Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Ez mehetne a gyűlölködjünk, vagy a politika topikba is, de tekintve, hogy a CoVid kapcsán történt ide írom.
Ma megkaptam az 500.000. forintot. Azaz a számlámon 332.500 jelent meg. Nagyon jól jön, és örülök neki. Ami miatt viszont leírom a rendkívül sok negatív hozadéka.
Természetesen az orbáni hazug kommunikációval teljesen ellentétes, ahogy ez megvalósult. Iszonyatos feszűltségeket keltett és a hihetetlen igazságtalansága miatt óhatatlanul az egészségügy szereplőít egymásnak ugrasztotta. Mik ezek a problémák?

1. "mindenki kap 500.000 forintott".
Nem az a legnagyobb baj, hogy nem 500, mert ezt tudtuk nem annyi lessz, viszont fasza PR a félmillió forint. A legnagyobb baj, hogy nem mindenki. Én aki élvezem a juttatást mélységesen elítélem, hogy míg én kaptam, van olyan, aki tényleg szintén frontvonalban dolgozott és nem kap.Felháborító és igazságtalan és mesterségesen a megosztásra törekvő diszkrimináció.

2. "Aki a frontvonalban dolgozott" annak jár.
Ez meg pont az ellenkezője az előző pontban leírtaknak. Olyanok is megkapták a kormány rendelkezései szerint, akik egy megveszekedett percet nem dolgoztak!! Én aki 54 napig folyamatos ügyeletesként, a CoVid műtéti team vezetőjeként dolgoztam 96.000 forinttal kevesebbet kaptam, mint egy olyan emberke, aki legelső napon COPD-jére hivatkozva (láncdohányos) táppénzre ment, és legalább el is újságolja mit kapott. Nejeméknél az az ápoló aki ezt megtette pl, direkt felhívta a feleségemet mint főnökét, nehogy lemaradjon, mert neki a kormányrendelet értelmében jár. Ugyanezen a munkahelyen az aki az ápoló otthonba kvázi beköltözni kényszerül és a karantén miatt el sem hagyhatta az intézményt, mert szociális munkásként és nem nővérként ápol nem kaphatta meg. Tehát 420.000 a lógosnak, semmi annak aki végig dolgozott.

3. "mindenkinek alanyi jogon jár"
Na ez sem igaz. Minden intézménynek külön, 8 nap alatt kellett egyenként, csak és kizárólag adószám alapján ezt megigényelni. Már most látom a kommenteket ahol egy szám elütésre került, vagy az intézményi bürokrácia miatt lemaradt nem kap semmit. Nekem az egyetem ezt intézte. De pl feleségemnek ez több napi plusz munkát jelentett, hogy minden egyes orvost, ápolót (nagy többség céges) egyenként bekérje az adatokat és megigényelje (ezt nem a bérszámfejtők csinálták). Hosszú csatákat és telefon és levél csörtéket vívott, hogy hogyan lehetne a takarító és ápoló személyzetet is bevenni (hiába)

4. Adó
ezt talán majd adószakemberek elmagyarázzák, mert én nem értem. Nem lehet számlát kiadni erről az "egyszeri juttatásról" Pl háziorvosi rendszerben ahol mindenki vállalkozó már most teljes a káosz, hogy hogyan lesz majd bevétel számla nélkül. KATA-sok már stornozzák is (pl nejem) a kiállított számlát, de társas vállakozásoknál a super bruttosított kifizetéssel nem tudnak mit tenni (adóhoz rohadtul nem értek, lehet rosszul fogalmaztam, csak azt tudom, hogy forrong az internet és káosz van)

Tehát a nagy hangzatos PR bejelentés után, egy megosztó, igazságtalan, nem átgondolt és nem egyértelmű, nem egységes kifizetést valósítottak meg.
És ez majd 2 hét múlva amikor az önkéntes túlmunkát felmondjuk, majd elő fog jönni,"hogy ezeknek semmi sem elég, most kapott mindenki fél milliót ebben a nehéz helyzetben is mégis tartják a markukat"
diverdoc
Nem lehet, hogy aki többet kapott, az azért kapott többet, mert kapott valami bónuszt/jutalmat? Anyum nekem azt mondta, hogy ők is 332,500 ft-ot kaptak egységesen, de hogy ma utaltak különböző "jutalmakat" is (legyen az bármi, neki(k) nyilván nem járt) ezzel együtt.

