Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
update:kollégám nem kapott sms-t de sikerült tán nekikoronavirus.gov.hu:Épp írni akartam én is!
144 ezer SMS-t kapó regisztrált csütörtöktől már Pfizer-oltást is tud online foglalni
Klaci79
csebi
Negritis
1 órával a foglalás után kapott sms-t hogy foglalhat 😀
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Mondjuk ez azért baromi jó egy társadalomban. Erre kellene valahogy nálunk is ráfeküdni, mert ahogy a szakértők mondják, nálunk ezért lehet ennyire halálos a covid, mert baromi szar állapotban vagyunk. Mondjuk ez nem csak egészségügy, bár jelentős lenne a szerepe, de életvitel is. Na de ez más lapra tartozik.mondjuk a magyarok állapota is vicces, rengeteg felesleges önsajnálattal van megtöltve
Klaci79
nyugger simán levág olyan 80as sprintet 10 táskával a buszhoz hogy Bolt is csak pislogna
aztán abban a pillanatban hogy fent van már át kell neki a helyet mert ő fáradt és beteg idős
több mint 4 éve
Mondjuk ez azért baromi jó egy társadalomban. Erre kellene valahogy nálunk is ráfeküdni, mert ahogy a szakértők mondják, nálunk ezért lehet ennyire halálos a covid, mert baromi szar állapotban vagyunk. Mondjuk ez nem csak egészségügy, bár jelentős lenne a szerepe, de életvitel is. Na de ez más lapra tartozik.Itt? Gondolhatod. Tényleg hihetetlen sok az idős ember, nem reprezentatív a mintám ezzel kapcsolatban mert az országból csak egy kis szeletet láttam eddig de a déli részen nem lepődnék meg ha az emberek több mint fele lenne 40-45 feletti. De emellé nagyon jó egészségügyi állapotban is vannak, nem egy mamókát láttam aki úgy lépkedett hogy szerintem cooper teszten többet futna most nálam 😊Nem hiszem, hogy a szabadságok ezt eltolnák. A Pfizer/Moderna gondolom megy folyamatosan, már a Jansen is. Azt nézem, hogy nálunk is ugyanannyi vakcina lett beadva, csak ugye a lakosság fele az ottaninak. 29,3% kapott ott első oltást...jó sok lehet a 60+-osRöviden sehogy. Én 36 éves vagyok, most még a 60 éveseket oltják. Kb augusztusra juthatok sorra, de sztem még ezt is eltolhatja a nyárni szabadságolások. Június közepén haza szeretnék menni, hivatalos dolgot is kellene intéznem. Majd széttesztelem magam vagy nem tudom 😊Ha már itt vagy, hogy áll az oltásod? Itt azt olvasni, hogy 20% fölött járnak Hollandiában is. 6.72 millió oltással. Forrás Bloomberg.Igen, de hozzátenném hogy igazán ami a legkevésbé kockázatos ha oltott utazik oltott "régióba". Vagyis érdemes az uticélt is megvizsgálni még ha oltott is az utazni vágyó.Klaci79davemayerKlaci79davemayerKlaci79YoungZeeZeeYoungZeeZeeKlaci79
davemayer
Klaci79
davemayer
Klaci79
davemayer
több mint 4 éve
kollégám nem kapott sms-t de sikerült tán nekikoronavirus.gov.hu:Épp írni akartam én is!
