Koronavírus 2024
33 feliratkozó
több mint 3 éve
Elsősorban jobbulást! Másodsorban szintén Crohn érintettként nálam pre-covid is az volt az első jel, hogy fáj a derekam, majd két napra has, aztán szabi mert mindenki jobban jár. Az év első igazi mínuszos hidegfrontjáról már nem is beszélek 😉Olyan egy hónapja derült ki kb.Uhh, az szar ügy...Ebből mit lehet leszűrni?csi77Azt, hogy egyik vakcina sem nyújt 100%-os védettséget. De az is biztos már, hogy túlnyomórészt megvéd a komolyabb tünetektől.
A probléma itt, hogy a politikusok hogyan kommunikálják le a járványt, az intézkedéseket, az oltásokat. Mindenki beszél össze-vissza, ami viszonylag biztosnak mondható, arról is olvashatsz rengeteg ellenvéleményt is, stb. Ez a kurva nagy baj itt, és nálam, aki maximálisan oltáspárti, is elérte ez az egész hajcihő, hogy szarjak az egészre magasról, és már kedvem se nagyon legyen olvasni a témában, sem beszélgetni róla.
Az már az én pechem, hogy két Pfizer oltás ellenére is átestem a betegségen, és mindenféle poszt-Covidos panaszom van. Ám lehet hogy az oltások nélkül már nem is élnék, ki tudja.
Mikey
Ez mostanában volt? Rád nem emlékszem.
Ha nem indiszkrét a kérdésem, milyen posztcovid panaszod van?
csi77
Hát egyszerűbb lenne felsorolni, hogy mi nincs.
A szívritmusom ugrál össze-vissza, sokszor nyugalmi állapotban is, és a legkisebb testmozgástól (pl. kimegyek a konyhába valamiért) is tartósan felugrik, egyszerű rövid sétától (elmegyek a boltba mondjuk) kiváltképp. Esténként rengetegszer zakatol a szívem, van hogy éjjel is felébredek erre. Könnyed, rövid sétáktól is olyan szinten elfáradok, hogy a levegőért kapkodok úgy, mint máskor 60 km maximális erőkifejtéses kerékpározástól sem. A lépcsőzést nem is említem, volt időszak, hogy nem tudtam egy lendülettel feljönni a negyedik emeletre (most már azért megy, csak a pulzusom az egekben és szintén a levegőért kapkodok). Botrányosan alszok, nagyon sokszor felébredek éjjelente és nem tudok visszaaludni. Az erőnlétem borzasztó, pedig amúgy az átlagnál mindenképpen sokkal jobb, olykor mintha szédelegnék is. A memóriám gyalázatos az utóbbi egy-két hónapban, és kb. 20 percenként iszok, mert kiszárad a szám, és azt hiszem ennyi. 😊
Ja és a derekam és a hátam is akkortájt kezdett el a szokásosnál sokkal jobban fájni, amikor ezek a tünetek elkezdtek megjelenni augusztus végén, szeptember elején. Erre a reumatológus azt mondta hogy a Crohn okozza, de annak az erőteljesedéséhez meg nem tudom, mennyiben járult hozzá a Covid.
Itthon voltam másfél hónapot betegállományban, a végére sok minden javult többé-kevésbé, második hete dolgozok újra, és rettenetes újra az egész, igazából napi szinten gondolkozom azon, hogy másnap inkább itthon maradok mert kár erőltetni.
Mikey
Ami számomra a legijesztőbb az írásodban az a memóriazavar!
Elvileg még soha nem produkáltam pozitív tesztet a több közvetlen kontakt, a párhuzamos azonos tünetek, és a két oltás ellenére/mellett, de valami nálam is megsiklott memória terén.
Simán lehet, hogy szimplán akadok egy kicsit, de konkrétan pár hete tévesztem a betűket is. Mind olvasásban, mind írásban. A céges mail rendszer legalább az angolra figyelmeztet (bár néha elszégyellem magam), de a magyart az indokoltnál többször át kell olvasnom...
több mint 3 éve
Ez a magas pulzus, szédelgés, rossz alvás nálam is megmaradt.
több mint 3 éve
Toto21
5 962
Kitartást. Remélem jövő nyáron újra mehet bringázni majd probléma nélkül. 😊Olyan egy hónapja derült ki kb.Uhh, az szar ügy...Ebből mit lehet leszűrni?csi77Azt, hogy egyik vakcina sem nyújt 100%-os védettséget. De az is biztos már, hogy túlnyomórészt megvéd a komolyabb tünetektől.
