Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 497 — The Mathematician
Képtelen vagyok a draftra figyelni. Ez már olyan, mintha nem érezném az ízeket meg a szagokat?
nagylaza
Még van addig két nap, nyugi.
warr_b
én katasztrófa turizmus miatt kiveszem szabinak a pénteket és nézem 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 28 993 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Képtelen vagyok a draftra figyelni. Ez már olyan, mintha nem érezném az ízeket meg a szagokat?
nagylaza
Még van addig két nap, nyugi.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
 www.origo.hu/itthon/20200421-a-pesti-uti-idosotthon-kapcsan-karacsony-gergelyek-hazudnaknem-mas.html

1+1 = 2
NEM 😀

több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 296 — beers & Packers
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 149
Sajnos a manapság legfontosabb emberek (ápolók, eü személyzet, ellátórendszer) keresnek annyira keveset, hogy nem lehet rajtuk számonkérni, hogy nincs több évre való megtakarításuk ebben az országban. Nélkülük most megdöglenénk vagy betegségben, vagy éhen. Részemről ennyi.
bcsarli
De félre lehet tenni 130 ezres havi fizetésből is,meg el lehet menni másodállásba napi 12 óra munka után is,leírták itt előtted többen is,nem olvastad? 😮
JoeyPorter
kockáztatva hogy én leszek a fórumfőellenség :

Nyilván egyes ágazatok alulfizetettsége hatalmas probléma, nem is szeretném elbagatelllizálni.És egyáltalán nincs arról szó h mindenki annyit ér amennyit keres, mert no teljesitmény celebinfluencerfocisták kurva sokat keresnek míg mondjuk tanárok, orvosok, tűzoltók keveset.

Biztos van aki egy kevésbé jól fizető munkával kimaxolja a lehetőségeit, képzettség, oktatás, intelligencia hiányában, vagy deviáns viselkedés miatt. És rengeteg van aki jobban kereshetne, de nem mobilis, nincs lehetősége a környékén, és bármilyen ok miatt nem tud csak úgy elköltözni vagy bejárni Budapest, Győr, Kecsó és hasonlókba.

De tegyük fel 130-ezret keresel, és megélsz belőle. Erőfeszítéssel, meg tudsz próbálni megélni 120ból vagy 125ből, különbséget félreteszed. Nyilván sokaknak lófasz összeg, de ha havi 10-et félre tudsz rakni akkor 1 év alatt már nyertél 1 hónapot. 5 év alatt 5öt.

Amikor én dolgozni kezdtem a nettó alap fizum 45k-val volt alacsonyabb mint a hitelek amiket család helyett törlesztettem, tekintve h kb én voltam egyetlen kereső. Szerencse volt, h volt munka bőven és fizették túlórát "csak" 100 órás heteket kellett tolni. Minden héten. Megcsináltam, nem haltam éhen, és még ekkor is akármilyen kis lófasz összeget amit tudtam félreraktam. Most 10 évvel később inkább nem írom le hány évig tudnék eléldegélni munka nélkül. De kurvára sok lemondással áldozattal és kemény munkával járt.

Együttérzek azokkal akiknek most szar, de a nincs munkám vs mákos gecik akik dolgozhatnak otthonról gondolhatnátok ránk is hergelésnek nem látom értelmét. Segítek ahol tudok, de végső soron a saját családomért felelek.

Általánosságban mondom, mielőtt itt valaki úgy érzi h rá gondolok, de panaszkodni, kifele mutogatni, bármiért ami neked szar másokat okolni kurva kényelmes és egyszerű megoldás. A maximumot kihozni a lehetőségekből, akár kuporgatva, vagy megszakadva a munkában az már "férfimunka" (nyilván nők is képesek rá). Tudom, mert megcsináltam.
briareos
Jogos amit írsz, én is a Te utadat jártam, járom. Jelenleg sem csak 8 órányi munkám van, persze tudok valamennyire mindenhol szeparálódni. Van több évre való tartalékom, és mincsenek nagy igényeim. De 50 éves vagyok, volt időm erre. Miből spórol egy huszonéves ápoló, aki tanult, mert egy eü iskolát biztosan elvégzett, hivatásának tekinti, de szarul keres, mert magyarországon vagyunk. Ezeket számonkérni, hagyjuk már.
bcsarli
igen, itt a threadban most az eü személyzetre volt épp kihegyezve a dolog, én inkább még a tegnapi kifakadásra reagáltam (nem is tudom már ki irta, ami szított egy kis tud most dolgozni nem tud dolgozni és nem tudott félrerakni flame-et).

