Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
dawyd728 4 108
vagy a minden vakcina egyformán jó blődségen megy az iszapbirkózás
dawyd728
Egy olyan országban, ahol tombol a koronavírus, de mindenképpen az erősen érintettek között van, ahol ennek ellenére van egy elég jó oltáshozjutási opció, ott vakcinák közt válogatni valóban blődség, de kiállni amellett, hogy a súlyos, korházi traumával járó megbetegedések és halálos kimenetelek tekintetében mindegyik oltás ugyanolyan jó, nem blődség.
De ha szerinted az, elvitatkozgatok veled is szívesen, egészen addig, amíg az állításom ellen érvelsz, nem pedig egyoldalúan degradálóan minősíted az állítást, amivel nem értesz egyet.
Mert akkor az nem vita, hanem Mónika-show, a "fasz vagy, te vagy fasz" szintje.
Sobri Jóska
Szerintem is jó a Sinopharm. Ezért voltam a pártján április közepéig. Mert a helyzet azt hozta, h a jó vakcina is segít csökkenteni a kockázatot. Csak míg a többi bizonyítottan kiváló, ezért elbeszélés van állandóan te és a vitapartnereid között, mert te arra utalsz gondolom, h a minimális szintet, amit tudnia kell egy vakcinának, azt tudja ez is az is, akkor minden vakcina egyformán teljesíti a jóság kritériumát. Csak te megfeledkezel arról, h van akinek kevés a jó, és 4-es helyett 5-ös a célja a vizsgán és kiválót akarja választani.
Szóval blődség.
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 796 — no es importante
Amúgy itt a lista, hogy hova mi kell:
 konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs
Klaci79
Nagyon durva, hogy az emberek hány százaléka nem olvassa ezt el utazás előtt, ma is beáll a lufthansa pulthoz két öregasszony, hogy Kanadába mennének, és biztos jó lesz minden papír, mert legutóbb se volt semmi gond. A legutóbb 2020 januárja, mintha azóta semmi nem történt volna a világban...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 537 — The only discipline that lasts, is self discipline
dawyd728
Egy olyan országban, ahol tombol a koronavírus, de mindenképpen az erősen érintettek között van, ahol ennek ellenére van egy elég jó oltáshozjutási opció, ott vakcinák közt válogatni valóban blődség, de kiállni amellett, hogy a súlyos, korházi traumával járó megbetegedések és halálos kimenetelek tekintetében mindegyik oltás ugyanolyan jó, nem blődség.
De ha szerinted az, elvitatkozgatok veled is szívesen, egészen addig, amíg az állításom ellen érvelsz, nem pedig egyoldalúan degradálóan minősíted az állítást, amivel nem értesz egyet.
Sobri Jóska
A "minden oltás ugyanolyan jó" is Mónika-show "fasz vagy, te vagy fasz" szintje, csak úgy teszel, mintha nem az lenne. De az. Kábé ugyanaz, mintha azt mondanám, hogy minden korlátozás ugyanolyan jó. Egy hülyeség, mindenki tudja, te is tudod, én is tudom, más is tudja, hogy nem minden korlátozás ugyanolyan jó. Csak ez utóbbit nem jutott még senkinek eszébe mantrázni.

Szóval a saját állításodnál egyszerűen ignorálod az egyéb szempontokat, hogy igazad lehessen, a másodiknál meg nem. Mondhatnám gyakorlati példával is: a zárással kapcsolatban teljes zárás párti vagy, azaz jobbnak tartod a teljes zárást, mint a féligmeddig zárást. Tehát nem minden zárási szint ugyanolyan jó, tudsz különbséget tenni. Mindegyiknek lehet szerepe, mindegyik tudja csökkenteni a terjedést, mindegyik lehet adott esetben hasznos is. De nem mindegyik ugyanannyira, ugyanolyan jól. Szerintem sem.

Na, hát akkor fogd fel úgy, hogy mondjuk a Moderna (majdnem) teljesen zár, a Sinopharm meg kevésbé zár. Plusz az elsőről tudjuk, hogy mekkora kontakt szám csökkentési hatása van, mert megmérték és folyamatosan mérik, a másodiknál meg hallomások vannak csak. És máris ott vagyunk, mint a zárásnál. És akkor világos is, hogy miért az ugyanolyanozás a Mónika show, nem az ellenkezője, nemde?