A probléma itt, hogy a politikusok hogyan kommunikálják le a járványt, az intézkedéseket, az oltásokat. Mindenki beszél össze-vissza, ami viszonylag biztosnak mondható, arról is olvashatsz rengeteg ellenvéleményt is, stb. Ez a kurva nagy baj itt, és nálam, aki maximálisan oltáspárti, is elérte ez az egész hajcihő, hogy szarjak az egészre magasról, és már kedvem se nagyon legyen olvasni a témában, sem beszélgetni róla.
Az már az én pechem, hogy két Pfizer oltás ellenére is átestem a betegségen, és mindenféle poszt-Covidos panaszom van. Ám lehet hogy az oltások nélkül már nem is élnék, ki tudja.
Mikey
csi77
A szívritmusom ugrál össze-vissza, sokszor nyugalmi állapotban is, és a legkisebb testmozgástól (pl. kimegyek a konyhába valamiért) is tartósan felugrik, egyszerű rövid sétától (elmegyek a boltba mondjuk) kiváltképp. Esténként rengetegszer zakatol a szívem, van hogy éjjel is felébredek erre. Könnyed, rövid sétáktól is olyan szinten elfáradok, hogy a levegőért kapkodok úgy, mint máskor 60 km maximális erőkifejtéses kerékpározástól sem. A lépcsőzést nem is említem, volt időszak, hogy nem tudtam egy lendülettel feljönni a negyedik emeletre (most már azért megy, csak a pulzusom az egekben és szintén a levegőért kapkodok). Botrányosan alszok, nagyon sokszor felébredek éjjelente és nem tudok visszaaludni. Az erőnlétem borzasztó, pedig amúgy az átlagnál mindenképpen sokkal jobb, olykor mintha szédelegnék is. A memóriám gyalázatos az utóbbi egy-két hónapban, és kb. 20 percenként iszok, mert kiszárad a szám, és azt hiszem ennyi. 😊
Ja és a derekam és a hátam is akkortájt kezdett el a szokásosnál sokkal jobban fájni, amikor ezek a tünetek elkezdtek megjelenni augusztus végén, szeptember elején. Erre a reumatológus azt mondta hogy a Crohn okozza, de annak az erőteljesedéséhez meg nem tudom, mennyiben járult hozzá a Covid.
Itthon voltam másfél hónapot betegállományban, a végére sok minden javult többé-kevésbé, második hete dolgozok újra, és rettenetes újra az egész, igazából napi szinten gondolkozom azon, hogy másnap inkább itthon maradok mert kár erőltetni.
Mikey
több mint 3 éve
Itthon voltam másfél hónapot betegállományban, a végére sok minden javult többé-kevésbé, második hete dolgozok újra, és rettenetes újra az egész, igazából napi szinten gondolkozom azon, hogy másnap inkább itthon maradok mert kár erőltetni.Gondolj arra, hogy most legalább nagyon, de nagyon immunis lettél (egy ideig). 😊 Vagy arra, hogy ha nincs a vakcina, akkor esélyes, hogy sokkal keményebben megviselt volna. És jobbulást!
Mikey
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
"Reggel a pálinkásüveg helyett a vizesüvegbe ittam bele. Nagyon megijedtem, hogy nem érzem az ízeket."
— szögi-Gabor Szollosi (@szoges) November 11, 2021
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Mikey
18 754
Olyan egy hónapja derült ki kb.Uhh, az szar ügy...Ebből mit lehet leszűrni?csi77Azt, hogy egyik vakcina sem nyújt 100%-os védettséget. De az is biztos már, hogy túlnyomórészt megvéd a komolyabb tünetektől.
