor vagy ne fogadja el, vagy köszönje meg.Ja hogy szerinted ajándékot kaptam. Akkor OK.
Sobri Jóska
Szerkesztette: diverdoc

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
szóval szted az orvosok, egészégügyi dolgozok bérezése jelenleg megfelelő?Pontosan.Ezt meg ne vedd személyesnek, de egy “köszönöm a kormányzatnak” elegánsabb lett volna.Saját vélemény, de szerintem ők maguk kötelezték erre magukat, mikor beígérték a bérrendezést, amit a 2021-es eü-költségvetés alapján nem fognak tudni megvalósítani. Cserébe kiszúrják ezzel az eü-dolgozók szemét (már amelyikét), és bár jóval kevesebbet adtak, a nem érintett közvélemény pozitívan fogja értékelni szerintem. Politikailag jó lépés, egészségpolitikailag pedig rossz.
Végülis senki se kötelezte őket arra, hogy adják, senkinek se kötelező elfogadni, ha számára ez politikailag necces, gyakorlatilag talált pénz, és mindenki tudja, hogy egy korrekt orvos, ápoló nem emiatt végezte a munkáját eltökélten, felelősségteljesen.
És azt is mindenki tudja, hogy ezzel a pénzzel nem orvosolható rendszerszintű problémák vannak az eü-ben.
Sobri Jóska
adam8
Minden osztogatás szakmailag rossz.
Ha meg jön az eü-dolgozóktól a diverdocéhoz hasonló árnyalás, akkor mindazok, akik lófaszt se kaptak, szociális munkások, arufeltöltők, patikusok, bolti eladók, szemétszállítok, kajafutárok, stb. jogosan mondhatják, hogy “ezeknek semmi sem elég”.
De én inkább arra írtam, hogy ha kap valaki ajándékot, akkor vagy ne fogadja el, vagy köszönje meg.
Vagy persze nem kell egyiket se, és árnyalhat és keresheti az igazságot meg a logikát meg a tisztességet, de a magyar kommunikációs politikában teljesen haszontalanul.
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Pontosan.Ezt meg ne vedd személyesnek, de egy “köszönöm a kormányzatnak” elegánsabb lett volna.Saját vélemény, de szerintem ők maguk kötelezték erre magukat, mikor beígérték a bérrendezést, amit a 2021-es eü-költségvetés alapján nem fognak tudni megvalósítani. Cserébe kiszúrják ezzel az eü-dolgozók szemét (már amelyikét), és bár jóval kevesebbet adtak, a nem érintett közvélemény pozitívan fogja értékelni szerintem. Politikailag jó lépés, egészségpolitikailag pedig rossz.
Végülis senki se kötelezte őket arra, hogy adják, senkinek se kötelező elfogadni, ha számára ez politikailag necces, gyakorlatilag talált pénz, és mindenki tudja, hogy egy korrekt orvos, ápoló nem emiatt végezte a munkáját eltökélten, felelősségteljesen.
És azt is mindenki tudja, hogy ezzel a pénzzel nem orvosolható rendszerszintű problémák vannak az eü-ben.
Sobri Jóska
adam8
Minden osztogatás szakmailag rossz.
Ha meg jön az eü-dolgozóktól a diverdocéhoz hasonló árnyalás, akkor mindazok, akik lófaszt se kaptak, szociális munkások, arufeltöltők, patikusok, bolti eladók, szemétszállítok, kajafutárok, stb. jogosan mondhatják, hogy “ezeknek semmi sem elég”.
De én inkább arra írtam, hogy ha kap valaki ajándékot, akkor vagy ne fogadja el, vagy köszönje meg.