Nem azt mondom h ápolók tűzoltók stb a hossú műszak után menjenek még pultozni v raktárt pakolni. Bízom benne h ezeknek a szakmáknak a fizetését korrigálják in the near future. De ilyenkor a kiadási oldalt kell megfogni valamilyen szinten. Plusz ezek essential szakmák, most is van bevételük. Kevesebb mint amit érdemelnek, nem kérdés, de van.

Én a főleg szolgáltatószektorra gondoltam, ahol most ugye sokan hoppon vannak és zéró bevétel van és kéne az a megtakaritás, ami nincs.
briareos
Persze van az a (nem kis létszámú) réteg, akinek minden jár alanyi jogon. És veszik csupasz seggre a luxuscikkeket, több százezres telefont, hitelre drága verdát, mert most éppen belefér. És jár is nekik, mert szépek, trendik és menők. Na őket valahogy nem tudom sajnálni...
bcsarli
Nem tudom, miért keverted ide a romákat 😊
több mint 5 éve
Foresz Denver Broncos 950 — Broncos
Egyébként nézegetem a fertőzés görbét, és megyére leosztva a számokat. Nem írogatok minden megyei számot, de úgy tűnik, hogy a terjedés jelenleg BP és Pest megyére koncentrálódik. Plusz kap még belőle valamennyit Fejér megye, és kisebb mértékben még Komárom-Esztergom. Az ország többi része nagyjából beállt. GYMS jön fejér után - itt lakom én -, nálunk az elején volt egy felfutás (amikor a győri polg. is fertőzött lett), akkor gyorsan felszaladtunk 40-50-ig, de most már kb. egy hete ezen a 60-as számnál áll, időnként ugrik 1-et. Más megyék is hasonlóak úgy látom.

Ha ez így marad még egy ideig, akkor, lehet, hogy lenne értelme BP, Pest és Fejér megyén kívül a többi megyében némi lazításnak.
peterk2005
Én azért kicsit haragszom erre a megyénkénti kimutatásra,mert mi meg Heves megyében a kezdetektől fogva a legkevesebb fertőzöttel számolunk.Viszont amikor meg embereket elhagyja a türelem,és ki akar hétvégenként mozdulni a szobafogságból,akkor meg éppen minket választ,mer' úgy van vele hogy ott a legkisebb valószínűsége hogy megfertőződik.Ha hozzá vesszük,hogy Bp.-től másfél óra autóútra vagyunk (ami ugye a legfertőzöttebb hely jelenleg),akkor igencsak nyilvánvaló hogy így rögtön előtérbe kerülhet a térség.
Bár én személy szerint nem vagyok paranoiás vírusszempontból,de a lakosság zöme - akik nem vendéglátásból élnek - meg inkább mérges ezért.
több mint 5 éve
Mindig lehet tenni az ellen, ha beüt a szar, 1 hónap múlva is legyen mit enni...
LoveSobri
Akinek nincs semmije, az annyit is ér!
Atari

fixed by JC
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 651 — Lucas Scott
amúgy múltkor itt beszéltünk az egészégügyről, meg az arra fordított összegekről:
2009ben a GDP 11.3%t fordítottuk az egészégügyre, 2018ban ez 8.9%ra csökkent. just sayin'

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Nagyon rá vagytok pörögve erre 😊 Idióták mindenhol vannak, Amerikában az a különbség, hogy meg is kapják a médiafigyelmet. Nem is igazán láttam képet olyan tüntetésről ahol ne lenne több riporter mint idióta.
Inidában lincselnek ha fertőzött vagy nehogy elkapják, Kínában nem engedik be a feketéket az üzletekbe mondván ők terjesztik a vírust....