Mikey
csi77
több mint 3 éve
Oké, köszönöm, kedd óta ezt csinálom, remélem, változik a helyzet.Semmi extra nincs benne, amíg be nem telik egy bizonyos szintig a lehetőségek tárháza, addig nem jön ki új időpont. Én 3 egymást követő napon próbáltam még október végén, és mindegyiknél teljesen más volt a szórás. Elsőnél Kánaán, külön ki lehetett keresni a modernás helyet is (Auróra utca VIII.ker), de vártam a lombik miatt mikor mehetek biztosan szúratni. Másnap már csak 4-5 helyszín volt és 2 hétnél nem volt korábbi időpont. Gondoltam milliók jelentkeztek, jól megszipkáztam. Aztán harmadnap megint majdnem Kánaán. Auróra nem volt pont, így a másik Modernásba mentem (Honvéd B.épület). Asszonyka ugyanígy, egyik nap sehol semmi, másik nap széles választék. Pár naponta érdemes visszakukkolni a foglalás előtt. 22.-28.között meg úgyis lesz hely, ha most nem foglal oda az ember, akkor is. Én inkább naponta nézném a legkorábbi dátumokat fix oltópont kiválasztása nélkül.Az hétfőn volt... Én kedden kezdtem helyszínt és időpontot keresgélni.Naszóval…Bevallom nem értem. Mi nov 20-ra foglaltunk időpontot Újpesten az SZTK-ba most hétfőn. (3. oltás)
A regisztrációs oldal szerint pillanatnyilag csak négy helyen oltanak Bp-en, a legkorábbi foglalható időpont nov. 18-a. (Harmadik oltásról beszélek.)
A kínálat: 1. Auróra u. (VIII.), legkorábbi időpont: nov. 22., 2. Diószegi út, konténer (XI.), nov. 30., 3. Korányi, nov. 18., 4. Semmelweis, Városmajor, nov. 22.
Felhívtam a háziorvost is, oltanak Pfizerrel, de – ha most jelentkezem –, csak nov. 24-én kerülök sorra.
Van egy olyan sejtésem, a kormány a nov. 22-én kezdődő „regisztráció nélküli oltakozási hétre” gyűjti a tömeget, hogy látványos és sikeres legyen az akció.
nagylaza
Vrij6
nagylaza
topin
több mint 3 éve
topin
2 008
Semmi extra nincs benne, amíg be nem telik egy bizonyos szintig a lehetőségek tárháza, addig nem jön ki új időpont. Én 3 egymást követő napon próbáltam még október végén, és mindegyiknél teljesen más volt a szórás. Elsőnél Kánaán, külön ki lehetett keresni a modernás helyet is (Auróra utca VIII.ker), de vártam a lombik miatt mikor mehetek biztosan szúratni. Másnap már csak 4-5 helyszín volt és 2 hétnél nem volt korábbi időpont. Gondoltam milliók jelentkeztek, jól megszipkáztam. Aztán harmadnap megint majdnem Kánaán. Auróra nem volt pont, így a másik Modernásba mentem (Honvéd B.épület). Asszonyka ugyanígy, egyik nap sehol semmi, másik nap széles választék. Pár naponta érdemes visszakukkolni a foglalás előtt. 22.-28.között meg úgyis lesz hely, ha most nem foglal oda az ember, akkor is. Én inkább naponta nézném a legkorábbi dátumokat fix oltópont kiválasztása nélkül.Az hétfőn volt... Én kedden kezdtem helyszínt és időpontot keresgélni.Naszóval…Bevallom nem értem. Mi nov 20-ra foglaltunk időpontot Újpesten az SZTK-ba most hétfőn. (3. oltás)
A regisztrációs oldal szerint pillanatnyilag csak négy helyen oltanak Bp-en, a legkorábbi foglalható időpont nov. 18-a. (Harmadik oltásról beszélek.)
A kínálat: 1. Auróra u. (VIII.), legkorábbi időpont: nov. 22., 2. Diószegi út, konténer (XI.), nov. 30., 3. Korányi, nov. 18., 4. Semmelweis, Városmajor, nov. 22.
Felhívtam a háziorvost is, oltanak Pfizerrel, de – ha most jelentkezem –, csak nov. 24-én kerülök sorra.
Van egy olyan sejtésem, a kormány a nov. 22-én kezdődő „regisztráció nélküli oltakozási hétre” gyűjti a tömeget, hogy látványos és sikeres legyen az akció.