Vagy persze nem kell egyiket se, és árnyalhat és keresheti az igazságot meg a logikát meg a tisztességet, de a magyar kommunikációs politikában teljesen haszontalanul.
több mint 5 éve
Ezt meg ne vedd személyesnek, de egy “köszönöm a kormányzatnak” elegánsabb lett volna.Saját vélemény, de szerintem ők maguk kötelezték erre magukat, mikor beígérték a bérrendezést, amit a 2021-es eü-költségvetés alapján nem fognak tudni megvalósítani. Cserébe kiszúrják ezzel az eü-dolgozók szemét (már amelyikét), és bár jóval kevesebbet adtak, a nem érintett közvélemény pozitívan fogja értékelni szerintem. Politikailag jó lépés, egészségpolitikailag pedig rossz.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
ez a helyes megoldásPl ha van két eltartott gyerek már mindjárt 400k a nettó.nem, ez vmi adókülönbségből jön sztemEz mehetne a gyűlölködjünk, vagy a politika topikba is, de tekintve, hogy a CoVid kapcsán történt ide írom.Nem lehet, hogy aki többet kapott, az azért kapott többet, mert kapott valami bónuszt/jutalmat? Anyum nekem azt mondta, hogy ők is 332,500 ft-ot kaptak egységesen, de hogy ma utaltak különböző "jutalmakat" is (legyen az bármi, neki(k) nyilván nem járt) ezzel együtt.
Ma megkaptam az 500.000. forintot. Azaz a számlámon 332.500 jelent meg. Nagyon jól jön, és örülök neki. Ami miatt viszont leírom a rendkívül sok negatív hozadéka.
Természetesen az orbáni hazug kommunikációval teljesen ellentétes, ahogy ez megvalósult. Iszonyatos feszűltségeket keltett és a hihetetlen igazságtalansága miatt óhatatlanul az egészségügy szereplőít egymásnak ugrasztotta. Mik ezek a problémák?
1. "mindenki kap 500.000 forintott".
Nem az a legnagyobb baj, hogy nem 500, mert ezt tudtuk nem annyi lessz, viszont fasza PR a félmillió forint. A legnagyobb baj, hogy nem mindenki. Én aki élvezem a juttatást mélységesen elítélem, hogy míg én kaptam, van olyan, aki tényleg szintén frontvonalban dolgozott és nem kap.Felháborító és igazságtalan és mesterségesen a megosztásra törekvő diszkrimináció.
2. "Aki a frontvonalban dolgozott" annak jár.
Ez meg pont az ellenkezője az előző pontban leírtaknak. Olyanok is megkapták a kormány rendelkezései szerint, akik egy megveszekedett percet nem dolgoztak!! Én aki 54 napig folyamatos ügyeletesként, a CoVid műtéti team vezetőjeként dolgoztam 96.000 forinttal kevesebbet kaptam, mint egy olyan emberke, aki legelső napon COPD-jére hivatkozva (láncdohányos) táppénzre ment, és legalább el is újságolja mit kapott. Nejeméknél az az ápoló aki ezt megtette pl, direkt felhívta a feleségemet mint főnökét, nehogy lemaradjon, mert neki a kormányrendelet értelmében jár. Ugyanezen a munkahelyen az aki az ápoló otthonba kvázi beköltözni kényszerül és a karantén miatt el sem hagyhatta az intézményt, mert szociális munkásként és nem nővérként ápol nem kaphatta meg. Tehát 420.000 a lógosnak, semmi annak aki végig dolgozott.