youtu.be/pvDXtJBwXAM

Social distancing = communism

Van még egy ilyen ország, ahol így tüntiznek?
| és még az elnök is támogatja őket |
hden
 www.bbc.com/news/world-latin-america-52351636
rokaur
Sajnos nekem nehéz felfogni, hogy még a legnagyobb szarban is képesek ezt csinálni. A világ egyik legfejlettebb országa, ennek ellenére a nagy narancs vezetőjük és támogatói uszítja a rajongótáborát, hogy "beinduljon" a gazdaság. Mellette az ország normálisabb része, már régóta otthon ül és valahogy próbálja túlélni, hogy nincs fodrász.
Ezek szerint kb azon az értelmi szinten vannak, mint az indiai lincselők.
hden
Nekem Trumpról mindig Peaches karaktere jut eszembe a Rocko' modern life-ból:

images.app.goo.gl/ub7XKxmpYNpxx6hy7
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 28 993 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
De amíg nincs tilalom (márpedig úgy néz ki nem is lesz), mehetsz fodrászhoz, vásárolni, akármi, akkor miért kéne otthontartani? Rengetegen járnak most is dolgozni, mert a munkahelyén nem tudták/akarták megoldani a hómofiszt... Akkor a lenullázódott pincérek pl miért ne mehetnének dolgozni valamit, ha találnak valami lehetőséget?
warr_b
Ez maximum elméleti lehetőség amit leírtál. Főleg egy hónap után.

De félre visz amit írtál. A lényeg továbbra is az, hogy akinek nincs megtakarítása, annak hiába #maradjotthon-ozik Győrfi Pali. Ahogy a kisboltok is mind ki fognak nyitni, különben csődbe mennek.
zinedine5
Ezt mondtam én is, csak más szavakkal 😊

több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 296 — beers & Packers
Spanyol ötlet, hogy az EU hozzon létre egy gazdaság megsegítő alapot (1500 milliárd euro), amiből az államok a járvány súlyosságának arányában részesülnének. Ha ez létrejönne, azonnal elkezdenénk tesztelni, mint az állat.
Atari
Lófaszt, hiszen nálunk kurva magas a halálozási arány!!!
Fast Willie
Igazságosabb lenne, ha annak arányában osztanák el a pénzt, hogy melyik ország hány szájmaszkot vett Kínától vagy a Türk Tanácstól.
több mint 5 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 416 — Ajmo Vatreni
De amíg nincs tilalom (márpedig úgy néz ki nem is lesz), mehetsz fodrászhoz, vásárolni, akármi, akkor miért kéne otthontartani? Rengetegen járnak most is dolgozni, mert a munkahelyén nem tudták/akarták megoldani a hómofiszt... Akkor a lenullázódott pincérek pl miért ne mehetnének dolgozni valamit, ha találnak valami lehetőséget?
warr_b
Ez maximum elméleti lehetőség amit leírtál. Főleg egy hónap után.

De félre visz amit írtál. A lényeg továbbra is az, hogy akinek nincs megtakarítása, annak hiába #maradjotthon-ozik Győrfi Pali. Ahogy a kisboltok is mind ki fognak nyitni, különben csődbe mennek.

Szerkesztette: zinedine5
több mint 5 éve
Spanyol ötlet, hogy az EU hozzon létre egy gazdaság megsegítő alapot (1500 milliárd euro), amiből az államok a járvány súlyosságának arányában részesülnének. Ha ez létrejönne, azonnal elkezdenénk tesztelni, mint az állat.
Atari
Lófaszt, hiszen nálunk kurva magas a halálozási arány!!!
több mint 5 éve
 twitter.com/police_HU/status/1252555617908203522

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 550 — The only discipline that lasts, is self discipline
Egyébként nézegetem a fertőzés görbét, és megyére leosztva a számokat. Nem írogatok minden megyei számot, de úgy tűnik, hogy a terjedés jelenleg BP és Pest megyére koncentrálódik. Plusz kap még belőle valamennyit Fejér megye, és kisebb mértékben még Komárom-Esztergom. Az ország többi része nagyjából beállt. GYMS jön fejér után - itt lakom én -, nálunk az elején volt egy felfutás (amikor a győri polg. is fertőzött lett), akkor gyorsan felszaladtunk 40-50-ig, de most már kb. egy hete ezen a 60-as számnál áll, időnként ugrik 1-et. Más megyék is hasonlóak úgy látom.

Ha ez így marad még egy ideig, akkor, lehet, hogy lenne értelme BP, Pest és Fejér megyén kívül a többi megyében némi lazításnak.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 550 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ehhez a van tartalékom, nincs tartalékom, spórolok, nem spórolok részhez nem szólnék hozzá, viszont az biztos, hogy egyetlen feketén dolgozót vagy okosban fizetést kapót sem fogok most sajnálni, hogy nem jogosult munkaügyi támogatásra, ami 3 hónapig megoldaná vagy legalább is könnyítené a problémáját.