144 ezer SMS-t kapó regisztrált csütörtöktől már Pfizer-oltást is tud online foglalni
Klaci79
csebi
több mint 4 éve
Valóban nem jön ki, de ez az összes oltás száma. Nálunk 6,9 valamennyi, náluk 6,6 valamennyi. Ez 29,3% első oltás náluk, de nálunk 45% az első. Málta áll legjobban eu-ban, ott 53% első már karban. Utánunk meg a németek 34,3-al.Durván 4.7 millió a 60 feletti ha jól láttam. De ha az 50-60 közöttieket hozzá adjuk az még kb. 2.7 millió ami 7.4 millió.Nem hiszem, hogy a szabadságok ezt eltolnák. A Pfizer/Moderna gondolom megy folyamatosan, már a Jansen is. Azt nézem, hogy nálunk is ugyanannyi vakcina lett beadva, csak ugye a lakosság fele az ottaninak. 29,3% kapott ott első oltást...jó sok lehet a 60+-osRöviden sehogy. Én 36 éves vagyok, most még a 60 éveseket oltják. Kb augusztusra juthatok sorra, de sztem még ezt is eltolhatja a nyárni szabadságolások. Június közepén haza szeretnék menni, hivatalos dolgot is kellene intéznem. Majd széttesztelem magam vagy nem tudom 😊Ha már itt vagy, hogy áll az oltásod? Itt azt olvasni, hogy 20% fölött járnak Hollandiában is. 6.72 millió oltással. Forrás Bloomberg.Igen, de hozzátenném hogy igazán ami a legkevésbé kockázatos ha oltott utazik oltott "régióba". Vagyis érdemes az uticélt is megvizsgálni még ha oltott is az utazni vágyó.Klaci79davemayerKlaci79davemayerKlaci79YoungZeeZeeYoungZeeZeeKlaci79
davemayer
Klaci79
davemayer
Klaci79
Mondjuk a 20% fölött és a 6.7 millió oltás nem jön ki, ha ezek első oltások mert akkor bőven 30% felett kéne lenniük (Hollandia 17millios) . Ha első + második és elsővel 3-4 Milla között járnak akkor meg valóban a 60+t oltjàk (telón nem látszott a link ezért nem olvastam)
MC12
Most viszont 2. oltásban vezetünk 1,3%-al Málta előtt 26.6/25,3
több mint 4 éve
koronavirus.gov.hu:Épp írni akartam én is!
Klaci79
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Itt? Gondolhatod. Tényleg hihetetlen sok az idős ember, nem reprezentatív a mintám ezzel kapcsolatban mert az országból csak egy kis szeletet láttam eddig de a déli részen nem lepődnék meg ha az emberek több mint fele lenne 40-45 feletti. De emellé nagyon jó egészségügyi állapotban is vannak, nem egy mamókát láttam aki úgy lépkedett hogy szerintem cooper teszten többet futna most nálam 😊Nem hiszem, hogy a szabadságok ezt eltolnák. A Pfizer/Moderna gondolom megy folyamatosan, már a Jansen is. Azt nézem, hogy nálunk is ugyanannyi vakcina lett beadva, csak ugye a lakosság fele az ottaninak. 29,3% kapott ott első oltást...jó sok lehet a 60+-osRöviden sehogy. Én 36 éves vagyok, most még a 60 éveseket oltják. Kb augusztusra juthatok sorra, de sztem még ezt is eltolhatja a nyárni szabadságolások. Június közepén haza szeretnék menni, hivatalos dolgot is kellene intéznem. Majd széttesztelem magam vagy nem tudom 😊Ha már itt vagy, hogy áll az oltásod? Itt azt olvasni, hogy 20% fölött járnak Hollandiában is. 6.72 millió oltással. Forrás Bloomberg.Igen, de hozzátenném hogy igazán ami a legkevésbé kockázatos ha oltott utazik oltott "régióba". Vagyis érdemes az uticélt is megvizsgálni még ha oltott is az utazni vágyó.Klaci79davemayerKlaci79davemayerKlaci79YoungZeeZeeYoungZeeZeeKlaci79
davemayer
Klaci79
davemayer
Klaci79