3. "mindenkinek alanyi jogon jár"
Na ez sem igaz. Minden intézménynek külön, 8 nap alatt kellett egyenként, csak és kizárólag adószám alapján ezt megigényelni. Már most látom a kommenteket ahol egy szám elütésre került, vagy az intézményi bürokrácia miatt lemaradt nem kap semmit. Nekem az egyetem ezt intézte. De pl feleségemnek ez több napi plusz munkát jelentett, hogy minden egyes orvost, ápolót (nagy többség céges) egyenként bekérje az adatokat és megigényelje (ezt nem a bérszámfejtők csinálták). Hosszú csatákat és telefon és levél csörtéket vívott, hogy hogyan lehetne a takarító és ápoló személyzetet is bevenni (hiába)
4. Adó
ezt talán majd adószakemberek elmagyarázzák, mert én nem értem. Nem lehet számlát kiadni erről az "egyszeri juttatásról" Pl háziorvosi rendszerben ahol mindenki vállalkozó már most teljes a káosz, hogy hogyan lesz majd bevétel számla nélkül. KATA-sok már stornozzák is (pl nejem) a kiállított számlát, de társas vállakozásoknál a super bruttosított kifizetéssel nem tudnak mit tenni (adóhoz rohadtul nem értek, lehet rosszul fogalmaztam, csak azt tudom, hogy forrong az internet és káosz van)
Tehát a nagy hangzatos PR bejelentés után, egy megosztó, igazságtalan, nem átgondolt és nem egyértelmű, nem egységes kifizetést valósítottak meg.
És ez majd 2 hét múlva amikor az önkéntes túlmunkát felmondjuk, majd elő fog jönni,"hogy ezeknek semmi sem elég, most kapott mindenki fél milliót ebben a nehéz helyzetben is mégis tartják a markukat"
diverdoc
Borbinho
Semmelweis napi jutalmak is most vannak, de azok külön tételként, más formában kell, hogy kifizetésre kerüljenek, ezek a megcimkézet egyszeri juttatások, amiről beszélek.
diverdoc
Még laktózérzékenységre is jár adó kedvezmény amúgy nav.gov.hu/nav/ado/szja/A_szemelyi_kedvezmeny20190130.html
rokaur
ez egy jutalomként lesz számfejtve, ha van gyereked, akkor ugye jár kedvezmény is az SZJA-ból
ha valakinek 3 van, akkor az már tényleg szép összeg
több mint 5 éve
Ez mehetne a gyűlölködjünk, vagy a politika topikba is, de tekintve, hogy a CoVid kapcsán történt ide írom.Ezt hívják bürokráciának.
Ma megkaptam az 500.000. forintot. Azaz a számlámon 332.500 jelent meg. Nagyon jól jön, és örülök neki. Ami miatt viszont leírom a rendkívül sok negatív hozadéka.
Természetesen az orbáni hazug kommunikációval teljesen ellentétes, ahogy ez megvalósult. Iszonyatos feszűltségeket keltett és a hihetetlen igazságtalansága miatt óhatatlanul az egészségügy szereplőít egymásnak ugrasztotta. Mik ezek a problémák?
Nem az a legnagyobb baj, hogy nem 500, mert ezt tudtuk nem annyi lessz, viszont fasza PR a félmillió forint. A legnagyobb baj, hogy nem mindenki. Én aki élvezem a juttatást mélységesen elítélem, hogy míg én kaptam, van olyan, aki tényleg szintén frontvonalban dolgozott és nem kap.Felháborító és igazságtalan és mesterségesen a megosztásra törekvő diszkrimináció.
Ez meg pont az ellenkezője az előző pontban leírtaknak. Olyanok is megkapták a kormány rendelkezései szerint, akik egy megveszekedett percet nem dolgoztak!! Én aki 54 napig folyamatos ügyeletesként, a CoVid műtéti team vezetőjeként dolgoztam 96.000 forinttal kevesebbet kaptam, mint egy olyan emberke, aki legelső napon COPD-jére hivatkozva (láncdohányos) táppénzre ment, és legalább el is újságolja mit kapott. Nejeméknél az az ápoló aki ezt megtette pl, direkt felhívta a feleségemet mint főnökét, nehogy lemaradjon, mert neki a kormányrendelet értelmében jár. Ugyanezen a munkahelyen az aki az ápoló otthonba kvázi beköltözni kényszerül és a karantén miatt el sem hagyhatta az intézményt, mert szociális munkásként és nem nővérként ápol nem kaphatta meg. Tehát 420.000 a lógosnak, semmi annak aki végig dolgozott.