nagylaza
Vrij6
nagylaza
több mint 3 éve
Én is így jártam, és erre mondta a háziorvos, hogy a gyógyulás után várjak 2-3 hetet a harmadik oltással. Nekem 39,6 fok volt a top, de éppen most beszéltem egy ismerősömmel, akinek néhány nappal ezelőtt 39,8-ra ment fel a láza. Elég durva. (A Covid-tesztje neki is negatív lett.)Betegség után három hét javasolt?Egyszer már bejelentkeztem október 19-re, a Rókusba, de lebetegedtem, nem tudtam elmenni. Akkor minden simán ment, a bőség zavara volt. Betegség után kell 2-3 hetet várni. Most viszont ez van. A Rókus pl. (jelenleg) nincs is a helyszínek között.Lehet, hogy nőtt a jelentkezők száma ahogy romlottak az adatok.Az hétfőn volt... Én kedden kezdtem helyszínt és időpontot keresgélni.Naszóval…Bevallom nem értem. Mi nov 20-ra foglaltunk időpontot Újpesten az SZTK-ba most hétfőn. (3. oltás)
nagylaza
Vrij6
nagylaza
A szüleimet szeptember elején regisztráltam és vittem el oltásra, akkor 3-5 nappal későbbre lehetett regisztrálni. Én kb. 1 hónapja voltam, én már csak bő 1 hétre előre tudtam időpontot foglalni, nagyjából úgy, ahogy te is. Ez Győrben volt, gondolom területileg más lehet a helyzet, Budapesten lehet, hogy korábban gyorsabban ment és most lassult csak be.
Egyébként nekem nem is az 1 héttel volt a problémám, hanem azzal, hogy vidéken ha nem akarsz 30-50km-t menni egy oltásért, akkor általában 1 helyen oltanak, és alkalmazkodni kell annak a ritmusához. Győrben pl. csak pénteki napokra lehetett foglalni akkor amikor én mentem, ami nekem éppen a legkevésbé jó hétköznap.
peterk2005
nagylaza
Krónikus betegségemre azt javallották, hogy 6 hónapot mindenképp várjak a 2. után.
Jövő hét szerdán jött volna el a jeles nap, és cégnél várakozás nélkül oltottak is volna a 3. P-vel. Erre egy hete HO, mert benyeltem egy vírusos arcüreg gyulladást...Felénk most ez dívik.
Háziorvos szerint napi 20 betegből 15 most ezt hozza. Tünetek alapján ki se írtak tesztre, csak én csináltam egy "kékcsíkos", aktuális esetet diagnosztizáló gyorstesztet. Persze negatív lett és már jövök is kifelé, de mikor máskor legyen egy magas lázzal, száraz köhögéssel, taknyolódással, szem és fül érzékenységgel járó vírus, mint a 4. hullám kezdetén??? 😮
3. löket elnapolva 😕
clbass
Másik ismerős: nagyon szarul van, de ő negatív, a felesége tesztje viszont pozitív...
több mint 3 éve
Betegség után három hét javasolt?Egyszer már bejelentkeztem október 19-re, a Rókusba, de lebetegedtem, nem tudtam elmenni. Akkor minden simán ment, a bőség zavara volt. Betegség után kell 2-3 hetet várni. Most viszont ez van. A Rókus pl. (jelenleg) nincs is a helyszínek között.Lehet, hogy nőtt a jelentkezők száma ahogy romlottak az adatok.Az hétfőn volt... Én kedden kezdtem helyszínt és időpontot keresgélni.Naszóval…Bevallom nem értem. Mi nov 20-ra foglaltunk időpontot Újpesten az SZTK-ba most hétfőn. (3. oltás)
nagylaza
Vrij6
nagylaza
A szüleimet szeptember elején regisztráltam és vittem el oltásra, akkor 3-5 nappal későbbre lehetett regisztrálni. Én kb. 1 hónapja voltam, én már csak bő 1 hétre előre tudtam időpontot foglalni, nagyjából úgy, ahogy te is. Ez Győrben volt, gondolom területileg más lehet a helyzet, Budapesten lehet, hogy korábban gyorsabban ment és most lassult csak be.
Egyébként nekem nem is az 1 héttel volt a problémám, hanem azzal, hogy vidéken ha nem akarsz 30-50km-t menni egy oltásért, akkor általában 1 helyen oltanak, és alkalmazkodni kell annak a ritmusához. Győrben pl. csak pénteki napokra lehetett foglalni akkor amikor én mentem, ami nekem éppen a legkevésbé jó hétköznap.
peterk2005
nagylaza
Krónikus betegségemre azt javallották, hogy 6 hónapot mindenképp várjak a 2. után.
Jövő hét szerdán jött volna el a jeles nap, és cégnél várakozás nélkül oltottak is volna a 3. P-vel. Erre egy hete HO, mert benyeltem egy vírusos arcüreg gyulladást...Felénk most ez dívik.