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Durván 4.7 millió a 60 feletti ha jól láttam. De ha az 50-60 közöttieket hozzá adjuk az még kb. 2.7 millió ami 7.4 millió.Nem hiszem, hogy a szabadságok ezt eltolnák. A Pfizer/Moderna gondolom megy folyamatosan, már a Jansen is. Azt nézem, hogy nálunk is ugyanannyi vakcina lett beadva, csak ugye a lakosság fele az ottaninak. 29,3% kapott ott első oltást...jó sok lehet a 60+-osRöviden sehogy. Én 36 éves vagyok, most még a 60 éveseket oltják. Kb augusztusra juthatok sorra, de sztem még ezt is eltolhatja a nyárni szabadságolások. Június közepén haza szeretnék menni, hivatalos dolgot is kellene intéznem. Majd széttesztelem magam vagy nem tudom 😊Ha már itt vagy, hogy áll az oltásod? Itt azt olvasni, hogy 20% fölött járnak Hollandiában is. 6.72 millió oltással. Forrás Bloomberg.Igen, de hozzátenném hogy igazán ami a legkevésbé kockázatos ha oltott utazik oltott "régióba". Vagyis érdemes az uticélt is megvizsgálni még ha oltott is az utazni vágyó.Klaci79davemayerKlaci79davemayerKlaci79YoungZeeZeeYoungZeeZeeKlaci79
davemayer
Klaci79
davemayer
Klaci79
Mondjuk a 20% fölött és a 6.7 millió oltás nem jön ki, ha ezek első oltások mert akkor bőven 30% felett kéne lenniük (Hollandia 17millios) . Ha első + második és elsővel 3-4 Milla között járnak akkor meg valóban a 60+t oltjàk (telón nem látszott a link ezért nem olvastam)
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Nem hiszem, hogy a szabadságok ezt eltolnák. A Pfizer/Moderna gondolom megy folyamatosan, már a Jansen is. Azt nézem, hogy nálunk is ugyanannyi vakcina lett beadva, csak ugye a lakosság fele az ottaninak. 29,3% kapott ott első oltást...jó sok lehet a 60+-osRöviden sehogy. Én 36 éves vagyok, most még a 60 éveseket oltják. Kb augusztusra juthatok sorra, de sztem még ezt is eltolhatja a nyárni szabadságolások. Június közepén haza szeretnék menni, hivatalos dolgot is kellene intéznem. Majd széttesztelem magam vagy nem tudom 😊Ha már itt vagy, hogy áll az oltásod? Itt azt olvasni, hogy 20% fölött járnak Hollandiában is. 6.72 millió oltással. Forrás Bloomberg.Igen, de hozzátenném hogy igazán ami a legkevésbé kockázatos ha oltott utazik oltott "régióba". Vagyis érdemes az uticélt is megvizsgálni még ha oltott is az utazni vágyó.Klaci79davemayerKlaci79davemayerKlaci79YoungZeeZeeYoungZeeZeeKlaci79
davemayer
Klaci79
davemayer
több mint 4 éve
24.hu/kulfold/2021/05/12/kuszobon-all-a-szputnyik-v-vakcina-unios-engedelye/Ha ezeket betartjuk, be is zárhat a topic 😊
Engem csak az érdekel, mikor engedi el a topic a nyugati vs keleti vakcina fanboikodást, a győzelmi jelentések napi közlésétől valami érdemleges irányba mozduljunk.. Mert nyilván fognak jönni a tegnapi hír után a másik tábor örömködői, amikor nekik kedvező napi győzelmi jelentesek jönnek, akik ugyanúgy a másik arcába tolják, h csak szeretted volna.. Nem lehetne kontextusban elhelyezni ezeket a "híreket", ha már a kedves újságírók nem teszik meg?
Hetek óta tudható, h május végén hoz döntést pl Szputnyikkal kapcsolatban az EMA. Addig mindenféle olyan hír, ami arról szól, h a keleti nem fogadják el EU-s országok, az mind szép és jó, de ha nincs benne a kontextus, akkor pont csak a maguk igazában megdicsőülésre és/vagy hergelésre lehet ezeket használni. Mert értjük, h addig nem fogadják el a keletit, míg nincs engedély. Viszont ez eddig is tudható volt. Nincs hírértéke..
Hasonlóképpen a millió főre vetített világelsőségünk. Elmúlt 1 héten 2x is be lett téve a Washingtoni Egyetem Egészségügyi Mérési és Értékelési Intézetének kutatói tanulmányáról szóló healthdata.org-on található cikket feldolgozó magyar oldalak híre.
Először:
index.hu/kulfold/2021/05/07/a-hivatalosnal-tobben-haltak-meg-koronavirusban/Másodszor:
"Ezzel a becsléssel Magyarország a dobogós helyezésről lecsúszott a 16. pozícióra."
Már ezt is elveszik.
Peszinter Ferenc
hvg.hu/tudomany/20210510_koronavirus_jarvany_aldozat_magyarorszagMindkettő kiszúrta a világ legrosszabb adatai a miénk lufit, de ez nem zavar meg senkit, a lufit fújni kell tovább.