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 537 — The only discipline that lasts, is self discipline
Itt? Gondolhatod. Tényleg hihetetlen sok az idős ember, nem reprezentatív a mintám ezzel kapcsolatban mert az országból csak egy kis szeletet láttam eddig de a déli részen nem lepődnék meg ha az emberek több mint fele lenne 40-45 feletti. De emellé nagyon jó egészségügyi állapotban is vannak, nem egy mamókát láttam aki úgy lépkedett hogy szerintem cooper teszten többet futna most nálam 😊
davemayer
Mondjuk ez azért baromi jó egy társadalomban. Erre kellene valahogy nálunk is ráfeküdni, mert ahogy a szakértők mondják, nálunk ezért lehet ennyire halálos a covid, mert baromi szar állapotban vagyunk. Mondjuk ez nem csak egészségügy, bár jelentős lenne a szerepe, de életvitel is. Na de ez más lapra tartozik.
Klaci79
Az általános egészségi állapot nagyon fontos az átlagéletkornál - és általában az életminőség szempontjából is -, de éppen a covid szempontjából szerintem nincs komoly jelentősége. Vannak rizikó faktorok - elhízás, cukorbetegség, magas vérnyomás -, szóval nem teljesen független az általános egészségi állapottól, de nem ez a legfontosabb paraméter. Sok olyan rizikófaktor is van, amiről nem tehetünk (például vércsoport, életkor, immunrendszer reakciójának típusa), ami mindenütt előfordul. Ez a szemét vírus nem rák, érrendszer, szív, stb. ahol az életmód nagyon fontos lehet, hanem egy speciális szarság. Kevésbé az általános egészségügyi állapoton múlik (persze a nagyon legyengült az más, de dohányzás, alkohol, narkó, stb. pl. nem kimutatható negatív hatású - eddig legalábbis), ez elsősorban az egészségügyi rendszer ellátóképességét, minőségét teszteli. Ahol magasabb a színvonal, a cukorbetegek, alkoholisták is jobb arányban élik túl, ahol pedig alacsonyabb, ott egészséges emberből is több hal bele, vagy lesz valami súlyos maradandó károsodása. (Nehogy azt gondolja bárki is, hogy ezzel az egészséges életmód ellen buzdítok, erről szó nincs. Csak ebben a konkrét esetben én inkább más szempontokat látok fontosnak, nézegetve az adatokat. Mondjuk USA vs Kanada, az egyik a világ legkövérebb országa, a másik egy kifejezetten egészségesen élő nép. És nincs igazi különbség. Az egészségügy nagyjából hasonlóan teljesít, gondolom azért. Ahol különbség van, az inkább szociális, vagyoni helyzet alapján. Az USA egészségügyi rendszere miatt aki a peremen van, az nehezebben jut ellátáshoz, közülük sokkal többen is halnak meg arányaiban.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
mayet Purdue Boilermakers 155
dawyd728
Sobri Jóska
a te szinteden ERVELEK az allitasod ellen
| NEM minden oltas ugyanolyan jo |
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 428 — The Mathematician
én márc 10én reggeltem és nem tudom kiválasztani a Pfizert
vagyis márc eleje ez előtt lehet 😊
beltazor
Akár a regisztráció akár a registration szót akartad rövidíteni, sehol nincs benne két g. A biciklizésnél se úgy írjuk hogy biccajozok.
Bocs ez nagyon zavart nyevtannácioff😃
samu09
nyelvtannáci

sorry not sorry
briareos
Én már nem emlékszem, hogy márc. 10-én reggeliztem-e. (Gondoltam, érdemben hozzászólok.😊)
nagylaza
A reggeli alapból két g 😃
samu09
Az oltottak reggelije pedig 5G
Willie Parker
orbán meg 1 g 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 128
beltazor
Akár a regisztráció akár a registration szót akartad rövidíteni, sehol nincs benne két g. A biciklizésnél se úgy írjuk hogy biccajozok.
samu09
nyelvtannáci

sorry not sorry
briareos
Én már nem emlékszem, hogy márc. 10-én reggeliztem-e. (Gondoltam, érdemben hozzászólok.😊)
nagylaza
samu09
Az oltottak reggelije pedig 5G
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 017 — #NoStress
dawyd728

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 935 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
beltazor
samu09
nyelvtannáci

sorry not sorry
briareos
nagylaza
samu09
Ez a g valami új reform- vagy biocucc? Mert akkor nem kérek 😀