Háziorvos szerint napi 20 betegből 15 most ezt hozza. Tünetek alapján ki se írtak tesztre, csak én csináltam egy "kékcsíkos", aktuális esetet diagnosztizáló gyorstesztet. Persze negatív lett és már jövök is kifelé, de mikor máskor legyen egy magas lázzal, száraz köhögéssel, taknyolódással, szem és fül érzékenységgel járó vírus, mint a 4. hullám kezdetén??? 😮
3. löket elnapolva 😕
több mint 3 éve
Jah, a rozsomák nem viccel!Veszélyes hely ez az észak-norvégia én mindig mondtam.
Vrij6
MC12
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
en mindig varom h mikor rakja be Vrijsix a terkepet. kivancsi vagyok vajon mikor adja meg magat az utolso zold bastya is.Veszélyes hely ez az észak-norvégia én mindig mondtam.
Vrij6
MC12
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
MC12
6 379
Veszélyes hely ez az észak-norvégia én mindig mondtam.
Vrij6
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 3 éve
Egyszer már bejelentkeztem október 19-re, a Rókusba, de lebetegedtem, nem tudtam elmenni. Akkor minden simán ment, a bőség zavara volt. Betegség után kell 2-3 hetet várni. Most viszont ez van. A Rókus pl. (jelenleg) nincs is a helyszínek között.Lehet, hogy nőtt a jelentkezők száma ahogy romlottak az adatok.Az hétfőn volt... Én kedden kezdtem helyszínt és időpontot keresgélni.Naszóval…Bevallom nem értem. Mi nov 20-ra foglaltunk időpontot Újpesten az SZTK-ba most hétfőn. (3. oltás)
nagylaza
Vrij6
nagylaza
peterk2005
több mint 3 éve
nem lehet hogy azért vettek ki az onlineból helyeket mert most oda tudsz menni személyesen?
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Lehet, hogy nőtt a jelentkezők száma ahogy romlottak az adatok.Az hétfőn volt... Én kedden kezdtem helyszínt és időpontot keresgélni.Naszóval…Bevallom nem értem. Mi nov 20-ra foglaltunk időpontot Újpesten az SZTK-ba most hétfőn. (3. oltás)
nagylaza
Vrij6
nagylaza
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Naszóval…ez a Diószegi út érdekes lehet, nagyjából öt percre van a gyerekek iskolájától, lehet meg kellene nézni
nagylaza
több mint 3 éve
Az hétfőn volt... Én kedden kezdtem helyszínt és időpontot keresgélni.Naszóval…Bevallom nem értem. Mi nov 20-ra foglaltunk időpontot Újpesten az SZTK-ba most hétfőn. (3. oltás)
nagylaza
Vrij6
több mint 3 éve
Klaci79
22 221
Mi 18.kerületben nem találunk sehol oltópontot ahol fogadnak...várunk, még van időnkNaszóval…Bevallom nem értem. Mi nov 20-ra foglaltunk időpontot Újpesten az SZTK-ba most hétfőn. (3. oltás)
nagylaza
Vrij6
több mint 3 éve
Naszóval…Bevallom nem értem. Mi nov 20-ra foglaltunk időpontot Újpesten az SZTK-ba most hétfőn. (3. oltás)
nagylaza
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 3 éve
Köszi, az enyémbe nem kell 😊Mikortól fagyasztják be az üzemanyagok árát?
bcsarli
warr_b
több mint 3 éve
Nem túl kedvezőek a járványügyi adatok, miért nem hallgat a kormány a szakértőkre, miért nem szigorítanak az előírásokon? – érkezett az RTL kérdése. Ha szükség lesz majd rá, szigorítani fogunk – mondta Gulyás. Nincs arra vonatkozó általános döntés, hogy a halasztható műtéteket felfüggesztik, csak azokban az intézményekben, ahol erre szükség van.Én már rég szigorítottam, minden zárt helyen felveszem a maszkot. Azt látom, hogy egyre többen vannak ilyenek.
oke akkor nincs szukseg szigoritasra.
csebi
több mint 3 éve
Naszóval…A regisztrációs oldal szerint pillanatnyilag csak négy helyen oltanak Bp-en, a legkorábbi foglalható időpont nov. 18-a. (Harmadik oltásról beszélek.)
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
Gondoltam megnézem h hogy áll 3. vakcinára az időpontfoglaló, mivel naptár szerint viszont csak hétfőn telik le nekem 4 hónap, így most még be se enged lépni az EESZT.
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...