Magyarországon az IHME elemzése alapján 37 177-en haltak meg a járványban május 2-ig, vagyis 9476-tal többen, mint amennyit a hivatalos tájékoztatásban regisztráltakNegritis
Bármikor felnézek ide, azt várnám, h mentes a topic az ilyen érzelmi bevonódású cikkektől. Aztán mindig csalódnom kell, mert vagy a minden vakcina egyformán jó blődségen megy az iszapbirkózás vagy rábasztak a xy vakcináltak, vagy napi Cili, napi kormány szaki mondásán megy a rihi-röhi. Pl azon, h most akkor mennyire volt felelőtlenség az eddigi nyitás, vagy a jövőbeni mikor jöhet ezek alapján a többi, arról szinte semmi, de a 2-3-4 héttel ezelőtt mikor még nem eldönthető volt a vita, akkor aztán tényleg csak mindenki ködszúrkált.
dawyd728
több mint 4 éve
Röviden sehogy. Én 36 éves vagyok, most még a 60 éveseket oltják. Kb augusztusra juthatok sorra, de sztem még ezt is eltolhatja a nyárni szabadságolások. Június közepén haza szeretnék menni, hivatalos dolgot is kellene intéznem. Majd széttesztelem magam vagy nem tudom 😊Ha már itt vagy, hogy áll az oltásod? Itt azt olvasni, hogy 20% fölött járnak Hollandiában is. 6.72 millió oltással. Forrás Bloomberg.Igen, de hozzátenném hogy igazán ami a legkevésbé kockázatos ha oltott utazik oltott "régióba". Vagyis érdemes az uticélt is megvizsgálni még ha oltott is az utazni vágyó.Klaci79davemayerKlaci79davemayerKlaci79YoungZeeZeeYoungZeeZeeKlaci79
davemayer
Klaci79
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Ha már itt vagy, hogy áll az oltásod? Itt azt olvasni, hogy 20% fölött járnak Hollandiában is. 6.72 millió oltással. Forrás Bloomberg.Igen, de hozzátenném hogy igazán ami a legkevésbé kockázatos ha oltott utazik oltott "régióba". Vagyis érdemes az uticélt is megvizsgálni még ha oltott is az utazni vágyó.Klaci79davemayerKlaci79davemayerKlaci79YoungZeeZeeYoungZeeZeeKlaci79
davemayer
több mint 4 éve
Igen, de hozzátenném hogy igazán ami a legkevésbé kockázatos ha oltott utazik oltott "régióba". Vagyis érdemes az uticélt is megvizsgálni még ha oltott is az utazni vágyó.Hogyhogy miért írtam? Mert megtörtént! Naponta beszélek emberekkel, akik a legkülönbözőbb okokból szeretnének külföldre menni. Sokan közülük be van oltva, néhányan nincsenek, de nem érdekli őket. Az egész lényegében azért merült fel, mert egyelőre nem fogják engedni a keleti vakcinákkal oltottakat utazni, csak pcr teszttel. Legalábbis a német eü miniszter szerint. Remélem legalább a szputnyik 5 hamarosan megkapja az eu engedélyt, de a sinopharmra még sokat kell várni.Nem teljesen + én még nem vagyok.Messze vagy 😊 Biztos nem tudod, hogy itt már (majdnem)minden fasza...7 országba már szabadon utazhatunk és ők is jöhetnek. Itt a "kánaán". Te miért nem jössz még haza? Gondolom már mindenki beoltatta magát itthon a környezetedben."Így a covid elmúltával" hogyan kérem...?!Jah értem...ha neked szar, akkor legyen másnak is? Csak nem igazán értem a logikádat, mert nem lett volna szükség arra, hogy bárki ne lássa a családját, így a covid elmúltával. Ha neked elég, hogy Magyarországon vagy, senki nem kéri számon. Másnak nem elég és én ezt is megértem.Kacsintgathatsz.kurva sok lemondassal jart ez mindenkinek es meg fog is.Sobris leszek, de sztem nem olyan kurva fontos pont kulfoldon nyaralni.😀veszhelyzet van.el kell fogadni a szabalyokat.ki milyen oltast kapott?veszhelyzet van.Én meg demagóg leszek! Majd amikor legközelebb felhív egy anyuka, hogy milyen feltételekkel mehet ki a lányához Angliába, mert még nem látta az unokáját, aki fél éve született, akkor megmondom, hogy mit üzensz neki! 😉
YoungZeeZee
Klaci79
Nekem volt olyan h nem lattan a csaldladom tobb mint 1 evig.es akkor nem volt covid.