Tetszett volna bejelentett munkahelyen dolgozni elfogadva azt, hogy kevesebb nettót kap.
Szokol
És ezzel jogosan nem sajnálsz mondjuk százezer vállalkozót, aki megtehetné, hogy több fizetést ad magának. De jogtalanul bántasz félmillió munkavállalót, aki vidéken az egyetlen elérhető, lehetséges munkavállalónál robotol, és nincs választása. Vagy dolgozik okosban, vagy éhezik...

Szóval legyünk picit szolidárisabbak mások felé, különben igen hamar célpont lehet bárki. Mondjuk például a most nagyot szívó, "okosban" foglalkoztatott segédmelós képtelen volt svájci frankos hitelt felvenni, mert a bank nem adott neki. Így a deviza hitel válságból is kimaradt. Amikor kitört a devizahitel válság, ő is mondhatta volna, hogy vigye el a sok marha hitelfelvivő a balhét, hiszen aki deviza hitelt felvesz, számoljon az árfolyam rizikóval.

Hosszabb távon jobb egymással némi szolidaritást vállalni, és akkor ha én/te/mi kerülünk sorra, akkor van esélyünk rá, hogy velünk is szolidáris lesz valaki. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Foresz Denver Broncos 950 — Broncos
Fura ez a diskurzus, mert jelen helyzetet és tekintve, igazából mindegy miért nincs valakinek megtakarítása.
A lényeg, hogy nincs és így pedig nem tud hónapokig otthon ülni.

Megjegyzem, hogy emberek nem kizárólag a pénz miatt nem tudják húzni ezt a helyzetet örökké. Vannak akik a gyerekeik miatt kell otthon maradniuk, vannak akik a most hazaküldött idős rokonaik miatt. Elfogy a szabi, táppénz egy ideig megoldás, aztán a munkáltató szól, hogy ez így nem kóser és szevasz.

És ugye akkor megint előjön a politikai döntéskényszer.
zinedine5
nem mind1 hogy miért nincs megtakarítása, mert annak van hatása arra is hogy milyen kisegítő intézkedést lehet hozni
Negritis
Hosszútávon lehet, de rövidtávon akinek nincs megtakarítása annak pénzt kell valahogy adni, hogy otthon maradjon. Ha nem kap, márpedig a kormány szerint nincs ingyen pénz, dolgoznia kell valahogy, valahol és nem tudod otthon tartani.
zinedine5
warr_b
Mehetnek,csak nem lesz annyi munkahely hogy mindet beletuszkolják és happy legyen mindenki.
Másfelől olvastam itt valakitől olyat is,hogy úgy se mennek étterembe az emberek illetve vendéglátóhelyre...
Hajjaj,dehogynem....alig várják.És bár sok pénz nem áll majd rendelkezésre a társadalom nagy részénél,de pl. a SZÉP kártya kifejezetten arra lesz jó hogy talpra állítsa a turisztikai szektort.Akkor meg ott,valakikből dolgozókat kell csinálni.

Vékony mellékszálként említem,hogy a szállodaipar ha jól tudom 600 milliárdos támogatást kap az államtól. Hogy ezt megértsük,meg kéne nézni a magyar szállodák tulajdonjogait....
A kiskereskedelem,vele együtt a kis- és középvállalkozók meg oldják meg majd valahogy,ilyen turizmusfejlesztési hozzájárulás elengedésével,ami amúgy sem ér semmit.
több mint 5 éve
Fura ez a diskurzus, mert jelen helyzetet és tekintve, igazából mindegy miért nincs valakinek megtakarítása.

Megjegyzem, hogy emberek nem kizárólag a pénz miatt nem tudják húzni ezt a helyzetet örökké. Vannak akik a gyerekeik miatt kell otthon maradniuk, vannak akik a most hazaküldött idős rokonaik miatt. Elfogy a szabi, táppénz egy ideig megoldás, aztán a munkáltató szól, hogy ez így nem kóser és szevasz.

zinedine5
nem mind1 hogy miért nincs megtakarítása, mert annak van hatása arra is hogy milyen kisegítő intézkedést lehet hozni
Negritis
Hosszútávon lehet, de rövidtávon akinek nincs megtakarítása annak pénzt kell valahogy adni, hogy otthon maradjon. Ha nem kap, márpedig a kormány szerint nincs ingyen pénz, dolgoznia kell valahogy, valahol és nem tudod otthon tartani.
zinedine5

több mint 5 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 416 — Ajmo Vatreni

zinedine5
Negritis
több mint 5 éve
 soundcloud.com/user-907668065/karantencast-11-szapporo-szuper-levente-minden-idok-csapata

több mint 5 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 383 — Steelers fan
Ehhez a van tartalékom, nincs tartalékom, spórolok, nem spórolok részhez nem szólnék hozzá, viszont az biztos, hogy egyetlen feketén dolgozót vagy okosban fizetést kapót sem fogok most sajnálni, hogy nem jogosult munkaügyi támogatásra, ami 3 hónapig megoldaná vagy legalább is könnyítené a problémáját.