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 156 — nabege2@yahoo.com
Örülök, hogy nem én kívülálló írtam egy szösszenetet, mert 2 napja fogalmazódik meg bennem a dolog. Igaz én csak annyit szerettem volna, hogy lehet én voltam a fasz, de nekem nem volt meg, hogy az 500e az bruttó, illetve maga az igénylésről akartam írni, hogy az se olyan egyszerű. Igaz, hogy ebben azért megértem a másik oldalt is, mert nem csak kórházi dolgozóknak jár, hanem gazdálkodó szervezetek által ellátott szolgáltatóknak, azt meg tényleg nehéz összeszedni, hogy ki kapjon. De tényleg inkább itt az a dühítő, ha lecsúsztál a határidőről nem kaptál.
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Ez mehetne a gyűlölködjünk, vagy a politika topikba is, de tekintve, hogy a CoVid kapcsán történt ide írom.
Ma megkaptam az 500.000. forintot. Azaz a számlámon 332.500 jelent meg. Nagyon jól jön, és örülök neki. Ami miatt viszont leírom a rendkívül sok negatív hozadéka.
Természetesen az orbáni hazug kommunikációval teljesen ellentétes, ahogy ez megvalósult. Iszonyatos feszűltségeket keltett és a hihetetlen igazságtalansága miatt óhatatlanul az egészségügy szereplőít egymásnak ugrasztotta. Mik ezek a problémák?

1. "mindenki kap 500.000 forintott".
Nem az a legnagyobb baj, hogy nem 500, mert ezt tudtuk nem annyi lessz, viszont fasza PR a félmillió forint. A legnagyobb baj, hogy nem mindenki. Én aki élvezem a juttatást mélységesen elítélem, hogy míg én kaptam, van olyan, aki tényleg szintén frontvonalban dolgozott és nem kap.Felháborító és igazságtalan és mesterségesen a megosztásra törekvő diszkrimináció.

2. "Aki a frontvonalban dolgozott" annak jár.
Ez meg pont az ellenkezője az előző pontban leírtaknak. Olyanok is megkapták a kormány rendelkezései szerint, akik egy megveszekedett percet nem dolgoztak!! Én aki 54 napig folyamatos ügyeletesként, a CoVid műtéti team vezetőjeként dolgoztam 96.000 forinttal kevesebbet kaptam, mint egy olyan emberke, aki legelső napon COPD-jére hivatkozva (láncdohányos) táppénzre ment, és legalább el is újságolja mit kapott. Nejeméknél az az ápoló aki ezt megtette pl, direkt felhívta a feleségemet mint főnökét, nehogy lemaradjon, mert neki a kormányrendelet értelmében jár. Ugyanezen a munkahelyen az aki az ápoló otthonba kvázi beköltözni kényszerül és a karantén miatt el sem hagyhatta az intézményt, mert szociális munkásként és nem nővérként ápol nem kaphatta meg. Tehát 420.000 a lógosnak, semmi annak aki végig dolgozott.

3. "mindenkinek alanyi jogon jár"
Na ez sem igaz. Minden intézménynek külön, 8 nap alatt kellett egyenként, csak és kizárólag adószám alapján ezt megigényelni. Már most látom a kommenteket ahol egy szám elütésre került, vagy az intézményi bürokrácia miatt lemaradt nem kap semmit. Nekem az egyetem ezt intézte. De pl feleségemnek ez több napi plusz munkát jelentett, hogy minden egyes orvost, ápolót (nagy többség céges) egyenként bekérje az adatokat és megigényelje (ezt nem a bérszámfejtők csinálták). Hosszú csatákat és telefon és levél csörtéket vívott, hogy hogyan lehetne a takarító és ápoló személyzetet is bevenni (hiába)

4. Adó
ezt talán majd adószakemberek elmagyarázzák, mert én nem értem. Nem lehet számlát kiadni erről az "egyszeri juttatásról" Pl háziorvosi rendszerben ahol mindenki vállalkozó már most teljes a káosz, hogy hogyan lesz majd bevétel számla nélkül. KATA-sok már stornozzák is (pl nejem) a kiállított számlát, de társas vállakozásoknál a super bruttosított kifizetéssel nem tudnak mit tenni (adóhoz rohadtul nem értek, lehet rosszul fogalmaztam, csak azt tudom, hogy forrong az internet és káosz van)

