Bowldog Hálaadást!

Koronavírus 2024

33 feliratkozó

több mint 3 éve
Törölt felhasználó
En mikor foglaltam idopontot nem lattam hogy vakcinat is valaszthatok
Janek
Helyszínen van lehetőség a legtöbb helyen, de általában a Pfizert erőltetik, abból van a
legtöbb, de nem kötelező.
ozibozi
nekem az megfelel a 2 Pfizerra
Janek
Bemész felajánlják a teljes palettát.
Mondjuk érdekes, hogy az Oroszra valami MRNS lett volna jobb.
De hát a logika azt diktálta hogy Jansent kérjek és nem ellenkeztek.
Toca
Kaptál Jansent???Sputnikra?
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 127 — The Mathematician
 hvg.hu/vilag/20211112_ausztria_korlatozasok_oltatlanok

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 18 754
 hvg.hu/itthon/20211112_negyedik_hullam_jarvany_koronavirus_oltas

"Lantos: Kaotikus védekezés, két hét múlva 1000 beteg lehet lélegeztetőgépen

Az ATV egy másik műsorában Lantos Gabriella egészségügyi menedzsert kérdezte a jelenlegi helyzetről. Ő azt mondta: ha a kórházak bezárása és az elektív műtétek elhalasztása az egyetlen védekezési eszköz, „akkor azt abnormálisnak kell minősíteni”. Hozzátette:

"Ez egy kaotikus védekezésnek a nagyon világos megmutatkozása”.

Lantos Gabriella beszélt arról is, hogy minden olyan műtétet el fognak halasztani, ami nem rák, vagy traumatológiai beavatkozás. Ezeket azonban már nem lehet halasztani, mert így is 40 ezer ember van várólistán – mondta.

Lantos biztosra veszi, hogy két héten belül elérjük a napi 1000 lélegeztetésre szoruló számot. Ezt követően fog az a helyzet előállni, hogy nem lesz elég humán erőforrás, és a „kormány majd úgy tesz, mintha csinálna valamit” – tette hozzá."

Vrij6
Na, kelti a feszültséget minden ok nélkül ez is. 😕
több mint 3 éve
Toca Minnesota Vikings 19 380 — Vikings fan
Janek
Helyszínen van lehetőség a legtöbb helyen, de általában a Pfizert erőltetik, abból van a
ozibozi
Janek
Toca
valahol azt olvastam hoyg a sputnik 1 és a janssen elég hasonló
én utóbbira nem tudom mit kérek még
Negritis
Igen, de nekem lehet utaznom kell külföldre és az orosz mellé csak ez volt valid.
több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 346 — capitaine du château de Vienne 1487

Az ATV egy másik műsorában Lantos Gabriella egészségügyi menedzsert kérdezte a jelenlegi helyzetről. Ő azt mondta: ha a kórházak bezárása és az elektív műtétek elhalasztása az egyetlen védekezési eszköz, „akkor azt abnormálisnak kell minősíteni”. Hozzátette:

Lantos Gabriella beszélt arról is, hogy minden olyan műtétet el fognak halasztani, ami nem rák, vagy traumatológiai beavatkozás. Ezeket azonban már nem lehet halasztani, mert így is 40 ezer ember van várólistán – mondta.

Lantos biztosra veszi, hogy két héten belül elérjük a napi 1000 lélegeztetésre szoruló számot. Ezt követően fog az a helyzet előállni, hogy nem lesz elég humán erőforrás, és a „kormány majd úgy tesz, mintha csinálna valamit” – tette hozzá."

Vrij6
Ennek a Lantosnak van már új állása? 😀
bcsarli
ja, Tinódon lett Sebestyén

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 8 643 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr

Vrij6
Ennek a Lantosnak van már új állása? 😀

több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 127 — The Mathematician
Janek
ozibozi
Janek
Toca
valahol azt olvastam hoyg a sputnik 1 és a janssen elég hasonló
én utóbbira nem tudom mit kérek még

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Toca Minnesota Vikings 19 380 — Vikings fan
Janek
ozibozi
Janek
több mint 3 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 463 — Слава Україні! Героям слава!

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 3 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 15 983 — Apu ökölbeszorított keze
Janek
ozibozi

több mint 3 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 463 — Слава Україні! Героям слава!
új: 8 370 (heti átlag: 6 802)
elhunyt: 116
kórházban: 5 147 (+157 tegnap óta)
gépen: 509 (+21 tegnap óta)
teszt: 37 324
új pozitívak aránya: 22.4%

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 3 éve
ozibozi New York Giants 17 193
Janek
több mint 3 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 15 983 — Apu ökölbeszorított keze

több mint 3 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 17 757 — StuG Life
Anyós ma foglalt időpontot harmadikra, holnap már megy is... Nyíregy.
warr_b
gödény fel ne borítsa oltópontra menet

több mint 3 éve
davemayer Chicago Bears 14 752 — "Grammar maci"
azert nagyon komoly gondok lehetnek a felmeresek szerint ha be kell fagyasztani az uzemanyagarat.
csebi
Itt Hollandiában egyik nap 1.83 volt másnap meg 2.01, na azt add össze...