Tetszett volna bejelentett munkahelyen dolgozni elfogadva azt, hogy kevesebb nettót kap.
Szokol
Tehát csak a 80 IQ-s segédmunkás tehet róla, a főnökének nincs köze hozzá, az adórendszernek nincs köze hozzá.
Én imádom a pénzügyeseket akik ezt ilyen hányaveti módon kijelentik.
Remélem minden döntésük, - nem csak a pénzügyi - ilyen megalapozott.
vpi
és nyilván soha nem fogad fel számla nélkül festőt, mosógépszerelőt, és senki mást sem, pedig csak olyat ért el vasárnap, hogy kijöjjön javítani 😀 igen, szép dolog a fekete-fehér világ
vik
Én nem azt mondtam, hogy nem dolgoztatok, vásárolok számla nélkül, azt se mondtam, hogy csak a 80-as IQ-s segédmunkás tehet róla, én csak annyit mondtam, hogy nem fogom őket sajnálni.

Nem kell pandémia okozta világválság ahhoz, hogy az embernek fontos legyen a bejelentett jogviszony (pl táppénz), de sokan ezt leszarják és vállalják a kockázatot. Hát tessék, ilyen a fasz rosszabbik végén. Talán majd ettől is tisztul a piac.
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 232 — Cowboys fan
Szerencse volt, h volt munka bőven és fizették túlórát csak
Írd inkább azt, hogy 2 állásod volt, a 2 munkáltató pedig valami oknál fogva nem tudott egymásról! Esetleg azt, hogy maszekban toltátok, bármiféle jogi kötöttség nélkül!

Bár a 'fizették a túlórát' nem ezt tükrözné. Egy alig komoly balkáni cég sem kockáztatná a munkajogi szabályok ilyen mérvű áthágását. Hosszabb teljes munkaidő esetén is heti 72 óra a maximum beosztás szerinti munkaidő, egyenlőtlen munkaidőbeosztás esetén is a heti 48 órás átlagot tartani kell, készenléti jellegű munkakör esetén pedig a munkaidő egy részében rendelkezésre állási kötelezettséged van. Arról nem is beszélve, hogy a napi pihenőidőt és a heti pihenőnapot is elég jól szabályozza az Mt. (a Kjt, Kttvt kizárnám az elmondottak szerint)

Ha egy hetet 168 órának veszünk és te ebből 100 dolgoztál, akkor ott mind a munkáltató mind a munkavállaló nagyon okos vagy nagyon hülye!
VanillaSky
miért irnám azt ha nem igaz?
briareos
Nem tudom, mint mondottam egy multi ilyen foglalkoztatást nem vállal, nem a munkavállaló, hanem a saját jól felfogott érdeke miatt!

Egy balkáni Józsi és gársai kft. már más kérdés. Milyen munkakör volt ez és ki volt a munkáltató?
VanillaSky
nem balkáni józsi és Gársai (sic) kft évi 30 Milliárd USD revenues multi.
briareos
Akkor oké. 😀

Esetleg a munkajogászaitok elérhetőségét meg tudnád adni, kiváncsi lennék, hogy munkajog szigorlaton pucsítottak vagy térdeltek a kettesért?
VanillaSky
a papír elég sok mindent elbír
több mint 5 éve
vik New England Patriots 45

Szokol
Tehát csak a 80 IQ-s segédmunkás tehet róla, a főnökének nincs köze hozzá, az adórendszernek nincs köze hozzá.
vpi
és nyilván soha nem fogad fel számla nélkül festőt, mosógépszerelőt, és senki mást sem, pedig csak olyat ért el vasárnap, hogy kijöjjön javítani 😀 igen, szép dolog a fekete-fehér világ
több mint 5 éve

zinedine5

több mint 5 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 508 — Patriot

Szokol