Na ez sem igaz. Minden intézménynek külön, 8 nap alatt kellett egyenként, csak és kizárólag adószám alapján ezt megigényelni. Már most látom a kommenteket ahol egy szám elütésre került, vagy az intézményi bürokrácia miatt lemaradt nem kap semmit. Nekem az egyetem ezt intézte. De pl feleségemnek ez több napi plusz munkát jelentett, hogy minden egyes orvost, ápolót (nagy többség céges) egyenként bekérje az adatokat és megigényelje (ezt nem a bérszámfejtők csinálták). Hosszú csatákat és telefon és levél csörtéket vívott, hogy hogyan lehetne a takarító és ápoló személyzetet is bevenni (hiába)
4. Adó
ezt talán majd adószakemberek elmagyarázzák, mert én nem értem. Nem lehet számlát kiadni erről az "egyszeri juttatásról" Pl háziorvosi rendszerben ahol mindenki vállalkozó már most teljes a káosz, hogy hogyan lesz majd bevétel számla nélkül. KATA-sok már stornozzák is (pl nejem) a kiállított számlát, de társas vállakozásoknál a super bruttosított kifizetéssel nem tudnak mit tenni (adóhoz rohadtul nem értek, lehet rosszul fogalmaztam, csak azt tudom, hogy forrong az internet és káosz van)
Tehát a nagy hangzatos PR bejelentés után, egy megosztó, igazságtalan, nem átgondolt és nem egyértelmű, nem egységes kifizetést valósítottak meg.
És ez majd 2 hét múlva amikor az önkéntes túlmunkát felmondjuk, majd elő fog jönni,"hogy ezeknek semmi sem elég, most kapott mindenki fél milliót ebben a nehéz helyzetben is mégis tartják a markukat"
diverdoc
Meg politikai PR-nak, ahogy írtad is.
Ezt meg ne vedd személyesnek, de egy “köszönöm a kormányzatnak” elegánsabb lett volna.
több mint 5 éve
rokaur
876
Pl ha van két eltartott gyerek már mindjárt 400k a nettó.nem, ez vmi adókülönbségből jön sztemEz mehetne a gyűlölködjünk, vagy a politika topikba is, de tekintve, hogy a CoVid kapcsán történt ide írom.Nem lehet, hogy aki többet kapott, az azért kapott többet, mert kapott valami bónuszt/jutalmat? Anyum nekem azt mondta, hogy ők is 332,500 ft-ot kaptak egységesen, de hogy ma utaltak különböző "jutalmakat" is (legyen az bármi, neki(k) nyilván nem járt) ezzel együtt.
4. Adó
diverdoc
Borbinho
Semmelweis napi jutalmak is most vannak, de azok külön tételként, más formában kell, hogy kifizetésre kerüljenek, ezek a megcimkézet egyszeri juttatások, amiről beszélek.
diverdoc
Még laktózérzékenységre is jár adó kedvezmény amúgy nav.gov.hu/nav/ado/szja/A_szemelyi_kedvezmeny20190130.html
több mint 5 éve
Lassan valóban azt gondolom, össze lehetne dobni valamit a meglévő pártoktól "tiszta" csoportosulást ebből a bowl. hus közösségből, akik valóban az országért munkálkodnak. Sobri lenne a miniszterelnök 😛 😉
több mint 5 éve
nem, ez vmi adókülönbségből jön sztemEz mehetne a gyűlölködjünk, vagy a politika topikba is, de tekintve, hogy a CoVid kapcsán történt ide írom.Nem lehet, hogy aki többet kapott, az azért kapott többet, mert kapott valami bónuszt/jutalmat? Anyum nekem azt mondta, hogy ők is 332,500 ft-ot kaptak egységesen, de hogy ma utaltak különböző "jutalmakat" is (legyen az bármi, neki(k) nyilván nem járt) ezzel együtt.
4. Adó
diverdoc
Borbinho
Szerkesztette: diverdoc

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P