Ja, ugyanannàl a kútnàl az elfelejtettem.

Szerkesztette: davemayer

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 3 éve
ozibozi New York Giants 17 193
Ha nem akarsz egy hetet várni vagy nem tudsz a meló miatt könnyedén egy kötött időponthoz alkalmazkodni, ami keresztbe vágja a napodat, akkor pl. az Uzsokinál 14-kor nyit az oltási lehetőség.
/Laky Adolf 44-46 utcai Ideggondozó részleg/ 😉
A portáson átverekszed magad, a második emeleten
(226. rendelő)
vannak, viszed magaddal a hozzájárulási nyilatkozatot kitöltve, és közlöd hogy váratlanul külföldre kell utaznod, de telefonon mondták hogy menj oda. Pár perc sorban állás után megszúrnak simán.
Vlsz máshol is működik, mert az oltás a cél, Pfizer meg van dögivel és Moderna is
akad.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
@Mikey
Sztem ezt nem post covidnak hívják hanem életnek. Egyszerűen szar passzban vagy, ezért lehetsz dekoncentrált. Nincs olyan hullámvasút ami mindig csak lefele megy... 😊
peach
Nem vagyok szar passzban, mert semmi okom szar passzban lenni. Alapvetően megvan mindenem, elértem mindent amit mostanra akartam, lett autóm, stb, szóval nincs semmi bajom az élettel. 😉 Azt is mondhatnám, hogy boldog vagyok.
Mikey
Hiszed vagy sem de neked egy lányra van szükséged aki a társad
(Persze sokszor ritka idegesítőek tudnak lenni de akkor is megéri. Pl.most ezzel a Joy napokkal megy az agyamra.)
több mint 3 éve
clbass New Orleans Saints 3 113 — Saints fan
@Mikey
Sztem ezt nem post covidnak hívják hanem életnek. Egyszerűen szar passzban vagy, ezért lehetsz dekoncentrált. Nincs olyan hullámvasút ami mindig csak lefele megy... 😊
peach
Ez annak a viccnek az átirata ahol az életet magát egy olyan betegségnek definiálják ahol a halálozási arány 100%? 😉
több mint 3 éve
@Mikey
peach
Nem vagyok szar passzban, mert semmi okom szar passzban lenni. Alapvetően megvan mindenem, elértem mindent amit mostanra akartam, lett autóm, stb, szóval nincs semmi bajom az élettel. 😉 Azt is mondhatnám, hogy boldog vagyok.
több mint 3 éve
clbass New Orleans Saints 3 113 — Saints fan
Gondolj arra, hogy most legalább nagyon, de nagyon immunis lettél (egy ideig). 😊 Vagy arra, hogy ha nincs a vakcina, akkor esélyes, hogy sokkal keményebben megviselt volna. És jobbulást!
peterk2005
Az az igazán érdekes, hogy konkrétan a fertőzésen minimális tünetekkel (mármint cefetül voltam, de semmi tipikus tünetem nem volt a nagymértékű gyengeségen, fej- és ízületi fájdalmakon kívül) eshettem át, mert tesztelve sem voltam és akkor igazából nem is gondoltam, hogy ez lehetett. Teljesen máshogy éreztem magam szarul, mint bármikor korábban, de így ennyi. Így utólag persze elég egyértelmű, hogy az volt.

Kitartást. Remélem jövő nyáron újra mehet bringázni majd probléma nélkül. 😊Toto21
Jelenleg elég valószínűtlennek érzem, de úgy legyen. 😊