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 538 — I like the Texans, I like who we are
beltazor
samu09
nyelvtannáci

sorry not sorry
briareos
nagylaza
több mint 4 éve
beltazor
samu09
nyelvtannáci

sorry not sorry
briareos
Karma😂
több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Nem értem amugy ezt a nagy ki fogadja el az oltás mizériát, ha akar menni valaki nyaralni, mert úgy érzi biztonságos, akkor 20k-ból megvan a PCR/fő. Gyakorlatilag észre se vehető költség egy nyaralás esetén.
Jughead
Van olyan ország (pl. jelenleg Svájc) ami Magyarországról be se enged PCR nélkül, mindemellé ha bejöttél utána rád nyom 10 nap karantént, amiből 7 nap után jöhetsz ki egy helyben végzett negatív teszttel.
empty taxi
Anglia....pcr mellé (induláskor elég a friss gyorsteszt is) kell 2db angliai pcr a kinti karantén 2. és 8. napján. Erre előre regisztrálni kell, ha jól tudom 420 font fizetésével. Tehát kint a karantén és a két pcr-t sem úszod meg. Sokan akik kint dolgoznak még így is megéri. Talán ha szépen csökken tovább az új fertőzöttek száma, mi is rákerülünk az angol listára, hogy lehessen menni karantén nélkül.
Klaci79
Nem Angliába kell menni hanem ahol nem kérnek semmit. Minden ország ugyanolyan jó.
Bazzani
egyetértek, az emigrált rokonok úgyis hazaárulók

több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 088 — Axel Foley
Nem értem amugy ezt a nagy ki fogadja el az oltás mizériát, ha akar menni valaki nyaralni, mert úgy érzi biztonságos, akkor 20k-ból megvan a PCR/fő. Gyakorlatilag észre se vehető költség egy nyaralás esetén.
Jughead
Van olyan ország (pl. jelenleg Svájc) ami Magyarországról be se enged PCR nélkül, mindemellé ha bejöttél utána rád nyom 10 nap karantént, amiből 7 nap után jöhetsz ki egy helyben végzett negatív teszttel.
empty taxi
Anglia....pcr mellé (induláskor elég a friss gyorsteszt is) kell 2db angliai pcr a kinti karantén 2. és 8. napján. Erre előre regisztrálni kell, ha jól tudom 420 font fizetésével. Tehát kint a karantén és a két pcr-t sem úszod meg. Sokan akik kint dolgoznak még így is megéri. Talán ha szépen csökken tovább az új fertőzöttek száma, mi is rákerülünk az angol listára, hogy lehessen menni karantén nélkül.
Klaci79
Nem Angliába kell menni hanem ahol nem kérnek semmit. Minden ország ugyanolyan jó.

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 881
Jughead
empty taxi
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 279 — beers & Packers
beltazor
samu09
nyelvtannáci

sorry not sorry
briareos
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 226 — NFL bracket champion '26
Röviden sehogy. Én 36 éves vagyok, most még a 60 éveseket oltják. Kb augusztusra juthatok sorra, de sztem még ezt is eltolhatja a nyárni szabadságolások. Június közepén haza szeretnék menni, hivatalos dolgot is kellene intéznem. Majd széttesztelem magam vagy nem tudom 😊
davemayer
Lehet jobban járnál akkor h ami alatt Magyarországon vagy intéznél magadnak egy Jansent amiből ugye csak 1 shot kell.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
beltazor
samu09
nyelvtannáci

sorry not sorry

több mint 4 éve
beltazor
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 226 — NFL bracket champion '26
Jughead

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
NB2 New England Patriots 28 110 — nabege2@yahoo.com
Szégyelljétek magatokat 😊

Ezért lassabb az oltási sebesség

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy sokan válogatnak a vakcinák között, ezért lassult az oltási sebesség. Minden beadott oltás életet ment, és gyengül a vírus terjedése - tette hozzá.
több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 088 — Axel Foley
Feleségem februárban regisztrált.
Várt, de nem hívták.
Apukája kedden ment gyógyszert íratni megkérte, hogy kérdezzen már rá miért nem hívják.
Tegnap megkapta (az általa választott!) Modernát.

több mint 4 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 665 — "Montoya por favor!"
Végül beregisztráltam én is 1 hete hogy max hazamegyek, most nézem, nem nyertem fájzert

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
beltazor Michigan Wolverines 2 914 — Pfizer & Moderna fan

Szerkesztette: beltazor

több mint 4 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 049 — Слава Україні! Героям слава!
kolléganőm holnapra foglalt is Pfizert.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 935 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
koronavirus.gov.hu:
144 ezer SMS-t kapó regisztrált csütörtöktől már Pfizer-oltást is tud online foglalni
Klaci79
Épp írni akartam én is!
csebi
kollégám nem kapott sms-t de sikerült tán neki
Negritis
update:
1 órával a foglalás után kapott sms-t hogy foglalhat 😀
Negritis
Ránéztem, nekem nem mutat fájzert, sms se jött. 😀

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"