Tehát a nagy hangzatos PR bejelentés után, egy megosztó, igazságtalan, nem átgondolt és nem egyértelmű, nem egységes kifizetést valósítottak meg.
És ez majd 2 hét múlva amikor az önkéntes túlmunkát felmondjuk, majd elő fog jönni,"hogy ezeknek semmi sem elég, most kapott mindenki fél milliót ebben a nehéz helyzetben is mégis tartják a markukat"

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
csipkelli 4 010
 index.hu/belfold/2020/07/01/koronavirus_h-uncover_reprezentativ_felmeres_atfertozodottseg_statisztika_immunitas_pcr_orvosi_egyetem/

Tehát. 10-ből 9 fertőzött észre se vette, hogy mivan. Vagy enyhe tünetei voltak, de orvoshoz nem nagyon ment vele. Nagyjából.
több mint 5 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 428 — Colts fan
Valaki tudna nekem egy mindig naprakész oldalt mutatni, mely megmutatja hol mi a helyzet karantén és utazhatóság ügyben? Nászút miatt fontos lenne 2021 januárjától már 😊
kristóf17
 www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

reopen.europa.eu/en
r.baggio
Köszönöm!
Az első link tűnik jónak, mert Mexikó a cél 😊
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 827 — no es importante
Valaki tudna nekem egy mindig naprakész oldalt mutatni, mely megmutatja hol mi a helyzet karantén és utazhatóság ügyben? Nászút miatt fontos lenne 2021 januárjától már 😊
kristóf17
 www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

reopen.europa.eu/en

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 428 — Colts fan
több mint 5 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
 hvg.hu/itthon/20200630_koranyi_koronavirusos_fiatal_mutudo_gepi_lelegeztetes
Beki
Ezt a részt nem értem:
betegek nagy része biztosan nem a kórokozó hatására kialakuló COVID-19 betegségbe halt bele, „hanem ez egy picit hozzájárult ahhoz, hogy az illetőt elveszítsük. Az is lehet, hogy csak az az életmódváltás, ami a kórház volt az ő számára, elég volt ahhoz, hogy a beteg meghaljon.
5x olvastam át ezt a mondatot es meg most sem akarom elhinni, hogy nem én értelmezem rosszul.
Eddig a krónikus betegségbe haltak bele a Covidos betegek, most már a kórház "nyújtotta" életmód váltásba?
Maradt volna otthon és még élne?
kittli
Ez vagy egy összeollózott nyilatkozat, vagy 10x is el lehet olvasni, de akkor sem lesz sok értelme...
Kiváló cikk volt 😕
több mint 5 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 837 — Steelers fan
Beki
Ezt a részt nem értem:
betegek nagy része biztosan nem a kórokozó hatására kialakuló COVID-19 betegségbe halt bele, „hanem ez egy picit hozzájárult ahhoz, hogy az illetőt elveszítsük. Az is lehet, hogy csak az az életmódváltás, ami a kórház volt az ő számára, elég volt ahhoz, hogy a beteg meghaljon.
5x olvastam át ezt a mondatot es meg most sem akarom elhinni, hogy nem én értelmezem rosszul.
Eddig a krónikus betegségbe haltak bele a Covidos betegek, most már a kórház "nyújtotta" életmód váltásba?
Maradt volna otthon és még élne?

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 158
 444.hu/2020/06/30/biztato-hir-kinabol-ujabb-vilagjarvany-potens-influenzavirust-talaltak

remek
Vrij6
 www.mezogazdasagikonyvtar.hu/assets/euag/EA0103/bse.html
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
 www.nemzetisport.hu/kezilabda/koronavirus-tiz-vaci-noi-kezis-tesztje-is-pozitiv-lett-2770143
NB2
akkor ők szerepelnek a mai statisztikában, mint új eset?
Vrij6
 index.hu/sport/kezilabda/2020/06/30/vac_kezilabda_koronavirus-fertozes/

elvileg igen. ők edzőtáborban vannak, családtól/barátoktól távol, elkülönítve? mert ha nem, akkor ez kurvára nem 10 új fertőzöttet jelent...