YoungZeeZee
Klaci79
davemayer
Klaci79
De az hogy mi van otthon nem jogosítja fel automatikusan a gondolkodó utazót hogy minden óvintézkedés nélkül hazamenjen. A példa ami feljött (nagyi indulna külföldre) azzal kapcsolatban nem tudtam megérteni hogy miért írtad, bár Angliába talán mernék utazni ha minden ottani kontaktom és én is oltott vagyok. Azért idén én még az országok közötti utazásokkal finomabban bánnék az emberek helyében.
davemayer
Ha be lentil oltva, szerintem Te is bátrabb lennél, így számomra érthető, ha az oltottak utaznának munkába, családhoz, de akár még nyaralni is.
Klaci79
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
koronavirus.gov.hu:144 ezer SMS-t kapó regisztrált csütörtöktől már Pfizer-oltást is tud online foglalni
több mint 4 éve
Hogyhogy miért írtam? Mert megtörtént! Naponta beszélek emberekkel, akik a legkülönbözőbb okokból szeretnének külföldre menni. Sokan közülük be van oltva, néhányan nincsenek, de nem érdekli őket. Az egész lényegében azért merült fel, mert egyelőre nem fogják engedni a keleti vakcinákkal oltottakat utazni, csak pcr teszttel. Legalábbis a német eü miniszter szerint. Remélem legalább a szputnyik 5 hamarosan megkapja az eu engedélyt, de a sinopharmra még sokat kell várni.Nem teljesen + én még nem vagyok.Messze vagy 😊 Biztos nem tudod, hogy itt már (majdnem)minden fasza...7 országba már szabadon utazhatunk és ők is jöhetnek. Itt a "kánaán". Te miért nem jössz még haza? Gondolom már mindenki beoltatta magát itthon a környezetedben."Így a covid elmúltával" hogyan kérem...?!Jah értem...ha neked szar, akkor legyen másnak is? Csak nem igazán értem a logikádat, mert nem lett volna szükség arra, hogy bárki ne lássa a családját, így a covid elmúltával. Ha neked elég, hogy Magyarországon vagy, senki nem kéri számon. Másnak nem elég és én ezt is megértem.Kacsintgathatsz.kurva sok lemondassal jart ez mindenkinek es meg fog is.Sobris leszek, de sztem nem olyan kurva fontos pont kulfoldon nyaralni.😀veszhelyzet van.el kell fogadni a szabalyokat.ki milyen oltast kapott?veszhelyzet van.Én meg demagóg leszek! Majd amikor legközelebb felhív egy anyuka, hogy milyen feltételekkel mehet ki a lányához Angliába, mert még nem látta az unokáját, aki fél éve született, akkor megmondom, hogy mit üzensz neki! 😉
YoungZeeZee
Klaci79
Nekem volt olyan h nem lattan a csaldladom tobb mint 1 evig.es akkor nem volt covid.
YoungZeeZee
Klaci79
davemayer
Klaci79
De az hogy mi van otthon nem jogosítja fel automatikusan a gondolkodó utazót hogy minden óvintézkedés nélkül hazamenjen. A példa ami feljött (nagyi indulna külföldre) azzal kapcsolatban nem tudtam megérteni hogy miért írtad, bár Angliába talán mernék utazni ha minden ottani kontaktom és én is oltott vagyok. Azért idén én még az országok közötti utazásokkal finomabban bánnék az emberek helyében.
davemayer
Ha be lentil oltva, szerintem Te is bátrabb lennél, így számomra érthető, ha az oltottak utaznának munkába, családhoz, de akár még nyaralni is.