Elsősorban jobbulást! Másodsorban szintén Crohn érintettként nálam pre-covid is az volt az első jel, hogy fáj a derekam, majd két napra has, aztán szabi mert mindenki jobban jár. Az év első igazi mínuszos hidegfrontjáról már nem is beszélek 😉
Ami számomra a legijesztőbb az írásodban az a memóriazavar!
Elvileg még soha nem produkáltam pozitív tesztet a több közvetlen kontakt, a párhuzamos azonos tünetek, és a két oltás ellenére/mellett, de valami nálam is megsiklott memória terén.
Simán lehet, hogy szimplán akadok egy kicsit, de konkrétan pár hete tévesztem a betűket is. Mind olvasásban, mind írásban. A céges mail rendszer legalább az angolra figyelmeztet (bár néha elszégyellem magam), de a magyart az indokoltnál többször át kell olvasnom... clbass
A hasam nekem is vacakolt, de semmivel sem jobban, mint egy bármilyen hidegfront esetén. A memóriazavar valóban ijesztő. Ugyanez van nálam is. Beszédben olykor a szavak sorrendjét keverem, nagyon durva. Vagy a legegyszerűbb szavak nem jutnak eszembe, és nézek a másikra mint valami hülye. Írásban előfordul hogy teljesen más szót gépelek/pötyögök be, mint amit akartam. Egyébként meg olyan alapvető dolgokat elfelejtek, hogy napi szinten nevetnek ki pl. kollégáim, amikor megállok hogy mi a szarért indultam el, vagy hogy mit hova raktam le két perccel azelőtt, vagy mit kértek tőlem öt perce, satöbbi. Próbálok velük nevetni magamon, de igazából végtelenül frusztráló. Vagy pont tegnap történt, hogy ebédnél rácsodálkoztam, hogy a kolléganőnk is velünk reggelizett, mert egyáltalán nem emlékeztem rá, pedig állítólag még nevettünk is valamin. S nekem a memóriám is baromi jó, nagyon választékosan tudok beszélni, írni, most meg mint egy nyolcvanéves parkinsonos. Rettenetesen szétszórt vagyok, és ezt a hsz-t is kb. ötödjére olvasom át, hogy mit is írtam, meg hogy jól-e. Szóval ezt nagyon átérzem, remélem nálad is el fog múlni hamar.

Lelkileg hogy viseled?csi77
Néha egészen jól, néha viszont borzasztóan magam alatt vagyok. A hangulatom is rettenetesen ingadozó, a kedvem is, vannak napok mikor szó szerint semmi nem érdekel, nem köt le, gyakran érzem magam feszültnek, frusztráltnak, idegesnek konkrétan minden ok nélkül és ez azelőtt egyáltalán nem volt jellemző rám.
Mikey
Már-már boszorkányosság, de én hiszem, hogy nem mindenkinél mutatják ki a tesztek a valós állapotot!
Teljesen biztos vagyok benne, hogy a negatív tesztek mellett is beleeshetsz a hatásmechanizmusba.
Idővel lesznek majd szakvélemények erről is, de jelenleg még az akut eseteket is csak pillázzuk.
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 24 180 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Anyós ma foglalt időpontot harmadikra, holnap már megy is... Nyíregy.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
peach Atlanta Falcons 14 865 — a new hope (again)
@Mikey

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 3 éve
Gondolj arra, hogy most legalább nagyon, de nagyon immunis lettél (egy ideig). 😊 Vagy arra, hogy ha nincs a vakcina, akkor esélyes, hogy sokkal keményebben megviselt volna. És jobbulást!
peterk2005
Az az igazán érdekes, hogy konkrétan a fertőzésen minimális tünetekkel (mármint cefetül voltam, de semmi tipikus tünetem nem volt a nagymértékű gyengeségen, fej- és ízületi fájdalmakon kívül) eshettem át, mert tesztelve sem voltam és akkor igazából nem is gondoltam, hogy ez lehetett. Teljesen máshogy éreztem magam szarul, mint bármikor korábban, de így ennyi. Így utólag persze elég egyértelmű, hogy az volt.

Kitartást. Remélem jövő nyáron újra mehet bringázni majd probléma nélkül. 😊Toto21

Elsősorban jobbulást! Másodsorban szintén Crohn érintettként nálam pre-covid is az volt az első jel, hogy fáj a derekam, majd két napra has, aztán szabi mert mindenki jobban jár. Az év első igazi mínuszos hidegfrontjáról már nem is beszélek 😉
Elvileg még soha nem produkáltam pozitív tesztet a több közvetlen kontakt, a párhuzamos azonos tünetek, és a két oltás ellenére/mellett, de valami nálam is megsiklott memória terén.
Simán lehet, hogy szimplán akadok egy kicsit, de konkrétan pár hete tévesztem a betűket is. Mind olvasásban, mind írásban. A céges mail rendszer legalább az angolra figyelmeztet (bár néha elszégyellem magam), de a magyart az indokoltnál többször át kell olvasnom... clbass
A hasam nekem is vacakolt, de semmivel sem jobban, mint egy bármilyen hidegfront esetén. A memóriazavar valóban ijesztő. Ugyanez van nálam is. Beszédben olykor a szavak sorrendjét keverem, nagyon durva. Vagy a legegyszerűbb szavak nem jutnak eszembe, és nézek a másikra mint valami hülye. Írásban előfordul hogy teljesen más szót gépelek/pötyögök be, mint amit akartam. Egyébként meg olyan alapvető dolgokat elfelejtek, hogy napi szinten nevetnek ki pl. kollégáim, amikor megállok hogy mi a szarért indultam el, vagy hogy mit hova raktam le két perccel azelőtt, vagy mit kértek tőlem öt perce, satöbbi. Próbálok velük nevetni magamon, de igazából végtelenül frusztráló. Vagy pont tegnap történt, hogy ebédnél rácsodálkoztam, hogy a kolléganőnk is velünk reggelizett, mert egyáltalán nem emlékeztem rá, pedig állítólag még nevettünk is valamin. S nekem a memóriám is baromi jó, nagyon választékosan tudok beszélni, írni, most meg mint egy nyolcvanéves parkinsonos. Rettenetesen szétszórt vagyok, és ezt a hsz-t is kb. ötödjére olvasom át, hogy mit is írtam, meg hogy jól-e. Szóval ezt nagyon átérzem, remélem nálad is el fog múlni hamar.