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 563 — The Mathematician
 444.hu/2020/06/30/biztato-hir-kinabol-ujabb-vilagjarvany-potens-influenzavirust-talaltak

remek
Vrij6
Nem hallgattál meg elég Puzsért, hogy legalább a 444-es hangulatkeltésnek ne ülj fel? Origo szint, csak a másik oldalról
r.baggio
ezek szerint nem.
Vrij6
mondjuk a 444 legalább forrást és szerzőt megjelöl
szóval a hir maga BBC aminek azért kicsivel több hitelt szoktunk szavazni
Negritis
Csak fordítani nem tudnak vagy rosszabb esetben direkt tesznek így

De ha már mindenképp állandó rettegésben akarunk élni:
 m.hvg.hu/360/202026_csanyi_vilmos_nem_biztos_hogy_vege_van
r.baggio
ha rettegni akarsz, mindig megtalálod az okot rá

és a 444nek kurva sok hibája van, viszont én sokszor csak a forrásra kattintok pont a hülyeségeik miatt

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 071 — Слава Україні! Героям слава!
 www.nemzetisport.hu/kezilabda/koronavirus-tiz-vaci-noi-kezis-tesztje-is-pozitiv-lett-2770143
NB2
akkor ők szerepelnek a mai statisztikában, mint új eset?

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve

remek
Vrij6
Nem hallgattál meg elég Puzsért, hogy legalább a 444-es hangulatkeltésnek ne ülj fel? Origo szint, csak a másik oldalról
r.baggio
ezek szerint nem.
Vrij6
Negritis
Csak fordítani nem tudnak vagy rosszabb esetben direkt tesznek így

De ha már mindenképp állandó rettegésben akarunk élni:
 m.hvg.hu/360/202026_csanyi_vilmos_nem_biztos_hogy_vege_van

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 682 — Lucas Scott
A lockdownt tleg el tudjátok képzelni?
(A gazdaság élénkítés mellett? )
Sajnos én nem hiszek benne...
Inkább azt, h Dokiék meg fognak szakadni, de: "show must go on!".. kerül, amibe kerül. Csak tudni sem fogunk róla (karácsonyig)
zemanla
ha beüt a new york szintű szar Pesten akkor nem tudom elképzelni hogy ne húzzák meg
Negritis
Nem fogják.... Sajnos.
De ez csak egy megérzés.
zemanla
Elsősorban választást akarnak nyerni.
Azt nem lehet sokezer halottal, zombiapokalipszis közepette.
Szar gazdasággal lehet, majd hitelt vesznek fel, kidumálják, Sorosra kenik, megígérik, hogy a következő 4 év jobb lesz, végtelen opció van.
Sobri Jóska
plusz amíg ilyen béna az ellenzék és simán besétál a politikai csapdákba addig még nagyon kitalálni sem kell dolgokat ...

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 156 — nabege2@yahoo.com
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 563 — The Mathematician

remek
Vrij6
r.baggio
ezek szerint nem.
Vrij6

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve

remek
Vrij6
r.baggio
ezek szerint nem.

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve

remek
Vrij6

---
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 299 — Így remélem megfelelek nektek.....
Monori kormányablak előtt szép kis sor.... magukat nagyon féltik....
több mint 5 éve

remek

több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
Inkább azt, h Dokiék meg fognak szakadni, de: "show must go on!".. kerül, amibe kerül. Csak tudni sem fogunk róla (karácsonyig)
zemanla
ha beüt a new york szintű szar Pesten akkor nem tudom elképzelni hogy ne húzzák meg
Negritis
Nem fogják.... Sajnos.
De ez csak egy megérzés.
zemanla
Szar gazdasággal lehet, majd hitelt vesznek fel, kidumálják, Sorosra kenik, megígérik, hogy a következő 4 év jobb lesz, végtelen opció van.
Sobri Jóska
Nem fogod megtudni 😉
Minden szép, minden jó....nem is olyan nagy a baj, mint....harcolunk, győzünk!

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 100 — #NoStress
zemanla
Negritis
Nem fogják.... Sajnos.
De ez csak egy megérzés.
zemanla

több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
zemanla
szerintem sem lesz szó szerinti lockdown
egyszerűen a gazdaság beborulna
annyit tudok elképzelni, hogy finoman kérnek mindenkit, hogy vigyázzon egymásra, aztán lesz ami lesz
NB2
...és Dokiék 0-24 Ben dolgoznak....és a magyar eü állja a sarat, jobban mint ... bárki

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