több mint 4 éve
Nem teljesen + én még nem vagyok.Messze vagy 😊 Biztos nem tudod, hogy itt már (majdnem)minden fasza...7 országba már szabadon utazhatunk és ők is jöhetnek. Itt a "kánaán". Te miért nem jössz még haza? Gondolom már mindenki beoltatta magát itthon a környezetedben."Így a covid elmúltával" hogyan kérem...?!Jah értem...ha neked szar, akkor legyen másnak is? Csak nem igazán értem a logikádat, mert nem lett volna szükség arra, hogy bárki ne lássa a családját, így a covid elmúltával. Ha neked elég, hogy Magyarországon vagy, senki nem kéri számon. Másnak nem elég és én ezt is megértem.Kacsintgathatsz.kurva sok lemondassal jart ez mindenkinek es meg fog is.Sobris leszek, de sztem nem olyan kurva fontos pont kulfoldon nyaralni.😀veszhelyzet van.el kell fogadni a szabalyokat.ki milyen oltast kapott?veszhelyzet van.Én meg demagóg leszek! Majd amikor legközelebb felhív egy anyuka, hogy milyen feltételekkel mehet ki a lányához Angliába, mert még nem látta az unokáját, aki fél éve született, akkor megmondom, hogy mit üzensz neki! 😉
YoungZeeZee
Klaci79
YoungZeeZee
Klaci79
davemayer
Klaci79
Szerkesztette: davemayer
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Messze vagy 😊 Biztos nem tudod, hogy itt már (majdnem)minden fasza...7 országba már szabadon utazhatunk és ők is jöhetnek. Itt a "kánaán". Te miért nem jössz még haza? Gondolom már mindenki beoltatta magát itthon a környezetedben."Így a covid elmúltával" hogyan kérem...?!Jah értem...ha neked szar, akkor legyen másnak is? Csak nem igazán értem a logikádat, mert nem lett volna szükség arra, hogy bárki ne lássa a családját, így a covid elmúltával. Ha neked elég, hogy Magyarországon vagy, senki nem kéri számon. Másnak nem elég és én ezt is megértem.Kacsintgathatsz.kurva sok lemondassal jart ez mindenkinek es meg fog is.Sobris leszek, de sztem nem olyan kurva fontos pont kulfoldon nyaralni.😀veszhelyzet van.el kell fogadni a szabalyokat.ki milyen oltast kapott?veszhelyzet van.Én meg demagóg leszek! Majd amikor legközelebb felhív egy anyuka, hogy milyen feltételekkel mehet ki a lányához Angliába, mert még nem látta az unokáját, aki fél éve született, akkor megmondom, hogy mit üzensz neki! 😉
YoungZeeZee
Klaci79
YoungZeeZee
Klaci79
davemayer
több mint 4 éve
"Így a covid elmúltával" hogyan kérem...?!Jah értem...ha neked szar, akkor legyen másnak is? Csak nem igazán értem a logikádat, mert nem lett volna szükség arra, hogy bárki ne lássa a családját, így a covid elmúltával. Ha neked elég, hogy Magyarországon vagy, senki nem kéri számon. Másnak nem elég és én ezt is megértem.Kacsintgathatsz.kurva sok lemondassal jart ez mindenkinek es meg fog is.Sobris leszek, de sztem nem olyan kurva fontos pont kulfoldon nyaralni.😀veszhelyzet van.el kell fogadni a szabalyokat.ki milyen oltast kapott?veszhelyzet van.Én meg demagóg leszek! Majd amikor legközelebb felhív egy anyuka, hogy milyen feltételekkel mehet ki a lányához Angliába, mert még nem látta az unokáját, aki fél éve született, akkor megmondom, hogy mit üzensz neki! 😉
YoungZeeZee
Klaci79
YoungZeeZee
Klaci79
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
24.hu/kulfold/2021/05/12/kuszobon-all-a-szputnyik-v-vakcina-unios-engedelye/Biztos a kedves fórumozók úgy vannak, hogy ha az M1-en mehet ez egész nap, akkor itt miért ne. 😊
Engem csak az érdekel, mikor engedi el a topic a nyugati vs keleti vakcina fanboikodást, a győzelmi jelentések napi közlésétől valami érdemleges irányba mozduljunk.. Mert nyilván fognak jönni a tegnapi hír után a másik tábor örömködői, amikor nekik kedvező napi győzelmi jelentesek jönnek, akik ugyanúgy a másik arcába tolják, h csak szeretted volna.. Nem lehetne kontextusban elhelyezni ezeket a "híreket", ha már a kedves újságírók nem teszik meg?
Hetek óta tudható, h május végén hoz döntést pl Szputnyikkal kapcsolatban az EMA. Addig mindenféle olyan hír, ami arról szól, h a keleti nem fogadják el EU-s országok, az mind szép és jó, de ha nincs benne a kontextus, akkor pont csak a maguk igazában megdicsőülésre és/vagy hergelésre lehet ezeket használni. Mert értjük, h addig nem fogadják el a keletit, míg nincs engedély. Viszont ez eddig is tudható volt. Nincs hírértéke..
Hasonlóképpen a millió főre vetített világelsőségünk. Elmúlt 1 héten 2x is be lett téve a Washingtoni Egyetem Egészségügyi Mérési és Értékelési Intézetének kutatói tanulmányáról szóló healthdata.org-on található cikket feldolgozó magyar oldalak híre.