Néha egészen jól, néha viszont borzasztóan magam alatt vagyok. A hangulatom is rettenetesen ingadozó, a kedvem is, vannak napok mikor szó szerint semmi nem érdekel, nem köt le, gyakran érzem magam feszültnek, frusztráltnak, idegesnek konkrétan minden ok nélkül és ez azelőtt egyáltalán nem volt jellemző rám.

Szerkesztette: Mikey
több mint 3 éve
peterk2005
Az az igazán érdekes, hogy konkrétan a fertőzésen minimális tünetekkel (mármint cefetül voltam, de semmi tipikus tünetem nem volt a nagymértékű gyengeségen, fej- és ízületi fájdalmakon kívül) eshettem át, mert tesztelve sem voltam és akkor igazából nem is gondoltam, hogy ez lehetett. Így utólag persze elég egyértelmű, hogy az volt.

több mint 3 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 790 — Bears & Illinois fan
Ebből mit lehet leszűrni?csi77
Azt, hogy egyik vakcina sem nyújt 100%-os védettséget. De az is biztos már, hogy túlnyomórészt megvéd a komolyabb tünetektől.

A probléma itt, hogy a politikusok hogyan kommunikálják le a járványt, az intézkedéseket, az oltásokat. Mindenki beszél össze-vissza, ami viszonylag biztosnak mondható, arról is olvashatsz rengeteg ellenvéleményt is, stb. Ez a kurva nagy baj itt, és nálam, aki maximálisan oltáspárti, is elérte ez az egész hajcihő, hogy szarjak az egészre magasról, és már kedvem se nagyon legyen olvasni a témában, sem beszélgetni róla.

Az már az én pechem, hogy két Pfizer oltás ellenére is átestem a betegségen, és mindenféle poszt-Covidos panaszom van. Ám lehet hogy az oltások nélkül már nem is élnék, ki tudja.
Mikey
Uhh, az szar ügy...
Ez mostanában volt? Rád nem emlékszem.
Ha nem indiszkrét a kérdésem, milyen posztcovid panaszod van?
csi77
Olyan egy hónapja derült ki kb.

Hát egyszerűbb lenne felsorolni, hogy mi nincs.
A szívritmusom ugrál össze-vissza, sokszor nyugalmi állapotban is, és a legkisebb testmozgástól (pl. kimegyek a konyhába valamiért) is tartósan felugrik, egyszerű rövid sétától (elmegyek a boltba mondjuk) kiváltképp. Esténként rengetegszer zakatol a szívem, van hogy éjjel is felébredek erre. Könnyed, rövid sétáktól is olyan szinten elfáradok, hogy a levegőért kapkodok úgy, mint máskor 60 km maximális erőkifejtéses kerékpározástól sem. A lépcsőzést nem is említem, volt időszak, hogy nem tudtam egy lendülettel feljönni a negyedik emeletre (most már azért megy, csak a pulzusom az egekben és szintén a levegőért kapkodok). Botrányosan alszok, nagyon sokszor felébredek éjjelente és nem tudok visszaaludni. Az erőnlétem borzasztó, pedig amúgy az átlagnál mindenképpen sokkal jobb, olykor mintha szédelegnék is. A memóriám gyalázatos az utóbbi egy-két hónapban, és kb. 20 percenként iszok, mert kiszárad a szám, és azt hiszem ennyi. 😊

Ja és a derekam és a hátam is akkortájt kezdett el a szokásosnál sokkal jobban fájni, amikor ezek a tünetek elkezdtek megjelenni augusztus végén, szeptember elején. Erre a reumatológus azt mondta hogy a Crohn okozza, de annak az erőteljesedéséhez meg nem tudom, mennyiben járult hozzá a Covid.

Itthon voltam másfél hónapot betegállományban, a végére sok minden javult többé-kevésbé, második hete dolgozok újra, és rettenetes újra az egész, igazából napi szinten gondolkozom azon, hogy másnap inkább itthon maradok mert kár erőltetni.
Mikey
azt a rohadt élet, én már a felétől megőrülnék.....
Lelkileg hogy viseled? Talán Karácsonyra már jobb lesz.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png