Először:
index.hu/kulfold/2021/05/07/a-hivatalosnal-tobben-haltak-meg-koronavirusban/Másodszor:
"Ezzel a becsléssel Magyarország a dobogós helyezésről lecsúszott a 16. pozícióra."
Már ezt is elveszik.
Peszinter Ferenc
hvg.hu/tudomany/20210510_koronavirus_jarvany_aldozat_magyarorszagMindkettő kiszúrta a világ legrosszabb adatai a miénk lufit, de ez nem zavar meg senkit, a lufit fújni kell tovább.
Magyarországon az IHME elemzése alapján 37 177-en haltak meg a járványban május 2-ig, vagyis 9476-tal többen, mint amennyit a hivatalos tájékoztatásban regisztráltakNegritis
Bármikor felnézek ide, azt várnám, h mentes a topic az ilyen érzelmi bevonódású cikkektől. Aztán mindig csalódnom kell, mert vagy a minden vakcina egyformán jó blődségen megy az iszapbirkózás vagy rábasztak a xy vakcináltak, vagy napi Cili, napi kormány szaki mondásán megy a rihi-röhi. Pl azon, h most akkor mennyire volt felelőtlenség az eddigi nyitás, vagy a jövőbeni mikor jöhet ezek alapján a többi, arról szinte semmi, de a 2-3-4 héttel ezelőtt mikor még nem eldönthető volt a vita, akkor aztán tényleg csak mindenki ködszúrkált.
dawyd728
több mint 4 éve
Én 1 év 4 hónapnál járok...Kacsintgathatsz.kurva sok lemondassal jart ez mindenkinek es meg fog is.Sobris leszek, de sztem nem olyan kurva fontos pont kulfoldon nyaralni.😀veszhelyzet van.el kell fogadni a szabalyokat.ki milyen oltast kapott?veszhelyzet van.Én meg demagóg leszek! Majd amikor legközelebb felhív egy anyuka, hogy milyen feltételekkel mehet ki a lányához Angliába, mert még nem látta az unokáját, aki fél éve született, akkor megmondom, hogy mit üzensz neki! 😉
YoungZeeZee
Klaci79
YoungZeeZee
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
dawyd728
4 108
24.hu/kulfold/2021/05/12/kuszobon-all-a-szputnyik-v-vakcina-unios-engedelye/Engem csak az érdekel, mikor engedi el a topic a nyugati vs keleti vakcina fanboikodást, a győzelmi jelentések napi közlésétől valami érdemleges irányba mozduljunk.. Mert nyilván fognak jönni a tegnapi hír után a másik tábor örömködői, amikor nekik kedvező napi győzelmi jelentesek jönnek, akik ugyanúgy a másik arcába tolják, h csak szeretted volna.. Nem lehetne kontextusban elhelyezni ezeket a "híreket", ha már a kedves újságírók nem teszik meg?
Először:
Már ezt is elveszik.
Peszinter Ferenc
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 496
Azért nézd majd meg, hogy a balatoni szállodák milyen áron hirdetnek a főszezonban vendégéjszakákat...MO nem feleltetlenul csak Balaton, de itt megallok.
Na off vége
r.baggio
tudom az arakat, tudom, hogy kulfoldon mik vannak attol fuggetlenul hogy nincs guglim es barlangban lakom csontvazak kozott.
tenyleg off vege.
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 496
igen a csalad az csalad a munka az munka.ertheto a felhaborodas ebbol a szempontbol, de sajnos ez egy szopo idoszak amit soha nem kap majd vissza az ember.Bocs, akkor rosszul vettem ki a mondatodból.Ezt egy szoval nem mondtam h ha nekem szar akkor masnak is hanem kulinleges szitu van 2 eve lassan.es az emberi eletek elorebb vannak bizonyos dolgoknal de ezt tudhatnad hisz naponta olvasol hireket errok az egeszrol.Jah értem...ha neked szar, akkor legyen másnak is? Csak nem igazán értem a logikádat, mert nem lett volna szükség arra, hogy bárki ne lássa a családját, így a covid elmúltával. Ha neked elég, hogy Magyarországon vagy, senki nem kéri számon. Másnak nem elég és én ezt is megértem.Kacsintgathatsz.kurva sok lemondassal jart ez mindenkinek es meg fog is.Sobris leszek, de sztem nem olyan kurva fontos pont kulfoldon nyaralni.😀veszhelyzet van.el kell fogadni a szabalyokat.ki milyen oltast kapott?veszhelyzet van.Én meg demagóg leszek! Majd amikor legközelebb felhív egy anyuka, hogy milyen feltételekkel mehet ki a lányához Angliába, mert még nem látta az unokáját, aki fél éve született, akkor megmondom, hogy mit üzensz neki! 😉
YoungZeeZee
Klaci79
YoungZeeZee
Klaci79
Mindentol fuggetlenul bazi jo hely magyarorszag.siman el lehet tolteni jo par nyarat es ezt mondom ugy h sokat jartam mas orszagokban is.
YoungZeeZee
Egyébként óriási tévedésben vannak emberek. Aki nyaralni menne, annak vagy nem kell semmi, mint pl törökök vagy megcsinálja a PCR-t. Itt pusztán azokról az emberekről van szó, akik dolgozni vagy a családjukhoz utaznak és sejtheted, hogy baromira sokan vannak. És nekik bizony szívás az, ha ki kell fizetni sok 10 ezer ft-ot, mert pl az angliai PCR tesztet el sem fogadják nálunk, arról nem is beszélve, hogy rengetegen vannak beoltva már, de ők nem olyan fontosak a kormánynak, mint azt tudjuk egy ideje.
A nyaralás egy másodlagos dolog, mivel nyaralója van a családnak a balcsin, szerencsére leszarom a hotelek árait is. Ha nem így lenne, nagyon morcos lennék, az tuti, de ez tényleg off itt.
Klaci79
több mint 4 éve
Bocs, akkor rosszul vettem ki a mondatodból.Ezt egy szoval nem mondtam h ha nekem szar akkor masnak is hanem kulinleges szitu van 2 eve lassan.es az emberi eletek elorebb vannak bizonyos dolgoknal de ezt tudhatnad hisz naponta olvasol hireket errok az egeszrol.Jah értem...ha neked szar, akkor legyen másnak is? Csak nem igazán értem a logikádat, mert nem lett volna szükség arra, hogy bárki ne lássa a családját, így a covid elmúltával. Ha neked elég, hogy Magyarországon vagy, senki nem kéri számon. Másnak nem elég és én ezt is megértem.Kacsintgathatsz.kurva sok lemondassal jart ez mindenkinek es meg fog is.Sobris leszek, de sztem nem olyan kurva fontos pont kulfoldon nyaralni.😀veszhelyzet van.el kell fogadni a szabalyokat.ki milyen oltast kapott?veszhelyzet van.Én meg demagóg leszek! Majd amikor legközelebb felhív egy anyuka, hogy milyen feltételekkel mehet ki a lányához Angliába, mert még nem látta az unokáját, aki fél éve született, akkor megmondom, hogy mit üzensz neki! 😉
YoungZeeZee
Klaci79
YoungZeeZee
Klaci79
Mindentol fuggetlenul bazi jo hely magyarorszag.siman el lehet tolteni jo par nyarat es ezt mondom ugy h sokat jartam mas orszagokban is.
YoungZeeZee
Egyébként óriási tévedésben vannak emberek. Aki nyaralni menne, annak vagy nem kell semmi, mint pl törökök vagy megcsinálja a PCR-t. Itt pusztán azokról az emberekről van szó, akik dolgozni vagy a családjukhoz utaznak és sejtheted, hogy baromira sokan vannak. És nekik bizony szívás az, ha ki kell fizetni sok 10 ezer ft-ot, mert pl az angliai PCR tesztet el sem fogadják nálunk, arról nem is beszélve, hogy rengetegen vannak beoltva már, de ők nem olyan fontosak a kormánynak, mint azt tudjuk egy ideje.
A nyaralás egy másodlagos dolog, mivel nyaralója van a családnak a balcsin, szerencsére leszarom a hotelek árait is. Ha nem így lenne, nagyon morcos lennék, az tuti, de ez tényleg off itt.
több mint 4 éve
Azért nézd majd meg, hogy a balatoni szállodák milyen áron hirdetnek a főszezonban vendégéjszakákat...Vajon meglesz a x2 '19-hez képest?
Na off vége
r.baggio

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"